Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Γριπη των χοιρων κ θηλασμος!

Μαρια.X

Recommended Posts

Δεν ξερω αν εχει ξαναναφερθει,αλλα εχω αυτην την απορια που μου εχει καρφωθει καμποσες μερες στο κεφαλι.

Αν (χτυπα ξυλο) κολησουμε εμεις,τι κανουμε??? Συνεχιζουμε τον θηλασμο οπως θα καναμε αν ειχαμε πυρετο ή απλο κρυωλογημα??

Ειναι επικυνδυνο για τα μωρα μας να κολησουν φανταζομαι:(, εμβολιο δεν θελω να κανω,τοσα εχω ακουσει,απο την αλλη το μωρο θα το βλεπει η μαμα μου οταν θα λειπω στην δουλεια και η αδερφη μου παει γυμνασιο,τι κανω τωρα που ανοιγουν τα σχολεια??? Να φερνω τη μαμα σπιτι μου? Αλλα παλι μπορει και αυτη να κολησει απο την αδερφη μου και να κολησει το μωρο μου μετα.Μηπως γινεται πολυ φασαρια για το τιποτα?

Την παιδιατρο θα την ξαναδω 18/09 οποτε θα μου λυσει τις αποριες μου,αλλα οσον αφορα το θηλασμο δεν την εμπιστευομαι,καποια που να ξερει θα μας πει??

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 62
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

To μικρόβιο αν το έχεις εσύ μπορείς να το κολλήσεις στο μωρό σου είτε θηλάζεις είτε όχι, όπως μπορεί να του το κολλήσει και όποιος άλλος έρχεται σε επαφή μαζί του. Είναι όμως σημαντικό να συνεχίζεται ο θηλασμός όταν η μαμά έχει οποιαδήποτε ίωση, γιατί με το γάλα μετφέρει στο μωρό και τα αντισώματα που παράγει ο οργανισμός της για τη συγκεκριμένη ίωση (πολλά μωρά όταν η μαμά τους είναι άρρωστη αυξάνουν τους θηλασμούς και έτσι παίρνουν περισσότερα αντισώματα!)

HXuSp2.pngaS46p2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα σε ολες.το μωρο μου ειναι 6,5 μηνων και εχω ξεκινησει τις στερεες τροφες.τωρα πλεον θηλαζω 2 φορες τη μερα (πρωι και βραδυ).σκεφτομαι να σταματησω το θηλασμο.ηθελα ομως να ρωτησω το εξης.αν συνεχισω να θηλαζω,βοηθαω επιπλεον το μωρο μου ως προς την αντιμετωπιση της νεας γριππης? ή οτι αντισωματα ηταν να παρει τα εχει ηδη παρει?εν ολιγοις αν συνεχισω να θηλαζω, προφυλασσω το μωρο απο το ενδεχομενο να νοσησει, αν ερθει σε επαφη με τον ιο?ειναι λιγο εξειδικευμενη η ερωτηση.ελπιζω να μην σας κουρασα.:-(

Απο αυτα που εχω καταλαβει, το μωρο περνει αντισωματα απο ασθενειες που εσυ εχεις περασει. Αν εσυ ακομα δεν εχεις νοσησει απο την γριπη πως θα του δωσεις αντισωματα; Αν ομως κολλησετε κι ακομα θηλαζει ειναι πολυ πιθανον εσυ να εχεις συμπτωματα και αυτο, επειδη παιρνει ετοιμα αντισωματα απο σενα να μην εχει τιποτα...

Όσο θηλάζεις, το μωρό παίρνει αντισώματα. Το "ο,τι αντισωματα ηταν να παρει τα εχει ηδη παρει" είναι ο μεγαλύτερος μύθος που λένε γυναικολόγοι και παιδίατροι για ευνόητους λόγους....

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

lena aggelos,θηλαζοντας μονο πρωι βραδυ,ειναι αναποφευκτο να σταματησεις τον θηλασμο πολυ συντομα.

Η παραγωγη σου μερα μερα με την μερα μειωνεται ολο και περισσοτερο.

