Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

αν εχετε και οι δυο αρνητικο δεν υπαρχει κανενα προβλημα, σιγουρααααα

το παιδι θα ειναι και εκεινο αρνητικο, οποτε κανενα προβλημα για την μητερα

απλα επιβεβαιωστε το οτι ειναι ετσι

προβλημα υπαρχει οταν ο συζυγος ειναι θετικος και η μανα αρνητικη κι

εφοσον το εμβρυο ειναι κι αυτο θετικο οπως ο μπαμπας

επειδη ομως δεν ξερεις τι ειναι το εμβρυο γι αυτο που και που κανεις εξετασεις,,,,οταν δε, κανεις αποκολλησεις πλακουντα τοτε σου κανουν υποχρεωτικα την ενεση και φυσι κα οταν γεννησεις

εγω στην εγκυμοσυνη μου ειχα αποκολληση και μου εκαναν προληπτικα και οταν γεννησα εκαναν εξεταση στο παιδι ηταν ρεζους θετικο και μου ξαναεκαναν

μην πανικοβαλλεστε ειναι κατι απλο

Συμφωνω σε ολα. αν και στην δικη μου εγκυμοσυνη ολα πηγαν καλα, παρολαυτα καναμε την εξεταση συχνα και ηταν το πρωτο πραγμα που ελεγα σε ολους. Οτι εχω ρεζους αρνητικο.

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! τι ειναι ομως αυτη η ενεση;; ειναι αυτη που κανουν τις πρωτες ωρες μετα την γεννα;; κ αφου βγαινει η εξεταση αρνητικη, γιατι πρεπει να γινει η ενεση;;

Την κανουν με το που γεννιεται το παιδι.

Για να καταλαβεις με το που ειδα το μωρο, μολις ακριβως βγηκε, η νοσοκομα μου εκανε την ενεση.

δες και αυτο:

http://www.familyhome.gr/arnitikos-paragontas-Rhesus-Rh.html

http://gynaikologos-manolis.pblogs.gr/2009/01/rhesus-arnhtikes-gynaikes-kai-kyhsh-kathws-kai-stigma-foreas-mes.html

• 2 εβδομάδες μετά...

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ....

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 27η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΣΤΙΣ 25/11 ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ COOMBS K ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

ΕΜΜΕΣΗ COOMBS: ΘΕΤΙΚΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ : R1R1(CCDee)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1::cool:

R2R2(ccDEE)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1::cool:

rr(ccddee) - ΑΡΝΗΤΙΚΟ

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ COOMBS ΕΧΩ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Β ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ Α ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ?ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ???????????

ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 27/10 ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΚΕΝΤΗΣΗ Κ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΕΓΚΥΟΣ ΕΧΕΙ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ(1 ΜΗΝΑ)?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ..................

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ....

ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΣΤΗΝ 27η ΕΒΔΟΜΑΔΑ Κ ΣΤΙΣ 25/11 ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ COOMBS K ΒΓΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

ΕΜΜΕΣΗ COOMBS: ΘΕΤΙΚΟ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ : R1R1(CCDee)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1::cool:

R2R2(ccDEE)-ΘΕΤΙΚΟ (ΣΕ ΑΡΑΙΩΣΗ 1::cool:

rr(ccddee) - ΑΡΝΗΤΙΚΟ

ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ COOMBS ΕΧΩ ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΑΤΟΣ Β ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ Κ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΟΜΑΔΑ Α ΜΕ ΡΕΖΟΥΣ ΘΕΤΙΚΟ.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ? ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΩ?ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ???????????

ΟΜΩΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ Κ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΙΣ 27/10 ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΚΕΝΤΗΣΗ Κ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΝΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ Η ΕΓΚΥΟΣ ΕΧΕΙ ΡΕΖΟΥΣ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ, ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΕΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ(1 ΜΗΝΑ)?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ..................

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Εγώ έχω αρνητικό, το ίδιο και ο άντρας μου, ωστόσο ο γιατρός θέλει να κάνω κάθε 45 μέρες την έμμεση coobs γιατί όπως μου είπε χαριτολογώντας, ο γιατρός δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρος για τον πατέρα!!!

χιούμορ έκανε ο άνθρωπος, ωστόσο είναι ψείρας με τις εξετάσεις, καλύτερα να προσέχεις για να έχεις. Επίσης, ο άντρας μου δεν ήταν μαζί μου εκείνη τη μέρα, ήταν με πυρετό στην απομόνωση!!

