Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλαστά μηνύματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (Hoaxes - Chain)

zebelia

Recommended Posts

Αχ, Αμερική γίναμε και αποκτήσαμε και urban legents, που είπε και μια κοπέλα παραπάνω.:mrgreen:

Βρε συ Αρχοντούλα, δεν σε κατηγορώ αλλά σου εφιστώ την προσοχή για να μη σε πιάνει κορόϊδο ο συνάδελφος του άντρα σου:

1. Την ίδια ιστορία την έχω ακούσει και εγώ εδώ και πολλά χρόνια πάρα πολλές φορές και την έχω λάβει και με email. Και σου λέω άντε να υπάρχει σπείρα και να έχει επαναληφθεί η ιστορία πολλές φορές, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ το παιδάκι πηγαίνει τυχαία πρώτα στη μαμά του και αυτή τυχαίνει να ανοίξει το γράμμα;:rolleyes:

2. Όπως παρατήρησε και η φίλη παραπάνω, έπρεπε στο γράμμα να αναφέρει "πάρε και τα 2 νεφρά του παιδιού"; Αν υπάρχει όντως σπείρα, τι χρειάζονται τα ραβασάκια; Ξέρει ο άλλος και παίρνει και τα νεφρά και την καρδιά, κλπ.

3. Ναι να προσέχουμε τα παιδιά μας, να τα ενημερώνουμε για τους κινδύνους, ο κόσμος εκεί έξω είναι επικίνδυνος αλλά ας μην επαναπαυόμαστε στους αστικούς μύθους. Αν είναι να γίνει το κακό, μπορεί να γίνει πιο άμεσα από τον τρόπο που περιγράφει η ιστορία. Μπορεί η γιαγιά να πει στο παιδί, βοήθησέ με να πάω αυτά τα πράγματα στο σπίτι μου, μπορεί κάποιο συνομήλικο παιδί να το παρασύρει, μπορεί πολλά. Ας ενημερώσουμε τα παιδιά μας να προσέχουν γενικώς και από παντού και ας αφήσουμε τους αστικούς μύθους στους αμερικάνους.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 255
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ασ πάρουμε την ιστορία σαν αληθινή.έχει κάποιες "τρύπες" κ εχω απορίες.υποτίθετε ότι η γριά ήταν συνεργός του ατόμου ΠOY έστειλε το παιδί.

Γιατί να γράψει στον φάκελο ΠAPE του τα νεφρα;δεν ήξερε αυτός για ποιο λόγο θα έρθει ENA παιδί ME φάκελο;γιατί να το γράψει η γριά;αφού το παιδί πήγαινε σχολείο μάλλον θα ήξερε να διαβάζει,γιατί να ρισκάρει να το γράψει;τα παιδιά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι περίεργα...

Κ τελευταία απορία..

AYTA γιατί δεν τα λένε στις ειδήσεις ούτε στις εφημερίδες;

Για παιδεραστές λένε,για σίριαλ κίλερσ λένε,αυτα με τις γριές γιατί όχι;

Εμένα ξέρετε τι με κάνει εντύπωση σε όλες αυτές τις ιστορίες ?

Πως είναι δυνατόν αυτός που στο μεταφέρει να είσαι πεποισμένος ότι λέει την αλήθεια...?

( εκτός αν αυτός που το μεταφέρει το άκουσε και σου λέει δεν θα με πιστέψουν ας πω ότι το έζησα εγώ )

rQGhp3.png

αρχοντουλα επαναλαμβανω οτι δεν θελω να σε θιξω ή να ρθω σε αντιπαραθεση μαζι σου.ομως,δε νομιζεις οτι αυτη η ιστορια πρεπει να αναφερθει σε καποια εφημεριδα,ωστε να κινητοποιηθουν και τα καναλια και τελος παντων να γινουν ευρεως γνωστες αυτες οι περιπτωσεις?πως αλλιως θα προστατευτουν τα παιδια?μονο αν γινει γνωστο το θεμα,αν παρει διαστασεις μεσα απο καποιο δελτιο ειδησεων,μεσω εφημεριδας...

Εγώ προσωπικα..αν γινόταν κάτι τέτοιο σ εμένα θα το έβγαζα σ όλα τα κανάλια κ όχι μόνο ελλάδας!για να προστατέψω όλα τα παιδιά.αυτοί οι γονείς τόσα χρόνια γιατί δεν το έχει βγάλει κάνεις;;!;

Mαρία μου το είπαμε παραπάνω..

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...

Να σας θυμίσω το παιδί με το φίδι σε λούνα παρκ, το παιδί σε μεγάλα εμπορικά που το βρήκαν ξυρισμένο σε κάποια τουαλέτα, την γριά με το τσεκούρι στο πορτ μπαγκαζ κ.α

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Πως είναι δυνατόν αυτός που στο μεταφέρει να είσαι πεποισμένος ότι λέει την αλήθεια...?

