Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

Τα μόνα φυλλαδια που είχαν κάποιες έγκυρες πληροφορίες ήταν αυτά που διαφήμιζαν θήλαστρα. Κατά τα άλλα οι εκφράσεις "Να επιμείνεις με το θηλασμό" χωρίς όμως να λένε τι εννοούν, "Μέτρα με το χρονόμετρο να μην ξεπεράσεις τα 10 λεπτά θηλασμού", λες και μετά θα λήξει το γάλα, είναι αυτά που θα μου μείνουν πιο πολύ.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

aglaia:

Πέρα από τα "δωράκια" που παίρνουν οι γιατροί και οι μαίες που προσπαθούν να μας αποτρέψουν από τον θηλασμό..υπάρχει λες και κάποιο άλλο κίνητρο για ένα τόσο οργανωμένο έγκλημα;;;

353a4d5f55.png

eNortjKzUjIyNDG2sFCyBlwwFYkC1w,,49.png

Τα μόνα φυλλαδια που είχαν κάποιες έγκυρες πληροφορίες ήταν αυτά που διαφήμιζαν θήλαστρα. Κατά τα άλλα οι εκφράσεις "Να επιμείνεις με το θηλασμό" χωρίς όμως να λένε τι εννοούν, "Μέτρα με το χρονόμετρο να μην ξεπεράσεις τα 10 λεπτά θηλασμού", λες και μετά θα λήξει το γάλα, είναι αυτά που θα μου μείνουν πιο πολύ.

Είναι γνωστό ότι όλα τα θηλυκά θηλαστικά κυκλοφορούν με ένα χρονόμετρο στο λαιμό, ακριβώς γι αυτό το λόγο! :lol::lol::lol:

Η ατάκα το παιδιάτρου στην κλινική την πρώτη μέρα ήταν 2 και 2 λεπτά!

:shock::shock::shock:

Έμεινα άφωνη κοιτώντας τον. Δεν ήμουν ούτε σύμβουλος θηλασμού, ούτε ενημερωμένη μαμά, απλά όταν το άκουσα κατάλαβα ότι από αυτόν δεν έχω καμία ελπίδα για συμβουλές. Για μένα λειτούργησε θετικά γιατί εξαιτίας αυτής της "εξυπνάδας" αποφάσισα να μην τον λάβω καθόλου υπόψη. Ούτε τον ρώτησα κάτι, ούτε καν του μίλησα. Μόνο τον άκουγα και περίμενα να φύγει.

Μπορεί να μην παίρνουν όλοι οι γιατροί δωράκια, όμως όταν έκαναν την ειδικότητά τους εκπαιδεύτηκαν από γιατρούς που έπαιρναν δωράκια

η αδιαφορία τους όμως είναι αδικαιολόγητη

5 σελίδες είναι οι έρμες! διαθέσιμες για όλους εντελώς δωρεάν!

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Διαφημίσεις

Είναι γνωστό ότι όλα τα θηλυκά θηλαστικά κυκλοφορούν με ένα χρονόμετρο στο λαιμό, ακριβώς γι αυτό το λόγο! :lol::lol::lol:

Η ατάκα το παιδιάτρου στην κλινική την πρώτη μέρα ήταν 2 και 2 λεπτά!

:shock::shock::shock:

Έμεινα άφωνη κοιτώντας τον. Δεν ήμουν ούτε σύμβουλος θηλασμού, ούτε ενημερωμένη μαμά, απλά όταν το άκουσα κατάλαβα ότι από αυτόν δεν έχω καμία ελπίδα για συμβουλές. Για μένα λειτούργησε θετικά γιατί εξαιτίας αυτής της "εξυπνάδας" αποφάσισα να μην τον λάβω καθόλου υπόψη. Ούτε τον ρώτησα κάτι, ούτε καν του μίλησα. Μόνο τον άκουγα και περίμενα να φύγει.

Εγώ που έφερα σε κάτι αντίρρηση στο χρόνο θηλασμού σε μια μαία, μου αγρίεψε κιολας. Ε, από εκει και πέρα και εγώ τις έγραφα κανονικά. Κάθε φορά που μου έφερναν τη μικρή την είχα συνέχεια στο στήθος.

