Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

καλημερουδια κοριτσακια..

βρε ειρηνη, ολο διαβαζω για κακοφαγα παιδακια που ομως, στον παιδικο τρωνε...

στανταρ λενε αληθεια στον παιδικο?? μοου φαινεται πολυ παραξενο!

Ρε φυστίκι και εγώ αυτή την απορία έχω. Εμένα στις αρχές για 2,5 - 3 εβδομάδες περίπου μου έγραφαν ότι δεν τρώει ή αν έτρωγε έστω 2-3 κουταλίτσες τις έγραφαν και αυτές. Τώρα μπορεί να τύχει κάποια φαγητά όπως π.χ. αρακάς που μου γράφουν ότι έφαγε το μισό συνήθως.

Τι να πώ... όταν τις είχα ρωτήσει μου είχαν πεί ότι βλέπει τα άλλα παιδάκια και ζηλεύει και πλέον δεν έχουν πρόβλημα όπως με την προσαρμογή. Μου λένε μάλιστα να μην τον πιέζω καθόλου στιο σπίτι γιατί τρώνε πολλή μεγάλη ποσότητα φαγητού εκεί.

Δεν μπορώ να το τσεκάρω. Η ζυγαριά πάει αργά πάντως ...200 γρ. το πολύ τον μήνα και όχι κάθε μήνα...τις πιστεύω τι να κάνω. Δημόσιος είναι ο δικός μας.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλημερουδια κοριτσακια..

βρε ειρηνη, ολο διαβαζω για κακοφαγα παιδακια που ομως, στον παιδικο τρωνε...

στανταρ λενε αληθεια στον παιδικο?? μοου φαινεται πολυ παραξενο!

Όταν γίνεται κάτι τέτοιο σημαίνει πως το παιδί ...

α) μιμείται τα άλλα παιδιά...

β) λόγω δραστηριότητας του ανοίγει η όρεξη

γ) λόγω σταθερότητας γευμάτων προσαρμόζεται το βιολογικό του πρόγραμμα (γιατί αν δε φάει εκείνη την ώρα και ζητήσει μετά από μισή ώρα φαγητό... δε θα του δώσουν! ... αντίθετα με το σπίτι.......)

και ....

δ) Ψυχολογικό πλαίσιο.... όπου στο σπίτι έχει συνηθίσει την ιδέα του φαγητού ως "άθλο" προς τη μαμά (κυρίως -που προσφέρεται να πηδάει εμπόδια και να κάνει τον κλόουν προκειμένου να φάνε...).

Στον παιδικό κι εμάς μας ενημερώνουν. Μάλιστα αν δε φάει μας ρωτάνε μήπως είναι αδιάθετα ή αν υπάρχει άλλος λόγος που να έχει πέσει στην αντίληψή μας και πιθανόν να οφείλεται η ανορεξία... Τα ψάχνουν κι αυτές.... Μια χαρά. Πάντως η 2η.... έχει πάρει φόρα και συγκεντρώνεται στο φαγητό της μια χαρά. Αναπτύσσεται βέβαια με τα χαμηλά φυσιολογικά πλαίσια... αλλά νομίζω πως δε συντρέχει ανησυχία.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

καλημερούδια!!! χθες πήγαμε στο γιατρό για εμβόλιο, τελικά δεν το κάναμε έχει εδώ και 3 μέρες ένα τρελό βήχα, ευτυχώς χωρίς άλλα συμπτώματα αλλά μας είπε να περιμένουμε μερικές μέρες........

