Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μέχρι πόσων μηνών εντελώς οριζόντιο?

Recommended Posts

Βρε κορίτσια έχετε δει πως είναι το καρ κιτ των πορτ μπεμπέ? Εκτός του ότι δένουν καλά στο αυτοκίνητο, έχουν ζωνούλα εσωτερικά για το μωρό και προστατευτικό τοίχωμα (ένα πράμα σαν την πάντα που βάζουμε στην κούνια). Τέλος πάντων δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να πείσω καμία να χρησιμοποιεί πορτ μπεμπέ στο αυτοκίνητο και ούτε θα γίνω απόλυτη και θα πω αυτό είναι το σωστό και τέλος. Εγώ θεωρώ ότι κάνω το καλύτερο για το μωρό μου και τις ανάγκες του. Σήμερα που το έβαλα πρώτη μέρα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου (καθώς δεν χωράμε πλέον στο πορτ μπεμπέ) το βρήκα εξαιρετικά άβολο για το μωρό. Κοιμόταν και κάποια στιγμή που ξύπνησε απότομα τρόμαξε και τράνταξε το κεφαλάκι του με δύναμη μπροστά... Πραγματικά φοβήθηκα μήπως έπαθε κάτι.. Επίσης όσον αφορά το εξωτερικό, ο άντρας μου μεγάλωσε Γερμανία κι έχει φίλους εκεί. Όταν λοιπόν ρωτήσαμε για τη μεταφορά του μωρού μας είπε ένας φίλος του γιατρός πως εφόσον είναι πιστοποιημένο για μεταφορά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πορτ μπεμπέ.

Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη yogini γιατί φαίνεται άνθρωπος ειλικρινέστατος και πολύ την πάω. Θα μπορούσε πίσω από την ανωνυμία του δικτύου να γράφει ότι τη συμφέρει (όπως σίγουρα πολλές κάνουν)και να παρουσιάζεται η τέλεια μάνα! Είμαστε όμως άνθρωποι και έχουμε και αδυναμίες.. Δεν περίμενα κάτι λιγότερο από αυτήν...

age.png

Διαφημίσεις

Yogini μου χιλια συγνώμη !! Δεν έπρεπε να πω τιποτα , ειλικρινα συγνώμη !

Το μονο που θα πω ειναι πως δεν πιστευω πως εισαι τελεια , ουτε για τον εαυτο μου πιστευω πως ειμαι τελεια ...δεν το πιστεύω για ΚΑΝΕΝΑΝ αυτο ! Δεν μου χάλασες καμια ωραια εικονα .... Τελος παντων , ίσως καποτε το ξανασυζητήσουμε .

VgL7.jpgIgLdp2.png

Επειδή το θέμα έχει αναφερθεί μόνο ανάμεσα σε άλλα θέματα, και δεν έχει συζητηθεί διεξοδικά από όσο έχω ψάξει, ανοίγω αυτό εδώ για να βγάλω άκρη σχετικά με το μέχρι πότε το μωρό πρέπει να είναι παντού εντελώς οριζόντιο γιατί έχω μπερδευτεί...

και μπερδευτήκαμε γιατί ενώ μέχρι σήμερα λέγαμε να πάρουμε:

1. το καρότσι zippy,

2. να κοιμίζουμε το μωρό το βράδυ στις αρχές σε μια δανεική καλαθούνα

3. και να αγοράσουμε το καθισματάκι αυτοκινήτου maxi cosi cabriofix που είναι και isofix και με αυτό να το μετακινούμε στα χέρια για σύντομες μετακινήσεις ή επισκέψεις...

το πορτ μπεμπε το θεωρούσα εντελώς περιττό...

μας είπε μια άλλη μητέρα ότι αυτήν την έσωσε το port bebe που ήταν εντελώς ξάπλα και με αυτό το πήγαιναν το νεογέννητο παντού και ταβέρνες, σινεμά κλπ και φυσικά το μετακινούσαν μέσα στο αμάξι (πράγμα που θεωρώ αδιανόητο λόγω ασφάλειας αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου) και ότι δεν κάνει τους πρώτους μήνες να το έχουμε πολύ ώρα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου επειδή δεν είναι εντελω΄ς οριζόντιο...

