Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πολύ θλιβερό..... πάντα προσοχή..

Recommended Posts

Σημερα το πρωι στην δουλεια μου απο εξω, ειδα ενα μεγαλο σχετικα φορτηγακι που ειχε μπροστα τους γονεις και το παιδακι τους αγκαλια στο τιμονι, μπροστα απο το τεραστιο τζαμι. Και φυσικα αμεσως προσευχηθηκα για το παιδακι, να το φυλαει ο Θεος, να μην παθει τιποτε, εστω απο ενα ''απλο'' αποτομο σταματημα 'η μια συγκρουση, εστω και μικρη, γιατι σιγουρα θα εφευγε.

Δε θα το εγραφα καν, αν δε γυρνουσα στο σπιτι και δεν εβλεπα οτι η νταντα των διδυμων μου που ειναι 2 χρονων, ειχε παρει τα παιδια εξω. Παραξενευτηκα, γιατι ειχε πολυ βροχη και το διπλο καροτσι με τις κουκουλες βροχης ηταν σπιτι.

Τελικα οταν ηρθε, μου ειπε οτι τα πηρε σπιτι της, οπως το συνηθιζει, που ειναι 2 δρομους παραπερα και αποκεντρα. Δε θα ειχα αντιρρηση, α λ λ α εφριξα οταν μου ειπε τον τροπο που τα πηγε. Τλφ τον αντρα της και ηρθε με το φορτηγακι του και τις πηρε. Ετσι ηταν αγκαλια η νταντα με τα μωρα, οπως ακριβως εφριξα με την πρωινη εικονα του φορτηγου...

Η δικαιολογια της ηταν οτι ειναι 2 βηματα το σπιτι της και οτι εκλαιγε τοσο πολυ η μια διδυμη για βολτα στο σπιτι της-οντως το κανει, περναει ομορφα- που επρεπε επειγοντως να τις παει γιατι δεν υπεφερε το κλαμμα.

Θυμωσα πολυ, της ειπα την εικονα που ειδα το πρωι, την ειπα οτι επρεπε να μας τλφ αφου εμεις εχουμε στο αυτοκινητο παιδικα καθισματακια , αλλα δε φανηκε να καταλαβε. Ειναι καλη κατα τα αλλα με νοοτροπια εξωτερικου και απορω πως το εκανε, αλλα ολο το σκεφτομαι και με ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι. Εσεις τι θα κανατε απο εδω και περα; Να την απολυσω αδυνατον, τα παιδια τα εχει απο την εγκυμοσυνη μου και τη γεννηση τους και τα πανε υπεροχα...Φοβαμαι ομως οτι θα ξαναγινει...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 84
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειμαι μηπως υπερβολικη, για τοσο λιγο δρομο; Αλλα ετσι δε γινονται ατυχηματα; Και τα 2 μωρα, αγκαλια τα ειχε...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Ειμαι μηπως υπερβολικη, για τοσο λιγο δρομο; Αλλα ετσι δε γινονται ατυχηματα; Και τα 2 μωρα, αγκαλια τα ειχε...

OXI!!!!!!

Δεν είσαι υπερβολική και μην αφήσεις ποτέ κανένα να σε πείσει οτι είσαι.

Διότι κοίτα και αυτό:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το ποσοστό χρήσης παιδικού καθίσματος στη Β. Ευρώπη φθάνει το 85%, ενώ στις ΗΠΑ το 97%. Στην Ελλάδα μόνο το 25% περίπου των γονέων χρησιμοποιούν παιδικό κάθισμα.

Το 2006, 36 παιδιά ηλικίας 0-14 ετών και 497 νέοι ηλικίας 15-26, έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα.

Έχει υπολογιστεί ότι τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου, όταν χρησιμοποιούνται σωστά, αποτρέπουν κατά 71% τα θανατηφόρα ατυχήματα και κατά 67% τους βαρείς τραυματισμούς.

