Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μέχρι πόσων μηνών εντελώς οριζόντιο?

Recommended Posts

Επειδή το θέμα έχει αναφερθεί μόνο ανάμεσα σε άλλα θέματα, και δεν έχει συζητηθεί διεξοδικά από όσο έχω ψάξει, ανοίγω αυτό εδώ για να βγάλω άκρη σχετικά με το μέχρι πότε το μωρό πρέπει να είναι παντού εντελώς οριζόντιο γιατί έχω μπερδευτεί...

και μπερδευτήκαμε γιατί ενώ μέχρι σήμερα λέγαμε να πάρουμε:

1. το καρότσι zippy,

2. να κοιμίζουμε το μωρό το βράδυ στις αρχές σε μια δανεική καλαθούνα

3. και να αγοράσουμε το καθισματάκι αυτοκινήτου maxi cosi cabriofix που είναι και isofix και με αυτό να το μετακινούμε στα χέρια για σύντομες μετακινήσεις ή επισκέψεις...

το πορτ μπεμπε το θεωρούσα εντελώς περιττό...

μας είπε μια άλλη μητέρα ότι αυτήν την έσωσε το port bebe που ήταν εντελώς ξάπλα και με αυτό το πήγαιναν το νεογέννητο παντού και ταβέρνες, σινεμά κλπ και φυσικά το μετακινούσαν μέσα στο αμάξι (πράγμα που θεωρώ αδιανόητο λόγω ασφάλειας αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου) και ότι δεν κάνει τους πρώτους μήνες να το έχουμε πολύ ώρα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου επειδή δεν είναι εντελω΄ς οριζόντιο...

τελικά αν αυτό ισχύει για πόσους μήνες ισχύει? Από ποιον μήνα και μετά μπορούμε να το έχουμε άφοβα στο καθισματάκι για τις επισκέψεις μας?

Μια άλλη λύση φυσικά θα είναι αντί στο καθισματάκι να το έχουμε στο καροτσάκι...

ουφ μπερδεύτηκα...help! :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Επειδή το θέμα έχει αναφερθεί μόνο ανάμεσα σε άλλα θέματα, και δεν έχει συζητηθεί διεξοδικά από όσο έχω ψάξει, ανοίγω αυτό εδώ για να βγάλω άκρη σχετικά με το μέχρι πότε το μωρό πρέπει να είναι παντού εντελώς οριζόντιο γιατί έχω μπερδευτεί...

1. το καρότσι zippy,

3. και να αγοράσουμε το καθισματάκι αυτοκινήτου maxi cosi cabriofix που είναι και isofix και με αυτό να το μετακινούμε στα χέρια για σύντομες μετακινήσεις ή επισκέψεις...

μας είπε μια άλλη μητέρα ότι αυτήν την έσωσε το port bebe που ήταν εντελώς ξάπλα και με αυτό το πήγαιναν το νεογέννητο παντού και ταβέρνες, σινεμά κλπ και φυσικά το μετακινούσαν μέσα στο αμάξι (πράγμα που θεωρώ αδιανόητο λόγω ασφάλειας αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μου) και ότι δεν κάνει τους πρώτους μήνες να το έχουμε πολύ ώρα στο καθισματάκι του αυτοκινήτου επειδή δεν είναι εντελω΄ς οριζόντιο...

τελικά αν αυτό ισχύει για πόσους μήνες ισχύει? Από ποιον μήνα και μετά μπορούμε να το έχουμε άφοβα στο καθισματάκι για τις επισκέψεις μας?

Μια άλλη λύση φυσικά θα είναι αντί στο καθισματάκι να το έχουμε στο καροτσάκι...

Αν κατάλαβα καλά το δίλημμά σου είναι αν θα πάρεις το πορτ μπεμπε?

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.. Η δική μου εμπειρία είναι η εξής.

