Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δημόσιο Σχολείο ή Ιδιωτικό και γιατί

Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό  

1.164

1. 1. Δημόσιο σχολείο ή Ιδιωτικό

• Δημόσιο
      554
    • Ιδιωτικό
      504

Recommended Posts

Όχι, δεν είναι το σύστημα ίδιο παντού, η ύλη του βασικού προγράμματος εκπαίδευσης είναι η ίδια παντού... Έχω δει σχολεία με εντελώς διαφορετικά συστήματα και διαφορετική αντιμετώπιση της ίδιας ύλης και ίσως και πολύ πιο εμπλουτισμένη ύλη από αυτή του υπουργείου...

Διαφορετικά θα ήταν κορόιδα όλοι αυτοί οι γονείς (πολλοί από τους οποίους ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ εκπαιδευτικοί), που προτιμούν τα ιδιωτικά σχολεία, κάνοντας θυσίες για να ανταπεξέλθουν στο τίμημα... Αυτό θες να μου πεις;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 762
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχουν ιδιωτικά σχολεία που χρησιμοποιούν εδώ και 10 χρόνια το σύστημα που προσπαθεί το Υπουργείο Παιδείας να εισαγάγει τώρα στη δημόσια εκπαίδευση (διαδραστικοί πίνακες, χρήση των νέω τεχνολογιών, λειτουργία ομάδων κλπ). Και ίσως να τα κατάφερνε αν δεν μας έπιανε η κρίση. Μπορεί η βασική ύλη να είναι η ίδια -ή παρόμοια-, αλλά όχι το σύστημα εκπαίδευσης.

Για να μην αναφερθώ σε άλλα που ακούμε. Στο σχολείο της γειτονιάς μου, την πρώτη εβδομάδα τα παιδιά θα τα 'αφήνουν' στις 11.00 για να προσαρμοστούν, λέει. Τα ιδιωτικά σχολεία 'δουλεύουν' κανονικά, κάνοντας την προσαρμογή μέσα στο σχολείο (για να βοηθήσω τη φίλη Pashalitsa στη λίστα που ετοιμάζει).:lol::lol::lol::lol:

Εγώ σε δημόσιο πήγα (με 32 παιδιά στην τάξη από την Α μέχρι την ΣΤ Δημοτικού) και η εκπαίδευση που πήρα ήταν άριστη. Μπορεί να μην είχαμε ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις και σούπερ εποπτικό υλικό, αλλά είχαμε πολύ καλούς δασκάλους και αυτό είναι που μετράει. Σε ιδιωτικό δεν θα ήθελα να στείλω τα παιδιά μου γιατί από φίλους που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία βλέπω ότι η βασική διαφορά (εκτός των διακοσμητικών) είναι ότι τα παιδιά πιέζονται να τρέξουν την ύλη για να μπορούν να πουν ότι "δουλεύουν περισσότερο" από το δημόσιο. Το παιδί του δημοτικού δεν χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο, χρειάζεται να δουλευτεί αλλά και να παίξει (και μιλάμε για ελεύθερο παιχνίδι όχι (μόνο) οργανωμένες αθλοπαιδιές). Κατά τη γνώμη μου, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου τύχει είναι να πέσεις σε ιδιωτικό σχολείο που κάνει αγώνα δρόμου στον τομέα της εκπαίδευσης. Το να μην πάρεις την τέλεια μουσική ή αθλητική παιδεία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι πτέσμα και μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί εφόσον το παιδί έχει όρεξη και κλίση.

Συμφωνώ απόλυτα. Το παιδί θα πρέπει να νοιώθει και να ξέρει ότι είμαστε δίπλα του. Στις μικρότερες τάξεις να έχει την αμέριστη βοήθειά μας και όσο μεγαλώνει σιγά σιγά να απομακρυνόμαστε για να το βοηθήσουμε να ανεξαρτητοποιηθεί αλλά τον έλεγχο πρέπει να το έχουμε πάντα, το "συντονισμό" όπως λέει η kyra. Οσο υπεύθυνο κι αν είναι ένα παιδί αν νοιώσει μεγάλη χαλαρότητα στο περιβάλλον ή αδιαφορία πιστεύω ότι θα παρασυρθεί και θα χαλαρωσει, γιατί είναι παιδί.

