Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Παιδίατρος και θηλασμός

Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό  

1.386

1. 1. Παιδίατρος - σας υποστήριξε και σας ενημέρωσε σωστά για τον θηλασμό

• ναι με υποστήριξε και με ενημέρωσε επαρκώς
      664
    • με ενημέρωσε αλλά όχι επαρκώς/εκ των υστέρων έμαθα ότι δεν ήταν σωστές οι πληροφορίες τις οποίες μου έδωσε
      271
    • δεν έδωσε μεγάλη σημασία στο θηλασμό και με παρέπεμψε σε γάλα σε σκόνη του εμπορίου
      239
    • ήταν αρνητικός για το θηλασμό, δεν με υποστήριξε στο ξεκίνημα/για την συνέχισή του
      21

Recommended Posts

εγω ημουν απο τις τυχερες που διαλεξα καλο γυναικολογο, ο οποιος συνεργαζεται με μια μαια που μου εκανε μαθηματα γ τον τοκετο κ τον θηλασμο πριν γεννησω. ήταν παρουσα και με βοηθουσε συνεχεια στον θηλασμο κατα την διαρκεια που βρισκομουν στο μαιευτηριο. και ημουν διπλα τυχερη γιατι η παιδιατρος μου οχι απλα υποστηριζει τον αποκλειστικο θηλασμο, αλλα η ιδια θηλασε 2 κ 3 χρονια το καθε παιδι της! οποτε οπως καταλαβαινετε ακολουθησα και εγω το παραδειγμα της.

.png

as1cCsi0g410000MDAwOTU0M2R8MzAxNTE5M2R8SCBiZWJvdWthIG1vdSBlaW5haSA4LDUgbW9udGhz.gif

• 1 month later...

Διαφημίσεις

Εγω έχω τον καλύτερο παιδίατρο σε όλο τον κόσμο όσο αφορά το θέμα θηλασμού...

1 μηνα πριν γεννησω το αστεράκι μου, με ενημέρωσε τι έπρεπε να κανω (μαλάξεις στο στηθος και ένα μειγμα αλκοόλης και βαζελίνης για να αφυδατωθει η θηλή και να σκληρήνει).

Μου είπε επειδη θα γεννούσα με καισαρική ολικη νάρκωση να μην αγχώνομαι που το μωρό δεν θα τρωει πολυ στην αρχη (επηρεάζετε απο την νάρκωση, απο τον τοκετο, την αλλαγή και ζει ζωρις φαγητο 4-5 ημέρες), να μην αγχωνομαι και μην μπω στην διαδικασία του μπουκαλιου που φερνουν στα μαιυτηρια αλλα να τον βάζω συνεχεια στο σστηθος για να καταιβει το γάλα.ο ζουζούνος μου έχασε 330 γραμμάρια στο νοσοκομειο γιατι δεν του έδωσα καθολου μπουκάλι και έπινε ελάχιστο από εμενα.

Όταν βγηκαμε ήρθε και ειδε το μωρο...μου ζητησε να δει πως θηλάζω το μωρό...μου έδωσε μια εβδομάδα χρονικό διάστημα να ταιζω αποκλειστικά με το δικό μου γάλα ανα 2 ώρες για να δουμε πως θα πάω....μου ειπε να τρωω καλά και να πίνω πολύ νερό....και ναι τα κατάφερα και θηλασα τον γιο μου για 10,5 μηνες και με ειδική διαιτα απο 2,5 μηνων λόγω αλλεγίας του μωρού!!!Ομοιως και η αδελφή μου θηλασε 11 μηνες των πρώτο και τωρα θηλα΄ζει και το μικρό της.