ISGLp2.pngilpPp3.png

aglaia:

Πέρα από τα "δωράκια" που παίρνουν οι γιατροί και οι μαίες που προσπαθούν να μας αποτρέψουν από τον θηλασμό..υπάρχει λες και κάποιο άλλο κίνητρο για ένα τόσο οργανωμένο έγκλημα;;;

το φαινόμενο είναι κοινωνικό αλλά γίνεται και προσωπικό

προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και τις επιλογές τους, ανεξάρτητα από το αν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες

ειδικά οι γυναίκες (μαίες και γιατροί) είναι πολύ ανταγωνιστικές και δεν ανέχονται άλλες γυναίκες που κάνουν διαφορετικές επιλογές

ειδικά οι μαίες είναι συχνά βίαιες στους χειρισμούς, προσβλητικές στις μητέρες που δεν συμφωνούν μαζί τους, γίνονται πραγατικά βάρβαρες

οι γυναίκες γιατροί, περιορίζονται συνήθως στην άσκηση ψυχολογικής πίεσης

γενικά οι γιατροί στην Ελλάδα δεν περιορίζονται από κάποιο πρωτόκολλο. Στα περισσότερα νοσοκομεία τα πρωτόκολλα είναι άγνωστα (εννοώ τα επιστημονικά, τα άλλα που αφορούν τις μίζες τηρούνται με θρησκευτική ευλάβεια!)

οι γιατροί εκπαιδεύονται σε ένα σύστημα στο οποίο η θέση δίνει εξουσία και η εξουσία ασκείται ανεξέλεγκτα από το γιατρό

κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα στο γιατρό που αποφασίζει αυθαίρετα, πέρα από κάθε επιστημονική δεοντολογία, να πει οποιαδήποτε ψέματα και να επιβάλλει την άποψή του

η προσωπική μου εμπειρία αν και περιορισμένη, ήταν σε αυτό το κλίμα

η μαία που την πλήρωνα για προετοιμασία τοκετού, τη μέρα που μου μίλησε για το θηλασμό, μεταξύ άλλων είπε και τα εξής επιστημονικά:

-τα παιδιά στην κλινική μια χαρά μαθαίνουν να τρώνε ανά 4άωρο, δεν χρειάζεται παραπάνω. Ενώ οι οδηγείς της ΑΑΡ είναι τουλάχιστον 8-12 γεύματα τις πρώτες μέρες, άρα τα 6 σε οδηγούν στην αποτυχία)

-ο Α. (παιδίατρος, διευθυντής κλινικής, ειδικός επί παντός επιστητού) λέει ότι το παιδί πρέπει να έχει το χώρο του, από την αρχή στο δωμάτιό του κι εσύ θα πηγαινοέρχεσαι. Ενώ ο ΠΟΥ και η ΑΑΡ υποστηρίζουν το ύπνο τουλάχιστον στο ίδιο δωμάτιο, ανεξάρτητα από το θηλασμό, για τη μείωση του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Ειδικά για το θηλασμό, προτείνουν κοινό ύπνο...

-και αν δεν έχεις γάλα, τα σημερινά γάλατα είναι πολύ καλά... τι πιθανότητες είχα να μην έχω γάλα; 0,4%... έπρεπε να με προετοιμάσει για κάτι τέτοιο; τις ίδες πιθανότητες είχα για ρίξη μήτρας στη διάρκεια του τοκετού, αυτό όμως δεν το ανέφερε καν!

(τη συμπεριφορά των μαιών στην κλινική που δεν ήθελαν να μου αφήσουν το μωρό στο μονόκλινο δωμάτιο, δεν την αναλύω... ήταν εντελώς απαράδεκτες!)

αργότερα η έμμεση εμπειρία από όσα μεταφέρουν εδώ οι μητέρες, εμπλουτίστηκε με πολύ χειρότερα...

ο γιος μου γεννηθηκε 36 εβδομαδων με καισαρικη επειδη δεν επιαρνε βαρος στη κοιλια... γεννηθηκε 2420.... στο μαιευτηριο εβγαζα το γαλα με θηλαστρο και το εστελνα στη μενν....

ειχα αποφασισει πως οταν παμε σπιτι θα το βαλω κατευθειαν στο στηθος και μονο.... η μαια με ειχε ενημερωσει, με ειχε βοηθησει και μου ειχε δειξει οτι εχει σχεση με το θηλασμο με τη βοηθεια μιας κουκλας μωρου.... μεχρι και στη τουαλετα ειχε ερθει μαζι μου να ζουληξει το στηθος μου για να κατεβει το γαλα....

