Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

Σαφως και κατηγορηματικως το καλυτερο ειναι θηλασμος και σωστη διατροφη δεν τιθεται θεμα κανενα.Αυτο που λεω ειναι οτι το μητρικο εξακολουθει να ειναι το καλυτερο γαλα για το μωρο ακομα και αν η μαμα δεν τα κανει ολα by the book! Δηλαδη καλυτερα να θηλαζει και να κανει και καποιες παρασπονδιες παρα να μη θηλασει γιατι το γαλα της δε θα ειναι καλο για το μωρο αφου δεν τρεφεται 100% σωστα.

Διαφημίσεις

να μιλήσω για τον εαυτό μου τότε.

όσο θήλαζα δεν θα έτρωγα τίποτα που δεν θα ήθελα να φάει το μπουμπούκι μου.

αν είναι έτσι να της δώσω πίτα γύρο, τσιγαράκι, καφεδούμπα, κι ενδιάμεσα μια βιολογική holle. από το να μη φάει καθόλου βιολογική κρέμα, καλύτερα με τσιγάρο, καφέ και πίτα γύρο.

ωωωωωωχχχχχχχ!!!!τί καλά!!!!!!!!!!!

δεν ειρωνεύομαι, γίνομαι παραστατική!

την βλέπω την κάρτα να έρχεται!

:lol::lol::lol::lol::lol:

να της δώσω πίτα γύρο, τσιγαράκι, καφεδούμπα, κι ενδιάμεσα μια βιολογική holle. από το να μη φάει καθόλου βιολογική κρέμα, καλύτερα με τσιγάρο, καφέ και πίτα γύρο.

δεν ειρωνεύομαι, γίνομαι παραστατική!!

:lol::lol::lol::lol::lol:

Απο την αλλη εχω διαβασει στο τοπικ του θηλασμου επανειλλημενα οτι μπορουν να θηλασουν ολες οι μαμαδες οποιες και αν ειναι οι διατροφικες τους συνηθειες και αυτες που τρεφονται υγιεινα και αυτες που τρεφονται οχι τοσο υγιεινα και αυτες που πινουν καφε και αυτες που βαφουν τα μαλλια τους ακομα και αυτες που καπνιζουν.

Και γιατί να μην μπορούν να θηλάσουν;

Ποιος θα τους το απαγορεύσει;

Εαν το γαλα επηρεαζοταν σε τετοιο βαθμο και τα παιδια ζημιωνονταν απο τις συνηθειες της μαμας, αν εκεινη δεν ειχε την καλυτερη διαιτα τοτε το ανθρωπινο ειδος δε θα επιζουσε αφενος και αφετερου θα υπηρχαν σαφης και αυστηρες οδηγιες για το τι πρεπει να τρωει η θηλαζουσα.Κατι τετοιο δεν εχω συναντησει.

Ποιος θα τις βγάλει τις οδηγίες αυτές;

Όπως δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το ποιες τροφές είναι οι καλύτερες για τα μωράκια που αρχίζουν τις στερεές αλλά και για τα παιδάκια γενικά, δεν υπάρχουν και σαφείς οδηγίες για τη διατροφή της εγκύου και της θηλάζουσας.

Επιπλεον στα μωρα με αλλεργιες που η μαμα τους διατρεφεται για μηνες ολοκληρους με μια μικρη ομαδα τροφιμων, θα ηταν επιβεβλημενο να κανουν εξετασεις και να τους χορηγουνται συμπληρωματα ή ο θηλασμος θα διακοπτετο λογω της διαιτας της μαμας.

Εξαρτάται ποιες τροφές αποκλείει από τη διατροφή της η μαμά. Σχεδόν καμία τροφή (πχ γαλακτοκομικά, δημητριακά, κρέας) δεν είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από μια άλλη.

Προσωπικά και στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό παίρνω συμπληρώματα διατροφής (προσεκτικά επιλεγμένα) παρόλο που προσπαθώ να κάνω το καλύτερο στις διατροφικές μου επιλογές.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

να μιλήσω για τον εαυτό μου τότε.

όσο θήλαζα δεν θα έτρωγα τίποτα που δεν θα ήθελα να φάει το μπουμπούκι μου.