( εκτός αν αυτός που το μεταφέρει το άκουσε και σου λέει δεν θα με πιστέψουν ας πω ότι το έζησα εγώ )

Λίγοι μυθομανεισ κυκλοφορούν;;

ελεος βρε κοριτσια μου .....αυτη η ιστορια μαζι με το κουρεμενο σε τουαλετα εμπορικου κεντρου παιδι κυκλοφορει 5-6 χρονια τωρα..

ελεος..

κοριτσια καλημερα και απο μενα αυτη την ιστορια την ακουσα οταν πρωτο ανοιξαν τα τζαμπο στην χαλκιδα και ειχα ανατριχιασει , εχουν και καποιο σκοπο ....

Καλο ειναι να εχουμε τα ματια μας 14 , να σκεφτομαστε το κακο για να πετυχενουμε το καλο ;) ελεγε η γιαγιουλα μου !!

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

κοριτσια για την ιστορια την συγκεκρημενη δεν ξερω αλλα για αυτο που περασε η αδερφη μου μεσα στον ηλεκτρικο πριν 2 χρονια μπορω. απο κατω πατησια παει μοναστηρακι σε καποια φαση χτυπαει το τηλ και κραταει απο το χερι την ανυψια μου και ανηγει η πορτα εκει ακρηβως ασθανεται η ΕΛΕΝΗ ΝΑ ΤΗς ΤΡΑΒΕΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ . ευτηχως η αδερφη μου πεταει το κηνιτο και τραβει την ΑΣΥΜΗΝΑ δυνατα και την περνει αγκαλια .αλλιως σκεφτειτε να εκλεινε η πορτα και η αδερφη μου να εμενε μεσα φρικη και μονο που το σκεφτομαι . στην επομενη σταση κατεβηκε μηλησε στην ασφαλεια αλλα σιγα να μην βρησκαν την γυναικα που το εκανε. το καλο που της ειπε και ο αστηνομικος καλητερα τα παιδια να μην τα βαζεται μεσα στον ηλεκτρηκο.

καλημερα. εγω δεν εχω ακουσει καμια απ αυτες τις ιστοριες που λετε εκτος απ τη γρια στο γκαζί που την ειχα διαβασει στην εφημεριδα.

μπορει να ειναι ολα αυτα urban legents αλλα σιγουρα εκει που εχει καπνο υπαρχει κ φωτια. μπορει να εγινε κατι παρομοιο καπου , καποτε κ σιγα σιγα να διογκωθηκε.γενικα ειναι απιστευτη η ευρηματικοτητα των εγκλημτιων. με αυτο που αγχωθηκα περισσοτερο ειναι αυτο με το τρενο της Jenia γιατι ειναι κατι πολυ συνηθισμενο να μπαινεις στο τρενο-μετρο με το παιδι κ δεν το χα σκεφτει ποτε οτι θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο. αυτο πραγματικα με αγχωσε.γενικα πρπεεινα εισαι παντα σε εγρηγορση, ειδικα οταν εχεις κ παιδι μαζι...

οσο για την πρωτη ιστορια με τη γρια, η κοπελα δεν το διαβασε σε mail ή το ακουσε καπου τυχαια. της το ειπε καποιος γνωστος.γιατι αυτος να πει κατι τετοιο?? δικαιολογιες για κοπανα απ τη δουλεια υπαρχουν πολλες κ πιο αληθοφανεις :-P

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

ολα αυτα που διαβαζω ειναι σοκαριστικα.ειναι αληθεια δεν ειναι σε βαζουν σε μια διαδικασια να σκεφτεις της πιθανοτητες να τυχουν στα δικα σου παιδια και τα παιζεις.ειναι να μην σε βαλου στο ματι πιστευω ........

εμας πριν 1 χρονο μας ειχαν πανικοβαλλει οτι αυτοκινητο εξω απο το σχολειο των παιδιων περιμενει στο σχολασμα να δει ποια παιδια πανε μονα τους η'αργουν οι γονεις...:''μου εχει πει η μαμα οτι θ'αργησει θα σε παω εγω''κ.α[με ονοματα]βλεπαμε αυτοκινητο απ'εξω και τρελλαινομαστε.....

το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι συνεχεια να μιλαμε στα παιδια για τους κινδυνους[που δυστυχως ειναι πολλοι] και να τα κανουμε υποψιασμενα να μην πιστευουν ευκολα......

αυτα.....ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ στα παιδια μας.και τα ματια μας ανοιχτα

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

καλημερα!ανατριχιασα μ αυτο που διαβασα!θελει παρα πολυ προσοχη!εχω ακουσει κατι παρομοιο για μια κοπελα στη θεσσαλονικη, αυτο που γραφει πιο πανω το κασπερακι!!

η αδερφη μου για να συνερθει απο το σοκ εκανε κανεα δυμηνο ακομα και σημερα που εχει δυο παιδια σχεδον δεν κυκλοφορει μονη της παντα εχει μαζι της και καποιον μεγαλο γιαγιαδες , παπουδες κλπ. αλλα μερικες φορες δεν το φανταζεσε οτι θα σου συμβει το ακους σαν ενα γεγονος και λες ειναι αληθινο η ψευτικο .

