Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

Καλημερα. Πολύ καλά έκανες! Όσο για τα πρωϊνα (μιλάω για μετά το 1ο ξύπνημα) ούτε & τον δικό μου τον προλαβαίνω , τις περισσότερες πάνες τις βρέχει μέχρι το μεσημέρι, μετά η συχνότητα αραιώνει & τον προλαβαίνω πιο εύκολα & το βράδυ πάει ανάλογα με το πόσο συχνά θα ξυπνήσει για να φάει. Όταν ξυπνάει ανά 3-4 ώρες είναι στεγνός & μισοκοιμησμένος τα κάνει αμέσως στο γιο-γιο, όταν περάσει το 4ωρό & δεν θέλω να του το χαλάσω, φυσικά ξυπνάει κι είναι μουσκίδι :-) Πάντως (απ ότι διαβάζω & από πολλές άλλες μαμάδες) τ αγοράκια μας είναι τυπικότατα & συγκριτικά τα πάνε θαυμάσια. Είμαι περίεργη να δω τι θα γίνει όταν αρχίσουν να κόβουν βόλτες :-)

lKinp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Πο πο… μακάρι να το έβλεπα αυτό το θέμα από την αρχή… δεν είχα ιδέα ότι μπορεί ένα μωρό να μη χρησιμοποιήσει ποτέ πάνες και να καταλαβαίνει ο γονιός πότε πρέπει να τα κάνει. Καλά ε… νιώθω πολλή χαζή τώρα… πως δε το σκέφτηκα να το ψάξω νωρίτερα…:confused::confused::confused:

Συγχαρητήρια σε όσες τα κατάφεραν λοιπόν…

Και θα ήθελα να ρωτήσω, αν μπορώ να το εφαρμόσω στη μικρή μου, που είναι 18 μηνών. Η μήπως είναι αργά και θα πρέπει να περιμένω πότε θα αρχίσει να μου τα λέει…??????

Σε ένα από αυτά τα site που παράθεσαν κάποιες μητέρες ποιο πάνω, διάβασα, ότι είναι είδη αργά στους 14 μήνες. Ισχύει αυτό???

Το πρωί την κρατάνε τη μικρή οι γονείς μου και ξέρουν μεθόδους (αφού και εγώ ενάμιση έτους είχα καθαρίσει τελείως) και από το μεσημέρι και μετά αναλαμβάνω εγώ… υπάρχει πιθανότητα να τα καταφέρουμε???

Το βράδυ ας πούμε, όταν της βγάζω τη πάνα, περιμένει να την πάω στη μπανιέρα και της αρέσει να κάθεται στη «γνωστή στάση» και να κάνει τσίσα και να λεει κιολας μονη της “τσιςςςς”. Μια φορά έκανε και κακάκια… :lol:

Το γιογιό όμως δε το θέλει… τα έκανε σε αυτό μερικές φόρες, αλλά δεν την οικανοποιούσε ότι καθόταν. Γενικά δεν της αρέσει να κάθεται. Είναι του ορθάδικου!!!

Αν εφαρμόσω αυτή τη τεχνική με αγκαλιά (πλάτη-κοιλιά) πάνω από τη λεκάνη λέτε να πετύχει στη δικιά μου???:rolleyes:

0sShp3.png

PGnvp2.png

H τεχνική "πλάτη-κοιλιά" συστήνεται για πιο μικρά μωράκια & ισως σας ζορίσει. Όμως διαβάζω πως η μικρούλα σου στα λέει ήδη και δείχνει μια χαρά "έτοιμη"(όπως λένε και οι περισσότεροι παιδίατροι). Απ όσα γράφεις νομίζω πως η γιαγιά έχει βρει τον τρόπο της :-), οπότε ναι, γιατί να μην τα καταφέρετε? Στη θέση σου θα δοκιμαζα να της φέρω το γιο-γιο στο μέρος που προτιμάει (π.χ. στην μπανιέρα),ή να της φέρω κάποιο αγαπημένο της παιχνίδι απο κοντά, αν δεν έπιανε θα δοκιμαζα να της πάρω το ειδικό καθισματάκι για την λεκάνη (ότι και καλά "τώρα που είναι μεγάλη κοπέλα ίσως να προτιμά να τα κάνει όπως κι η μαμα"), ή ακομα κι ένα άλλο γιο-γιο (απ αυτά που μοιάζουν με τουαλέτα μινιατούρα, εχω δει στα jumbo, κάποια παίζουν και μουσικούλα). Αν έμενες σε μονοκατοικία με κήπο, η κοντά σε ύπαιθρο, θα μπορούσες να δοκιμάσεις ακόμα κι αυτό, έξω στη φύση, που απ ότι λένε άλλες μαμάδες τα μωρά αυτής της ηλικίας το λατρεύουν (οκ,όχι το χειμώνα φυσικά). Νομίζω απ την περιγραφή σου, ότι η μικρή σου είναι έτοιμη, το πρόβλημα είναι μέχρι να βρει τι την βολεύει. Εγώ θα της άρχιζα πάνα-βρακάκι μάλλον , παρά πάνες. Ρώτα & τους γονείς σου τι κάνουν, τι της λένε & ανταποκρίνεται, κάθε πότε την βάζουν, που, κλπ. Τέλος κυκλοφορεί στο ιντερνετ (αν διαβαζεις αγγλικά) το παρακάτω site που απ ότι διαβασα στα σχόλια έδωσε γρήγορη λύση σε παιδάκια και μεγαλύτερα απ τη δική σου, ριξε μια ματια αν θες :

http://www.thepottytrainer.com/indexgtmonntaucp.html#howmuch

(εγώ δεν την αγορασα τη μέθοδο της, έχει 17$ και δεν τα είχα εύκαιρα :-). και δεν μ έπεισε και το "σε 3 μέρες" που λέει. Άλλωστε πιστεύω πως το ένστικτο μας είναι ο καλύτερος οδηγός για την όποια επικοινωνία με τα παιδάκια μας)

Πες μου αν διαβάζεις αγγλικά και θα ψάξω να σου βρώ κι άλλα link (free) σχετικά με την ηλικία της. Να θυμάσαι μόνο πως δε θέλει άγχος, το αντίθετο: δεν τα μαθαίνουμε να τα κρατάνε, τα μαθαίνουμε να αφήνονται και τους προσφέρουμε συχνά ευκαιρίες να κάνουν την ανάγκη τους. Και φυσικά και δεν είναι αργά, οι περισσότεροι μάλιστα θα σου πουν πως είναι "πολύ νωρίς". Αν νιώθεις πως τώρα μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με τις ανάγκες της, τότε τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή :-) Καλή τύχη & ό,τι θες στην πορεία, ρώτα.