αλλο ειμαι διπλα του, ενθαρρυνω, εμπνεω,,,,αυτος ειναι ο ρολος του γονιου για ολα τα θεματα,,,κι αλλο τον διαβαζω εγω η ενας δασκαλος στην εκτη δημοτικου πρεπει να το κανει μονος του,,,,εγω ως γονιος ειμαι απο κοντα να του υπενθυμιζω πραγματα που ηδη εχει κατακτησει διακριτικα ομως και χωρις να τον πνιγω

το να πηγαινει στο αρσακειο και να εχει χιλιους δυο δασκαλους μετα το βρισκω υπερβολικο

προσωπικα μιλησα για μετρο και ισορροπια που ειναι εξαιρετικα δυσκολο να κατκτησει κανεις,,,ειναι ενα καθημερινο στοιχημα,,,το να εισαι στα ακρα αδιαφορος δηλαδη η υπερελεγκτικος απο την αλλη ειναι ευκολο το να εισαι κοντα στο παιδι σου χωρις να του στερεις αυτονομια αυτο ειναι σαφως πιο δυσκολο,,,,

Εγώ σε δημόσιο πήγα (με 32 παιδιά στην τάξη από την Α μέχρι την ΣΤ Δημοτικού) και η εκπαίδευση που πήρα ήταν άριστη. Μπορεί να μην είχαμε ολοκαίνουριες εγκαταστάσεις και σούπερ εποπτικό υλικό, αλλά είχαμε πολύ καλούς δασκάλους και αυτό είναι που μετράει. Σε ιδιωτικό δεν θα ήθελα να στείλω τα παιδιά μου γιατί από φίλους που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία βλέπω ότι η βασική διαφορά (εκτός των διακοσμητικών) είναι ότι τα παιδιά πιέζονται να τρέξουν την ύλη για να μπορούν να πουν ότι "δουλεύουν περισσότερο" από το δημόσιο. Το παιδί του δημοτικού δεν χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο, χρειάζεται να δουλευτεί αλλά και να παίξει (και μιλάμε για ελεύθερο παιχνίδι όχι (μόνο) οργανωμένες αθλοπαιδιές). Κατά τη γνώμη μου, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να σου τύχει είναι να πέσεις σε ιδιωτικό σχολείο που κάνει αγώνα δρόμου στον τομέα της εκπαίδευσης. Το να μην πάρεις την τέλεια μουσική ή αθλητική παιδεία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, είναι πτέσμα και μπορεί πολύ εύκολα να διορθωθεί εφόσον το παιδί έχει όρεξη και κλίση.

εχεις δικιο κοπελα μου

Διαφημίσεις

Τώρα τί; Να αρχίσω κι εγώ να λέω τις εμπειρίες μου από το δημόσιο;;; Θα φρικάρετε! Μακάρι κάποιοι/ες να ήταν πιο τυχεροί από εμένα... Το σίγουρο είναι το εξής:

Στο δημόσιο σχολείο πήρα καλλιτεχνική εκπαίδευση 0.

Στο δημόσιο σχολείο πήρα μουσική εκπαίδευση 0.

Στο δημόσιο σχολείο πήρα αθλητική εκπαίδευση 0 (στο προαύλιο ίσα που χωράγαμε).

Στο δημόσιο σχολείο πήρα εκπαίδευση σχετική με ξένες γλώσσες σε επίπεδο 2 με άριστα το 10. Αν δεν πήγαινα φροντιστήριο αγγλικών δεν θα είχα μάθει τίποτα. Στο τέλος (β λυκείου) έκανα εγώ σχεδόν το μάθημα των αγγλικών στην τάξη...

Στο δημόσιο σχολείο γνώρισα καθηγητές και δασκάλους πολλών ειδών (όπως παντού άλλωστε). Κάποιοι από αυτούς ήταν εμπνευστές μου (2 δάσκαλοι και 2 καθηγητές συνολικά) κάποιοι ασχολούνταν με το μάθημα σα να εκτελούσαν καταναγκαστική εργασία και αρκετοί εύχομαι να μην είχαν βρεθεί ποτέ στο δρόμο μου γιατί μου έκαναν μεγάλο κακό. Στη μεγάλη τους πλειοψηφία θεωρούσαν ότι από κάπου "τα ξέραμε", έκαναν ανύπαρκτη παράδοση και σήκωναν αυτούς που πήγαιναν φροντιστήρια να λύνουν ασκήσεις στον πίνακα για να γεμίσουν το χρόνο μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι... Αυτά πριν αρχίσω να μπαίνω σε πιο ειδικές περιπτώσεις που τώρα που είμαι μάνα όταν τα σκέφτομαι τρελαίνομαι... Και για να είμαι ειλικρινής στην εποχή μου οι περισσότεροι γονείς κοιμόντουσαν όρθιοι σε σχέση με το τί έκαναν τα παιδιά τους στο σχολείο και αν ήταν επαρκείς οι καθηγητές... Έναν βαθμό κοιτούσαν και τέλος...