αν είναι έτσι να της δώσω πίτα γύρο, τσιγαράκι, καφεδούμπα, κι ενδιάμεσα μια βιολογική holle. από το να μη φάει καθόλου βιολογική κρέμα, καλύτερα με τσιγάρο, καφέ και πίτα γύρο.

δεν ειρωνεύομαι, γίνομαι παραστατική!

την βλέπω την κάρτα να έρχεται!

Καλή μου sevoula κανείς δεν αμφισβήτησε την αξία της καλής διατροφής της μητέρας. Προσωπικά, το 70% της διατροφής μου είναι βιολογικά, αποφεύγω να τρώω εκτός σπιτιού, κάθε πρωι παίρνω το kril oil του Μερκόλα, σπάνια βάφομαι από τότε που έμεινα έγκυος, και κάθε μεσημέρι βγαίνω έξω για λίγη ώρα χωρίς αντιηλιακό για να εξασφαλισω ικανοποιητικά αποθέματα βιταμίνης D.

Εύχομαι να καταφέρεις να θηλάσεις το επόμενο παιδί σου για όσο καιρό εσύ θέλεις, χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους. Όμως, τα σουβλάκια, ο καφές και τα παγωτά δεν είναι αντένδειξη για θηλασμό. Στην ενότητα του θηλασμού θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως και αν διαβασεις από την αρχή το τοπικ "Υγιεινή δια(σ)τροφή". Στο ίδιο τοπικ θα βρεις πολλές πληροφορίες και για το αν είναι ωφέλιμα τα δημητρικά για τα μωρά. Καλύτερα να περιορίσεις τις κρέμες, ακόμα και αν είναι βιολογική holle

Διαφημίσεις

Παγωτάκι τρώω κι εγώ συχνά από τότε που γέννησα (εντάξει, επιλέγω βιολογικό χωρίς πολλά-πολλά περίεργα για να ελαχιστοποιήσω τη ζημιά! :P ) και καθημερινά απολαμβάνω 1-2 μαύρα τσαγάκια, και μέσα-μέσα τρώω και κανένα μπισκοτάκι (πάλι βιολογικό! :P). Δεν είμαι και τέλεια, καμία από μας δεν είναι.

Παρόλα αυτά δεν έχω αυταπάτες ότι κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για το μωρό μου όταν καταναλώνω τα πιο πάνω, τις τύψεις μου τις έχω... :roll:

Καλή μου sevoula κανείς δεν αμφισβήτησε την αξία της καλής διατροφής της μητέρας. Προσωπικά, το 70% της διατροφής μου είναι βιολογικά, αποφεύγω να τρώω εκτός σπιτιού, κάθε πρωι παίρνω το kril oil του Μερκόλα, σπάνια βάφομαι από τότε που έμεινα έγκυος, και κάθε μεσημέρι βγαίνω έξω για λίγη ώρα χωρίς αντιηλιακό για να εξασφαλισω ικανοποιητικά αποθέματα βιταμίνης D.

Εύχομαι να καταφέρεις να θηλάσεις το επόμενο παιδί σου για όσο καιρό εσύ θέλεις, χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους. Όμως, τα σουβλάκια, ο καφές και τα παγωτά δεν είναι αντένδειξη για θηλασμό. Στην ενότητα του θηλασμού θα βρεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως και αν διαβασεις από την αρχή το τοπικ "Υγιεινή δια(σ)τροφή". Στο ίδιο τοπικ θα βρεις πολλές πληροφορίες και για το αν είναι ωφέλιμα τα δημητρικά για τα μωρά. Καλύτερα να περιορίσεις τις κρέμες, ακόμα και αν είναι βιολογική holle

maggie ο καλύτερος τρόπος για να θηλάσω όσο θέλω το 2ο, όταν το κάνω με το καλό, είναι να βάλω απαγορευτικό στην πεθερά, να την αποκλείσω από τις πληροφορίες για το παιδί και να αλλάξω, που θα το κάνω από Οκτώβρη, την παιδίατρο.

πάλι μιλάς για αντένδειξη. μόνο εσύ. κανείς δεν συζήτησε το θέμα.

όσο για τα σουβλάκια...και όλα τα άλλα... ο.κ. να μην τα δώσω με την κρέμα holle, να τα δώσω με τραχανά.

πάλι τα ίδια λες και δεν μπαίνεις στη διαδικασία να καταλάβεις γιατί γράφει ο άλλος αυτά που διαβάζεις στα γρήγορα.

