Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορρυπαντικό για μωρά!!!

Recommended Posts

Καλημέρα! Χρησιμοποίησα τα soap nyts χθες σε ανοιχτόχρωμα ρούχα. Δεν είχαν πολλούς λεκέδες, εντάξει καθάρισαν, αλλά δεν έβλεπα να κάνει αφρό βρε παιδί μου... έτσι γίνεται...δεν πιστεύω να έκανα κάποιο λάθος στη χρήση...

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 323
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν, βγήκε το πόρισμα: Τα soap nuts δεν καθαρίζουν. Έπλυνα άσπρα στους 70, έβαλα και σόδα και αναγκάστηκα να τα πλύνω και 2η φορά. Και πάλι δεν καθάρισαν.... Οπότε για μένα, τέλος οι καρποί. Κρίμα τα 20 ευρώ.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Δεν έχω δοκιμάσει τα soap nuts ούτε τα υπόλοιπα απορρυπάντικα που αναφέρετε.. Απο την αρχή εγκυμοσύνη μου και μετά αγόρασα το Αρκάδι και στις 2 μορφές του και μπορώ να πώ οτι είμαι ικανοποιημένη οχι μόνο στα ρούχα αλλά και στη καθαριότητα του σπιτιού.. Ειλικρινά πάντως είμαι αρκετά δύσπιστη στα οικολογικά ή βιολογικά προιόντα ...

EwCip3.png

Δεν έχω δοκιμάσει τα soap nuts ούτε τα υπόλοιπα απορρυπάντικα που αναφέρετε.. Απο την αρχή εγκυμοσύνη μου και μετά αγόρασα το Αρκάδι και στις 2 μορφές του και μπορώ να πώ οτι είμαι ικανοποιημένη οχι μόνο στα ρούχα αλλά και στη καθαριότητα του σπιτιού.. Ειλικρινά πάντως είμαι αρκετά δύσπιστη στα οικολογικά ή βιολογικά προιόντα ...

Να σου πω, δεν είχα κανένα πρόβλημα με το αρκάδι όσον αφορά την καθαριότητα. Ναι μου καθάριζε τα ρούχα καλά, αλλά τελευταία μου έβγαζε κάτι νερά το πλυντήριο και μου φαίνεται ότι βουλώνει τις σωληνώσεις επειδή δεν διαλύεται καλά. Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά διέκοψα τη χρήση του προσωρινά και περιμένω να δω αν θα ξαναεμφανιστόύν νερά κάτω απ'το πλυντήριο.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Διαφημίσεις

Λυπάμαι Arnicol μου :(

Εχε τα για ώρα ανάγκης ή για ελαφρώς βρώμικα ρούχα...μπορείς να φτιάξεις και υγρό γενικού καθαρισμού βράζοντας τα.

Είμαι σίγουρη ότι αν τα soap nuts ήταν τόσο θαυματουργά θα ήταν περισσότερο δημοφιλή....

Λυπάμαι Arnicol μου :(

Εχε τα για ώρα ανάγκης ή για ελαφρώς βρώμικα ρούχα...μπορείς να φτιάξεις και υγρό γενικού καθαρισμού βράζοντας τα.

Είμαι σίγουρη ότι αν τα soap nuts ήταν τόσο θαυματουργά θα ήταν περισσότερο δημοφιλή....

Το πόσο απογοητεύτηκα δε λέγεται... τα καταχώνιασα σε ένα ντουλάπι να μην τα βλέπω... για να μην πω για τη μουρμούρα του άντρα μου για τα 20 ευρώ...

Δοκίμασε να το διαλύεις σε ζεστό νερό πριν το βάλεις στο πλυντηριο για να μην έχεις πρόβλημα με το φίλτρο αλλα και τυχόν υπολοίματα στα ρούχα ..

