Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

Ααααχ χθες όλα καλά...σήμερα μου τα χαλάει ο μικρός. Τα έκανε πριν το γάλα το πρωί.Πρώτη φορά στα χρονικά δεν τον πρόλαβα πρωί. Και μετά τα φρούτα τον έβαλα,δεν έκανε οπότε πήγε για ύπνο και τώρα που ξύπνησε τον έβαλα έκανε τα τσίσα του αλλά κακά πουθενά... Και το σκατούλι μόλις του έβαλα την πάνακαι τον αμόλησα να μπουσουλήσει μια στιγμή τον βλέπω και σταματάει και μέχρι να τρέξω η γκαστρωμένη τα είχε κάνει στην πάνα! Και γελούσε και με κορόιδευε θαρρώ!Λέτε να με δουλεύει?? :lol:

χαχα, κουραγιο μανουλα!

στο προγραμμα ειναι κι αυτα! μην ξεχνας οτι ειναι μικρουλι ακομα ;)

Διαφημίσεις

κοριτσακια να μαι παλι...

απορια...ο μικρος μου οπως βλεπετε ειναι πολυ μικρος...

σκεφτομαι δειλα δειλα να ξεκινησουμε κι εμεις...

θεωρω πολυ θετικο το οτι 1-2 φορες περιπου την ημερα...μολις τον αλλαζω κ αφου τον εχω πλυνει κανει τσισα κ πιο σπανια κακα στην αλλαξιερα την ωρα που τον εχω με την πετσετα και ετοιμαζομαι να του βαλω την πανα...

απλα αυτο δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω...?????

καμια ιδεα?

εντωμεταξυ κανει πολυ συχνα κακακια αλλα ακομα δεν μπορω να διαχωρισω τα σημαδια απο αυτα της πεινας...:roll:

χαιρομαι που διαβαζω ποσο καλα τα πατε κ ελπιζω να τα καταφερουμε κι εμεις...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

• 1 month later...

κάναμε κακά στο γιογιό!

και αργότερα στη λεκάνη!

το ευχαριστήθηκε κόλας! πιο πολύ εγώ, το ομολογώ!

τις τελευταίες μέρες της βάζω τα easy up.

μ' αρέσει που με κορόιδευαν που της πήρα γιογιό από τώρα!

"από 18 μηνών και πάλι νωρίς είναι!"

"ναι, καλά! εγώ που καθάρισα ως παιδί στους 11 μήνες ήμουν παιδί θαύμα;"

τρελαίνομαι!

είμαστε 10 μηνών παρά 9 ημέρες!

πετάω!κουκουβά!

efitsa μου δεν περιγράφεται η χαρά! πήρα τηλέφωνο τους πάντες για τα νέα μας!

μόνο η αδερφή μου ξένισε. "από τώρα; γιατί βιάζεσαι;" της μικρής της της πήρε στα 2,5 χρόνια να μάθει χωρίς πάνες. έμοιασε στην αδερφή μου!

η δική μου έχει τη μαμά της να μοιάσει!

χαχαχα!

καλά οι γιαγιάδες καμάρωναν!

η μικρή μου είναι κυρία!