ξέρω τί θα πει σωστή διατροφή. καθαρό κρέας, σπιτικό γλυκό, αγνά φρούτα και λαχανικά.....

όμως όταν θηλάζω, ταϊζω το μωρό με ό,τι καλύτερο μπορώ. δεν κλείνω τα μάτια, γιατί αυτό λέγεται ενδεχόμενος δόλος στα νομικά.:mrgreen: γνωρίζεις και αδιαφορείς.

Κοριτσια γεια σας. Ειμαι στον 7ο και μου δημιουργουνται πολλες αποριες για τον θηλασμο. Ελπιζω ωσπου να γεννησω να εχω ενημερωθει σωστα. Θελω ομως να ρωτησω κατι για μια φιλη μου που γενναει σε λιγες μερες το δευτερο μωρακι. Το πρωτο το θηλασε γυρω στις 20 μερες γιατι οπως μου ειπε δεν ειχε γαλα (θηλαζε κατα τις συμβουλες γιατρων καθε 2ωρο και για 20 λεπτα απο το καθε στηθος και μετα εδινε συμπληρωμα). Τωρα τις ειπε ο παιδιατρος οτι αφου δεν ειχε γαλα στο πρωτο το ιδιο θα γινει και τωρα. Ισχυει αυτο?? Μηπως θα πρεπει να το ψαξει και αυτη καλυτερα γιατι θελει να θηλασει.

να της πεις να θηλάζει χωρίς πρόγραμμα, όσο θέλει το μωρό, όταν θέλει, χωρίς ρολόι.

μετά, αφού εδραιωθεί η γαλουχία, θα το καταλάβει μόνη της (θα ζητάει το μωρό ανά δίωρο, δεν το επιβάλλει η μανούλα αυτό), τότε όλα κυλούν ομαλά και ξεκούραστα!

να της πεις να θηλάζει χωρίς πρόγραμμα, όσο θέλει το μωρό, όταν θέλει, χωρίς ρολόι.

μετά, αφού εδραιωθεί η γαλουχία, θα το καταλάβει μόνη της (θα ζητάει το μωρό ανά δίωρο, δεν το επιβάλλει η μανούλα αυτό), τότε όλα κυλούν ομαλά και ξεκούραστα!

Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση συντοπιτισσα.

Διαφημίσεις

Δυστυχως υπαρχει η εντυπωση οτι μονο η γυναικα με τη σουπερ σωστη διατροφη μπορει να θηλασει το παιδι της. Πολλες μαμαδες το χρησιμοποιουν και σα δικαιολογια οταν για τους δικους τους λογους θελουν να κοψουν το θηλασμο.Αυτα που αναφερω τα εχω ακουσει απο συμβουλους θηλασμου.Εχω διαβασει το φορουμ και την Αγλαια,εχω και δικη μου συμβουλο.Οι πιστοποιημενοι συμβουλοι εχουν ολη τη βιβλιογραφια που χρειαζεται για να τεκμηριωσουν επιστημονικα αυτα που λενε.

υγ:Rosie τη δικη σου γνωμη τη σεβομαι και την εκτιμω

Δυστυχως υπαρχει η εντυπωση οτι μονο η γυναικα με τη σουπερ σωστη διατροφη μπορει να θηλασει το παιδι της. Πολλες μαμαδες το χρησιμοποιουν και σα δικαιολογια οταν για τους δικους τους λογους θελουν να κοψουν το θηλασμο.Αυτα που αναφερω τα εχω ακουσει απο συμβουλους θηλασμου.Εχω διαβασει το φορουμ και την Αγλαια,εχω και δικη μου συμβουλο.Οι πιστοποιημενοι συμβουλοι εχουν ολη τη βιβλιογραφια που χρειαζεται για να τεκμηριωσουν επιστημονικα αυτα που λενε.

Όπως το λες κι εσύ Ίφι μου μια δικαιολογία είναι αυτή, δεν πιστεύω ότι υπάρχει σοβαρή κοπέλα που θεωρεί ότι πρέπει να κάνει την τέλεια διατροφή για να μπορεί να θηλάσει και θεωρεί ότι στην περίπτωση που δεν την κάνει το αγελαδινό γάλα σε σκόνη είναι η καλύτερη εναλλακτική.

