Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

Απο το καλυτερο στο χειροτερο η καταταξη εχει ως εξης:

θηλασμος και οχι καπνισμα

θηλασμος και καπνισμα

ξενο γαλα και οχι καπνισμα

ξενο γαλα και καπνισμα

Ας αναλογιστουν τις ευθυνες τους απεναντι στα παιδια του αυτοι που καπνιζουν και δινουν ξενο γαλα και μετα ας κρινουν τις μαμαδες που θηλαζουν και κανουν και ενα τσιγαρο.

Εγω δεν καπνιζω αλλα η αυθαιρετη,χωρις ενημερωση κριτικη και απαξιωση με ενοχλει.

Μακαρι καμια γυναικα ή αντρας,γονεις ή οχι, να μην καπνιζαν.Βλαπτουν και τον εαυτο τους και τους γυρω τους.

Συμφωνώ απόλυτα όπως και η παιδίατρος μας.

Κι εγώ θα ήθελα να μην καπνίζω αλλά μάλλον δεν θέλω να το κόψω γιατί αν ήθελα θα το έκοβα πάνω απ' όλα για τον εαυτό μου.

Βγήκαμε λίγο εκτός θέματος...

Διαφημίσεις

εννοείται μπράβο σας που θηλάζετε, έστω και καπνίζοντας.

εγώ δεν θα το έκανα ποτέ! εσείς είστε μανούλες των δικών σας παιδιών και κουμάντο κάνει η καθεμία στο/α δικό/ά της.

δεν είπα να διακόψετε κορίτσια τον θηλασμό, σε καμία δεν θα το πρότεινα.

πρότεινα το αυτονόητο, τη διακοπή του τσιγάρου όσο θηλάζετε. ωραία που είναι η επανάληψη!!!!!

να το ξαναπώ; μπράβο που θηλάζετε!

καλύτερα θα ήταν να μην καπνίζετε όμως όσο θηλάζετε!και είναι εύκολο!

για τις συνέπειες του καπνίσματος κατά τη διάρκεια του θηλασμού έχω γράψει αλλού, δεν το βρίσκω όμως, βάσει του βιβλίου της αμερικανικής παιδιατρικής ακαδημίας. δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφει η Αγλαϊα. προσωπικά πιστεύω το βιβλίο.

όσο θήλαζα η επιθυμία μου να είμαι σωστή στο μωρό, δεν μου επέτρεπε να σκέφτομαι καν το τσιγάρο. έτσι, γιατί μάλλον θέλετε να απολογηθώ. κανένα πρόβλημα.

Εγώ με τον εαυτό μου μια χαρά τα πάω!

αν το βρω αυτό το μήνυμα με τις συνέπειες του καπνίσματος θα το βάλω.

σε κάθε περίπτωση, καλή συνέχεια στο θηλασμό και πολλά φιλάκια στα νινάκια σας.

βαρέθηκα να λέω τα ίδια και να ακούω τα ίδια και να συμπεραίνω ότι δεν επικοινωνούμε.

πάλι την Αγλαϊα διαβάζω.

sevoula δε διαβαζεις την "Αγλαια" αλλα τις οδηγιες του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας που εχει υιοθετησει και Αμερικανικη Ακαδημια Παιδιατρικης!!!!

Νομιζω σε αλλο σημειο η Αγλαια σου εχει αναφερει οτι το βιβλιο το οποιο συμβουλευεσαι δεν εχει γραφτει με βαση την τεκμηριωμενη γνωση και περιεχει αρκετες αυθαιρεσιες τοσο στο θηλασμο οσο και στη διατροφη.

Μη τα παιρνεις κατα γραμμα οσα αναφερει.

Διαφημίσεις

όσο θήλαζα η επιθυμία μου να είμαι σωστή στο μωρό, δεν μου επέτρεπε να σκέφτομαι καν το τσιγάρο. έτσι, γιατί μάλλον θέλετε να απολογηθώ. κανένα πρόβλημα.

Ποιος σου ζητά να απολογηθείς και για ποιο θέμα; Νομίζω ότι κανεις δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Κατα τη γνώμη μου κανείς γονιος (μητέρες και πατέρες) ανεξαρτήτως θηλασμού δεν πρέπει να καπνίζει. Το τριτογενές κάπνισμα βλάπει και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι όταν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να πάρει το παιδί μου αγκαλιά αφού σβήσει το τσιγαράκι του και βρωμοκοπάν τα χέρια και τα ρούχα του.