Διαφημίσεις

Κοριτσια καλησπερα και απο μενα δεν εχω διαβασει ολα τα posts μπηκα σημερα για να δω αν υπαρχει καποιο θεμα σχετικα με την ηλικια που πρεπει να ξεκινησουν τα μωρα μας και διαβαζοντας θα θελα να μοιραστω τη πρωτη εμπειρια μας μαζι σας. Εδω και μηνες η μητερα μου με συμβουλευε να παρω γιογιο για να αρχισει σιγα σιγα να εξοικειωνεται η μπεμπουλα μας -η οποια τωρα ειναι μολις 10 μηνων- εγω στο ακουσμα και μονο εβαλα τα γελια (υπολογιζα απο 1 1/2 χρονων και μετα) ...ο αντιλογος ηταν οτι και στα 3 παιδια της η μητερα μου εκοψε πολυ γρηγορα τη πανα (βλεπετε δεν υπηρχαν babylino) και μαλιστα σε μενα ακριβως στο χρονο...Τη θεωρησα υπερβολικη ...μεχρι που μου εφερε το γιογιο μολις πριν 4 μερες και μου ειπε ας δοκιμασουμε... Βεβαια εγω γενικα απο τοτε που γεννηθηκε παντα οταν αλλαζαμε πανα της ελεγα τι εκανε το κοριτσακι μου τσισσσαααα 'η αντιστοιχα κακαααα με χαρουμενη φωνη και με εμφαση (δε ξερω αν αυτο βοηθησε) Κοριτσια δε θα το πιστεψετε (οχι δε κοψαμε τις πανες σε 4 μερες) της εδειξα το γιογιο και της ειπα εδω μπεμπα μου θα κανουμε κακακια και τσισακια αφου το περιεργαστηκε τη πρωτη μερα την εβαζα και καθοταν με κατι παιχνιδακια και της ελεγα συνεχεια εδω θα κανουμε κακακια).. Τη δευτερη μερα με το που εφαγε την απογευματινη κρεμα την εβαλα και καθισε καθισα και εγω και τις ελεγα "ελα μπεμπα μου να κανουμε κακακια" και εκανα πως σφιγγομουν και εγω μαζι της δε περασαν 3 λεπτα ειχε κανει κακακια ειπα λοιπον οτι ηταν συμπτωση αφου ακολουθησε ενθουσιασμος ριξαμε τα κακα στη λεκανη ακολουθησαν φιλια και μπραβο την αλλη μερα σχεδον την ιδια ωρα μου εδειχνε το γιογιο μπα λεω για παιχνιδι το περασε ...τη βαζω παλι σε 3-4 λεπτα εκανε κακακια και τσισακια και μαλιστα αφου τελειωσε μου εδινε χερακια να τη σηκωσω...κοριτσια πειτε μου ονειρευομαι δε μπορω να το πιστεψω μηπως ηταν παλι συμπτωση ....εχω ξετρελλαθει χτες την εβαλα απο το πρωι εκανε τσισακια πρωινα και παλι κακα μετα απο το φαγητο ...εχω πραγματικα εκπλαγη.........................................καθε φορα που το βλεπω πηδαω απο τη χαρα μου πιο πολυ και με βλεπει η μπεμπα και βαζει τα γελια....ειναι δυνατον. Επισημαινω οτι δεν εχω διαβασει ολα τα posts ποια μανουλα εχει εφαρμοσει καποια τακτικη απο την ηλικια 10 μηνων θα χαιρομουν να μου απαντησει.

Αριάνα μου καλημέρα!

κι εμείς είμαστε κοντά σε ηλικία με τη μπέμπα σου!

τη δική μου την είχα μαθημένη να την αλλάζω σχεδόν ανά ώρα, ώστε να μη συνηθίσει ποτέ την υγρασία. έτσι από 2 μηνών σχεδόν, κάθε φορά που έκανε κακά ή πολλά τσίσα άρχιζε τις τσιρίδες heavy metal τύπου "επιτέλους αλλάξτε με, δεν το αντέχω".

επειδή, σε κάθε αλλαγή πάνας έτσι κι αλλιώς την πλένω, έχουμε ευαισθησία, όλα είναι απλά για μένα. στην αρχή ήμουν κουρασμένη, βαριόμουν, συναντούσα αντιδράσεις από το σύζυγο....

όμως η μικρή κάθε φορά που την έπλενα, την σκούπιζα έκανε τσίσα στο σελτέ. ήθελε στα καθαρά στον αέρα να κάνει τσίσα.

μέχρι που της πήρα τα easy up. ευκολία!

έχουμε στο περίπου στάνταρ ώρες για κακά! όταν τρώμε! έχουμε στάνταρ αντιδράσεις όταν θέλουμε να κάνουμε κακά!

αυτά αρκούν για να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

και σήμερα κάναμε κακά στο γιογιό!μπουμπουκάκι!

είναι να εξαγριώνεσαι που στα σταντ των γιογιό γράφει από 18 μηνών και άνω, αποθαρρύνοντας τον κόσμο!

κι εμένα η μάνα μου μας είχε με τις πάνες τις υφασμάτινες, όχι πάμπερς.

τον άντρα μου η πεθερά τον είχε με πάμπερς και καθάρισε απόαυτές στα 4 χρόνια.