Αλλό αυτό δεν είναι το θέμα της συζήτησής μας, σωστά;

Η συζήτηση ξεκίνησε από τη θρεπτικότητα του γάλακτος, και απλά επεσήμανα ότι θρεπτικά συστατικά δεν είναι μόνο οι υδατάνθρακες, οι πρωτεϊνες και το λίπος, αλλά ότι υπάρχουν και τα μικρο-θρεπτικά συστατικά τα οποία καθορίζουν σημαντικά την ποιότητα του γάλακτός μας.

Για παράδειγμα, έχουμε δύο αγελάδες: μια που γεννήθηκε και έζησε όλη της την ζωή σε μια απάνθρωπη βιομηχανική φάρμα, που τρέφεται "αφύσικα" με γεννητικά μεταλλαγμένη σόγια και δημητριακά και που παίρνει σωρία φαρμάκων. Απ' την άλλη έχουμε μια αγελαδίτσα που ζει ευτυχισμένη στα καταπράσινα λειβάδια της Β. Αγγλίας (σαν κι αυτές που είχαμε στο Lancanshire όπου ζούσα πριν έρθω εδώ) και βόσκει αγνό χορταράκι που δεν έχει ψεκαστεί με λιπάσματα, μικροβιοκτόνα κτλ.

Αν πάρουμε το γάλα και των δύο και το συγκρίνουμε ως προς τα μακρο-συστατικά τους είμαι σίγουρη ότι δεν θα έχουμε στατιστικά σημαντικές διαφορές ως προς την περιεκτικότητά τους σε πρωτεϊνες, λίπος και υδατάνθρακές. Αλλά σίγουρα θα υπάρχουν πολύ μεγάλες αποκλίσεις στα μικρο-συστατικά τους, δηλ. τις βιταμίνες, τα ωμέγα-3 λιπαρά, τα αμινοξέα κτλ.

Και σας ρωτάω, εσείς ποιο γαλατάκι θα θέλατε να δώσετε στα μωράκια σας; Θα βασιστεί η απόφασή σας στα μακρο-συστατικά ή στα μικρο-συστατικά των δύο;

(Οι σύμβουλοι θηλασμού δεν έχουνε σχέση με τη διατροφική επιστήμη, έχω διαβάσει γελοίες συμβουλές απ' αυτές σε ξένα φόρουμς - μην βλέπεις την Αγλαϊα μας που ασχολείται με τη διατροφή και έχει τόσες γνώσεις πάνω στο θέμα αυτό, χόμπυ το 'χει όπως εγώ! :lol:

Ακόμη και το βασικό βιβλίο της La Leche παραπληροφορεί κατά τη γνώμη μου στο θέμα της διατροφής της θηλάζουσας μητέρας).

How does a mother's diet affect her milk?

By Kelly Bonyata, IBCLC

Do I need to maintain a perfect diet while breastfeeding?

The short answer to this question is NO – you do not need to maintain a perfect diet in order to provide quality milk for your baby. In fact, research tells us that the quality of a mother’s diet has little influence on her milk. Nature is very forgiving – mother’s milk is designed to provide for and protect baby even in times of hardship and famine. A poor diet is more likely to affect the mother than her breastfed baby.

It's common to hear women say that they want to wean (or not breastfeed at all) because they miss drinking coffee, or want to have an occasional glass of wine, or don't like worrying constantly about everything they eat. Guess what? You can drink caffeinated beverages (in moderation), have an occasional drink, eat what you want and still provide your baby with the absolute best nutrition and immunological protection - mother's own milk.

According to Katherine A. Dettwyler, Ph.D., breastfeeding researcher and anthropologist, women throughout the world make ample amounts of quality milk while eating diets composed almost entirely of rice (or millet or sorghum) with a tiny amount of vegetables and occasional meat.

Are healthy eating habits recommended for mom? Absolutely! You will be healthier and feel better if you eat well. It is best for anyone to eat a variety of foods, in close to their naturally-occurring state, but this is not necessary for providing quality milk or for maintaining milk supply. Although it is certainly not recommended, a breastfeeding mother could live on a diet of junk food – mom would not thrive on that diet, but her milk would still meet her baby's needs.

What IS needed for maintaining an ample supply of milk?

The main thing needed to maintain an ample milk supply is simple --

The more often and effectively your baby nurses, the more milk you will have.