στο ιδιωτικο που πηγα πηρα 0 σε αθλητικη εκπαιδευση 0 σε μουσικη 0 σε καλλιτεχνικη εμαθα μονο γαλλικα που οπως εχω πει θα τα μαθαινα και στην γαλλικη ακαδημια

ετυχε το δικο μου? μπορει,,, καποια λιγα ιδιωτικα ονως αξιζουν ειναι η μειοψηφια ομως,,,κι απο κει και περα ειναι πολυ προσωπικο οικογενειακο και εξαρταται απο πολλα οπως απο το που μενει κανεις αν δουλευουν και οι δυο αν βοηθουν οι παπουδες αν υπαρχουν χρηματα κλπ

Και εγώ σε δημόσιο σχολείο πήγα όπως νομίζω και οι περισσότεροι εδώ αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα γιατί αυτό ήταν πριν 20-25 χρόνια και δυστυχώς έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τότε. Γι αυτό πιστεύω πρέπει να βλέπουμε τις συνθήκες που επικρατούν τώρα στα σχολεία (δημόσια ή ιδιωτικά )και απο εκεί και πέρα να αποφασίζουμε τι είναι καλλύτερο για το παιδί μας.

Εγώ παντως ψήφισα ιδιωτικό και ελπίζω να τα καταφέρω και να το πάω του χρόνου...

καποια λιγα ιδιωτικα ονως αξιζουν ειναι η μειοψηφια ομως,,,κι απο κει και περα ειναι πολυ προσωπικο οικογενειακο και εξαρταται απο πολλα οπως απο το που μενει κανεις αν δουλευουν και οι δυο αν βοηθουν οι παπουδες αν υπαρχουν χρηματα κλπ

Σωστό αυτό. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω υπόψην μου κανένα ιδιωτικό που να αξίζει τα λεφτά του και τον γιο μου θέλω οπωσδήποτε να τον στείλω σε δημόσιο. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αποκτήσει το κόμπλεξ ανωτερότητας του ιδιωτικού μόνο και μόνο για να λάβει μουσική παιδεία (αν λάβει) ή για να μάθει γαλλικά.

Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αποκτήσει το κόμπλεξ ανωτερότητας του ιδιωτικού μόνο και μόνο για να λάβει μουσική παιδεία (αν λάβει) ή για να μάθει γαλλικά.

πολύ γενικευμένη και απαξιωτική αντιμετώπιση....

και αποθηλασε επιτελους!

πολύ γενικευμένη και απαξιωτική αντιμετώπιση....

Γενικευμένη η όχι, εγώ αυτό πιστεύω, αυτό έχω δει και αυτό λέω. Δεν είσαι υποχρεωμένη να συμφωνήσεις :rolleyes:

Διαφημίσεις

Γενικευμένη η όχι, εγώ αυτό πιστεύω, αυτό έχω δει και αυτό λέω. Δεν είσαι υποχρεωμένη να συμφωνήσεις :rolleyes:

φυσικά και δεν συμφωνω...και εχω δικαιωμα και να την κρινω.....δεν στεκει ως επιχειρημα...

και αποθηλασε επιτελους!

φυσικά και δεν συμφωνω...και εχω δικαιωμα και να την κρινω.....δεν στεκει ως επιχειρημα...

Το να (κατα)κρίνεις απλά τη γνώμη του άλλου επειδή δεν σου αρέσει, δεν διευκολύνει την συζήτηση που υποτίθεται ότι κάνουμε. Πέραν τούτου, δεν έχω καμία ένσταση. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Το να (κατα)κρίνεις απλά τη γνώμη του άλλου επειδή δεν σου αρέσει, δεν διευκολύνει την συζήτηση που υποτίθεται ότι κάνουμε. Πέραν τούτου, δεν έχω καμία ένσταση. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

εγώ δεν κατέκρινα οσους επιλεγουν το δημόσιο..

εσύ τους κατεκρινες ότι το κανουν γιατι εχουν κόμπλεξ ανωτεροτητας...

