Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

θελω να ενημερωσω εναν παιδιατρο που σε μια συζητηση της προαλλες μου ειπε με πολλη μεγαλη σιγουρια οτι μετα τους 6 μηνες το μωρο που θηλαζει δεν μπορει να παρει αρκετο σιδηρο και βιταμινες γι αυτο και πρεπει να αρχισει τις κρεμες κτλ, τι αρθρο, τι περιοδικο, τι επιχειρημα απτο (απο περιοδικο ας πουμε) μπορω να του τριψω στην μουρη???!!!!!!!

Τα περισσότερα παιδιά μετά τον 6ο μήνα πρέπει να ξεκινούν στερεές τροφές (όχι κρέμες εμπορίου, φυσικές τροφές) για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Για τις κρέμες κουτιού δεν αναφέρεται τίποτα σε καμία παιδιατρική του κόσμου.

Οι οδηγίες της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων είναι αυτές:

Pediatricians and parents should be aware that

exclusive breastfeeding is sufficient to support

optimal growth and development for approximately

the first 6 months of life‡ and provides

continuing protection against diarrhea and respiratory

tract infection.30,34,128,178–184 Breastfeeding

should be continued for at least the first year of

life and beyond for as long as mutually desired

by mother and child.185

• Complementary foods rich in iron should be

introduced gradually beginning around 6

months of age.186–187 Preterm and low birth

weight infants and infants with hematologic

disorders or infants who had inadequate iron

stores at birth generally require iron supplementation

before 6 months of age.148,188–192

Iron may be administered while continuing

exclusive breastfeeding.

• Unique needs or feeding behaviors of individual

infants may indicate a need for introduction

of complementary foods as early as 4

months of age, whereas other infants may not

be ready to accept other foods until approximately

8 months of age.193

Nα το τυπώσεις ολόκληρο και να του το δώσεις:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Διαφημίσεις

Να τολμήσω να σου πω, χωρίς παρεξήγηση, ότι μάλλον δε σε βοήθησαν και πολύ :|. Αυτό το υπογραμμισμένο με ξένισε. Πιστεύω αν δεν έδινες ξένο, παρά μόνο δικό σου και όποτε ήθελε το μωρό, τότε δε θα σου κοβόταν.

Φιλικά πάντα, δεν κάνω την ξερόλα. :)

Όταν το γάλα που βγάζεις στο 2ωρο είναι 10ml...και το μωρό μετά το πρώτο 24ωρο σπαραζει στο κλάμα και μόνο...τι κάνεις;;;;;

1xo6p3.pngC6G9p3.png

Από αυτό που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν θήλαζες το παιδί σε όλα τα γεύματα. Αυτό και μόνο είναι από μόνο του ικανό να σε οδηγήσει σε πλήρη απογαλακτισμό στις 20 μέρες.

Ο παιδίατρος, ο γυναικολόγος και οι μαίες, θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν αν

α) μπορούσαν να αξιολογήσουν το θηλασμό

β) αν με το που διαπίστωναν πρόβλημα στο θηλασμό από τη μεριά του παιδιού, σου έδιναν εγκαίρως οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνεις (αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο, θηλασμό με βοηθητικό σύστημα γαλουχίας, σίτιση με το δάχτυλο ή με κυπελάκι)

γ) αν με το που διαπίστωναν πρόβλημα στη δική σου παραγωγή σε συμβούλευαν να κάνεις ορμονικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και σου πρότειναν κατάλληλη αγωγή (συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα)

Προφανώς περίμενες να γεμίσεις το στήθος για να θηλάσεις!

Όμως αυτή είναι η σίγουρη μέθοδος απογαλακτισμού.

Όταν το στήθος μένει για ώρες χωρίς θηλασμό (όχι όλα τα γεύματα) τότε αυξάνεται στο γάλα ένας παράγοντας που ονομάζεται Αναστολέας Γαλουχίας.

Η παραγωγή του γάλακτος εξαρτάται άμεσα από τα επίπεδα προλακτίνης, μια ορμόνης, η οποία αυξάνεται ανάλογα με τη συχνότητα και το χρόνο διέγερσης του στήθους. Το κάθε στήθος για να παράγει γάλα θα πρέπει να διεγείρεται αποτελεσματικά για τουλάχιστον 100 λεπτά το 24ωρα και αυτά θα πρέπει να είναι μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές.