Λοιπόν πήραμε το ζιππυ κομπλέ. Το μωράκι μας γεννήθηκε Οκτώβρη οπότε ξέραμε ότι δε θα το βγάζαμε έξω συχνά λόγω χειμώνα. Εμάς το πορτ μπεμπέ μας βόλεψε πάρα πολύ. Με αυτό το μεταφέραμε με το αυτοκίνητο όπου πηγαίναμε (δηλαδή μόνο στην παιδίατρο, άντε και στη μαμά μου) και του άρεσε πάρα πολύ! Και δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι τόσο απόλυτη και το θεωρείς αδιανόητο όπως λες να μεταφέρεις με αυτό στο αυτοκίνητο. Εμείς είχαμε αγοράσει και καρ κιτ και το πορτ μπεμπέ ασφάλιζε μια χαρά! Εξάλλου οι αποστάσεις μας δεν ήταν πάνω από χιλιόμετρο.. Τώρα αν όπως λες έχεις σκοπό να βγαίνεις συχνά και να διανύετε μεγάλες αποστάσεις (πράγμα που εγώ θεωρώ πάλι αδιανόητο να ταλαιπωρούμε ένα μικρό μωράκι για τη διασκέδασή μας) πάρε μόνο το καρεκλάκι όπως λες. Αλλά και πάλι θεωρώ ότι ένα νεογέννητο δεν μπορεί να κάθεται με τις ώρες εκει. Το πρόβλημα με το πορτ μπεμπέ είναι άλλο. Το μωρό μας είναι 2 μισι μηνών και είναι ήδη στριμωγμένο. Εμείς βέβαια το χρησιμοποιήσαμε αρκετά (λόγω μεζονέτας κοιμόταν εκεί αρκετές ώρες) αλλά για κάποιον άλλο μάλλον είναι περιττό. Και για το καροτσάκι που ρωτάς δε μπορώ να σου πω και πολλά γιατί ακόμα δεν το έχουμε χρησιμοποιήσει. Αλλά και πάλι πιστεύω ότι ένα μωράκι δεν μπορεί να κάτσει εκεί με τις ώρες. Ε για μια επίσκεψη που θα πας δε χάλασε και ο κόσμος! Αλλά για να κοιμάται εκεί το βρίσκω άβολο..

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μη σε μπέρδεψα...

age.png

Λοιπόν εμεις που πήραμε το zippy δεν καταφέραμε να τον βάλουμε στο κάθισμα αυτοκινήτου ακόμα γιατι κάνει πολύ καμπούρα και φαντασου οτι δεν ειναι και μικροκαμωμένος. Και απο το μαιευτήριο τον έφερα στην αγκαλια γι'αυτο το λόγο! Το πορτ-μπεμπέ μέχρι στιγμής χρησιμοποιούμε συνέχεια και για τον ύπνο και για να τον έχουμε στο σαλόνι κτλ.

Κι εμείς το πορτ μπεμπέ μας το λιώσαμε από την πολλή χρήση!!!

Καλαθούνα δεν χρησιμοποίησα, δεν αγόρασα καν.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Οκ κορίτσια σας ευχαριστώ όλες!

Σήμερα με καθαρό μυαλό πλέον και διαβάζοντας όλα όσα γράψατε η λύση ήρθε από μόνη της...απορώ γιατί έφαγα τόσο άσχημο κόλλημα χθες...

θα πάρουμε το καρότσι zippy που είναι ελαφρύ και μικρό μπαστουνοειδές, το καρεκλάκι maxi cosi 0-13 για να μπαινοβγαίνει άνετα από το αμάξι (και η βαση ισοφιξ μενει και για το επόμενο σε μέγεθος καρεκλακι όπως και το ίδιο το καρεκλάκι μένει για το επόμενο μωρακι)...και όπως είπα αφού θα έχουμε ούτως ή άλλως την καλαθούνα για ύπνο τον πρώτο καιρό εεεε αυτή θα παίρνουμε μαζί μας αν είναι να πάμε κάπου να μείνουμε για πολλές ώρες ή και 2μερο έτσι ώστε να είναι εντελώς ξάπλα...τελικά το κεφάλι μου όντως λειτουργεί πολύ καλύτερα μετά από ύπνο...θα το βάζουμε δηλαδή εκεί για ύπνο όχι για μεταφορά...τώρα για μια ταβέρνα το καλοκαιράκι μια χαρά βρίσκω και το καρότσι.

yogini το καθισματάκι που θα πάρουμε έχει μέσα μαξιλαράκια που για νεογέννητο το κάνουν σχεδόν οριζόντιο (όχι εντελώς) τα οποία αφαιρούνται όποτε θέλεις...βολεύει πολύ και το isofix σε μας.

smaroula δεν είμαι απόλυτη με την μεταφορά του μωρού στο πορτ μπεμπε απλά έχω διαβάσει ότι γενικά είναι καλύτερα και πιο ασφαλές να είναι σε καθισματάκι...και επειδή εμάς οι αποστάσεις σε γονείς, φίλους κλπ δεν είναι του χιλιομέτρου θέλουμε κάτι πιο ασφαλές...σίγουρα για απλή μεταφορά σε κοντινή απόσταση ίσως το πορτ μπεμπε να αρκεί.

Σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας! :wink:

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Jen. η σκέψη σου ειναι πολυ σωστή ! Με λιγο ηρεμία βρήκες την λύση :D

Εγω να σου πω πως για μικρές επισκέψεις , για γιατρό κλπ ειχα το καθισματάκι αυτοκινήτου . Ταιριαζε και στο καρότσι μας οποτε μια χαρα :D

Η καμπυλη που εχει ειναι ΣΩΣΤΗ και ετσι πρεπει να καθονται τα μωρά ! Αγκαλιάζει το σωματάκι τους και χωνεται μεσα ο πωπος τους. Για το κεφαλάκι να μην κανει τραμπάλα υπάρχουν και εξτρα "μαξιλαράκια" που μπορεις να βάλεις .

Αν δεις το καθισματάκι ειναι σαν να κουβαλας το μωρο με καποιο sling . Sta slings επισης κανει κουρμπα το σωματάκι του μωρου και ετσι πρεπει να ειναι !! Ειναι φυσική σταση αυτο ...μονο η ορθη γωνια του ρηλάξ απαγορευεται !!!

Θα το ξαναπω για πολοστή φορα με κινδυνο να γίνω βαρετή ! Το πορτ μπεμπε δεν κανει για μεταφορα μωρου με αυτοκινητο . Το κεφαλάκι του μωρού σε ενα αποτομο φρενάρισμα θα βρεθει στα πλαινά και δεν θελω να περιγράψω τι μπορει να παθει ο αυχενας του :( Υπαρχει λογος που το καθισματακι μπαινει ανάποδα και που ειναι ΕΤΣΙ ο σχεδιασμος του !!

Τι ενα χιλιομετρο , τι 100 μετρα τι 100 χιλιομετρα ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ !! Τα μεγαλύτερα ατυχηματα γινονται ΕΝΤΟΣ της πολης και με ταχύτητες κατω των 50 χιλιομέτρων !

Ειναι εγκληματίες οι παιδίατροι και οι εταιρίες που προτρέπουν τους γονεις να χρησιμοποιουν λαθος μεσα για την μεταφορά του μωρου !!!

Συγνωμη για το αποτομο υφος .

(yogini επιμένω να νομίζω πως εισαι ...αλλη :roll:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Γιατί της επιτίθεστε της κοπέλας? Αφου σας λέει ότι έχει car kit με το οποίο το πορτμπεμπέ ασφαλίζει όπως και το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Γιατί επιμένετε να λέτε ότι είναι εγκληματικό κάτι που είναι ακριβώς ότι κάνετε εσείς που χρησιμοποιείτε το καθισματάκι?

Μην υψώνετε τους τόνους χρονιάρες μέρες

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Συμφωνώ με τη Λαμπρινή. Το παιδί ούτε λεπτό στο αυτοκίνητο αν δεν είναι σωστά δεμένο στο καθισματάκι του. Τα καθισματάκια έχουν κλίση ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μωρών -από νεογέννητα.

Απλώς επανέρχομαι για να μην εκληφθεί η απάντησή μου ως προτροπή μεταφοράς του παιδιού με πορτ μπεμπέ. Εγώ μόνο τον κοίμιζα στο πορτ μπεμπέ. Όταν σαράντισε, για να είναι μαζί μας στο σαλόνι και όπου αλλού, τον έβαλα στο ριλάξ και του άρεσε πολύ.

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Γιατί της επιτίθεστε της κοπέλας? Αφου σας λέει ότι έχει car kit με το οποίο το πορτμπεμπέ ασφαλίζει όπως και το καθισματάκι του αυτοκινήτου. Γιατί επιμένετε να λέτε ότι είναι εγκληματικό κάτι που είναι ακριβώς ότι κάνετε εσείς που χρησιμοποιείτε το καθισματάκι?