Σε μια πρόσκρουση με 30 χλμ./ώρα, ένα παιδί 10 κιλών φεύγει από την αγκαλιά ενός προσδεμένου ενήλικα με δύναμη 300 κιλών.

40+mama

.pngy3DLp3.png

.....Φοβαμαι ομως οτι θα ξαναγινει...

Να μην το επιτρέψεις. Να της πεις ότι αν γίνει ξανά θα χάσει τη δουλειά της.

Και δείξε της και αυτό:

και αυτό:

40+mama

.pngy3DLp3.png

ΚΑΘΟΛΟΥ υπερβολική θα έλεγα. Θα πρέπει να βρεις ένα τρόπο με συζήτηση ήρεμη να της το πεις ξανά και ξανά μέχρι να νιώσεις ότι το κατάλαβε και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα το ξανακάνει. Αν τώρα χειμωνιάτικα έπραξε έτσι. αύριο μεθαύριο την ανοιξη και το καλοκαίρι δεν ξέρεις τί άλλο μπορεί να κάνει. Εδώ εσυ προσευχοσουν για ΕΝΑ παιδακι ξένο....οχι δύο και μάλιστα ΔΙΚΑ ΣΟΥ!

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολες ,

να σας πω κατι που το βλεπω καθημερινα εδω που ζω

Μπαμπαδες με τεραστιο καμαρι , να κρατουν τα παιδακια --- και εννοω απο μερικων μηνων εωσ 8-9 χρον---- αγκαλια , να οδηγουν και να χασκογελανε σαν ΒΛΑΚΕΣ :evil:

Και δεν φτανει αυτο ...... οδηγοντας μια μερα προς ενα κοντινο χωριο , μας σταματα η τροχαια για ελεγχο .Σημειωτεον οτι εχουμε 2 κορες 6&9 χρ. οι οποιες απο βρεφη ειναι ΠΑΝΤΑ δεμενες στα καρεκλακια.Μολις λοιπον μας βλεπει ο αστυνομικος , κοιταει πισω γουρλωνει και λεει '' Μπραβο σας , τα 3 δικα μου παιδια οταν ταξιδευουμε με το αυτ/το δεν καθονται οχι δεμενα αλλα ουτε στα κανονικα καθισματα .Χοροπηδουν και σπρωχνονται ,, :shock::shock:

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

κάπου διάβαζα ότι από τότε που χρησιμοποιούνται παιδικά καθισματάκια η παιδική θνησιμότητα στην άσφαλτο έχει μειωθεί 80% άρα μόνο υπεβολική δεν έισαι. και εμείς μία από τα ίδια, ακόμα και αν πλαντάζουν στην διαδρομή για οποιοδήποτε λόγο προτιμάμε να σταματήσουμε για λίγο μέχρι να ηρεμήσουν. το να τα πάρω αγκαλιά εν κινήση απλά δεν υπάρχει για μας.

Επειδη δεν το βρισκω ακομα πουθενα στα ειδησεογραφικα site για να ανοιξω τοπικ χθες βραδυ ακουσα στις ειδησεις το εξης εξωφρενικο: "μητέρα" καπου στην ευρωπη νομιζω πούλησε τα νεογεννητα διδυμα της εναντι 15.000 ευρω για να κανει...λιπαναροφηση. :shock: Οταν την ρωτησαν γιατι το εκανε ειπε οτι δεν υπηρχε αλλος τροπος να εξασφαλισει χρηματα για να κανει αυτη την επεμβαση. :shock: Καλα εμεινα καγκελο. :shock:

lcWup3.png

Ευχαριστω πολυ για την στηριξη, τη χρειαζομουν γιατι πολλοι με λενε υπερβολικη. Ειμαι καμια φορα οντως και αδικα ισως, αλλα το θεμα της ασφαλειας των παιδιων με ευαισθητοποιει φοβερα. Και αυτο με το βιντεο, τρομακτικο...

Το εδειξα σε συναδελφους και δε θελουν να το δουνε, φευγουν τρεχοντας...''Φυγε κακο απο τα ματια μου''...Εμ ετσι φευγει το κακο, με τον ξορκισμο μονο;;;

Πριν γράψεις, σκέψου!