Όμως, δεν αποτελεί αντενδειξη για το θηλασμό, παρόλο που είναι προτιμότερο να κοπεί μαχαίρι

(εγώ το εκοψα πριν 6 χρόνια και η μυρωδιά του με αηδιάζει)

Εμενα ο παιδιατρος μου οχι μονο δεν ειναι εναντιον του θηλασμου, αλλα ενω ηθελα εγω να σταματησω εδω και εναν μηνα, με παροτρυνε να συνεχισω "για οσο μπορω". Μαλιστα οταν του ειπα οτι οταν γυρισω στην εργασια μου σε λιγες εβδομαδες το θεωρω πλεον αυτονοητο΄να περασουμε σε ξενο (θα εχουμε ηδη χρονισει), διαφωνησε.

Δεν μπορω να πω τα ιδια για τους παιδιατρους του μαιευτηριου "ΛΗΤΩ". Ενω σου παρεχει το μαιευτηριο φυλλαδια κλπ, οι παιδιατροι ενω ειχα γαλα, μου εγραψαν συμπληρωμα οταν εφευγα "μηπως και πεινασει", ενω οι μαιες σου εδειχναν καποια πραγματα αλλα οταν τους ειπα ενα βραδυ οτι κουραστηκα γιατι το μωρο ηθελε να θηλαζει συνεχεια, αμεσως μου ειπαν να της δωσουν συμπληρωμα. Οταν το αρνηθηκα, με κοιταξαν και οι δυο με ενα υφος σαν να λενε "καλα, αφου θελεις να ταλαιπωρεισαι, συνεχισε, χαζη".

η Αγλαϊα μου συνέστησε ένα βιβλίο για το θέμα της διατροφής, ώστε να δω πώς να ωφελήσω το μωρό περισσότερο σε σχέση με τις βιολογικές κρέμες holle που δίνω ήδη. ακόμα δεν το διάβασα, οπότε δεν μπορώ να πω ότι έχω πειστεί. αλλά δεν το απορρίπτω κιόλας. μπορεί να μάθω κάτι που δεν μου περνάει από το μυαλό. γι' αυτό την ευχαριστώ τη γυναίκα. αλλά δεν θα την κάνω και Θεό, πρύτανη διατροφολογίας, καρδιοχειρουργό....

το ότι δεν συμφωνεί με τα πιστεύω της Αγλαϊας το βιβλίο της αμερικανικής παιδιατρικής ακαδημίας που διαβάζω αυτό δεν σημαίνει ότι το βιβλίο είναι μπούρδες, επειδή το είπε η Αγλαϊα!

δεν έχω εξαρτημένη συνείδηση, ειρμό.

αυτόφωτος άνθρωπος είμαι, κι έχω απλά τα μάτια μου ανοιχτά!

η Αγλαϊα τί σπούδασε;

εγώ δηλώνω δικηγόρος, γιατί σπούδασα νομική κι έκανα κι ένα μεταπτυχιακό. άποψη έχω για τα νομικά, και πάλι όχι για όσα δεν έχω ασχοληθεί σοβαρά!

αντένδειξη, αντένδειξη.

ποιός μίλησε για αντένδειξη; είπε κανείς αντένδειξη;

είπες εσύ αντένδειξη;

εγώ δεν είπα αντένδειξη. εσύ το άκουσες; αντένδειξη;σίγουρα;

για να το γράφεις ξανά και ξανά, θα το άκουσες, δεν μπορεί, κάπου θα γράφηκε έστω η λέξη αντένδειξη!

αντένδειξη, αντένδειξη.

ποιός μίλησε για αντένδειξη; είπε κανείς αντένδειξη;

είπες εσύ αντένδειξη;

εγώ δεν είπα αντένδειξη. εσύ το άκουσες; αντένδειξη;σίγουρα;

για να το γράφεις ξανά και ξανά, θα το άκουσες, δεν μπορεί, κάπου θα γράφηκε έστω η λέξη αντένδειξη!

:shock::shock::shock:;););)

Διαφημίσεις

Εγω ευχαριστώ πάντως και τους δύο παιδιάτρους που είχα και έχω για την υποστήριξή και τη συμπαράστασή τους ακόμη και μέχρι τώρα...

και αποθηλασε επιτελους!