ούτε εγώ στοχεύω να καθαρίσουμε από πάνες. άλλωστε δεν της έβγαλα το βρακάκι ακόμα. είναι νωρίς. στην άδειά μου σε μία εβδομάδα θα δούμε πού θα βρισκόμαστε. βοηθάει να είσαι με το παιδί συνέχεια. εγώ δουλεύω.

καλή συνέχεια να έχουμε Αριάννα!

Sevoula ευχαριστω για την αμεση απαντηση .Να μας ζησουν τα κοριτσακια μας και να ειναι καλα! Ειναι σημαντικο αυτο που λες δηλαδη οτι την ειχες παντα καθαρη και στεγνη το ιδιο εκανα και εγω δε θελει να ειναι λερωμενη ειδικα με κακα. Παρολο αυτα περασαμε μια ουρολοιμωξη (μια φορα εκανε κακα στον υπνο της και τη πατησαμε) πριν απο 6 μηνες και γι αυτο θα ηθελα να βγαλει και τις πανες οσο το δυνατον συντομοτερο βεβαια δε πιστευα οτι μπορει να αρχισει η εκπαιδευση τοσο νωρις (και απο οτι διαβασα στα posts μπορουσαμε να αρχισουμε και νωριτερα). Πες μου ποια ειναι ta easy up? οι πανες βρακακι με το λαστιχο?

Κανατε κακακια σημερα στο γιογιο??συγχαρητηρια, μπραβο σας, α τα μπουμπουκακια μας μωρε ειδες τι καλα που συνεργαζονται... .και μετα σου λενε τα παιδια δε καταλαβαινουν... τα παντα καταλαβαινουν!! Μου ελεγε μια φιλη μου σημερα "καλα εισαι σοβαρη πας να κοψεις πανα στο παιδι που ακομα δε λεει ουτε μια λεξη?

Το παιδι μπορει να μη μιλαει αλλα καταλαβαινει τι του λες αφου χρησιμοποιεις γνωριμες λεξεις που τις ακουει καθε μερα 20 φορες...ενταξει ελεγχο δε μπορει να αποκτησει ακομα αλλα να πρεπει να μαθει και να καταλαβει οτι τα κακα και τα τσισα δεν ειναι για να τα εχουμε κολλημενα πανω μας ...Επισης αισθανεται και το ιδιο πολυ καλυτερα εφοσον πλεον δε ζοριζεται να τα κανει... Σημερα την εβαλα παλι το πρωι για τσισακια και μετα τα φρουτακια καναμε και κακα αλλα το απογευμα μετα τη κρεμα δεν ειμασταν σπιτι μας και τα καναμε πανω μας πολυ στεναχωρηθηκα δεν υπαρχει αραγε κατι για τετοιες περιπτωσεις? π.χ πας για φαγητο εξω ή για καφε δεν γινεται να κουβαλας το γιογιο παιζει κατι αλλο?

π.χ πας για φαγητο εξω ή για καφε δεν γινεται να κουβαλας το γιογιο παιζει κατι αλλο?

Κορίτσια σας διάβαζα και χάρηκα απ την ψυχή μου για σας και τις κουκλίτσες σας, τα βρίκατε όλα μόνες σας και τα πάτε καταπληκτικά, μπράβο!

Για τη βόλτα, υπάρχει γιο-γιο που κλεινει (σπαστό) και οταν το ανοιγεις βαζεις μια ειδικη σακουλίτσα που μετα την πετάς, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα το ανέφεραν κι άλλες, νομίζω , αν θυμάμαι καλά, υπάρχει στα mothercare ή στα Λητώ, (με ένα τηλ. θα μαθετε πιο σιγουρα ομως). Άλλη λύση ειναι να τις κρατησετε πάνω απο μια τουαλέτα, αν δεν υπάρχει ουτε αυτό κοντά, τότε... ποτίζουμε τα θαμνάκια (αλλά εμεις ζούμε έξω, στην πόλη ειναι δύσκολο, το ξέρω).

Να τις χαιρεστε και να συνεχίσετε ν ακούτε το ενστικτό σας, ειναι φοβερό το πόσο πολλά καταλαβαίνουν τα παιδιά σ αυτη τη μικρή ηλικία!

