Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα προχωρούσατε σε υιοθεσία αν βλέπατε οτι δεν μπορούσατε να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι;  

930

1. 1. Θα προχωρούσατε σε υιοθεσία αν βλέπατε οτι δεν μπορούσατε να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι;

• Σίγουρα ναι!
      1188
    • Σίγουρα οχι!
      28
    • Ισως μετα απο πολύ σκέψη και αρκετές προσπάθειες!
      396

Recommended Posts

Κι εγώ θα το έκανα!!!

Απλά απορώ πώς δεν το κάνουν κάποιοι άλλοι διάσημοι και πλούσιοι, που μάλιστα δεν θα έχουν γραφειοκρατικά κολλήματα και θα τους έρθουν όλα ευκολότερα!!! :roll::roll:

Αν μας ρωτήσουν πόσοι διάσημοι έχουν υιοιθετημένα παιδιά, θα θυμηθούμε να πούμε την Αντζελίνα Τζολί, τη Ντενίση και δεν θυμάμαι άλλη...εγώ τουλάχιστον!!

Κανονικά....θα έπρεπε να είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις υιοιθεσίας σε αυτές τις κοινωνιικές τάξεις, όπως και τα παιδιά στα ιδρύματα που είναι αναρίθμητα!!!!!!! :(:(

Καταλαβαίνω ότι έχεις καλή πρόθεση mata, αλλά τα παιδιά δεν είναι οικόσιτα για να τα παίρνει κανείς σπίτι του και να τα μεγαλώνει όταν είναι πλούσιος και διάσημος!!!

Με αυτό το σκεπτικό θα έπρεπε να κάνουν παιδιά, ή έξτρα πολλά παιδιά μόνο όσοι έχουν λεφτά.

Από την άλλη, όσοι δεν έχουν και πολλά, δεν θα έπρεπε να υιοθετούν παιδί, ε??

Δεν είναι έτσι τα πράγματα!!

Κατ'αρχήν πάτε μια βόλτα σε ένα ίδρυμα για να δείτε πόσοι περιμένουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, αλλά τα παιδιά που μπορούν να υιοθετηθούν δεν είναι όχι "αναρίθμητα", αλλά ούτε καν αρκετά ώστε να αποκτήσουν όλα τα άτεκνα ζευγάρια ένα παιδάκι!!

Δεύτερον, αλλά όχι υποδεέστερο, το παιδί που υιοθετείται από ένα ζευγάρι, δεν χρειάζεται οικονομική άνεση, αλλά ΓΟΝΕΙΣ. Δεν έχει σημασία λοιπόν για το παιδί η οικονομική επιφάνεια των γονιών του, όπως δεν έχει σημασία και για το βιολογικό σας παιδί η οικονομική σας επιφάνεια.

Ούτε έχει καμιά σημασία αν ο γονιός λέγεται Ντενίση, ή Τζολί. Σημασία έχει ότι αυτός ο γονιός κάνει το παιδί του μοναδικό σκοπό στη ζωή του!

Ας μη μιλάμε για ανθρώπινες ζωές όπως θα μιλούσαμε για σκυλάκια ή γατάκια!!! :(

Είναι νομίζω διαφορετικό ένας άνθρωπος με πολύ χαμηλό εισόδημα να θέλει να υιοθετήσει παιδί και να μην τηρεί τις προδιαγραφές βάση νόμου, και αλλιώς κάποιος που δεν ξέρει τί έχει. Πόσοι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν αυτό που είπα εγώ, όταν προσπαθούν και δεν μπορούν να υιοθετήσουν εύκολα παιδί;

Το εξέφρασα ώς παράπονο, σκεπτόμενη πόσα παιδάκια θα έβρισκαν θαλπωρή και οικογένεια, αν αυτοί που είναι προνομιουχοι, είχαν λίγη περισσότερη ανάγκη να υιοιθετήσουν ένα παιδάκι!