Δηλαδη πόσα γευματα στερεες τρωει το μωρακι σου;Μηπως ειναι λιγακι πολλα για την ηλικια του;

Ο θηλασμος ειναι η βασικη διατροφη τουλαχιστον για τον πρωτο χρονο της ζωης του μωρου.

Αν ενδιαφερεσαι περισσοτερο,ψαξε λιγακι μεσα στο φορουμ,στην ενοτητα του θηλασμου,θα βρεις πολυ χρησιμες πληροφοριες και πολυ διαφορετικες απο αυτες που δινουν οι παιδιατροι!

Καλη συνεχεια!

καλησπερα σε ολες.το μωρο μου ειναι 6,5 μηνων και εχω ξεκινησει τις στερεες τροφες.τωρα πλεον θηλαζω 2 φορες τη μερα (πρωι και βραδυ).σκεφτομαι να σταματησω το θηλασμο.ηθελα ομως να ρωτησω το εξης.αν συνεχισω να θηλαζω,βοηθαω επιπλεον το μωρο μου ως προς την αντιμετωπιση της νεας γριππης? ή οτι αντισωματα ηταν να παρει τα εχει ηδη παρει?εν ολιγοις αν συνεχισω να θηλαζω, προφυλασσω το μωρο απο το ενδεχομενο να νοσησει, αν ερθει σε επαφη με τον ιο?ειναι λιγο εξειδικευμενη η ερωτηση.ελπιζω να μην σας κουρασα.:-(

Κανένας μας δεν έχει αντισώματα για τη νέα γρίπη, γιατί ακριβώς είναι "νέα". Οπότε δεν μπορούμε να περάσουμε τέτοια αντισώματα στο μωρό με το θηλασμό.

Ωστόσο θηλάζουμε τα μωρά μας (κι εγώ θηλάζω το δικό μου) γιατί κάνει γενικότερο καλό στην υγεία τους άσχετα με τη νέα γρίπη ή όχι. Ένας πιο "γερός" και υγιείς οργανισμός έχει καλύτερες πιθανότητες να ανταπεξέλθει σε ένα νέο ιό.

.....δε νομίζω τάκη....

• 2 months later...

Με λενε Χαρα ειμαι 35χρ κ εχω μια κορη 11χρ κ ενα γιο 2,5 μηνων κ θηλαζω.

Μετα απο 2 μερες συνεχομενου πυρετου μου ειπε ο γιατρος οτι κατα 90% εχω την νεα γριπη . το μωρο ειναι ακομα καλα δεν εμφανισε συμπτωματα , η παιδιατρος μολις το εμαθε εφριξε και μου απογορευσε τον θηλασμο ενω εγω στο ιντερνετ διαβαζω συνεχως οτι πεπει να συνεχιστει ο θηλασμος. Ζητω βοηθεια τιπιστευετε η εχετε ακουσει για το θεμα ? Ευχαριστω .

vxsap3.png

φιλη μου σε αυτες τις περιπτωσεις δεν γνωριζω τι γινεται αλλα εχω την εντυπωση πως πρεπει να ρωτησεις εναν λοιμοξιολογο και φυσικα να επισκεπτεις ταχυτατα ενα νοσοκομειο για να δεις αν οντως εχεις την νεα γριππη η την κοινη.εκει πιστευω θα σου πουν τι πρεπει να κανεις.περαστικα και αγυριστα να χαιρεσαι τα παιδακια σου

Nrdkp3.png

Διαβασε αυτο.

Τι είναι ο ιός της Νέας Γρίπης ;

Ο ιός της Νέας Γρίπης Η1Ν1 (μερικές φορές αναφέρεται και ως Γρίπη των χοίρων) εντοπίστηκε σε ανθρώπους για πρώτη φορά την άνοιξη του 2009 στο Μεξικό και αργότερα στις ΗΠΑ. Ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πιθανότατα με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδεται η γνωστή εποχιακή γρίπη, δηλαδή από μολυσμένα σταγονίδια από άρρωστο που φταρνίζεται ή βήχει και από αντικείμενα μολυσμένα με σταγονίδια πάσχοντος.

Τι μπορώ να κάνω για να προστατεύσω το μωρό μου;

Εφαρμόστε καθημερινές συνήθειες υγιεινής :

• Πλένετε τα χέρια σας με ζεστό νερό και σαπούνι ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα πριν ταΐσετε το μωρό σας. Πλένετε τακτικά τα χέρια του παιδιού σας και τα παιχνίδια του.