άντε να το κάνω κι αυτό... Πάντως το φίλτρο το καθαρίζω τακτικά, γι'αυτό δεν κατάλαβα αρχικά από που προέρχονταν τα νερά. Υποψιάζομαι ότι είναι το αρκάδι, δεν είμαι σίγουρη.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Λοιπόν, βγήκε το πόρισμα: Τα soap nuts δεν καθαρίζουν. Έπλυνα άσπρα στους 70, έβαλα και σόδα και αναγκάστηκα να τα πλύνω και 2η φορά. Και πάλι δεν καθάρισαν.... Οπότε για μένα, τέλος οι καρποί. Κρίμα τα 20 ευρώ.

Λυπάμαι πάρα πολύ!! :( :(

Δεν μπορώ να καταλάβω βρε κορίτσια τι γίνεται!!!......

Ειλικρινά σας μιλάω

οτι εαν δεν είχα διαβάσει τόσες μαρτυρίες απο ευχαριστημένα άτομα

(μαζί με εμένα) δεν θα επέμενα τόσο!!

Δείτε εδώ πόσες μαρτυρίες ευχαριστημένες:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1112285&postcount=44

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1656561&postcount=187

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1576475&postcount=297

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1112908&postcount=50

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1535561&postcount=161

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1448030&postcount=149

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955&highlight=soap+nuts

Λέτε να φταίει κάτι άλλο???.................

Mήπως να φταίει το πλυντήριο????? :confused: :confused:

Eκτός εαν οι άντρες σας είναι μηχανικοί αυτοκινήτων κι έχετε ρούχα με γράσσα!!!.......

Δεν μπορεί να υπάρχουν απο την μια ευχαριστημένα άτομα

και απο την άλλη πλήρως δυσαρεστημένα!!.....

Κάτι άλλο φταίει!!.......

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Επλενα τα ρουχα της Μαριας ξεχωριστα απο τα δικα μας μεχρι τους 14 μηνες. Χρησιμοποιουσα το proderm σε σκονη και επισης μαλακτικο proderm. Τα soap nuts που αναφερθηκαν παραπανω, δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε, οποτε δεν εχω προσωπικη αποψη. Ξερω ομως κοπελα που τα χρησιμοποιει απο τη γεννηση του μωρου της εως και σημερα (το μωρο της κοντευει τους 3 μηνες) και ειναι απολυτα ικανοποιημενη. Απλα επειδη ειναι λιγο "μανιακη" με την καθαριοτητα, τα ρουχα του μωρου μπαινουν για πλυσιμο ακομα κι αν δεν ειναι λερωμενα (με την εννοια του λεκε, γιατι ολα τα μωρακια ιδρωνουν ή βγαζουν σαλακια). Οποτε δεν γνωριζω να πω αν καθαριζουν πολυ βρωμικα ρουχα ή οχι. Αυτο που ξερω ειναι πως η κοπελα (γιατι ξαναλεω εγω δεν χρησιμοποιησα ποτε soap nuts - βασικα απο εσας το εμαθα, δεν ηξερα καν πως υπαρχουν), πριν καμμια εβδομαδα που το συζητουσαμε ειναι ευχαριστημενη!

Απο τους 14 μηνες κι επειτα, χρησιμοποιω το απορρυπαντικο και το μαλακτικο που βαζω και στα δικα μας ρουχα, απλα αποφευγω να τα πλενω ολα μαζι (π.χ. αν εχει χωρο η πλυση με τα ρουχα της Μαριας, μπορει να βαλω καμμια πετσετουλα για τα χερια που ειναι ελαχιστα λερωμενη ή καποιο αλλο ρουχο που δεν ειναι πολυ βρωμικο).

(Μια - μια ομως κοριτσια, μη με λιθοβολησετε ολες μαζι!! :lol::lol::lol:)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Χρησιμοποίησα τα soap nuts και έμεινα ευχαριστημένη...

Είναι αλήθεια πως βγάζουν τα ρούχα μαλακά....αλλά, να πάρει, θα ήθελα να έχουν μια μυρωδιά φρεσκάδας....που δεν δίνουν οι καρποί...και ούτε το έλαιο λεβάντας που πήρα από το σάιτ κάνει κάτι...