Αυτά έχουν δημοσιευτεί εδώ και δεκαετίες.

Αυτά οφείλουν να τα γνωρίζουν όλοι αυτοί που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι σε βοήθησαν.

Το στήθος μου όταν έφυγα από το μαιευτηριο ήταν μαύρο...Προσπαθούσα κάθε φορά να θηλάσω...και στο μαιευτήριο και στο σπίτι ήμουν με θήλαστρο....

ΠΑΝΤΑ υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες μάλλον...και θεωρώ ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν γάλα...και μία από αυτές ήμουν κι εγώ...

Αλλά φυσικά όταν δεν έχεις ζήσει κάτι δεν μπορείς να το γνωρίζεις....

1xo6p3.pngC6G9p3.png

Αlexandrak όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση όσο αφορά στο θηλασμό και εννοείται ότι δε σε κατηγορώ που δεν ήξερες και τα παρακάτω τα λέω με εντελώς φιλική διάθεση:P:p.Λες ότι έβγαζες στις 2 ώρες 10 ml,να υποθέσω ότι χρησιμοποιούσες θήλαστρο και να σου πω ότι τα θήλαστρα πολλές φορές δεν είναι ικανά να δείξουν πόσο γάλα έχει μια γυναίκα,γιατί δεν κάνει τις ίδιες θηλαστικές κινήσεις με το μωρό και υπάρχουν και γυναίκες που θηλάζουν επιτυχημένα για χρόνια και δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο.Και έπειτα η χωρητικότητα του στομαχιού ενός βρέφους μιας ημέρας είναι γύρω στα 5-7 ml και η μόνη τροφή που χρειάζεται είναι το πρωτογαλάκι της μητέρας του.Ρωτάς τι κάνεις όταν σπαράζει στο κλάμα,το βάζεις στο στήθος!!Ένα νεογέννητο μπορεί να θηλάζει και 23 ώρες το 24ωρο,ακριβώς για να ρυθμίσει την παραγωγή!!

ΥΓ:Νιώθω λίγο σαν την τσουτσου που πετάχτηκε σε ένα θέμα που απαντάει και η ειδικός:mrgreen: και αν έκανα και κανένα λάθος διορθώστε με:oops::oops:

Διαφημίσεις

Αlexandrak όπως θα έχεις καταλάβει κι εσύ υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση όσο αφορά στο θηλασμό και εννοείται ότι δε σε κατηγορώ που δεν ήξερες και τα παρακάτω τα λέω με εντελώς φιλική διάθεση:P:p.Λες ότι έβγαζες στις 2 ώρες 10 ml,να υποθέσω ότι χρησιμοποιούσες θήλαστρο και να σου πω ότι τα θήλαστρα πολλές φορές δεν είναι ικανά να δείξουν πόσο γάλα έχει μια γυναίκα,γιατί δεν κάνει τις ίδιες θηλαστικές κινήσεις με το μωρό και υπάρχουν και γυναίκες που θηλάζουν επιτυχημένα για χρόνια και δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο.Και έπειτα η χωρητικότητα του στομαχιού ενός βρέφους μιας ημέρας είναι γύρω στα 5-7 ml και η μόνη τροφή που χρειάζεται είναι το πρωτογαλάκι της μητέρας του.Ρωτάς τι κάνεις όταν σπαράζει στο κλάμα,το βάζεις στο στήθος!!Ένα νεογέννητο μπορεί να θηλάζει και 23 ώρες το 24ωρο,ακριβώς για να ρυθμίσει την παραγωγή!!

ΥΓ:Νιώθω λίγο σαν την τσουτσου που πετάχτηκε σε ένα θέμα που απαντάει και η ειδικός:mrgreen: και αν έκανα και κανένα λάθος διορθώστε με:oops::oops:

Το καταλαβαίνω ότι είναι φιλικό το κλίμα....όμως είναι διαφορετικό να το ζεις και διαφορετικό να το περιγράφεις...