• Καλύψτε τη μύτη και το στόμα σας όταν φταρνίζεστε η βήχετε. Μάθετε στο μεγαλύτερο παιδί να κάνει το ίδιο.

• Αν αισθάνεστε άρρωστοι ή έχετε συμπτώματα κρυολογήματος δείτε έγκαιρα το γιατρό σας. Μείνετε στο σπίτι, αποφύγετε επαφές και φορέστε μάσκα προσώπου όταν είστε κοντά στο μωρό. Αποφεύγετε να τρίβετε τα μάτια και τη μύτη σας πιάνοντας στη συνεχεία αντικείμενα. Μην φέρνετε σε επαφή με το μωρό σας άτομα άρρωστα ή με συμπτώματα.

Επίσης :

• Διασφαλίστε για το παιδί ένα περιβάλλον χωρίς καπνό.

• Σιγουρευτείτε ότι το μικρό σας έχει κάνει έγκαιρα, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, όλα τα απαραίτητα εμβόλια. Η Νέα Γρίπη μπορεί να επιπλακεί σοβαρά από μια λοίμωξη με Πνευμονόκοκκο, Αιμόφιλο, Μηνιγγιτιδιόκοκο, Ιλαρά, εφόσον το παιδί σας παραμένει ανεμβολίαστο.

Αν είμαι άρρωστη από τη Νέα Γρίπη μπορώ να θηλάσω το μωρό μου;

Τα βρέφη φαίνεται να έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά από τη Νέα Γρίπη Η1Ν1. Μια προσεκτική προσέγγιση για να προστατεύσετε το μωρό από την έκθεση στον ιό είναι:

• Ζητήστε βοήθεια από κάποιον που δε νοσεί ώστε να φροντίσει το μωρό, αν αυτό είναι εφικτό.

• Φορέστε μάσκα στο πρόσωπο όταν ταΐζετε ή φροντίζετε το μικρό σας και πλένετε καλά τα χέρια σας

• Συνεχίστε να θηλάζετε, εκτός εάν μπορεί κάποιος άλλος να ταΐσει το μωρό σας με το δικό σας γάλα, βγαλμένο με το θήλαστρο. Τα μωρά ωφελούνται τα μέγιστα από το μητρικό γάλα. Περιέχει αντισώματα που μπορεί να παρέχουν προστασία, δηλαδή το μωρό να μην αρρωστήσει καθόλου η να περάσει τη γρίπη ελαφρά. Είναι ασφαλές να πάρετε αντιϊκά φάρμακα ενόσω θηλάζετε.

Προστατεύει ο θηλασμός τα μωρά από τη Νέα Γρίπη ;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο θηλασμός προστατεύει την υγεία των παιδιών. Το μωρό που λαμβάνει μητρικό γάλα χτίζει καλύτερο αμυντικό σύστημα, δεν γίνεται παχύσαρκο και ωριμάζει ταχύτερα το γαστρεντερικό και αναπνευστικό του σύστημα. Μωρά που δε θηλάζουν αρρωσταίνουν από λοιμώξεις όπως η γρίπη πιο συχνά και βαρύτερα από ο, τι μωρά που θηλάζουν.

Εφόσον πρόκειται για καινούργιο ιό, δεν γνωρίζουμε ακόμα για την ειδική προστασία ενάντια σε αυτόν μέσω του θηλασμού. Είναι όμως γνωστό ότι οι μητέρες δίνουν στο μωρά τους προστατευτικά αντισώματα μέσα από το γάλα τους. Αυτά βοηθούν στην καταπολέμηση της λοίμωξης.

Αν νοσήσετε η ίδια από τη Νέα Γρίπη, κάποιος άλλος που δε νοσεί μπορεί να δώσει το γάλα που βγάλατε με το θήλαστρο στο παιδί.