τελικά αν αυτό ισχύει για πόσους μήνες ισχύει? Από ποιον μήνα και μετά μπορούμε να το έχουμε άφοβα στο καθισματάκι για τις επισκέψεις μας?

Μια άλλη λύση φυσικά θα είναι αντί στο καθισματάκι να το έχουμε στο καροτσάκι...

ουφ μπερδεύτηκα...help! :roll:

Jen εμεις πήραμε το zippy και μαζί το αντιστοιχο καθισματακι αυτοκινήτου (το huggy της Ιnglesina που προσαρμόζεται στο zippy) και μου φαινεται μια χαρα για νεογεννητο. Από όλα τα καθισματακια που είδαμε ήταν το πιο "ξαπλα" και εχει και συστημα isofix. Για κοιταξε το μήπως σε βολέψει και εσενα...

Δέσποινα μου το huggy δεν έχει isofix 100% γιατί το ψάξαμε πολύ...αν είχε θα το παίρναμε σίγουρα...έχει ένα σύστημα easy clip που όμως δεν έχει καμιά σχέση με το isofix ως προς ευκολία βάλε-βγάλε και ως προς σταθερότητα...είσαι σίγουρη ότι αυτό που πήρατε είναι isofix? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Γιατί της επιτίθεστε της κοπέλας? Αφου σας λέει ότι έχει car kit με το οποίο το πορτμπεμπέ ασφαλίζει όπως και το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Γιατί επιμένετε να λέτε ότι είναι εγκληματικό κάτι που είναι ακριβώς ότι κάνετε εσείς που χρησιμοποιείτε το καθισματάκι?

Μην υψώνετε τους τόνους χρονιάρες μέρες

Σε καμια περίπτωση δεν επιτεθηκα σε ΚΑΜΙΑ κοπέλα και ειδικά στην Jen.

Δεν νομίζω ότι αναφερόταν σε μένα Λαμπρινή η ravT...:)

όπως και να έχει συμφωνώ μαζί σου και τελικά μιλώντας και με φίλους που έχουν μωρά καταλήξαμε σε αυτά που προανέφερα...τώρα στην πράξη θα σας πω τελικά αν ήταν όλα βολικά. :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Δεν είπα ότι επιτέθηκε σε εσένα Jen.

Στη smaroula επιτέθηκε.

Η καθεμιά έχει τις απόψεις της και καμία δεν είναι τέλεια ειδικά εάν πρόκειται για 1ο παιδί. Έχω δει άπειρους νέους γονείς να παίρνουν τα παιδιά στο σπίτι από το μαιευτήριο με πορτ μπεμπε ή καλαθούνα. Μακάρι να μπορώ να το βάλω στο καθισματάκι. Αν όχι θα έχω και το car kit μαζί να το πάρουμε στο πορτ μπεμπε. Στη δική μου περίπτωση άλλωστε η διαδρομή σπίτι- μαιευτήριο δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Προσωπικά δεν αισθάνομαι ότι δέχτηκα επίθεση από τη Λαμπρινή. Όπως η κοπέλα λέει την άποψη της, έτσι κι εγώ λέω τη δική μου. Βέβαια κάποιες λέξεις του στυλ "είναι εγκληματικό", που χρησιμοποιούνται από κάποιες κοπέλες, ακούγονται κάπως... Ευτυχώς δεν έχω τέτοιες τάσεις.... ακόμα... Όπως και καμμία από εδώ μέσα δε θα με κάνει να αισθανθώ τύψεις χρησιμοποιώντας τέτοιες κουβέντες.. Ξέρω ότι δεν είμαι τέλεια και θα κάνω και λάθη. Γι αυτό μπαίνω στο φόρουμ για να διαβάσω κάποια πράγματα από πιο έμπειρες μανούλες που έχουν πάντα τη διάθεση να συμβουλεύουν με καλοπροαίρετο τρόπο. Καλημέρα σας!

age.png

Οκ οκ εγω παιρνω πισω την λεξη εγκληματικο ισως ηταν λιγο βαρια smaroula μου.