Εγώ γέννησα στο Έλενα όπου βοηθάνε πολύ και ευτυχώς όλα πήγαν καλά.Βγαίνοντας βέβαια από το νοσοκομείο συνάντησα αρκετές δυσκολίες και ειδικά στο θέμα του θηλασμού ελάχιστες χρήσιμες συμβουλες άκουσα απο παιδιάτρους.Κάποια λίγα είχα μάθει από το σεμινάριο του Έλενα αλλά τα περισσότερα τα έμαθα από το forum.Δυο φορές συμβουλεύτηκα μέσω τηλεφώνου συμβουλο θηλασμού και άλλες δυο φορές την Κ. Πατσούρου.Μετά από όλα όσα έχω διαβάσει στο forum ξέρω αρκετά ώστε να μη δίνω σημασία στις ανακρίβειες των παιδιάτρων και να μη δίνω σημασία όταν μου λένε "κοψτο, τι το συνεχίζεις, δεν είναι θρεπτικό πλέον, ότι ήταν να πάρει από αντισώματα τα πήρε μέχρι τους 6 μήνες".Και καλά οι παιδίατροι έχουν συμφέροντα, οι γυναικολόγοι τι ζόρι τραβάνε και είναι κατά του θηλασμού.Μου έτυχε να πάω πρόσφατα για κάποιο πρόβλημα και αντί να μου συζητάει γιαυτό αναλώθηκε στο να προσπαθεί να με πείσει ν κόψω το θηλασμό!Το θετικό είναι οτι η τωρινή μας παιδίατρός δεν έχει εκφράσει κάτι αρνητικό προσ το παρόν

iXllp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

εγω επεσα σε αντιφασεις μεσα στο νοσοκομειο οπου οι παιδιατροι λεγαν συμπληρωμα κ οι μαιες βυζακι.επεσα σε αντιφασεις και στο σπιτι οπου η πεθερα απαξιωνε τις μαιες σαν αποφοιτες τει σε σχεση μετους επιστημονες γιατρους (φοβερο?)κ η μανα μου με κυνηγαγε κ ουρλιαζε να βαζω το παιδι συνεχεια στο στηθος!ευτυχως η παιδιατρος δεν παιζεται κ με στηριζει στο θηλασμο αν και τουδινω κ συμπληρωμα

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

διαβάζοντας τις απαντήσεις των μελών του φόρουμ, κατάλαβα οτι δεν είμαι μόνο εγώ που πέρασα δύσκολες ώρες αναφορικά με τον θηλασμό... κανονικά πόλεμος νεύρων..γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο των αθηνών με φυσιολογικό τοκετό. από την πρώτη στιγμή που γύρισα στο δωμάτιο, άρχισε η προπαγάνδα, απο τις μαίες ακόμα και την παιδίατρο του ορόφου, για συμπλήρωμα. μόνο η μαία μου, που την είχα προσλάβει ιδιωτικά, με υποστήριζε και με εξηγουσε οτι το πρωτόγαλα είναι αρκετό..μόλις όμως εφευγε, και το μωράκι ήταν ανήσυχο και έκλαιγε, έρχονταν οι μαίες και με προέτρεπαν να το ταίσω με συμπλήρωμα.. μου έλεγαν οτι πειναει..εγώ το είχα κανονικά στο στήθος όλη την ώρα. μέρα νύχτα. είχα γάλα, το έβλεπα. αυτές, με την συνοδεία της παιδιάτρου, μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο.. χάλασαν τις πιο πολύτιμες μέρες της ζωής μου με την ασχετοσύνη τους.. κατέληξα να κλαίω, γιατι δεν ήξερα τι να κάνω.. πριν πάω να γεννήσω, είχα διαβάσει κάποια από τα ποστ του φόρουμ και ήμουν κάπως ενημερωμένη για το τί γινεται στα νοσοκομεία με το ξένο γάλα.. αντιστάθηκα, αλλα με σπασμένα νεύρα και φοβερές τύψεις.. και έκανα πολύ καλά όπως αποδείχτηκε..το μωράκι έβρεχε κανονικά τις πάνες του κάθε μέρα και έπαιρνε-παίρνει βάρος κανονικότατα..όταν ήρθα σπίτι και καλεσα και έναν τυχαίο παιδίατρο, γιατί δεν είχα κάποιον γνωστό στην αθήνα, μου μίλησε 2 λεπτά για τον θηλασμό, με λάθος οδηγίες, περι 3ωρων κτλ, και για το πως θα του δινω συμπλήρωμα μου μίλησε 1 ώρα.. συν συμβουλές για το ποιο γάλα να αγοράζω... επειδή είμαι πεισματάρα, τον σούταρα. και πήγα σε άλλο παιδίατρο, και δεν τον ρώτησα τίποτα περι θηλασμού. έκανα και κάνω του κεφαλιου μου. όσο θελει και όποτε θέλει. και είμαστε και οι δυο, μαμά και κόρη ευχαριστημένες.. δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό το πράγμα στα νοσοκομεία. από τη μια, όλοι οι διάδρομοι ήταν γεμάτοι με αφίσες περι αποκλειστικού θηλασμού, και απο την άλλη, τσουπ τσουπ τα μπουκαλάκια με το συμπλήρωμα παντου! είναι συμφέροντα? ειναι ασχετοσύνη? θέλουν τα μωρά να είναι όλα μπουκωμένα για να μην κλαίνε και να τις αφήνουν ήσυχες? ειλικρινά απορω.. αν δεν ήταν ετούτο το φόρουμ και η καλή μου μαία, δεν θα το είχα θηλασει το παιδάκι μου!