Μην υψώνετε τους τόνους χρονιάρες μέρες

Σε καμια περίπτωση δεν επιτεθηκα σε ΚΑΜΙΑ κοπέλα και ειδικά στην Jen.

Το πορτ μπεμπε ασφαλίζει οκ , ειμαστε σιγουροι οτι δεν θα το σκάσει απο το αυτοκίνητο . Η στάση του μωρου μεσα σ΄αυτο και το δεσιμο του ειναι σωστα ?

Εχω και γω πορτ μπεμπε (αγορασαμε ολο το σύστημα στο καρότσι) που μαλιστα πανω εχει γραμμενο οτι ειναι συμφωνα με την οδηγια Ε 44 (αν δεν κανω λαθος τωρα τους αριθμούς ) δηλ οτι πληρει τις προυποθέσεις να μπει στο αυτοκίνητο.

Κανένα πορτ μπεμπε δεν πληρεί τις προυποθέσεις !!! Σε κανένα κρας τεστ δεν παιρνουν μερος πορτ μπεμπε γιατι απλά δεν ειναι το σωστο μεσο για να μεταφέρεις ενα μωρο με το αυτοκινητο !!

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Ισως εγω να κανω λαθος . Απλα το "νικ yogini " που "γνωρισα" εγω εδω μεσα , θα τραβαγε τα μαλλιά της αν ακουγε οτι το μωρό το μετέφεραν απο το νοσοκομειο στην αγκαλιά !

Αλλα οκ , σορρυ , μαλλον εγω κανω λαθος :)

VgL7.jpgIgLdp2.png

Ισως εγω να κανω λαθος . Απλα το "νικ yogini " που "γνωρισα" εγω εδω μεσα , θα τραβαγε τα μαλλιά της αν ακουγε οτι το μωρό το μετέφεραν απο το νοσοκομειο στην αγκαλιά !

Ειμαι πολύ υπεύθυνο άτομο Λαμπρινή μου και για να φτάσω σε αυτό το σημείο σημαίνει οτι μάλλον δεν ειχα άλλη επιλογή, οπως και για να δώσω πιπίλα ή χαμομήλι στο μωρό. Οταν είδα το νεογέννητο κοιμισμένο μωρό μου να μην μπορεί με τίποτα να κάτσει στο καρεκλάκι δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς....ειδικά οταν το μωράκι μας είχε καταταλαιπωρηθεί μια εβδομάδα με ενέσεις, αντιβιώσεις κτλ σε θάλαμο. Παίρνω συμβουλές απο εδω αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι ακολουθώ κατα γράμμα οτι μου λένε οι άλλοι. Λυπάμαι αν ειχες την εντυπωση οτι ειμαι τέλεια, δεν ειμαι, I am just a person και το οτι κάνω γιογκα δεν σημαίνει οτι δεν εχω προβληματισμούς και απορίες όπως όλος ο κόσμος. Δεν μπορούμε να ειμαστε όλοι το ίδιο δυστυχώς και μπράβο σου αν εχεις καταφέρει να τα κάνεις όλα by the book, για εμας ειναι δύσκολο δυστυχώς αλλα κάνουμε ότι μπορούμε :roll:

Kορίτσια να ρωτήσω κι εγώ κάτι? τα μωρά σας απο πόσον μηνών τα βγάζατε βολτίτσες με το αυτοκίνητο. Όχι για παιδίατρο ή ανάγκη, αλλά γιά να πάρει το μωρό λίγο αέρα ας πούμε... Εγώ ονειρεύομαι ότι μετά τη σαράντηση, θα μπορούμε να πάμε σε κανένα πάρκο ή λίγο στη θάλασσα. Κρυώνουν περισσότερο απο εμάς τους μεγάλους?

ssttaa

Kορίτσια να ρωτήσω κι εγώ κάτι? τα μωρά σας απο πόσον μηνών τα βγάζατε βολτίτσες με το αυτοκίνητο. Όχι για παιδίατρο ή ανάγκη, αλλά γιά να πάρει το μωρό λίγο αέρα ας πούμε... Εγώ ονειρεύομαι ότι μετά τη σαράντηση, θα μπορούμε να πάμε σε κανένα πάρκο ή λίγο στη θάλασσα. Κρυώνουν περισσότερο απο εμάς τους μεγάλους?