Εμείς πάλι περνάμε μια ψιλοκρίση με το γιο-γιο, λόγω δυσκοιλιότητας (επειδή πονάει δηλ, μόλις πάω να τον βάλω τεντώνεται σαν τοξο και σηκώνεται (ναι, στεκόμαστε!)), οπότε ψαχνω οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση (χυμό δαμάσκηνο, χαμομηλάκι, φρούτα τα χω δοκιμάσει, οποιεσδήποτε άλλες ιδέες, ευπρόσδεκτες...

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Sevoula ευχαριστω για την αμεση απαντηση .Να μας ζησουν τα κοριτσακια μας και να ειναι καλα!

να μας ζήσουν οι αγαπούλες!

Ειναι σημαντικο αυτο που λες δηλαδη οτι την ειχες παντα καθαρη και στεγνη το ιδιο εκανα και εγω δε θελει να ειναι λερωμενη ειδικα με κακα. Παρολο αυτα περασαμε μια ουρολοιμωξη (μια φορα εκανε κακα στον υπνο της και τη πατησαμε) πριν απο 6 μηνες και γι αυτο θα ηθελα να βγαλει και τις πανες οσο το δυνατον συντομοτερο

κι εμείς περάσαμε στην κλινική που γέννησα σύγκαμα σε βαθμό εγκαύματος από μωρομάντηλα. γι'αυτό ήμουν σε εγρήγορση από τότε.

βεβαια δε πιστευα οτι μπορει να αρχισει η εκπαιδευση τοσο νωρις (και απο οτι διαβασα στα posts μπορουσαμε να αρχισουμε και νωριτερα). Πες μου ποια ειναι ta easy up? οι πανες βρακακι με το λαστιχο? ναι!

Κανατε κακακια σημερα στο γιογιο??συγχαρητηρια, μπραβο σας, α τα μπουμπουκακια μας μωρε ειδες τι καλα που συνεργαζονται... .και μετα σου λενε τα παιδια δε καταλαβαινουν... τα παντα καταλαβαινουν!! Μου ελεγε μια φιλη μου σημερα "καλα εισαι σοβαρη πας να κοψεις πανα στο παιδι που ακομα δε λεει ουτε μια λεξη? και η αδερφή μου τα ίδια και χειρότερα λέει!

Το παιδι μπορει να μη μιλαει αλλα καταλαβαινει τι του λες αφου χρησιμοποιεις γνωριμες λεξεις που τις ακουει καθε μερα 20 φορες...ενταξει ελεγχο δε μπορει να αποκτησει ακομα αλλα να πρεπει να μαθει και να καταλαβει οτι τα κακα και τα τσισα δεν ειναι για να τα εχουμε κολλημενα πανω μας ...Επισης αισθανεται και το ιδιο πολυ καλυτερα εφοσον πλεον δε ζοριζεται να τα κανει... Σημερα την εβαλα παλι το πρωι για τσισακια και μετα τα φρουτακια καναμε και κακα αλλα το απογευμα μετα τη κρεμα δεν ειμασταν σπιτι μας και τα καναμε πανω μας πολυ στεναχωρηθηκα δεν υπαρχει αραγε κατι για τετοιες περιπτωσεις? π.χ πας για φαγητο εξω ή για καφε δεν γινεται να κουβαλας το γιογιο παιζει κατι αλλο?

κοίτα, και κακά θα κάνει στην πάνα και τσίσα. δεν θα σκάσω κιόλας. απλά ό,τι μάθει, κέρδος είναι. να το πάρεις κι εσύ χαλαρά.

εμένα με αγχώνει που η μαμά μου, ενώ χαίρεται με την πρόοδο της μικρής, δεν την αφήνει ούτε 5λεπτο στο γιογιο.την αφήνει σχεδόν ένα λεπτό. έτσι λέει. ούτε στη μάνα μου κοινώς δεν έχω εμπιστοσύνη για το θέμα.

για την έξοδο, δεν κάνω προς το παρόν κάτι.

οι έμπειρες ας μας βοηθήσουν. στην άδειά μου θέλω να της φοράω βρακάκι. θα τρέχω για σφουγγαρίσματα, αλλά ευελπιστώ να μάθει κάτι.