Για να μην φαινεται ότι θέλω να δικαιολογηθώ για κάτι απλά θα αναφέρω ότι θυμάμαι...

Γέννησα στις 5 και 10 τα ξημερώματα...Όλη τη μέρα όπως και στις 2 κοπέλες δίπλα μου μου έφερναν το μωρό...Το έβαζα στο στήθος αλλά επειδή είχα πρόβλημα και με τις θηλές και το μωρό σπάραζε υπήρχαν είτε οι μαίες είτε η μητέρα μου που με βοηθούσαν (η μητέρα μου έχει κάνει 4 παιδιά, θήλαζε και τα 4...και την τελευταία μέχρι 2,5 ετών)....

Την επόμενη μέρα δοκιμάσαμε τις θηλές της chicco...και πάλι το θέμα συνεχιζόταν και το μωρό είχε χάσει κοντά 400 γραμμάρια...(σε κάτι παραπάνω από 1 ημέρα)...τότε ήταν που μιλήσαμε για το θήλαστρο και έτσι καταλήξαμε να το βάζω στο στήθος 20 λεπτά και μετά να του δίνω και ξένο....Όταν πήγα στο σπίτι είχα πάρει ήδη θήλαστρο γιατί το πρόβλημα με τις θηλές δεν λυνόταν...το γάλα ήταν λίγο...οι θηλές ανύπαρκτες και το παιδί πείναγε...έτσι κατέληξα και στα δύο μαζί....μέχρι που μάτωνα και δεν έβγαζα τίποτα...

Ότι και να λένε οι θεωρίες λοιπόν..εγώ ξέρω αυτό που έζησα....και πιστεύω ότι προσπάθησα πάρα πολύ...

1xo6p3.pngC6G9p3.png

πρόβλημα με τις θηλές δεν λυνόταν...το γάλα ήταν λίγο...οι θηλές ανύπαρκτες και το παιδί πείναγε...έτσι κατέληξα και στα δύο μαζί....μέχρι που μάτωνα και δεν έβγαζα τίποτα...

Ότι και να λένε οι θεωρίες λοιπόν..εγώ ξέρω αυτό που έζησα....και πιστεύω ότι προσπάθησα πάρα πολύ...

Εϊμαι σίγουρη πως προσπάθησες πολύ, για κάποιες μανούλες τα πράγματα είναι πιο εύκολα, και για κάποιες πιο δύσκολα... Επίσης δεν έχουμε όλες τις ίδιες αντοχές. Αν μου μάτωναν οι θηλές ή αν πάθαινα καμια μαστίτιδα κι εγώ δεν ξέρω τί θά 'κανα ίσως και να τα παρατούσα, ίσως και όχι... Μη στενοχωριέσαι όμως. Προσπάθησες. Ελπίζω στο επόμενο παιδάκι να είσαι πιο τυχερή! :)

GJMap2.png

Εϊμαι σίγουρη πως προσπάθησες πολύ, για κάποιες μανούλες τα πράγματα είναι πιο εύκολα, και για κάποιες πιο δύσκολα... Επίσης δεν έχουμε όλες τις ίδιες αντοχές. Μη στενοχωριέσαι όμως. Προσπάθησες. Ελπίζω στο επόμενο παιδάκι να είσαι πιο τυχερή! :)

:D:D:D:D

6Qyip2.pngKvUzp2.png

υπάρχουν και γυναίκες που θηλάζουν επιτυχημένα για χρόνια και δεν κατάφεραν ποτέ να βγάλουν γάλα με το θήλαστρο.

Α, καλά αυτό με το θήλαστρο το έπαθα κι εγώ. Κλάμα που είχα ρίξει! Το πέταξα στο τέλος το σκασμένο...

Το μωρό απλά κοιμόταν στο στήθος και δεν έπινε σχεδόν τίποτα και εγώ του έδινα ξένο αβέρτα. Αν δεν μου ελεγε η παιδίατρος -διακριτικά οπως πάντα- "καλύτερο θα ήτανε να έκοβες το συμπληρωμα", θα είχα αποθηλάσει μέσα σε 2 βδομάδες.