μονο που ο παιδιατρος δεν ειχε την ιδια γνωμη.... "το θεμα δεν ειναι να θηλασεις εσυ.... το θεμα ειναι να δουμε αν αναπτυσεται σωστα το μωρο" ειχε πει... απαντησα οτι εχω πολυ γαλα.... "βγαλτο με θηλαστρο και δωσε ξενο μετα για συμπληρωμα"....

αυτο ηταν:( :( :( προλαβα να θηλασω μονο μια μερα αποκλειστικα....

μετα καταλαβαινετε.... δεν ηξερα πολλα πραγματα, με επεισε κι αυτος, το παιδι εμαθε στο μπιμπερο και θηλαζε λιγο.... προσπαθησα αποκλειστικα μετα τις 40 μερες που ειδα οτι το παιδι πηρε τα πανω του αλλα δε τα καταφερα.... μεχρι που εξι μηνων βρηκε το στηθος μου το αρπαξε και θηλασε μονος του!!!!!! αλλα παλι δεν ηξερα τοτε οτι μπορεις να κανεις επαναγαλακτισμο κι ημουν ηδη στη φαση που το γαλα ηταν πολυ λιγο.....

το σεπτεμβρη γενναω το δευτερο παιδι μου..... ελπιζω κι ο παιδιατρος που εχουμε τωρα να εχει τις ιδιες αποψεις περι θηλασμου που εχει και η μαια μου!!!!!!!!!!!!!!

Εξαρτάται από το παιδί!

Ο γιος μου για παράδειγμα έκανε μαραθώνιους θηλασμούς και δεν έκανα τίποτα άλλο από το να τον θηλάζω...

Η κόρη μου θηλάζει κανένα δεκάλεπτο μόνο το πολύ, αλλά θηλαζει γρήγορα και ασταμάτητα (την ακούω που κάνει γκλουπ-γκλουπ χωρίς να πάρει ανάσα!). Είναι βέβαια πιο μεγαλόσωμη οπότε ίσως παίζει ρόλο και το βάρος του παιδιού.

Έχεις δίκιο. Κι εμένα η 2η έτσι κατάπινε! Στο μαιευτήριο είχε πολύ γέλιο, είχε γίνει η ατραξιόν του δωματίου!!! χιχι

alex4:Στις αρχές όταν η κορούλα μου ήταν πολύ μικρή θήλαζα πολλές ώρες και εντελώς ακανόνιστα. Δηλαδή άλλες φορές μια ώρα σερί, άλλες φορές δυο ώρες, άλλες λιγότερη ώρα αλλά σε πιο συχνά διαστήματα και το ευτυχημα ήταν ότι ξυπνούσε μόνο μια φόρά τη νύχτα (τουλάχιστον κοιμόμουν δηλαδή :D)..Ωστόσο δε μπορούσα να μετρήσω "γεύματα" κλπ καθώς δεν είχα σχεδόν ποτέ συγκεκριμενο ωράριο και κάθε μέρα διαμορφωνόταν ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού κι όχι τις δικές μου. Σιγά σιγά έμαθε να θηλάζει πιο γρήγορα, υποθέτω ότι αυξήθηκε και η παραγωγή μου και χαλαρώσαμε κ οι δυο. Αρχίσαμε να απολαμβάνουμε το θηλασμό και μέχρι και σήμερα είναι κάτι που μας δένει πάρα πολύ κ δε μπορώ καν να το περιγράψω με λόγια!!! :rolleyes:

Αχ, ναι! Είναι τέλεια να θηλάζεις και για τα συναισθήματα που λες αλλά και για την ευκολία μας.

Κι εμείς στην αρχή θηλάζαμε ακανόνιστα. Κάθε μία ώρα ή και λιγότερο και σιγά σιγά μεγάλωναν τα διαστήματα. Όσο για το πόσα γεύματα κάναμε την ημέρα άγνωστο!

Αλλά φαίνεται ότι οι θηλές μου έχουν μεγάλες -πώς να το πώ- τρύπες(?) γιατί στο 5λεπτο έχει πιει και από τα 2 στήθη και δε θέλει άλλο. (Με αποκλειστικό θηλασμό και τώρα αρχίσαμε και τα φρούτα σιγά σιγά.)

το φαινόμενο είναι κοινωνικό αλλά γίνεται και προσωπικό

προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και τις επιλογές τους, ανεξάρτητα από το αν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες

...