και αποθηλασε επιτελους!

εγώ δεν κατέκρινα οσους επιλεγουν το δημόσιο..

εσύ τους κατεκρινες ότι το κανουν γιατι εχουν κόμπλεξ ανωτεροτητας...

Δεν κατέκρινα κανέναν. Είπα ότι δεν θέλω το δικό μου παιδί να αποκτήσει κόμπλεξ ανωτερότητας πηγαίνοντας σε ιδιωτικό σχολείο. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται......

Και επειδή είναι κρίμα να κλειδωθεί ένα τόσο ενδιαφέρον θέμα, σταματώ εδώ τη συνομιλία μας. Με σένα προσωπικά δεν έχω τίποτα να μοιράσω. Αν θες να ξαναδιαβάσεις τι είπα, μπορείς να κοιτάξεις μερικά ποστ πιο πάνω.

Δεν κατέκρινα κανέναν. Είπα ότι δεν θέλω το δικό μου παιδί να αποκτήσει κόμπλεξ ανωτερότητας πηγαίνοντας σε ιδιωτικό σχολείο. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται......

το επαναλαμβανεις και εδω......αυτό εκρινα οτι ειναι πολύ γενικευμενο και απαξιωτικό...

γιατι λες ότι όσοι πανε ιδιωτικό αποκτούν κομπλεξ ανωτερωτητας..λεω κατι λαθος?????

δεν εχω κανενα μυγακι γιατί ουτε πηγα ούτε εχω παει το παιδί μου (ακόμη) σε ιδιωτικο...

και αποθηλασε επιτελους!

Διαφημίσεις

Δεν κατέκρινα κανέναν. Είπα ότι δεν θέλω το δικό μου παιδί να αποκτήσει κόμπλεξ ανωτερότητας πηγαίνοντας σε ιδιωτικό σχολείο. .

Σεβαστή η γνώμη σου. Το να αποκτήσει όμως κόμπλεξ κατωτερότητας επειδή δεν θα έχει βιβλία, θα κάνει μάθημα σε κρύες αίθουσες κλπ κλπ κλπ, δεν το σκέφτεσαι?

γιατι λες ότι όσοι πανε ιδιωτικό αποκτούν κομπλεξ ανωτερωτητας..λεω κατι λαθος?????

Δεν λέω ότι ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ αποκτούν κόμπλεξ ανωτερότητας. Μιλάω για κάτι που φοβάμαι ότι ίσως συμβεί στο δικό μου παιδί και δεν το θέλω. Συνεπώς θα το στείλω σε δημόσιο. Το δικό σου παιδί είναι άλλο πακέτο. ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΙΔΙ, ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. Μπορείς να το στείλεις και στη Σχολή Καλογριών αν θες, ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΟΡΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΙΝΩ.

Για τελευταία φορά, θα σε παρακαλούσα να μην μου βάζεις λόγια στο στόμα. Δεν είναι καλή τακτική γιατί με αναγκάζεις να απαντώ για να διευκρινίζω τα ίδια και τα ίδια και καταντάει ΒΑΡΕΤΟ. Άσε που δεν κάνουμε συζήτηση έτσι, γιατί έχουμε κολλήσει στο πόσο σε ενοχλεί αυτό που νομίζεις ότι είπα, αντί να συζητάμε το θέμα ή τουλάχιστον να συζητάμε αυτό που είπα.... :rolleyes:

Όχι, δεν είναι το σύστημα ίδιο παντού, η ύλη του βασικού προγράμματος εκπαίδευσης είναι η ίδια παντού... Έχω δει σχολεία με εντελώς διαφορετικά συστήματα και διαφορετική αντιμετώπιση της ίδιας ύλης και ίσως και πολύ πιο εμπλουτισμένη ύλη από αυτή του υπουργείου...

Διαφορετικά θα ήταν κορόιδα όλοι αυτοί οι γονείς (πολλοί από τους οποίους ειναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ εκπαιδευτικοί), που προτιμούν τα ιδιωτικά σχολεία, κάνοντας θυσίες για να ανταπεξέλθουν στο τίμημα... Αυτό θες να μου πεις;

Οχι, το σύστημα ΕΙΝΑΙ ίδιο παντού!!!