Και όταν μιλάω για ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδικές, δεν τις ταυτίζω ούτε με΄σκυλάκια ούτε με γατάκια, αν και είμαι καλός φίλος των ζώων!!! :wink:Η υπόδειξη, μου φάνηκε περιττή!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Είναι νομίζω διαφορετικό ένας άνθρωπος με πολύ χαμηλό εισόδημα να θέλει να υιοθετήσει παιδί και να μην τηρεί τις προδιαγραφές βάση νόμου, και αλλιώς κάποιος που δεν ξέρει τί έχει. Πόσοι άνθρωποι δεν σκέφτηκαν αυτό που είπα εγώ, όταν προσπαθούν και δεν μπορούν να υιοθετήσουν εύκολα παιδί;

Το εξέφρασα ώς παράπονο, σκεπτόμενη πόσα παιδάκια θα έβρισκαν θαλπωρή και οικογένεια, αν αυτοί που είναι προνομιουχοι, είχαν λίγη περισσότερη ανάγκη να υιοιθετήσουν ένα παιδάκι!

Και όταν μιλάω για ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδικές, δεν τις ταυτίζω ούτε με΄σκυλάκια ούτε με γατάκια, αν και είμαι καλός φίλος των ζώων!!! :wink:Η υπόδειξη, μου φάνηκε περιττή!!! :wink:

Ο νόμος αγαπητή φίλη δεν αναφέρει τέτοιου είδους (οικονομικές) προδιαγραφές!!!!

Οι άνθρωποι που "δεν μπορούν να υιοθετήσουν εύκολα παιδί", είτε άλλες προδιαγραφές δεν πληρούν, όχι οικονομικές, είτε προηγούνται αυτών άλλοι και επειδή τα παιδιά είναι ΛΙΓΑ, δυσκολεύονται.

Τα παιδάκια που δυσκολεύονται να βρουν θαλπωρή και οικογένεια, είναι τα παιδάκια που έχουν κάποια ασθένεια, ή κάποια ειδική ικανότητα. Αυτά τα παιδάκια, θα μπορούσαν εύκολα να τα υιοθετήσουν όσοι δυσκολεύονται στα υπόλοιπα.

Και αυτά όμως, όπως και ΟΛΑ γενικότερα τα παιδάκια, το μόνο που χρειάζονται είναι γονείς και αγάπη, όχι λεφτά.

Και η "ανάγκη" για υιοθεσία παιδιού δεν συμβαδίζει με το πορτοφόλι.

Φαντάζομαι ότι κι εσύ, δεν αποφάσισες να κάνεις παιδί επειδή είδες ότι τα οικονομικά σου είναι σωστά, ή επειδή αποφάσισες να χαρίσεις "θαλπωρή και οικογένεια" σε ένα (βιολογικό) παιδί, έτσι δεν είναι?

"Ο νόμος αγαπητή φίλη δεν αναφέρει τέτοιου είδους (οικονομικές) προδιαγραφές!!!!"

Παρεμβαίνω γιατί κάτι τέτοιο δεν νομίζω να ισχύει.

Προϋπόθεση είναι η κατοχή δικού σου σπιτιού, και (καρά)τσεκάρουν και τα εισοδήματά σου. :roll:

Οπότε και τα λεφτά (έστω για τα μάτια του... νόμου) χρειάζονται.

"Ο νόμος αγαπητή φίλη δεν αναφέρει τέτοιου είδους (οικονομικές) προδιαγραφές!!!!"

Προϋπόθεση είναι η κατοχή δικού σου σπιτιού, και (καρά)τσεκάρουν και τα εισοδήματά σου. :roll:

Και όμως ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις!

Φυσικά θα πρέπει το ζευγάρι να συμπληρώνει φορολογική δήλωση, να μην έχει κάρτα ανεργίας, αλλά τίποτα παραπάνω!!!

Ούτε η κατοχή ιδιόκτητου σπιτιού είναι απαραίτητη. :wink:

Ο νόμος ορίζει οι θετοί γονείς να είναι ευκατάστατοι ..

επίσης μέσα στα δικαιολογητικά που απιτούνται είναι και το εκκαθαριστικό της εφορίας και το Ε9....

Διαφημίσεις

Ο νόμος ορίζει οι θετοί γονείς να είναι ευκατάστατοι ..

επίσης μέσα στα δικαιολογητικά που απιτούνται είναι και το εκκαθαριστικό της εφορίας και το Ε9....

Μην γράφετε πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν!

"6. Οικονομική κατάσταση των θετών γονέων. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο που να αποτελεί προϋπόθεση για την υιοθεσία. Η οικονομική κατάσταση του θετού γονέα ερευνάται απλά και μόνο για να διακριβωθεί ότι υπάρχει η δυνατότητα να προσφερθούν στο παιδί καλές συνθήκες διαβίωσης."

http://www.enet.gr/online/online_obj?pid=77&tp=T&id=88611720

Και όμως ΔΕΝ υπάρχουν τέτοιες προϋποθέσεις!

