Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλημερα σε ολες σας!

εγω εχω ρεζους αρνητικο, ενω ο αντρας μου ρεζους θετικο και το μωρακι ειναι στην 24η εβδομαδα. κανει καμια σας την εξεταση coombs?τι σας εχει πει ο γιατρος σας σχετικα?

Διαφημίσεις

Νομίζω την έκανα κ γω, επειδή το καλοκαίρι χρειάστηκα μετάγγιση αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Πάντως νομίζω ότι γίνεται μια ένεση στη μητερα όταν έχει αρνητικό.

Iwz1p2.png 

Κι εγω το ιδιο με σενα ..... Αρνητικο εγω θετικο ο αντρας μου. Ο γιατρος μου μου ειπε να μην ανησυχω ...Γι αυτο το λογο ειναι εκεινος εδω για να ανησυχει για μενα λεει. Απλα μου ειπε οτι αν κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης δω αιμα να παω κατευθειαν στο μαιευτηριο και σε περιπτωση που για καποιο λογο δεν μπορω να τον βρω να ζητησω να μου κανουν μια ενεση για ρεζους αρνητικο! Τωρα λεπτομεριες δεν ηθελα για να μη πανικοβληθω! Και επισης 28-30 εβδομαδων που θα κανω καμπυλη ζαχαρου να ζητησω να κανω και ενα ρεζογραμμα νομιζω λεγεται αλλα καθε μηνα ανελειπως να κανω γενικη αιματος ουρων και τοξοπλασμα που δεν εχω περασει.

Το μονο μου ξερω με λεπτομεριες ειναι οτι μετα το τελος του τοκετου θα χρειαστω ειδικη "μεταχειρηση" ειτε καισσαρικη ειτε φυσιολογικος γιατι θα πρεπει να μου βαλουν εναν ορο σαν αντιβιωση αν το παιδι εχει ρεζους θετικο για να σκοτωσουμε τα αντισωματα που εχει δημιουργησει το αρνητικο μου αιμα απενατι στο θετικο του παιδιου....ωστε σε επομενη εγκυμοσυνη να μην υπαρρξει πιθανοτητα το αιμα μου να σκοτωσει το αλλο παιδακι!

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Λίγο μπερδεμένη κατάσταση!Εγώ όπως και ο σύζυγος έχουμε ρεζους αρνητικό. Ο γιατρός μου είπε ότι αν ο σύζυγος είχε θετικό, τότε απλά στην γέννα, θα μου έκαναν μία ένεση (ούτε ειδική μεταχείριση, ούε τίποτα). Επειδή όμως ο γιατρός μου είναι ολίγον ψείρας επειδή εγώ έχω αρνητικό ρέζους, κάθε μήνα μαζί με την γενική αίματος, δίνω αίμα και για έμμεσο κουμπς. Μέχρι τώρα βέβαια βγαίνουν αρνητικές αλλά όπως λέει και ο γιατρός να αποκλείσουμε πιθανότητα μία τοις χιλίοις!

Και εγώ έχω αρνητικό και ο αντρας μου θετικό.

Επειδή το μωρό παίρνει το ρέζους του πατέρα (δηλαδή θετικό) δημιουργούνται κάποια αντισώματα στην γυναίκα για τα οποία κάνεις απλά μια ένεση μετά το τοκετό, για να μην έχει πρόβλημα το 2ο παιδί.

Δεν υπάρχει κάποια ειδική μεταχείριση!!!

Και εγώ το παρακολουθούσα κάθε 2 μήνες με εξέταση αίματος αλλά πάντα ήταν αρνητική.

Το μόνο που είχα διαβάσει παλιά είναι οτι στατιστικά τα μωρά με διαφορετικό ρέζους από την μητέρα μπορεί να παρουσιάσουν ίκτερο, το οποίο σε εμάς έγινε, αλλά με μια μέρα στις λάμπες ήταν μια χαρά και φύγαμαι για το σπιτάκι μας όλοι μαζί!! Οπότε μην το πάρετε και της μετρητής!!

:wink::wink:

Διαφημίσεις

Καλε μη με παρεξηγητε :oops::oops: ... σε εισαγωγικα ηταν το ειδικη μεταχειρηση με την εννοια οτι μετα θα χρειαστει να μου βαλουν ενεση στον ορο που δεν τον κανουν σε κοπελες με θετικο ρεζους!