-τα παιδιά στην κλινική μια χαρά μαθαίνουν να τρώνε ανά 4άωρο, δεν χρειάζεται παραπάνω. Ενώ οι οδηγείς της ΑΑΡ είναι τουλάχιστον 8-12 γεύματα τις πρώτες μέρες, άρα τα 6 σε οδηγούν στην αποτυχία)

-ο Α. (παιδίατρος, διευθυντής κλινικής, ειδικός επί παντός επιστητού) λέει ότι το παιδί πρέπει να έχει το χώρο του, από την αρχή στο δωμάτιό του κι εσύ θα πηγαινοέρχεσαι. Ενώ ο ΠΟΥ και η ΑΑΡ υποστηρίζουν το ύπνο τουλάχιστον στο ίδιο δωμάτιο, ανεξάρτητα από το θηλασμό, για τη μείωση του Αιφνίδιου Βρεφικού Θανάτου. Ειδικά για το θηλασμό, προτείνουν κοινό ύπνο...

-και αν δεν έχεις γάλα, τα σημερινά γάλατα είναι πολύ καλά... τι πιθανότητες είχα να μην έχω γάλα; 0,4%... έπρεπε να με προετοιμάσει για κάτι τέτοιο; τις ίδες πιθανότητες είχα για ρίξη μήτρας στη διάρκεια του τοκετού, αυτό όμως δεν το ανέφερε καν!

(τη συμπεριφορά των μαιών στην κλινική που δεν ήθελαν να μου αφήσουν το μωρό στο μονόκλινο δωμάτιο, δεν την αναλύω... ήταν εντελώς απαράδεκτες!)

αργότερα η έμμεση εμπειρία από όσα μεταφέρουν εδώ οι μητέρες, εμπλουτίστηκε με πολύ χειρότερα...

Αγλαϊα μου άστα και χειρότερα. Καλά εγώ ήμουν στον κόσμο μου (καλύτερα δηλαδή), δεν ήθελα κανέναν να μου πει τί να κάνω. Ήξερα από ένστικτο ότι το μωρό θα με οδηγήσει στο σωστό δρόμο. Στην αρχή τσακωνόμουν με όλους από τη μάνα μου μέχρι τις νοσοκόμες. Όχι έτσι, όχι αλλιώς, τί στάση είναι αυτή, δε θα το θηλάζεις το βράδυ και άλλα πολλά! Τελικά αποφάσισα να λέω ναι ναι ναι και να κάνω τα δικά μου. Στο 1ο, γιατί μετά τους έλεγα ξέρω ξέρω έχω εμπειρία και δεν ασχολιόντουσαν μαζί μου. Ε, και η μάνα μου το πήρε απόφαση πια...

Α! Στην 3η γέννα είχα μονόκλινο (λόγω ασφάλειας) στο Μητέρα και πώς να το κάνουμε το θεωρούσα αυτονόητο το μωρό να κοιμηθεί μαζί μου. Αλλά μου έφεραν αντίρρηση!!! Τελικά λόγω του ότι επέμενα και λόγω του ότι είχα άλλα 2 (ήμουν έμπειρη) μου έδωσαν ένα χαρτί και υπέγραψα ότι θα το έχω με δικιά μου ευθύνη. Στο 4ο δε, τους ζήτησα κατευθείαν να βάλω την υπογραφή μου.

Άκουσων άκουσων! Υπάρχουν μανούλες που δεν το ξέρουν καν ότι έχουν το δικαίωμα να έχουν το μωρό μαζί τους αν και εφόσον το θέλουν!

8jPDp3.pngmAB8p3.png

..... ελπιζω κι ο παιδιατρος που εχουμε τωρα να εχει τις ιδιες αποψεις περι θηλασμου που εχει και η μαια μου!!!!!!!!!!!!!!

Το όλο θέμα (αν μου επιτρέπεις) είναι να έχεις εσύ άποψη για τον θηλασμό (πως πρέπει να είναι , τί πρέπει να προσέξεις, πως να ελέγχεις την πορεία του......) για να μπορείς να φιλτράρεις τις όποιες οδηγίες σου δοθούν από τον οποιοδήποτε.

Με το καλό σου εύχομαι το δεύτερο.:D

Διαφημίσεις

Το όλο θέμα (αν μου επιτρέπεις) είναι να έχεις εσύ άποψη για τον θηλασμό (πως πρέπει να είναι , τί πρέπει να προσέξεις, πως να ελέγχεις την πορεία του......) για να μπορείς να φιλτράρεις τις όποιες οδηγίες σου δοθούν από τον οποιοδήποτε.

Με το καλό σου εύχομαι το δεύτερο.:D

αυτη τη φορα σιγουρα ξερω περισσοτερα απο τη πρωτη.... θελω πολυ να τα καταφερω και θα προσπαθησω....