Φυσικά θα πρέπει το ζευγάρι να συμπληρώνει φορολογική δήλωση, να μην έχει κάρτα ανεργίας, αλλά τίποτα παραπάνω!!!

Ούτε η κατοχή ιδιόκτητου σπιτιού είναι απαραίτητη. :wink:

Περίεργο.

Δύο οικογενειακοί φίλοι (των γονιών μου βέβαια) πριν λίγα χρόνια υιοθέτησαν και (τότε τουλάχιστον) τους ζητήθηκαν ως προϋπόθεση.

Μπορεί από τότε να χει κάτι αλλάξει.

"Η αντίληψη που πολλοί έχουν γύρω από την υιοθεσία, πιστεύοντας ότι για να υιοθετήσει κάποιος θα πρέπει να είναι πλούσιος και να γράψει όλη την περιουσία του από πριν στο παιδί, είναι εντελώς λανθασμένη. Σίγουρα μια άπορη οικογένεια δεν θα προτιμηθεί, αφού δε θα μπορέσει να προσφέρει στο παιδί τα απαραίτητα. Όμως μια οικογένεια με ικανοποιητικό εισόδημα έχει εξίσου καλές πιθανότητες με μια πλούσια. "

http://www.yiothesia-anadoxh.gr/?display=yio8esia

Διαφημίσεις

fotinip, πραγματικά στο νέο οικογενειακό δίκαιο, δεν γίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ λόγος για οικονομική επιφάνεια στους γονείς που επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί, ούτε καν ως πρόϋπόθεση - πως θα μπορούσε άλλωστε αφού αντίκειται στην αρχή της ισονομίας. Το αυτό ισχύει και για τους αναδόχους.

Αυτό που αναφέρει η Katrin είναι το νομικώς ορθό, στην πράξη όμως είτε οι αρμόδιες υπηρεσίες απαιτουν χρηματικά ποσά για την διασφάλιση του μελλοντος του παιδιού , είτε οι ίδιοι οι γονείς πληρώνουν (μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα) ώστε να αποκτήσουν γρηγορότερα έναν απόγονο.

Αυτά δεν ανήκουν όμως στην σφαίρα του δικαιου, αυτό παραμένει αμερόληπτο.

Ο νόμος περί υιοθεσίας είναι ο 2447/1996 για όποιον ενδιαφέρεται.

κοριτσια εγω πριν ενα χρονο ειχα επικοινωνησει με το μητερα για να γινουμε αναδοχοι γονεις,τους εξηγησα οτι ειμαστε μισθωτοι κ οι δυο,οτι δουλευουμε 8-9-10 ωρες καθημερινα,κ πως το παιδι μου το κραταει γυναικα.Και μου ειπαν δεν υπαρχει κανενα προβλημα,μπορουν αμα θελω να στελνουν το παιδι που θα επερνα σε παιδικο σταθμο,ωστε να μην με επιβαρυνει,τους ειπα οτι δεν θελω απο την στιγμη που εχω το δικο μου παιδι σπιτι θα εμενε κι αυτο,με την γυναικα,μου ειπαν οτι δινουν κ καποιο μηνιαιο επιδομα,τους ειπα επισης οτι δεν με ενδιεφερε γιατι ενα πιατο φαγητο, κ εναν γιατρο θα μπορουσα απο μονη μου να το προσφερω στο παιδακι που θα επερνα.Το κολλημα μου το μεγαλο που δεν προχωρησαμε,ηταν οταν εκανα την ερωτηση τι γινετε αμα εχω ενα τρακαρισμα στο δρομο κ χτυπησει το παιδακι?κ μου ειπαν οτι θα εχω προβληματα νομικα,κ τους λεω γιατι βρε παιδια ειναι δυνατον,κ μου λενε δυστυχως ναι.

πειτε μου εσεις τι θα κανατε?εγω ειχα ολη την καλη διαθεση να το παρω το παιδακι για οσο καιρο θα μου το εδιναν,αλλα θα ηθελα να το εχω σαν δικο μου,χωρις να φοβαμαι την καθε μου κινηση μην μου παθει κατι,δεν ειχα προβλημα που θα ερχοταν καθε μηνα στο σπιτι μου κοινωνικος λειτουργος,εξαλου το θεωρω απαραιτητο με την τρελα που κουβαλαει ο καθενας,αλλα εαν μου επεφτε κ μου χτυπαγε?εμενα μετα θα με τρεχαν.