Δεν φορτώνουν τα παιδιά τη ευθύνη του οτι το να περάσουν στο πανεπιστήμιο είναι το πιο σημαντικό πράγμα του κόσμου και οτι διαφορετικά είναι αποτυχημένοι;;

Δεν περνάνε με το ίδιο σύστημα μοριοδότησης που τα παρασύρει σε σχολές που δεν τα ενδιαφέρουν και όχι σε σχολές που αφορούν τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντά τους;;;

Δεν διδάσκονται βιβλία τα οποία γράφτηκαν γενιές πριν (και αλλάζουν μόνο τα εξώφυλλα) τα οποία είναι γεμάτα ανακρίβειες και ψέματα πολλές φορές;;;

Δεν διδάσκονται απίστευτες ανούσιες λεπτομέρειες που δεν θα ωφελήσουν πουθενά;;;

Δεν είναι καθισμένα σε θρανία χωρίς την επιλογή της δημιουργικής μάθησης μέσω της πράξης και της εξάσκησης σε ένα δασκαλοκεντρικό καθόλα περιβάλλον;;;

Δεν είναι τέλος το ίδιο θλιμμένα;;;;

Είδες που τελικά εκεί είναι το θέμα και γι αυτό νευριάζετε οι περισσότεροι;;; Δεν θέλετε να νιώθετε κορόιδα. Δεν θα το χαρακτήριζα έτσι, είμαι σίγουρη οτι ο καθένας το καλύτερο θέλει για το παιδί του και είναι εύκολο να παρασυρθείς γιατί αυτή είναι η δουλειά των ιδιωτικών. Να σε παρασύρει. Νομίζω- το ξαναείπα- πως οι γονείς τρέφουν την αυταπάτη πως όσο πιο πολύ κουραστούν και ιδρώσουν τόσο καλύτεροι γονείς είναι. Δεν ισχύει πάντα!

δεν ξερω πως θα νιωθω εγώ και το παιδί μου..ειτε σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο...

αυτο που θελω καταρχήν ειναι να γινονται μαθήματα, να μην εχει απεργιες και να εχει βιβλια...ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά, αυτά που θεωρώ εγώ ως βασικά, και βλεπουμε!

και αποθηλασε επιτελους!

Σεβαστή η γνώμη σου. Το να αποκτήσει όμως κόμπλεξ κατωτερότητας επειδή δεν θα έχει βιβλία, θα κάνει μάθημα σε κρύες αίθουσες κλπ κλπ κλπ, δεν το σκέφτεσαι?

οσο πιο πολυ περναει ο καιρος τοσο πιο λιγες οικογενεις θα μπορουν να εχουν την επιλογη να στειλουν τα παιδια τους σε ιδιωτικα και να πληρωνουν,,,ολα αυτα τα παιδια θα πανε στα υποβαθμισμενα δημοσια,,,,και τοτε τι κανουμε????ενωνομαστε διαμαρτυρομαστε διεκδικουμε για τα παιδια ολων

εγω εχω λεφτα και στελνω το παιδι ιδιωτικο στρεφοντας τα ματια μου μακρια απο το προβλημα δεν λυνει τιποτα,,,γιατι οταν θα εχω κι εγω προβλημα και δεν θα εχω να επιλεξω θα διεκδικησω,,,και τοτε η φωνη μου για να εχει δυναμη θα πρεπει να ενωθει με αυτη της γειτονισσας που δεν εχει λεφτα αλλα και με εκεινης της πλουσιας που αν και στελνει το παιδι της σε ιδιωτικο θεωρει καθηκον της να διεκδικησει δημοσια παιδεις για ολους τους αλλους

ας το κανω απο τωρα,, ας διεκδικησω για ολα τα ελληνοπουλα ειναι δεν ειναι το παιδι μου στην ερασμειο,,,τυχαιο παραδειγμα

Όχι, αυτό δεν με ενοχλεί. Αν δεν υπάρχουν χρήματα για βιβλία, αυτό είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι είναι λόγος για να ντρέπεται, και είμαι σίγουρη ότι δεν θα αποκτήσει κόμπλεξ κατωτερότητας. Άρα δεν με απασχολεί.