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Μόλις γεννήθηκε ο γιος μου του αγόρασα το αρκάδι ως το πιο φυσικό απορρυπαντικό ρούχων. Από την πρώτη φορά που πήγα να το χρησιμοποιήσω η σκόνη του με πείραξε. Με έπιασε αλλεργικός βήχας και δεν μπορούσα με τίποτα να το μυρίζω. Για να γίνω κατανοητή δεν έχω πρόβλημα στο πράσινο σαπούνι γενικά΄, ούτε στην μυρωδιά που αναδύει. Αλλά στην μυρωδιά της σκόνης, μόλις αυτή διαλυθεί παύει το πρόβλημά μου. Φοβήθηκα για το μωρό και δεν του ξανάπλυνα τα ρούχα του. Πρόσφατα μία φίλη μου είπε το ίδιο... έχετε άποψη?

(τώρα το χρησιμοποιώ για σφουγγάρισμα και είναι καταπληκτικό, αλλά ούτε να το μυρίσω)

beeeeezzzzz

Λυπάμαι πάρα πολύ!! :( :(

Δεν μπορώ να καταλάβω βρε κορίτσια τι γίνεται!!!......

Ειλικρινά σας μιλάω

οτι εαν δεν είχα διαβάσει τόσες μαρτυρίες απο ευχαριστημένα άτομα

(μαζί με εμένα) δεν θα επέμενα τόσο!!

Δείτε εδώ πόσες μαρτυρίες ευχαριστημένες:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1112285&postcount=44

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1656561&postcount=187

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1576475&postcount=297

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1112908&postcount=50

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1535561&postcount=161

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1448030&postcount=149

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=61955&highlight=soap+nuts

Λέτε να φταίει κάτι άλλο???.................

Mήπως να φταίει το πλυντήριο????? :confused: :confused:

Eκτός εαν οι άντρες σας είναι μηχανικοί αυτοκινήτων κι έχετε ρούχα με γράσσα!!!.......

Δεν μπορεί να υπάρχουν απο την μια ευχαριστημένα άτομα

και απο την άλλη πλήρως δυσαρεστημένα!!.....

Κάτι άλλο φταίει!!.......

Καλημέρα! Κι εγώ στενοχωρήθηκα! Δεν θέλω να τα πετάξω... να τα χρησιμοποιώ στους 40 σε μη λεκιασμένα ρούχα; Γιατί τα κακά του μικρού δεν βγήκαν από το φανελάκι. Και ξαναλέω στους 70 τα έπλυνα 2 φορές! και έβαλα και σόδα! Πάντως ναι θα συμφωνήσω με την κοπέλα που είπε παραπάνω ότι βγήκαν μαλακά και μύριζαν καθαριότητα.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

Μόλις γεννήθηκε ο γιος μου του αγόρασα το αρκάδι ως το πιο φυσικό απορρυπαντικό ρούχων. Από την πρώτη φορά που πήγα να το χρησιμοποιήσω η σκόνη του με πείραξε. Με έπιασε αλλεργικός βήχας και δεν μπορούσα με τίποτα να το μυρίζω. Για να γίνω κατανοητή δεν έχω πρόβλημα στο πράσινο σαπούνι γενικά΄, ούτε στην μυρωδιά που αναδύει. Αλλά στην μυρωδιά της σκόνης, μόλις αυτή διαλυθεί παύει το πρόβλημά μου. Φοβήθηκα για το μωρό και δεν του ξανάπλυνα τα ρούχα του. Πρόσφατα μία φίλη μου είπε το ίδιο... έχετε άποψη?

(τώρα το χρησιμοποιώ για σφουγγάρισμα και είναι καταπληκτικό, αλλά ούτε να το μυρίσω)

Κι εγώ παλιά (πριν να ανακαλύψω τα soap nuts)

χρησιμοποιουσα αρκάδι

και με έπιανε και εμένα αυτό που λες!

Απλά εγώ το απέδιδα στις προσωπικές μου συνηθισμένες αλλεργίες....