9e3Kp2.png

Ημουν τυχερή. Γυναικολόγος, μαία και παιδίατρος ηταν υπερ του θηλασμού, χωρίς ομως να με κανουν να αισθανομαι ασχημα αν δεν τα καταφερω.

Στο μαιευτήριο, επειδή γεννησα στο Ελενα, υπηρξε πολλή υποστήριξη και ΚΑΘΟΛΟΥ συμπληρωμα. Και φυσικά όταν αρχισαν οι γιαγιαδες, "το παιδί δεν χορταίνει με το πρωτογαλα", ολοι εκεί τους απαντουσαν "η φυση ξέρει". Είχα διαβασει και αρκετά, με βοήθησε και η μαια μου, προσπαθησα. Αποτελεσμα? Το παιδί, να επανακτήσει το βάρος του πριν βγει απο το μαιευτηριο. Ο γυναικολογος ενθουσιάστηκε. Γυρισα σπιτι με φοβερή αυτοπεποιθηση.

Οταν ήρθε η παιδιατρος στο σπιτι πρωτη μερα, και με ρωτησε αν θηλαζω και της ειπα ναι, αποκλειστικα, δεν μου προτεινε καν γαλα, αλλα της ζητησα εγω, για καθε περιπτωση.

Επειδή τελικα ειχα δυσκολια, και στην εβδομαδα επανω, ξεκινησα τις αντλησεις με θηλαστρο αποκλειστικα, το ειπα στην παιδιατρο και μου ειπε καντο οσο αντεχεις, αλλα να ξερεις οτι το θηλαστρο θα σου μειωσει το γαλα. Καμια αναφορά για βρεφικό γαλα. Η μαια μου, όταν στις 40 μερες της ειπα δεν αντεχω άλλο γιατί το στήθος μου έχει καταπονηθεί με το θήλαστρο, με ξανακατεβασε στο τμημα μητρικου θηλασμου του Ελενα για ιδιαιτερο μαθημα θηλασμου, αλλα μου ειπε οτι προτεραιότητα εχει το στήθος μου και οχι το να δινω μητρικο γαλα στο παιδί γιατί αυτό θα μεγαλωσει και χωρις μητρικο γαλα. Συγκεκριμενα μου ειπε, δεν θα σε κανει χειρότερη μανα αν δεν τα καταφερεις.

Γενικως επειδή ολο το θεμα με το θήλαστρο με ειχε στεναχωρησει παρα πολυ, και με ειχε ριξει πολυ ψυχολογικα, εκτιμω την προσπαθεια και του γυναικολογου και της μαιας αλλα και του παιδιατρου, να με υποστηριξουν χαλαρα, χωρις να με κανουν να νοιωθω τυψεις που δεν τα καταφερνα και ημουν ετοιμη να σταματησω (οπως και τελικα δυστηχως εκανα στους 2 μηνες λογω κακής ψυχολογιας και οχι γιατί δεν ειχα γαλα βεβαια.):cry:

Το δυσάρεστο της υπόθεσης και ντρέπομαι που το λεω? Αυτός που δεν με υποστήριξε καθόλου μα καθόλου? Η μαμά μου!!!!! Με νύχια και με δόντια προσπαθούσε να με πεισει να δωσω ξενο γαλα από τις πρωτες μερες. Τσακωθηκαμε πολλες φορες. Αν την ειχα ακουσει, απο το μαιευτηριο το παιδί μου θα ετρωγε ξενο γαλα, ενω τελικα καταφερα και 2 μηνες του εδωσα το γαλα μου (τον 1,5 αποκλειστικά γιατι τις τελευταιες μερες πριν σταματησω το μητρικο ξεκινησα και βρεφικο για να ειμαι σιγουρη οτι το πινει). Ο άντρας μου μου ελεγε, "μην στενοχωριεσαι, αλλες θα τα ειχαν παρατησει στη βδομαδα πανω που εσυ ξεκινησες το θήλαστρο". Πιστευω στο επομενο να τα καταφερω καλυτερα. Και οταν ειπα στην αρχή ειμαι τυχερή, το εγραψα ετσι, γιατι για μενα η πολυ κακή μου ψυχολογια ηταν το Α και το Ω σε αυτη την υποθεση (γιατί το πηρα προσωπικα, οτι δεν τα καταφερα και γενικως ειχα ριξει πολυ κλαμα )και οι ειδικοί δεν με εκαναν να νοιωθω ασχημα. Για μενα αυτο ηταν το πιο σημαντικο απ' ολα.

CYaip2.png

Εμένα η παιδίατρος όχι μόνο δεν με βοήθησε αλλά αν την είχα ακούσει θα είχα ήδη αποθηλάσει, επειδή το μωρό είχε παλινδρόμηση μου πρότεινε αντί για μητρικό να δώσω αντιαναγωγικό γάλα :shock: και μετά τον 4ο μηνα που ο μικρός σταμάτησε να ΄παίρνει 1 κιλό κάθε μήνα μου έλεγε να δώσω συμπλήρωμα γιατί το δικο μου δεν του φτάνει και το μωρο ήταν ήδη 8 κιλά :mrgreen:. Χάρη στο forum κ την Αγλαϊα ήξερα πως κάνω το σωστο και δεν της απαντούσα καν την έγραφα κανονικά. Τώρα έχω άλλη παιδίατρο αλλά και αυτή δεν πάει πίσω, να θηλάζω λέει μόνο πρωί και βράδυ...:twisted:

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

na rotiso kai kati..afta ta sxdiakia me tin ilikia ton moron sas os ta valate ..???

Πάτα κλίκ πάνω σε ένα τικεράκι κάποιου άλλου και θα σε βάλει στη σελίδα που θα φτιάξεις το δικό σου

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΡΙΑ ....Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΜΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ).ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΜΗΝΑ .ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΗΞΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΙΕΣ.ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΖΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ.

• 1 month later...

"ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΑΡΙΑ ....Ο ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΜΑΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ( ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ).ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΕΓΓΥΜΟΣΥΝΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΝΝΑ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ΜΗΝΑ .ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΗΞΕΡΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΜΑΙΕΣ."

αυτο ακριβως.... Η μαια αξιζε περισσοτερο κι απο το γιατρο μου!!!! Σπουδαι μαια!!!! απ' αυτην εμαθα τα παντα... κι ηταν πολυ πολυ θετικη με το θηλασμο.

• 4 εβδομάδες μετά...

Η δική μου παιδίατρος ήταν άσχετη σε θέματα θηλασμού γι'αυτό και την άλλλαξα!Όταν μπήκε η μπέμπα μου στον τρίτο μήνα είπε την εξής βλακεία:Τώρα δεν θα της φτάνει το γάλα σου!Καλάαααα....

• 4 εβδομάδες μετά...

Ευτυχώς που υπάρχει αυτό το φόρουμ και ενημερώθηκα για τον θηλασμό.

Αμα περίμενα να βρώ παιδίατρο συμβατό με το θηλασμό :D θα ήταν σαν να περίμενα να πιάσω το τζόκερ...