Αριάνα, και πάνες να συνεχίσει να φοράει, και μόνο μια φορά την ημέρα να κάνει κακά στο γιογιό ή τη λεκάνη, πάλι κέρδος είναι σε σχέση με το πάμπερς συνέχεια.

Κορίτσια σας διάβαζα και χάρηκα απ την ψυχή μου για σας και τις κουκλίτσες σας, τα βρίκατε όλα μόνες σας και τα πάτε καταπληκτικά, μπράβο!

Για τη βόλτα, υπάρχει γιο-γιο που κλεινει (σπαστό) και οταν το ανοιγεις βαζεις μια ειδικη σακουλίτσα που μετα την πετάς, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα το ανέφεραν κι άλλες, νομίζω , αν θυμάμαι καλά, υπάρχει στα mothercare ή στα Λητώ, (με ένα τηλ. θα μαθετε πιο σιγουρα ομως).

θα το πάρουμε. ευχαριστώ πολύ!:D

Άλλη λύση ειναι να τις κρατησετε πάνω απο μια τουαλέτα,

ναι, αλλά να είναι πεντακάθαρη! οι περισσότερες σε καφέ.... είναι υγειονομικά για κλείσιμο!:mad:

αν δεν υπάρχει ουτε αυτό κοντά, τότε... ποτίζουμε τα θαμνάκια (αλλά εμεις ζούμε έξω, στην πόλη ειναι δύσκολο, το ξέρω).

και στην πόλη που είμαστε εγώ δεν θα χαλιόμουν να το κάνω και να τα μαζέψω με σακκουλίτσα που θα έχω πάντα στη τσάντα μας. ο σύζυγος θα έφευγε χιλιόμετρα ή θα έπαιρνε το παιδί από τα χέρια μου! είναι ντροπαλός και παιδί της πόλης. εγώ ταλιμπάν του χωριού!:lol:

Να τις χαιρεστε και να συνεχίσετε ν ακούτε το ενστικτό σας, ειναι φοβερό το πόσο πολλά καταλαβαίνουν τα παιδιά σ αυτη τη μικρή ηλικία!

Εμείς πάλι περνάμε μια ψιλοκρίση με το γιο-γιο, λόγω δυσκοιλιότητας (επειδή πονάει δηλ, μόλις πάω να τον βάλω τεντώνεται σαν τοξο και σηκώνεται (ναι, στεκόμαστε!)), οπότε ψαχνω οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην περίπτωση (χυμό δαμάσκηνο, χαμομηλάκι, φρούτα τα χω δοκιμάσει, οποιεσδήποτε άλλες ιδέες, ευπρόσδεκτες...

φασολάκια με μπόλικο λάδι. και ωμό λάδι σε κουταλιές της σούπας.

μπάμιες με τα ίδια από λάδι.

ή κάνε ένα τουρλού με κολοκυθάκια, φασολάκια, ελάχιστη πατατούλα και ντομάτα φρέσκια!

αχλάδια κοντούλες, βερύκοκα, ροδάκινα, κεράσια, σύκα!, πεπόνι, μελιτζάνα στο φούρνο. την ψίχα μόνο με λάδι.

φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, βαλέντσια είναι εποχής.

φασολάκια με μπόλικο λάδι. και ωμό λάδι σε κουταλιές της σούπας.

μπάμιες με τα ίδια από λάδι.

ή κάνε ένα τουρλού με κολοκυθάκια, φασολάκια, ελάχιστη πατατούλα και ντομάτα φρέσκια!

αχλάδια κοντούλες, βερύκοκα, ροδάκινα, κεράσια, σύκα!, πεπόνι, μελιτζάνα στο φούρνο. την ψίχα μόνο με λάδι.

φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, βαλέντσια είναι εποχής.

Σ ευχαριστώ! τα περισσότερα τα κανω ήδη, αλλά δεν ηξερα καποια, π.χ. για τη μελιτζανα, τα φασολάκια, το πεπόνι και τα βερυκοκα πως βοηθάνε, να σαι καλά, θα τα δοκιμασουμε όλα :wink:

lKinp2.png

κοίτα, και κακά θα κάνει στην πάνα και τσίσα. δεν θα σκάσω κιόλας. απλά ό,τι μάθει, κέρδος είναι. να το πάρεις κι εσύ χαλαρά.