lKinp2.png

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου iren66 και για το ενδιαφέρον σου να με βοηθήσεις. :!::!:

Εχτές όταν γύρισα σπίτι, την έβαλα στο γιο-γιο και στη τουαλέτα αλλά γκρίνιαζε και έδειχνε ότι δεν τις άρεσε και για αυτό δεν έκανε και τίποτα. Δείχνει σαν να μη καταλαβαίνει απλά, τη χρησιμότητα τους. Και εγώ φυσικά δε τη πίεσα…

Το βράδυ πάλι, αφού τη ξέντυσα και γνωρίζω ότι μόλις την αφήσω στη μπανιέρα θα κάνει τσισα όρθια, την έβαλα πάλι στη τουαλέτα και στο γιο-γιο, αλλά πάλι τα ίδια. Γκρίνιαζε και ήθελε να σηκωθεί. Μόλις σηκώθηκε και την έβαλα στη μπανιέρα… τσσσσς….. :evil::evil:

Μου φαίνεται ότι έχω κάνει αγόρι… είναι δυνατόν, να θέλει να κατουράει όρθια και να βρέχεται???? :lol:

Και όμως, αυτό τις αρέσει. Και δε ξέρω τι να κάνω… να τη μαλώσω που τα κάνει εκεί???

Όταν λες πάνα βρακάκι, τι εννοείς??? Εχτές πήρα τα Pampers Easy Up για να μπορώ ποιο εύκολα να τη βάζω στο γιο-γιο. Αυτά εννοείς???

Είχε και κάποια άλλα, τα Feel'n Learn που είναι μάλλον για το επόμενο στάδιο, δηλαδή, όταν θα έχει καταλάβει τη χρήση της τουαλέτας…

Αν και δεν είμαι fun των αγγλικών, παρόλʼ αυτά, μπορώ να καταλάβω αρκετά.. και αν δε τα καταφέρω, υπάρχουν και τα μεταφραστικά συστήματα… οπότε θα σου ήμουν ευγνώμων αν μου έστελνες links που αφορούν το κόψιμο της πάνας στην ηλικία της μικρής μου…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Ελα ελα ειρηνακι! πιασε δουλεια:lol::lol::lol:

αχ για ολες η ειρηνη ειναι εδω! εγω παντως της το χρωσταω. μου ανοιξε τα ματια :D.

να πω κ τα δικα μου! περα απο τα κακα , εντοπισαμε κ το χρονο για τσισα!!! στεγνη τη βγαζουμε την πανα το βραδυ :).

αντε να δουμε τωρα τι θα γινει με το βραδυ. σιγα σιγα ....

φιλακια iren!!!!!!!!!

uDuOp2.png

Διαφημίσεις

H τεχνική "πλάτη-κοιλιά" συστήνεται για πιο μικρά μωράκια & ισως σας ζορίσει. Όμως διαβάζω πως η μικρούλα σου στα λέει ήδη και δείχνει μια χαρά "έτοιμη"(όπως λένε και οι περισσότεροι παιδίατροι). Απ όσα γράφεις νομίζω πως η γιαγιά έχει βρει τον τρόπο της :-), οπότε ναι, γιατί να μην τα καταφέρετε? Στη θέση σου θα δοκιμαζα να της φέρω το γιο-γιο στο μέρος που προτιμάει (π.χ. στην μπανιέρα),ή να της φέρω κάποιο αγαπημένο της παιχνίδι απο κοντά, αν δεν έπιανε θα δοκιμαζα να της πάρω το ειδικό καθισματάκι για την λεκάνη (ότι και καλά "τώρα που είναι μεγάλη κοπέλα ίσως να προτιμά να τα κάνει όπως κι η μαμα"), ή ακομα κι ένα άλλο γιο-γιο (απ αυτά που μοιάζουν με τουαλέτα μινιατούρα, εχω δει στα jumbo, κάποια παίζουν και μουσικούλα). Αν έμενες σε μονοκατοικία με κήπο, η κοντά σε ύπαιθρο, θα μπορούσες να δοκιμάσεις ακόμα κι αυτό, έξω στη φύση, που απ ότι λένε άλλες μαμάδες τα μωρά αυτής της ηλικίας το λατρεύουν (οκ,όχι το χειμώνα φυσικά). Νομίζω απ την περιγραφή σου, ότι η μικρή σου είναι έτοιμη, το πρόβλημα είναι μέχρι να βρει τι την βολεύει. Εγώ θα της άρχιζα πάνα-βρακάκι μάλλον , παρά πάνες. Ρώτα & τους γονείς σου τι κάνουν, τι της λένε & ανταποκρίνεται, κάθε πότε την βάζουν, που, κλπ. Τέλος κυκλοφορεί στο ιντερνετ (αν διαβαζεις αγγλικά) το παρακάτω site που απ ότι διαβασα στα σχόλια έδωσε γρήγορη λύση σε παιδάκια και μεγαλύτερα απ τη δική σου, ριξε μια ματια αν θες :

http://www.thepottytrainer.com/indexgtmonntaucp.html#howmuch

(εγώ δεν την αγορασα τη μέθοδο της, έχει 17$ και δεν τα είχα εύκαιρα :-). και δεν μ έπεισε και το "σε 3 μέρες" που λέει. Άλλωστε πιστεύω πως το ένστικτο μας είναι ο καλύτερος οδηγός για την όποια επικοινωνία με τα παιδάκια μας)

Πες μου αν διαβάζεις αγγλικά και θα ψάξω να σου βρώ κι άλλα link (free) σχετικά με την ηλικία της. Να θυμάσαι μόνο πως δε θέλει άγχος, το αντίθετο: δεν τα μαθαίνουμε να τα κρατάνε, τα μαθαίνουμε να αφήνονται και τους προσφέρουμε συχνά ευκαιρίες να κάνουν την ανάγκη τους. Και φυσικά και δεν είναι αργά, οι περισσότεροι μάλιστα θα σου πουν πως είναι "πολύ νωρίς". Αν νιώθεις πως τώρα μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με τις ανάγκες της, τότε τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή :-) Καλή τύχη & ό,τι θες στην πορεία, ρώτα.