εντάξει τότε, παρόλα αυτά να ξέρεις ότι αν ο άντρας σου έχει ρέζους αρνητικό, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατί το έμβρυο θα έχει και αυτό αρνητικό και ο οργανισμός σου δεν θα προσπαθήσει να το απορρίψει, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις τις ενέσεις ανοσοσφαιρίνης. Καλή συνέχεια εύχομαι!

Διαφημίσεις

• 5 months later...
εντάξει τότε, παρόλα αυτά να ξέρεις ότι αν ο άντρας σου έχει ρέζους αρνητικό, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα γιατί το έμβρυο θα έχει και αυτό αρνητικό και ο οργανισμός σου δεν θα προσπαθήσει να το απορρίψει, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνεις τις ενέσεις ανοσοσφαιρίνης. Καλή συνέχεια εύχομαι!

Δεν ισχυει αυτο!! Και εγω ετσι πιστευα και ηλπιζα οτι θα γλιτωσω την ενεση, αλλα ο γιατρος μου ειπε οτι ακομα και οι δυο να ειναι αρνητικοι, ισως να υπαρχει γονιδιο θετικο και το παιδι να βγει θετικο. Και εμενα κουλο μου φανηκε, αλλα γιατρος ειναι,κατι ξερει. Ετσι, μολις επαθα αποκολληση μου εκανε την ενεση προληπτικα!! :-(

Διανύω τη δευτερη εγκυμοσύνη μου και βρίσκομαι στην 27η εβδομαδα.Εχω ρέζους αρνητικό και ο σύζυγος θετικό.Στην πρωτη εγκυμοσύνη εκανα δύο φορες την ενεση αντιρεζους και κατα τη διάρκεια της κύησης και μετα τον τοκετό καθως το μωρακι γεννήθηκε με ρεζους θετικό.Τωρα σε αυτην την εγκυμοσύνη η εμμεση coobs που ειχα κανει βγήκε αρνητική.Γνωρίζετε αν χρειαζεται να κανω πάλι αυτην την ενεση και τωρα κατα την διαρκεια της εγκυμοσύνης η με καλυπτει η προηγούμενη ενεση που ειχα κανει στον πρωτο τοκετό?

Ειχα στο μυαλό μου να ρωτήσω χθες τον γιατρό μου που ειχαμε ραντεβου και το ξεχασα....:rolleyes:

• 4 εβδομάδες μετά...
Διανύω τη δευτερη εγκυμοσύνη μου και βρίσκομαι στην 27η εβδομαδα.Εχω ρέζους αρνητικό και ο σύζυγος θετικό.Στην πρωτη εγκυμοσύνη εκανα δύο φορες την ενεση αντιρεζους και κατα τη διάρκεια της κύησης και μετα τον τοκετό καθως το μωρακι γεννήθηκε με ρεζους θετικό.Τωρα σε αυτην την εγκυμοσύνη η εμμεση coobs που ειχα κανει βγήκε αρνητική.Γνωρίζετε αν χρειαζεται να κανω πάλι αυτην την ενεση και τωρα κατα την διαρκεια της εγκυμοσύνης η με καλυπτει η προηγούμενη ενεση που ειχα κανει στον πρωτο τοκετό?

Ειχα στο μυαλό μου να ρωτήσω χθες τον γιατρό μου που ειχαμε ραντεβου και το ξεχασα....:rolleyes:

tazoula82 ειμαι στην 5η εγκυμοσυνη και εχω και εγω ρεζους θετικο ενω ο συζυγος εχει αρνητικο μετα απο καθε τοκετο εκανα την ενεση γ-ανοσοσφαιρινης(λεγετε αλλιως rezogamma ή rofilac).Εφοσον η πρωτη εξεταση σου βγηκε αρνητικη πιθανον δεν εχεις ρεζους ευαισθητοποιηση απο την πρωτη εγκυμοσυνη αλλα καλου κακου ζητα απο το γιατρο σου να επαναλαβεις την εξεταση και σιγουρα να σου κανουν την ενεση μετα τον τοκετο.Η ενεση ομως δεν προφυλασει 100% στο λεω εκ πειρας γιατι σε αυτη την εγκυμοσυνη την επαθα και εχω σοβαρο προβλημα.Αυτο που πρεπει να κανουν στα μαιυετηρια ιδιωτικα και δημοσια (και δεν το κανουν )ειναι να μετρουν ακριβως την ευαισθητοποιηση της καθε μητερας μετα τον τοκετο και αναλογα να προσαρμοζουν τη δοσολογια αλλα δυστυχως κανουν την ιδια δοση σε ολες και παιζουν λοττο με τη ζωη μας και τη ζωη των επομενων παιδιων μας.Για αυτο ενημερωσου καλα ;)