Τελικά πήρε και βάρος 10700 δηλαδή 460 γρ σε 1,5 μήνα και 2 εκ ύψος :P:p

Όλα καλά μου είπε και να σταματήσω να αγχώνομαι (θυμάστε που η παιδογαστρεντολόγος μας έλεγε για εξέταση κοιλιοκάκης τότε που δεν έπαιρνε βάρος) το παιδί δεν έχει τίποτα, ανεβαίνουμε και στις καμπύλες ;);)

Πάντως νομίζω ότι έχουν δίκιο οι ψυχραιμότερες που συμβουλεύουν να μην τα πιέζουμε το βλέπω και στην πράξη από τότε που άρχισε να παίρνει βάρος και χαλάρωσα εγώ, χαλάρωσε και το παιδί και άρχισε κουτσά στραβά να τρώει πότε μόνη της πότε με λίγη βοήθεια (τουλάχιστον δεν νοιώθω ποια το εγκεφαλικό να έρχεται κάθε φορά που την ταΐζω:mrgreen::mrgreen:)

Μπράβο AGE!!! πολύ καλά πήγατε αυτό το μήνα!

Είναι γεγονός ότι η πίεση δεν φέρνει καλά αποτελέσματα αλλά...

Η εξέταση για κοιλιοκάκη με αίμα φαίνεται;

Εμένα ο δικός μου εχτές, ζήτησε για δεύτερη φορά τόστ από μόνος του!:shock:

και το βράδυ είπιε γάλα με το καλαμάκι 150 γρ.!!!!:shock: του πήρα ΟΛΥΜΠΟΣ εχτές μήπως το advance που του δίνω του φαίνεται πιο γλυκό.

Φυσικά σήμερα το πρωϊ δεν ήπιε, όχι τίποτα άλλο αλλά για να μην παίρνω θάρρος!

Διαφημίσεις

ευχαριστούμε ευχαριστούμε :D:D

Η εξέταση για κοιλιοκάκη γίνεται με γαστροσκόπηση και νάρκωση....... κάτι που αρνηθήκαμε τελικά να κάνουμε στο παιδί χωρίς να έχουμε σαφείς ενδείξεις ότι υπάρχει πρόβλημα, τελικά φάνηκε ότι είχαμε δίκιο που θέλαμε να περιμένουμε, γιατί είχαμε ξεκινήσει μια τρελή σειρά εξετάσεων που όσο πονούσε μόνο την τσέπη μας δεν μας πολύ ενδιέφερε (καλά λέμε τώρα αλλά καταλαβαίνεται τι εννοώ:-D) άλλα να θέλεις να κάνεις νάρκωση σε τόσο μικρό παιδί χωρίς να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις μας φάνηκε κάπως (να το πω ευγενικά) :evil::evil:........

και απο μενα προκαταβολικα σας ευχομαι χρονια πολλα και με υγεια!!!!!

εμεις την εξεταση για κοιλιοκακη την εχουμε κανει δυο φορες μαλιστα με αιμοληψια.....

νομιζω και διορθωστε με αν κανω λαθος οτι η γαστροσκοπηση δειχνει παλλινδρομιση......

εμας μας ειπαν οτι δεν εχουμε κοιλιοκακι και φυσικα δεν εχουμε κανει γαστροσκοπιση....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Διαφημίσεις

και απο μενα προκαταβολικα σας ευχομαι χρονια πολλα και με υγεια!!!!!

εμεις την εξεταση για κοιλιοκακη την εχουμε κανει δυο φορες μαλιστα με αιμοληψια.....

νομιζω και διορθωστε με αν κανω λαθος οτι η γαστροσκοπηση δειχνει παλλινδρομιση......

εμας μας ειπαν οτι δεν εχουμε κοιλιοκακι και φυσικα δεν εχουμε κανει γαστροσκοπιση....

ευχαριστούμε πολύ bebaki-eva :D:D

Σχετικά με την κοιλιοκάκη το πρώτο βήμα είναι οι εξετάσεις αίματος που αν δείξουν αντισώματα προχωράς σε βιοψία με γαστροσκόπηση (το πρόβλημα είναι ότι εμάς δεν μας είχε προτείνει καν την εξέταση αίματος οπότε κάπου βρομούσε το θέμα) τες πάντων :?:?

ευχαριστούμε πολύ bebaki-eva :D:D

Σχετικά με την κοιλιοκάκη το πρώτο βήμα είναι οι εξετάσεις αίματος που αν δείξουν αντισώματα προχωράς σε βιοψία με γαστροσκόπηση (το πρόβλημα είναι ότι εμάς δεν μας είχε προτείνει καν την εξέταση αίματος οπότε κάπου βρομούσε το θέμα) τες πάντων :?:?

