Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

αδυνατα μωρα

minion

Recommended Posts

μπα εμενα παταει σιγα σιγα, μεχρι τωρα βεβαια δεν τον αφηναμε να το πλησιαζει και σημερα που του ειπα 'αντε, πατα τα κουμπακια' με κοιταξε σαν να ημουν εξωγιηνη.. αλλα εμενα βαριεται τα παντα σε δευτερολεπτα και δεν ξερω ποσο θα κρατησει η χαρα..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγω γι ανα αφαιρεσω ενα πληκτρο βαζω ολη τη δυναμη μου

πως αυτος αφαιρεσε 22 σε 5 λεπτα??? αν εκανα 10 θα τα ειχε βγαλει ολα

επαθα αμοκ εκεινη τη μερα, μα τελειως

μιση μερα τα εβαζα, 2 κουμπωσαν τυχαια μετα απο μηνες, 1-2 εχουν λογγο απο κατω χαχαχαχχαα

kKZUp2.png

μηπως να τον δηλωσεις για ρεκορ γκινες? πωπω αν ειναι για ζημια ρε παιδι μου εχουν μια φαντασια και μια ταχυτητα.. εμας παιζει ρολο τ'οτι ειναι laptop και του το εμφανιζουμε μονο οταν υπαρχει λογος οποτε δεν ειναι εκτεθειμμενο στα θαυματουργα χερακια του..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

βρε κοριτσια, τι να σας πω....

δεν εχω λογια :D

με το σαιτ με τα παιχνιδια για μωρα που σας ειπα..... εχω ηρεμησει, τρωει!!!!!!!!!!!!! τα παντα!!!!!!!!!!! ποσοτητες!!!!!!!!!!!!! :-D:-D

να φανταστειτε χτες βραδυ, δεν εκανα καν κινηση να την ταισω, ειχε φαει τοσο καλα πρωι μεσημερι και μισο ριζογαλο το βραδυ.. που σιγα μην την ταιζα και βραδυ!!

μολις εφαγε ενα μπολ πουρε πατατα-μπροκολο-καροτο-σελινο-κρεμμυδι-μοσχαρακι :-D:-D:-D:-D

θα το βαρεθει καποια στιγμη, στανταρ, οτι προλαβω να ταισω μεχρι τοτε!!!

φανταστειτε δεν της το βαζω αλλη ωρα, μονο την ωρα του φαγητου...

της λεω 'μαμ' και τρεχει και παιρνει ενα μαξιλαρι για να φτανει, ανεβαινει στη καρεκλα και περιμενει να της βαλω πετσετα και ν ανοιξω πισι...

η ωρα του φαγητου της μικρης, ηταν η χειροτερη ωρα της μερας για μενα!! το μισουσα... :?

ουφ, εχει φυγει ενα βαρος απο πανω μου...

οσο κρατησει, μεχρι να το βαρεθει... μετα παλι, βλεπουμε!!:roll:

χμμμμ.....

................... .........

Είναι που σου έχω εμπιστοσύνη.......

μόνο....

πρόσεχε..... Κάντο μόνο για μεταβατικό στάδιο....

......... ..........

ειλικρινά.... Π Ρ Ο Σ Ε Χ Ε ......... ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

καταλαβα!....ευτυχως παροτι εχω ανοιχτη τη τηλεοραση δε δινουνε καμια σημασια περα απο ζουζουνια και μικη

αλλα εχτες ηξερε η μικρη οτι εχει Λακη!!!! χαχαχαχαχα

μονο που το ειχε μπερδεψει και ειπε ...Σακη χιχιχιχιχι

kKZUp2.png

Καλησπέρα και από εμένα!

Λοιπόν είχα το γιώργο 3 μέρες με πυρετό και έπινε μόνο γάλα! Εσκασα! Την Κυραική είχαμε και τη βάφτιση του Ιάσονα κ ο φουκαράς ο Γ. είχε 39 πυρετό!

δεν τολμάω να τον ζυγίσω... για άλλη μία φορά!

Διαφημίσεις

Έγραψα αρκετά... αλλά τελικά φυστικάκι έλαβες πμ....

Ναι ... για εθισμό μιλάω. Θέλει πολύ προσοχή!

Δεν είναι δύσκολο να πέσει κάποιος... στην "άλλη πλευρά".... και είναι τόσο δύσκολο να ξεφύγει... Καλύτερα λίγες μπουκιές λιγότερες... και καλύτερη ψυχική υγεία.