• 4 εβδομάδες μετά...

Εμείς της έχουμε περάσει το μήνυμα ότι "αν δεν κουμπώσουν οι ζώνες" όλων μας δεν δουλεύει το αυτοκίνητο..... Ακόμα και τα σκουπίδια που πάμε 60 μέτρα σε ευθεία και όχι συχνή κυκλοφορία, βάζουμε κανονικά ζώνες λες και πάμε ταξίδι.

Περιστατικό που συνέβει σε περιοχή των Δυτικών Προαστίων, πριν δυο περίπου χρόνια, όχι με αυτοκίνητο.

Πήγε η κοπέλα με το δίχρονο αγγελούδι της στην μαμά της για καφέ. ʼφησε το παιδί με τη μαμά της και κατέβηκε στο ψιλικατζίδικο ακριβώς από κάτω να πάρει τσιγάρα. Βγαίντας από το ψιλικατζιδικο ήταν το αγγελούδι της το οποίο είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο, η γιαγιά του παιδιού δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα, μαγείρευε........

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Διαφημίσεις

Τωρα που μιλαμε για την ασφαλεια στο αυτοκινητο,μηπως γνωριζετε σε ποια ηλικια το παιδικο καθισμα τοποθετειτε βλεποντας το παιδι εμπρος;

Νομίζω ότι από τον 7ο μήνα και μετά αλλάζει το κάθισμα (το πίσω:arrow: μπρος) και ο αντρας μου αυτό περιμένει (εμείς εχουμε επιπλέον 3 μήνες υπομονή :wink: )

angi

νομίζω ότι έχει και σχέση με το βάρος του παιδιού. Εμείς τον είχαμε, πάντως, σε βρεφικό καθισματάκι και κοίταγε πίσω μέχρι μετά 14 μηνών περίπου.

Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τον παιδίατρο που τον παρακολουθεί αν είναι έτοιμος.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Πηγα σημερα στην παιδιατρο και μου ειπε οτι ειναι πολυ νωρις ακομη.

Φανταζομαι οτι θα ειναι ετοιμο οταν αρχισει να αποκτα αντιστασεις και ειναι πιο ωριμο το νευρικο του συστημα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

FWusp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

το καθισματάκι το αλλαζεις φορά οταν το μωρο είναι πάνω απο 10 κιλα ετσι τουλάχιστον ξέρω.Εμεις θα το αλλαξουμε γύρω στο Πάσχα και ας ξεπεράσει και τα 10 κιλά.

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Οι ιστορίες που διάβασα μου θύμησαν ένα περιστάτικο που είχαμε στην οικογένεια νομίζω το 1995. Μετά απο νυχτερινή έξοδο ο θείος, η θεία και το 7χρονο τότε παιδάκι τους γύριζαν σπίτι. Ο μικρός (όπως πάντα άλλωστε!) καθόταν στο πίσω κάθησμα του αυτοκινήτου στην μέση, ξέρετε, με τους αγκόνες να ακουμπάνε στα 2 μπροστινά καθήσματα. Σε μια σύγκρουση πετάχτικε μπροστά απο το μπροστινό τζάμι και το παιδάκι πέθανε. Οι γονείς δεν έπαθαν τίποτα το σοβαρο.

Τα χρόνια φυσικά πέρασαν, αλλά και οι νέοι γονείς συνεχίζουν και κάνουν τα ίδια. Στο χωριό το βλέπω συνεχώς και κάθε φορά θυμώνω... Εγώ για πρώτη φορά κάθησα στο μπροστινό κάθησμα (με ζώνη φυσικά), όταν ήμουνα 13 χρονών. Πρίν ήταν κάτι το αδιανόητο για 'μένα! Το καλό είναι ότι ο άντρας μου έχει ακριβώς την ίδια άποψη, αν και με θεωρεί υπερβολική όταν φοράω ζώνη για να πάμε σουπερ μάρκετ στο χωριό. Παιδιά ακόμα δεν έχουμε, αλλά είναι η νοοτροπία μου. Η πρώτη κίνηση που κάνω σαν όδηγός και σαν συνοδηγός.