Αλλα κανεις δεν προσπαθει να σε κανει να νοιωσεις τυψεις,Εξαλλου γιατι να νοιωσει,ς αφου αυτο που εκανες εσυ το θεωρεις σωστο,δεν ειναι ετσι?

Δεν θελω να θιξω κανεναν, κανεις δεν ειναι τελειος. Ο καθενας προσπαθει το καλυτερο για το παιδι του. :wink:

Ολγα το θεμα δεν ειναι αν πιανει καλα το πορτ μπεμπε στο αυτοκινητο.......αλλα το οτι το μωρο δεν μπορει να ακινητοποιηθει μεσα στο πορτ μπεμπε.......δλδ αν φρεναρει το αυτοκινητο το πορτ μπεμπε θα μεινει στην θεση του αλλα το μωρο θα τρανταχτει.......μπορει και να πεταχτει εξω απο το πορτ μπεμπε......

Δεν ξέρω αν έχεις δει στην πράξη τα εν λόγω πορτ μπεμπε που συζητάμε και που απέχουν κατα πολύ απο τις ψάθινες καλαθούνες που κυκλοφορούν συνήθως ...

Το πορτ μπεμπέ που λέω εγώ πέραν του ότι ειναι δεμένο αυτό στο κάθισμα του αυτοκινήτου, είναι δεμένο με ζώνη και το παιδί μέσα σε αυτό και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είναι λιγότερο δεμένο από ότι είναι στο κάθισμα αυτοκινήτου. Έχω και απο τα δύο είδη μεταφοράς και δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω ή το ένα ή το άλλο ... έχω όμως τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω αυτό που εγω βλεπω πως ειναι ασφαλέστερο για το παιδί μου ... δεν πα να μου το πουν 800 έρευνες μάτια έχω και βλέπω ... στο καρεκλάκι αυτοκινήτου το κεφαλάκι του νεογέννητου πάει και έρχεται σαν φτερό στον άνεμο ... στο πορτ μπεμπέ είναι πολύ καλύτερα γιατί είναι ξαπλωμένο και επίσης δεμένο ... πως θα φύγει δηλαδή :?: Οσο ευκολα φεύγει απο το πορτ μπεμπε αλλα τοσο εύκολα φεύγει απο το καρεκλάκι το παιδι κούφια η ώρα...

Τεσπα δεν το συνεχίζω άλλο ... συμφωνω πως κάθε γονέας κρίνει και πράττει πάντα το καλύτερο για το παιδί του ... για αυτό τα παίρνω όταν γράφονται φράσεις του τύπου ότι είναι ανεύθυνο και εγκληματικό να κάνεις το ένα ή το άλλο ... ας κρατήσει ο καθένας τους χαρακτηρισμούς για τον ευατό του ...

Και πολύ καλημέρα σας :lol::lol::lol:

1aLup3.png

BtUIp3.png

Προσωπικά Νίκη δε νιώθω τύψεις γιατί είχα τη δυνατότητα να επιλέξω ανάμεσα και στις 2 λύσεις (καρεκλάκι ή πορτ μπεμπε) και επίσης είχα και κάποια ενημέρωσηι πριν τα χρησιμοποιήσω. Αν όμως αυτή τη στιγμή δεν γνώριζα τίποτα και είχα καταλήξει στη μια λύση και διάβαζα οτι αυτό που πάω να κάνω είναι εγκληματικό, ε δεν είναι να μην αισθάνεσαι κάπως? Για τα παιδάκια μας μιλάμε.. Όλες σίγουρα θέλουμε και προσπαθούμε για το καλύτερο! Γι αυτό καλό είναι όταν αναφερόμαστε σε τέτοια ευαίσθητα θέματα όπως η ανατροφή του παιδιού μας, να χρησιμοποιούμε πιο ήπιες φράσεις.