Και εγώ μηδέν αρνητικό. Κάθε μήνα εκανα Coobs και στην 28 εβδομάδα έκανε ένεση προληπτικά. Όταν γέννησα έκαν κατευθειαν του μωρού εξέταση και επειδή ήταν και εκείνο αρνητικό δε χρειάστηκε να μου κάνουν τίποτα! Όλα καλά να πάνε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

K6Nzp2.pngv6d5p2.png

Κι εγω αρνιτικο και ο αντρας μου θετικό. Εχω κάνει 3 φορες coombs αλλα ηταν παντα αρνητικη. στην αρχη της εγκυμοσυνης που ειχα μια μικρη αποκοληση μου εκαναν αυτη την ένεση αλλα επρεπε να την κάνω και τώρα. δυστυχως όμως δεν μπορεσα ακομη να την γραψω στο ικα διοτι ολοι εχουν αδεια και την αφησα για μετα την πρωτοχρονια. Ελπιζω να μην εχω κάποιο προβλημα.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Εγω έχω ρεζους αρνητικό ο άντρας μου θετικό.

Μέχρι την στιγμή της αμνιοκέντησης έκανα κάθε μηνα την εξέταση

Οταν έκανα την αμνιοκέντηση επειδή υπάρχει περιπτωση το παιδί να έχει παρει το αίμα του συζύγου έπρεπε να κάνω την ένεση γιατί αν έρθει σε επαφή το αίμα μου με του παιδιου μου, και το παιδί έχει το αντιθετο υπαρχει περιπτωση αποβολής.

Αν τώρα δεν κάνεις αμνιοκέντηση ή κάποια άλλη παραπλήσια εξέταση την ένεση θα σου την κάνουν όταν γεννήσεις για να μην υπάρχει πρόβλημα στο επομενο παιδί σου.

Καλό ειναι να κάνεις την εξέταση κάθε μήνα.

h1j3ge0poz8uv790.png

Λίγο μπερδεμένη κατάσταση!Εγώ όπως και ο σύζυγος έχουμε ρεζους αρνητικό. Ο γιατρός μου είπε ότι αν ο σύζυγος είχε θετικό, τότε απλά στην γέννα, θα μου έκαναν μία ένεση (ούτε ειδική μεταχείριση, ούε τίποτα). Επειδή όμως ο γιατρός μου είναι ολίγον ψείρας επειδή εγώ έχω αρνητικό ρέζους, κάθε μήνα μαζί με την γενική αίματος, δίνω αίμα και για έμμεσο κουμπς. Μέχρι τώρα βέβαια βγαίνουν αρνητικές αλλά όπως λέει και ο γιατρός να αποκλείσουμε πιθανότητα μία τοις χιλίοις!

και εμένα μία από τα ίδια. Απλά να το θυμίσετε στο γιατρό σας την ημέρα που θα γεννάτε, μη το αμελήσετε....

Διαφημίσεις

κι εγω εκανα την εξεταση ...και λογω του αποτελεσματος, χρειαστηκε να κανω τελικα αυτη την ενεση ........νομιζω μεσα σε 24-48 ωρες πρεπει να γινει .....κατι τετοιο...

αλλα στην αδελφη μου , που παλι ετυχε, και το ξεραμε , η γυναικολογος της , της ειπε οτι αυτα ειναι ξεπερασμενα πραγματα(γεννησε το 1998)και οτι δεν κανει ποτε ενεση η συγκεκριμενη γιατρος!!!!

τι να πω???ειναι και θεμα γιατρου??????...... :roll::roll::roll:

παντως και 2 αλλους γυναικολογους που ρωτησαμε αν επρεπε να την κανει την ενεση , ηταν καθετοι!ΝΑΙ!!! :?

• 11 months later...

καλημερα μανουλες.

ειμαι μολις 6 εβδομαδων και σημερα πηρα τις πρωτες εξετασεις μου. ολα ειναι καλα φυσιολογικα το μονο που με προβληματισε ειναι οτι στο μικροβιολογικο που εκανα τις εξετασεις μου ειπαν οτι αφου εγω εχω ρεζους αρνητικο και ο αντρας μου θετικο πρεπει να κανω μια εξεταση coombs εμμεση.