Εμεις δεν πιστεύουμε καν στο σαράντισμα αλλα με τόσο κρυο εχουμε πεταχτεί μονο μέχρι της μητέρας μου το σπίτι. Δεν κρυώνουν περισσότερο απο εμας αλλα ειναι πιο ευαισθητα στην υγρασία νομίζω και γι'αυτο και πρέπει να ειναι σωστά ντυμένα με καλυμένα τα αυτάκια τους.

Διαφημίσεις

με αυτό τον παλιόκαιρο που κάνει αυτές τις μέρες κι εγώ έχω κλειστεί μέσα (φοβάμαι μην γλιστρήσω σε καμιά γλίτσα κι επίσης τα παντελόνια πλέον δεν στέκονται στην κοιλιά μου και σέρνονται στα νερά). Ο χειμώνας όμως στην Ελλάδα έχει πολύ ωραία διαλλείματα με λιακάδες. Φαντάζομαι και στο μωρό μου θα αρέσει η βόλτα (που αλλού να μοιάσει άλλωστε?)! Μένει μόνο να γεννηθεί... όλα τα άλλα τα έχω κανονίσει :lol::lol::lol:

yogini κι εγώ δεν πιστεύω στην σαράντηση με τη θρησκευτική έννοια, αλλά ότι υπάρχει απο τις παλιές προσπαθώ να καταλάβω γιατί το κάνανε έτσι κι αν έχει νόημα στις μέρες μας. Ελπίζω να είμαι καλά πρίν περάσουν οι 40 μέρες, αλλά νοερά κάπου εκεί βάζω το όριο μου να αντέξω την κλεισούρα :lol:

ssttaa

Το σαραντισμα δεν εχει να κανει με προληψεις βασικα...........τον πρωτο καιρο το παιδι ειναι πολυ επιρρεπες σε ασθενειες, κρυωμα κι αν κανει πυρετο χρειαζεται νοσοκομειο και πολυ ταλαιπωρια και για το μωρο και για τους γονεις....μη σας τυχει!!!!........δεν ρισκαρουμε να αρρωστησουν τα νεογεννητα.......οποτε μπορουμε να περιμενουμε λιγο για να βγαλουμε το μωρο εξω.......αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

Υπαρχει βεβαια η νεα μοδα (ειδικα στο εξωτερικο) να βγαζουν τα μωρα στο κρυο απο τις πρωτες μερες, αλλα αν αρρωστησουν η κολλησουν ιο, φωτια στα μπατζακια σας.........δεν λεγονται τυχαια καποια πραγματα.......

Κι εγω ελεγα τι χαζομαρες προληψεις και τα τοιαυτα κι επειδη γεννησα καλοκαιρι δεν εμποδισα κοσμο να με επισκεπτεται απο την πρωτη μερα........αν κολλουσε ομως καμμια γαστρεντεριτιδα που ηταν σε εξαρση εκεινο τον καιρο θα μου φευγε η μαγκια!!! Εκ των υστερων μου το πανε και καταλαβα την βλακεια μου......

Τωρα για το θεμα του πορτ μπεμπε και του καθισματος..........στο εξωτερικο δεν σου επιτρεπουν να παρεις το μωρο απο το μαιευτηριο αν δεν εχεις μαζι σου ενα σωστο καθισμα που να τηρει τις προδιαγραφες........γι αυτο και η Λαμπρινουλα ειναι τοσο απολυτη..........ουτε με πορτ μπεμπε ουτε με καλαθουνα δε σου επιτρεπουν να παρεις το μωρο.......

Ο λογος ειναι απλος.......οσο αβολο και στενο να φαινεται το καθισμα αυτοκινητου, ειναι σχεδιασμενο ετσι ωστε να κρατα το μωρο ακινητοποιημενο.....εχει μαξιλαρια στα σημεια που πρεπει για να μη τραυματιστει .......σε περιπτωση αποτομου φρεναρισματος η τρακαρισματος το μωρο δεν θα ταρακουνηθει και θα ειναι ασφαλες......