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

η δική μας παιδίατρος πριν γεννήσω μας παρουσιάστηκε υπέρμαχος του θηλασμού.Χάρηκα κι εγώ. Όταν όμως γεννήθηκε η μικρή μου, βάλθηκε να μας τρελάνει.Προσπάθησε να μας επιβάλει πρόγραμμα θηλασμού ανά δίωρο, πιπίλα, κίντερτε, προβιοτικά και ΞΕΝΟ ως συμπλήρωμα, επειδή η μικρή μου κοιμόταν στο στήθος. Το έλα να δεις και σώσε έγινε στο σπίτι. Εγώ είχα ενημερωθεί από το φόρουμ ήδη, είχα διαβάσει το βιβλίο της Πατσούρου, η αδερφή μου θήλασε χωρίς πρόγραμμα την ανηψιά μου για 7,5 μήνες αποκλειστικά και δεν άλλαζα μυαλά. Μέχρι που ανακατεύτηκε η πεθερά μου κι έκανε τούρμπο τον σύζυγο, αγχώνοντάς τον μήπως η μπομπού δεν χορταίνει. Καυγάδες ομηρικοί. Να κλαίω και να θηλάζω ακατάπαυστα. Μέχρι που με αποκάλεσε ψυχωτική η άσχετη. Το πρόβλημα ήταν ότι η ίδια δεν θήλασε τον γιο της, τη δε κουνιάδα μου τη θήλασε καπνίζοντας και δίνοντας ξένο.Άσχετο!

Όταν η παιδίατρος ζύγισε τη μικρή και διαπιστώθηκε ότι έβαζε 50 γρ την ημέρα, κανείς δεν γύρισε να μου ζητήσει συγνώμη. Το θέμα είναι να αφήσουν τις μανούλες ήσυχες να λειτουργήσει το μητρικό ένστικτο. Δεν χρειάζεται ο παιδίατρος να μου πει πως θα την θηλάσω, έρχεται από μόνο του.

• 4 εβδομάδες μετά...

Ο παιδιατρος μας είναι "μεγαλογιατρος" των ΒΠ και δεν έδωσε καμία σημασία στο θηλασμό. Δεν έχει τη διάθεση να βοηθησει και να υποστηρίξει. Όμως από την πρώτη επίσκεψη κατάλαβε ότι είμαι διαβασμένη και δεν με ενοχλεί. Όταν του είπα ότι θα θηλάσω τουλάχιστον ένα χρόνο μου έδωσε τα συγχαρητήριά του, αλλά αν δεν ήμουν ενημερωμενη, "θα μου είχε κοπεί" το γάλα από την 20η ημέρα, γιατί όταν ήρθε στο σπίτι μετά το μαιευτήριο η συμβουλή του ήταν 20 λεπτά από κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα (και φυσικά τον έγραψα). Και φυσικά θεωρούσε ότι οι μαρθώνιοι θηλασμοί είναι λάθος. Πιστεύω ότι το είπε όχι επειδή "δεν ήξερε", αλλα για να μην ενοχλώ με τηλεφωνήματα αν είχα θέματα με τον θηλασμό. Επειδή ήμουν ενημερωμένη (βιβλία της Πατσούρου και Αγλαΐα μέσω του φόρουμ) η υποστήριξη στον θηλασμό δεν ήταν ένα από τα κριτήρια επιλογής παιδιατρου

έλα μου που κι όταν έφερα μια άλλη παιδίατρο, αυτήν που είχε η αδερφή μου στη μικρή της (την θήλασε 7,5 μήνες αποκλειστικά) με γλίτωσε από το σύγκαμα που ταλαιπωρούσε το μωρό μου, αλλά μου άλλαξε τα φώτα ως προς το θηλασμό.

Μου σύστησε σωστά ελαιόλαδο και νισεστέ για το σύγκαμα και σώθηκε το πουλάκι μου.

Ως προς το θηλασμό μου σύστησε να κόψω σίδηρο, ασβέστιο, γαλακτοκομικά, πορτοκάλια, ντομάτα ..... το αποτέλεσμα το είδα μετά από 15 ημέρες που ζύγισα το μωρό στην άλλη παιδίατρο. Στασιμότητα βάρους. Εκεί που η μικρή φόρτωνε 50 γραμμάρια την ημέρα, με τη δίαιτα της Επιστημόνισσας το μικράκι μου είχε θέμα βάρους, γι' αυτό κι έκλαιγε συχνά. Γάλα είχα, αλλά δεν ήταν τόσο θρεπτικό, όσο πριν.