επειδή στο θέμα του θηλασμού κυκλοφορεί πολύυυυυυυ παραπληροφόρηση και κυκλοφορούν πολλές μπουρδές, πολλες μαμάδες δεν καταφέρνουν να θηλάσουν παρά τη θελησή τους και μετά νιώθουν τύψεις μέχρι να παντρευτούν τα παιδιά τους. Για αυτό λοιπόν θεωρώ σωστό όταν γράφω την προσωπική εμπειρία μου να είναι σαφές ότι αυτό είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο και ότι μπορεί να μην είναι απαραίτητο ή να μην βοηθήσει άλλες γυναίκες . Και δεν επιμενω σε αυτήν.

Και επειδή έχω ακούσει πολλές γυναίκες να λενε ότι δεν θηλασαν επειδή πχ κάπνιζαν, είτε επειδη το πίστευαν είτε επειδή ετσι και αλλιως το είχαν αποφασίσει και έψαχναν δικαιολογία (αλλά δεν χρειάζεται να μας θεωρούν ηλίθιες) χρησιμοποίησα τη λέξη αντένδειξη για να είναι σαφές τι υποστηρίζει η διεθνής βιβλιογραφία και να μην στερήσουν κάτι τόσο πολύτιμο από τα μωρά τους.

Συγχαρητήρια που είσαι τόσο προσεχτική!

Επίσης δεν είμαστε τυφλές και ξέρουμε να διαβάζουμε

επειδή στο θέμα του θηλασμού κυκλοφορεί πολύυυυυυυ παραπληροφόρηση και κυκλοφορούν πολλές μπουρδές, πολλες μαμάδες δεν καταφέρνουν να θηλάσουν παρά τη θελησή τους και μετά νιώθουν τύψεις μέχρι να παντρευτούν τα παιδιά τους. Για αυτό λοιπόν θεωρώ σωστό όταν γράφω την προσωπική εμπειρία μου να είναι σαφές ότι αυτό είναι η προσωπική μου άποψη και μόνο και ότι μπορεί να μην είναι απαραίτητο ή να μην βοηθήσει άλλες γυναίκες . Και δεν επιμενω σε αυτήν.

Και επειδή έχω ακούσει πολλές γυναίκες να λενε ότι δεν θηλασαν επειδή πχ κάπνιζαν, είτε επειδη το πίστευαν είτε επειδή ετσι και αλλιως το είχαν αποφασίσει και έψαχναν δικαιολογία (αλλά δεν χρειάζεται να μας θεωρούν ηλίθιες) χρησιμοποίησα τη λέξη αντένδειξη για να είναι σαφές τι υποστηρίζει η διεθνής βιβλιογραφία και να μην στερήσουν κάτι τόσο πολύτιμο από τα μωρά τους.

Συγχαρητήρια που είσαι τόσο προσεχτική!

Επίσης δεν είμαστε τυφλές και ξέρουμε να διαβάζουμε

πλάκα μου κάνεις;:shock:

τόση ώρα έψαχνες τη λέξη αντένδειξη! :eek:

Διαφημίσεις

σοβαρά τώρα τί έχει σπουδάσει η Αγλαϊα, την οποία ευχαριστώ για μια ακόμα φορά κι από εδώ, για όλα τα καλά. αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ τυφλά με όσα λέει.

εσείς που τόσο πιστά την ακολουθείτε, τί σπούδασε θα ξέρετε να μου πείτε.

Η Αγλαια ειναι Πιστοποιημενη Συμβουλος Θηλασμου.Καθε τι που λεει ειναι επιστημονικα τεκμηριωμενο, δε μεταφερει την προσωπικη της αποψη.Εαν εκανες τον κοπο να διαβαζες λιγο το τοπικ του θηλασμου θα σου λυνονταν πολλες αποριες sevoula.Μην εισαι τοσο απολυτη.Εχει τοσο δικιο η Maggie,η παραπληροφορηση απο γιατρους,μαιες,μεσα ενημερωσης,ειναι τοσο μεγαλη που δεν εχουμε αναγκη απο επιπλεον παραπληροφορηση.Ο καθενας μπορει να κανει οτι θελει με το παιδι του αλλα μη το αναγαγει και σε θεωρια που ολοι πρεπει να ακολουθησουμε!

Ακόμη συνεχίζεται η συζήτηση αυτή;;; :lol:

Δεν έχει νόημα, άλλα λέει η Σεβούλα και άλλα λέει η Maggie και η Iphi, είναι προφανές!