Occasionally, a mother's calorie or fluid intake can affect milk production:

• Calories: In general, you should simply listen to your body and eat to appetite - this is usually all you need to do to get the calories you need. Counting calories is rarely necessary unless you are having problems maintaining a healthy weight. Excessive dieting can reduce milk supply, but sensible dieting is generally not a problem.
  • Liquids: It is not necessary to force fluids; drinking to satisfy thirst is sufficient for most mothers. Unless you are severely dehydrated, drinking extra fluids is not beneficial, may cause discomfort, and does not increase milk supply. It is not necessary to drink only water - our bodies can utilize the water from any fluid.
  • The main message on calories and fluids -- Eat when hungry & drink when thirsty.

See Do nursing mothers need extra calories or fluids? and How does milk production work? for more information.

How does my nutrient intake affect breastfeeding?

Are there any foods that I should avoid while I’m breastfeeding?

• There are NO foods that you should avoid simply because you are breastfeeding. It is generally recommended that a nursing mother eat whatever she likes, whenever she likes, in the amounts that she likes and continue to do this unless baby has an obvious reaction to a particular food.
  • It's suggested that everyone, particularly pregnant and nursing mothers, avoid eating certain types of fish that are typically high in mercury.
  • It is a good idea to restrict caffeine and alcohol to a certain extent, but it is rarely necessary to eliminate them.
  • Some food proteins (such as cow's milk protein or peanut protein) do pass into mother's milk. If there is a history of food allergies in your family, you may wish to limit or eliminate the allergens common in your family.
  • Any baby might react to a particular food (although this is not very common). If baby has an obvious reaction every time you eat a certain food, it may be helpful to eliminate that food from your diet. For more information, see Dairy and other Food Sensitivities in Breastfed Babies.

Making women think that they must maintain ‘perfect’ diets in order to have thriving breastfed babies is an unnecessary obstacle to breastfeeding.

Μεταφερω απο το kelly mom το σχετικο αρθρο και βρηκα και καταχωρηση της Αγλαιας στην ενοτητα του θηλασμου και στο θεμα διατροφη της μαμας που θηλαζει και λεει ακριβως το ιδιο.

ROSIE,συμφωνω με αυτα που λες,καθε φορα που διαβαζω καταχωρηση σου κατι μαθαινω!!Ουσιαστικα δε λεμε αντιθετα πραγματα.Θελει γενικα στη ζωη μας να προσεχουμε τι τρωμε,ενας λογος παραπανω στο θηλασμο αλλα να μην τρελλαινομαστε κιολας.Τα μωρα παιρνουν την καλυτερη δυνατη τροφη οταν πινουν το γαλα της μαμας τους!!

Διαφημίσεις

Ίφι εξακολουθώ όμως να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχουν τα λινκς που έβαλες με τη συζήτησή μας... :confused:

Δεν έχω χρόνο ν' αναλύσω ένα ένα τα σημεία πιο πάνω αλλά δεν μας λένε κάτι καινούργιο!

Making women think that they must maintain ‘perfect’ diets in order to have thriving breastfed babies is an unnecessary obstacle to breastfeeding.

Δεν είπαμε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν την τέλεια διατροφή για να θηλάσουν, αλλά ας μην έχουμε αυταπάτες ότι το γάλα μας δεν επηρεάζεται από την ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε.

Τα σχόλια μου αφορούνε το statement ότι το γάλα είναι το ίδιο θρεπτικό άσχετα με το τι τρώει η μαμά! :shock:

Δεν λέτε και πολύ διαφορετικά πράγματα, απλά άλλες είστε λίγο πιο "αυστηρές" και άλλες πιο "χαλαρές". Προφανώς καμιά μας δεν τρέφεται μόνο με πίτσες και κοκα κόλες. Προσωπικά, επειδή σκοπεύω να θηλάσω για πολύ καιρό, αλλά η πολύ υγιεινή διατροφή με καταπιέζει, αποφάσισα να κάνω τις μικρές παρασπονδίες μου (καφές, bitter σοκολάτα και μερικά σουβλάκια). Αλλιώς, αν είχα αλλάξει διατροφικές συνήθειες λόγω του θηλασμού, το πιθανότερο είναι να αποθήλαζα νωρίτερα.