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!!!!!!!!!!

dina-sweet

tazoula82 ειμαι στην 5η εγκυμοσυνη και εχω και εγω ρεζους θετικο ενω ο συζυγος εχει αρνητικο μετα απο καθε τοκετο εκανα την ενεση γ-ανοσοσφαιρινης(λεγετε αλλιως rezogamma ή rofilac).Εφοσον η πρωτη εξεταση σου βγηκε αρνητικη πιθανον δεν εχεις ρεζους ευαισθητοποιηση απο την πρωτη εγκυμοσυνη αλλα καλου κακου ζητα απο το γιατρο σου να επαναλαβεις την εξεταση και σιγουρα να σου κανουν την ενεση μετα τον τοκετο.Η ενεση ομως δεν προφυλασει 100% στο λεω εκ πειρας γιατι σε αυτη την εγκυμοσυνη την επαθα και εχω σοβαρο προβλημα.Αυτο που πρεπει να κανουν στα μαιυετηρια ιδιωτικα και δημοσια (και δεν το κανουν )ειναι να μετρουν ακριβως την ευαισθητοποιηση της καθε μητερας μετα τον τοκετο και αναλογα να προσαρμοζουν τη δοσολογια αλλα δυστυχως κανουν την ιδια δοση σε ολες και παιζουν λοττο με τη ζωη μας και τη ζωη των επομενων παιδιων μας.Για αυτο ενημερωσου καλα ;)

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Τελικά ρωτησα και τον γιατρό μου και μου πε πως θα κανουμε την ενεση αν χρειαστει μετα τον τοκετο.Προς το παρον η coobs που επανελαβα βγήκε αρνητική.

• 1 month later...

Na po ki ego ti diki mou empeiria.

Ego eimai resus arnitiki, o andras mou resus thetikos. Eiha mia palindromi kiisi meta tin opoia mou ekanan tin enesi (xehasa pos legetai).

S' auti tin kiisi eho kanei dio fores tin emmesi coombs, kathe fora arnitiki.

Afou diavasa se diafores istoselides kai vivlia oti stis resus arnitikes miteres horigitai auti i enesi stin 28i evdomada, prospathisa na peiso ti giatro mou na mou tin kanei, alla arnithike, leei den hreiazetai, mono meta tin genna kai auto an to moro ehei thetiko resus.

Se antithesi m'auto, eiha milisei me mia kopela pou douleuei s'ena megalo nosokomeio stin Ameriki kai mou eipe oti ekei ipohreotika kanoun auti tin enesi efoson i ginaika ehei arnitiko resus giati den mporoun na einai sigouroi an o sizigos einai kai o pateras. Episis, mou eipe an emfanistoun antisomata sto test coombs, einai arga gia tin enesi kai apla parakolouthountai ta epipeda ton antisomaton. Stis perissoteres periptoseis den einai tipota to tragiko, meta ti genna kanoun metaggisi sto moro. An ta epipeda einai poli psila, i metaggisi mporei na ginei kai oso to moro einai stin koilia akoma!

Διαφημίσεις

κσενα πες ξανα στο γιατρο σου να σου την κανει! δε θελω να σε τρομαξω αλλα μια ξαδερφη του αντρα μου εχασε προχτες το μωρακι της απο αιμολυση της ειχε πει ο γιατρος οτι δε χρειαζεται.

αν εχετε και οι δυο αρνητικο δεν υπαρχει κανενα προβλημα, σιγουρααααα

το παιδι θα ειναι και εκεινο αρνητικο, οποτε κανενα προβλημα για την μητερα

δεν ειναι ετσι. τα γονιδια μεταβιβαζονται απο γενια σε γενια ακομα κι αν για καποιες γενιες δε δωσουν φαινοτυπους, οποτε ναι υπαρχουν αρκετες πιθανοτητες γονεις με ρεζους αρνητικο να εχουν παιδια με θετικο.

κσενα πες ξανα στο γιατρο σου να σου την κανει! δε θελω να σε τρομαξω αλλα μια ξαδερφη του αντρα μου εχασε προχτες το μωρακι της απο αιμολυση της ειχε πει ο γιατρος οτι δε χρειαζεται.

Δεν είναι ακριβώς έτσι...

Εγώ δεν θυμάμαι να μου έκαναν την ένεση κι έτσι πανικοβλήθηκα και πήρα τον γιατρό μου(τον καινούριο γιατί ο προηγούμενος αποδειχθηκε πολύ ανεύθυνος),

και μου είπε πως σε περιπτωση εγκυμοσύνης παρακολουθούμε την coombs και ενεργούμε ανάλογα.