Καταλαβαίνω βέβαια ότι οι φράσεις αυτές γράφονται πάνω στην ένταση της στιγμής θέλωντας να προστατέψουμε τον άλλο από κάποια ενέργεια που θεωρούμε επικίνδυνη. Αυτά... Ελπίζω Jen να σε βοηθήσαμε! :D

age.png

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα παίρνεται της μετρητής αυτά που λέει η κάθεμια από εμάς εδώ μέσα! Η κάθε μια θα κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο και ασφαλέστερο για το παιδί της, και εγώ χρησιμοποίησα το πορτ μπεμπέ με το καρ κιτ γιατί στο καθισματάκι που την έβαλα 20 ημερών κάθισε σαν στραβοχυμένος λουκουμάς (και μην ακούσω γιατί το έβγαλα το μωρό στις 20 μέρες... γιατί έκανε ζέστη ήμουν κλεισμένη στους 4 τοίχους κόντευα να πέσω σε κατάθλιψη και έτσι μου φάνηκε καλή ιδέα να την βγάλω αυγουστιάτικα το βραδάκι να κάνουμε βόλτα με τον μπαμπά μας. Άλλωστε δεν πιστεύουμε στο σαραντισμό και ευτυχώς ούτε ο παιδίατρος μας) Και ναι για χιλιοστή φορά το παιδί ασφαλίζετε στο πορτ μπεμπέ γιατί το σφίγει ο υμάντας που το κρατάει στην κοιλίτσα του και δεν κουνιέται ρούπι - το ξέρω γιατί κοντέψαμε να τρακάρουμε και εγώ καθόμουν πίσω με την μπέμπα στο πορτ μπεμπέ- και ναι έχει και ένα προστατευτικό που βάζεις γύρω γύρω στην περιοχή του κεφαλιού για να μην χτυπήσει το κεφαλάκι του δεξιά και αριστερά και μπορεί η κάθε μια να βάλει και κάτι έξτρα μια ακόμα πικέ κουβερτούλα όπως έκανα εγώ για έξτρα προστασία. Αλλά ναι οι φράσεις είναι εγκληματικό είναι περιττές.. τα ίδια άκουσα και εγώ όταν είπα ότι την μεταφέρω εκέι .... Είμαι εντάξει με τις επιλογές μου και τις κάνω συνειδητά!! Δηλαδή εγώ πρέπει να πω ότι η κουνιάδα μου που δίνει στον ανιψιό μου 18 μηνών μπισκότα μιράντα για να τσιμπάει ότι είναι εγκληματικό??? Ούτε εγώ συμφωνώ με αυτό που κάνει και ναι πιστεύω ότι σε βάθος χρονου του κάνει κακό που έμαθε στην ζάχαρη και στα μπισκοτάκια από τώρα και άμα δεν του δώσεις αρνείται να φάει και κλαέι και σπαράζει... Αλλά δεν θα τις πω ότι κάνει έγκλημα στον μεταβολισμό του και στην περαιτέρω ανάπτυξή του... απλά της είπα ότι δεν το θεωρώ καλή ιδέα.. Καλημερα σε όλες σας κορίτσια και καλή χρονιά να έχουμε :D:D:D

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν έχεις δει στην πράξη τα εν λόγω πορτ μπεμπε που συζητάμε και που απέχουν κατα πολύ απο τις ψάθινες καλαθούνες που κυκλοφορούν συνήθως ...

Το πορτ μπεμπέ που λέω εγώ πέραν του ότι ειναι δεμένο αυτό στο κάθισμα του αυτοκινήτου, είναι δεμένο με ζώνη και το παιδί μέσα σε αυτό και ειλικρινά δεν πιστεύω ότι είναι λιγότερο δεμένο από ότι είναι στο κάθισμα αυτοκινήτου. Έχω και απο τα δύο είδη μεταφοράς και δεν έχω κανένα λόγο να υποστηρίξω ή το ένα ή το άλλο ... έχω όμως τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσω αυτό που εγω βλεπω πως ειναι ασφαλέστερο για το παιδί μου ... δεν πα να μου το πουν 800 έρευνες μάτια έχω και βλέπω ... στο καρεκλάκι αυτοκινήτου το κεφαλάκι του νεογέννητου πάει και έρχεται σαν φτερό στον άνεμο ... στο πορτ μπεμπέ είναι πολύ καλύτερα γιατί είναι ξαπλωμένο και επίσης δεμένο ... πως θα φύγει δηλαδή :?: Οσο ευκολα φεύγει απο το πορτ μπεμπε αλλα τοσο εύκολα φεύγει απο το καρεκλάκι το παιδι κούφια η ώρα...