οταν λες αιματος εννοεις τα ραστ στην γλουτενη?γτ εμας ηταν αρνητικα μα μαλλον θα κανουμεεισαγωγη για να παρουν δειγμα απο το λεπτο εντερο (απο τις λαγνες του εντερου νομιζω) προκειμενου να εξετασουν γ να δουν γ κοιλιοκακη,ο λογος και το βαρος μα κ η δυσαπορροφηση σιδηρου,ειπαμε απλα να περιμενουμε 2μηνες μηπως δουμε εξελιξη....

NJMAp3.png

Δυστυχώς δεν γνωρίζω παραπάνω για τις αιματολογικές ίσως η bebaki-eva να ξέρει, εμάς δεν την ζήτησε να την κάνουμε μας πρότεινε να προχωρήσουμε κατευθείαν σε βιοψία (πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις)

Δες εδώ

http://www.celiac.gr/whatis.shtml

άλλα και κάπου είχα βρει και ένα φορουμ για την κοιλιοκάκη ίσως με λίγο γουγλάρισμα να το βρεις. (είμαι στο γραφείο και δεν το έχω πρόχειρο)

Πάντως νομίζω ότι καλά έκανες και αποφάσισες να περιμένεις αφού είχες και την σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Αν δεν κάνω λάθος έχετε και εσείς αλλεργία στο αγελαδινό και η στασιμότητά βάρους ή η μειωμένη πρόσληψη ίσως είναι και από αυτό (σε εμάς τουλάχιστον ήταν γιατί από την ώρα που "ξεπεράσαμε" την αλλεργία και άρχισε να τρώει σαν άνθρωπος άρχισε και να βάζει βάρος)

Από τόσα που έχουν δει τα μάτια μου θα σου πρότεινα πριν την κάνετε να πάρετε και δεύτερη μην σου πω και τρίτη γνώμη, ιδίως αφού τα τέστ δείξανε αρνητικά.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω παραπάνω για τις αιματολογικές ίσως η bebaki-eva να ξέρει, εμάς δεν την ζήτησε να την κάνουμε μας πρότεινε να προχωρήσουμε κατευθείαν σε βιοψία (πράγμα που με έβαλε σε σκέψεις)

Δες εδώ

http://www.celiac.gr/whatis.shtml

άλλα και κάπου είχα βρει και ένα φορουμ για την κοιλιοκάκη ίσως με λίγο γουγλάρισμα να το βρεις. (είμαι στο γραφείο και δεν το έχω πρόχειρο)

Πάντως νομίζω ότι καλά έκανες και αποφάσισες να περιμένεις αφού είχες και την σύμφωνη γνώμη του γιατρού.

Αν δεν κάνω λάθος έχετε και εσείς αλλεργία στο αγελαδινό και η στασιμότητά βάρους ή η μειωμένη πρόσληψη ίσως είναι και από αυτό (σε εμάς τουλάχιστον ήταν γιατί από την ώρα που "ξεπεράσαμε" την αλλεργία και άρχισε να τρώει σαν άνθρωπος άρχισε και να βάζει βάρος)

Από τόσα που έχουν δει τα μάτια μου θα σου πρότεινα πριν την κάνετε να πάρετε και δεύτερη μην σου πω και τρίτη γνώμη, ιδίως αφού τα τέστ δείξανε αρνητικά.

ναι εχουμε και εμεις αλλεργια ,ετσι λεμε δηλ διοτι και εκει οι εξετασεις αρνητικες ηταν :( βεβαια καποιο βαρος εβαλε με την αφαιρεση τροφων ..ευχαριστω πολυ το ειδα το σαιτ,ειχα δει και ενα αλλο πριν λιγο καιρο καποιου συλλογου ατομων με κοιλιοκακη ,κατι τετοιο..