(τσουτσού νο 3, ξέχασανα το πω:D)

GJMap2.png

Το στήθος μου όταν έφυγα από το μαιευτηριο ήταν μαύρο...Προσπαθούσα κάθε φορά να θηλάσω...και στο μαιευτήριο και στο σπίτι ήμουν με θήλαστρο....

ΠΑΝΤΑ υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους κανόνες μάλλον...και θεωρώ ότι υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν γάλα...και μία από αυτές ήμουν κι εγώ...

Ως γυναίκα που δεν είχε γάλα και που έζησε αυτά που περιγράφεις σου λέω ότι στο μαιευτήριο δεν σε βοήθησαν να θηλάσεις και σε οδήγησαν στο συμπλήρωμα, όπως έκαναν και με μένα. Παρόλο που είχα διαβάσει τόσα και ήμουν ενημερωμένη για τον θηλασμό και είχα και το μωρό στο δωμάτιο, δεν κατέβαζα γάλα και το μωρό εκνευριζόταν στο στήθος μου και σπάραζε στο κλάμα. Τελικά το γάλα κατέβηκε μετά από 15 μέρες, ύστερα από εντατικές προσπάθειες και με τις οδηγίες του παιδιάτρου και τώρα πια θηλάζουμε αποκλειστικά.

Διαφημίσεις

Symfono apolyta me ti sokolata!

Dystyxos yparxei entoni parapliroforisi me to thilasmo

ego thilasa ton proto moy gio gia 2 xronia

kai tora thilazo akoma ton 2o mou gio kai einai 14 minon.

Eixa omos fili pou theorouse oti tis eixe kopei to gala kai edine sympliroma sto moro. "Ypotithetai pos to gala tis eixe kopei gia 20 meres" alla me tin voitheia mias kopelas apo to syllogo mitrikou thilasmou (giati ithele poly na thilasei to moro tis) ta katafere na ton thilasei sto telos gia 2 xronia kai afti. Opote pistepste me den isxyei to den exo gala.

Apla an mia gynaika thelei na thilasei - APAGOREVETAI to sympliroma.

Ego fevgontas apo to maieftirio akolouthisa tis symvoules tous pou legane, na thilazo to moro mou kai meta na dino ligo sympliroma gia na eimaste sigouroi oti xortainei...

Me apotelesma to moro mou arxize vevaia na afksanei to kseno kai na meionei tin posotita apo to stithos. Eftyxos sto mina pano vrethike o Agios Paidiatros mas o opoios mou eixe pei oti an thelo na thilaso to moro tha meinei kollimeno sto stithos mou (opos stis files ton Zoulou!!!) kai den tha troei TIPOTA ALLO. Oyte xamomili - oute nero - oute pipila tipota MONO to stithos. Itan ligo zorika gia mia evdomada gia na parei apofasi o mikros mou oti den tha ksanafaei apo mpimpero alla meta to apotelesma mas dikaiose!!!

Το καταλαβαίνω ότι είναι φιλικό το κλίμα....όμως είναι διαφορετικό να το ζεις και διαφορετικό να το περιγράφεις...

Ναι κούκλα μου, σαν φίλες σου μιλάμε. Σίγουρα οι θηλές σου, δυσκόλεψαν την κατάσταση. Αν στο 2ο σου παιδί ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα (ίσως βρεις κάποια πατέντα, δεν ξέρω κάτι να σε συμβουλέψω), τότε μην δώσεις καθόλου συμπλήρωμα κι ας αργήσει να κατέβει το γάλα. Κι εμένα στο 3ο παιδί άργησε να κατέβει κι όλοι μου λέγαν "νηστικό το αφήνεις?", αλλά δεν παθαίνει τίποτα (δεν λημοκτονεί!) αν τρώει το πρωτόγαλα. Και η σοκολάτα ανέφερε ότι της ήρθε την 15η μέρα! Οπότε κάποια στιγμή θα έρθει, δεν γίνεται.

Αυτά βέβαια με την προυπόθεση να μην ξανατραβήξεις τα ίδια με τις θηλές σου. Ίσως χρειαστεί να πάρεις μια σύμβουλο θηλασμού τις 1ες μέρες.