Δεν θα προσθέσω τίποτα άλλο γιατί είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει επικοινωνία εδώ πέρα και τα ελληνικά μου δεν είναι και τόσο καλά ώστε να βοηθήσω στη γεφύρωση των διαφορών! :wink:

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

σοβαρά τώρα τί έχει σπουδάσει η Αγλαϊα, την οποία ευχαριστώ για μια ακόμα φορά κι από εδώ, για όλα τα καλά. αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ τυφλά με όσα λέει.

εσείς που τόσο πιστά την ακολουθείτε, τί σπούδασε θα ξέρετε να μου πείτε.

όπως εσύ δεν μπορείς ή δεν θέλεις να θηλάσεις, έτσι και κάποιες μαμάδες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Δεν καταλαβαίνω προς τι το υφάκι. Σου την είπαμε εμείς που δεν θηλάζεις; Εσύ γιατί μας την λες για το τσιγάρο; (Δεν καπνίζω, ούτε καπνιζα ποτέ, αλλά αυτό το υφάκι του ξαρόλα που κατέβηκε από το πουθενά για να το παίξει έξυπνος μου την έδωσε).

Η Αγλαΐα δεν αναγκάζει κανέναν να ακολουθήσει τις συμβουλές της. Γράφει επωνυμα και η ιδιότητά της αναγράφεται στην υπογραφή της. Για την προσφορά της μόνο συγχαρητήρια της αξίζουν.

Σημειωτέον, όσες την "ακολουθούμε πιστά" το κάνουμε γιατί μας έχει βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ. Ειλικρινά δεν νομίζω να υπάρχει ούτε μία μαμά που να ακολούθησε τις συμβουλές της και να μην της βγήκε σε καλό

jv42p3.png

DfUyp2.png

καλύτερα θα ήταν να μην καπνίζετε όμως όσο θηλάζετε!και είναι εύκολο!

για τις συνέπειες του καπνίσματος κατά τη διάρκεια του θηλασμού έχω γράψει αλλού, δεν το βρίσκω όμως, βάσει του βιβλίου της αμερικανικής παιδιατρικής ακαδημίας. δεν έχει καμία σχέση με αυτά που γράφει η Αγλαϊα. προσωπικά πιστεύω το βιβλίο.

Οι συνέπειες του καπνίσματος στο παιδί υπάρχουν είτε η μητέρα θηλάζει, είτε δεν θηλάζει. Δηλαδή το παιδί επιβαρύνεται το ίδιο πολύ.

Το τι πιστεύει η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής το έχει δημοσιεύσει στο Pediatrics από το 1997, το τι πιστεύω εγώ δεν έχει καμία σημασία. Με την ιδιότητά μου, που αναγράφεται στην υπογραφή μου που μπορείς να τη δεις κάτω από κάθε δικό μου post, απλώς μεταφέρω τις απόψεις των επίσημων φορέων που υποστηρίζουν το θηλασμό, έτσι όπως έχουν δημοσιευτεί.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;115/2/496

Tobacco smoking by mothers is not a contraindication to breastfeeding, but health care professionals should advise all tobacco-using mothers to avoid smoking within the home and to make every effort to wean themselves from tobacco as rapidly as possible.110

Tα κόκκινα γράμματα αφορούν όλες τις μητέρες, τόσο αυτές που θηλάζουν όσο και αυτές που δεν θηλάζουν.

Το βιβλίο είναι παλιό και περιέχει πολλές ανακρίβειες σε πολλά θέματα. Δυστυχώς παρόλο που το βιβλίο εκδόθηκε με τη φροντίδα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιάτρων, δεν αντιμετωπίστηκε με τη σοβαρότητα επιστημονικού συγγράμματος, ίσως γιατί δεν κρίνεται όπως οι δημοσιεύσεις των επιστημονικών περιοδικών.

οι οποίες, παδίατρος, μαία, Αγλαϊα, σου λένε ότι όλα καλά με το κάπνισμα;:roll::confused:

κι εσύ συμφώνησες ότι όλα καλά:confused::shock:;

γιατί δεν απορώ με τίποτα από αυτά που διαβάζω!!!!!!!:cool:

Θα σε παρακαλούσα πολύ, να μη μου προσάπτεις κάτι που δεν έχω γράψει ποτέ.

Το κάπνισμα είναι βλαβερό, το παιδί εισπνέει υπολείματα καπνού από τα ρούχα, τα μαλλιά και το δέρμα της μητέρας όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με το θηλασμό. Το παιδί εκτίθεται σε αυτά ανεξάρτητα από το αν θηλάζει ή όχι.