Να ρωτησω ποτε φαινεται οτι ειναι ετοιμο το μικρο? Απο την σταση που καθετε οταν τα κανει? Εμας οταν τα κανει καθετε παντα με τα ποδια ανοιχτα και λυγισμενα.....αλλα ΠΟΤΕ δεν εχω δοκιμασει γιογιο ή τουαλετα γιατι βλεπω αντιδρασεις και την φοβηζει και μονο που βλεπει την τουαλετα. Τι να πω.....τελος παντων, εγω θα δοκιμασω οταν πλεον το παιδι αρχισει να συννενοητε και βλεπουμε δεν βιαζομαι, αλλα πραγματικα θαυμαζω εσας που τα καταφερνετε τοσο νωρις.....:lol::lol:

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

εεε...τα μωρα ειναι ετοιμα απο τοτε που γεννιουνται(ναι τελικα το πιστευω τωρα πια που βλεπω το μαναρι μου )το θεμα ειναι οπως λεει κ η ειρηνη ποτε ειναι ετοιμοι οι γονεις...

uDuOp2.png

Ούτε και εγώ βιάζομαι… όσον αφορά το θέμα του μεγαλώματος του παιδιού.

Αλλά έχω πολλούς λόγους που θέλω να καθαρίσουμε με τις πάνες.

Πρώτα απʼ όλα την υγεία και την άνεση του μωρού. Δεν είναι το ίδιο να κάθεται πάνω στα τσισα και τα κακά του…

Ένα δεύτερο, η οικονομία.

Ένα τρίτο η οικολογία.

Και ένα τέταρτο και βασικό για μένα, να μάθει την τουαλέτα, για να την πάρουν στο παιδικό σταθμό τον Σεπτέμβρη.

Και αν ήξερα αυτή τη μέθοδο όταν γεννήθηκε, σίγουρα θα την εφάρμοζα από την αρχή…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Να ρωτησω ποτε φαινεται οτι ειναι ετοιμο το μικρο? .....τελος παντων, εγω θα δοκιμασω οταν πλεον το παιδι αρχισει να συννενοητε και βλεπουμε δεν βιαζομαι, αλλα πραγματικα θαυμαζω εσας που τα καταφερνετε τοσο νωρις.....:lol::lol:

'οπως πολύ σωστά έγραψε η Efitsa, γεννιούνται έτοιμα, το θέμα είναι εμείς πότε μπορούμε να διαθέσουμε το χρόνο και την ευαισθησία & ν αρχίσσουμε να "διαβάζουμε" τα σήματα τους. Ούτε εμείς βιαζόμαστε, μακάρι να το ξέραμε απ όταν γεννήθηκαν :-)

...ναι anti, και γω!

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Ναι Efitsa μου, αργά και σταθερά, εννοώ πως εξακολουθώ να μην προλαβαίνω όλα τα τσισάκια της μέρας, αλλά τα κακά πάνε πια μόνο στο γιο-γιο :-) Ανέβηκα Αθήνα και πήρα δοκιμαστικά 3 υφασμάτινες (πλενόμενες) πάνες, από μπαμπού (υποαλλεργικό & φυσικά αντιμικροβιακό) της Popolini απ τα Λητώ & από αύριο θα τις δοκιμάσω. Είναι κρίμα που στην Ελλάδα δεν εισάγονται ακόμα άλλες μάρκες, έχω δει μερικές καταπληκτικές στο ιντερνετ, αλλά δε βρήκα site που να στελνει στην Ελλάδα :-(

Απ ότι διαβάζω, η υφασμάτινη πάνα βοηθάει πολύ στο να το καταλαβαίνουν όταν βρέχονται (ενώ στο παμπερς δεν τα ενοχλεί τόσο η υγρασία) & αυτό βοηθάει ακόμα περισσότερο την επικοινωνία. Θα δοκιμάσω και θα σας πω πως πήγε στις επόμενες μέρες. Βρήκα εδώ http://web.archive.org/web/20030411113832/seafish.freeyellow.com/faq.html γενικές απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις σχετικά με την Φυσική υγειηνή (αν χρειαστήτε μετάφραση, πείτε μου), Τώρα ψάχνω μπας και βρω κάτι για τα μεγαλύτερα μωράκια, για την anti.

lKinp2.png

μια ιστορία για μεγαλύτερο κοριτσάκι εδώ:

http://web.archive.org/web/20030417183945/seafish.freeyellow.com/late.html

και γενικές οδηγίες για μεγαλύτερα μωράκια εδώ:

http://www.diaperfreebaby.org/index.php?module=pagemaster&PAGE_user_op=view_page&PAGE_id=126&MM

Starting with an Older Baby

* Switch to cloth diapers. Your baby will be better able to feel the

sensation of wetness in cloth diapers.

* Be patient. Your baby has grown accustomed to diapers, it will take time to unlearn that and begin to associate eliminating with the potty or toilet. Try having your child sit on the potty with a diaper on or open the diaper up and place it inside the potty if it helps your child feel more comfortable.

* Have an "open door" policy to the bathroom. Modeling is such an important way kids learn, so it really helps to see the toilet being used. Try offering the potty at the same time you are using the toilet.

* Do what works for your family. There are different ways to EC, not one right way. You might find that you and your baby's EC needs change over time, even day to day.

* Stay focused on the communication and not the outcome. Use words or sign language to talk about using the toilet or potty and remember this is a cooperative, not a coercive, process.

* Think of each opportunity as a learning experience. Take time to notice behaviors, expressions, or habits that may be related to your baby's eliminations

(Αnti pes an xreiazesai metafrash)

lKinp2.png

& ένα υπέροχο βιντεάκι που μόλις μου έστειλαν και τα περιέχει όλα!

http://andrewaguirre.com/scout-go-pee-pee.html

4-5 οικογένειες που περιγράφουν όλη την εμπειρία τους με την Φυσική Υγειηνή, πως άρχισαν, πως συνέχισαν, πως ένοιωσαν και τι αποκόμισαν απ όλο αυτό. Είναι πραγματικά υπέροχο & το αφιερώνω σ όλες μας :-)

lKinp2.png

Δεν ειναι??? Τό ξερα πως θα σ άρεσε :-)

Και κάτι ακόμα: Μπήκα στο "IPTLateStarters", μια λίστα στο yahoo που πρεπει να γραφτεις πρώτα για να την παρακολουθείς, γράφτηκα λοιπόν ψάχνοντας πληροφορίες για την anti, και με δέχτηκαν, αλλά με ρώτησαν πρώτα γιατί γράφτηκα, τους απάντησα πως ειμαστε κάποιες μαμάδες που το παλεύουμε & στην Ελλάδα δεν υπάρχει μεταφρασμένο υλικό, ούτε υποστήριξη & ψάχνουμε πληροφορίες & απαντήσεις. Και μου πρότειναν να γίνω εθελόντρια, ο σύνδεσμός τους στην Ελλάδα & να μου στείλουν υλικό για μετάφραση & φυσικά πρόσβαση σ όλο το υλικό τους! Efitsa μου φτιαχτήκαμε κανονικά! :-) και πάνω που έλεγα που θα βρω ν αγοράσω σχετικά βιβλία :-) Εννοείται πως ότι μαθαίνω θα σας το περνάω, ειμαι πολύ χαρούμενη, γιατί πιστεύω σ αυτό, γιατί το βλέπω κάθε μέρα να δουλεύει και γιατί το μωράκι μου είναι καθαρό & άνετο :-)

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Πρώτα απʼ όλα την υγεία και την άνεση του μωρού. Δεν είναι το ίδιο να κάθεται πάνω στα τσισα και τα κακά του…

Ένα τρίτο η οικολογία.