τα πήρα λέμε στο κρανίο. τί σπουδάζουν. είναι δυνατόν να σου προτείνει γιατρός να ακολουθήσεις διατροφή συγκεκριμένη για να μην συγκαεί το παιδί και να μην το ακολουθήσεις; και σκατά να μου έλεγε να φάω, για να είναι καλά το μωρό μου θα τα έτρωγα.

έπρεπε να είμαι υποψιασμένη, οι όποιες αλλεργίες διαπιστώνονται με μικροβιολογικές εξετάσεις και μόνο. δεν επιτρέπονται πειραματισμοί σε βάρος της ανάπτυξης των μωρών ούτε της υγείας της λεχώνας. Εγώ είχα γίνει κατακίτρινη από την εξάντληση.

Μετά ξαναφόρτωσε η μικρή με το πρόγραμμα που είχα και πριν.

έχω φουντώσει και μόνο που τα θυμήθηκα.

Για μένα προσωπικά το θέμα "παιδίατρος" είναι πονεμένη ιστορία! Χρειάστηκε να αλλάξω τρεις για να βρω κάποιον που να με στηρίζει με το θηλασμό. Ο πρώτος, που ήταν και ο παιδίατρος της κλινικής που γέννησα, μου έδωσε την "κλασική" συμβουλή: θα θηλάζεις ένα τέταρτο από κάθε στήθος ανά 3 ώρες, αν πεινάσει πριν το τρίωρο θα δώσεις τσάι και για να δεις αν έχει χορτάσει, θα δώσεις και συμπλήρωμα μετά το θηλασμό. Αν το πιει σημαίνει ότι το γάλα σου δεν είναι αρκετό και θα δίνεις και ξένο:confused::confused::confused: Όταν του είπα ότι διάβασα για το θηλασμό πως πρέπει να θηλάζουμε όσο συχνά και όσο θέλει το μωρό, μου απάντησε: Α, δεν θα διαβάζεις! Εδώ θα κάνεις ότι σου λέω εγώ:shock::shock::shock::shock:

Ο δεύτερος παιδίατρος μόλις είδε την μικρή, από την πόρτα δηλαδή, με ρώτησε αν θηλάζω. Όταν του είπα ότι θήλαζα αποκλειστικά, κούνησε το κεφάλι του με αποδοκιμασία και μου είπε ότι καλό θα ήταν να δώσω και λίγο συμπλήρωμα! Πως το καταλάβατε γιατρέ ότι η μικρή χρειάζεται και συμπλήρωμα, τον ρωτάω. Εσύ μου λέει πως ξέρεις ότι το μωρό χορταίνει μόνο με το δικό σου γάλα; Για να μην μακρυγορώ, κόντεψα να μαλώσω μαζί του και φυσικά έφυγα μακριά! Σημειωτέον, ο παιδίατρος αυτός θεωρείται ο καλύτερος στην πόλη μου:roll::roll: Κανένας, δεν έβαλε τις μετρήσεις της μικρής στις καμπύλες ανάπτυξης. Απλά και στυγνά, πρότειναν το ξένο γάλα! Ευτυχώς, βρήκα τον σημερινό μας παιδίατρο, ο οποίος είναι και πιστοποιημένος σύμβουλος μητρικού θηλασμού, και από τότε όλα καλά!!! Πολύ με βοήθησε επίσης η φίλη μου mata από το φόρουμ που μου μίλησε για το θηλασμό γενικά, μου σύστησε τα βιβλία της κ. Πατσούρου και μου έλυσε πολλές απορίες μέχρι να μπορέσω κι εγώ να διαβάσω και να ενημερωθώ όπως ήθελα.

Qep5p3.pngrWtbp3.png

Η παιδίατρός μας φαίνεται πως είναι εντελώς άσχετη με ό,τι αφορά τον θηλασμό, παρόλο που είναι και η ίδια μητέρα (υποθέτω ότι λόγω διδύμων και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν το πάλεψε πολύ). Δε μπορώ να πω ότι με αποθάρρυνε, αλλά δε δείχνει να γνωρίζει τίποτα για την εδραίωση του θηλασμού ή για οτιδήποτε θα έπρεπε να ξέρω σα νέα μητέρα που θέλει να θηλάσει.

