Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολύ θλιβερό..... πάντα προσοχή..

Recommended Posts

και εγω σοκαριστικα κοριτσια , ο Θεος να αναπαυσει την ψυχουλα απο το παιδακι που εφυγε ετσι αδικα :( , κριμα χιλια κριμα . Εννοειτε οτι τα παιδια στο αμα3ι δενονται στα ειδικα καθησματα σε θεση αντιθετη της πορειας εως 10-12 μηνων και επειτα στη θεση πορειας . Εχω δει και εγω αυτες τις μερες πολλα παραδειγματα παιδια στο δρομο με παιδακια οχι μεγαλυτερα απο 4-5 ετων να ειναι στο πισω καθησμα ΟΧΙ ΔΕΜΕΝΑ , να ειναι ΟΡΘΙΑ , ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΝΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ 2 ΚΑΘΗΣΜΑΤΑ και οι ηλιθιες μητερες τους απλως να οδηγανε ,ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΔΕΜΕΝΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΘΗΣΜΑΤΑ , χυμα κατασταση , τι στο διαολο τα γεννανε μετα ??? για να τα εχουνε τοσο αμεσα εκτεθημενα στον κινυδνο ???? τρελαινομαι με κατι τετοια ας μου συγχωρεθει το υφος . Το εχω ξαναπει η φιλη μου αγκαλια κουβαλαει τον 12 μηνο γιο της απο τη μερα πιυ γεννηθηκε ενω της ειχα χαρησει εγω ενα καθησματακι αυτοκινητου το οποιο ονομασε ριλαξ το παρατησε σπιτι και το εβαλε στο παταρι ΕΛΕΟς , θεωρουσε οτι ενα νεογεννητο μωρακι θα ηταν ποιο ασφαλη στην αγκαλια της παρα στο καθησματακι του , τι να της πω παραπανω ? της ειπα , της εδει3α , δυστγχως δεν μπορουσα να μιλησω παραπανω δεν ειναι και αδελφη μου . Ξερετε ποσες τετοιες λαλακισμενες υπαρχουνε στην Ελλαδα ???υπαρχει νομοθεσια αλλα δεν γραφουνε ποτε και κανενα οι αστυνομικοι , απο εκει ξεκιναει ολο οτι υπαρχει ελευθερια για να το κανουνε οι ασυνιδιτοι ή απλως η πολυ χαζοι που δεν μπορουνε να καταλαβουνε οτι ειναι θεμα ζωης του ιδιου σου του παιδιου .

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αυτο το εκαναν οι κουμπαροι μου. Ειχε ερθει να με δει με το μωρο 6 μηνων αγορακι αγκαλια στο πισω καθισμα και ετσι γενικα μετακινουνταν. Οταν της ειπα οτι αν χτυπα ξυλο γινει κατι το μωρο θα λειτουργησει σαν αεροσακος για εκεινη μου ειπε οτι το ξερει και οτι ο αντρας της προσεχει.:confused: Μετα απο 4-5 χρονια που ειχε και δευτερο παιδακι κοριτσακι, κατεβηκα Αθηνα και ηρθαν να με παρουν απο το κτελ. Τα παιδακια 4.5 και 2.5 ετων να χοροπηδανε στο πισω καθισμα και σε καθε φρεναρισμα να τα κοιταω εντρομη. Σε καποιο αποτομο φρεναρισμα το κοριτσακι επεσε αναμεσα στα καθισματα και γελουσε ο πατερας του ειδε απο τον καθρεφτη οτι ειναι καλα και δεν μιλησε. Οταν τους ειπα γιατι δεν τα δενουν μου ειπαν οτι δεν καθονται...:rolleyes:

lcWup3.png

Αυτο το εκανε η κουμπαρα μου. Ειχαν ερθει να με δουν με το μωρο 6 μηνων αγορακι να το κραταει η μαμα αγκαλια στο πισω καθισμα και ετσι γενικα μετακινουνταν. Οταν της ειπα οτι αν χτυπα ξυλο γινει κατι το μωρο θα λειτουργησει σαν αεροσακος για εκεινη μου ειπε οτι το ξερει και οτι ο αντρας της προσεχει.:confused: Μετα απο 4-5 χρονια που ειχε και δευτερο παιδακι κοριτσακι, κατεβηκα Αθηνα και ηρθαν να με παρουν απο το κτελ. Τα παιδακια 4.5 και 2.5 ετων να χοροπηδανε στο πισω καθισμα και σε καθε φρεναρισμα να τα κοιταω εντρομη. Σε καποιο αποτομο φρεναρισμα το κοριτσακι επεσε αναμεσα στα καθισματα και γελουσε ο πατερας του ειδε απο τον καθρεφτη οτι ειναι καλα και δεν μιλησε. Οταν τους ειπα γιατι δεν τα δενουν μου ειπαν οτι δεν καθονται...:rolleyes:

lcWup3.png

• 9 months later...

