Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΙΣΤΟΡΙΚΟ???

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!!

Γραφω για πρώτη φορά στο φόρουμ.Θα ήθελα να μοιραστώ μια απορία

με όσες κοπέλες έχουν εμπειρία.Είμαι έγκυος και με παρακολουθεί γυναικολόγος στο Έλενα.

Στο δημόσιο νοσοκομείο ο γιατρός σας ανοίγει καρτέλα με το ιστορικό σας??

Εμένα σήμερα ήταν η 2η μου επίσκεψη και ενώ η γιατρός με καθοδηγεί για όλες τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω δεν κρατάει καμία σημείωση όσον αφορά το ιστορικό μου! Όλα προφορικά ....Σας έχει τύχει?Ποιές οι εμπειρίες σας?

Διαφημίσεις

Το ίδιο συμβαίνει και με μένα (με εξετάζει γιατρός στο Έλενα). Δεν κρατάει κάποια καρτέλα με στοιχεία κλπ. Από άλλες κοπέλες έχω ακούσει ότι οι γιατροί τους τους κρατάνε καρτέλα. Και μένα μου έχει κάνει εντύπωση αυτό αλλά δεν δίνω και παραπάνω σημασία.

gwggp2.png ISWTp2.png

Το ίδιο συμβαίνει και με μένα (με εξετάζει γιατρός στο Έλενα). Δεν κρατάει κάποια καρτέλα με στοιχεία κλπ. Από άλλες κοπέλες έχω ακούσει ότι οι γιατροί τους τους κρατάνε καρτέλα. Και μένα μου έχει κάνει εντύπωση αυτό αλλά δεν δίνω και παραπάνω σημασία.

Kαλημέρα Jen,

εμένα ο γιατρός μου δεν είναι στο Έλενα αλλά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ένας γιατρός να μην κρατάει ιστορικό, θα θυμάται δηλαδή απ'έξω αν εμφάνισες κάποια αλλεργία, αν την επόμενη φορά πρέπει να ελέγξει κάτι (π.χ. τράχηλο) ή αν είχες κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια από κάποιο φάρμακο? (κάποιες κοπέλες χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα στην εγκυμοσύνη). Απαράδεκτο μου φαίνεται να μην μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει τι μου έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εσένα δεν σε προβλημάτισε???

UmGGp3.png

Καλημέρα και σε σένα...

Εμένα ο γιατρός μου είναι στο Αρεταίειο.

Συνήθως όμως πηγαίνω για έλεγχο στο ιατρείο του..

Παρόλα αυτά την πρώτη φορά που με είδε ήταν στο αρεταίειο και εκείνη την πρώτη φορά μου άνοιξε καρτέλα κρατώντας πολύ λεπτομερή στοιχεία τόσο δικά μου όσο και κάποια του άντρα μου...

Κάθε φορά ανεξάρτητα αν με βλεπει στο ιατρείο ή στο νοσοκομείο η καρτέλα μου με κάποιο μαγικό ( :lol: ) τρόπο βρίσκεται εκεί (προφανώς την φέρνουν οι βοηθοί του που βλέπεουν τα ραντεβου και τα προετοιμάζουν) και κάθε φορά μου λέει πριν να του πω εγώ την εβδομάδα που είμαι και συνεχώς την συμπληρώνει με νέα στοιχεία!!!

Να φανταστείς έχει ήδη συπμληρώσει ένα γεμάτα φύλλο λευκό Α4 και έχει πάρει και δεύτερη σελίδα!!!

:D:D:D:D:D:D:D

Μήπως η δική σου έχει κάποιο δικό της τρόπο οργάνωσης???

:roll::roll::roll::roll::roll:

D9kvp2.png?3X2batCM

Kαλημέρα Jen,

εμένα ο γιατρός μου δεν είναι στο Έλενα αλλά μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση ένας γιατρός να μην κρατάει ιστορικό, θα θυμάται δηλαδή απ'έξω αν εμφάνισες κάποια αλλεργία, αν την επόμενη φορά πρέπει να ελέγξει κάτι (π.χ. τράχηλο) ή αν είχες κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια από κάποιο φάρμακο? (κάποιες κοπέλες χρειάζεται να παίρνουν φάρμακα στην εγκυμοσύνη). Απαράδεκτο μου φαίνεται να μην μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει τι μου έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εσένα δεν σε προβλημάτισε???