Να σταματήσω το θηλασμό αν βρεθώ σε επαφή με άτομο που πάσχει από τη Νέα Γρίπη ;

Όχι. Επειδή οι μητέρες φτιάχνουν αντισώματα ανάλογα με τα μικρόβια που έρχονται σε επαφή κάθε μέρα, το γάλα τους είναι προσαρμοσμένο να καταπολεμά τα νοσήματα στα οποία εκτίθεται ταυτόχρονα και το μωρό τους. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τα βρέφη στα οποία το ανοσοποιητικό σύστημα ακόμα αναπτύσσεται. Είναι ασφαλές να λάβετε αντιϊκά φάρμακα η εμβόλιο για να προλάβετε τη γρίπη ενόσω θηλάζετε. Αν ωστόσο αναπτύξετε συμπτώματα γρίπης, όπως πυρετό, βήχα, πονόλαιμο, κακουχία και πόνους στους μυς και τις αρθρώσεις, θα πρέπει να ζητήσετε από κάποιον που δεν είναι άρρωστος να φροντίσει το μωρό.

Μπορώ να πάρω φάρμακα για να προλάβω ή να θεραπεύσω τη Νέα Γρίπη ενόσω θηλάζω ;

Ναι. Μητέρες που θηλάζουν και παίρνουν φάρμακα για να προλάβουν τη γρίπη γιατί έχουν εκτεθεί στον ιό θα πρέπει να συνεχίζουν να ταΐζουν το μωρό στο στήθος, όσο δεν εκδηλώνουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα η πονόλαιμο. Αν παίρνουν φάρμακα για να θεραπεύσουν τη γρίπη γιατί αρρώστησαν από αυτήν, θα πρέπει να βγάζουν το γάλα τους με θήλαστρο και αυτό να δίνεται στο παιδί με μπουκάλι από κάποιον που δε νοσεί.

Αν το μωρό μου νοσήσει από τη Νέα Γρίπη, μπορώ να συνεχίσω να το θηλάζω;

Μπορείτε και πρέπει να το κάνετε. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για το άρρωστο μωρό σας είναι η συνέχιση του θηλασμού.

• Δώστε στο μωρό σας πολλές ευκαιρίες για θηλασμό καθʼ όλη τη διάρκεια της ασθένειας του. Τα μωρά που είναι άρρωστα χρειάζονται περισσότερα υγρά, αντισώματα, παρηγοριά και αγάπη κατά τη διάρκεια των συμπτωμάτων τους, σε σχέση με όταν είναι καλά. Ο θηλασμός και το μητρικό γάλα τα παρέχουν όλα αυτά.

• Αν το μωρό είναι υπερβολικά άρρωστο και επιτρέπεται η εντερική σίτιση, μπορεί να λάβει το μητρικό γάλα με κυπελλάκι, σύριγγα η ρινογαστρικό καθετήρα.

Δώστε το καλύτερο ξεκίνημα στο μωρό σας και θηλάστε, ιδιαίτερα σε καιρούς πανδημίας όπως οι σημερινοί.

Τα παραπάνω είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Έλεγχου Λοιμώξεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αναθεωρημένες τον Ιούλιο του 2009.

Στέλιος Παπαβέντσης Παιδίατρος – Συγγραφέας MRCPCH DCH ΙBCLC

Διπλωματούχος Βασιλικού Κολλεγίου Παιδιατρικής Μεγάλης Βρετανίας

Μου κανει εντιπωση παντως που ο γιατρος σου συμπερανε πως εχεις τη νεα γριπη απο το τηλεφωνο.......

Καλυτερα να πας σε ενα νοσοκομειο για να κανεις τις απαραιτητες εξετασεις.

Περαστικα και καλη τυχη!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας και τις πληροφοριες . Ειχα τον μπεμπη αγκαλια πριν και δεν μπορεσα να γραψω ολη την ιστορια . Τα συμπτωματα ξεκινησαν απο το Σαββατο , την Κυριακη εκανα πυρετο κ την Δευτερα ηρθε στο σπιτι και με εξετασε ενας οικογενειακος μας γιατρος ο οποιος ειναι πνευμονολογος και μου ειπε εχω ολα τα συμπτωματα σε σχετικα ηπια μορφη κ πρεπει να μεινω στο σπιτι και οσο και αν προσεχω με την μασκα που την φοραω συνεχεια και με το πλυσιμο των χεριων , το μωρο μπορει να κολλησει η να εχει ηδη κολλησει και περιμενουμε να δουμε . Για τον θηλασμο ειπε να συνεχισω αλλα να ρωτησω και την παιδιατρο. Ευτυχως σημερα ειμαι ολη μερα απυρετη πιστευω οτι αρχιζει να μου περναει μαλλον την περασα ελαφρια .

