Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Όπως μου εξήγησε και ο Χριστόπουλος σε μια συζήτηση που είχα μαζί του για τον παιδικό σταθμό, το να έχει ένα παιδί γερό ανοσοποιητικό δεν σημαίνει ότι δεν θα αρρωσταίνει.

Μέχρι πέρσι που δεν πήγαινε παιδικό σταθμό

είχε αρρωστήσει μόνο μια φορά στη ζωή της

(2,5 χρονών, τα Χριστούγεννα του 2009)!

Και καυχιόμουν οτι είχε γερό ανοσοποιητικό! :roll:

(χωρίς να λάβω υπόψη μου βέβαια

οτι την είχα ολίγον "στην γυάλα"

-αποφεύγαμε κλειστούς χώρους, παιδότοπους κλπ :roll:)

Θα αρρωσταίνει λέει αλλά θα τα περνάει όλα "στο πόδι" χωρίς να υποτροπιάζει με ωτίτιδες κτλ.

Στο......."πόδι" ευελπιστώ κι εγώ

να περάσουμε την επόμενη χρονιά

που θα έχουμε και το μωρό!!!

Ελπίζω τα ομοιο που παίρνουμε τώρα

να κάνουν κάτι.....

Εξάλλου ο γιος μου έρχεται πολύ συχνά σ' επαφή με άλλα παιδάκια, σχεδόν καθημερινά στο πάρκο της γειτονιάς αλλά και σε κλειστό χώρο (ο άντρας μου είναι φανατικός του Playmobil Park!), γι' αυτό και "αρπάζει" διάφορα.

Καλά κάνετε!!!!!!! Μην κάνεις το λάθος το δικό μου!!!!!!!

Ετσι τον προετοιμάζεις για τον παιδικό σταθμό!!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μέχρι πέρσι που δεν πήγαινε παιδικό σταθμό

είχε αρρωστήσει μόνο μια φορά στη ζωή της

(2,5 χρονών, τα Χριστούγεννα του 2009)!

Και καυχιόμουν οτι είχε γερό ανοσοποιητικό! :roll:

(χωρίς να λάβω υπόψη μου βέβαια

οτι την είχα ολίγον "στην γυάλα"

-αποφεύγαμε κλειστούς χώρους, παιδότοπους κλπ :roll:)

Στο......."πόδι" ευελπιστώ κι εγώ

να περάσουμε την επόμενη χρονιά

που θα έχουμε και το μωρό!!!

Ελπίζω τα ομοιο που παίρνουμε τώρα

να κάνουν κάτι.....

Καλά κάνετε!!!!!!! Μην κάνεις το λάθος το δικό μου!!!!!!!

Ετσι τον προετοιμάζεις για τον παιδικό σταθμό!!!!!!

Συνήθως πάντως τα παιδάκια αρρωσταίνουν παρα πολυ συχνά τον πρώτο χρόνο του παιδικού και απο τον δευτερο και μετα περναν πιο...φυσιολογικά. Δηλαδη αρρωσταινουν λιγοτερο ή πιο πολυ στο ποδι.

Ειναι μεχρι να αποκτησουν τα πρωτα αντισωματα.

Εξαρταται βεβαια και απο τον παιδικο δηλ αν εχει πολλα παιδακια, ε ολο και καποιο θα ειναι αρρωστο.

Οι αρρωστιες ειναι στο προγραμμα..τι να κανουμε;! Και εμενα που δε τα παω παιδικο ολο αρρωστα ηταν το χειμωνα, κολλουσαν απο τα παιδακια που ερχονταν σε επαφη. Απλα πιστευω οσο πιο μικρα ειναι τοσο πιο ευαλωτα σε επιπλοκες. Για αυτες φοβαμαι περισσοτερο.

Τωρα το να 'κολλησει' ή όχι την ίωση εχει σχεση με το ανοσοποιητικο, υποθέτω. Μπορει να εχει κολλησει αλλα να μην εχει (πολλα/σοβαρα) συμπτωματα γιατι ο οργανισμος καταπολεμα το μικροβιο. Γιαυτο πολλα παιδακια δειχνουν καλα αλλα στην πραγματικοτητα μεταδιδουν την ιωση.

και πολύ κακως που δεν αναφέρονται έτσι θα ήταν καλυμμένοι όλοι οι γιατροί χωρίς να υπάρχουν αμφιβολίες.Εξάλλου τα φάρμακα είναι εξατομικευμένα και όχι πάρτε κόσμε....