Κοριτσια γεια σας. Ειμαι στον 7ο και μου δημιουργουνται πολλες αποριες για τον θηλασμο. Ελπιζω ωσπου να γεννησω να εχω ενημερωθει σωστα. Θελω ομως να ρωτησω κατι για μια φιλη μου που γενναει σε λιγες μερες το δευτερο μωρακι. Το πρωτο το θηλασε γυρω στις 20 μερες γιατι οπως μου ειπε δεν ειχε γαλα (θηλαζε κατα τις συμβουλες γιατρων καθε 2ωρο και για 20 λεπτα απο το καθε στηθος και μετα εδινε συμπληρωμα). Τωρα τις ειπε ο παιδιατρος οτι αφου δεν ειχε γαλα στο πρωτο το ιδιο θα γινει και τωρα. Ισχυει αυτο?? Μηπως θα πρεπει να το ψαξει και αυτη καλυτερα γιατι θελει να θηλασει.

να πάρεις και για σένα και για την φίλη σου το βιβλίο "Θηλασμός, μια υπέροχη σχέση", εκδόσεις Σύγχρονοι Ορίζοντες, της παιδιάτρου και συμβούλου θηλασμού Άννας Πατσούρου. Θα σας βοηθήσει πολύ. Φυσικά και στο φόρουμ θα βρεις απαντήσεις

με το καλό!

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ο παιδίατρός μου ούτε με βοήθησε αλλά ούτε με αποθάρρυνε. Οι συζητήσεις μας ήταν -"θηλάζεις?" -ναι -"ωραία, συνεχίζουμε έτσι αφού αναπτύσσεται άριστα". Αυτά. Μόνο που μου έδωσε ρυζάλευρο κτλ αλλά δεν είναι της παρούσης.

Ααα! Ψέμματα, στο 1ο 3μηνών έδινα κάτι εξετάσεις και από το άγχος ένα πρωί... άδειο το στήθος (1η φορά που δεν ήταν πρησμένο). Τον πήρα τηλ 7.30 το πρωί! μες στο άγχος και τότε με βοήθησε πραγματικά. Μου είπε να μην αγχωθώ και να του δίνω συνέχεια το στήθος και το γάλα θα ξανακατέβει. Όντως μετά από 1 βδομ ταλαιπωρίας η ροή επανήλθε όπως πρώτα. :D

Αλλά κι εγώ δεν τον ρώτησα (κανέναν βασικά) για τις απορίες μου περί θηλασμού. Βασικά δεν είχα και πολλές όντας στον κύκλο μου 1η μανούλα με θηλασμό άνω των 6 μηνών. Δηλαδή μου φαινόταν φυσιολογικό στον 8ο μήνα να σταματήσει το γάλα επειδή μου ήρθε η περίοδος (ενώ δεν ισχύει), έ μετά έμεινα πάλι έγκυος κτλ

Βέβαια από τότε που μπήκα στο forum μου αναγεννήθηκαν πολλές απορίες!!! Και ευχαριστώ για τις συμβουλές από τις πιο ψαγμένες κοπέλες και από τους ειδικούς. Τώρα πάντως ο πήχης ανέβηκε όσο αφορά το θηλασμό του 4ου. Για να δούμε τί θα πει τώρα ο παιδίατρος...

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Για να μπω στην κουβέντα

Εγώ πάντως δεν άλλαξα τη διατροφή μου. Βέβαια ποτέ δεν έκανα καταχρήσεις. Μπράβο ρε κορίτσια που με ενημερώνετε! Με βάλατε τώρα στο τρυπάκι να βρω τις τροφές που οφελούν και την ποιότητα και την ποσότητα του γάλατος.

Θα επαναληφθώ... Αχ, πού είσασταν πριν 5 χρόνια? (Εγώ γιατί δεν είχα απορίες? :confused: Τόσο χαλαρή πια? Αρχίζω και ανησυχώ για την πάρτη μου! :rolleyes:)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Ούτε κι εγώ άλλαξα πολύ την διατροφή μου....απλά πίνω περισσότερους φυσικούς χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά.Από την στιγμή όμως που επέστρεψα στην δουλειά ( και στα 2 παιδιά) άρχισα να καπνίζω 1-2 τσιγάρα την ημέρα αλλά χωρίς να κόψω τον θηλασμό απλά περνάνε 4-5 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο.Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά είναι η αλήθεια....