Η γνώμη μου είναι να ΜΗ συνδυάσει το φαγητό με αυτού του τύπου το παιχνίδι.... πες ιστορίες, διάβαζε παραμύθια.. κάνε τον καραγκιοζάκο.... γελάστε, μιλήστε... βάψτε τους τοίχους με φαί.... αλλά μη... όχι... αφήστε αυτού του τύπου τα παιχνίδια... έξω από τις βιολογικές ανάγκες ενός παιδιού.... και κυρίως έξω από το φαγητό του....

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

χιχιχιχιχιχι.....

Γι' αυτό σ'αγαπώ φυστικάκι! Γιατί αντιλαμβάνεσαι πως ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! :)

(εμοτικόν μεγάλη αγκαλιά στο φυστικάκι και σκαστό φιλάκι)

Υ.Γ. ... ο υπολογιστής μπορεί να υπάρχει ως δραστηριότητα (κάπου γράφει στο φόρουμ πώς γίνεται κτλ). Απλά να είναι ανεξάρτητη του φαγητού.

Δε θυμάμαι αν τα έχω γράψει και πού ακριβώς (είναι πολλές οι σελίδες). Όμως να κάνω χατήρι στο γλυκό μου φυστικάκι και να πω... τι κοιτάζω εγώ στα παιδιά.... κι αν βολεύει καμιά μαμά... ας τα δοκιμάσει:

- Κρατάω σταθερές ώρες για το φαγητό.

Προσοχή! Οι ώρες που ΕΓΩ θεωρώ πως πεινάει το παιδί, δεν ταιριάζουν πάντα με τις πραγματικές ανάγκες του παιδιού! Θέλει λοιπόν προσοχή για να "μυριστούμε" πότε πεινάει.

- Φαγητό ΜΟΝΟ στο τραπέζι. Κατά προτίμηση την ώρα που τρώμε κι εμείς.

Ακόμα κι αν δεν είναι η ώρα του παιδιού για φαγητό, μπορεί να μοιραστεί κάποια λεπτά (10-15) καθισμένο μαζί μας για παρέα κι ας μην τρώει ή ακόμα κι αν έφαγε πριν από λίγο.

- Αν το παιδί δείχνει να μη θέλει να φάει... του προτείνουμε 1-2 φορές. Μετά ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ όλες μας τις παρορμήσεις για κυνήγι... και αδιαφορούμε. ΣΤο μυαλό μας βάζουμε τικ (ΟΚ) πως έφαγε (λέμε τώρα!) Δοκιμάζουμε να του προτείνουμε ξανά φαγητό στο επόμενο προγραμματισμένο γεύμα.

ΑΝ το παιδί παραλείψει ΕΝΤΕΛΩΣ πάνω από 2-3 γεύματα... μιλάμε με την παιδίατρο.

ΑΝ το παιδί φάει έστω και 5-10 κουταλιές (σούπας κοφτές) ανά γεύμα... το θεωρούμε χορτάτο (εφόσον αρνείται το φαγητό). [Αυτό προσωρινά, γιατί μεταβάλλεται.... δεν κρατάει πολύ].

- Δε δίνουμε γλυκά!

Ούτε ένα! Ειδικά όταν έχουμε αυτή την αίσθηση πως "δεν τρώει". Ακόμα και μία μπουκιά γλυκιάς τροφής μπορεί να καταστρέψει τη διατροφή ολόκληρης της μέρας ή και του διημέρου.

πχ. Η μικρή μου έτρωγε το Πάσχα ένα κουλουράκι σπιτικό (όσο ο αντίχειράς). Αυτό την έκανε να περιορίσει τα υπόλοιπα γεύματά της σε 3 (!!!) μπουκιές. Πρωί... 1, μεσημέρι 2 ή 3 και το απόγευμα ήθελε κουλουράκι. Το βράδυ τίποτα!

Έκοψα το κουλουράκι..... και έτρωγε ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!

Αυτό που θέλω να πω... είναι πως τα γλυκά ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ το αίσθημα κορεσμού των παιδιών και τρώνε κατά ΠΟΛΥ λιγότερο φαγητό.

-Προσέχουμε όταν δίνουμε γλυκά... (περιορισμένα πάντα) τους συνδυασμούς με αμυλούχες τροφές... (ψωμί, πατάτες κτλ)... Έχουν αποτελέσματα όμοια με τα παραπάνω.

- Δεν αγχωνώμαστε με το φαγητό του παιδιού μας.

Το άγχος μας το προσλαμβάνουν και είτε πιστεύουν πως δεν τα καταφέρνουν σε κάτι (κι ας μην ξέρουν τι ακριβώς....) άρα πάει η αυτοπεποίθησή τους... ή το θεωρούν ως παιχνίδι τραβήγματος της προσοχής μας... κάτι που θα μας εξουθενώσει ψυχικά και θα φέρει πολλά προβλήματα.

