Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορρυπαντικό για μωρά!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 323
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

marigoula η eco-ball πάντως και γενικά αυτά τα εναλλακτικά θέλουν υψηλή θερμοκρασία γιατί νομίζω στην ουσία το νεράκι την κάνει την δουλειά :(

Εχεις δίκιο αλλά στο τέλος θα γίνουν τα ρουχα πατσαβούρες...!!!!

Επειδή την έχω πατήσει και έχω χαλάσει καποια αγαπημένα ρούχα κοιτάω πάντα τις ετικέτες. Οι ετικέτες των περισσότερων ειδικά της μικρής γράφουν 30 με 40. Τώρα πως εγώ να πάω να πλύνω στους 60; Το θεωρώ και υπερβολικό και βλαβερό για το περιβάλλον να καίω τόσο ρεύμα..

όχι! Αχ τα λένε αυτά πιο πριν ρε γμτ! Αν το παραγείλω τώρα δεν θα πληρώσω πάλι μεταφορικά;

Παρτους τηλέφωνο 9-3 (εαν θυμάμαι καλά)

και πες τους να σου το προσθέσουν.

Ειναι πολύ εξυπηρετικοί!

Δεν θα έχει φύγει ακόμα η παραγγελία σου!

Θα παραγγείλω κι εγώ soap nuts και θα δούμε. Εγώ πλενω μόνο στους 40 το πολύ 50 και δεν περιμένω θεαματικά αποτελέσματα ούτως ή άλλως. Τουλάχιστον δεν περιέχουν χημικά.

Επειδή κάποια είπε οτι τα έλαια για τη μπουγάδα του ecofamily δεν αφήνουν άρωμα πού μπορώ να βρω έλαια; Είναι ειδικά έλαια για ρούχα ή τα βρίσκω και σε φαρμακείο - καταστημα με βιολογικά;

Εγώ προσωπικά πλένω τα ανοιχτόχρωμα στους 60 βαθμούς

(ιδανικότατη θερμοκρασία για τα soap nuts)

και δεν έχουν πάθει τίποτα τα ρούχα μου

κι ας λένε οι ταμπέλες 40! Το λένε για να είναι "καλυμένοι" :roll:

(Τα εσώρουχα γενικά καλό είναι να πλένονται με ζεστό νεράκι.....)

Τα σκούρα-χρωματιστά τα πλένω στους 30-40!

Υπάρχουν κοπέλες που βάζουν περισσότερα soap nuts οταν είναι να πλύνουν στους 30- 40

(Bάζουν πχ 10 καρπούς στο υφασμάτινο σακουλάκι.)

Οπότε είναι μια χαρά καλυμένες!

Α! Να μην ξεχάσω:

Eχετε υπόψη σας οτι μπορείτε και 2η φορά να χρησιμοποιήσετε τα

soap-nuts.Το γράφουν και στις οδηγίες.

(Εαν τα έχετε χρησιμοποιήσει στους 60 μπορείτε και 2η φορά

Εαν τα έχετε χρησιμοποιήσει στους 30-40 μπορείτε και 3 φορές!!)

Αερικό στους πόσους βαθμούς τα έπλυνες; Εγώ δεν πλένω πάνω από 40-50 βαθμούς. Τους βγάζει και στους 40;; Ελπίζω με τα πλυσίματα να μη γίνεται η μπάλα λάστιχο...την έχει χρησιμοποιήσει καμία άλλη να μας πει;;;

Μπήκα και στο ebay και έχει ένα σωρο ecoballs που μπερδεύτηκα! Τελικά είμαι ανάμεσα στην ecoball και τα soap nuts, λέω να τα καταργήσω τα συμβατικά.

SOAP-NUTS δαγκωτό!

Τα ecoballs είναι επεξεργασμένο προιόν (αμφισβητίσημης αγνότητας)!!