Η παιδίατρος απλά μου λέει μπράβο και συνέχισε και τέτοια, δεν την έχω απασχολήσει ιδιαίτερα με το θέμα του θηλασμού γιατί ρωτάω την Αγλαία και την μαία μου.

Κάτι που θα ήθελα να πω είναι το εξής:Η ξαδέρφη μου γέννησε τον Μάιο στο ΄Έλενα και δεν είχε καμία υποστήριξη από το προσωπικό και ο γιατρός της της έδωσε χάπι για να κοπεί το γάλα από την 2η μέρα...Μου έκανε εντύπωση γιατί ξέρω πως υποστηρίζουν τον θηλασμό...

Εγώ γέννησα στο Λητώ και δεν έφερναν ξένο γάλα ούτε για αστείο.Ερχόντουσαν κάθε μέρα και μας τσέκαραν αν θηλάζουμε, πως το κάνουμε κτλ...

Ούτε κι εγώ άλλαξα πολύ την διατροφή μου....απλά πίνω περισσότερους φυσικούς χυμούς και φρέσκα φρούτα και λαχανικά.Από την στιγμή όμως που επέστρεψα στην δουλειά ( και στα 2 παιδιά) άρχισα να καπνίζω 1-2 τσιγάρα την ημέρα αλλά χωρίς να κόψω τον θηλασμό απλά περνάνε 4-5 ώρες από το τελευταίο τσιγάρο.Δεν μου αρέσει που το λέω αλλά είναι η αλήθεια....

Η παιδίατρος απλά μου λέει μπράβο και συνέχισε και τέτοια, δεν την έχω απασχολήσει ιδιαίτερα με το θέμα του θηλασμού γιατί ρωτάω την Αγλαία και την μαία μου.

οι οποίες, παδίατρος, μαία, Αγλαϊα, σου λένε ότι όλα καλά με το κάπνισμα;:roll::confused:

κι εσύ συμφώνησες ότι όλα καλά:confused::shock:;

γιατί δεν απορώ με τίποτα από αυτά που διαβάζω!!!!!!!:cool:

όταν η μητέρα καπνίζει, ανεξάρτητα αν θηλάζει ή όχι, επιβαρύνει το παιδί της με τα υπολείμματα καπνού στο δέρμα της, στα μαλλιά της και την αναπνοή της. Το τριτογενές κάπνισμα είναι βλαβερό για τα παιδιά. Όμως, με 4-5 τσιγάρα την ημέρα περνάει ελάχιστη νικοτίνη στο γάλα. Η καλύτερη επιλογή είναι να μην καπνίζει κανείς, ούτε ο πατέρας. Αν όμως η μαμά δεν αντεχει, είναι προτιμότερο να θηλάζει και να καπνίζει 5 τσιγάρα την ημέρα, παρά να καπνίζει και να μην θηλάζει.

Απο το καλυτερο στο χειροτερο η καταταξη εχει ως εξης:

θηλασμος και οχι καπνισμα

θηλασμος και καπνισμα

ξενο γαλα και οχι καπνισμα

ξενο γαλα και καπνισμα

Ας αναλογιστουν τις ευθυνες τους απεναντι στα παιδια τους αυτοι που καπνιζουν και δινουν ξενο γαλα και μετα ας κρινουν τις μαμαδες που θηλαζουν και κανουν και ενα τσιγαρο.

Εγω δεν καπνιζω αλλα η αυθαιρετη,χωρις ενημερωση κριτικη και απαξιωση με ενοχλει.

Μακαρι καμια γυναικα ή αντρας,γονεις ή οχι, να μην καπνιζαν.Βλαπτουν και τον εαυτο τους και τους γυρω τους.

9Gm6p2.png?qzCQ8hue

οι οποίες, παδίατρος, μαία, Αγλαϊα, σου λένε ότι όλα καλά με το κάπνισμα;:roll::confused:

κι εσύ συμφώνησες ότι όλα καλά:confused::shock:;

γιατί δεν απορώ με τίποτα από αυτά που διαβάζω!!!!!!!:cool:

Μάλλον δεν κατάλαβες καλά...Κανείς δεν μου λέει όλα καλά με το κάπνισμα!

Απλά πως δεν είναι λόγος να διακόψω τον θηλασμό αν καπνίζω λίγο. Ούτε μου λένε μπράβο που καπνίζω και θηλάζω.....Απλά μπράβο που θηλάζω ακόμη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...