ειναι ασχημο τοσοι επιστημονες και ειδικοι γυρω σου να μη σε ενημερωνουν σωστα και να ενημερωνεσαι απο ενα φορουμ....

θα δειξει παντως.....

Τελικά αποφάσισα να λέω ναι ναι ναι και να κάνω τα δικά μου.

Αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη! τους δίνεις την ικανοποίηση ότι τους ακούς!

Ε, και η μάνα μου το πήρε απόφαση πια...

...!!!

Τελικά λόγω του ότι επέμενα και λόγω του ότι είχα άλλα 2 (ήμουν έμπειρη) μου έδωσαν ένα χαρτί και υπέγραψα ότι θα το έχω με δικιά μου ευθύνη.

Με αυτό τον τρόπο εκβιάζουν τις πρωτοτόκες. Οι περισσότερες δεν τολμούν να το κάνουν...

κι εμένα η μαία που τελικά μου έφερε το μωρό μου είπε για να με εκφοβίσει:

-ορίστε και είναι δική σας η ευθύνη!

-δικό μου το παιδί, δική μου και η ευθύνη!

και ξίνισε τη μούρη της λες και της έπεφτε λόγος!

Έλεος πια! Τα θυμάμαι μια δεκαετία μετά και πάλι συγχίζομαι.

Υπάρχουν μανούλες που δεν το ξέρουν καν ότι έχουν το δικαίωμα να έχουν το μωρό μαζί τους αν και εφόσον το θέλουν!

Από πού να το ξέρουν! Φροντίζουν να μένει μυστικό, δεν το αναφέρουν ποτέ...

μονο που ο παιδιατρος δεν ειχε την ιδια γνωμη....

ελπιζω κι ο παιδιατρος που εχουμε τωρα να εχει τις ιδιες αποψεις περι θηλασμου που εχει και η μαια μου
και αν δεν έχει δεν μπορείς να τον αλλάξεις; δεν μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες της μαίας και όχι του παιδιάτρου;

στη χώρα μας, όπως και στις περισσότερες ευνομούμενες χώρες, οι μόνο που έχουν εκτελεστική εξουσία είναι οι δικαστές και οι αστυνομικοί

οι γιατροί δεν έχουν εκτελεστική εξουσία, ο ρόλος τους είναι συμβουλευτικός και αν οι συμβουλές τους δεν μας ταιριάζουν, τους αλλάζουμε

οι περισσότεροι βέβαια εκμεταλεύονται την υποταγή που δείχνουν οι πελάτες τους (γιατί περί πελατείας πρόκειται) και εξυπηρετούν μια χαρά τα συμφέροντά τους

είναι φοβερό το ότι οι μητέρες προτιμούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του γιατρού και οχι του παιδιού τους!

Στην Ελλάδα, απλά κάνει ο καθένας ότι θέλει. Είναι σαν το κάπνισμα που με νόμο απαγορεύτηκε αλλά δεν υπάρχει κανένα ελεγκτικό σώμα που να επιβάλει κάποιες κυρώσεις. Υπήρχε ένα τετραψήφιο νούμερο στο οποίο υποτίθεται έκανες καταγγελία αλλά δεν γινόταν τίποτα.

Στα υπόλοιπα κράτη μέλη, γίνεται έλεγχος και επιβάλονται πρόστιμα.

Εδώ απλώς μας δουλεύουν.

Off-topic αλλά πες τα Αγλαϊα!

Γιατί τα χω πάρει κι εγώ άσχημα με το κάπνισμα εδώ πέρα, όλα για τη βιτρίνα γίνονται...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Α! Στην 3η γέννα είχα μονόκλινο (λόγω ασφάλειας) στο Μητέρα και πώς να το κάνουμε το θεωρούσα αυτονόητο το μωρό να κοιμηθεί μαζί μου. Αλλά μου έφεραν αντίρρηση!!! Τελικά λόγω του ότι επέμενα και λόγω του ότι είχα άλλα 2 (ήμουν έμπειρη) μου έδωσαν ένα χαρτί και υπέγραψα ότι θα το έχω με δικιά μου ευθύνη. Στο 4ο δε, τους ζήτησα κατευθείαν να βάλω την υπογραφή μου.

Άκουσων άκουσων! Υπάρχουν μανούλες που δεν το ξέρουν καν ότι έχουν το δικαίωμα να έχουν το μωρό μαζί τους αν και εφόσον το θέλουν!