Και ένα τέταρτο και βασικό για μένα, να μάθει την τουαλέτα, για να την πάρουν στο παιδικό σταθμό τον Σεπτέμβρη.

Αnti θα σου έχω συγκεκριμένες απαντήσεις σύντομα, από πρώτο χέρι. (Ρώτησες τους δικούς σου τι κάνουν με τη μικρή σου?)

lKinp2.png

& ένα υπέροχο βιντεάκι που μόλις μου έστειλαν και τα περιέχει όλα!

http://andrewaguirre.com/scout-go-pee-pee.html

4-5 οικογένειες που περιγράφουν όλη την εμπειρία τους με την Φυσική Υγειηνή, πως άρχισαν, πως συνέχισαν, πως ένοιωσαν και τι αποκόμισαν απ όλο αυτό. Είναι πραγματικά υπέροχο & το αφιερώνω σ όλες μας :-)

γεια σας και απο μενα!!πολυ ωραιο το βιντεακι iren66 μου αρεσε πολυ:P

και ολα τα υπολοιπα πολυ ενδιαφεροντα, τωρα τα διαβασα αν και αργησα βεβαια,αλλα καλιο αργα παρα ποτε...

λοιπον θα ηθελα να σας πω και εγω την εμπειρια μου σχετικα με το θεμα ''πανα-γιο-γιο κ.τ.λ.

αυτη τη στιγμη η κορη μου ειναι 3,5 ετων,οταν ηταν 1 ετους περιπου την παρατηρουσα οτι πριν κανει τα κακακια της επαιρνε ενα συγκεκριμενο υφος:oops: ετσι πηγα αμεσως και της αγορασα ενα γιο-γιο (αυτο αρεσε στις γιαγιαδες,αλλα οι φιλες μου γελουσανε:shock::mad:)αλλα δεν μ ενοιαζε...

πηραμε το γιο-γιο και την επομενη φορα που την ειδα με το συγκεκριμενο υφακι την εβαλα στο γιο-γιο και της ειπα κ α κ α!!!!και απο εκεινη την στιγμη μου ελεγε μονη της κακα και την εβαζα κατευθειαν,δεν τα ξαναεκανε ποτε πανω της,ουτε μια φορα...γιατι της αρεσε να ειναι καθαρη!

μετα απο 3 εβδομαδες ξεκινησαμε για τα τσισα,της ειπα παλι τσισα και την εβαλα και απο τοτε κοψαμε την πανα εντελως!!!10 μερες της φορεσα πανα το βραδυ και σηκωθηκε και της 10 στεγνη και απο τοτε δεν ξαναφορεσε πανα ποτε ξανα!!!!δηλαδη την κοψαμε εντελως στην ηλικια των 13 μηνων!!

το λεω αυτο στις φιλες μου και με κοροιδευουνε και μου λενε σιγα μην καθησει,σιγα μην δυσκολευτουμε και διαφορα τετοια!!

εγω ειμαι παντως πολυ υπερηφανη γι αυτο το κατορθωμα μας και εχω σκοπο και σ ενα δευτερο παιδακι (οταν ερθει με το καλο) να πραξω το ιδιο!!

βασικο ητανε βεβαια οτι μιλουσε η μικρη μου 1 ετους και μπορουσαμε να συννενοηθουμε!!!

συγνωμη αν σας κουρασα αλλα ηθελα να τα πω γιατι αυτες που πρεπει να τα ακουσουνε δεν τα ακουνε!!!:-( δεν μπορω να τις βοηθησω αλλιως,τα εχω πει 500 φορες...αλλα θελουνε την ευκολια μαλλον:-(

επισης τις γιαγιαδες τις αρεσε αυτο το πραγμα γιατι παλια τις κοβανε πολυ νωρις και ειχανε και αυτα τα καθησματακια φαγητου με ενσωματωμενο γιο-γιο πανω...αυτα ειχα να πω!!ουφ!!τα ειπα και ξαλαφρωσα;):cool::P

μπραβο ρε τσακαλι που το εκανες μονη σου χωρις ενημερωση! μπραβο!!!

ειρηνακι οχι απλα φτιαχτηκαμε παιδαρε εχεις γινει international παιδι μου:D:D:D.

περιμενω περιμενω!

χθες ακουσα το φοβερο απο μια ξαδερφη που το παιδι της ειναι 19 μηνων .

α! δεν μπορω να αγχωθω ΚΑΙ για το ποτε θα κοψει την πανα !!!!!!!!!! αφου δε θα μεινει σε ολη του τη ζωη με αυτες καποτε θα τα κοψει μονος του.

την κοιταω κ της λεω ηρεμα " εννοειται καλη μου . στο νηπιο μαζι με την πιπιλα...":cool::cool:

uDuOp2.png

δεν θυμαμαι ακριβως σε ποιο βιβλιο αλλα σιγουρα ηταν του αντωνη σαμαρακη(ισως κ απο τη διαπλαση των παιδων)anyway! σημερα το σκεφτομουν ...εγραφε για το πως χανονται οι αλανες και περιοριζουμε τα παιδια μεσα στα διαμερισματα, πως δεν τα αφηνουμε εν ολιγοις να εκφραστουν.

γιατι περιοριζουμε τα παιδια μας μεσα στις πανες κ δεν τα βοηθαμε να εκφραστουν???????

uDuOp2.png

Ένα τρίτο η οικολογία.

Και ένα τέταρτο και βασικό για μένα, να μάθει την τουαλέτα, για να την πάρουν στο παιδικό σταθμό τον Σεπτέμβρη.…

Μπορούμε να αρχίσουμε την Φυσική Υγειηνή σε μωρά 6 μηνών & μεγαλύτερα?