Α!και προσοχή και στον δυόσμο είναι πρώτα ξαδέρφια με τη μέντα....

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

@Rosie

Δεν είναι αντιπυρετικά! Το έθεσε έτσι θέλοντας μάλλον να πει πως θα κάνουν την ίδια δουλειά που κάνουν και τα αντιπυρετικά. Μόνο που το κάνουν διαφορετικά, ωθούν τον οργανισμό να κάνει αυτό που θέλει (πυρετό), και έτσι εκείνος ολοκληρώνει ποιο γρήγορα αυτή την φάση και επιστρέφει στην αρχική του ισορροπία.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Καλησπέρα σας...

Επανέρχομαι με το θέμα σπυράκια...

Από το κακό στο χειρότερο πάμε...έχει γεμίσει σχεδόν σε όλο το σώμα του χέρια πόδια πλάτη κοιλιά.....

Πήρα πάλι χθες τον χριστόπουλο αφου μου λέει δεν έχουν υγρό και κανένα άλλο σύμπτωμα είναι σίγουρος ότι είναι αλλεργικά.....

Σήμερα ο μικρός όμως ξεκίνησε να έχει και φαγούρα....έχω ψάξει έχω διαβάσει αλλά δεν μπορώ να βγάλω καμία άκρη.

Του βάζω μία κρέμα με καλέντουλα, σήμερα δοκίμασα και μία με αλόη και tea trea oil να δούμε

Θα ακολουθήσω το παράδειγμα της φίλτατης rosie, θα σταματήσω να ασχολούμαι:D...με τρώει βέβαια να τον πάω να τον δει..τον εμπιστεύομαι πάρα πολύ ως γιατρό, σε πολύ δύσκολες στιγμές δεν έχει πέσει ποτέ έξω

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

σορι για την ισως ηλιθια ερωτηση: εχει αποκλειστει το ενδεχομενο παιδικης ασθενειας; πχ ανεμοβλογιας!

για τον πυρετο θα συμφωνησω εν μερει με την τακτικη 'δεν δινω τιποτα', αν δεν εχει περιεργα συμπτωματα ομως....

τωρα για τη βρογχιτιδα της rosομικρουλας, καταρχας περαστικα, κατα δευτερον να πω λιγο τον πονο μου για το θεμα, αλλά και την ''ενσταση'' μου....καλο θα ηταν να ακουσω κ γνωμες (εστω κ ενα χρονο μετα!!)

η μικρη μας:

-1ος πυρετος (υψηλος 39.5)αρχες ιουνη, λιγος βηχας,-δεν δινουμε τιποτα

-2ος πυρετος (σχετικα υψηλος)τελη ιουνη-παλι βηχας-ξανα τιποτα

-3ος πυρετος (υψηλος)αρχες ιουλη , ξανα βηχας που δεν φευγει για 2 εβδομαδες-ξανα τιποτα

-4ος ''πυρετος'' δεκατα ουσιαστικα, αρχες αυγουστου, (ειμαστε κ διακοπες κ παμε σε ενα κατσικοχωρι στην ηπειρο!!!)και βηχας με εντονο 'υγρο' ηχο στο στηθος!!!

ψαχνουμε τον τοτε παιδιατρο τιποτα, τηλ. ολη μερα τιποτα... ο ομοιο μου ηταν σε διακοπες στο εξωτερικο, ετσι δεν θα μπορουσε να βοηθησει.....αναγκαστηκαμε κ την πηγαμε σε κλασικο, οπου κ πηρε την πρωτη της αντιβιωση.....:? χαλια η διαθεση της, γκρινια, αλλα ουτε ξαναεβηξε ουτε ξαναεκανε πυρετο μεχρι τα φετινα χριστουγεννα ....(βεβαια απο κει κ επειτα ειμαστε μονιμως με μια ιωση στην τσεπη...)

ειμαι σχεδον σιγουρη οτι αν αντιμετωπιζοταν ομοιοπαθητικα ενω βλεπαμε οτι επιμενει κ ενω ημασταν αθηνα ακομα, αντι να μην κανουμε τιποτα, δεν θα χρειαζοταν να καταφυγουμε στην αντιβιωση....

τελος θα συμφωνησω με vann κ εγω δεν θελω αλλες αρρωστιες βα-ρε-θη-κα!!!!!!!!