Οι περισσότερες μανούλες δεν θέλουνε καν να έχουνε το μωρό τους μαζί τους στο δωμάτιο, εσύ, εγώ και μερικές άλλες είμαστε εξαίρεση:

Γέννησα στο Μητέρα την κόρη μου και επέλεξα το δωμάτιο με το rooming-in. Συνολικά υπάρχουνε δύο τέτοια δωμάτια στο Μητέρα, δηλαδή 6 κρεβάτια. Λογικά θα περίμενε κάποιος να έχουνε μεγάλη ζήτηση τα δωμάτια αυτά, σωστά;

Όχι όμως, τις τέεσερεις μέρες που έμεινα εκεί ήμασταν μόνο δύο κοπέλες στο δωμάτιο και το διπλανό ήτανε άδειο! :shock:

Διαφημίσεις

Οι περισσότερες μανούλες δεν θέλουνε καν να έχουνε το μωρό τους μαζί τους στο δωμάτιο, εσύ, εγώ και μερικές άλλες είμαστε εξαίρεση:

Γέννησα στο Μητέρα την κόρη μου και επέλεξα το δωμάτιο με το rooming-in. Συνολικά υπάρχουνε δύο τέτοια δωμάτια στο Μητέρα, δηλαδή 6 κρεβάτια. Λογικά θα περίμενε κάποιος να έχουνε μεγάλη ζήτηση τα δωμάτια αυτά, σωστά;

Όχι όμως, τις τέεσερεις μέρες που έμεινα εκεί ήμασταν μόνο δύο κοπέλες στο δωμάτιο και το διπλανό ήτανε άδειο! :shock:

Πώς να γεμίσει? Αφού δεν το γνωρίζουν! Δηλ θα μπορούσα να έχω και τα 2 πρώτα κοντά μου? :twisted::twisted::twisted: Απαράδεκτοι! Όλοι! Και ο γιατρός μου και η μαία μου που τους είχα πει "αχ μακάρι να ήταν δίπλα μου"! Αλλά η μαία μου είχε πει "τί το θες? δε θα ξεκουραστείς"!!! Αλλά δεν έκανα κάτι γιατί δεν γνώριζα ότι έχω επιλογή.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Πώς να γεμίσει? Αφού δεν το γνωρίζουν! Δηλ θα μπορούσα να έχω και τα 2 πρώτα κοντά μου? :twisted::twisted::twisted: Απαράδεκτοι! Όλοι! Και ο γιατρός μου και η μαία μου που τους είχα πει "αχ μακάρι να ήταν δίπλα μου"! Αλλά η μαία μου είχε πει "τί το θες? δε θα ξεκουραστείς"!!! Αλλά δεν έκανα κάτι γιατί δεν γνώριζα ότι έχω επιλογή.

Αν δεν κάνω λάθος τα δωμάτια αυτά διαμορφώθηκαν τον περασμένο Σεπτέβριο, ούτε κι εγώ είχα το γιο μου μαζί μου τρια χρόνια πριν.

Α, εντάξει τότε. Πάω πάσο. Ωραία τα δωμάτια αυτά, μακάρι να υπήρχαν και πριν 5 χρόνια. Είναι οικονομικά? Κρίμα να μη τα διαφημίζουν γιατί δεν νομίζω να είμαστε η μειοψηφία ή είμαστε? :rolleyes:

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Α, εντάξει τότε. Πάω πάσο. Ωραία τα δωμάτια αυτά, μακάρι να υπήρχαν και πριν 5 χρόνια. Είναι οικονομικά? Κρίμα να μη τα διαφημίζουν γιατί δεν νομίζω να είμαστε η μειοψηφία ή είμαστε? :rolleyes:

Ναι, είναι οικονομικό τρίκλινο, 2000 Ευρώ μου στοίχησε το μαιευτήριο.

Και είναι πολύ άνετα γιατί παλιά ήτανε τετράκλινα.

Έχουνε αλλαξιέρα μ' όλα τα απαραίτητα, και ειδική βρύση για να πλένεις το μωρό.

Φυσικά όμως δεν είναι ανάγκη ν' αλλάζεις εσύ το μωρό, απλά καλείς και έρχονται αμέσως και στο αλλάζουνε!

• 4 εβδομάδες μετά...

Η παιδιατρος με ενθαρρυνε και μου ελεγε οτι πρεπει να εχω πολυ μεγαλη υπομονη!!!! Και οτι ειναι το καλυτερο για το παιδι το μητρικο γαλα!!!!