επειδη μεχρι την τεταρτη που θα παω στο γιατρο θα σκασω μηπως ξερει καποια τι ειναι? ειναι κακο αυτο για το μωρο μου?

καλημέρα με το καλό να έρθει το μωρό σου. Νομίζω οτι οταν γεννηθει το μωρό θα πρεπει να κανεις μια ενεση μετα τον τοκετο ωστε να μην έχεις προβλημα στη δευτερη εγκυμοσυνη . Δεν ξερω τιποτα για εξετασεις που πρεπει να κανεις τωρα . Ρωτα το γιατρό , μην ανυσηχεις παντως νομιζω ότι δεν υπαρχει κανένα προβλημα σε αυτη την εγκυμοσυνη.

καλημερα μανουλες...

εγω ειμαι καινουργια ακομα μολις 6 εβδομαδων και θελω τι βοηθεια σας σε κατι. σημερα πηρα τις πρωτης εξετασεις μου ολα ειναι πολυ καλα αλλα ο μικροβιολογος μου ειπε οτι επειδη εγω εχω ρεζους αρνητικο και ο αντρας μου θετικο και οτι πρεπει να κανω μια εξεταση ακομα την coombs εμμεση.

:?:

μηπως ξερει καποια τι ειναι? θα εχει προβλημα το μωρ μου? αχ πειτε μου γιατι μεχρι την τεταρτη που εχω ραντεβου με το γιατρο μου θα σκασω.....

Διαφημίσεις

Κι εγώ έχω ρέζους αρνητικό και ο άντρας μου θετικό και απλώς έπρεπε κάθε μήνα να κάνω την έμεσσο coombs σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αφού γέννησα έκανα μια ενεσούλα και αυτό ήταν όλο. Δεν είναι απολύτως τίποτα απλά θέλει μια μηνιαία παρακολούθηση για αποκλειστεί η πιθανότητα να περάσει αίμα από το μωρό σε εσένα.

• 9 months later...

Το Σάββατο γέννησε μια φίλη μου, με καισαρική στο Γέννεσις. Μιλήσαμε και όλα είχαν πάει καλά, μόνο που το παιδί είχε λίγο ίκτερο και το είχαν στις λάμπες. Ξαφνικά χτες την βγάλανε από την κλινική και στείλανε το παιδί στο Παπαγεωργίου!!!!! Είπαν ότι το παιδί έχει αίμα αρνητικό και χρειάζεται μετάγγιση. Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει ή έχει περάσει κάτι παρόμοιο, ας με κατατοπήσει γιατί είμαστε να σκάσουμε. Θα τρελαθούμε από την αγωνία. Δεν μπορούσε να αποφευχεί αυτό?

Διάβασα εδώ γι'αυτή την εξέταση coomps (την οποία είχα κάνει κι εγώ στην εγκυμοσύνη μου) και μάλλον η φίλη μου δεν την είχε κάνει.

Μήπως είναι βλακεία του γιατρού? Τι θα γίνει τώρα? Το παιδί θα γίνει καλά?

Σας παρακαλώ πείτε μου τις εμπειρίες σας.

Την coombs την έκανα κάθε μήνα και στον 5ο μήνα και τον 8ο μήνα εγκυμοσύνης έκανα ενέσεις αντιρέζους και επειδή και το παιδί τελικά γεννήθηκε με θετικό ρέζους έκανα ένεση και μετά τη γέννα για να μην έχω πρόβλημα στο 2ο παιδί. Άν γεννιόταν με αρνητικό δεν θα την έκανα την ένεση γιατί θα ήταν συμβατό με το δικό μου αρνητικό και θα ήταν όλα καλά άρα μάλλον συμβαίνει κάτι άλλο... το πρόβλημα υπάρχει όταν το παιδί που γεννιέται εχει θετικό ρέζους...

(από τον 6ο μήνα και μετά η coombs μου ήταν θετική άρα ήξερα ότι το παιδί ήταν θετικό,την ένεση μετά τη γέννα τη κάνουμε για να προστατευθούμε σε 2η εγκυμοσύνη)

Κι εγώ έκανα κάθε μήνα την εξέταση για coombs γιατί έχω Α- και ο γιατρός μου είχε πει πως αν το παιδί που θα γεννηθεί αν είναι θετικό θα πρέπει να κάνω την ένεση αυτή (όπως και έγινε), γιατί αλλιώς θα έχει πρόβλημα το επόμενο παιδί.