Πριν λίγο μιλούσα σε μια ξαδέρφη μου που η κόρη της πάει στην Ε Δημοτικού και μέχρι στιγμής (3 μέρες σχολείου) έχει πάρει μόνο βιβλίο μαθηματικών και γλώσσας. Πρώτον δεν θεωρώ ότι να κάνεις 3 μέρες (και 13 και 23) μάθημα χωρίς π.χ. βιβλίο θρησκευτικών και ιστορίας είναι πρόβλημα. Αλλά και καθόλου να μην πάρουν βιβλίο θρησκευτικών, ιστορίας κ.λπ. πάλι δεν είναι πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Η γλώσσα και τα μαθηματικά είναι τα βασικά μαθήματα σε αυτή την ηλικία, τα υπόλοιπα είναι λεπτομέριες, άσε που ένας μέτριος δάσκαλος με λίγη εμπειρία θα πρέπει να μπορεί να τα διδάξει επαρκώς και χωρίς βιβλία. Δεν είναι φοιτητές αστροφυσικής, παιδάκια του δημοτικού είναι..... Μαθαίνουν καλύτερα από τον προφορικό λόγο και την εξάσκηση στην τάξη, παρά διαβάζοντας βιβλία στο σπίτι.

Περισσότερο με ενοχλούν οι απεργίες και οι ανίκανοι δάσκαλοι γενικώς, παρά η έλλειψη βιβλίων.

είμαι σίγουρη οτι ο καθένας το καλύτερο θέλει για το παιδί του και είναι εύκολο να παρασυρθείς γιατί αυτή είναι η δουλειά των ιδιωτικών. Να σε παρασύρει. Νομίζω- το ξαναείπα- πως οι γονείς τρέφουν την αυταπάτη πως όσο πιο πολύ κουραστούν και ιδρώσουν τόσο καλύτεροι γονείς είναι. Δεν ισχύει πάντα!

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ.

Επιπλέον το να "τρέχεις την ύλη" είναι όχι μόνο κουραστικό και δυσάρεστο, αλλά και αντιπαιδαγωγικό.

Αυτό ακριβώς πιστεύω κι εγώ.

Επιπλέον το να "τρέχεις την ύλη" είναι όχι μόνο κουραστικό και δυσάρεστο, αλλά και αντιπαιδαγωγικό.

συμφωνω μαζι σου σε ολα

Αρχικό μήνυμα απο Little Monkey

Δεν κατέκρινα κανέναν. Είπα ότι δεν θέλω το δικό μου παιδί να αποκτήσει κόμπλεξ ανωτερότητας πηγαίνοντας σε ιδιωτικό σχολείο. .

Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα δημιουργίας κόμπλεξ, είτε ανωτερότητας στην μία περίπτωση είτε κατωτερότητας στην άλλη. Κι εξάλλου αυτό είναι θέμα οικογενείας. Εμένα τα παιδιά μου ποτέ τους δεν "κοκορευτήκανε" ότι πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Και έχουν πολλούς φίλους από τις απογευματινές τους δραστηριότητες που πάνε σε δημόσια σχολεία.

Αν η οικογένεια θεωρεί ότι είναι θέμα prestige να πηγαίνουν τα παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο τότε μιλάμε σε λάθος βάση. Εξάλλου, καταλαβαίνω ότι οι περισσότεροι από εμάς που συζητάμε τώρα και είμαστε υπέρ του ιδιωτικού σχολείου, ουδόλως μας περισσεύουν τα χρήματα και πάνε τα παιδιά μας σε ιδιωτικό. Απλά μπορούμε - τουλάχιστον μέχρι σήμερα, γιατί εγώ δεν είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω με την παρούσα κατάσταση και για του χρόνου - και επιθυμούμε τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ένα σχολείο με όλα τα πλεονεκτήματα που έχουν αναφερθεί πιο πάνω. Και πιστεύω ότι σαφώς σε αρκετούς τομείς υπερτερούν τα ιδιωτικά.

εγω εχω λεφτα και στελνω το παιδι ιδιωτικο στρεφοντας τα ματια μου μακρια απο το προβλημα δεν λυνει τιποτα,,,γιατι οταν θα εχω κι εγω προβλημα και δεν θα εχω να επιλεξω θα διεκδικησω,,,και τοτε η φωνη μου για να εχει δυναμη θα πρεπει να ενωθει με αυτη της γειτονισσας που δεν εχει λεφτα αλλα και με εκεινης της πλουσιας που αν και στελνει το παιδι της σε ιδιωτικο θεωρει καθηκον της να διεκδικησει δημοσια παιδεις για ολους τους αλλους

ας το κανω απο τωρα,, ας διεκδικησω για ολα τα ελληνοπουλα ειναι δεν ειναι το παιδι μου στην ερασμειο,,,τυχαιο παραδειγμα