Το θηλασα 9 μηνες και εκανα ενα παληκαρι ισα με κει πανω!!!!!!:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τωρα ειναι κοντα 2 ετων!!!!!

Και ο παιδίατρος και ο γυναικολόγος και οι μαίες με βοήθησαν και προσπαθήσαμε...αλλά...δυστυχώς...δεν είχα καθόλου γάλα...με το ζόρι 20 μέρες!!!...και αυτό όχι όλα τα γεύματα....

1xo6p3.pngC6G9p3.png

Και ο παιδίατρος και ο γυναικολόγος και οι μαίες με βοήθησαν και προσπαθήσαμε...αλλά...δυστυχώς...δεν είχα καθόλου γάλα...με το ζόρι 20 μέρες!!!...και αυτό όχι όλα τα γεύματα....

Να τολμήσω να σου πω, χωρίς παρεξήγηση, ότι μάλλον δε σε βοήθησαν και πολύ :|. Αυτό το υπογραμμισμένο με ξένισε. Πιστεύω αν δεν έδινες ξένο, παρά μόνο δικό σου και όποτε ήθελε το μωρό, τότε δε θα σου κοβόταν.

Φιλικά πάντα, δεν κάνω την ξερόλα. :)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Από αυτό που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν θήλαζες το παιδί σε όλα τα γεύματα. Αυτό και μόνο είναι από μόνο του ικανό να σε οδηγήσει σε πλήρη απογαλακτισμό στις 20 μέρες.

Είναι αδύνατο να επιτευχθεί πλήρη γαλουχία χωρίς αποκλειστικό θηλασμό.

Για μερικά μωρά, για να επιτευχθεί ο αποκλειστικός θηλασμός, θα πρέπει τις πρώτες 2-3 εβδομάδες να είναι 23 ώρες το 25ωρο στο στήθος!

Επίσης για το 10% των μωρών δεν μπορεί να επιτευχθεί ο αποκλειστικός θηλασμός, παρά το ότι η μητέρα μπορεί να παράγει ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος για να θρέψει δίδυμα, γιατί τα ίδια δεν μπορούν να θηλάσουν καλά. Αν το μωρό δεν θηλάζει αποτελεσματικά δεν μπορεί να διεγείρει την παραγωγή και αν η μητέρα δεν έχει κατάλληλη υποστήριξη, οδηγείται σε απογαλακτισμό.

Ο παιδίατρος, ο γυναικολόγος και οι μαίες, θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν αν

α) μπορούσαν να αξιολογήσουν το θηλασμό

β) αν με το που διαπίστωναν πρόβλημα στο θηλασμό από τη μεριά του παιδιού, σου έδιναν εγκαίρως οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνεις (αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο, θηλασμό με βοηθητικό σύστημα γαλουχίας, σίτιση με το δάχτυλο ή με κυπελάκι)

γ) αν με το που διαπίστωναν πρόβλημα στη δική σου παραγωγή σε συμβούλευαν να κάνεις ορμονικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και σου πρότειναν κατάλληλη αγωγή (συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα)

Προφανώς περίμενες να γεμίσεις το στήθος για να θηλάσεις!

Όμως αυτή είναι η σίγουρη μέθοδος απογαλακτισμού.

Όταν το στήθος μένει για ώρες χωρίς θηλασμό (όχι όλα τα γεύματα) τότε αυξάνεται στο γάλα ένας παράγοντας που ονομάζεται Αναστολέας Γαλουχίας.

Η παραγωγή του γάλακτος εξαρτάται άμεσα από τα επίπεδα προλακτίνης, μια ορμόνης, η οποία αυξάνεται ανάλογα με τη συχνότητα και το χρόνο διέγερσης του στήθους. Το κάθε στήθος για να παράγει γάλα θα πρέπει να διεγείρεται αποτελεσματικά για τουλάχιστον 100 λεπτά το 24ωρα και αυτά θα πρέπει να είναι μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές.

Αυτά έχουν δημοσιευτεί εδώ και δεκαετίες.

Αυτά οφείλουν να τα γνωρίζουν όλοι αυτοί που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι σε βοήθησαν.

Από αυτό που γράφεις καταλαβαίνω ότι δεν θήλαζες το παιδί σε όλα τα γεύματα. Αυτό και μόνο είναι από μόνο του ικανό να σε οδηγήσει σε πλήρη απογαλακτισμό στις 20 μέρες.