όχι δεν με προβλημάτισε γιατί από άλλους έχω δει ότι παίρνει ιστορικό οπότε υπέθεσα ότι εμένα δεν το κάνει γιατί δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη ούτε πήρα κανένα εξτρα φάρμακο κλπ...πιστεύω ότι αν με παρακολουθούσε στενά για κάποιο πρόβλημα σίγουρα θα κρατούσε.

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

εμενα στο πανεπιστημιακο της Λαρισας ο γιατρος ειχε καρτελα και εγραφε εκει ολες τις εξετασεις τα αποτελεσματα δηλ και κολλουσε με συρραπτικο τους υπερηχους. απο την 36η εβδ την ειχα μαζι μου σε περιπτωση που γεννουσα να την ειχα στην κλινικη και να μην ψαχνουν στα εξωτ. ιατρεια.

Και εμένα ο προηγούμε νος γιατρός που ειχα στο Έλενα δεν κρατουσε καμία σημείωση. Και σε βεβαιώνω ότι δεν με θυμόταν, πάντα με μπερδευε με κάποια άλλη. ούτε να με ζύγισει, ούτε να πάρει πίεση ούτε τίποτα. Ο τωρινός (στη δευτερη εγκυμοσύνη μου) άνοιξε κανονικά καρτελα και κράτησε όλο το ιστορικό μου. Αλλάξα γιατρό γιατί ενώ ο πρώτος ήταν εξαιρετικά χαλαρος καθ'όλη τη διαρκεια της εγκυμοσύνης -δεν είχα αλλωστε κανενα προβλημα- στο τέλος μου εκανε καισαρική, με την ηληθια δικαιολογία της παρατεταμένης κύησης. ( στο εξωτερικό περιμένουν μέχρι και 42 εβδομάδες, στην έλλάδα στις 40+1μέρα βγαζουν το μαχαίρι)

Δεν ξέρω βρε κορίτσια τι να πω!!!Με έχει προβληματίσει αρκετά αυτό το θέμα

και σκέφτομαι να το θίξω την επόμενη φορά! Η γιατρός μου είναι η Κα

Γεωργιάδου κι ενώ είμαι ευχαριστημένη απο εκείνη μου φαίνεται αδιανόητο

να μην κρατάει καμία σημείωση! Κάπια απο εσάς που την έχει,σας ανοίγει

καρτέλα?

Είναι αρκετά περίεργο αφου δεν θυμούνται με αυτόν τον τρόπο τίποτα για εμάς!

και εγω την ιδια γιατρο εχω... για την ακριβεια σε αυτη την εγκυμοσυνη την διαλεξα... και απ'οτι εχω δει δεν εχει καρτελα μου. απο βδομαδα που εχω ραντεβου μαζι της λεω να την ρωτησω ετσι με το "γαντι" γιατι δεν κραταει καποιο αρχειο, μιας κι εγω μιλαω μαζι της περισσοτερο απο το τηλεφωνο -γιατι δεν μπορω να βρισκομαι συνεχεια Αθηνα- και δεν ξερω κατα ποσο με θυμαται. παντως και ο προηγουμενος γιατρος μου που ηταν στο Μητερα, παρολο που ειχε και δικο του ιατρειο δεν ειχε καρτελα μου...

me and my men...

Μαργαρίτα να σε ρωτήσω κάτι?

Η γιατρός κάνει και ιατρείο τα απογεύματα ή μόνο πρωϊνά?

Δεν ξέρω πάντως δεν μου αρέσει που δεν έχει κάτι για να μας θυμάται!

Και όταν με το καλό θα πάμε να γεννήσουμε τι θα γίνει?

Τπτ δεν θα έχει απο εμάς?

Απότι κατάλαβα δεν βρίσκεσαι Αθήνα!?

Διαφημίσεις

kagiaki και εγώ την κ. Γεωργιάδου έχω! :D

Πάντως εμένα ενώ στην αρχή ίσως δεν με θυμόταν εύκολα τώρα πλέον με αναγνωρίζει και δείχνει να με θυμάται. Πιστέυω ότι και εσύ μέχρι να γεννήσεις θα έχεις πάει τόσες φορές που θα σε θυμάται.