Αν αντιθετα το εχετε μεσα σε προτ μπεμπε η καλαθουνα θα τρανταχτει με πολυ σοβαρες συνεπειες........οποτε ακομα κι αν δενει με συστημα το πορτ μπεμπε στο αυτοκινητο, δεν βοηθα σε τιποτα, αφου το μωρο θα χτυπησει αναμεσα στα τοιχωματα του.......πρεπει να ειναι δεμενο και ακινητοποιημενο οταν το μετακινουμε........

Επισης ο λογος που το καθισμα μπαινει αναποδα στο αυτοκινητο ειναι οτι σε περιπτωση τρακαρισματος, τα σωστα καθισματα (οπως τα maxi cosi) ειναι σχεδιασμενα ετσι ωστε να σηκωνονται KAI na kollane πανω στην πλατη του καθισματος του αυτοκινητου, προστατευοντας ετσι το μωρο απο την συγκρουση και τυχον θραυσματα. Αν πατε σε ενα καλο καταστημα με υπευθυνους πωλητες θα σας δειξουν στην πραξη τι σημαινει αυτο! :wink:

Οποτε επειδη στην ελλαδα κανεις δε μας κανει ελεγχο, μπορουμε να παρουμε το παιδι μας οπως γουσταρουμε, ειτε με καθισμα, ειτε με πορτ μπεμπε, ειτε στην αγκαλια μας και αν ειμαστε τυχεροι δεν θα συναντησουμε κανενα προβλημα....αν ομως συμβει κατι, εστω κι ενα αποτομο φρεναρισμα εκει ο Θεος βοηθος!!!

Οταν πηρα το μωρο μου απο το μαιευτηριο ημουν η μονη στο θαλαμο που ειχε καθισμα....η αλλη κοπελα ειχε πορτ μπεμπε αν και μαια στο επαγγελμα (χωρις να χει ασχοληθει ομως με μωρα οπως ειπε)......καποια απο τις μαιες που ειδε το μωρο στο καθισμα μου πε οτι δεν της φανηκε αρκετα επιπεδο, αλλα προτιμησα να το παω ετσι σπιτι μας παρα να το κουβαλησω στα χερια η να το ειχα σε πορτ μπεμπε πχ........αυτο ειναι μονο για να κοιμιζεις το μωρο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Kορίτσια να ρωτήσω κι εγώ κάτι? τα μωρά σας απο πόσον μηνών τα βγάζατε βολτίτσες με το αυτοκίνητο. Κρυώνουν περισσότερο απο εμάς τους μεγάλους?

Ναι,κρυώνουν περισσότερο όπως και ζεσταίνονται περισσότερο.

Αυτό συμβαίνει διότι δεν λειτουργεί ο εγκεφαλικός μηχανισμός της ομοιόστασης.Με άλλα λόγια δεν μπορούν να εξισορροπήσουν απόλυτα την εσωτερική θερμοκρασία του σώματός τους.Το γνώριζα αλλά μου το είπε και η παιδίατρος όταν το καλοκαίρι επέμενα να ανοίγω το αιρ-κοντίσιον για να δροσιστεί το βρεφάκι και να μη δυσανασχετεί και οι άλλοι ούρλιαζαν οτι δεν πρέπει.....Δεν πειράζει.

Αλλά αυτό δεν είναι ανασταλτικός παράγων στις βόλτες πιστεύω.

Αν το μωρό είναι καλά ντυμένο(με μια ολόσωμη αντιανεμική ας πούμε φόρμα με επένδυση,έχουν ωραίες τα Mothercare)τί να πάθει;Τίποτα,θεωρώ.

Εγώ(δεν το συνιστώ) το βγάζω με ψοφόκρυο-7 μηνών είναι- στο μπαλκόνι,τυλιγμένο με κουβέρτα για να φάει και για να αερίζεται τα απογεύματα που νυχτώνει πια και δεν μπορούμε να ξεπορτίσουμε.Τρελάινεται!!Επίσης σκέφτομαι να του βάλω τη φορμα και να πάμε σε κανα βουνό για χιονοπόλεμο,με σκουφάκι,γάντια και όλο τον εξοπλισμό.Στον Καναδά δεν τα βγάζουν έξω απο το Σεπτέμβριο μέχρι το Μάιο,ας πούμε;Δε νομίζω...