εμένα με αγχώνει που η μαμά μου, ενώ χαίρεται με την πρόοδο της μικρής, δεν την αφήνει ούτε 5λεπτο στο γιογιο.την αφήνει σχεδόν ένα λεπτό. έτσι λέει. ούτε στη μάνα μου κοινώς δεν έχω εμπιστοσύνη για το θέμα.

για την έξοδο, δεν κάνω προς το παρόν κάτι.

οι έμπειρες ας μας βοηθήσουν. στην άδειά μου θέλω να της φοράω βρακάκι. θα τρέχω για σφουγγαρίσματα, αλλά ευελπιστώ να μάθει κάτι.

Αριάνα, και πάνες να συνεχίσει να φοράει, και μόνο μια φορά την ημέρα να κάνει κακά στο γιογιό ή τη λεκάνη, πάλι κέρδος είναι σε σχέση με το πάμπερς συνέχεια.

Εχεις δικιο sevoula δε πειραζει σιγουρα θα τα κανει και πανω της θα κοιταξω και αυτο που προτεινε η iren66 αν ειναι κατι μικρο ισως βολεψει. Φυσικα και μια φορα τη μερα να κανουν χρηση του γιογιο τα μπουμπουκια μας ειναι μεγαλο κατορθωμα σε αυτη την ηλικια:) Θα ρωτησω για το φορητο που λενε τα κοριτσια και θα σου πω.

Στην αδεια σου λες θα της φορας βρακακι περπαταει ηδη η δικια σου?

εγω προχτες που της εβαλα το μαγιω και ενω ειχε κανει πριν 5 λεπτα τσισακια μου τα ξανακανε στο καροτσι μεχρι να τη κατεβασω στη παραλια...Εμεις ακομα δε περπαταμε μονες μας. Στο γιογιο τη βαζω 5λεπτα και παραπανω εκτος αν διαμαρτυρεται αλλα φροντιζω να τη βαλω τις ωρες που συνηθως τα κανει.Για να δουμε μακαρι να συνεχισουμε ετσι...

Διαφημίσεις

Για τη βόλτα, υπάρχει γιο-γιο που κλεινει (σπαστό) και οταν το ανοιγεις βαζεις μια ειδικη σακουλίτσα που μετα την πετάς, δεν το έχω δοκιμάσει, αλλα το ανέφεραν κι άλλες, νομίζω , αν θυμάμαι καλά, υπάρχει στα mothercare ή στα Λητώ, (με ένα τηλ. θα μαθετε πιο σιγουρα ομως). Άλλη λύση ειναι να τις κρατησετε πάνω απο μια τουαλέτα, αν δεν υπάρχει ουτε αυτό κοντά, τότε... ποτίζουμε τα θαμνάκια (αλλά εμεις ζούμε έξω, στην πόλη ειναι δύσκολο, το ξέρω).

Ευχαριστω iren θα κοιταξω αν ειναι βολικο αλλα καταλαβαινω ειναι δυσκολο σε δημοσιο χωρο μια επιπλεον δυσκολια ειναι οτι ακομα δε περπαταμε και κατα συνεπεια δε γονατιζουμε σε κανα διμηνο θα ναι πιο ευκολα φανταζομαι...

Για τη δυσκοιλιοτητα θα συμφωνησω με τη sevoula επισης σε περιπτωση που βαζεις στη φουτοκρεμα μηλο μπανανα τα κοβεις τελειως ....επισης μεγαλη προσοχη στο καροτο (οταν βραζεις το κρεας με τα λαχανικα το καροτο το βραζεις χωριστα γιατι το καροτοζουμο σφιγγει) ετσι την επαθε μια φιλη μου εβραζε αρκετα καροτα μαζι με το κρεας και αλεθε το κρεας με το ζωμο.

καλημέρα!

σήμερα το πρωί πίνει το γάλα η μικρή μου και την κρατάει η μαμά μου. της λέω βάλε την στο γιογιό, σε λίγο θα κάνει κακά.

σιγά μου λέει. νωρίς είναι.

βρε βάλτην. την έβαλε και σε 5 sec η μπουμπού είχε κάνει τσίσα και κακά!

μετά ζητωκραύγαζε η γιαγιά! "καλέ δίκιο είχες". "καλέ ναι!!"