Διαφημίσεις

Μόλις επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν ότι έχει ήδη φύγει η παραγγελία μου. Δεν πειράζει... Ας δοκιμάσω τους καρπούς και βλέπουμε...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Αερικό στους πόσους βαθμούς τα έπλυνες; Εγώ δεν πλένω πάνω από 40-50 βαθμούς. Τους βγάζει και στους 40;; Ελπίζω με τα πλυσίματα να μη γίνεται η μπάλα λάστιχο...την έχει χρησιμοποιήσει καμία άλλη να μας πει;;;

Μπήκα και στο ebay και έχει ένα σωρο ecoballs που μπερδεύτηκα! Τελικά είμαι ανάμεσα στην ecoball και τα soap nuts, λέω να τα καταργήσω τα συμβατικά.

Δεν ανεβάζω ποτέ τη θερμοκρασία. Είναι μονίμως στους 40 βαθμούς. Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι οικολογικά και να πλένεις πάνω από 40! Είναι σα να κάνεις μισό ξεσκόνισμα. Οι μπάλες είναι σκληρές στο εξωτερικό τους και δεν παθαίνουν τίποτα.

Στο δίλημμά σου δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν παίρνω ποσοστά ούτε από το μεν ούτε από το δε. Εγώ επέλεξα την ecoball ως μη έχουσα καμμία ουσία. Δεδομένου ότι είχα να κάνω με αλλεργία του συζύγου ακόμα και η σαπωνίνη μπορεί να τον ενοχλούσε οπότε δεν το διακινδύνευσα.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Δεν ανεβάζω ποτέ τη θερμοκρασία. Είναι μονίμως στους 40 βαθμούς. Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι οικολογικά και να πλένεις πάνω από 40! Είναι σα να κάνεις μισό ξεσκόνισμα.

Ακριβώς αυτό πιστευω κι εγώ για το πλύσιμο στους 40!!

Ευχαριστώ για την απάντηση θα το ψάξω και θα αποφασίσω...!

Δεν ανεβάζω ποτέ τη θερμοκρασία. Είναι μονίμως στους 40 βαθμούς. Δεν έχει νόημα να σκέφτεσαι οικολογικά και να πλένεις πάνω από 40! Είναι σα να κάνεις μισό ξεσκόνισμα. Οι μπάλες είναι σκληρές στο εξωτερικό τους και δεν παθαίνουν τίποτα.

Είναι πολύ πιο υγιεινό να πλένεις με ζεστότερο νερό

παρά με χημικά απορρυπαντικά

που βλάπτουν ΚΑΙ εσένα ΚΑΙ το υδάτινο περιβάλλον!!! ;)

Διαλέγεις και παίρνεις. :mrgreen:

ΥΓ-1: Μπορεί να σκέφτομαι οικολογικά....

αλλά δεν βαδίζω με παρωπίδες!! :wink:

ΥΓ-2: Χρησιμοποιώ και στεγνωτήριο

το οποίο είναι ΣΟΥΠΕΡ αντι-οικολογικό! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Διαφημίσεις

Δεν θεωρώ την ecoball χημικό απορρυπαντικό.

(Λορέτα Ποντικίνα)

εγω μολις τελειωσει το προδερμ θα παρω τα soapnuts απλα για πειτε εσεις που τα εχετε χρησιμοποιησει αν βαζετε μαλακτικο.... εδω στο Ηρακλειο το νερο ειναι πολυ πολυ σκληρο και με πολλα αλατα αν δεν βαλω (δεν μιλαω μονο για την μυρωδια) τα ρουχα δεν σιδερωνονται καθολου και ειναι πολυ πολυ σκληρα....

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Στο δίλημμά σου δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν παίρνω ποσοστά ούτε από το μεν ούτε από το δε. Εγώ επέλεξα την ecoball ως μη έχουσα καμμία ουσία. Δεδομένου ότι είχα να κάνω με αλλεργία του συζύγου ακόμα και η σαπωνίνη μπορεί να τον ενοχλούσε οπότε δεν το διακινδύνευσα.

Oταν δεν έχεις προσωπική εμπειρία απο κάτι

καλό είναι να μην απαντάς και να μη προτείνεις!

Προτείνω τα soap-nuts για καλύτερα απο τα ecoballs γιατί έχω ακούσει διάφορα για τα ecoballs

όπως το οτι είναι scam (=απάτη) !!!!