- Παιδί που βρίσκεται στα φυσιολογικά πλαίσια βάρους-ύψους (εντός των καμπυλών... ας είναι και η "10"), εξακολουθεί να είναι ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ. Άρα δε χρειάζεται να αγχωνώμαστε.

-Παιδί που παίζει κάθε μέρα, έχει όρεξη... είναι καλά!

και δεν ξεχνάμε:

- ΥΓΙΕΣ παιδί, που πεινάει... ΘΑ ΦΑΕΙ !!!

Τα παραπάνω είναι προσωπικές παρατηρήσεις... από τα πιτσιρίκια μου.

Πολύ πολύ φιλικά! :-D

Υ.Γ. Ξέχασα να πω πως.... ΔΕΝ κυνηγάω στο φαγητό!!! Καθόλου. (Κι ας αγχώνομαι... κι ας μην έχουν φάει πολύ καλά...). Βάζω τον κ@λ@ μου κάτω στο τραπέζι και βιδώνομαι εκεί. Όποιος δεν έρθει να φάει... θα "ψοφίσει" από πείνα. Επειδή κατάλαβαν πως το "εννοώ".... Δεν δοκιμάζουν πλέον τις αντοχές μου στο θέμα... ούτε τις αντοχές τους στην ... πείνα! :P

Διαφημίσεις

Καλημερα !!!

Με αυτα και αυτα που διαβασα τερμα και για μας ο υπολογιστης στο φαι!!!

Χθες τον εβγαλα εξω πηρα και ενα μπολακι με φρουτα τιγκα φραουλες-πεπονι-κερασια και χαζεβε τα παιδακια που παιζαν μπαλα και τα εφαγε ολα ....

Ellenphriem, η Μαρια μου 2 χρονων ηταν 10300 και 87 ποντους,οποτε φανταζεσαι ποσο στεκα φαινοταν(οπως και τωρα δηλαδη).Εκ πειρας σου λεω , αν και πολυ δυσκολο,μην κοιτας τι πηρε , σε ποσο καιρο το πηρε κλπ.Εφοσον οπως λεει και η EFI το παιδι ειναι υγιες ξεχνα το φαγητο και απολαυσε το παιδακι σου γιατι πραγματι αυτες οι στιγμες δεν ξαναγυριζουν.Μεγαλωνουν τοσο γρηγορα τα βλασταρια μας .ΑΑΑΧΧΧ

Super! Και εγώ από Σάββατο βράδυ μέχρι και χτες μαρτύρησα! και στη δουλειά... φρρρρίιιιικη!

Περαστικά σας βρε MARIAEVA μου. Και εμείς είχαμε πολύ ταλαιπωρηθεί με τον παλιοπυρετο πριν καμια 20αρια μέρες. Αυτά που έχασε πάντως ακόμα να ξαναπάρει...

Υπομονή....

Καλημερα !!!

Με αυτα και αυτα που διαβασα τερμα και για μας ο υπολογιστης στο φαι!!!

Χθες τον εβγαλα εξω πηρα και ενα μπολακι με φρουτα τιγκα φραουλες-πεπονι-κερασια και χαζεβε τα παιδακια που παιζαν μπαλα και τα εφαγε ολα ....

Και εγώ από τα ίδια! δεν τον ταϊζω πλέον καθόλου στο σπίτι. Τα απογεύμαα που τον έχω σπίτι τις καθημερινές , ή στην αυλή με το σκύλο ή σε καμιά πλατεία ή κούνιες. Εδώ και 2 σ/κ όλη μέρα έξω είμαστε. Στις παιδικές χαρές όλο μανούλες με ταπεράκια βλέπω!

Τουλάχιστον τρώνε έτσι , δεν λές πάλι καλά; ωστόσο δεν θα με χάλαγε να έτρωγε έστω και λίγες φορές στον υπολογιστή...

τωρα θα μου βαλει χερι η αλκυ, αλλα μολις της εδωσα ενα μπολ τραχανα παιζοντας με τα χρωματα...

παντως χτες βραδυ, φαγαμε φαγακι ομορφα κι ωραια χωρις πισι, χωρις τιβι, χωρις τιποτα...

ειναι με τις ωρες της, τελος...

εγώ νομίζω ότι καταλαβαίνουν πού τους παίρνει..

από την Δευτέρα που την έχω παει στον καινούργιο παιδικό σταθμό τρώει τα πάντα, μου λέει η δασκάλα...τι μπριάμ, τι ψαρόσουπα κλπ...

με το που μπαίνουμε σπίτι μόνο μπισκοτάκι και βυζί της μαμάς θέλει....

και αποθηλασε επιτελους!

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...