Καλά πολύ πλάκα έχουμε! Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τονε βαφτίσαμε! :lol::lol::lol: Μιλάμε ήδη για το 2ο παιδάκι, ακόμα δεν έκανες καλά καλά το 1ο!!!

Φιλιά στο 3 μηνών ζουζουνάκι σου. :)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ναι κούκλα μου, σαν φίλες σου μιλάμε. Σίγουρα οι θηλές σου, δυσκόλεψαν την κατάσταση. Αν στο 2ο σου παιδί ξεπεράσεις αυτό το πρόβλημα (ίσως βρεις κάποια πατέντα, δεν ξέρω κάτι να σε συμβουλέψω), τότε μην δώσεις καθόλου συμπλήρωμα κι ας αργήσει να κατέβει το γάλα. Κι εμένα στο 3ο παιδί άργησε να κατέβει κι όλοι μου λέγαν "νηστικό το αφήνεις?", αλλά δεν παθαίνει τίποτα (δεν λημοκτονεί!) αν τρώει το πρωτόγαλα. Και η σοκολάτα ανέφερε ότι της ήρθε την 15η μέρα! Οπότε κάποια στιγμή θα έρθει, δεν γίνεται.

Αυτά βέβαια με την προυπόθεση να μην ξανατραβήξεις τα ίδια με τις θηλές σου. Ίσως χρειαστεί να πάρεις μια σύμβουλο θηλασμού τις 1ες μέρες.

Καλά πολύ πλάκα έχουμε! Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τονε βαφτίσαμε! :lol::lol::lol: Μιλάμε ήδη για το 2ο παιδάκι, ακόμα δεν έκανες καλά καλά το 1ο!!!

Φιλιά στο 3 μηνών ζουζουνάκι σου. :)

Σιγουρα στο δεύτερο θα προσπαθήσω και πάλι πολύ!!!Ίσως να είναι και διαφορετικά τα πράγματα...Στο πρώτο είναι πολύ περισσότερο το άγχος γιατί όλα είναι πρωτόγνωρα...Στο δεύτερο ελπίζω να είναι διαφορετική και η ψυχολογία...κι ετσι θα επικεντρωθώ μόνο σ' αυτό....

Υ.Γ.είναι αυτό που λένε μην κρίνεις για να μην κριθείς...ΠΑΝΤΑ έλεγα ότι θα θηλάσω και είναι αδύνατο να μην θηλάζουν οι γυναίκες και να τι έκανα εγώ...Ελπίζουμε λοιπόν στο επόμενο...Αλλά όχι πολύ σύντομα:wink:

1xo6p3.pngC6G9p3.png

Αγλαια ή οποια αλλη μανουλα γνωριζει, υπαρχει τροπος να διαβαζει ο καθενας μας αυτα τα επιστημονικα δημοσιευματα ωστε να ειμαστε up to date???

επίσης....θελω να ενημερωσω εναν παιδιατρο που σε μια συζητηση της προαλλες μου ειπε με πολλη μεγαλη σιγουρια οτι μετα τους 6 μηνες το μωρο που θηλαζει δεν μπορει να παρει αρκετο σιδηρο και βιταμινες γι αυτο και πρεπει να αρχισει τις κρεμες κτλ, τι αρθρο, τι περιοδικο, τι επιχειρημα απτο (απο περιοδικο ας πουμε) μπορω να του τριψω στην μουρη???!!!!!!!

ουπς χιλια συγνωμη Αγλαια, τωρα διαβασα οτι μου απαντησες!!! ΣΟΡΡΥ!!!!!

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Αγλαια ή οποια αλλη μανουλα γνωριζει, υπαρχει τροπος να διαβαζει ο καθενας μας αυτα τα επιστημονικα δημοσιευματα ωστε να ειμαστε up to date???

επίσης....θελω να ενημερωσω εναν παιδιατρο που σε μια συζητηση της προαλλες μου ειπε με πολλη μεγαλη σιγουρια οτι μετα τους 6 μηνες το μωρο που θηλαζει δεν μπορει να παρει αρκετο σιδηρο και βιταμινες γι αυτο και πρεπει να αρχισει τις κρεμες κτλ, τι αρθρο, τι περιοδικο, τι επιχειρημα απτο (απο περιοδικο ας πουμε) μπορω να του τριψω στην μουρη???!!!!!!!