Προς όλα τα κορίτσια που με θεωρείτε ελέφαντα, επειδή αν και δεν είμαι υποχρεωμένη να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας, όμως γουστάρω να δηλώνω αυτά που είμαι και πιστεύω. θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ουδέποτε είπα ότι το κάπνισμα αποτελεί αντένδειξη, ούτε ως λέξη το είπα ούτε περιγραφικά το έγραψα ή υπονόησα πουθενά.

το φόρουμ το ανακάλυψα διαβάζοντας για το θηλασμό λίγους μήνες πριν γεννήσω. ήθελα να αποκτήσω και επιστημονικές γνώσεις στο ζήτημα, όχι μόνο εμπειρικά από το περιβάλλον το οικογενειακό μου.έτσι έμαθα πολλά χρήσιμα πράγματα, κυρίως από εσένα Αγλαϊα, με αφορμή απορίες πολλών μανάδων. σε ευχαρίστησα γι' αυτό, όπως και για το γεγονός ότι όταν θήλαζα ο σύζυγος απευθύνθηκε σε έμπειρες μανούλες και σε εσένα και του απαντήσατε ότι κάνω το σωστό αγνοώντας τις οδηγίες αποθηλασμού ουσιαστικά της παιδιάτρου για 2ωρο. το μωρό έβρεχε πολλές, δεν θυμάμαι αριθμό, πάνες, κι έτσι πείστηκε ο άντρας μου ότι πάμε καλά. η ζύγιση έδειξε τότε 50 γρ. την ημέρα.

διέκοψα για λόγους που εξήγησα πολλές φορές και λυπάμαι ακόμα γι' αυτό. καμαρώνω όμως κάθε μανούλα που θηλάζει.

δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να λέγονται ή να γράφονται ανακρίβειες για το κάπνισμα της θηλάζουσας. αν το πιστεύει κάποιος ότι είναι σωστό, είναι άποψή του. κι εγώ τη δική μου έχω και την εξήγησα πώς την αιτιολογώ. δεν την επέβαλα ούτε την παρουσίασα ως κανόνα. γιατί τόση ταραχή και προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων έχω γράψει;

αλήθεια, Αγλαϊα, τί επαγγέλεσαι;

κατάλαβα, διάβασα, ότι είσαι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και δεν είμαι τυφλή, έχεις βοηθήσει κόσμο. αλλά τί σπούδασες;

γιατί τόσος φανατισμός κορίτσια;πού το είδατε το υφάκι; κατέβηκα από ένα χωριό της Λάρισας και η καταγωγή μου είναι αυθεντικά από ελληνόφωνες καππαδόκες. έμαθα να μιλάω πολύ καλά τα ελληνικά γιατί η μητρική μου γλώσσα είναι αρχαιοελληνικής ρίζας. άρα καταλαβαίνω τί γράφετε και γνωρίζω πώς να αποτυπώνω τις σκέψεις μου στον γραπτό λόγο.αλλά δεν βλέπω να υπάρχει σήμα.

όταν μου διαστρεβλώνουν τα λόγια φυσικά αντιδρώ και αμύνομαι, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με επιχειρήματα λογικά. εσείς δεν κάνετε το ίδιο σε αντίστοιχες περιπτώσεις; αν, όχι, τότε ενημερώστε με από πού κατεβήκατε εσείς, για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές.

iphi και maggie σας ανταποδίδω τα περί απολυτότητας και σας συμβουλεύω να ξαναδιαβάσετε όσα γράψατε η καθεμία. βιάζεστε και εκτίθεστε!

παλλαντίν, δεν ενημερώθηκες σωστά για τη συζήτηση κοπέλα μου!

Αγλαϊα, δεν σου έχω προσάψει τίποτα. η οπαδός σου υποστηρίζει ότι πείστηκε από εσένα για το ότι δεν κάνει κακό το κάπνισμα της θηλάζουσας στο μωρό. σε αυτό απάντησα. όχι σε εσένα.

θέλει κανείς να μαλώσει; εγώ δεν μαλώνω!βαριέμαι!

Ακόμη συνεχίζεται η συζήτηση αυτή;;; :lol:

Δεν έχει νόημα, άλλα λέει η Σεβούλα και άλλα λέει η Maggie και η Iphi, είναι προφανές!