αριάνα δεν περπατάμε ακόμα. είπαμε είμαστε προχώ, αλλά όχι τόσο!

βρακάκι θα της βάζω στην άδειά μου, για 2 εβδομάδες. έτσι λέω. θα δείξει.

έχω μια απορία. το βράδυ πριν πιεί το γάλα της την αλλάζω. μετά το γάλα μήπως θα έπρεπε να την βάλω πάλι γιογιό για τσίσα; λογικό μου φαίνεται, αλλά διστάζω μήπως της χαλάω τον ύπνο, γιατί συνήθως μετά το γάλα γλαρώνει. από την άλλη σίγουρα θα κοιμηθεί σαν πουλάκι, αν είναι στεγνό!

τα φώτα σας οι έμπειρες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

επίσης, μήπως όταν ξυπνάει γενικά από τον ύπνο κατευθείαν πρέπει να την βάζω στο γιογιό;;

και μετά το φαγητό;;;;;;; συνήθως κατά τη διάρκεια του φαγητού κάνει κακά. όταν είμαι εκεί το καταλαβαίνω και διακόπτω το φαγητό για γιογιό και συνεχίζουμε καθαρές.

άλλη απορία.

κάνω δουλειές στοσπίτι κι έχω τη μικρή στο πάρκο ή στο καρότσι. δεν την προλαβαίνω και καταλαβαίνω ότι έχει ξεκινήσει ήδη. άμα δεν είσαι με το παιδί 100% εκεί μαζί του...., μήπως θε έπρεπε παρότι ξεκίνησε να την διακόψω και να συνεχίσει στο γιογιό;;;;;;;;;;;;;;;;

αυτά τα λίγα είχα να ρωτήσω για σήμερα!

αν δεν την προλαβαινεις δεν πειραζει, ετσι κι αλλιως ειναι λογικο αφου ειναι τοσο μικρη.

επισης για το φαγητο οπως το κανεις συνεχισε, ετσι πρεπει.

για το βραδυ δοκιμασε μια δυο βραδια να την βαλεις γιογιο κ αν δεις οτι χαλαει τον υπνο της σταματησε το προσωρινα. για τα νυχτερινα ξυπνηματα νομιζω δεν ειναι απαραιτητο. ετσι κι αλλιως μπορει να σταματησει απο μονη της να τα κανει, αστο και βλεπεις.

έχω μια απορία. το βράδυ πριν πιεί το γάλα της την αλλάζω. μετά το γάλα μήπως θα έπρεπε να την βάλω πάλι γιογιό για τσίσα; λογικό μου φαίνεται, αλλά διστάζω μήπως της χαλάω τον ύπνο, γιατί συνήθως μετά το γάλα γλαρώνει. από την άλλη σίγουρα θα κοιμηθεί σαν πουλάκι, αν είναι στεγνό!

τα φώτα σας οι έμπειρες;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Εγώ την βάζω στο γιογιό πριν αρχίσουμε το shutdown δηλαδή πριν το βραδυνό της μπάνιο. Πολύ σπάνια κάνει τσίσα το βράδυ και κακά ποτέ.

επίσης, μήπως όταν ξυπνάει γενικά από τον ύπνο κατευθείαν πρέπει να την βάζω στο γιογιό;;

Εγώ αυτό κάνω και από τον βραδυνό και από τον μεσημεριανό ύπνο.

και μετά το φαγητό;;;;;;; συνήθως κατά τη διάρκεια του φαγητού κάνει κακά. όταν είμαι εκεί το καταλαβαίνω και διακόπτω το φαγητό για γιογιό και συνεχίζουμε καθαρές.

Την βάζουμε στο γιογιό 5 λεπτά αφού έχει φάει. Τον πρώτο μήνα έκανε κακά στην διάρκεια του φαγητού γιατί το είχε συνηθίσει από την εποχή της πάνας αλλά μετά απο μερικές εβδομάδες έστρωσε.

άλλη απορία.