Πηγα την Παρασκευη την μικρουλα στον παιδιατρο γιατι ηταν αρρωστουλα.Επειδη εχω παρατηρησει την τελευταια εβδομαδα οτι οταν η μικρη τρωει απο το αριστερο στηθος μου παραπονιεται σαν να μην χορταινει τον ρωτησα αμα κατι δεν παει καλα τι γαλα να της δωσω και τι μου ειπε βρε κοριτσια;;;;

Αφου μεχρι τωρα δεν της εχεις δωσει ξενο δοκιμασε το ....... δεν νομιζω να το πιει αλλα αμα δεν πιει αυτο δεν θα πιει και κανενα αλλο

Δεν του ειπα τιποτα φυσικα δεν της εδωσα ξενο ακομα το παλευω μερικες φορες σεν χορτενει ομως τι να κανω;;;

Διαφημίσεις

Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν αρκετό γάλα. Έχω υποστηρίξει αρκετές μητέρες με ανεπαρκή γαλουχία και όλες κατάφεραν να διατηρήσουν τη μερική γαλουχία για πάρα πολύ καιρό γιατί είχαν κατάλληλη υποστήριξη.

Αυτά που γράφεις όμως δείχνουν ότι έγιναν πολλά λάθη τα οποία είναι υπεραρκετά για να μην έχεις γάλα.

Το ότι οι θηλές σου μάτωναν δείχνει ότι το μωρό δεν ήταν σωστά τοποθετημένο στο στήθος. Ένα μωρό που δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος δεν μπορεί να πιει αρκετό γάλα ακόμη και αν θηλάζει για ώρες. Αυτό και μόνο οδηγεί στον αποθηλασμό.

Το στήθος σου γιατί ήταν μαύρο; Δεν θα έπρεπε να είναι αν το μωρό θήλαζε σωστά.

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι στο σπίτι ήσουν με λάθος θήλαστρο ή ότι το χρησιμοποιούσες λάθος...

καμια σας εχει καμια ιδεα???

ξανα χιλια συγνωμη Αγλαια, τωρα διαβασα οτι μου απαντησες!!! ΣΟΡΡΥ!!!!!

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Οι περισσότερες μανούλες δεν θέλουνε καν να έχουνε το μωρό τους μαζί τους στο δωμάτιο, εσύ, εγώ και μερικές άλλες είμαστε εξαίρεση:

Γέννησα στο Μητέρα την κόρη μου και επέλεξα το δωμάτιο με το rooming-in. Συνολικά υπάρχουνε δύο τέτοια δωμάτια στο Μητέρα, δηλαδή 6 κρεβάτια. Λογικά θα περίμενε κάποιος να έχουνε μεγάλη ζήτηση τα δωμάτια αυτά, σωστά;

Όχι όμως, τις τέεσερεις μέρες που έμεινα εκεί ήμασταν μόνο δύο κοπέλες στο δωμάτιο και το διπλανό ήτανε άδειο! :shock:

χα χα και εγω το ιδιο εζησα...πληρωσα για τετρακλινο δωματιο με ροομινγ ινν αλλα τελικα ηταν σαν να ημουν σε ΔΙΚΛΙΝΟ μην σου πω και ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ τις τελευταιες δυο νυχτες χα χα σκετη απολαυση ηταν...περα ομως απο το αστειο ειναι ανυσηχητικο το ποσο φοβος υπαρχει στις νεες μανουλες (δεν με βγαζω απ' εξω, απλα για καποιο λογο εμπιστευτικα λιγο περισσοτερο το ενστικτο μου) στο να εχουν το μωρο μαζι τους...με οσες εχω μιλησει τις εππηρεαζει ο γυναικολογος γρρρρρρ

Τα περισσότερα παιδιά μετά τον 6ο μήνα πρέπει να ξεκινούν στερεές τροφές (όχι κρέμες εμπορίου, φυσικές τροφές) για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Για τις κρέμες κουτιού δεν αναφέρεται τίποτα σε καμία παιδιατρική του κόσμου.