(πηγαμε ξανα σε Κ. σημερα αλλαξε το ενα φαρμακο κ τη δυναμοποιηση του αλλου, εχουμε 15 περιπου μερες για να δουμε αν τελικα θα την κανουμε την επεμβαση.......ο ιδιος ειδε βελτιωση,σε σχεση με 10 μερες πριν, οπως κ εμεις, οι γιατροι της στο παιδων θεωρουν οτι πρεπει να βγει.................ουφφφφφφφφφφφφ)

-1ος πυρετος (υψηλος 39.5)αρχες ιουνη, λιγος βηχας,-δεν δινουμε τιποτα

-2ος πυρετος (σχετικα υψηλος)τελη ιουνη-παλι βηχας-ξανα τιποτα

-3ος πυρετος (υψηλος)αρχες ιουλη , ξανα βηχας που δεν φευγει για 2 εβδομαδες-ξανα τιποτα

-4ος ''πυρετος'' δεκατα ουσιαστικα, αρχες αυγουστου, (ειμαστε κ διακοπες κ παμε σε ενα κατσικοχωρι στην ηπειρο!!!)και βηχας με εντονο 'υγρο' ηχο στο στηθος!!!

ειμαι σχεδον σιγουρη οτι αν αντιμετωπιζοταν ομοιοπαθητικα ενω βλεπαμε οτι επιμενει κ ενω ημασταν αθηνα ακομα, αντι να μην κανουμε τιποτα, δεν θα χρειαζοταν να καταφυγουμε στην αντιβιωση....

Και ο δικος μου αν και παιρνει ομοιο για το βηχα, καθε φορα που θα κολλησει κατι θα το γυρισει στο βηχα. Λες δηλ οτι αν ενισχυθει το ανοσοποιητικο δεν θα το γυρναει στο βηχα; Γιατι οι ιωσεις που ανεφερες ηταν πολυ μακρια η μια απο την αλλη οποτε καθε βηχας ειχε το δικο του λογο...Αν τον αφηνεις χωρις φαρμακα (εστω ομοιο) λες οτι στην επομενη ιωση γινεται χειροτερος;

Εχω μπερδευτει και εγω με το βηχα που δε βλεπω να περναει, καθε φορα κανει 1-2 εβδομαδες, χωρις αλλα συμπτωματα ουσιαστικα...ουτε πυρετο... αλλα δεν ειναι συχνος, μπορει να ειναι 5-6 φορες τη μερα (τις πρωτες μερες ειναι και βραδυνος). Μου δινει ομοιο για 2 μερες, καμια αλλαγη ορατη. Στο τελος περναει.

Οσο για την αντιβιωση, αναμενο απο τον κλασσικο!

ψαχνουμε τον τοτε παιδιατρο τιποτα, τηλ. ολη μερα τιποτα... ο ομοιο μου ηταν σε διακοπες στο εξωτερικο, ετσι δεν θα μπορουσε να βοηθησει.....αναγκαστηκαμε κ την πηγαμε σε κλασικο, οπου κ πηρε την πρωτη της αντιβιωση.....:? χαλια η διαθεση της, γκρινια, αλλα ουτε ξαναεβηξε ουτε ξαναεκανε πυρετο μεχρι τα φετινα χριστουγεννα ....(βεβαια απο κει κ επειτα ειμαστε μονιμως με μια ιωση στην τσεπη...)

Απλά ήσασταν άτυχοι.

Κι εγώ δεν νομίζω να συσχετίζονται οι βήχες μεταξύ τους.

Αν ήσασταν Αθήνα ακόμη και ο πολύ άσχημος βήχας με το υγρό (βροχίτιδα ήτανε; ) το πιο πιθανό είναι ότι θα τον αντιμετωπίζατε με επιτυχία με ομοιοπαθητική, όπως κάναμε κι εμείς το Νοέμβριο που έπαθε η μικρή ασθματική βροχίτιδα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Daf, camouflage, η αλήθεια είναι οτι ο βήχας τις περισσότερες φορές

δεν περνάει απο την μια στιγμή στην άλλη.

Πρέπει να κάνει τον κύκλο του, να γίνει παραγωγικός, να σπάσουν τα φλέματα και να καθαρίσει.

Εκτός απο την περίπτωση που είναι αλλεργικός!!

ZIMAROULIS αφού επιμένει και μάλιστα χειροτερεύει

εγώ στη θέση σου δεν θα το άφηνα.....

Δεν θέλω να δώσω την εικόνα της υστερικής φοβιτσιάρας...

...αλλά ας έχουμε και λίγο τον νου μας!! :-D

......γιατι ο οργανισμος καταπολεμα το μικροβιο. Γιαυτο πολλα παιδακια δειχνουν καλα αλλα στην πραγματικοτητα μεταδιδουν την ιωση.