Διαφημίσεις

καλη μου dalia δεν ειναι οτι δεν εχουμε τα ματια μας 14 αλλα η κοινωνια αλλαζει και εμεις πρεπει να γινομαστε ακομα ποιο προσεχτικοι αν και πολλες φορες οσο και να προσεχουμε δεν ξερουμε τι μπορει να περιμενουμε τη μας ξυμερωνει την επομενη μερα . φανταζομαστε ποιος ειναι ο κυνδηνος αλλα μολης τον δουμε μπροστα μας δεν το πιστευουμε οτι μας εχει συμβει.

τρεμω στην ιδεα οτι μπορει να χασω τα παιδια μου μπροστα στα ματια μου.χθες σ'ενα παρτυ για λιγο δεν εβλεπα το γιο μου ειχε κρυφτει στις τουαλετες και δεν εβγαινε που του φωναζαμε και ηθελα να χτυπιεμαι απο τον πανικο μου.οπως καταλαβαινετε απο ψυχραιμια αλλο τιποτα!!!

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Κορίτσια εγώ αυτή την ιστορία με τη γριά πρώτη φορά την άκουσα χθες και σοκαρίστηκα . Υπάρχουν άτομα που την έχουν ξανά ακούσει και τι με αυτό ;

Τι σημαίνει το έχω ξανά ακούσει ; Εξασφαλίζει ότι δεν εξακολουθούν να συμβαίνουν ακριβώς τα ίδια ;

Κι αν είναι όλα στημένα έτσι για να μη γίνονται πιστευτά και για να μην ανησυχούμε ;

Αν ο συνάδελφος του άντρα μου είπε την ίδια ιστορία στην αστυνομία με αυτές που έχετε ξανά ακούσει , τότε η αστυνομία θα πρέπει να του πει : άστα ρε φίλε παλιά η ιστορία με την γριά........κτλ και να μη του δώσουν καμία σημασία , κάτι που ακριβώς θα θέλουν να πετύχουν αυτές οι σπείρες , να περνάνε απαρατήρητες και ως ιστορίες μυθομανών .

Κι εγώ αναρώτηθηκα για το γιατί δεν τις δείχνουν οι ειδήσεις και σκέφτηκα , ότι μπορεί να θελει η αστυνομία να νομίζουν οι κακοποιοί πως δεν συνέβη και τίποτα .

Απορώ πως ορισμένοι γονείς δεν σοκάρονται με τέτοιες ιστορίες , επειδή λένε τις έχουν ξανά ακούσει .

Προσωπικά σοκάρομαι και προσπαθώ να φυλάγομαι από όσους κινδύνους μπορώ , όπως φυσικά κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι γονείς , γι'αυτό με το που το άκουσα σκέφθηκα , πως θα έπρεπε να το μοιραστώ με άλλους γονείς , σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι σαν κι εμένα , που δεν έχουν ακούσει την ίδια ιστορία .

Που για να υπάρχει σημαίνει πως κάποτε συνέβη και αυτό είναι κάτι που επίσης με σοκάρει!!!!

ΑΥΤΟ πιστευω και γω Νταλια!!!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Προσωπικά σοκάρομαι και προσπαθώ να φυλάγομαι από όσους κινδύνους μπορώ , όπως φυσικά κάνουν όλοι οι υπεύθυνοι γονείς

άλλο το σοκάρομαι και άλλο φυλάγομαι...

και εγώ φυλάγομαι αλλά δεν σοκάρομαι από τις ιστορίες που προανέφερα..

να φανταστείς εγώ είμαι 30 ετών και την πρωτοάκουσα την ιστορία όταν ήμουν στο λύκειο...

τι ακριβώς κάνουν Αρχοντούλα μου οι υπεύθυνοι γονείς ?

ποιους θεωρείς ανεύθυνους σε σχέση με την συγκεκριμένη ιστορία ?

rQGhp3.png

κοριτσια εδω δεν κρινουμε τους υπευθυνους γονεις και ανευθυνους . εδω μπορει ο καθενας να πει τα γεγονοτα που του εχουνε συμβει ετσι ωστε να προσεχουμε τα παιδια μας σε παρομοιες καταστασεις . αν θα με πιστεψουν οτι η "ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ " ειναι αληθηνη η οχι δεν εχει σημασει για εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι τα παιδια πολλα ακουμε και πολλα γινονται για αυτο το μονο που κανουμε σαν γονεις ειναι να προσεχουμε .

κοριτσια εδω δεν κρινουμε τους υπευθυνους γονεις και ανευθυνους . εδω μπορει ο καθενας να πει τα γεγονοτα που του εχουνε συμβει ετσι ωστε να προσεχουμε τα παιδια μας σε παρομοιες καταστασεις . αν θα με πιστεψουν οτι η "ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ " ειναι αληθηνη η οχι δεν εχει σημασει για εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι τα παιδια πολλα ακουμε και πολλα γινονται για αυτο το μονο που κανουμε σαν γονεις ειναι να προσεχουμε .

βρε jenia μου θεωρώ ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα...τίποτα παραπάνω

rQGhp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...