Μια κοπέλα σε άλλο τόπικ μου άνοιξε τα μάτια

δεν είχα ιδέα εγώ:

Στο MDC είχα διαβάσει κάποτε μια συζήτηση που έλεγαν ότι είναι scam και ανέφεραν αρκετές μελέτες που το αποδείκνυαν.

Διαβάστε επίσης και εδώ:

http://www.eco-scams.com/archives/121

ΥΓ-1: Καλό είναι να ψαχνόμαστε λιγάκι και να

αποδεικνύουμε αυτό που πιστεύουμε!

Να μην πιστεύουμε στα λόγια του "αέρα" ;)!!

εγω μολις τελειωσει το προδερμ θα παρω τα soapnuts απλα για πειτε εσεις που τα εχετε χρησιμοποιησει αν βαζετε μαλακτικο.... εδω στο Ηρακλειο το νερο ειναι πολυ πολυ σκληρο και με πολλα αλατα αν δεν βαλω (δεν μιλαω μονο για την μυρωδια) τα ρουχα δεν σιδερωνονται καθολου και ειναι πολυ πολυ σκληρα....

Tα soap nuts έχουν απο μόνα τους μαλακτικές ιδιότητες!

Αλλά εαν έχετε μεγάλο πρόβλημα στη περιοχή σου

γιατί δεν βάζεις ένα φίλτρο στη βρύση του πλυντηρίου σου να ξενοιάσεις;

Κάτι τέτοιο ας πούμε

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29798

καλό είναι να μην απαντάς και να μην προτείνεις!

Προφανώς έχω προσωπική εμπειρία και αυτό άλλωστε έγραψα! Όπως είδες σε αντίθεση με σένα δεν ΠΡΟΤΕΙΝΑ. Είπα απλά τι έκανα εγώ.

Όσο για το attitude... μάλλον θα πρέπει να το κοιτάξεις και να προσέχεις πως, σε ποιον επιτίθεσαι και γιατί!

Το αν θα απαντάω ή όχι στο φόρουμ σε θέματα που με αφορούν θα το κρίνω εγώ και όχι εσύ. Συνεννοηθήκαμε;

(Λορέτα Ποντικίνα)

Διαφημίσεις

Στο δίλημμά σου δεν μπορώ να απαντήσω

Δεν παίρνω ποσοστά ούτε από το μεν ούτε από το δε.

Τα δικά σου τα υποννοούμενα αποδεικνύουν

οτι άλλος επιτίθεται!.....

Δηλαδή εγώ που προτείνω τα soap-nuts

παίρνω ποσοστά!??!

χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα-χα!! :lol:

Το λαμβάνω ως black χιούμορ!!!!

Βρε τι θα ακούσω μετά απο 2563 posts!!! :shock: :shock:

Επαναλαμβάνω ότι είπα τι κάνω εγώ! Το αν παίρνεις εσύ ή όχι ποσοστά δεν με ενδιαφέρει και πίστεψέ με αν είχα να πω κάτι για σένα θα το εκανα απευθείας και όχι μεσοβέζικα! Το γιατί εσύ το πήρες προσωπικά είναι δικό σου θέμα και όχι δικό μου (αν και με την αντίδρασή σου φαίνεται ότι πέτυχα διάνα εν αγνοία μου). Επιπλέον ακόμα και να ήταν υπονοούμενο (που δεν είναι) δεν σου επιτέθηκα ούτε σε "συμβούλεψα" που και τι θα γράφεις! Κάνω λάθος;

(Λορέτα Ποντικίνα)

καλε ηρεμηστε!

εδω ψαχνουμε τι ειναι καλυτερο για τα μωρα μας και για εμας!

η καθε μια πιστευει σε κατι και το λεει απο εκει και περα ο καθενας ας επιλεξει!

τεσπα το νερο καν ΔΕΝ το πινουμε εδω στο Ηρακλειο(ΚΡΗΤΗ) πινουμε μονο εμφιαλωμενο!

παντως πολυ καλο φαινετε το συστημα αυτο δεν το ειχα ξανακουσει ευχαριστω...

αλλα η ερωτηση μου για το μαλακτικο? μηπως ξερει καμμια?

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

καλό είναι να μην απαντάς και να μη προτείνεις!

