Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γιατί να δώσεις το οποιοδήποτε φάρμακο για 38.7 πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα;;;

Και ο μικρός έκανε πυρετό πριν λίγες μέρες και η μικρή έχει πυρετό από χθες (δεν τους πήρα θερμοκρασία, σίγουρα γύρω στο 38.5-39) αλλά ούτε μου πέρασε από το μυαλό να πάρω τον παιδίατρο να τους δώσει κάτι.

Ο οργανισμός τους θα το καταπολεμήσει μόνος του!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τι ενυδατικη και προιοντα καθαρισμου χρησιμοποιειται οσοι κανετε ομοιοπαθητικη??

Εχω ψιλοτρομαξει....διαβαζω διαφορα και δεν ξερω τι πραγματικα επιτρεπεται και τι οχι!

Η δικη μου γιατρος,σπανια σηκωνει τηλ,αλλα εκλεισα ραντεβου να την δω απο κοντα....-σε 7 μερουλες!!

Η χοντραδα??Χρησιμοποιουσα νημα για τα δοντια....(oral b satin)και αυτο εχει γευση μεντα!!!!!!!!Αι σιχτιρ ....3 μερες θεραπειας τσαμπα!!!

Επειδη το χρησιμοποιω χρονια,δεν καταλαβαινω οτι εχει μεντα...και δεν το γραφει κιολας!!

ΕΣΕΙΣ τι νημα χρησιμοποιειται???

Το λευκο τσαι σε κρεμα ενυδατωσης ειναι οκ??

Kι εγω ειχα το γιο μου με υψηλο πυρετο 3 μερες την προηγουμενη εβδομαδα. Ιωσουλα της ανοιξης προφανως. Δεν πηρα το γιατρο, κολλησε και η κορη μου, αλλα ευτυχως αυτη το περασε με δεκατα.

Γιατί να δώσεις το οποιοδήποτε φάρμακο για 38.7 πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα;;;

Και ο μικρός έκανε πυρετό πριν λίγες μέρες και η μικρή έχει πυρετό από χθες (δεν τους πήρα θερμοκρασία, σίγουρα γύρω στο 38.5-39) αλλά ούτε μου πέρασε από το μυαλό να πάρω τον παιδίατρο να τους δώσει κάτι.

Ο οργανισμός τους θα το καταπολεμήσει μόνος του!

Φοβάμαι βρε Rosie μου!!!!

Έχει περάσει τόσα αυτό το παιδάκι

απο τότε που ξεκινήσαμε αυτό τον κ@λο σταθμό!!!

Θέλω να προλάβω τίποτα χειρότερο......:(

Σοφία μου τον πυρετό δεν πρέπει να τον καταστέλλουμε γιατί ενισχύει πολύ το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού.

Και ο ομοιοπαθητικός σας δεν θα έπρεπε να σας δώσει κάτι για τόσο πυρετό χωρίς άλλα συμπτώματα!

Ο Χριστόπουλος μου είπε μετά τις τρεις μέρες ανησυχούμε για τον πυρετό και μου έδωσε ομοιοπαθητικό μόνο όταν ανέβηκε πάνω από 40 ο πυρετός και δεν ήθελα να δώσω ντεπόν.

Θα σου πρότεινα να πάρεις αυτά τα βιβλία και θα σε βοηθήσουνε πολύ τώρα που θα έρθει το καινούργιο μωρό. Ο Neustaedterείναι από τους καλύτερους ολιστικούς παιδιάτρους στον κόσμο, εκπαιδευμένος σε ομοιοπαθητική, κινέζικη ιατρική, βοτανολογία, διατροφή κτλ.

http://www.bookdepository.com/Holistic-Baby-Guide-Randall-Neustaedter/9781572246935

http://www.bookdepository.com/Child-Health-Guide-Randall-Neustaedter/9781556435645

http://www.bookdepository.com/Flu-Randall-Neustaedter/9781556435683

http://www.bookdepository.com/Vaccine-Guide-Randall-Neustaedter/9781556434235

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ!