Vaggelitsa η φίλη σου έχει αρνητική ομάδα αίματος; Γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο και ο γιατρός της δεν παρακολουθούσε την coombs τότε είναι για σκότωμα! Από το νοσοκομείο τι σας είπαν για το μωράκι;

AtKRp3.png

Ναι, έχει αρνητική ομάδα αίματος. Μάλλον ο γιατρός το αγνόησε. Τι να πω.

όσο για το μωρό, δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Δυστυχώς, η φίλη μου είναι πολύ χάλια ψυχικά και δεν θέλει να μιλάει σε κανέναν. Ότι ξέρω από τον άνδρα της ο οποίος είναι σε απόγνωση. Αν μάθω κάτι παραπάνω θα σας πω.

Προσπάθησε να στηρίξεις τη φίλη σου και κυρίως μαθετε για το μωράκι.Μπορεί να μην είναι κάτι σοβαρό και απλώς να χρειαστεί να γινει μια μόνο φορά η μετάγγιση αυτή και μέτα τέλος, αλλά λόγω του πανικού η φίλη σου να τα βλέπει λίγο διογκωμένα τα γεγονότα.Μην ξεχνάς και την επιλόχεια κατάθλιψη! Βοηθήστε τη με κάθε τρόπο..

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και το μωράκι να είναι απόλυτα υγιές.Περιμένουμε νέα σου!

AtKRp3.png

• 1 month later...

καλημερα! να κανω κ εγω με την σειρα μου μια ερωτηση πανω στο θεμα.

Ειμαι στην 24η εβδομαδα κυησης, στο πρωτο μου παιδακι. Δεν εχω προηγουμενες κυησεις ή αποβολες.

Εχω μηδεν ρεζους αρνητικο κ την ιδια ομαδα αιματος κ ρεζους εχει κ ο συζυγος μου. Λογω καποιας επιπκολης με τον τραχηλο κ με τον φοβο του προωρου τοκετου, νοσηλευτηκα στο Αλεξανδρας οπου μου εκαναν την εξεταση εμμεσος coombs η οποια βγηκε αρνητικη. Μου συνεστησαν να την ξανακανω σε 20 μερες κ αν βγει αρνητικη παλι, τοτε πρεπει να κανω μια ενεση Rophylac ενδομυικα.

Γνωριζετε κατι σχετικα με αυτο;; Εφοσον εχω κ εγω κ ο συζυγος μου ρεζους αρνητικο, αρα αποκλειεται το παιδι να ειναι θετικο, γιατι επαναλαμβανεται η εξεταση κ στην δευτερη αρνητικη τιμη χρειαζεται να γινει η ενεση;

Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε...

αν εχετε και οι δυο αρνητικο δεν υπαρχει κανενα προβλημα, σιγουρααααα

το παιδι θα ειναι και εκεινο αρνητικο, οποτε κανενα προβλημα για την μητερα

απλα επιβεβαιωστε το οτι ειναι ετσι

προβλημα υπαρχει οταν ο συζυγος ειναι θετικος και η μανα αρνητικη κι

εφοσον το εμβρυο ειναι κι αυτο θετικο οπως ο μπαμπας

επειδη ομως δεν ξερεις τι ειναι το εμβρυο γι αυτο που και που κανεις εξετασεις,,,,οταν δε, κανεις αποκολλησεις πλακουντα τοτε σου κανουν υποχρεωτικα την ενεση και φυσι κα οταν γεννησεις

εγω στην εγκυμοσυνη μου ειχα αποκολληση και μου εκαναν προληπτικα και οταν γεννησα εκαναν εξεταση στο παιδι ηταν ρεζους θετικο και μου ξαναεκαναν

μην πανικοβαλλεστε ειναι κατι απλο

ευχαριστω πολυ για την απαντηση!! τι ειναι ομως αυτη η ενεση;; ειναι αυτη που κανουν τις πρωτες ωρες μετα την γεννα;; κ αφου βγαινει η εξεταση αρνητικη, γιατι πρεπει να γινει η ενεση;;

Ποτέ δεν μας δίνεται κάτι που δεν μπορούμε να αντέξουμε...