KVQKp3.png5gpbp3.png

Δυστυχώς τα αγγλικά μου δεν είναι και τόσο καλά για να μπορέσω να το μεταφράσω. αν μπορείς μπες εδώ και διάβασε : (Rear-Facing = ανάποδα)

http://www.car-safety.org/rearface.html

δες και εδώ αυτά τα video :

Εγώ έχω πάρει ένα κάθισμα από ΑΜΕΡΙΚΗ (Sunshine Kids Radian 80 Car ) και έχω σκοπό να έχω την μικρή μου ανάποδα τουλάχιστον μέχρι 4 χρονών

Επειδή το είχα ψάξει πάρα πολύ κατέληξα ότι το ιδανικό παιδικό κάθισμα πρέπει να μπορεί να μπαίνει ανάποδα για αρκετό καιρό και να έχει ζώνη 5 σημείων μέχρι και για τα μεγάλα παιδιά (6 χρόνων +) και όχι booster !!!

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Αννικο, μηπως βαρεθει το παιδι ετσι;

Πριν γράψεις, σκέψου!

Το διάβασα και είδα και τα βίντεο και έμεινα άναυδη :shock::shock::shock: !!! Ο κίνδυνος παραμονεύει....

Εγώ νομίζω ότι εάν ένα παιδάκι μάθει αυτόν τον τρόπο και δεν ξέρει ότι υπάρχει ο άλλος, ίσως και να μην βαρεθεί, αλλά να το θεωρεί δεδομένο. Θεωρητικά μιλάω, μιας και δεν έχω παιδιά ακόμα.

KVQKp3.png5gpbp3.png

Καλημέρα κριτσούδες…

Δεν νομίζω να βαρεθεί γιατί δεν ξέρει το διαφορετικό

(όπως λέει και η Nutella)αν ποτέ δεν έχει μπει αλλιώς ή αν ποτέ δεν έχει ταξιδέψει αγκαλιά .

Λογικά θα βαριέται όπως θα βαριόταν και να καθόταν αλλιώς!

Υπάρχουν όμως και αυτού του είδους τα παιχνίδια για να αποσπάτε !!!!

31NyzQNKmxL_SL500_AA200_.jpg

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009, απόγευμα, βροχή. Ο μπαμπάς βάζει το 11χρονο αγοράκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, το δένει με τη ζώνη ασφαλειας και ξεκινούν για να το πάει στην προπονησή του. 200 μέτρα από το σπίτι του ξαφνικά βλέπει φώτα να τον τυφλώνουν από πίσω και σε κλάσματα δευτερολέπτων ακούει και νιώθει ενα μεγάλο ΜΠΑΜ!. Κάποιος μεθυσμένος με ένα τζιπ τύπου Hammer τους χτυπά από πίσω και τουμπάρουν και τα δύο αυτοκίνητα. Η ζώνη κράτησε το σώμα του παιδιού σταθερό αλλά ακαριαία σπάει ο αυχένας του. Το παιδί πεθαίνει ακαριαία και ένας μπαμπάς μένει εγλωβισμένος στο τουμπαρισμένο αμάξι του, με το νεκρό παιδί αγκαλιά για 45΄! Έτσι έχασε τη ζωή του προχθές ο μικρός νονός του γιού μου, αυτό το αθώο, γελαστό, χαρισματικό, αξιαγάπητο 11χρονο αγοράκι. Τόσο ξαφνικά, τοσο μα τόσο ΑΔΙΚΑ!