Πάντως Μαργαρίτα έτσι από περιέργεια ρώτα την αν μπορείς γιατί εμένα δεν μου έκοψε να το κάνω προχτές. Πάντως kagiaki και άλλες κοπέλες με την ίδια γιατρό δεν είχα καρτέλα και μια χαρά γέννησαν...νομίζω αν υπήρχε λόγος θα είχαν...οπότε εγώ στην θέση σου δεν θα ανησυχούσα. Φυσικά ο προβληματισμός σου είναι πολύ λογικός. :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Επίσης ξέχασα να σου πω ότι η γιατρός κάνει απογευματινά κάθε Τετάρτη και είναι με ραντεβού και πληρωμή. Εμένα αυτά με έχουν σώσει γιατί δεν άντεχα την πολύωρη πρωινή αναμονή. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Συγγνώμη που παρεμβαίνω στην κουβέντα σας, έγκυος δεν είμαι και ούτε και προβλέπεται.... αλλά διαβάζω αυτά που γράφετε και μου φαίνονται ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ! Δεν κρατάει καρτέλα?????? Δηλαδή (να χτυπήσω ξύλο, γερή να 'ναι η γυναίκα) είναι σίγουρη ότι θα μπορεί να σε ξεγεννήσει όταν έρθει η ώρα??? Αφαίρεση σπίλου θα κάνει??? Παιδί θα σε βοηθήσει να φέρεις στον κόσμο και δεν κρατάει ιστορικό??????!!!!!!!!!!!! Απίστευτο και ανεύθυνο μου φαίνεται εμένα...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

εχω αρχισει τη λιστα με αυτα που θελω ετσι κι αλλιως να τη ρωτησω και εχω συμπεριλαβει κι αυτο... maryp δεν ειναι η μοναδικη γιατρος που το κανει... σιγουρα ειναι παραξενο, αλλα δεν ειναι κατι που δεν εχω ξαναδει.

kagiaki ουτε εγω ειμαι μονιμα Αθηνα, οποτε κι εμενα αναγκαστικα οπως και στην προηγουμενη γεννα μου λιγες φορες με ειχε δει ο γιατρος. ενταξει δεν ημουν απο τις περιπτωσεις οπως οι τσιγγανες πχ που πανε ετοιμογεννες και λενε "γεια σας ηρθα" και οποιον βρουν, απλα τα καθημερινα που θα εκανε καποιος μονιμος κατοικος σε κεντρικο σημειο, εγω τα κανω αλλου.. και κανονιζω ενα ραντεβου οταν χρειαζεται. δεν ειναι και το καλυτερο το ταξιδι και η κουραση τωρα. οτι ερωτησεις για τη Γεωργιαδου εχετε ριχτε τες να ρωτησω απο βδομαδα.. :)

me and my men...

katpend γιατί καισαρική;Πρόκληση δε μπορούσε να σου κάνει;Και άλλη μια απορία.Αν η γιατρός που δεν κρατάει ιστορικό πάθει κάτι πως θα ξέρει ο επόμενος γιατρός το ιστορικό της εγκύου;Χαζό μου φαίνεται.

Διαφημίσεις

Δεν είχε εμπεδωθει το μωρο και έλεγε ότι η θέση του ήταν τέτοια που δεν είχα πιθανότητες να γεννήσω φυσιολογικά (αν και ήταν μέ το κεφάλι κάτω), εγω πιστευω ότι απλά δεν ήταν η ώρα τπυ και έπρεπε να το περιμένουμε κι άλλο. Ο γιατρός έλεγε πως είναι έτοιμο μωρό, και "αν βγεις έξω και σε σπρώξουν... και το χάσεις" και αλλές τέτοιες μ@#$%^κίες. Δυστύχώς στην 40η εβδομάδα δεν άλλάζεις έυκολα γιατρό! Είχα ρίξει πολύ κλάμα πάντως...

Τώρα ελπίζω να γεννήσω φυσιολογικά, ο τωρινός γιατρός μου είπε "κανένα πρόβλημα", ο προηγούμενος, μου είπε"αν ρίσκάρεις να χάσεις τη μήτρα σου..." Τρομοκρατία!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...