Από τη Laurie Boucke © 2001-2010 (μεταφράζω από τα αγγλικά)

(http://www.white-boucke.com/reviews/latestarters.html)

Αυτό το άρθρο είναι για τους γονείς που αρχίζουν την Φυσική Υγειηνή κατάρτιση νηπίων (IPT= Infant Potty Training) όταν το μωρό τους είναι 6 μήνών ή μεγαλυτερο. Πολλές οικογένειες δεν μαθαίνουν για αυτήν την μέθοδο έως ότου έχουν περάσει τα μωρά τους την πρώτη και ισχυρότερη ευκαιρία (μεταξύ γέννησης και 4-5 μηνών). Η πιο συχνή ερώτηση είναι:

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΑΚΟΜΑ ΕΑΝ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ;

Οι καλές ειδήσεις είναι ότι εάν αυτή η μέθοδος συντονίζει μέσα σας, αν ηχεί σωστά για σας και το μωρό σας, ναι, είναι καλό να την δοκιμάσετε (παρ'όλη την τακτική τρόμου που πρεσβεύει αντιθέτως). Αν και το πρώτο και αποτελεσματικότερο παράθυρο της εκμάθησης τελειώνει γύρω στους 5-6 μήνες, άλλα παράθυρα εκμάθησης είναι ανοικτά σε διαφορετικές ηλικίες κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης ενός παιδιού. Παραδείγματος χάριν, πολλά μωρά είναι & πάλι έτοιμα για την εκμάθηση της τουαλέτα γύρω στην ηλικία των 8-12 μηνών, 18 μηνών ή/και 24 μηνών.

Δεδομένου ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γνωρίζετε με σιγουριά πότε το μωρό σας θα είναι & πάλι δεκτικό στην εκμάθηση, απ τη στιγμή που είναι μεγαλύτερο από 6 μηνών.Η τρέχουσα καθιερωμένη φιλοσοφία είναι να περιμένουμε μέχρι την ηλικία των 2 ετών ή

παραπάνω, υπονοώντας ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που μπορεί ή πρέπει να κάνει ένας γονιός για την εκμάθηση της τουαλέτας μέχρι τότε. Αυτό είναι απολύτως ψεύτικο! Και ενώ είναι αλήθεια ότι πολά δίχρονα αυτο-εκπαιδεύονται, δεν συμβαίνει βεβαίως το ίδιο με όλα τα μωρά. Πολλά δεν αυτο-εκπαιδεύονται καθόλου. Αντίθετα, γονείς και προσωπικό φύλαξης παιδιών βρίσκονται να αλλάζουν πάνες σε παιδιά 4 ακόμα & 5 ετών.

Ένας τρόπος να κοιτάξουμε την IPT μέθοδο είναι ως μια ασφαλής πολιτική ότι το μωρό σας θα κερδίσει τη συνειδητοποίηση και τον έλεγχο των αναγκών του πριν από/ή στην ηλικία 24-30 μηνών. Δεν πρόκειται για διαγωνισμό για το ποιος μπορεί να εκπαιδεύσει το μωρό του στη νεώτερη ηλικία. Περισσότερο, πρόκειται για επικοινωνία, ανταπόκριση και προσωπικές

πεποιθήσεις. Είναι μια επιλογή τρόπου ζωής.Εάν το μωρό σας είναι 6 μηνών ή μεγαλύτερο, θα πρέπει να κάνετε μερικές τροποποιήσεις στην παραδοσιακή μέθοδο κατάρτισης νηπίων (IPT). Συνήθως (αλλά όχι πάντα) είναι δυσκολότερο να αρχίσεις με ένα κινούμενο μωρό που «έχει εκπαιδευθεί» να τα κάνει σε μια πάνα ή που φορά πάνες μίας χρήσης και άρα δεν συνδέει το συναίσθημα της υγρασίας με την αποβολή.

* Εάν χρησιμοποιείτε πάνες μίας χρήσης, προσπαθήστε με υφασμάτινες πάνες τουλάχιστον για κάποιες ώρες. Με τις υφασμάτινες πάνες και χωρίς πλαστικό κάλυμα, ξέρετε αμέσως πότε τα κάνει το μωρό σας. Έτσι θα αρχίσετε να μαθαίνετε και να αναγνωρίζετε το συγχρονισμό και τα

πατρόν του μωρού (κάθε πόση ώρα, πόσο μετά το φαγητό του, κλπ). Συγχρόνως, μπορείτε να αλλάζετε το μωρό σας μόλις τα κάνει ώστε να μην το "διδάσκετε" να νιώθει άνετα με την υγρασία.

* Σκεφτήτε να χρησιμοποιήσετε εκπαιδευτικά βρακάκια και αργότερα να πάτε σε κανονικά εσώρουχα. Μπορείτε και να ράψετε παντελονάκια & εσώρουχα, χρησιμοποιώντας τα εσώρουχα ιδρώτα (sweat pants στο κείμενο) με λάστιχο στη μέση σαν βασικό πατρόν. Αυτά μπορούν να

ανεβοκατεβαίνουν εύκολα σε μια βιασύνη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ύφασμα που συμπαθείτε, ανάλογα με τους κλιματολογικούς παράγοντες, τον προϋπολογισμό σας και άλλους σχετικούς παράγοντες.

* Όποτε αυτό είναι εφικτό και βολικό, αφήστε το μωρό σας χωρίς πάνα. Αν και δεν απαιτήται για την IPT να μένουν τα μωρά γυμνά, επιτείνει τη συνειδητοποίηση της αποβολής και επιταχύνει τη διαδικασία εκμάθησης (μερικές φορές εντυπωσιακά!). Βοηθάει τα μωρά να νιώσουν άμεσα τη

σχέση αιτίας - αποτελέσματος. Το αμέσως καλύτερο απ το να είναι χωρίς πάνα, είναι τα εκπαιδευτικά βρακάκια ή ακόμα και τα κινέζικα παντελονάκια (split-croch pants). Αυτά έχουν μια σχισμή στον καβάλο, που επιτρέπει στα μωρά να κάτσουν οκλαδόν και να τα κάνουν χωρίς να βραχούν ή λερωθούν.

* Δοκιμάστε να κρατήσετε το μωρό σε διάφορες στάσεις έως ότου βρείτε την πιο άνετη και κατάλληλη για σας και το μωρό. Για τα μικρότερα μωρά, μπορείτε να δοκιμάσετε τις στάσεις αγκαλιάς που χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν τα νήπια. Για τα πιό ανεξάρτητα και κινούμενα μωρά, αυτό ίσως να μην λειτουργήσει. Βρήτε ένα μικρό γιο-γιο που να κάθεται άνετα το μωρό σας, εναλλακτικά, μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα κάθισμα τουαλέτας μικρών παιδιών στη μεγάλη τουαλέτα ειδάλλως να καθίσετε στην τουαλέτα με το παιδί σας.