Χάρη στις μαίες που διδάσκουν (εθελοντικά!) στο Τμήμα Προγεννητικής Αγωγής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο βιβλίο της κας Πατσούρου και στο φόρουμ είχα όση ενημέρωση χρειαζόμουν, ώστε να μην τα παρατήσω.

mAMnp2.png

έλα μου που κι όταν έφερα μια άλλη παιδίατρο, αυτήν που είχε η αδερφή μου στη μικρή της (την θήλασε 7,5 μήνες αποκλειστικά) με γλίτωσε από το σύγκαμα που ταλαιπωρούσε το μωρό μου, αλλά μου άλλαξε τα φώτα ως προς το θηλασμό.

Μου σύστησε σωστά ελαιόλαδο και νισεστέ για το σύγκαμα και σώθηκε το πουλάκι μου.

Ως προς το θηλασμό μου σύστησε να κόψω σίδηρο, ασβέστιο, γαλακτοκομικά, πορτοκάλια, ντομάτα ..... το αποτέλεσμα το είδα μετά από 15 ημέρες που ζύγισα το μωρό στην άλλη παιδίατρο. Στασιμότητα βάρους. Εκεί που η μικρή φόρτωνε 50 γραμμάρια την ημέρα, με τη δίαιτα της Επιστημόνισσας το μικράκι μου είχε θέμα βάρους, γι' αυτό κι έκλαιγε συχνά. Γάλα είχα, αλλά δεν ήταν τόσο θρεπτικό, όσο πριν.

τα πήρα λέμε στο κρανίο. τί σπουδάζουν. είναι δυνατόν να σου προτείνει γιατρός να ακολουθήσεις διατροφή συγκεκριμένη για να μην συγκαεί το παιδί και να μην το ακολουθήσεις; και σκατά να μου έλεγε να φάω, για να είναι καλά το μωρό μου θα τα έτρωγα.

έπρεπε να είμαι υποψιασμένη, οι όποιες αλλεργίες διαπιστώνονται με μικροβιολογικές εξετάσεις και μόνο. δεν επιτρέπονται πειραματισμοί σε βάρος της ανάπτυξης των μωρών ούτε της υγείας της λεχώνας. Εγώ είχα γίνει κατακίτρινη από την εξάντληση.

Μετά ξαναφόρτωσε η μικρή με το πρόγραμμα που είχα και πριν.

έχω φουντώσει και μόνο που τα θυμήθηκα.

sevoula, δεν ξερω αν στην περιπτωση σας επρεπε ή οχι να σου αποκλεισει απο τη διατροφη η παιδιατρος τα συγκεκριμενα πραγματα αλλα αυτο που λες δεν ευσταθει.

Οτι διατροφη και να κανει η μαμα το γαλα της ειναι εξισου θρεπτικο.Υπαρχουν μαμαδες που κανουν αυστηρη διαιτα για μηνες λογω αλλεργιων του μωρου και δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το γαλα τους ή με την αναπτυξη του μωρου τους.

Το γεγονος οτι θηλαζουν μητερες σε χωρες τριτοκοσμικες χωρις καλο φαγητο επισης βεβαιωνει οτι το γαλα δεν εχει σχεση με την διατροφη της μαμας.

δηλαδή iphi θέλεις να πεις ότι η αλλεργία διαπιστώνεται με υποθέσεις; και πάνω στις υποθέσεις πρέπει να στηρίζει ο γιατρός τις οδηγίες διατροφής του βρέφους και της λεχώνας; εμένα πλέον μου ακούγεται λίγο γραφικό.

φυσικά αν υπάρχει ιστορικό αλλεργίας ή υποψία αλλεργίας στο μωρό, αφού γίνουν εξετάσεις, τότε η διατροφή της λεχώνας προσαρμόζεται αναλόγως. π.χ. αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και τα παράγωγα: υπάρχουν και άλλα γάλατα, γαλακτομικά.

το να βγάλεις από το διαιτολόγιο συλλήβδην "τα πάντα όλα" είναι λίγο κουφό.