Το "πρόβλημα" είναι δικό μου πιο πολύ.......:mrgreen:

Απλά έχω την εντύπωση οτι παρεμβαίνοντας

εγώ με τα ομοιοπαθητικά

οτι "διεγείρω" το ανοσοποιητικό της σύστημα

(το οποίο μας αποδεικνύει συνέχεια οτι είναι πεσμένο).

Σκέφτομαι οτι θέλει τον χρόνο του

και οτι σιγά-σιγά με τον καιρό

θα μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει

απο μόνος του ο οργανισμούλης της!

Προφανώς ο Κ. θα έχει αυτό υπόψιν του

οτι δεν είναι όλοι οι οργανισμοί τόσο γεροί

και γιαυτό να δίνει με "ευκολία" τα ομοιο του.

Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό: τα δίνει επειδή τα ζητάμε και από το τηλέφωνο δεν μπορεί ούτε να μας ψυχολογήσει ούτε να εκπαιδεύσει για γίνουμε πιο υπομονετικοί

Δεν νομίζω ότι το κάνει για αυτό: τα δίνει επειδή τα ζητάμε και από το τηλέφωνο δεν μπορεί ούτε να μας ψυχολογήσει ούτε να εκπαιδεύσει για γίνουμε πιο υπομονετικοί

Kαλά....ναι....σωστό και αυτό!

Υποτίθεται οτι τον παίρνεις τηλέφωνο

γιατί περιμένεις να σου δώσει κάτι!

Μην σου χαλάσει και το χατήρι!

Εγώ πάντως προσωπικά θέλω πολύύυυ εκπαίδευση....:oops:

Η μικρή τα πέρασε φέτος το χειμώνα ΟΛΑ ΜΑΖΕΜΕΝΑ...

(εκεί που πρώτα δεν πάθαινε τίποτα...μα τίποτα!!!)

κι έχω πάθει ψυχικό τραλαλάάά..........

Ευχαριστώ!

Το "πρόβλημα" είναι δικό μου πιο πολύ.......:mrgreen:

Απλά έχω την εντύπωση οτι παρεμβαίνοντας

εγώ με τα ομοιοπαθητικά

οτι "διεγείρω" το ανοσοποιητικό της σύστημα

(το οποίο μας αποδεικνύει συνέχεια οτι είναι πεσμένο).

Σκέφτομαι οτι θέλει τον χρόνο του

και οτι σιγά-σιγά με τον καιρό

θα μπορεί πλέον να ανταπεξέλθει

απο μόνος του ο οργανισμούλης της!

soevan μου, νομιζω οτι ο πυρετος δε δειχνει καθολου μα καθολου πεσμενο ανοσοποιητικο, το αντιθετο μαλιστα...και ναι εχουν δικιο τα κοριτσια στο εδωσε γιατι το ζητησες. σε εμας ο Κ. απο κοντα εχει πει πυρετος θεωρειται μετα το 39,5..και εγω πανικοβαλομουν, και τωρα καμια φορα μην το παιζω κ τερας ψυχραιμιας, αλλα του τηλ. μονο οταν φτασει πολυυυυ ψηλα...μια Κυριακη που ανεβασε πυρετο το μωρο μου ειπε μετα το 39 και αν, να δωσω belladonna... εμεις ειμαστε που χρειαζομαστε εκπαιδευση-και βαζω πρωτα εμενα μεσα-....περαστικα στη μικρουλα σου...