* Μελετήστε το συγχρονισμό και τα πατρόν αποβολών του μωρού σας σε σχέση με τα γεύματα του και το ξύπνημα από τον ύπνο. Παραδείγματος χάριν, τα περισσότερα μωρά τα κάνουν αμέσως μόλις ξυπνούν το πρωί και μετά από μικρούς υπνάκους. Μετά, μάλλον θα ουρούν κάθε 30 λεπτά, δύο ή τρεις ακόμα φορές & κατόπιν ο χρονισμός μπορεί να αυξηθεί σε μια ώρα προτού ξανακάνουν. Απ την άλλη μεριά, μερικά κατουρούν ακόμα και ανά διαστήματα 15-20 λεπτών για κάποιον καιρό.

* Μελετήστε και μάθετε τη φυσική γλώσσα του σώματος του παιδιού σας σχετικά με την τουαλέτα. Κάθε παιδί έχει ένα σύνολο σημάτων. Μερικά σήματα είναι εξαιρετικά λεπτά και δύσκολο να αναγνωριστούν, ενώ άλλα μπορούν να είναι προφανή κατά οφθαλμοφανή τρόπο.

* Εισάγετε έναν ήχο ή μια λέξη που εσείς και το μωρό σας συνδέετε με την αποβολή. Ο ήχος «sssss» είναι δημοφιλής σε πολλούς πολιτισμούς, ή μπορείτε να προτιμήσετε να πείτε απλά «πι-πι» όταν το μωρό σας τα κάνει ή όταν σκέφτεστε οτι πρέπει να τα κάνει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο ήχο (ή δύο διαφορετικούς αυτούς) για τα τσισα και τα κακάκια.

* Χρησιμοποιήστε τη νοηματική ή οποιοδήποτε σήμα χεριών θέλετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο με τα μωρά που δεν μιλούν ακόμα δεδομένου ότι τους επιτρέπει να επικοινωνήσουν την ανάγκη τους προτού να μπορέσουν να μιλήσουν.

* Μην περιμένετε άμεσα ή ευδιάκριτα αποτελέσματα για αρκετούς μήνες. Δεν υπάρχει κανένα σταθερό χρονικό διάστημα για την κατάρτιση των νηπίων (IPT). Πολλοί γονείς αισθάνονται απογοητευμένοι εάν το μωρό τους δεν φαίνεται να φροντίζει να μένει στεγνό, ξεχνώντας ότι προηγουμένως δίδαξαν το μωρό τους να κατουράει σε μια πάνα. Στα περισσότερα μωρά παίρνει αρκετό χρόνο να το ξεσυνηθίσουν αυτό.

* Χρησιμοποιήστε την πολιτική της ανοικτής-πόρτας αφήνοντας το μωρό σας να συνοδεύσει εσας ή τον μπαμπά (οι πατέρες είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι με τα αγόρια) στην τουαλέτα. Αφήστε το μωρό να σας παρατηρεί ή/και τα άλλα μέλη της οικογένειας να χρησιμοποιούν την τουαλέτα και μιλήστε του για τη χρήση του γιο-γιο ή της τουαλέτας που έχει παιδικό κάθισμα. Η εκμάθηση με το παράδειγμα και την παρατήρηση μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλούς, απλά μην το κάνετε μεγάλο θέμα. Εάν το παιδί σας είναι περίεργο, θα παρατηρήσει και θα μάθει.

* Να είστε χαλαροί, ευγενής και υπομονετικοί. Δεχτείτε και απολαύστε το ρυθμό εκμάθησης του παιδιού σας. Μην συγκρίνετε ποτέ τα αποτελέσματα του παιδιού σας με άλλου παιδιού με ανταγωνιστικό ή επικριτικό τρόπο. Αποφύγετε οποιαδήποτε και κάθε πίεση, θυμό, τιμωρία και

άλλα αρνητικά συναισθήματα, λέξεις, τόνους ή ενέργειες.

* Εάν αισθάνεστε ότι η αποβολή είναι «αηδιαστική» (όπως συχνά μας φαίνεται στη Δύση το άλλαγμα & καθάρισμα της πάνας), προσπαθείστε να ξεπεράσετε αυτό το συναίσθημα. Αλλιώς εδώ είναι που τα παιδιά μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ή να πεισμώνουν, εάν ξέρουν ότι σας ενοχλεί. Στις μη-δυτικές κοινωνίες, οι μητέρες απλά χαμογελούν στα ατυχήματα και καθαρίζουν, χωρίς καμια αρνητική συναισθηματική αντίδραση.

* Να θυμάστε πάντα ότι κάθε παιδί και η κάθε οικογένεια είναι μοναδικά. Χρησιμοποιήστε τη δοκιμή και το λάθος για να βρείτε τι δουλέυει για σας.

* Μερικοί γονείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βάλουν το μωρό τους να κατουρήσει στο γιο-γιο αλλά δεν συγκεντρώνουν κανένα αποτέλεσμα για τα κακάκια, ή αντίστροφα. Μην ανησυχήστε! Κι αυτό επίσης θα περάσει.

* Ακολουθήστε τη ροή της φυσικής διαδικασίας εκμάθησης του μωρού σας. Ένα κοινό σενάριο για τα μικρά παιδιά είναι να ενημερώνούν αμέσως *μόλις* τα έχουν κάνει στα εσώρουχα ή την πάνα τους. 'Ολο αυτό έιναι μέρος της διαδικασίας μάθησης, και το παιδί σας τελικά θα μάθει να σας ενημερώνει εκ των προτέρων.

* Θα υπάρξουν καλές μέρες και κακές ημέρες, καταπληκτικές επιτυχίες και αναπόφευκτες οπισθοδρομήσεις. Να περιμένετε ένα βήμα πίσω για κάθε τρία βήματα προς τα εμπρός. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ πολυάσχολα καθώς αναπτύσουν πολλές νέες δεξιότητες και επιτυγχάνουν άλματα ανάπτυξης, καθώς επίσης και από κάποιες περιστασιακές ταλαιπωρίες, όπως όταν βγάζουν δόντια ή ασθενούν. Πολλά πράγματα (όπως ταξίδια ή επισκέψεις) μπορούν να διακόψουν την εκμάθησή τους σε προσωρινή βάση, αλλά θα επιστρέψουν στο δρόμο τους εάν επιμείνετε εκεί.