Αυτό ακριβώς έχω στο μυαλό μου ως "γερό οργανισμό".

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να αρρωσταίνει κάθε τρεις και λίγο

και να μου τον λες γερό οργανισμό!! :roll:

(για την κόρη μου μιλάω)

Κάθε μέρα είμαστε εκτεθειμένοι σε εκατομμύρια μικρόβια και ιούς.....

Αλλά επειδή εμείς οι ενήλικες έχουμε καλύτερη άμυνα

μπορεί ο οργανισμός μας να τα καταπολεμήσει

χωρίς να αναγκαστεί να κάνει πυρετό.

Όπως ακριβώς αυτό που λένε οτι κάποιες φορές

εμείς οι ίδιοι μπορεί να "μεταφέρουμε" μια ίωση στα παιδιά μας

(απο το εργασιακό μας περιβάλλον κλπ)

και εμείς να μην πάθουμε τίποτα

ενώ το παιδί μας να αρρωστήσει.

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη:

"Γερός" λέγεται ένας οργανισμός που αρρωσταίνει σπάνια

και όποτε αρρωστήσει το περνάει εντελώς στο πόδι!! :wink:

ΥΓ: Εμάς σήμερα η μικρή όλη μέρα δεν έκανε πυρετό!

Στην ουσία έκανε 1,5 ημέρα...απο Κυριακή απόγευμα εως Δευτέρα βράδυ.

Λέτε να την περάσουμε στο πόδι αυτή την ίωση?

Μακάρι....για να δούμε!!

Κάθε μέρα είμαστε εκτεθειμένοι σε εκατομμύρια μικρόβια και ιούς.....

Αλλά επειδή εμείς οι ενήλικες έχουμε καλύτερη άμυνα

μπορεί ο οργανισμός μας να τα καταπολεμήσει

χωρίς να αναγκαστεί να κάνει πυρετό.

Όπως ακριβώς αυτό που λένε οτι κάποιες φορές

εμείς οι ίδιοι μπορεί να "μεταφέρουμε" μια ίωση στα παιδιά μας

(απο το εργασιακό μας περιβάλλον κλπ)

και εμείς να μην πάθουμε τίποτα

ενώ το παιδί μας να αρρωστήσει.

Κατά τη ταπεινή μου γνώμη:

"Γερός" λέγεται ένας οργανισμός που αρρωσταίνει σπάνια

και όποτε αρρωστήσει το περνάει εντελώς στο πόδι!! :wink:

Ξεχνάς εδώ Σοφία ότι εμείς οι ενήλικες έχουμε έρθει στην ζωή μας σ' επαφή με εκατομμύρια μικρόβια και έχουμε αποκτήσει αντισώματα για πολλά απ' αυτά.

Αυτό δεν ισχύει για τα παιδιά μας των οποίων ο οργανισμός τους είναι παρθένος ακόμη.

Γι' αυτό και είναι σημαντικό τα πρώτα χρόνια της ζωής τους να μην τα έχουμε κλεισμένα στη γυάλα, γιατί μόνο με την εκπαίδευση αυτή το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα ενισχυθεί και θα τα προστατεύει μια ζωή.

Δες και τι λέει ο Dr Palevsky:

It is important for all of us to begin learning about new scientific information that explains why children must experience their symptoms and illnesses as a necessary rite of passage, thus, allowing their immune and nervous systems to grow, mature, and develop appropriately. The expression of these symptoms may not always be caused by infections from bacteria and viruses. Instead, these symptoms and illnesses may develop as a sign that our children are healthy; that their bodies are strong, and working to bring to the surface, and cleanse, any accumulation of wastes that are deep inside them, having accumulated due to their exposure to varying stressors in their lives. In many instances, the process of bringing these wastes to the surface of the body is aided by the bacteria and viruses already living inside of them, and is a necessary step for them to become well.

ΥΓ. Και για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ σιχαίνομαι τους παιδότοπους. Θεωρώ ό,τι είναι ό,τι πιο βρώμικο και τοξικό υπάρχει για τα παιδάκια μας μ' όλη αυτή την πλαστικούρα τους. Δεν έχω πάει ποτέ το γιο μου σε τέτοιο μέρος.