οσον αφορά τις κρέμες περιποίησης προσώπου κτλ εγω χρησιμοποιούσα του Κορρέ. Ε είχα μόνο το νου μου να μην έχει μέντα και καφείνη. Πχ καφείνη και menthol έχουν οι περισσότερες αδυνατιστικές κρέμες. Νταξ μόνο αυτά να αποφεύγονται δεν χρειάζεται να γινόμαστε υπερβολικοί.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με την rosie σχετικά με τον πυρετό, ότι δεν χρειάζεται παρέμβαση για κάτι τέτοιο. Από την άλλη, η ομοιοπαθητική ως γνωστό δεν καταστέλλει το σύμπτωμα. Πιστεύω πως ο Κ. μαζί με άλλα συμπτώματα που άκουσε και γνωρίζοντας το ιστορικό του παιδιού θα έδωσε κάτι και σε λογική δυναμοποίηση, ώστε να περάσει ποιό γρήγορα η φάση (παρόλο που ίσως να μην ήταν απαραίτητη αυτή η "ώθηση"). Ο φόβος της μητέρας, όπως και να το κάνουμε, δεν βοηθάει την ίαση.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Συμφωνώ με την rosie σχετικά με τον πυρετό, ότι δεν χρειάζεται παρέμβαση για κάτι τέτοιο. Από την άλλη, η ομοιοπαθητική ως γνωστό δεν καταστέλλει το σύμπτωμα. Πιστεύω πως ο Κ. μαζί με άλλα συμπτώματα που άκουσε και γνωρίζοντας το ιστορικό του παιδιού θα έδωσε κάτι και σε λογική δυναμοποίηση, ώστε να περάσει ποιό γρήγορα η φάση (παρόλο που ίσως να μην ήταν απαραίτητη αυτή η "ώθηση"). Ο φόβος της μητέρας, όπως και να το κάνουμε, δεν βοηθάει την ίαση.

Ακριβώς! Δεν σου δίνει φάρμακο για να "κατεβάσει" τον πυρετό, ακόμα κι αν έτσι νομίζει η μητέρα, στη διάρκεια της επιδείνωσης μάλιστα μπορεί να ανέβει κι άλλο ο πυρετός! Μην ξεχνάμε πως για να δώσει φάρμακο ζητά να μάθει κι άλλα συμπτώματα εκτός από τον πυρετό, αλλαγή στη συμπεριφορά, στις συνήθειες, διατροφή, διάθεση, πόνο κλπ.

Όχι-όχι!!

Δεν της έδωσα τα ομοιοπαθητικά

με σκοπό να της πέσει ο πυρετός!!

Της τα έδωσα για να της ενισχύσει την άμυνά της

και να μην της εξελιχθεί η ίωση

σε ωτίτιδα, ή αμυγδαλίτιδα ή βρογχίτιδα ή... σε τίποτα άλλο.

Αυτές οι ασθένειες είναι η συνέπεια μιας ίωσης.

(μου έχει εξηγήσει ο παιδίατρος)

Όταν χτυπάει ο ιός έναν οργανισμό

πάει μετά και "κάθεται" στα αδύναμα σημεία που θα βρει

(αυτιά, αμυγδαλές, βρόγχους κλπ)

Γιαυτό σου λένε όλοι

περίμενε να περάσουν 3-4 μέρες

γιατί μπορεί να περάσει έτσι η ίωση

(χωρίς να χτυπήσει πουθενά)

όπως μπορεί και να πάει να "κάτσει" κάπου.

Ε, εκεί είναι που σου τα χαλάνε

οι συμβατικοί γιατροί, και σου λένε

"Έπαθε ωτίτιδα! Τσάκωσε μια αντιβιωσούλα!"

Όταν χτυπάει ο ιός έναν οργανισμό

πάει μετά και "κάθεται" στα αδύναμα σημεία που θα βρει

(αυτιά, αμυγδαλές, βρόγχους κλπ)

Εμένα η κόρη μου που είναι τόσο μικρούλα έχει για τρίτη μέρα σήμερα πυρετό. Ούτε ξέρω καν πόσο ψηλό, έπαψα να βάζω θερμόμετρο για να μην αγχώνεται ο άντρας μου, αλλά το βράδυ σίγουρα ανεβαίνει πολύ ψηλά.

Και έχει κάνει και δύο φορές βροχίτιδα μέχρι τώρα, οπότε υπάρχει και τώρα η πιθανότητα να συμβεί αυτό. Αλλά μόνο όταν συμβεί αυτό θα πάρω τον ομοιοπαθητικό, δεν υπάρχει λόγος να καταστείλω τον πυρετό τώρα.

Ίσα ίσα που ο οργανισμός της εκπαιδεύεται να πολεμάει μόνος του τους "εισβολείς".