* Να περιμένετε κάποια αντίσταση και χαζολόγημα από τα μικρά παιδιά. Παραδείγματος χάρη, όταν περνούν από τη φάση του «όχι» σε όλα, το «όχι» δεν σημαίνει πάντα πραγματικά «όχι». Εν ολίγοις, εάν ρωτάτε το μικρό σας εάν πρέπει να πάει στο γιο-γιο και σας απαντήσει ηχητικά «όχι» αυτή η απάντηση μερικές φορές μπορεί να έχει να κάνει ελάχιστα με την ερώτησή σας. 'Ολο αυτό είναι μέρος του να μάθετε να "διαβάζετε" το παιδί σας και να εξοικειωθήτε με όλες τις μορφές επικοινωνίας.

* Σχετικά με τον έπαινο, κάνετε οποιοσδήποτε σας δείχνει σωστό, κανονικό και φυσικό για σας και το μικρό σας. Εάν αισθάνεστε πως πρέπει να το επαινέσετε, είναι οκ. Εάν δεν πιστεύετε στον έπαινο, απλά δηλώστε ή εξηγήσετε του τι συμβαίνει όταν το μωρό σας τα κάνει στο γιο-γιο.

* Τα αδέρφια μπορούν να είναι μια μεγάλη βοήθεια στην IPT. Μπορούν να διδάξουν με το παράδειγμα, να εμπνεύσουν, να διασκεδάσουν και να βοηθήσουν από πολλές απόψεις. Μερικά παιδιά τα καταφέρνουν καλύτερα στο «διάβασμα» του μικρού τους αδερφού ή αδερφής από τους ενηλίκους.

* Πολλές οικογένειες που έμαθαν για αυτήν την μέθοδο σχετικά αργά, καταλλήγουν να εκπαιδεύουν δύο παιδιά ταυτόχρονα, ένα μωρό και ένα μικρό παιδί, ή ακόμα και δύο μικρά παιδιά. Οι γονείς με δύο μικρά παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν IPT και με τα δύο παιδιά αμέσως, εφ' όσον είναι υπομονετικοί & δεν έχουν προσδοκίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οποιαδήποτε αρνητικά συναισθήματα ή αντιδράσεις και σέβονται/δέχονται την διαφορετική κλίμακα ανάπτυξής του καθενός.

* Για τους γονείς που αρχίζουν με μωρά που ήδη περπατούν, οποτεδήποτε τα κάνει το μωρό σας στο πάτωμα (ή οπουδήποτε αλλού), του λέτε αυτό που έκανε σαν γεγονος και μετά του λέτε ότι τα τσίσα/κακά πηγαίνουν στο γιο-γιο. Καθαρίστε και, μαζί με το μικρό σας, πηγαίνετε το στο γιο-γιο ή την τουαλέτα. Εξηγήστε του πάλι ότι είναι καλύτερο για τσίσα/κακά να πηγαίνουν στο γιο-γιο. Κάντε το αυτό κάθε φορά που έχει ένα "ατύχημα".

* Εμπιστευθείτε τη διαίσθησή σας, ακούστε τη φωνή μέσα, έχετε την πίστη σε σας, χαλαρώστε

και απολαύστε το.

© 2001-2010 Laurie Boucke

(για όποια άλλη απορία σου δημιουργηθεί, ρώτα με & αν δε ξέρω θα ρωτήσω. ελπίζω να βοήθησα λιγάκι :-) )

lKinp2.png

Πραγματικά έχω συγκλονιστεί με το ενδιαφέρον σου iren66 και την όλη προσπάθεια σου να με βοηθήσεις…

Ειλικρινά έχω συγκινηθεί και λείπαμε που είσαι τόσο μακριά και δε μπορώ να δήξω την εκτίμηση μου και το σεβασμό μου, στο πρόσωπο σου… να σου σφίξω το χέρι…

Τα νέα μας είναι πολύ καλά!!!

Στην αρχή αυτής της δοκιμασίας, η μικρή μου γκρίνιαζε λιγάκι με το γιο-γιο αλλά ανταποκρινόταν…

Το Σάββατο πήγαμε και τις πήραμε 2 γιο-γιο που προσαρμόζονται στη τουαλέτα μας. Ένα για μας και ένα για τo σπίτι των δικών μου.

Τη βάζω στη τουαλέτα πριν και μετά τον ύπνο, πριν και μετά το φαγητό και ανάμεσα, ανάλογα την ώρα…

Τα κακάκια της εώς τώρα, τα κάνει μόνο στη τουαλέτα, γιατί με το που τη βλέπουμε να σφίγγεται, πηγαίνουμε γρήγορα στη τουαλέτα και τα προλαβαίνουμε εκεί.

Έχει εγκλιματιστεί τελείως το μικρό μου με όλο αυτό και τη βλέπω να το διασκεδάζει κιόλας… λέμε τραγουδάκια, της κάνω αστεία με το χαρτί υγείας, και άλλα τέτοια και στο τέλος, την αφήνω να πατήσει το καζανάκι, να πετάξει τη παλιά πάνα και να πλύνει τα χεράκια της (φυσικά με τη βοήθεια μου).

Εκτός από τη νύχτα (που κοιμάται και νομίζω πως είναι πολύ νωρίς ακόμα να τη ξυπνήσω για τουαλέτα), όλη τη μέρα μπαινοβγαίνουμε με χαρά στη τουαλέτα!!!!!

Ακόμα και οι γονείς μου είναι πολύ θετικοί, σε όλο αυτό και χαίρονται που βοηθούν…

Πήρα και ένα βιβλίο, το «όχι πια πάνες». Έχω ξεκινήσει να το διαβάζω, αλλά δε το έχω ολοκληρώσει… πάνω κάτω όμως λέει, ότι λέμε και εδώ στο φόρουμ…

Αχχχχ είμαι πολύ χαρούμενη!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστώ πολύ την iren66 για την πολύτιμη βοήθεια της και την υποστήριξη που μου δίνει…

Και το φόρουμ γενικότερα, που διαβάζοντας τις εμπειρίες όλων μας εδώ μέσα, γίνομαι καλύτερη μητέρα και καλύτερος άνθρωπος.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλή μου anti χαίρομαι με την ψυχή μου γαι σας!!! αυτή είναι κι η μεγαλύτερη ανταμοιβή ικανοποίηση για μένα: κάτι καλό & φυσικό που λειτουργεί για το μωρό μου, να το βλέπω να λειτουργεί και με άλλα μωράκια, αυτός ήταν κι ο στόχος μου όταν ανοιξα το θέμα, να μας ανοίξω τα μάτια μέσα στα σκοτάδια που μας έριξε ο "βολικός" καταναλωτισμός της εποχής μας. Το οφείλω στον εαυτό μου να το κάνω αυτό και να το προωθήσω όσο μπορώ, μια και το πιστεύω δυνατά. Το βιβλίο που πήρες δεν το χω διαβάσει, αν βρεις μέσα κατι καινούργιο, πες μας. Επίσης μην πανικοβληθείς αν η μικρή σου κάποια στιγμή πισωγυρίσει, είναι στο πρόγραμμα κι αυτό :-) Αν συμβεί, αντί να την πιέσεις, θα ψάξεις να βρεις τι προσπαθεί να σου επικοινωνήσει με την όποια πιθανή της άρνηση, συνήθως μπορεί κάλιστα να είναι κάτι άσχετο με την τουαλέτα.