(Μετά από 10 μήνες, να γράψω και γω κάτι... :P )

Αρχικά... τί θα πει ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ; Από πότε ένας γονιός αφήνει τη μέριμνα ενός ανήλικου στο ίδιο το ανήλικο....!!!

Τέλος πάντων, θυμήθηκα 2 περιστατικά στα οποία ήμουν παρούσα.

1) Ήμουν συνοδηγός στο αυτοκίνητο μιας φίλης στην Αθήνα. Σε κάποιο σημείο που αριστερά είχε παιδική χαρά βλέπουμε μια μπάλα να περνάει μπροστά μας. Κοκκαλώνει το αυτοκίνητο η φίλη μου. Μου κάνει "κοίτα τώρα που θα πεταχτεί πιτσιρίκι στάνταρ". Και πετάγεται ρε κορίτσια ένα κοριτσάκι ίσα με το καπό. Δηλαδή πόσο να ήταν...4-5;

Καλό και από τη μεριά της φίλης μου που σαν οδηγός είχε το νου της (εννοείται ότι από κάθε άποψη από τη στιγμή που έχει δίπλωμα και οδηγεί είναι υποχρεωμένη να είναι προνοητική και προσεκτική) αλλά θα το πω.... αυτή η μάνα, η γιαγιά, οποιοσδήποτε την "πρόσεχε", πού τα είχε τα μυαλά της; Πιο μυαλωμένη ήταν η φίλη μου 23 χρονών τότε -το πολύ- χωρίς παιδιά και επομένως τόση ευαισθησία στο θέμα που προνόησε και φρόντισε να μη γίνει κανένα κακό;

2) Εγώ σε επαρχιακό δρόμο με το ποδήλατό μου. Ο δρόμος ήταν σκοτεινός και κατηφόρα για ώρα. Σε ένα σημείο πάντα γίνεται επικίνδυνος επειδή έχει μια ελαφριά στροφή χωρίς μεγάλη ορατότητα, είναι μονός αλλά χρησιμοποιείται για διπλός (και παίζουν και εξαιρετικά πολλά μηχανάκια στο συγκεκριμένο μέρος) και αγγίζει τις εξώπορτες. Το κακό με μένα είναι ότι δεν είχα κουδούνι στο ποδήλατο αλλά πάντα χρησιμοποιώ το φρένο το οποίο το έχω αφήσει επίτηδες να... στριγγλίζει και πάντα ο κόσμος... πετάγεται. Τέλος πάντων, εκεί κοντά στη στροφή είχα δει κάτι φιγούρες ενηλίκων και είχα ήδη κόψει ταχύτητα στο σημείο που να μπορώ να την ελέγχω. Οι φιγούρες ήταν στα αριστερά του δρόμου και χωρούσα άνετα να περάσω, όμως δε με είχαν ακούσει. Και ξαφνικά βλέπω κάτι χαμηλά να πετάγεται μπροστά μου (είχα όμως κάμποση απόσταση) και πατάω τέρμα το φρένο το οποίο φυσικά...στρίγγλισε. (Η μικρή ήταν μπροστά τους ενώ εγώ πίσω τους και δε φαινόταν καθώς ήταν πιο κοντή). Περιττό να πω ότι της μάνας της έφυγε η ψυχή, μια και δεν άκουσε μηχανή και δεν ήξερε τί της ερχόταν και ούρλιαξε στη μικρή "πρόσεχε!" -να φανταστείτε μέχρι να φτάσω κοντά τους (γιατί αν και πατάω πάντα ελαφρά φρένο στις κατηφόρες, είχα τη φόρα της βαρύτητας) της έλεγα... "την είδα, την είδα!". Θα μπορούσε να μου την πει που δεν είχα κουδούνι, αλλά και να είχα, δε θα είχα αντιδράσει νωρίτερα, ωστόσο το στριγγλιάρικό μου φρένο μια χαρά έκανε τη δουλειά του! Ήξερα ότι είχα τον έλεγχο, αλλά τί να το κάνεις... μου έφυγε και μένα η ψυχή -η αδρεναλίνη μου μου άφησε ένα τρέμουλο για ώρα μετά! Κράτα το και συ κυρά μου το παιδί, δεν είσαι στην αυλή σου!

Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση.

• 2 months later...

Ακουστε περιστατικό:

Στην επαρχιακή πόλη που είμαι συνηθίζεται πολύ και είναι της μόδας η ανεγκέφαλη μαμα!! Ναι , ναι, πολύ μικρό ποσοστό αυτοκινήτων που έχουν παιδικό καθισματάκι (να πω τη αλήθεια δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ, αλλά δεν μπορεί θα υπάρχουν) και φυσικά οι κλασικές μαμάδες που εχουν το παιδάκι από την πλευρά που περνουν τα αυτοκίνητα κ οχι από το πεζοδρόμιο. - Έχουμε αρκετά στενα πεζοδρόμια.