P203p2.png 

Δεν το συζητάμε καν οτι η ασφάλεια προέχει και το πλέον κατάλληλο ειναι το κάθισμα αυτοκινήτου. Εμεις ολο χαρά το πήραμε στο μαιευτήριο αλλα δεν τα καταφέραμε να βάλουμε το μωρό μέσα γιατι δεν μπορούσαμε :oops:

Γυρίσαμε με 20 χιλιόμετρα απο το μαιευτήριο και είχα πάθει 200 εγκεφαλικά στο δρόμο απο το φόβο μου :(

Καλα κι εμεις οταν επρεπε να το βαλουμε μεσα τα παιξαμε.......ηταν στεναχωρα και δυσκολο κι εκλαιγε το μωρο, κι ευτυχως το βαλαμε λιγη ωρα πριν φυγουμε και το πηρε ο υπνος.......

Και τωρα ακομα που πηραμε αλλο καθισμα μας δυσκολευει να το δενουμε και γκρινιαζει ο νατρας μου που ειναι ετσι στριμωχτο.......αλλα αν ηταν ανετο τοτε δεν θα ηταν ασφαλες.......

Υποψη οτι τα νεογεννητα δεν πρεπει να ταρακουνιουνται καθολου γιατι παθαινουν εγκεφαλικα προβληματα.......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Ειμαι πολύ υπεύθυνο άτομο Λαμπρινή μου και για να φτάσω σε αυτό το σημείο σημαίνει οτι μάλλον δεν ειχα άλλη επιλογή, οπως και για να δώσω πιπίλα ή χαμομήλι στο μωρό. Οταν είδα το νεογέννητο κοιμισμένο μωρό μου να μην μπορεί με τίποτα να κάτσει στο καρεκλάκι δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς....ειδικά οταν το μωράκι μας είχε καταταλαιπωρηθεί μια εβδομάδα με ενέσεις, αντιβιώσεις κτλ σε θάλαμο. Παίρνω συμβουλές απο εδω αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι ακολουθώ κατα γράμμα οτι μου λένε οι άλλοι. Λυπάμαι αν ειχες την εντυπωση οτι ειμαι τέλεια, δεν ειμαι, I am just a person και το οτι κάνω γιογκα δεν σημαίνει οτι δεν εχω προβληματισμούς και απορίες όπως όλος ο κόσμος. Δεν μπορούμε να ειμαστε όλοι το ίδιο δυστυχώς και μπράβο σου αν εχεις καταφέρει να τα κάνεις όλα by the book, για εμας ειναι δύσκολο δυστυχώς αλλα κάνουμε ότι μπορούμε :roll:

Eγώ πάλι αυτό στο yogini το γουστάρω ... που δεν είναι κολλημένο και προσαρμόζεται στις πραγματικές ανάγκες...

Και για την ιστορια ψάξτε λίγο στο δίκτυο και θα βρείτε και άρθρα που αναφέρουν θανάτους νεογέννητων από πολύωρη παραμονή σε καρεκλάκι αυτοκινήτων επειδή δεν στηριζόταν σωστά το κεφάλι τους και δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν ....

Δεν ξέρω τι καρεκλάκια αυτοκινήτου έχετε εσείς πάντως στο δικό μας το peg perego 0-9 το παιδί ήταν μέσα σαν στραβοχυμένος λουκουμάς ... το κεφαλάκι έγερνε μπροστά και δεν υπήρχε κανένα δέσιμο και μαξιλαράκι να το στηρίξει ... ειδικά κουμπωμένο στη βάση του στο αυτοκίνητο ήταν ακόμα χειρότερο .... μόνο μετά το δίμηνο το παιδί καθόταν σωστά μέσα σε αυτό... για αυτό πορτ μπεμπε και πάλι πορτ μπεμπε αυτά που είναι σκληρά εξωτερικά και με car kit ... ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε ότι έχει καλυτερο πιάσιμο το καρεκλάκι αν έχετε δει και τα δύο ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Τι να πω ρε κοριτσια... Και γω ειμαι της γνωμης οτι μωρο στο αυτοκινητο χωρις καρεκλακι ειναι ακρως εγκληματικο. Βλεπω εδω που μενω να εχουν τα μωρα 2 3 μηνων στην αγκαλια τους οι μαμαδες και μαλιστα στη θεση του συνοδηγου και τραβαω τα μαλλια μου. Συμφωνω απολυτα με την Λαμπρινουλα, εξΑλλου για αυτο το λογο υπαρχουν τα καθισματακια αυτοκινητου, αν ηταν θα καναμε ολες την δουλεια μας με τα πορτ μπεμπε :!:

Εγώ ήμουν εκείνη που άνοιξε το θέμα " με τι μεταφέρατε το μωρό σας από το μαιευτήριο" κι όταν ήρθε η ώρα να το κάνω κι εγώ είχα αγχωθεί πολύ. Το δικό μου το μωρό ήταν μια σταλίτσα, γεννήθηκε αδυνατούλι και κοντούλι και ήταν αδύνατον να σταθεί στο καρεκλάκι αυτοκινήτου. Έμοιαζε περισσότερο με μαρμελάδα παρά με παιδί. Έτσι λοιπόν το μεταφέραμε με το πορτ-μπεμπέ που κι εκεί μέσα ψάχναμε να το βρούμε :shock: Οδηγούσαμε πολύ αργά μέσα στην πόλη και φτάσαμε μετά από χίλιες ώρες σπίτι. Παρ'όλα αυτά δεν νομίζω ότι είχαμε κάποια καλύτερη επιλογή γιατί στο καρεκλάκι που δοκιμάσαμε, με την κινηση του αυτοκινήτου το μωρό τσούλαγε προς τα κάτω και δεν καθόταν σε ασφαλή θέση πλέον. Όταν μετά τον 1ο μήνα πήγαμε την πρώτη μας βόλτα με το αυτοκίνητο καθήσαμε κανονικά στο καρεκλάκι γιατί είχαμε βάλει ένα κιλάκι και μπορούσαμε να σταθούμε :D

Ολγα το θεμα δεν ειναι αν πιανει καλα το πορτ μπεμπε στο αυτοκινητο.......αλλα το οτι το μωρο δεν μπορει να ακινητοποιηθει μεσα στο πορτ μπεμπε.......δλδ αν φρεναρει το αυτοκινητο το πορτ μπεμπε θα μεινει στην θεση του αλλα το μωρο θα τρανταχτει.......μπορει και να πεταχτει εξω απο το πορτ μπεμπε......

Ενω στο καθισμα αυτοκινητου ειναι δεμενο κι εχει τα μαξιλαρια υποστηριξης και μενει ακινητοποιημενο....ενα νεογεννητο ειναι πολυ ευαισθητο και δεν πρεπει να τρανταζεται......

Οι κανονες ασφαλειας και οι προδιαγραφες υπαρχουν για περιπτωσεις τετοιες.......σε περιπτωσεις φρεναρισματος και ατυχηματος....

Στο εξωτερικο μας ειπαν οτι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ απο το μαιευτηριο να παρεις το παιδι σου χωρις να εχεις καθισμα προδιαγραφων

Τωρα τα καθισματα διαφερουν........απο οτι ειχα πληροφορηθει απο ειδικο υποτιθεται μονο τα recaro, maxi cosi πληρουν σωστες προδιαγραφες και εχουν καλα αποτελεσματα στα κρας τεστ........βεβαια ειναι και τα πιο ακριβα καθισματα.........εγω πηρα ενα φθηνοτερο γιατι μου χε φανει υπερβολη τοτε να δωσω 200-280 ευρω για ενα καθισμα για λιγους μηνες.....ημουν τυχερη και ουδεποτε χρειαστηκε να δοκιμαστει το καθισμα.......

Μετα που αλλαξα πηρα ενα καλο καθισμα ομως.......

1. το καρότσι zippy,

Jen εμεις πήραμε το zippy και μαζί το αντιστοιχο καθισματακι αυτοκινήτου (το huggy της Ιnglesina που προσαρμόζεται στο zippy) και μου φαινεται μια χαρα για νεογεννητο. Από όλα τα καθισματακια που είδαμε ήταν το πιο "ξαπλα" και εχει και συστημα isofix. Για κοιταξε το μήπως σε βολέψει και εσενα...