Μόνο αυτό το χειμώνα επέτρεψα στον άντρα μου να τον πηγαίνει στο Playmobil Park που ουσιαστικά δεν είναι κλασικός παιδότοπος. Αλλά και πάλι φαντάζομαι ότι θα έχει άφθονα μικρόβια εκεί πέρα :(

Διαφημίσεις

ουφ τι να πω, μπορει να μη συσχετιζονταν, αλλα η μικρη δεν κανει βηχα, το στυλ της ειναι τρελη μυξα επι μια εβδομαδα (τσεκαρισμενο ουκ ολιγες φορες!!:rolleyes:)-ναι βρογχιτιδα ηταν ....

οσο για την αντιβιωση ο μονος λογος που στενοχωρηθηκα ηταν οτι ελεγα καλα τοσον καιρο τι παμε σε ομοιο .....:?

α κ κατι αλλο ηθελα να προσθεσω πριν, οτι εκτος απο τις γενικοτερες αντιληψεις μας , ε δεν παιζει καποιο ρολο κ το ενστικτο; δλδ αν νιωθει ο γονιος οτι 'αυτη τη φορα' κατι δεν του καθεται καλα, νομιζω οτι θα ενεργησει αλλιως. σε αυτο η ομοιοπαθητικη νομιζω δινει πολλα +++ γιατι κατα καποιο τροπο 'εκπαιδευεσαι' στην παρατηρηση...

αυτα κ καληνυχτα!

περαστικα κ στο soevanοκοριτσο!

καλα δεν μπορω να μη σχολιασω.....

Θεωρώ ό,τι είναι ό,τι πιο βρώμικο και τοξικό υπάρχει για τα παιδάκια μας μ' όλη αυτή την πλαστικούρα τους.
!!!συμφωνω!!!!

(ωραιο το κειμενο.....τα δικα μας βακτηριδια γιατι πηγαν κ κατσανε στο λεμφαδενα κ δεν φευγουν με τιποτα, θα μαθω ποτε;;;; )

soevan07 ελπιζω κ σημερα να ειστε απυρετη,εγω παλι πιστευω οτι εμεις ειμαστε η ειμασταν πιο γερη σαν οργανισμοι γιατι δεν αναγκαστηκαν οι δικοι μας να μας πηγαινουν απο μηνων σε παιδικους σταθμους.Θεωρω οτι ενα παιδακι θα αναπτυξει τελειως διαφορετικο ανασοποιητικο οταν θα παει κατευθειαν στο νηπιο,παρα απο ενα αλλο που θα παει 12μηνων.Λογικο δεν ειναι?Μακαρι τα δικα μου παιδια να μπορουσα να τα στειλω κατευθειαν στο νηπιο.

Ξεχνάς εδώ Σοφία ότι εμείς οι ενήλικες έχουμε έρθει στην ζωή μας σ' επαφή με εκατομμύρια μικρόβια και έχουμε αποκτήσει αντισώματα για πολλά απ' αυτά.

Αυτό δεν ισχύει για τα παιδιά μας των οποίων ο οργανισμός τους είναι παρθένος ακόμη.

Σίγουρα,

μέσα απο την καθημερινή....."μικροβιο-τριβή"

ενισχύουμε την άμυνά μας

και τα προσπερνάμε όλα έτσι,

χωρίς πυρετούς και χωρίς τίποτα.

Υπόψιν: όσες φορές με κόλλησε η μικρή κάποια ίωση,

εγώ την πέρναγα στο πόδι με βήχα μόνο, ενώ εκείνη έκανε πυρετό.

Αυτό εγώ το μεταφράζω οτι εκείνη έκανε πυρετό γιατί ο οργανισμός της δεν είχε αντισώματα

και πάλευε για να ανταπεξέλθει στους "εισβολείς".

Άρα ποιός είναι πιο "γερός οργανισμός";

Eγώ.

Το οτι δεν κάνω πυρετό δεν σημαίνει οτι δεν λειτουργεί

το αμυντικό μου σύστημα.

Σημαίνει οτι δεν χρειάζεται να κάνω.

Γι' αυτό και είναι σημαντικό τα πρώτα χρόνια της ζωής τους να μην τα έχουμε κλεισμένα στη γυάλα, γιατί μόνο με την εκπαίδευση αυτή το ανοσοποιητικό τους σύστημα θα ενισχυθεί και θα τα προστατεύει μια ζωή

Συμφωνώ-συμφωνώ!!!

Εγώ έκανα αυτό το λάθος

γιατί τότε δεν κάναμε ομοιοπαθητική

και φοβόμουν να αρρωστήσει το παιδί

γιατί ήξερα οτι θα αναγκαζόμασταν να της δώσουμε

χημικά φάρμακα.