Αν ξερει καποια κατι παραπανω ας το γραψει , πιστευω οτι με την εξαρση της γριπης μας ενδιαφερει ολες.

vxsap3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Οι ιωσεις μεταδιδονται απο το στομα, τη μυτη και την σωματικη επαφη.....αν κολλησει το μωρο σου θα κολλησει απο την επαφη μαζι σου και οχι απο το γαλα που πινει....ισα ισα πρεπει να το θηλαζεις περισσοτερο (αφου φορας ισως μασκα εκεινη την ωρα και εχεις πολυ καλα πλυμενα τα χερια σου) γιατι του δινεις οτι πολυτιμοτερο....ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ για να πολεμησει την γριπη........δεν μπορεις να κανεις καλυτερο δωρο στο μωρο σου παρα να συνεχιζεις να το θηλαζεις.......

Αρρωστησα οταν το μωρο μου ηταν μια βδομαδας, ειχε ριγος, 39 πυρετο, μου ειχαν πει την ιδια βλακεια να μη το θηλαζω, αλλα αντεξα μονο μια μερα........το θηλασα μετα κανονικα και δεν κολλησε καθολου!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Και μονο που τα διαβαζω αυτα με πιανει τρομος!!! Δυστυχως δε καταφερα να θηλασω και αυτο γιατι μου το απαγορευσε η πρωτη παιδιατρος( εμφανισε η μικρη μου ψευτοπεριοδο,τι πιο φυσικο!) και με ενθαρρινε στο να της δινω ξενο γαλα γιατι δε χορταινει απο το δικο μου και γινεται δυσκοιλια(ειχε να κανει 24 ωρες κακα) !!!

Με εχει πληγωσει παρα πολυ αυτο το θεμα και με πιανουν τα κλαματα καθε φορα που διαβαζω για θηλασμο! Μακαρι να ειχα τη δυναμη να κανω επαναγαλακτισμο αλλα οταν προσπαθησα η μικρη μου ουρλιαζε σπαραζε και μονο με την κινηση να τη βαλω στο στηθος!

Βγηκα εκτος θεματος αλλα πιστευω οτι οσο ηπιε απο μενα πηρε καλα αντισωματα και να συνεχισετε να το κανετε εσεις που μπορειτε εστω και γριπιασμενες!!!! Αληθεια ομως? Εχω βαλει σε τοσο μεγαλο κινδυνο τη μικρη μου? "Μωρά που δε θηλάζουν αρρωσταίνουν από λοιμώξεις όπως η γρίπη πιο συχνά και βαρύτερα από ο, τι μωρά που θηλάζουν." Πραγματικα μου ρχεται να παω να της καψω το ιατρειο!

Καλά, μην τρελλαίνεσαι! Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Και τα δικά μου παιδιά δεν θηλάσανε (γιατί δεν είχα γάλα) και δεν είχανε κάθε χρόνο γρίππες! Μια χαρά μεγαλώσανε! Της φίλης μου που τα θήλαζε ένα χρόνο, όλο άρρωστα ήταν... Μην τρελλαίνεσαι κοπέλα μου. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Ναι, λέμε πως είναι καλύτερο αυτό και χειρότερο εκείνο, αλλά όχι πως έτσι είναι και τέρμα! Σιγά! Και να σου πω και κάτι; Αν το γάλα της μάνας δεν είναι καλό, αν δεν μπορείς να ξέρεις πόσο γάλα ήπιε το μωρό και πιθανώς να υποσιτίζεται, μπορεί να είναι και καλύτερα να πάρει έτοιμο γάλα. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ, λέω ότι δεν είναι και να κλαις που δεν θήλασες, εντάξει;