αυτο ειναι λογικο?

εγω κολλησα πολυ σ αυτο κ τα σταματησα ολα,γιατι το κανουν?αφου εχω αγαπη να δωσω, κ θελω να προσφερω σε ενα παιδακι την θαλπωρη της οικογενειας, δεν ειναι κριμα να την στερουν ?κ δεν πιστευω οτι εχω την σουπερ οικογενεια,κ εγω μαλωνω με τον αντρα μου κ φωναζω,αλλα πιστεω οτι το δικο μας παιδι το μεγαλωνουμε σωστα κ με πολυ αγαπη κ θα μπορουσαμε εξισου να μεγαλωσουμε, κ ενα αλλο παιδακι σαν δικο μας,μεχρι να του βρισκαν το πραγματικο του σπιτι.

αλλα δυστυχως δεν το καναμε :cry:

..., στην πράξη όμως είτε οι αρμόδιες υπηρεσίες απαιτουν χρηματικά ποσά για την διασφάλιση του μελλοντος του παιδιού , είτε οι ίδιοι οι γονείς πληρώνουν (μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα) ώστε να αποκτήσουν γρηγορότερα έναν απόγονο.

Βούλα, ίσως κάποιοι όντως να πληρώνουν.

ΔΕΝ είναι όμως η πλειοψηφία, και θα είμασταν άδικοι απέναντι σε αυτούς που αποφασίζουν για τις τύχες των παιδιών προς υιοθεσία, αν το αφήναμε να εννοηθεί έστω.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι στην πράξη κοινωνικοί λειτουργοί, οι οποίοι με τις εκθέσεις τους για τα υποψήφια ζευγάρια, προτείνουν και στη συνέχεια το Δ.Σ. του ιδρύματος αποφασίζει, για την υιοθεσία κάποιου παιδιού από κάποιο ζευγάρι.

Υπάρχουν πολλοί ευσυνείδητοι κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι δεν έχουν σαν προτεραιότητά τους το χρήμα.

Αν 2 ζευγάρια έχουν ακριβώς τα ίδια υπόλοιπα χαρακτηριστικά και το ένα είναι οικονομικά πιο ευκατάστατο, ίσως να είναι αναμενόμενο να προηγηθεί του άλλου. Στη συνέχεια όμως και το δεύτερο θα αποκτήσει το δικό του παιδάκι.

Μια μιατιά στα ζευγάρια που έχουν υιοθετήσει παιδιά - με τον άνω νόμιμο τρόπο - θα μας πείσει.

Τώρα, αν κάποιο ζευγάρι πληηρώνει μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα, τότε δεν μιλάμε για νόμιμη υιοθεσία πια..

katrin είναι έτσι όπως τα λες, πιστεύω οτι στην παράνομη λύση καταφεύγουν τα ζευγάρια για να αποφύγουν το μακρόσυρτο της γραφειοκρατίας.

Δυστυχώς είναι και αυτή μία πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας...

katrin δεν λέμε κάτι το διαφορετικό...

Μπορεί ρητά να μην αναφέρεται, αλλά όπως λες και εσύ θα προηγηθεί μια πιο ευκατάστατη οικογένεια έναντι αυτής με μικρότερο εισόδημα..

Και εγώ δεν συμφωνώ ότι το χρήμα είναι απαραίτητη προυπόθεση, αλλά συνεκτιμάται όπως έγραψα παραπάνω...

Αυτό βέβαια δεν αφήνει εκτός οικογένειες με μικρότερα εισοδήματα, απλά μένουν πιο πίσω στη λίστα...

vann δυστυχώς η αναδοχή έχει πολλά νομικά κωλύμματα, γιατί ο ανάδοχος γονιός δεν έχει την επιμέλεια του ανάδοχου παιδιού...

Διαφημίσεις

Katrin εγω δεν καταλαβα επακριως ποια ειναι η διαφωνια σου!!!!

Σιγουρα για το οικονομικο συμφωνουμε ολοι οτι οσο πιο ευκαστατος εισαι θα προτιμηθεις για να υιοθετησεις ενα παιδακι ετσι δεν ειναι???