Κοιτα και οι ζωνες ασφαλειας ειναι υποτιθεται για να σωζουν ζωες, αλλα εχουν υπαρξει φορες που πηραν ζωες.......ολα ειναι σχετικα!!!

Δεν εχω πορτ μπεμπε και δεν ξερω πως κρατανε το μωρο, μου χαν πει ομως οτι ειναι βασικο να υπαρχει υποστηριξη στον αυχενα, δεξια αριστερα με τα ειδικα μαξιλαρακια.

Εγω 2 καθισματα που εχω παρει ως τωρα (το πρωτο των 80 ευρω και το αλλο britax υποτιθεται καλο των 230ε) ηταν μια χαρα και το παιδι δεν μπορει να κουνηθει ρουπι........ισως ενα μωρο μικροκαμωμενο να μη στηριζεται καλα.....τα καθισματα διαφερουν μεταξυ τους.

Οταν ηταν να παρω το δευτερο καθισμα δεν ειχα καμμια ορεξη να σκασω τοσα λεφτα, αλλα μια φιλη με 3 παιδια με επεισε οτι προειχε η ασφαλεια και ηταν καλυτερα να κοψω απο αλλου λεφτα παρα απο το καθισμα. Και δεδομενου οτι κανουμε ταξιδια πολυωρα ακολουθησα την συμβουλη της......κι ας βαριαστεναζε ο αντρας μου....:lol:

Στα μαθηματα παντως που μας ειχαν κανει στο νοσοκομειο Αλέξανδρα (ρωτα και την Μυρτω) μας ειχαν τονισει οτι δεν επιτρεπονται πορτ μπεμπε στην μεταφορα παρα μονο καθισματα.........και ειπαν οτι στο εξωτερικο δεν σου επιτρεπουν να παρεις το μωρο απο το νοσοκομειο χωρις το σωστο καθισμα........τωρα αν αυτο ειναι υπερβολη δεν ξερω........ουτε γεννησα στο εξωτερικο για να χω πρωτο χερι αποψη......

Παντως το τι κανουν οι περισσοτεροι γονεις στην ελλαδα οπως λεει καποια φιλη δε μου λεει κατι.......

Κι εγω εχω παρει απο αναγκη, αρκετες φορες το παιδι στα χερια, η σε αμαξι χωρις καθισμα και εφτασα με κομμενη την ανασα σπιτι (γιατι ειναι να μη σου τυχει το κακο) αλλα αυτο δε σημαινε οτι εκανα καλα η οτι αποτελουσα παραδειγμα προς μιμηση.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Παντως κοριτσια καθισμα με καθισμα εχει τερααααστια διαφορα!!!!! Μου χαν κανει επιδειξη αρκετα μοντελα και οντως τα ακριβα κομματια ειναι αλλο πραγμα......καμμια σχεση με τα φθηνα.......αλλη υποστηριξη, αλλιως δενεται το παιδι κλπ.......πριν το britax ειχα ενα chicco δανεικο και ηταν πραγματικα για γελια μπροστα του......και το britax δεν ειναι η κορυφη.......alla δε μου κανε καρδια να σκασω 300 ευρω για καθισμα που θα μας εκανε για κανα δυο χρονια ακομα...... :roll:

Αυτο που πηρα, που ειναι ας πουμε ναμπερ 3 στην ιεραρχια, ειναι υποτιθεται για αρκετα χρονια κι εχει διπλη ενισχυση.....οταν το παιδι μεγαλωσει βγαζεις το ενα σετ μαξιλαριων και μενει το πρωτο και η πλατη ανεβαινει για να στηριξει το λαιμο.....με αυτη την προοπτικη εσκασα και 230 ευρω........

Αν και βλεπω πολυ ζωηρο τον μικρο και δεν θελει ουτε να τον δενουμε αλλα ουτε και να καθεται μεσα..........θα βλαστημησουμε στο επομενο ταξιδι..... :roll:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...