Τώρα όμως που μπήκαμε στο χώρο της ομοιοπαθητικής

το έχω ξεπεράσει αυτό! :-D

Μια ψιλοφρίκη έχω φάει αυτό το καιρό με τους οξύορους

που έμαθα οτι βρίσκονται και στο χώμα....:roll:

Τέλοσπάντων...θα το ξεπεράσω και αυτό κάποια στιγμή...!

Και για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ σιχαίνομαι τους παιδότοπους. Θεωρώ ό,τι είναι ό,τι πιο βρώμικο και τοξικό υπάρχει για τα παιδάκια μας μ' όλη αυτή την πλαστικούρα τους. Δεν έχω πάει ποτέ το γιο μου σε τέτοιο μέρος.

Μόνο αυτό το χειμώνα επέτρεψα στον άντρα μου να τον πηγαίνει στο Playmobil Park που ουσιαστικά δεν είναι κλασικός παιδότοπος. Αλλά και πάλι φαντάζομαι ότι θα έχει άφθονα μικρόβια εκεί πέρα :(

Όταν θα αρχίσουν να πηγαίνουν τα παιδιά σου

σχολείο

θα την ξεπεράσεις την παιδοτοπο-φοβία!

Εγώ το έχω ξεπεράσει προ πολλού

και έχουμε γυρίσει όλους τους παιδότοπους!! :mrgreen:

Πρέπει να κάνει τον κύκλο του, να γίνει παραγωγικός, να σπάσουν τα φλέματα και να καθαρίσει.

Το ειχαμε ξαναπει αυτο ε; οτι ο παραγωγικος ειναι 'καλος' βηχας και μετα καθαριζει; Εμενα αυτα τα φλεγματα ειναι που με ανησυχουν..

ΥΓ: Εμάς σήμερα η μικρή όλη μέρα δεν έκανε πυρετό!

Στην ουσία έκανε 1,5 ημέρα...απο Κυριακή απόγευμα εως Δευτέρα βράδυ.

Λέτε να την περάσουμε στο πόδι αυτή την ίωση?

Μακάρι....για να δούμε!!

Μπραβο! Περαστικα είναι ήδη!

ΥΓ. Και για να μην παρεξηγηθώ κι εγώ σιχαίνομαι τους παιδότοπους. Θεωρώ ό,τι είναι ό,τι πιο βρώμικο και τοξικό υπάρχει για τα παιδάκια μας μ' όλη αυτή την πλαστικούρα τους. Δεν έχω πάει ποτέ το γιο μου σε τέτοιο μέρος.

Συμφωνω κι εγω - μου φαινεται παραλογο με τοσο ωραιο ηλιο εξω να κλεινονται τα παιδακια μεσα στο σκοταδι και να κυλιουνται στα πλαστικα. Καλό να τα 'εκπαιδευεις' στα μικροβια και τις ιωσεις, δηλ να μην ειναι στη γυαλα αλλά αν τα πας και στο 'αντρο' των μικροβιων ειναι ρισκο.

Ενδιαφερον το πλειμομπιλ παρκ που λες -για το χειμωνα- μου αρεσουν παρα πολυ τα πλειμομπιλ και δεν τους εχω παρει (ακομα).

Daf μου ναι έχει αποκλειστεί κάποια παιδική ασθένεια, τουλάχιστον την τελευταία φορά έτσι μου είπε. Τώρα δεν τον έχω ξαναπάει διότι τα σπυράκια είναι ακριβώς ίδια απλά πολύ περισσότερα αυτή τη φορά

Σήμερα το πρωί που ξύπνησε είχε και πολύ έντονο βήχα...

Σοφία περαστικά στην μικρή, rosie επίσης

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

soevan07 ελπιζω κ σημερα να ειστε απυρετη,εγω παλι πιστευω οτι εμεις ειμαστε η ειμασταν πιο γερη σαν οργανισμοι γιατι δεν αναγκαστηκαν οι δικοι μας να μας πηγαινουν απο μηνων σε παιδικους σταθμους.Θεωρω οτι ενα παιδακι θα αναπτυξει τελειως διαφορετικο ανασοποιητικο οταν θα παει κατευθειαν στο νηπιο,παρα απο ενα αλλο που θα παει 12μηνων.Λογικο δεν ειναι?Μακαρι τα δικα μου παιδια να μπορουσα να τα στειλω κατευθειαν στο νηπιο.