Μήπως η ξαδέρφη είχε κάποιο άλλο πρόβλημα και δεν το ήξερε;

AtKRp3.png

dimi dimi, παρακολουθούμε τα επίπεδα των αντισωμάτων και αφού οι εξέταση βγαίνει αρνητική ησύχασα κι εγω. έτσι και αλλιως, από ό,τι κατάλαβα (από αυτά που διάβασα) το πρόβλημα σπάνια προκύπτει στην τρέχουσα εγκυμοσύνη, δηλ. πιο συχνά εμφανίζεται στην επόμενη.

λυπάμαι πολύ για την ξαδέρφη σου και το μωράκι της :-(

dimi dimi, παρακολουθούμε τα επίπεδα των αντισωμάτων και αφού οι εξέταση βγαίνει αρνητική ησύχασα κι εγω. έτσι και αλλιως, από ό,τι κατάλαβα (από αυτά που διάβασα) το πρόβλημα σπάνια προκύπτει στην τρέχουσα εγκυμοσύνη, δηλ. πιο συχνά εμφανίζεται στην επόμενη.

λυπάμαι πολύ για την ξαδέρφη σου και το μωράκι της :-(

η κοπελα αυτη εχει κι αλλο παιδακι, και στο πρωτο παιδι ο γιατρος της εδειξε ανευθυνοτητα, για αλλο θεμα ομως.

ελενη2008 αυτη την εκδοχη δωσανε. το παιδι εζησε μονο λιγες μερες κ δυστυχως προχτες κατεληξε........

• 7 months later...

Κορίτσια καλησπέρα,

πριν από 20 περίπου μέρες εκανα έμμεση coombs και βγηκε θετική 1:8. Την επανέλαβα προχθές και βγήκε πάλι θετική 1:4. Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα ή χειρότερα; Συνέβη σε καμία και τί κάνατε τελικά; Μπορεί το μωρό να γεννηθεί με αναιμία; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Νομίζω πως πρέπει να το αναφέρεις άμεσα στον γιατρό σου...

Κι εγώ αρνητική είμαι και την κάνω κάθε μήνα...το θέμα είναι να βγαίνει αρνητική, άπαξ και βγει θετική πρεπει να κάνεις όσο το δυνατόν συντομότερα μια ένεση...Εύχομαι όλα καλά...

[

Πρέπει να την ξανακάνουμε? Εγώ νόμιζα πως τελείωσα με την πρώτη που βγήκε αρνητική όταν πάω στον γιατρό θα τον ρωτήσω.Κάνεις την ένεση υποχρεωτικά δηλαδή αν έχεις αρνητικό ρέζους? ο άντρας μου έχει θετικό.

• 4 months later...

Καλησπερα σας.Ειμαι μια εγκυμονουσα 37 εβδομαδων και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα.Ειμαι 0 + και ο αντρας μου Α +. Εχω ηδη 2 παιδακια και περσι ειχα προωρη γηρανση πλακουντα με αποτελεσμα να χασω το τριτο παιδακι και να κανω καισαρικη. Όμως τωρα ολα πηγαινανε καλα και ολες οι εξετασεις ηταν τελειες εκτος απο τον αιματοκριτη μου που ειχε φτασει πατωματα.Με ενεσεις Β12 καταφεραμε και τον ανεβασαμε καπως οποτε ηρεμισαμε απο αυτο.Τωρα ο γιατρος με εβαλε και εκανα την εμμεση coombs η οποια βγηκε θετικη.Η μονη εξηγηση για αυτο ειναι οτι περσι μου καναν μεταγγιση αιματος με λαθος ρεζους κατι που ειναι μια στις χιλιες να συμβαινει.Τωρα ξαναεκανα εξετασεις αιματος και θα παω τεταρτη στον γιατρο να δουμε μηπως γεννησω πιο νωρις. ( 10/10 η ΠΗΤ λογω της καισαρικης).Διαβασα οτι το παιδι μπορει να κανει ικτερο αλλα και η μικρη μου εκανε ικτερο οποτε δεν το βρισκω τραγικο.Τι αλλο μπορει να συμβαινει ομως;Ο γιατρος μου δεν με βαζει στην διαδικασια αυτη αλλα εγω θελω να ειμαι προετοιμασμενη ψυχολογικα για τα χειροτερα και τα καλυτερα.Ξερει κανενας γονιος να με βοηθησει σχετικα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...