Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΑΜΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΠΝΟΥ...

irenedur

Recommended Posts

Το ερώτημα μου τώρα είναι το εξής να κοιμάμαι λίγο καιρό μαζί της

ώστε να καταλάβει οτι είμαι εκεί...?????

Ναι αλλα μήπως κακομάθει μετά και ξυπνάει πάλι ια να κλαίει επειδή

θα με θέλει όλη νύχτα εκει?????

Έτσι όπως το γράφεις εννοείς ότι τα παιδιά κακομαθαίνουν όταν ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που έχουνε.

Εγώ δεν είπα αυτό και για να το πω καλύτερα δεν εννόησα αυτό,αυτό

ήτανε δικό σου συμπέρασμα καλή μου....

Όταν το παιδί φοβάται και σε ξυπνάει από το φόβο και σε ζητά κοντά του τότε αν μπορείς να ανταποκριθείς στην ανάγκη του το κάνεις και απαλύνεις τις φοβίες του. Αυτό είναι ανάγκη της ψυχής όπως ανάγκη του σώματος ειναι το νερό και το φαγητό....

Όταν βγήκα απο το μαιευτήριο όλοι μου έλεγαν μην το παίρνεισ συνέχεια

αγκαλία ,θα κακομάθει και μετά δεν θα σε αφήνει.

Εγώ απλά τους απάνταγα οτι αυτό έχει ανάγκη τώρα και αυτό θα κάνω

γιατί όλα της είναι άγνωστα ,γιατί θέλει να νοιώσει σιγουριά κλπ....

Συνεπώς ξέρω πολύ καλά πότε έχει ανάγκη κάτι και πότε κακομαθαίνει

με κάτι,'εχω περάσει πολλά ξενύχτια κ πολλές καταστάσεις για να είμαι

στην μικρή μου όταν με χρειάζεται και να ανταποκρίνομαι στις ανάγκες

της χωρίς όμως να κακομαθαίνει.

Συνεπώς δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει το αν ανταποκρίνομαι

ή οχι στις ανάγες του παιδιού μου,δεν έχει κανείς το δικαίωμα.

..sine qua non..

Διαφημίσεις

H Ειρήνη έγραψε:

Συνεπώς δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει το αν ανταποκρίνομαι

ή οχι στις ανάγες του παιδιού μου,δεν έχει κανείς το δικαίωμα.

Ειρήνη έχεις απόλυτο δίκιο σίγουρα είσαι η μόνη που ξέρεις τις ανάγκες τουδικου σου παιδίου , κ πολύ περισσότερο που θέλεις οτι καλυτερο για το δικό σου μωρό!!! :!:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Irenedur

χαίρομαι πολύ που βρήκες έναν τρόπο και απάλυνες την ανησυχία του παιδιού σου, και αποδείχτηκε ότι είναι αυτό και όχι κάτι άλλο.

νομίζω ότι η αγλαία δεν αμφισβήτησε εάν ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του παιδιού σου,

απάντησε σε ένα γενικό θέμα καταθέτοντας την άποψή της.

ίσως η λέξη που χρησιμοποίησες ("Ναι αλλα μήπως κακομάθει μετά") ήταν για εκείνη μια αφορμή έτσι ώστε να θέσει αυτό το θέμα που είναι πολύ πιο γενικό και υπάρχει παντού όπως και εσύ διηγήθηκες απο την εμπειρία σου στο μαιευτήριο. Δεν νομίζω ότι και εκείνη - με άλλα λόγια - είπε κάτι διαφορετικό απο αυτό που και εσύ είπες για τα όσα σου έλεγαν εκεί :wink::) πρέπει να σου πώ πάντως, για να είμαι απολυτα ειλικρινής ότι έτσι όπως το έγραψες, και εγώ αυτό κατάλαβα, απλώς επέλεξα να μην το σχολιάσω.

(η γραπτή γλώσσα πολλές φορές μπορεί να παρεξηγηθεί και να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα οπότε και όταν γράφουμε και όταν ερμηνεύουμε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί)

είναι ένα μεγάλο θέμα πάντως που μπορούμε να το ξεκινήσουμε σε άλλο τόπικ σε πιο θεωρητικό επίπεδο: το αν κακομαθαίνουν τα παιδιά απο κάτι, σε κάποια πράγματα είναι πιο ξεκάθαρο, απο ότι σε κάποια άλλα - αλλά όλα είναι και θέμα φιλοσοφίας και πεποιθήσεων του γονιού, και οπτικής γωνιάς, και παιδαγωγικών θεωριών - και άρα πολύ σχετικό, ανάλογα απο ποιά μεριά το βλέπει κανείς.