ΥΓ-1: Καλό είναι να ψαχνόμαστε λιγάκι και να

αποδεικνύουμε αυτό που πιστεύουμε!

Να μην πιστεύουμε στα λόγια του "αέρα" ;)!!

Άμα είσαι η ειδήμων του θεματος ζήτησε να κλειδωθεί και να μην γράφει κανείς άλλος τη γνώμη του!!!

Η κοπέλα είπε οτι δοκίμασε τη μπάλα και της έκανε!

Και εγω έγραψα οτι το δοκίμασα και δεν μου έκανε. Ο καθένας καλό είναι να γράφει απλώς την άποψη του και να μην κρίνει τα γραπτά των άλλων....

τεσπα το νερο καν ΔΕΝ το πινουμε εδω στο Ηρακλειο(ΚΡΗΤΗ) πινουμε μονο εμφιαλωμενο!

παντως πολυ καλο φαινετε το συστημα αυτο δεν το ειχα ξανακουσει ευχαριστω...

αλλα η ερωτηση μου για το μαλακτικο? μηπως ξερει καμμια?

Εγώ προσθέτω στη θήκη του μαλακτικού λευκό ξύδι

με λίγες σταγόνες αιθ.έλαιου λεβάντας και tea tree oil

(για να σπάνε λίγο τη ξυδίλα)

Το ξύδι είναι ένα φυσικό μαλακτικό και συγχρόνως απολυμαντικό! ;)

Με το ξύδι σφουγγαρίζω κι όλας για να καταλάβεις!

YΓ: Δεν παίρνω ποσοστά απο τα ξύδια! :rolleyes:

mariaefi εαν ενδιαφέρεσαι για

ποιοτικές-αγνές-μη χημικές λύσεις

μπορείς να δεις τη λίστα που έχω στην υπογραφή μου.

Προς το τέλος υπάρχει μια λίστα

με απλές "οικιακές συνταγές" ;)

Aλλιώς μπορείς να πάς και στο τόπικ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955

στο οποίο θα ανακαλύψεις πολλά!

(Εγώ μέσω αυτού του τόπικ ανακάλυψα τι σημαίνει ΠΟΙΟΤΗΤΑ!!)

α ναι και εγω το ξυδι το εχω σε μεγαλη υποληψη δεν το συζητω!

και το λευκο και το κλασικο!

και εγω σφουγγαριζω με αυτο πολλες φορες (1 dettol και την αλλη ξυδι) και το βαζω κ στο πλυντηριο μια φορα στις 15 περιπου μαζι με σοδα.

θα δω κ την υπογραφη σου ευχαριστω!!!

ΕΦΗ 20/12/2004

Ο ΠΙΠΙΛΑΣ ΜΟΥ 11/12/2010 

Yogini μου συγνώμη που θα το πω αλλά σε βρίσκω λίγο επιθετική και δεν νομιζω ότι υπάρχει λόγος. Ειναι ξεκάθαρο κατά την άποψή μου ότι τα μηνύματα της soevan σε αυτό το θέμα είναι καλοπροαίρετα και μόνο. Εδώ γράφει ολόκληρες εκθέσεις με μόνο στόχο να αφυπνίσει όλες τις μανούλες. Οι καρποί πλυσίματος είνα το πιο αγνό και οικονομικό απορυπαντικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Κι εγώ ξέρω κάποιους που τους χρησιμοποιούν και δεν είναι ευχαριστημένοι επειδή όμως δεν θέλουν να πλένουν με χημικά συνεχίζουν να πλένουν με αυτους και ας μην καθαρίζουν τέλεια τα ρούχα. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ βιολογικά απορρυπαντικα sonett και ecover κανένα από τα δύο δεν καθαρίζει τέλεια. Όμως τους λεκέδες που δεν μου καθαρίζουν δεν μου τους καθάριζαν ούτε τα συμβατικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούσα παλαιότερα. Απλά έχω πάρει και ένα υγρό που το βάζω τοπικά στους επίμονους λεκέδες και όσο καθαρίσουν καθάρισαν. Τους καρπους θα τους πάρω τα χριστούγεννα και με αυτούς θα πορευθώ στην μάχη των απλύτων. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να ξέρω ότι έχω διαλέξει ότι πιο ακίνδυνο.