Είναι αδύνατο να επιτευχθεί πλήρη γαλουχία χωρίς αποκλειστικό θηλασμό.

Για μερικά μωρά, για να επιτευχθεί ο αποκλειστικός θηλασμός, θα πρέπει τις πρώτες 2-3 εβδομάδες να είναι 23 ώρες το 25ωρο στο στήθος!

Επίσης για το 10% των μωρών δεν μπορεί να επιτευχθεί ο αποκλειστικός θηλασμός, παρά το ότι η μητέρα μπορεί να παράγει ικανοποιητική ποσότητα γάλακτος για να θρέψει δίδυμα, γιατί τα ίδια δεν μπορούν να θηλάσουν καλά. Αν το μωρό δεν θηλάζει αποτελεσματικά δεν μπορεί να διεγείρει την παραγωγή και αν η μητέρα δεν έχει κατάλληλη υποστήριξη, οδηγείται σε απογαλακτισμό.

Ο παιδίατρος, ο γυναικολόγος και οι μαίες, θα μπορούσαν να σε βοηθήσουν αν

α) μπορούσαν να αξιολογήσουν το θηλασμό

β) αν με το που διαπίστωναν πρόβλημα στο θηλασμό από τη μεριά του παιδιού, σου έδιναν εγκαίρως οδηγίες για το τι έπρεπε να κάνεις (αντλήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο, θηλασμό με βοηθητικό σύστημα γαλουχίας, σίτιση με το δάχτυλο ή με κυπελάκι)

γ) αν με το που διαπίστωναν πρόβλημα στη δική σου παραγωγή σε συμβούλευαν να κάνεις ορμονικές εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα και σου πρότειναν κατάλληλη αγωγή (συμπληρώματα διατροφής, φάρμακα)

Προφανώς περίμενες να γεμίσεις το στήθος για να θηλάσεις!

Όμως αυτή είναι η σίγουρη μέθοδος απογαλακτισμού.

Όταν το στήθος μένει για ώρες χωρίς θηλασμό (όχι όλα τα γεύματα) τότε αυξάνεται στο γάλα ένας παράγοντας που ονομάζεται Αναστολέας Γαλουχίας.

Η παραγωγή του γάλακτος εξαρτάται άμεσα από τα επίπεδα προλακτίνης, μια ορμόνης, η οποία αυξάνεται ανάλογα με τη συχνότητα και το χρόνο διέγερσης του στήθους. Το κάθε στήθος για να παράγει γάλα θα πρέπει να διεγείρεται αποτελεσματικά για τουλάχιστον 100 λεπτά το 24ωρα και αυτά θα πρέπει να είναι μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές.

Αυτά έχουν δημοσιευτεί εδώ και δεκαετίες.

Αυτά οφείλουν να τα γνωρίζουν όλοι αυτοί που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι σε βοήθησαν.

για αλλη μια φορα σε ευχαριστω για την ενημερωση που μας παρεχεις!!!

ενημερωτικα: υπαρχει τροπος να διαβαζει ο καθενας μας αυτα που δημοσιευονται???

ααα και κατι αλλο ακομη....θελω να ενημερωσω εναν παιδιατρο που σε μια συζητηση της προαλλες μου ειπε με πολλη μεγαλη σιγουρια οτι μετα τους 6 μηνες το μωρο που θηλαζει δεν μπορει να παρει αρκετο σιδηρο και βιταμινες γι αυτο και πρεπει να αρχισει τις κρεμες κτλ, τι αρθρο, τι περιοδικο, τι επιχειρημα απτο (απο περιοδικο ας πουμε) μπορω να του τριψω στην μουρη???!!!!!!!

Αγγελουδια μου σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι καθε μερα μαζι σας ειναι ενα μεγαλο πανεπιστημιο χωρις ημερομηνια αποφοιτησης

Aglaia ναι σε ευχαριστούμε γιατί μας δίνεις χρήσιμες συμβουλές με επιχειρήματα και αποδείξεις, ως ειδικός που είσαι. Εγώ που δεν είμαι ειδικός μπορεί να παρεξηγηθώ... ναι ναι έχει γίνει με φίλη μου (για το θηλασμό). Του στυλ "ναι ήρθες εσύ με τα 4 παιδιά να μας το παίξεις έξυπνη"!!! Ενώ έχω όλη την καλή διάθεση να βοηθήσω όπου μπορώ. :-( Τώρα διαφημίζω το parents και εσένα σε όλες τις νέες μανούλες (κι όχι μόνο). ;):D

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...