κοριτσακια μου και εγω δεν θηλάζω. Ούτε τον πρωτο ουτε τον δευτερο που ειναι δέκα ημερών. Οι λόγοι πολλόι, κυριώς υγεις. Ο πρωτος μου βγηκε δυνατο σκαρί. Δεν έχει αρρωστησει ποτε σοβαρά, μόνο 2-3 ιωσουλες έχει περάσει και δεν έχει πάρει ως τώρα αντιβίωση. Για τον δευτερο ΤΡΕΜΩ!! Δεν έχει κάνει εμβόλια, είναι μόνο 10 ημερων και δεν ξερω πώς να το προφυλάξω. Εννοειται , καλό πλυσιμο, μόνο εγω αγκαλιά ή κάποιος άλλος με μάσκα, καλός αερισμός στα δωμάτια... τι άλλω να κάνω??? Ετυχως ο μεγα΄λος μου δενπάει παιδικό και π΄λαι όμως φοβάμαι μηντυχόν πχ φερει ο άντρας μου ή και εγω κάποιο μικρόβιο στο σπίτι. Εσύ μανούλα που πέρασες τη γριπη τελικά κόλλησε το μικρούλι σου?? καμιά άλλη συμβουλή???

Διαφημίσεις

Καλά, μην τρελλαίνεσαι! Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς. Και τα δικά μου παιδιά δεν θηλάσανε (γιατί δεν είχα γάλα) και δεν είχανε κάθε χρόνο γρίππες! Μια χαρά μεγαλώσανε! Της φίλης μου που τα θήλαζε ένα χρόνο, όλο άρρωστα ήταν... Μην τρελλαίνεσαι κοπέλα μου. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Ναι, λέμε πως είναι καλύτερο αυτό και χειρότερο εκείνο, αλλά όχι πως έτσι είναι και τέρμα! Σιγά! Και να σου πω και κάτι; Αν το γάλα της μάνας δεν είναι καλό, αν δεν μπορείς να ξέρεις πόσο γάλα ήπιε το μωρό και πιθανώς να υποσιτίζεται, μπορεί να είναι και καλύτερα να πάρει έτοιμο γάλα. ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ, λέω ότι δεν είναι και να κλαις που δεν θήλασες, εντάξει;

:) εχεις δικιο....αλλα το ιατρειο καποια μερα θα της το καψω!:D

Αν το γάλα της μάνας δεν είναι καλό,

:shock: και πως ειναι το γαλα της μαμας που δεν ειναι καλο; δλδ τι μπορει να εχει;

αν δεν μπορείς να ξέρεις πόσο γάλα ήπιε το μωρό και πιθανώς να υποσιτίζεται, μπορεί να είναι και καλύτερα να πάρει έτοιμο γάλα.

μετρας βρεγμενες πανες κ κενωσεις, μετρας βαρος κ κοιτας τις καμπυλες αναπτυξης....:roll:

ειρηνη αν θες επαναγαλακτισμο σιγουρα, μπορεις να μπεις στο αντιστοιχο θεμα, να επικοινωνησεις με την Αγλαϊα και φυσικα να δεις συμβουλο θηλασμου.

αν το μωρο σου τρεφεται καλα κ σωστα (φρουτα, λαχανικα, οχι κενες θερμιδες κτλ..)κ το βλεπει ο ηλιος καθημερινα, εχει προστασια απεναντι στις ασθενειες.

Καλησπέρα,μιλησα με την παιδίατρο μας σχετικά με τη νέα γρίπη και αυτο που με συμβουλευσε ειναι πολυ καλο πλυσιμο χεριων,να αλλαζουμε ρουχα οταν γυρνάμε απο τη δουλειά ή γενικά απο έξω πριν πιάσουμε το μωρό,οινοπνευμα και οχι πολλες πολλες επαφες με ξένο κόσμο και φυσικα ψυχραιμία!!!!!!!

Παντως καλυτερα να συνεχισεις να θηλαζεις αφου οταν εχουν εκδηλωθει τα συμπτώματα ειναι ηδη αργά..εννοω οτι μπορει να το εχεις κολλήσει ήδη.

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Παράθεση:

Αρχικό μήνυμα απο mama Lina viewpost.gif

Αν το γάλα της μάνας δεν είναι καλό,

:shock: και πως ειναι το γαλα της μαμας που δεν ειναι καλο; δλδ τι μπορει να εχει;

Παράθεση:

αν δεν μπορείς να ξέρεις πόσο γάλα ήπιε το μωρό και πιθανώς να υποσιτίζεται, μπορεί να είναι και καλύτερα να πάρει έτοιμο γάλα.