NJMAp3.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια εγω δεν τα γνωριζω ολα αυτα για το κοιλιοκακι που γραφετε......

Απλως κι εμενα κατι μου "βρωμαει" οπως λεει και η αγαπητη AGE με τις περιεργες εξετασεις που σας λενε να κανετε.... βιοψιες κτλ κτλ.... σας μεταφερω αυτολεξι αυτο που μου ειπε η παιδιατρος μου πριν ακομα κανουμε τις εξετασεις αιματος για κοιλιοκακι.... "εχεις δει κοπελα μου παιδι με κοιλιοκακι????τα παιδια που εχουν κοιλιοκακι εχουν μια κοιλιαααα..... τεραστια" ηταν σιγουρη οτι το παιδι μας δεν εχει κοιλιοκακι αλλα μου ειπε για να εισαι κι εσυ ησυχη και πιο χαλαρη κανε την αιματολογικη..... τιποτα δεν μου ειπε γιαυτα που μου γραφετε.....

γενικως βλεπω μια διαφορετικη αντιμετωπιση των παιδιατρων στην Αθηνα και διορθωστε με αν κανω λαθος..... ΣΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ....Αυτη η αγια γυναικα που εχω παιδιατρος και ηταν και η δικη μου παιδιατρος (φανταστειτε πειρα) εχει σωσει παρα μα παρα πολλα παιδια στα Χανιά. καποια στιγμη λοιπον που ετυχε να λειπει για 2 μηνες και η ευα μας αρρωστησε αναγκαστηκα να παω σε 3 αλλους γιατρους!!!!!

το τι ακουσα δεν λεγεται.... υπερηχο εγεκφαλου.... το χνουδι στα γεννητικα οργανα... κτλ κλτ ουτε να τα θυμαμαι δεν θελω....... οταν λοιπον με το καλο γυρισε η γυναικα αυτη και με την ψυχολογια φανταζεστε πως...... περνω την ευα μας και της την παω και της ειπα τι και τι ακουσα απο τους υπολοιπους γιατρους !!!!!! ξερετε τι μου απαντησε?????

ΘΑ ΣΕ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ!!!ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!! ΠΑΝΤΑ ΕΠΕΡΝΕ ΛΙΓΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΡΩΓΕ ΛΙΓΟ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΔΥΝΑΤΗ!!!!

τοτε μου ειπε οτι αν θελω να ειμαι πιο ηρεμη ας παω στο Αγ Σοφια να κανω καποιες εξετασεις (στη κ παναγιωτου ισως την γνωριζετε).....οταν λοιπον βγηκαν τα αποτελεσματα η παιδιατρος στην Αθηνα πηρε τηλεφωνο την γιατρο μου εδω (καθοτι φιλες....) και την ρωτησε για ποιο λογο εστειλε στην Αθηνα για εξετασεις αυτο το παιδι......

αυτα τα γραφω μηπως τελικα ορισμενοι γιατροι (δεν ξερω πως αλλιως να τους πω.....) στον βωμο του χρηματος θυσιαζουν την ψυχικη υγεια των μαμαδων και ακομα χειροτερα ταλαιπωρουν και φορτωνουν τα παιδια μας με ενα καρο εξετασεων που στην πραγματικοτητα δεν πρεπει να γινονται????

νομιζω οτι πρεπει να ειμαστε πιο υποψιασμενες και να μην τρεχουμε για ψυλου πηδημα να ταλαιπωρουμε τα μπουμπουκια μας.......

ελπιζω να μην σας κουρασα με τα μεγαλο μαιλ μου........

lion.... εμεις 9 μηνων ειμασταν 6650 και 73

στα κιλα που μας γραφεις πηγαμε οταν ειμασταν 10 μηνων..... αυτα στα γραφω για να παιρνεις κουραγιο.... ποσο γεννηθηκατε???? εμεις 3000!!!!!!! δηλαδη μια χαρα!! μετα μας πηρε η κατω βολτα.....