Ναι, ευτυχώς

και σήμερα το πρωί είναι απύρετη! :D

Πιστεύω οτι δούλεψαν τα ομοιοπαθητικά...

...όχι καταστέλλοντας τον πυρετό

(όπως είπε και ο mesastoura: δεν είναι αντιπυρετικά)

αλλά ενισχύοντας την άμυνά της

κάνοντας πιο "σύντομο" τον κύκλο της ίωσης.

Όσο για την ηλικία που θα πάνε τα παιδάκια στο σχολείο

πιστεύω οτι η κάθε "πρώτη φορά"

θα είναι δύσκολη.

Απλά στα πολύ μικρά παιδάκια θα είναι σίγουρα

πιο δύσκολα

λόγω της "μικροβιο-τριβής" που λέγαμε με την Rosie

αλλά και λόγω του οτι

δεν μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους

γιατί δεν μπορούν να επικοινωνήσουν

όσο μπορούν να επικοινωνούν τα μεγαλύτερα παιδάκια.

Διάβασα στον αγαπητό μερκολα ότι πρέπει να τρώμε φρούτα με μέτρο διότι ο οργανισμός πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη ποσόσητα ζάχαρης την ημέρα...

Ο μικρός μου κι εγώ επίσης τρώμε ένα κιλό φρούτα την ημέρα:D να ανησυχήσω γιατρέ?

Σορυ για το οφ

Πάντως για την ανοσοενίσχυση που λέγατε εγώ έκανα στον μικρό δύο φορές, την πρώτη χρονιά στον παιδικό η κατάσταση ήταν δραματική..έπειτα όμως έχει αρρωστήσει ελάχιστες φορές και κυρίως τα περνάει στο πόδι

Πιστεύω όμως ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η διατροφή και το γεγονός ότι δεν επεμβήκαμε πολυ στο ανοσοποιητικό του παιδιού με φάρμακα και αντιβιώσεις...

Επίσης πολλές φορές τρομάζω με τους γιατρούς στην ελλάδα. Φίλη μου υπέφερε από κολίτιδα πήγε στον γιατρό και της έδωσε μία διατροφή που αν την δείτε θα ανατριχιάσετε...λοιπόν καθόλου προιόντα ολικής άλεσης, ελάχιστα λαχανικά κι αυτά βρασμένα..καθόλου ωμές σαλάτες..καθόλου ξηρούς καρπούς, φυσικά της έδωσε και φάρμακα

FXWyp3.png

Επίσης πολλές φορές τρομάζω με τους γιατρούς στην ελλάδα. Φίλη μου υπέφερε από κολίτιδα πήγε στον γιατρό και της έδωσε μία διατροφή που αν την δείτε θα ανατριχιάσετε...λοιπόν καθόλου προιόντα ολικής άλεσης, ελάχιστα λαχανικά κι αυτά βρασμένα..καθόλου ωμές σαλάτες..καθόλου ξηρούς καρπούς, φυσικά της έδωσε και φάρμακα

Aυτά της τα έδωσε για να αποφύγει τις φυτικές ίνες

οι οποίες επιβαρύνουν την κωλίτιδα

και πρήζουν το έντερο.

Θα την πιάσει όμως δυσκοιλιότητα....:?

Άρα ποιός είναι πιο "γερός οργανισμός";

Eγώ.

Το οτι δεν κάνω πυρετό δεν σημαίνει οτι δεν λειτουργεί

το αμυντικό μου σύστημα.

Σημαίνει οτι δεν χρειάζεται να κάνω.

Εγώ πάντως που δεν κάνω ποτέ πυρετό δεν θεωρώ ότι έχω γερό ανοσοποιητικό.

Η μαμά μου ποτέ δεν μας άφηνε να κάνουμε πυρετό, μεγαλώσαμε με τα αντιπυρετικά, τα παυσίπονα, τις αντιβιώσεις και φυσικά τα εμβόλια.

Ο οργανισμός μου δεν έχει μάθει να αντιδράει μόνος του πια... :(

Και εξάλλου όλοι οι ολιστικοί γιατροί δέχονται πια ότι ο πυρετός είναι θετικό σημάδι, ειδικά στα παιδιά, γι' αυτό και δεν παρεμβαίνουμε στη διαδικασία.

Η μικρή μου ξύπνησε σήμερα χωρίς πυρετό, ευδιάθετη και ζωηρή! :D

Χαίρομαι που τα καταφέραμε τελικά αλλά ταλαιπωρηθήκαμε πολύ.