Οδηγούσα σ ένα δρόμο κ μπροστά μου στα 30 μέτρα πανω κατω, μια μαμά με το πιτσιρικι της-εννοείται το μωρό απ έξω μεριά και πανω στο δρόμο. Πρεπει να ήταΝ το μικρό γυρω στα 3-4, όχι παραπάνω. Το παιδάκι ακούει το αυτοκίνητο που ερχοταν, αφήνει μόνο του το χερι της μαμάς του και πάει και ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και την πιάνει από το άλλο χέρι. Ευτυχως λέω απο μέσα μου, το παιδακι εχει μυαλό. Και πλησίαζα, όταν βρισκόμουν πλέον στα 10 μέτρα η ανεγκέφαλη σερνει το παιδακι ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥκαι το πιάνει με το άλλο χερι για ακόμη μια φορα. Την ξεβόλεψε το μικρό φαίνεται την κυρία!!!

Διαφημίσεις

• 3 χρόνια μετά...
Εγώ εκεί που τρελαίνομαι πιο πολύ είναι όταν βλέπω παιδιά στο μηχανάκι και μάλιστα χωρίς κράνος. Ακόμη και με κράνος το παιδί στο μηχανάκι απαγορεύεται! Δεν χρειάζεται να τρακάρει κανείς, σε ένα μικρό φρενάρισμα ή έναν ελιγμό μπορεί οι συνέπειες να είναι δραματικές!

:evil: Από κάτι τέτοιο καταλαβαίνεις ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κράτος, ούτε παιδεία. Δεν μας φταίει η Τρόικα.

Ακουστε περιστατικό:

Στην επαρχιακή πόλη που είμαι συνηθίζεται πολύ και είναι της μόδας η ανεγκέφαλη μαμα!! Ναι , ναι, πολύ μικρό ποσοστό αυτοκινήτων που έχουν παιδικό καθισματάκι (να πω τη αλήθεια δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ, αλλά δεν μπορεί θα υπάρχουν) και φυσικά οι κλασικές μαμάδες που εχουν το παιδάκι από την πλευρά που περνουν τα αυτοκίνητα κ οχι από το πεζοδρόμιο. - Έχουμε αρκετά στενα πεζοδρόμια.

Οδηγούσα σ ένα δρόμο κ μπροστά μου στα 30 μέτρα πανω κατω, μια μαμά με το πιτσιρικι της-εννοείται το μωρό απ έξω μεριά και πανω στο δρόμο. Πρεπει να ήταΝ το μικρό γυρω στα 3-4, όχι παραπάνω. Το παιδάκι ακούει το αυτοκίνητο που ερχοταν, αφήνει μόνο του το χερι της μαμάς του και πάει και ανεβαίνει στο πεζοδρόμιο και την πιάνει από το άλλο χέρι. Ευτυχως λέω απο μέσα μου, το παιδακι εχει μυαλό. Και πλησίαζα, όταν βρισκόμουν πλέον στα 10 μέτρα η ανεγκέφαλη σερνει το παιδακι ΣΤΗΝ ΕΞΩ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥκαι το πιάνει με το άλλο χερι για ακόμη μια φορα. Την ξεβόλεψε το μικρό φαίνεται την κυρία!!!

Σορυ ξερω οτι ειναι λίγο παλιό το θέμα αλλα αυτο ειναι λίγο κουφό... Αν έχεις 2, 3 παιδια κάποιο απο αυτά δεν θα ειναι από τη πλευρά του δρόμου;

Όντως.

Πάντος η αλήθεια είναι ότι οδηγώντας σε κατοικημένη περιοχή, μου έχουν ξεπεταχτεί πολλά καρότσια μπροστά μου, με αυτήν που τα κρατάει πρώτα να τεντώνει το καρότσι, και μετά να κοιτάει το δρόμο. :evil::evil::evil:

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Όντως.

Πάντος η αλήθεια είναι ότι οδηγώντας σε κατοικημένη περιοχή, μου έχουν ξεπεταχτεί πολλά καρότσια μπροστά μου, με αυτήν που τα κρατάει πρώτα να τεντώνει το καρότσι, και μετά να κοιτάει το δρόμο. :evil::evil::evil:

Ναι γιατι ειναι χάλια τα πεζοδρόμια και όλοι βγαίνουν στο δρόμο

Ήρθα πριν λόγους μήνες και έπαθα σοκ!

Ναι, αλλά φαντάσου σκηνικό. Οδηγάω στο δρόμο, και πίσω από ένα φορτηγό που κρύβει την ορατότητα πετιέται κάθετα καρότσι. Στιγμές αργότερα, πισω από το καρότσι ξεπροβάλλει ένα κεφάλι που αποφασίζει να κοιτάξει δεξιά-αριστερά.

Έχω στο νου μου ένα συγκεκριμένο σημείο που περνάω συχνά, και πραγματικά έχω μείνει άναυδη πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχω δει.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...