Fm6D.jpg

LdHBp3.png

Καλημέρα κορίτσια! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Λοιπόν 22 Μαίου κλείσαμε κι εμείς τα 2. Θέλετε να ακούσετε αναλογίες? 10.100 και 87.7(Το ύψος ίσως να είναι και παραπάνω μου είπε η παιδίατρος. Εδώ και 3 μήνες πέρνουμε μόνο μπόι. Η παιδίατρος καθησυχαστικότατη. Μου λέει κι εσένα αν σε βάλουμε στις καμπύλες έτσι θα είσαι.:lol: Κόψαμε τα αλεσμένα, τρώει γενικά καλά, τρελλένεται για φακές σπανακόρυζο αρακά και γενικά όλα τα υγιεινά και σιχένεται τα γλυκά. Τι να πω? Είναι σαμιαμίδι αλλά όσο περνάει ο καιρός νομίζω πως αρχίζω να ηρεμω κι εγώ και να το παίρνω απόφαση..

Μήπως είχαμε κανένα νέο από τη μινιόν?

DoUwp3.png

Καλημέρα κορίτσια! Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

Λοιπόν 22 Μαίου κλείσαμε κι εμείς τα 2. Θέλετε να ακούσετε αναλογίες? 10.100 και 87.7(Το ύψος ίσως να είναι και παραπάνω μου είπε η παιδίατρος. Εδώ και 3 μήνες πέρνουμε μόνο μπόι. Η παιδίατρος καθησυχαστικότατη. Μου λέει κι εσένα αν σε βάλουμε στις καμπύλες έτσι θα είσαι.:lol: Κόψαμε τα αλεσμένα, τρώει γενικά καλά, τρελλένεται για φακές σπανακόρυζο αρακά και γενικά όλα τα υγιεινά και σιχένεται τα γλυκά. Τι να πω? Είναι σαμιαμίδι αλλά όσο περνάει ο καιρός νομίζω πως αρχίζω να ηρεμω κι εγώ και να το παίρνω απόφαση..

Μήπως είχαμε κανένα νέο από τη μινιόν?

καλύτερα δεν γίνεται!! ψηλή , αδύνατη και τρώει και υγιεινά!!!

και αποθηλασε επιτελους!

καλημερα!

εγω το μεσημεριανο της, το λιωνω ακομα...

για να πουμε οτι τρωει...

τα υπολοιπα γευματα δεν με νοιαζει... ας καθεται με μια πατατα 2 ωρες!!

χτες εφαγε το μεσημερι λιωμενο κοτοπουλο με τραχανα... εβλεπε σρεκ, και της εχωνα κουταλιες...

πρωι, απογευμα και βραδυ επαιζε με το φαγητο της, παρα ετρωγε.. αλλα δεν ειχα αγχος μιας και ειχε φαει καλα το μεσημερι

αν ακυρωθει, θα σε παρω τηλ.. θα ξερω μεχρι το μεσημερι...

σκεφτομουν να δωσω αυγο στη μικρη σημερα...

στο φαγητο ή σε γλυκο, σε κεηκ ας πουμε, δεν εχει προβλημα (καλα, σιγα και τις ποσοτητες που τρωει..) αλλα ετσι σκετο... δεν της δινω.... την πιανει ψιλοδιαρροια ή βγαζει σπυθουρακια..

αλλα μας εδωσαν κατι φρεσκα, καλα χωριατικα αυγουλακια, και θελω να δοκιμασω να της εδινα ενα... απο την αλλη, εχουμε παρτυ(α) χεχεεχεχεχεεχεχ τις επομενες μερες!! μην ειμαστε σπυριαρες!!!!!!!

τι να κανω??? να δωσω ή να μην δωσω?

μπεμπακι ευα ,εγω δεν μενω Αθηνα...Θεσσαλονικη μενω....

εμας μας βαζει σε αυτη τη διαδικασια γτ η μικρη γεννηθηκε 3870.....και μετα δεν επερνε με τπτ ,συμφωνα με τα κιλα της επινε το γαλα που της αναλογουσε ,κ τρωει καλα...

NJMAp3.png

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...