Διάβασα στον αγαπητό μερκολα ότι πρέπει να τρώμε φρούτα με μέτρο διότι ο οργανισμός πρέπει να παίρνει συγκεκριμένη ποσόσητα ζάχαρης την ημέρα...

Ο μικρός μου κι εγώ επίσης τρώμε ένα κιλό φρούτα την ημέρα:D να ανησυχήσω γιατρέ?

Και στο γιο μου αρέσουνε πάρα πολύ τα φρούτα αλλά αποφεύγω να του δίνω μεγάλες ποσότητες για το λόγο που αναφέρει ο Mercola αλλά και γιατί του "κόβουνε" την όρεξη για φαγητό.

Πάντως κάποια φρούτα είναι πολύ καλύτερα από άλλα από την άποψη της φρουκτόζης, πχ οι φράουλες, τα κεράσια και τα μήλα σε σχέση με τα εσπεριδοειδή και τις μπανάνες.

Η μικρή μου ξύπνησε σήμερα χωρίς πυρετό, ευδιάθετη και ζωηρή! :D

Χαίρομαι που τα καταφέραμε τελικά αλλά ταλαιπωρηθήκαμε πολύ.

Τι μεγάλη ανακούφιση

όταν γίνονται καλά τα παλιο-ζουζούνια!!!!!!! :-D

Πάντως Rosie, βρικόμαστε σε διαφορετική φάση:

Εσύ νιώθεις ευχαρίστηση όταν περνάτε μια ίωση

χωρίς να πάρετε τίποτα απολύτως....

...ενώ εμείς όταν δεν παίρνουμε χημικά φάρμακα!!! :P :p

Είσαι.....κάτι χιλιόμετρα μπροστά μας!!! :lol: :lol:

γεια σας...η Ροσυ κ η σοεβαν αναχωρουν απο το κλαμπ ασθενων και μπηκαμε εμεις....ειναι κ τα δυο τα πιτσιρικια μου με φουλ στο 39,5...μονο στο μικρο δωσαμε ντεπον εφτασε σαραντα παρα....δυσκολο νουμερο...στη μικρη που κανει ως 39,4, δεν εχουμε δωσει τιποτα ακομα...την κραταω με νυχια κ με δοντια....απο χτες ετσι...παντως και η παιδιατρος που εχουμε διπλα μας-κλασσικη- μας ειπε οχι αντιπυρετικο πριν το 40αρι, αφου λεει μας εχει καταλαβει οτι το αντεχουμε...το αντεχουμε???μμ δυσκολα τα πραγματα....καλα η Ροσυ πιανει ταχυτητες ετους φωτος...ποιος να την πιασει???!!!!!!!!!!

spyni περαστικα σας κ γρηγορα, soevan07,Rosie καλη αναρρωση στα παιδακια σας.

Rosie θελω να σε ρωτησω η ομοιοπαθητικη μπορει να κανει κατι για τους σπασμους?εχω μια φιλη που η κορη της εχει κανει 7επεισοδια,γινεται αραγε κατι γι αυτες τις παθησεις?

spyni περαστικα σας κ γρηγορα, soevan07,Rosie καλη αναρρωση στα παιδακια σας.

Rosie θελω να σε ρωτησω η ομοιοπαθητικη μπορει να κανει κατι για τους σπασμους?εχω μια φιλη που η κορη της εχει κανει 7επεισοδια,γινεται αραγε κατι γι αυτες τις παθησεις?

αυτο το θεμα το ειχαμε θιξει οχι βεβαια εκτενως με το συνεργαζομενο παιδιατρο του Κ. οταν προσπαθουσε να μου εξηγησει το ωφελιμο του πυρετου και εγω των ρωτησα για τους σπασμους- με αφορμη περιστατικο σε φιλικο μας ζευγαρι-...στα απειρα αυτια μου μου ειχε ακουστει πολυ τραβηγμενο αυτο που μου ελεγε ,οτι δηλ. περα απο την τρομαρα των γονιων δεν ειναι κατι επικινδυνο και αντιμετωπισιμο εκατο τοις εκατο....δε θυμαμαι να μας ειπε κατι αλλο...νομιζω αξιζει την προσπαθεια!

ααα νομιζω οτι σε παλιοτερα ποστς ειχε συζητηθει πολυ το θεμα, αναμεσα σε ροσυ-φυσικα!!!-και το μελος kikileuteris, αν δεν κανω λαθος...αλλα αντε να τη βρεις τωρα την κουβεντα....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...