απο όσα έγραψες πάντως βρήκες μια πολύ καλή λύση, η οποία αυτή τη στιγμή βοήθησε άμεσα και στο θέμα του ύπνου αλλά και στο θέμα του να ηρεμήσει η κόρη σου μετά απο αυτή την αλλαγή που την τάραξε.

Είναι μια επιτυχία, που σίγουρα θα σας ανακούφισε πολύ ?

εάν πάντως αισθάνεσαι ότι δεν ξέρεις τι να κάνεις, ή ποιά συμβουλή να ακολουθήσεις μπορείς πάντα και να πάρεις τηλ. στην Γραμμή σύνδεσμος, στο 801 801 1177 όπου μπορούν να σε συμβουλεύσουν οι ειδικοί για πολλά θέματα.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

το αν κακομαθαίνουν τα παιδιά απο κάτι, σε κάποια πράγματα είναι πιο ξεκάθαρο, απο ότι σε κάποια άλλα - αλλά όλα είναι και θέμα φιλοσοφίας και πεποιθήσεων του γονιού, και οπτικής γωνιάς, και παιδαγωγικών θεωριών - και άρα πολύ σχετικό, ανάλογα απο ποιά μεριά το βλέπει κανείς.

Συμφωνώ απόλυτα. Αν θέλεις μπορείς να δεις κι εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=79

Έχουμε ήδη συζητήσει σχετικά με το θέμα και υπάρχουν διάφορες απόψεις, εμπειρίες και σκέψεις. :wink:

Αγλαία μάλλον έχεις δίκιο , πιστεύω ότι όλα τα παιδάκια απο πολύ-πολύ μικρά έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης κ φυσικά το "φόβο" του νέου περιβάλλοντος, αλλά το τα κρατάς ένα μωρό - παιδί αγκαλιά όταν εσύ η ίδια δεν νοιώθεις καλά(κούραση ψυχολογική κυρίως κ σωματική...) δεν είναι προτημότερο να προσπαθήσεις να το ηρεμήσεις με κάποιο άλλο τρόπο;

:?

Μακάρι να βρεις άλλους τρόπους και να το κάνεις! Αν όμως τελικά μόνο αγκαλιά θέλει και μπορείς να το κάνεις, τουλάχιστον να μην έχεις τύψεις ότι το κακομαθαίνεις.

Είχα ένα μωρό υψηλών απαιτήσεων... Μερικές βραδιές άνετα γονάτιζε 3 άτομα εμένα, τον πατέρα του και τη μητέρα μου... ευτυχώς αυτό κράτησε λίγο καιρό. Μετά συνέχιζε να ξυπνάει αλλά δεν ήθελε περάτημα στην αγκαλιά, έμενε ευχαριστημένος με σκέτη αγκαλιά, ακόμη και αν εγώ κοιμόμουν.

Το καλό ήταν ότι ο δικός μου ανακουφιζόταν και με άλλες αγκαλιές, του άρεζε να κοιμάται ακουμπισμένος πάνω στο θώρακα του μπαμπά του...

Για να μην αναστατωνόμαστε όλοι κάναμε βάρδιες. Εγώ μέχρι τις 3 τα χαράματα, ο μπαμπάς του μέχρι τις 7 ή και λίγο παραπάνω. Έτσι ο καθένας μας κοιμόταν λίγες ώρες συνεχόμενα!

Διαφημίσεις

Εν κατακλείδι θεωρώ οτι βρέθηκε η λύση-χρυσή τομη..........

Κοιμήθηκα δυο νύχτες μαζί της να καταλαβει οτι είμαι εκεί και οτι θα είμαι

πάντα εκεί ,όπως συμβαίνει άλλωστε και έπειτα έκανα

το επόμενο βήμα...το να την αφήσω μόνη της και να δω τι θα κάνει.

2 νύχτες τώρα που την αφήνω μόνη της το αποτέλεσμα είναι να ξυνπήσει

μόνο 2 φορές,μια στις 0300 και μια στν κλασσική της ώρα 0630...

συνεπώς είναι θέμα ημερών να σταματήσει και το πρώτο ξύπνημα και να

ξυπνάει πια την κλασσική της ώρα....

ευχαριστώ για την ανταπόκριση όλων σας...

..sine qua non..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...