Δεν θα προσθέσω τίποτα άλλο γιατί είναι καθαρό ότι δεν υπάρχει επικοινωνία εδώ πέρα και τα ελληνικά μου δεν είναι και τόσο καλά ώστε να βοηθήσω στη γεφύρωση των διαφορών! :wink:

Rosie,ειχες απολυτο δικιο.Δεν υπαρχει επικοινωνια.Εκπεμπουμε σε αλλα μηκη κυματος.Γεφυρωση αδυνατη.

δεν καταλαβαίνω όμως γιατί να λέγονται ή να γράφονται ανακρίβειες για το κάπνισμα της θηλάζουσας. αν το πιστεύει κάποιος ότι είναι σωστό, είναι άποψή του. κι εγώ τη δική μου έχω και την εξήγησα πώς την αιτιολογώ. δεν την επέβαλα ούτε την παρουσίασα ως κανόνα. γιατί τόση ταραχή και προσπάθεια διαστρέβλωσης των όσων έχω γράψει;

αλήθεια, Αγλαϊα, τί επαγγέλεσαι;

κατάλαβα, διάβασα, ότι είσαι πιστοποιημένη σύμβουλος θηλασμού και δεν είμαι τυφλή, έχεις βοηθήσει κόσμο. αλλά τί σπούδασες;

γιατί τόσος φανατισμός κορίτσια;πού το είδατε το υφάκι; κατέβηκα από ένα χωριό της Λάρισας και η καταγωγή μου είναι αυθεντικά από ελληνόφωνες καππαδόκες. έμαθα να μιλάω πολύ καλά τα ελληνικά γιατί η μητρική μου γλώσσα είναι αρχαιοελληνικής ρίζας. άρα καταλαβαίνω τί γράφετε και γνωρίζω πώς να αποτυπώνω τις σκέψεις μου στον γραπτό λόγο.αλλά δεν βλέπω να υπάρχει σήμα.

όταν μου διαστρεβλώνουν τα λόγια φυσικά αντιδρώ και αμύνομαι, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με επιχειρήματα λογικά. εσείς δεν κάνετε το ίδιο σε αντίστοιχες περιπτώσεις; αν, όχι, τότε ενημερώστε με από πού κατεβήκατε εσείς, για να αποφεύγουμε τις κακοτοπιές.

iphi και maggie σας ανταποδίδω τα περί απολυτότητας και σας συμβουλεύω να ξαναδιαβάσετε όσα γράψατε η καθεμία. βιάζεστε και εκτίθεστε!

παλλαντίν, δεν ενημερώθηκες σωστά για τη συζήτηση κοπέλα μου!

Αγλαϊα, δεν σου έχω προσάψει τίποτα. η οπαδός σου υποστηρίζει ότι πείστηκε από εσένα για το ότι δεν κάνει κακό το κάπνισμα της θηλάζουσας στο μωρό. σε αυτό απάντησα. όχι σε εσένα.

θέλει κανείς να μαλώσει; εγώ δεν μαλώνω!βαριέμαι!

Νομίζω ότι κανείς εδώ δεν υποστηρίζει ότι το κάπνισμα της θηλάζουσας είναι σωστό, αυτό που προσπαθούν τόση ώρα να σου εξηγήσουν είναι ότι ο αποθηλασμός του παιδιού λόγω καπνίσματος είναι χειρότερος ............

Επίσης κανείς δεν αναφέρει (όπως εσύ) προσωπικές του εκτιμήσεις (που μπορεί να είναι και λογικές για μένα) αλλά το τι πιστεύει η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής..........

last but not least, θεωρώ τον χαρακτηρισμό "οπαδός" τουλάχιστον ατυχές, κανείς εδώ δεν ανήκει σε αίρεση φανατικών, θηλάζουσων καπνιστριών και νομίζω ότι υποτιμάς την νοημοσύνη μας λέγοντας ότι ένας τεράστιος αριθμός από μητέρες έγινε "οπαδός" ενός ατόμου (που οι περισσότερες από εμάς δεν γνωρίζουν και προσωπικά) απλά και μόνο επειδή δηλώνει σύμβουλος θηλασμού, όλοι μας έχουμε την σχετική νοητική επάρκεια, τουλάχιστον να φιλτράρουμε αυτά που διαβάζουμε.

Να συστηθώ ως Γκαραγκούνα, λέει αυτό κάτι για την γλωσσική μου επάρκεια? :D:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...