Φιλάκια και στις 2 σας και καλή συνέχεια, είναι όμορφο και τρυφερό ταξίδι αυτό που ξεκινήσαμε. Να στε καλά.

lKinp2.png

…και συνεχίζουμε… :-P:razz:

Όλα πάνε καλά μέχρι τώρα. Τις περισσότερες φορές τα προλαβαίνουμε… καμιά φορά βέβαια, όταν είναι απασχολημένη με τα παιχνίδια της, μπορεί να τα κάνει και να μη τη προλάβω (ειδικά όταν παίζει μέσα στη σκηνή της και δεν την βλέπω). Αλλά κατά τα άλλα η μικρή είναι μια χαρά με το θέμα της τουαλέτας.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα που θα κόψει τελείως τις πάνες, αλλά είμαι έτοιμη και γεμάτη υπομονή για οτιδήποτε συμβεί εκτός προγράμματος…

Μήπως ξέρει κάποια να μου πει, τι πάνα είναι καλό να χρησιμοποιώ για την ημέρα έτσι ώστε να καταλαβαίνω αν έχει κάνει τσισακια????

Από τότε που αρχίσαμε αυτή τη προσπάθεια να μάθει την τουαλέτα, της φοράω τις πάνες – βρακάκια της pumpers που ανεβοκατεβαίνουν εύκολα, αλλά είναι πολύ απορροφητικά και δε μπορώ να καταλάβω αν έχει κάνει τσισακια… :rolleyes::rolleyes:

Υ.Γ. το βιβλίο «όχι πια πάνες» είναι πολύ καλό!!! Λέει πολλά και έξυπνα tips για τη μετάβαση από τις πάνες στο γιογιό. (Όμως η μέθοδος του βιβλίου απευθύνεται κυρίως σε μώρα, από 8 μηνών και πάνω.)

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μήπως ξέρει κάποια να μου πει, τι πάνα είναι καλό να χρησιμοποιώ για την ημέρα έτσι ώστε να καταλαβαίνω αν έχει κάνει τσισακια????

Το καλύτερο (από πολλές απόψεις) γιαυτή την εποχή σας είναι τα υφασμάτινα εκπαιδευτικά βρακάκια (trainer pants), που έχουν απορροφητική γέμιση στον καβάλο & κατα τ άλλα είναι κανονικά βαμβακερά βρακάκια. Τα αρνητικά τους είναι η μπουγάδα & τ ότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά μπορείς να τα βρεις μόνο μέσω ιντερνετ, εκτός και τα καταφέρνεις με το ράψιμο ώστε να τα φτιάξεις μόνη σου ;). Μπορώ να σου δώσω σχετικά site, ώστε να τα δεις & μετά αποφασίζεις, αλλώς μένετε σ αυτά που χρησιμοποιήτε τώρα.

http://continuum-family.com/index.php?main_page=index&cPath=11_32&zenid=od9di0h0krn9rumch6eub4hn22

http://hyenacart.com/ecawarebaby/index.php?c=9

(μεταξύ μας εγώ αν δυσκολευτώ να βρώ, ή δε μου περισσεύουν για να φέρω απ έξω, θα έπαιρνα βαμβακερά εσωρουχάκια και θα έβαζα μέσα απορροφητικά inserts απο βαμβάκι ή μπαμπού ή κάναβη (τα 2 τελευταία ειναι και αντιμικροβιακά), & αν δεν έβρισκα ούτε απ αυτά, τότε βαμβακερές μικρές πετσετούλες διπλωμένες))

http://continuum-family.com/index.php?main_page=index&cPath=11_50

Εμείς που είμαστε ακόμα μικρούληδες για τέτοια, σιγά σιγά γυρίζουμε στις υφασμάτινες πάνες, όμως οι Popolini που πήρα απ τα Λητώ είναι άθλιες, υπάρχει όμως μια ελληνίδα μαμά (που προφανώς τράβηξε τα ίδια) που έχει ένα e-shop και φέρνει τις Bumgenious,έχω διαβάσει πολυ καλές κριτικές και λέω να τις δοκιμάσω. Εκεί βρήκα και απορροφητικά inserts σκέτα:

http://mybabycenter.gr/index.php?target=categories&category_id=181

Χμμ, για το βιβλίο το φαντάστικα, απ τα λίγα που διάβασα γιαυτό...Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχει έλληνας εκδότης που να τολμήσει να φέρει (μεταφρασμένα) τα άλλα βιβλία (της Laurie Boucke,της Bauer & άλλων) που ξεκινούν απ την γέννηση... Πολύ θά θελα να υπήρχε ένας τόσο θαραλλέος εκδότης, ειλικρινά!:cool:

lKinp2.png

Πολύ όμορφα αυτά τα βρακάκια… και πρέπει να είναι και πολύ χρήσιμα… είναι λίγο ακριβά, αλλά άμα σκεφτούμε τα ποσά που δίνουμε για τις πάνες που στη προκειμένη περίπτωση τα πετάμε με μια φορά που θα κάνει τσισα το μωρό, τότε αξίζει να τα δώσεις τα χρήματα… πόσα λες να χρειάζεται να πάρω για να είμαι καλυμμένη 2 μέρες??? Δηλαδή να πλένω μέρα παρά μέρα??? Και πόσα από τα απορωφυτικα πανάκια θα πρέπει να πάρω??? Πλένονται και αυτά ή είναι μιας χρήσης???

Ξέρεις μήπως και κανένα τρόπο για PayPal??? Γιατί αν και πολλές φορές βρήκα πράγματα σε καλές τιμές που ήθελα να πάρω, ποτέ δεν έκανα την κίνηση να δω πως γίνεται η αγορά. Κάτι άκουσα ότι σε κάποια μεγάλα super market προπληρώνεις και σου δίνουν ένα κωδικό για να κάνεις τις αγορές μέσω ιντερνετ. Ξέρεις κάτι για αυτό??? Μήπως ξέρει κάποιος εδώ μέσα να μας πει???

Δεστε και εδώ…: http://www.etsy.com/category/children/clothing/underwear

Έχει απίστευτα ωραία πράγματα σε αυτή τη σελίδα!!!!

0sShp3.png

PGnvp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...