Είναι σημαντικό τα παιδάκια να περάσουνε ψηλούς πυρετούς τα πρώτα χρόνια της ζωής τους!

Βέβαια δεν λέω ταλαιπωρείται πολύ κι αυτή κι εγώ, είναι σαν ένα μαραμένο λουλούδάκι τώρα, γκρινιάζει συνεχώς και έκανε και δύο φορές εμετό.

Κι εγώ έχει τρεις νύχτες να κοιμηθώ, είμαι πολύ κουρασμένη.

Αλλά απ' την άλλη σκέφτομαι ότι "καλά κόποις κτώνται!" :wink:

Διαφημίσεις

Rosie, είσαι κομματάκι ... extreme, αλλά για αυτό ... σε .... γουστάρω :-D

(sorry για την σεξουαλική παρενόχληση :oops: )

ο καθένας λοιπόν έχει τα βιώματά του και την αντίστοιχη τόλμη.

δεν υπάρχει νομίζω λόγος να το τραβάμε περισσότερο από όσο αντέχουμε.

τα όρια αυτά φυσικά καλό είναι σιγά σιγά να τα τροποποιήσουμε προς εκεί που θεωρούμε καλύτερο.

και τέλος, φυσικά και δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια (αλλά όλα φοβούνται κυρίως βάση του φόβου των γονιών τους)

πᾶν μέτρον ἄριστον

Αλλά μόνο όταν συμβεί αυτό θα πάρω τον ομοιοπαθητικό, δεν υπάρχει λόγος να καταστείλω τον πυρετό τώρα.

Bρε παιδιά......καθήστε γιατί με μπερδέψατε τώρα!

Με τα ομοιοπαθητικά καταστέλεται ο πυρετός;

Χθες πάντως παρόλα τα ομοιοπαθητικά

ξαναανέβασε πυρετό 38,5......

(πήραμε λάθος ομοιοπαθητικό;; )

Rosie, είσαι κομματάκι ... extreme, αλλά για αυτό ... σε .... γουστάρω :-D

(sorry για την σεξουαλική παρενόχληση :oops: )

:lol:

Πάλι καλά, νόμιζα ότι μόνο ο άντρας μου μπορούσε να με ανεχθεί! :lol:

Bρε παιδιά......καθήστε γιατί με μπερδέψατε τώρα!

Με τα ομοιοπαθητικά καταστέλεται ο πυρετός;

Όταν είχε πολύ ψηλό πυρετό ο γιος μου και πήρα τον παιδίατρο μου έδωσε Belladonna και ένα άλλο (δεν το θυμάμαι τώρα).

Τον ρώτησα αν έπρεπε να δώσω και ντεπόν (γιατί ο πυρετός πέρασε τους 40!) και μου είπε όχι, αυτά είναι αντιπυρετικά.

Δεν ξέρω όμως τι ακριβώς εννοούσε, υπέθεσα ότι κάνουνε τη δουλειά του ντεπόν και η αλήθεια είναι ότι σε μερικές ώρες τον ρίξανε!

Αλλά και πέρα απ' αυτό, ομοιοπαθητικό ή όχι αποτελεί παρέμβαση στη φυσική άμυνα του οργανισμού.

Rosie η αληθεια ειναι οτι διαβαζω αυτα που γραφεις κ φρικαρω,εγω δεν θα μπορουσα με ΤΙΠΟΤΑ μιλαμε για πολυ ολιστικη θεραπεια .Θεωρω οτι γι αυτο υπαρχουν τα ομοιοπαθητικα φαρμακα για να ριχνουν τον πυρετο,εγω στα παιδια μου μετα το 39τους δινω η ομοιο η ντεπον,ειδικα η κορη μου κ με δεκατα ειναι κομματια κ σερνεται το παιδακι,δεν θελω να την βλεπω ετσι ουτε φυσικα να της δινω κατευθειαν φαρμακα.Οποτε εχω σαν οριο το 39.Την Κυριακη βγηκαμε με ενα φιλικο ζευγαρι κ μου ειπε οτι η κορη της κανει πυρετικους σπασμους απο 37,κ μου ελεγε τι εχει περασει,εγω της ελεγα για την ομοιοπαθητικη εαν μπορουσε να της ενισχυση το ανοσοποιητικο της,ωστε να μην κολλαει γιατι το παιδακι εχει κανει 7επεισοδια κ ολα με νοσηλεια.Αληθεια ξερει καποιος να μου πει εαν οντως η ομοιοπαθητικη θα μπορουσε να την βοηθησει?