δεν είναι το ίδιο να κάνεις διατροφή προσαρμοσμένη σε αλλεργία με το να στερείσαι τις βασικές βιταμίνες και φυσικά αυτό βγαίνει και στο γάλα. αλλιώς είναι να παίρνει το μωρό 50 γρ την ημέρα κι αλλιώς καθόλου. όταν προσαρμόζει η μαμά το διαιτολόγιο βάσει αναλύσεων, τότε όλα καλά. αναπληρώνονται τα θρεπτικά στοιχεία με άλλες τροφές.

μου τη δίνουν οι αυθαιρεσίες και τα γιατροσόφια τύπου έχει αλλεργία, κόψε 1,2,3,4,.....

Σίγουρα, ακόμα και τότε καλό είναι το γάλα από το τίποτα ή το ξένο, αλλά έχει τεράστια απόσταση αυτό από την ενδεδειγμένη διατροφή της θηλάζουσας και του μωρού.

Στις τριτοκοσμικές χώρες τρώνε ό,τι βρουν, δεν αποκλείουν τίποτα από τη διατροφή τους, ούτε χόρτα ούτε δημητριακά ούτε όσπρια και το ασβέστιο φυσικά υπάρχει και σε άλλες τροφές πέρα από το γάλα και τα γαλακτομικά.τα ίδια και με το σίδηρο.

εμένα δεν μου έδωσε εναλλακτικές η Επιστημόνισσα!!

Δεν υπαρχει περιπτωση να ξερω εαν ειχε δικιο ή αδικο η παιδιατρος σου που συστησε την διακοπη αυτων των τροφιμων.

Δε μιλησα καθολου για την αλλεργια.

Αυτο που ειπα ειναι οτι το γαλα ειναι παντα θρεπτικο,ο,τι και να τρωει η μαμα.

Παντως το σιγουρο ειναι οτι οταν δινει ο παιδιατρος μια οδηγια που μας φαινεται παραλογη καλο ειναι να το ψαχνουμε λιγο παραπανω!Οποτε καλα εκανες!!

το θέμα δεν είναι να ξέρεις εσύ ή ο οποιοσδήποτε την ορθότητα της απαγόρευσης, αλλά το ότι η αλλεργία διαπιστώνεται με εξετάσεις και μόνο, όχι με το "μπορεί".

θρεπτικό είναι το γάλα της μαμάς που το μωρό της παίρνει βάρος. δεν είναι θρεπτικό, αν δεν παίρνει βάρος.θρεπτικό σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει.

φαντάσου μια μαμά να κάνει δίαιτα για να αδυνατίσει. πόσο καλό να είναι το γάλα της;το ίδιο πιστεύεις με το δικό μου που θήλαζα και έτρωγα ό,τι πιο υγειινό και σε μεγάλη ποσότητα, άσχετα αν πεινούσα ή όχι, αν μου άρεσε ή όχι;

και όχι δεν έκανα καλά που άφησα 15 ημέρες την παιδίατρο να παίξει μπάλα σε βάρος της υγείας μας πατώντας στην ανάγκη μου να είναι καλά το παιδί μου.

η μια ήταν άχρηστη στο σύγκαμα και στον θηλασμό η άλλη με βοήθησε στο σύγκαμα και με έκαψε στη θρεπτικότητα του γάλακτός μου.

άσχετο, αλλά η μικρή μου την Παρασκευή έκλεισε τους 6 μήνες. είμαστε 68 πόντους και 8.300.νταρντανογυναίκα!είμαι μια περήφανη κουκουβάγια!

Οτι διατροφη και να κανει η μαμα το γαλα της ειναι εξισου θρεπτικο.Υπαρχουν μαμαδες που κανουν αυστηρη διαιτα για μηνες λογω αλλεργιων του μωρου και δεν υπαρχει κανενα προβλημα με το γαλα τους ή με την αναπτυξη του μωρου τους.

Το παραπάνω έχει αποδειχθεί επιστημονικά και δεν χωρά αμφισβήτηση από κανέναν. Δεν είναι η γνώμη της iphi ούτε η γνώμη η δικιά μου είναι δεδομένο τεκμηριωμένο επιστημονικά

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...