Καλά αυτά που λες, αλλά δυστυχώς μου φαίνονται εκτός ελληνικής πραγματικότητας! Πότε είδες κάποιον σε αυτήν την χώρα να ξεσηκώνεται για κάτι που να μην τον καίει άμεσα? Που ακόμα και αν τον αφορά το πρόβλημα, ποιός σου λέει οτι έχουν όρεξη να ξεβολέψουν τον ποπό τους. Εδώ στην παιδική χαρά που πάμε τα παιδιά μας κάθε μέρα, που είναι μέσα στη βρώμα & το σκουπιδαριό, είπα σε κάτι άλλες μαμάδες να οργανωθούμε να τη συμμαζέψουμε λίγο μόνες μας & με κοιτάζανε καλά καλά, και μετά τις άκουσε μια φίλη να σχολιάζουν σιγά, τι είμαστε, καθαρίστριες, να το κάνει ο δήμος. Ε, αυτές πιστεύεις οτι τους καίγεται καρφί για τον αν έχουν βιβλία στα σχολεία? συγγνώμη κιόλας, αλλά χεστ8%$νε! και δεν είναι μία και δύο...

Στο θέμα μας... Προσωπικά στον δικό μας προϋπολογισμό υπάρχει πρόβλεψη για ιδιωτικό σχολείο, ωστόσο μετά απο πολύ πολύ ψάξιμο, ειλικρινά δεν ξέρω αν θα το επιλέξουμε σαν λύση.

Σίγουρα τα μειονεκτήματα της δημόσιας εκπαίδευσης είναι πολλά, τα προβλήματα είναι τεράστια, αλλά κανένα απο τα ιδιωτικά που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα (εκτός απο μια και μοναδική εξαίρεση που ωστόσο μου πέφτει μακρυά) δεν με έπεισε πως αξίζει. Και δεν εννοώ αν αξίζει τα λεφτά του γιατί πιθανόν αν αναλογιστεί κανείς τις εγκαταστάσεις, τις ξένες γλώσσες, τις αθλητικές-μουσικές δραστηριότητες κλπ, να αξίζει μέχρι και την τελευταία δεκάρα. Σε ένα σχολείο, μας έκαναν ακόμα και ξενάγηση με ηλεκτρονικό αυτοκινητο, είδαμε πισίνες, παιδάκια να κάνουν baby yoga με διάσημη γυμνάστρια κλπ. Ουάου!!!! Στην ουσία όμως τι γίνεται? Σχολείο ψάχνω, όχι ξενοδοχείο 5*.

Να, τώρα πήρα μεγάλη σύγχυση (και ίσως γι αυτό τα λέω όλα αυτά) γιατί μπήκα στο σαιτ ενός άλλου σχολείου να κάνω την αίτηση προεγγραφής και ενώ έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με κάποια κυρία (προφανώς απο το τμήμα μαρκετινγκ). Εξηγήστε μου παρακαλώ, αν μπορεί κανείς, γιατί σε μια αίτηση προεγγραφής που ουσιαστικά είναι αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (γιατί ακόμα δεν έχω δει καν το σχολείο), ζητούν στοιχεία που αφορούν στο επάγγελμα το δικό μου και του συζύγου μου, στη θέση που έχει, σε ποιά εταιρεία δουλεύει, τηλέφωνο εργασίας!!! Δλδ δεν κατάλαβα, να τους δώσω και λογαριασμό καταθέσεων? Φυσικά δεν προχώρησα στην αίτηση γιατί αν σε αντιμετωπίζουν έτσι απο το πρώτο δευτερόλεπτο, φαντάζοναι πως το ίδιο μοτίβο θα ακολουθούν και στο πως θα αντιμετωπίζουν τα παιδιά.

Και επίσης, όσοι έχουν εμπειρία απο ιδιωτικά σχολεία μη μου πείτε οτι σε έναν βαθμό δεν υπάρχει σνομπισμός. εμείς πάμε το παιδί σε έναν παιδικό στα ν. προάστια που η ίδια η διευθύντρια χαρακτηρίζει ως "τα καλύτερα παιδιά" αυτά που οι οικογένειές τους έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια και τα έχει στα ώπα ώπα. Και ο μόνος λόγος που συνεχίζει εκεί το παιδί είναι γιατί ευτυχώς έχει εξαιρετικές δασκάλες που ενδιαφέρονται για τα παιδιά και κάνουν καλή δουλειά!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...