Nα το τυπώσεις ολόκληρο και να του το δώσεις:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ~~ :)

Φυσικά και υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν αρκετό γάλα. Έχω υποστηρίξει αρκετές μητέρες με ανεπαρκή γαλουχία και όλες κατάφεραν να διατηρήσουν τη μερική γαλουχία για πάρα πολύ καιρό γιατί είχαν κατάλληλη υποστήριξη.

Αυτά που γράφεις όμως δείχνουν ότι έγιναν πολλά λάθη τα οποία είναι υπεραρκετά για να μην έχεις γάλα.

Το ότι οι θηλές σου μάτωναν δείχνει ότι το μωρό δεν ήταν σωστά τοποθετημένο στο στήθος. Ένα μωρό που δεν είναι σωστά τοποθετημένο στο στήθος δεν μπορεί να πιει αρκετό γάλα ακόμη και αν θηλάζει για ώρες. Αυτό και μόνο οδηγεί στον αποθηλασμό.

Το στήθος σου γιατί ήταν μαύρο; Δεν θα έπρεπε να είναι αν το μωρό θήλαζε σωστά.

Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι στο σπίτι ήσουν με λάθος θήλαστρο ή ότι το χρησιμοποιούσες λάθος...

Δυστυχώς δεν μπορώ να ξέρω ποια ήταν τα λάθη που έγιναν...

Οι θηλές μου δεν μάτωναν από το παιδί αλλά από το θήλαστρο...

Το στήθος μου ήταν μαύρο από την πίεση για να δούμε αν έχει κατέβει το γάλα...και όταν έβαζα το μωρό στο στήθος (τις περισσότερες φορές με βοήθεια) δεν έπιανε θηλή και βάζαμε αυτές της chicco...

Σίγουρα με αυτά που διαβάζω θα έγιναν πολλά λάθη...δυστυχώς όμως δεν μπορώ να κάνω τίποτα τώρα...

Επομένως το δεύτερο μωράκι μου ίσως να είναι πιο τυχερό...!!!!:-D

1xo6p3.pngC6G9p3.png

Κοριτσια θα γεννησω σε λιγο καιρο και θελω να θηλασω αποκλειστικα, γνωριζετε μηπως καποιον παιδιατρο στη Λαρισα που να στηριζει και να μπορεσει να με βοηθησει με τον θηλασμο??

Δημητρίου στη Βενιζέλου.

έχει ειδίκευση στο θηλασμό. μεταπτυχιακό.

έχει πολλά ταμεία, πολύ κόσμο. θεωρείται κορυφή στη Λάρισα.

πάρε ένα τηλέφωνο και ρώτα.

πριν γεννήσεις να αποφασίσεις, γνωρίζοντας τον παιδίατρο από κοντά.

προσωπικά δεν την γνωρίζω, αλλά έχω ακούσει τα καλύτερα.

δεν χάνεις τίποτα να πας μια βόλτα να την γνωρίσεις.

υποστηρικτική στον αποκλειστικό θηλασμό επίσης είναι η Ελένη Πελεκούδα, στην Κούμα.

την έχει η αδερφή μου.

επίσης, για την ίδια γνωρίζω ότι δεν δίνει φάρμακα αβέρτα κουβέρτα, με τον πρώτο πυρετό.

είναι πολύ προσεκτική και αγαπάει τα παιδάκια.

υποστηρικτική στον αποκλειστικό θηλασμό επίσης είναι η Ελένη Πελεκούδα, στην Κούμα.

την έχει η αδερφή μου.

επίσης, για την ίδια γνωρίζω ότι δεν δίνει φάρμακα αβέρτα κουβέρτα, με τον πρώτο πυρετό.

είναι πολύ προσεκτική και αγαπάει τα παιδάκια.

Σε ευχαριστω πολυ sevoula. Για την Πελεκουδα εχω ακουσει οτι ειναι καλη παιδιατρος αλλα δεν ηξερα οτι υποστηριζει τον αποκλειστικο θηλασμο. Μαλλον θα κανω μια επαφη και με τους δυο πριν γεννησω. Γενναω στο πανεπιστημιακο οποτε τον παιδιατρο θα τον χρειαστουμε μολις βγουμε απο εκει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...