FXWyp3.png

Ναι αλλά το θέμα είναι να είναι ο κόσμος ελεύθερος να λέει την άποψη του! Κι εγω είμαι υπέρ αλλά οκ τα δοκίμασα και δεν μου έκαναν ή το aeriko έμεινε ευχαριστημένο με κάποιο προιόν. Απο τη στιγμή που γράψεις μια φορά τα καλά και τα κακά και την άποψη σου δεν ειναι ωραίο να πετάγεσαι παντού και να κρίνεις όποιον έχει διαφορετική άποψη. Όσο δίκιο και να έχεις μοιάζει σαν να παίρνεις ποσοστά :)

Και δεν είμαι σε επίθεση αλλά σε άμυνα αν παρατηρήσεις ;)

Anyway για εμένα το καλύτερο θα είναι να τα δοκιμάσουν όλοι τα soapnuts αν μείνουν ευχαριστημένοι ειναι κάτι θετικό αν όχι το αντίτιμο δεν είναι μεγάλο :)

Yogini μου συγνώμη που θα το πω αλλά σε βρίσκω λίγο επιθετική και δεν νομιζω ότι υπάρχει λόγος. Ειναι ξεκάθαρο κατά την άποψή μου ότι τα μηνύματα της soevan σε αυτό το θέμα είναι καλοπροαίρετα και μόνο. Εδώ γράφει ολόκληρες εκθέσεις με μόνο στόχο να αφυπνίσει όλες τις μανούλες. Οι καρποί πλυσίματος είνα το πιο αγνό και οικονομικό απορυπαντικό που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Κι εγώ ξέρω κάποιους που τους χρησιμοποιούν και δεν είναι ευχαριστημένοι επειδή όμως δεν θέλουν να πλένουν με χημικά συνεχίζουν να πλένουν με αυτους και ας μην καθαρίζουν τέλεια τα ρούχα. Εγώ για παράδειγμα χρησιμοποιώ βιολογικά απορρυπαντικα sonett και ecover κανένα από τα δύο δεν καθαρίζει τέλεια. Όμως τους λεκέδες που δεν μου καθαρίζουν δεν μου τους καθάριζαν ούτε τα συμβατικά απορρυπαντικά που χρησιμοποιούσα παλαιότερα. Απλά έχω πάρει και ένα υγρό που το βάζω τοπικά στους επίμονους λεκέδες και όσο καθαρίσουν καθάρισαν. Τους καρπους θα τους πάρω τα χριστούγεννα και με αυτούς θα πορευθώ στην μάχη των απλύτων. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να ξέρω ότι έχω διαλέξει ότι πιο ακίνδυνο.

ZIMAROULI μου μην χάνεις τα λόγια σου!

Είναι προφανής η "αμεροληψία" που επικρατεί!!....

Επειδή σε όλα μου τα posts έχω απαντήσει με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ

(κι επειδή προφανώς δεν τους αρέσει αυτά που τους λέω...

...μπορεί να τους τρομάζω κι όλας...)

η μόνη τους άμυνα είναι η επίθεση

και οι άστοχες συκοφαντίες

του τύπου "παίρνεις ποσοστά αφού επιμένεις τόσο!" :shock:

Επειδή "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται"

μπορεί ο καθένας να δει το παρελθόν των μηνυμάτων μου

και να δει το ποιόν μου!

Η ισχυρογνωμοσύνη τους όμως δεν τους αφήνει να δουν μπρος στα μάτια τους την αλήθεια:

Στην υπογραφή μου έχω ένα ολόόόκληρο κατεβατό απο ένα σωρό ποιοτικά-οικολογικά προιόντα

και κολλήσανε σε αυτό!

Θα μου πεις

μπορεί να "τα παίρνω" απο όλες τις εταιρείες......

Anyway, δεν πα να πιστεύουν ό,τι θέλουν για μένα.....

Εγώ κάνω το καλύτερο για το παιδί μου και την οικογένειά μου!

Οποιος θέλει να μάθει περισσότερα

ξέρει που θα μας βρει!!!

ZIMAROULIS μην ξανασχοληθείς....δεν αξίζει τον κόπο! ;)

Τέλος._

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...