Rosie η αληθεια ειναι οτι διαβαζω αυτα που γραφεις κ φρικαρω,εγω δεν θα μπορουσα με ΤΙΠΟΤΑ μιλαμε για πολυ ολιστικη θεραπεια

Εγώ την θαυμάζω για την ψυχραιμία της

και εμπιστεύομαι τις γνώσεις της...

...τα αποτελέσματα των "κόπων" της όμως

θα φανούν μόνο

όταν θα αρχίσουν τα παιδάκια της να πηγαίνουν

για πρώτη φορά σχολείο :-D

Βέβαια εδώ που τα λέμε με τέτοια....σκληραγώγηση

θα έχουν πάθει ανοσία!! :lol: :lol:

Η κόρη μου όσο δεν πήγαινε παιδικό σταθμό

ήταν όλα μέλι-γάλα!

Μετά ήρθαν όλα μαζεμένα!!!! :(

Μα οσο δεν εκθετεις τα παιδια στα μικροβια ειναι οντως ολα μελι γαλα,κ εμενα η κορη ειναι 4,5 χρονων κ μεχρι πριν 6μηνες δεν ειχε παρει ποτε αντιβιωση,κ ξαφνικα επαθε ουρολοιμωξη,ειχε υγρο στα αφτια,κ τωρα επαθε κ την λοιμωδη.Οταν πηγαινουν τα παιδια παιδικο τοτε ξεκινανε ολα με τις ιωσεις.Πριν τον παιδικο ηταν ζητημα να μου ειχε αρρωστησει 3φορες σε 4χρονια.

...τα αποτελέσματα των "κόπων" της όμως

θα φανούν μόνο

όταν θα αρχίσουν τα παιδάκια της να πηγαίνουν

για πρώτη φορά σχολείο :-D

Όπως μου εξήγησε και ο Χριστόπουλος σε μια συζήτηση που είχα μαζί του για τον παιδικό σταθμό, το να έχει ένα παιδί γερό ανοσοποιητικό δεν σημαίνει ότι δεν θα αρρωσταίνει.

Θα αρρωσταίνει λέει αλλά θα τα περνάει όλα "στο πόδι" χωρίς να υποτροπιάζει με ωτίτιδες κτλ.

Εξάλλου ο γιος μου έρχεται πολύ συχνά σ' επαφή με άλλα παιδάκια, σχεδόν καθημερινά στο πάρκο της γειτονιάς αλλά και σε κλειστό χώρο (ο άντρας μου είναι φανατικός του Playmobil Park!), γι' αυτό και "αρπάζει" διάφορα.

Αλλά πέρα από δυο φορές που πήρε στην ζωή του ομοιοπαθητικό (για τον πυρετό και για ένα χαλάζιο) δεν χρειάστηκε ποτέ τίποτα άλλο, ούτε καν αντιβηχικό.

Τώρα η κόρη μου φαίνεται πιο ευαίσθητη γι' αυτό και το παλεύω με τον πυρετό, ο δεύτερος που έκανε μέσα σ' αυτό το μήνα.

Αλλά πριν από το Μάιο δεν είχε ξανακάνει ποτέ πυρετό και ανησυχούσα γιατί όπως είπαμε ο πυρετός είναι ένδειξη γερού ανοσοποιητικού.

Εγω θελω να μην αρρωσταινουν καθολου γινεται???????????????????

δεν μπορω να ακουω για αρρωστιες,δεν θελω αλλες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θελω ολα τα παιδακια του κοσμου να ειναι καλα κ εμεις καλυτερα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...