Ετσι δεν το εθεσε και η mata??Ή καπως ετσι?Ότι σιγουρα η προαναφερθεισα κατηγορια εχει μεγαλυτερη ανεση και ευκολια να υιοθετησει απο οτι ενας με χαμηλο εισοδημα!Όχι οτι δεν μπορουν να γινουν εξισου αξιοι γονεις και οι δυο!!!! :?

Να προσθέσω , ότι τη τελευταία φορά που ασχολήθηκα με την υιοθεσία, το εκκαθαριστικό εφορίας ήταν στα απαιτούμενα δικαιολογητικά...δεν ξέρω, μπορεί να έχει αλλάξει κάτι από τότε...

Και συμφωνώ με τη thalia, σ΄αυτό..

Ετσι δεν το εθεσε και η mata??Ή καπως ετσι?Ότι σιγουρα η προαναφερθεισα κατηγορια εχει μεγαλυτερη ανεση και ευκολια να υιοθετησει απο οτι ενας με χαμηλο εισοδημα!Όχι οτι δεν μπορουν να γινουν εξισου αξιοι γονεις και οι δυο!!!!

Σαφέστατα, αλλά αν το εισόδημα είναι και ικανοποιητικό...

ο νόμος λέει ότι πρέπει να επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του παιδιού..

Αυτό όμως δεν είναι υποκειμενικό???

Για κάποιον 20.000 εισόδημα είναι αρκετό, ενώ για κάποιον άλλον , όχι...

όχι Φωτεινή, απαιτείται να υπάρχει εισόδημα αλλά οχι συγκεκριμένου ύψους.

Δεν θα ήταν αντικειμενικό αν ζητούσαν, φερ ειπείν, πάνω από το ποσό που λες ή ένα ορισμένο ποσό...

Ο όρος αυτός τίθεται νομίζω για ευνόητους λόγους. Δεν αποκλειει τους μή προνομιούχους :wink:

Βούλα μου καταλαβαίνω αυτό που λες..αλλά θέλω να καταλήξω στο εξής...μπορεί ο νόμος να μην ορίζει ποσό, αλλά στην αξιολόγηση των αιτήσεων θα εκτιμηθεί π.χ. το 40.000 από το 20.000..

εκεί θέλω να καταλήξω...δεν αποκλείονται οι μη προνομιούχοι, αλλά προηγούνται οι έχοντες... :wink:

Katrin εγω δεν καταλαβα επακριως ποια ειναι η διαφωνια σου!!!!

Σιγουρα για το οικονομικο συμφωνουμε ολοι οτι οσο πιο ευκαστατος εισαι θα προτιμηθεις για να υιοθετησεις ενα παιδακι ετσι δεν ειναι???

Ετσι δεν το εθεσε και η mata??Ή καπως ετσι?Ότι σιγουρα η προαναφερθεισα κατηγορια εχει μεγαλυτερη ανεση και ευκολια να υιοθετησει απο οτι ενας με χαμηλο εισοδημα!Όχι οτι δεν μπορουν να γινουν εξισου αξιοι γονεις και οι δυο!!!! :?

Φαίνεται Θάλεια ότι δεν έχεις διαβάσει όλα τα ποστ. Αν τα διαβάσεις, θα δεις πού "διαφωνώ", όπως λές. Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να τα ξαναγράφω :)

Και σίγουρα δεν συμφωνοούμε όλοι ότι η λίστα με τους υποψήφιους θετούς γονείς καταρτίζεται με βάση το ποσό που αναγράφεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα!!

Katrin μου νομίζω ότι αδίκως μου "την λες". Επ ουδενί δεν έχω ταμπου με το συγκεκριμένο θέμα, αν θες μπορείς να διαβάσεις αυτά που γράφω. Αν είχα, δεν θα το συζητούσα καν για υιοθεσία.

Βούλα μου καταλαβαίνω αυτό που λες..αλλά θέλω να καταλήξω στο εξής...μπορεί ο νόμος να μην ορίζει ποσό, αλλά στην αξιολόγηση των αιτήσεων θα εκτιμηθεί π.χ. το 40.000 από το 20.000..

εκεί θέλω να καταλήξω...δεν αποκλείονται οι μη προνομιούχοι, αλλά προηγούνται οι έχοντες... :wink:

Λυπάμαι Φωτεινή, δεν γνωρίζω τι είδους εμπειρία έχεις, αλλά κάνεις μεγάλο λάθος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...