Είμαι ένα ράκος αυτές τις μέρες και οι γονείς του ζωντανοί-νεκροί. Νομίζω όλοι μπορούμε να καταλάβουμε όλα αυτά τα συναισθήματα που προκαλεί ένα τέτοιο τόσο τραγικό γεγονός. Δε ξέρω το άλλο να γράψω, είμαι τόσο μουδιασμένη! Θεέ μου έχε όλα τα παιδάκια του κόσμου γερά, αυτές τις αθώες ψυχούλες!

• 1 month later...
Ti mou lete re paidia... I pethera mou exei 4 paidia. Ta tria exoun 1 xrono diafora metaxi tous kai to tetarto einai 10 xronia mikrotero. Afine to neogennito stin kounia gia na paei ta paidia sto sxoleio. I ilikies tous tote itan 8,9 kai 10 xronwn kai pigainan ola mazi sto idio sxoleio kai se eparxia kai prin apo 25 xronia. Diladi ti na pw mialo koukoutsi. Kai otan tis to lew oti den tha to ekana pote mou leei eeee kai ti na ekana. Ti tha pathaine o mikros???? Poli tixeri pou den etixe kati kako...

Oso gia ta paidia na ta kratame apo to xeri... Eixame paei me tin kori mou sto Attiko parko. Kapoia stigmi i mikri mou arxise na trexei 2,5 xronwn tote, kai tis eipa na kathetai konta sti mama. Enas kirios pou pernouse antitheta apo emas me ta paidia tou kai autos elege "apapapapapa freedom freedom". Orismenes fores anarwtiemai ti einai kalo kai ti kako. Den afinw ta paidia mou oute deuterolepto apo ta matia mou. Tremw me auta pou akouw kai apo tin alli erxontai oi diaforoi psixologoi pou lene dwste eleutheria sta paidia sas.. Eseis ti kanete me ta aggeloudakia sas?

εμενα παιδια η πεθερά μου αφηνε τον γιο της και αντρα μου τωρα πια μεσα στο παρκο κ πηγαινε ΣΙΝΕΜΑ!!! μιλαμε για τετοια αναισθησία!!! ελειπε 2 ολοκληρες ωρες!!! κ το παιδι μονο του !!

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009, απόγευμα, βροχή. Ο μπαμπάς βάζει το 11χρονο αγοράκι του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, το δένει με τη ζώνη ασφαλειας και ξεκινούν για να το πάει στην προπονησή του. 200 μέτρα από το σπίτι του ξαφνικά βλέπει φώτα να τον τυφλώνουν από πίσω και σε κλάσματα δευτερολέπτων ακούει και νιώθει ενα μεγάλο ΜΠΑΜ!. Κάποιος μεθυσμένος με ένα τζιπ τύπου Hammer τους χτυπά από πίσω και τουμπάρουν και τα δύο αυτοκίνητα. Η ζώνη κράτησε το σώμα του παιδιού σταθερό αλλά ακαριαία σπάει ο αυχένας του. Το παιδί πεθαίνει ακαριαία και ένας μπαμπάς μένει εγλωβισμένος στο τουμπαρισμένο αμάξι του, με το νεκρό παιδί αγκαλιά για 45΄! Έτσι έχασε τη ζωή του προχθές ο μικρός νονός του γιού μου, αυτό το αθώο, γελαστό, χαρισματικό, αξιαγάπητο 11χρονο αγοράκι. Τόσο ξαφνικά, τοσο μα τόσο ΑΔΙΚΑ!

Είμαι ένα ράκος αυτές τις μέρες και οι γονείς του ζωντανοί-νεκροί. Νομίζω όλοι μπορούμε να καταλάβουμε όλα αυτά τα συναισθήματα που προκαλεί ένα τέτοιο τόσο τραγικό γεγονός. Δε ξέρω το άλλο να γράψω, είμαι τόσο μουδιασμένη! Θεέ μου έχε όλα τα παιδάκια του κόσμου γερά, αυτές τις αθώες ψυχούλες!

Εχω σοκαριστει :-(:cry::cry:

Τι να πεις σ αυτους τους γονεις και πως να αντεξεις κατι τετοιο.

Δεν ξερω ειλικρινα τι να πω:cry:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...