...οπότε απ οτι βλέπω είναι γενικό το κακό! :?:roll:

Διαφημίσεις

Καλησπερα!

Επλενα τα ρουχα της Μαριας ξεχωριστα απο τα δικα μας μεχρι τους 14 μηνες. Χρησιμοποιουσα το proderm σε σκονη και επισης μαλακτικο proderm. Τα soap nuts που αναφερθηκαν παραπανω, δεν τα εχω χρησιμοποιησει ποτε, οποτε δεν εχω προσωπικη αποψη. Ξερω ομως κοπελα που τα χρησιμοποιει απο τη γεννηση του μωρου της εως και σημερα (το μωρο της κοντευει τους 3 μηνες) και ειναι απολυτα ικανοποιημενη. Απλα επειδη ειναι λιγο "μανιακη" με την καθαριοτητα, τα ρουχα του μωρου μπαινουν για πλυσιμο ακομα κι αν δεν ειναι λερωμενα (με την εννοια του λεκε, γιατι ολα τα μωρακια ιδρωνουν ή βγαζουν σαλακια). Οποτε δεν γνωριζω να πω αν καθαριζουν πολυ βρωμικα ρουχα ή οχι. Αυτο που ξερω ειναι πως η κοπελα (γιατι ξαναλεω εγω δεν χρησιμοποιησα ποτε soap nuts - βασικα απο εσας το εμαθα, δεν ηξερα καν πως υπαρχουν), πριν καμμια εβδομαδα που το συζητουσαμε ειναι ευχαριστημενη!

Χρησιμοποίησα τα soap nuts και έμεινα ευχαριστημένη...

Είναι αλήθεια πως βγάζουν τα ρούχα μαλακά....αλλά, να πάρει, θα ήθελα να έχουν μια μυρωδιά φρεσκάδας....που δεν δίνουν οι καρποί...και ούτε το έλαιο λεβάντας που πήρα από το σάιτ κάνει κάτι...

Χαίρομαι βρε κορίτσια......

.....γιατί άρχισα να ντρέπομαι!!!! :oops: :oops:

Ευτυχώς που υπάρχουν κι άλλες κοπέλες που είναι ευχαριστημένες

(τις μαρτυρίες των οποίων

έβαλα στο προηγούμενο post μου)

γιατί αλλιώς θα άρχιζα να αμφιβάλω

για τα μάτια μου!! :mrgreen:

Καλημέρα! Κι εγώ στενοχωρήθηκα! Δεν θέλω να τα πετάξω... να τα χρησιμοποιώ στους 40 σε μη λεκιασμένα ρούχα; Γιατί τα κακά του μικρού δεν βγήκαν από το φανελάκι. Και ξαναλέω στους 70 τα έπλυνα 2 φορές! και έβαλα και σόδα! Πάντως ναι θα συμφωνήσω με την κοπέλα που είπε παραπάνω ότι βγήκαν μαλακά και μύριζαν καθαριότητα.

Για δοκίμασε να τα βράσεις

και βάλε το υγρό που θα βγάλουν

σε μια ρολέτα κατευθείαν μέσα στο κάδο.

Οσο να ναι με το βράσιμο θα βγάλουν περισσότερη σαπωνίνη!

Εαν έχεις βραστήρα βάλτα εκεί για πιο γρήγορα!

Και δοκίμασε την επόμενη φορά να βάλεις τοπικά

κάτι στον λεκέ!

ΥΓ: Μην τα πετάξεις!! Σου τα αγοράζω εγώ εαν θες!!

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα ενώ χρησιμοποιούμενο αδιάλυτο μου είχε ντακιάσει τα ρούχα.

Τώρα αραιώνω 1/3 του πακέτου αρκάδι σε 3 λίτρα νερό (κράτησα μπουκάλι απο μαλκακτικό) και μια χαρά. Πλένω όλα τα ρούχα με αυτό.

Στους πολύ δύσκολους λεκέδες δυσκολευεται, αλλά το χρησιμοποιώ πλέον σε όλα τα ρουχα.

ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ Χρησιμοποιώ πότε πότε και χρησιμοποιώ και κάτι μαγνητικές μπάλες οικολογικές.

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα ενώ χρησιμοποιούμενο αδιάλυτο μου είχε ντακιάσει τα ρούχα.

Τώρα αραιώνω 1/3 του πακέτου αρκάδι σε 3 λίτρα νερό (κράτησα μπουκάλι απο μαλκακτικό) και μια χαρά. Πλένω όλα τα ρούχα με αυτό.

Στους πολύ δύσκολους λεκέδες δυσκολευεται, αλλά το χρησιμοποιώ πλέον σε όλα τα ρουχα.

ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ Χρησιμοποιώ πότε πότε και χρησιμοποιώ και κάτι μαγνητικές μπάλες οικολογικές.

Για πόσο καιρό σου συντηρείται αυτή η ποσότητα;

Δεν σου μουχλιάζει;

Tο υγρό των soap nuts που φτιάχνω βράζοντάς τα

γράφει στη συσκευασία οτι διατηρείται 4 ημέρες

στο ψυγείο.

Παλιά που χρησιμοποιούσα το Αρκάδι

το αραίωνα σε ζεστό νερό επιτόπου πριν να το βάλω στο πλυντήριο.

soevan07, όχι δεν μουχλιάζει και δεν το βάζω σε ψυγείο.

Το φτιάχνω και ανάλογα τα πληντύρια που βάζω. Μου διαρκεί 2-3 εβδομάδες καμιά φορά, αλλά συνήθως πάνω στη βδομάδα το έχω βγάλει off.

Και εγώ παλιά το αραίωνα την ώρα που θα έπλενα, αλλά το νέο σύστημα να το έχω πάντα διαθέσιμο μου φαίνεται πιο βολικό.

Πολύ ωραίο ήταν και το ΑΡΚΑΔΙ άσπρο σαπούνι σε νιφάδες.

Μου έστειλαν κάτι κουπόνια απο το baby planet, έκτπωση 1 ?. E, ας παω στο sm να το πάρω με έκπτωση. Ξέρετε πόσο το βρήκα στο Σκλαβενίτη? 15? τη μεγάλη συσκευασία, -1?, 14. Τι λέτε ρε κορίτσια, δεν ειναι ακριβό? Μην τρελαθούμε τώρα.

Εγώ χρισημοποιω soap nuts εδω και 5 μηνες, εκτος οτι δε εχει τελειωσει το κουτι ακομα. Δεν τα αλλάζω. Βαζω το σακουλακι κατ'ευθειαν στο πλυντηριο. Δεν εχω κανενα παράπονο. Και στου μωρου τα ρουχα και στα δικά μας. Τι πιο φυσικο?

Και πόσο έχουν αυτα?Καλά αν ειναι να σε βγάλει 5 μηνες και ειναι και βιολογικό δεν το συζητάω

Εγώ τα αγόρασα τον Απρίλιο

13,5 ευρώ (1 κιλό)

και ακόμα το κουτί δεν έχει κατέβει ούτε στο μισό! :cool:

Kι εμένα με πιάνει βήχας με τη σκόνη από το Αρκάδι, αλλά όταν μυρίζω τα πλυμένα ρούχα είμαι ΟΚ. Επίσης το βάζω πάντα διαλυμένο με ρολέτα στον κάδο, σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού και λευκό ξύδι στη θήκη του μαλακτικού.

Σταδύσκολα όντως δυσκολεύεται, αλλά αν μουλιάσεις επιτόπου πριν λεκιά σει πολύ το ρούχο και μετά το πλύσιμο τα απλώσεις στον ήλιο γίνονται σαν καινούρια.

soevan Έχεις αρχίσει να ψήνεις για soap nuts. Μπορείς να μου στείλεις πμ για το πώς τα παραγγέλνεις κ.λ.π.;

Με αρκάδι σφουγγαρίζω και τα ξύλινα πατώματα και έχουν σταματήσει λίιιιγο να τρίζουν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...