μετρας βρεγμενες πανες κ κενωσεις, μετρας βαρος κ κοιτας τις καμπυλες αναπτυξης....:roll:

DaF μου με πρόλαβες!:lol:

Πως γίνεται το μητρικό γάλα να μην είναι καλό;;;:roll:

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Kαι γω κορίτσια από σήμερα το πρωί είμαι με λίγο πυρετό, καταρροή και βήχα. Το ίδιο και ο άντρας μου, μόνο που αυτός δεν κάνει ποτέ πυρετό. Μπορεί να είναι η νέα γρίπη, μπορεί και όχι, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι και μένα το μωρό μου είναι 2 μηνών και ναι μεν φορούσα μάσκα όταν την τάιζα, σάπισα τα χέρια μου από το πλύσιμο και τα αντισηπτικά αλλά τελικά αποφάσισα και την άφησα στη μαμά μου μέχρι να γίνω καλά. Το θέμα είναι ότι την θηλαζω κιόλας, τί θα κάνω με το γάλα? Το βγάζω με το symphony αλλά δεν έχω σακουλάκια αποθήκευσης, βρέθηκα απροετοίμαστη. Ισχύει πάντως το ότι τα μωρά έχουν ανοσία μέχρι 6 μηνών, ρώτησα την παιδίατρο αλλά καλυτερα φύλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά που λένε.

Πάντως γενικά σε ότι αφορα τη νεα γρίπη, όπως και με τις υπόλοιπες, πλένουμε καλά και τακτικά τα χέρια μας, δεν τα φέρνουμε στο πρόσωπο όταν δεν είναι καθαρά, φτερνιζόμαστε-βήχουμε σε κάποιο χαρτομάντηλο(το οποίο πετάμε αμέσως) και εφόσον νοσήσουμε φοραμε μασκούλα κτλ κτλ....τα γνωστά δηλαδή!

Αυτό που μου είπε η παιδίατρός μας, σχετικά με τον θηλασμό, είναι ότι συνεχίσουμε κανονικά, δεν σταματάμε γιατί έτσι περνάμε αντισώματα στο μωρό. Απλα προσεκτικά...με τις μάσκες και όλα τα παραπάνω που είπαμε!:D

Περαστικά να είναι!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Νομίζω πως είναι καλύτερα να τη θηλάζεις , παρά να την αφήσεις στη μαμά σου , η μαμά σου δεν έρχεται καθόλου σε επαφή με άλλο κόσμο ; Θηλάζοντας τη μικρή θα παίρνει από σένα έτοιμα αντισώματα και είναι κρίμα να τα χάνει , δεν υπάρχει καμία αντένδειξη , ότι πρέπει να σταματάει ο θηλασμός , όταν είμαστε άρρωστες , αλλά πρέπει να συνεχίζεται .

H μαμά μου δεν έρχεται σε πολύ επαφή με κόσμο, προσέχει, βέβαια και γω πρόσεχα απίστευτα αλλά δεν ξέρω που την άρπαξα, ό, τι γρίπη και να είναι αυτή. Προβληματίστηκα μέχρι να την αφήσω γιατί είμαι σε φάση επαναγαλακτισμού και φοβάμαι μην χάσει και την επαφή με το στήθος. Να μην πω και για το συναίσθημα που κοιτάζω την άδεια κούνια της και τρελαίνομαι.

Bρε κοριτσάκι μου πολύ ψυχοφθόρο αυτό που έκανες και για τις δυο σας , στο λέω πολύ φιλικά , το παιδάκι σου αν τηρείς τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και φοράς μάσκα δεν θα πάθει τίποτα . Εμείς εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολλόι υπερβολικοί με τις αρρώστιες και φοβόμαστε και την σκιά μας . Για όλα φταίει η τηλεόραση . Σίγουρα υπάρχει κάποια λύση χωρίς να χρειάζεται να αποχωριστείς το μωράκι σου . Περαστικά!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...