κάνω δουλειές στοσπίτι κι έχω τη μικρή στο πάρκο ή στο καρότσι. δεν την προλαβαίνω και καταλαβαίνω ότι έχει ξεκινήσει ήδη. άμα δεν είσαι με το παιδί 100% εκεί μαζί του...., μήπως θε έπρεπε παρότι ξεκίνησε να την διακόψω και να συνεχίσει στο γιογιό;;;;;;;;;;;;;;;;

Γενικά αυτό που διαπίστωσα είναι ότι σιγά σιγά ρυθμίζονται και μαθαίνουν το γιογιό. Η μικρή μου ποτέ δεν κάνει τίποτα έξω πλέον, περιμένει να γυρίσει σπίτι στο γιογιό. Εγώ αυτό που έκανα ήταν ότι κράτησα συγκεκριμένες ώρες ( ή μάλλον περιστάσεις), μόλις ξυπνήσει, λίγο μετά το φαγητό, πριν πάμε βόλτα, αμέσως μόλις γυρίσουμε σπίτι. Τώρα είναι 4 μήνες που το εφαρμόζουμε και κάνει μόνο τσίσα επάνω της καμία φορά το βράδυ, κακά ποτέ και μέσα στην μέρα δεν λερώνεται.

There is no patch for human stupidity.

μπράβο coraline!

τέλεια!

μπάνιο εμείς κάνουμε το απόγευμα, γιατί μας αναζωογονεί και είμαστε σε εγρήγορση.

οπότε εννοείς, πριν την αλλάξω για βραδινή πάνα.

κακά δεν κάνει το βράδυ από μηνών. από τσίσα όμως....

πόσο είστε και είστε εκπαιδευμένες 4 μήνες;

πάντως, είναι τέλεια αίσθηση να κάνει την ανάγκη του στα καθαρά! φυσιολογικό!

Γεια σας κοριτσια εχω μερικες αποριες. Δεν ξερω αν ειμαι στην σωστη ενοτητα. Την μικρη ποτε δεν προσπαθησα να την εκπαιδευσω για γιογιο. Ειχα πει οταν ειναι ετοιμη θα μου το πει. Ε, τον τελευταιο μηνα κανει το εξης. Μου τραβαει την πανα να της την βγαλω. Της την βγαζω και καθετε χωρις πανα ακομα και 2ωρα. Και οταν θελει πιπι ή κακα λεει 'κακα' και περιμενει να της βαλω την πανα. Τα λεει και τα δυο κακα. Και μετα τραβαει την πανα να της την ξαναβγαλω. Την εχω με βρακακι στο σπιτι. Αυτο εμενα μου λεει οτι ειναι ετοιμη για γιογιο. Σωστα? .....και αν ναι ΠΩΣ την πειθεις να τα κανει στο γιογιο? Χρυση την κανω να κατσει να τα κανει εκει. Μεχρι και τα παπακια της εκει κανουν για να το δει. Εμενα με βλεπει. Τι αλλο να κανω? Δεν καθετε να τα κανει στο γιογιο. Κανει την πανα αλα γιογιο καταλαβαινετε. Βαλτην μου, τα κανω, βγαλτην μου. Τι κανω εδω τωρα εγω βρε κοριτσια? Τι λεει η επιστημη? Εγω εχω μπουκωσει......πρωταρα γαρ, καταλαβαινετε......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

ούτε έμπειρη είμαι ούτε τίποτα.

έτσι όμως όπως τα περιγράφεις, καταλαβαίνω ότι η μικρή σου είναι ατσίδα.

σιγά μη σου καθήσει τώρα στο γιογιό. στη λεκάνη θέλει, όπως εσύ.

είναι εντελώς έτοιμη για τη διαδικασία απεξάρτησης πάνας.

θα το βρείτε το κλειδί για την επικοινωνία της χρήσης λεκάνης.

σου έχω εμπιστοσύνη. στη μικρή σου περισσότερη. είναι αστέρι το μπουμπούκι σου!

καλή συνέχεια! γράψε νέα σας!

Η μικρή μπήκε στον 12ο τώρα, ξεκινήσαμε στον 7ο μήνα όταν διαπιστώσαμε οτι καταλαβαίναμε πότε ήθελε να κάνει την ανάγκη της και μας φάνηκε χαζό απλά να την περιμένουμε να λερωθεί για να την αλλάξουμε.

Τώρα όσο για το πως να την πείσεις να κάτσει στο γιογιό, εγώ απλά την σήκωνα και την έβαζα να κάτσει, ήταν τόσο μικρή που δεν είχε και επιλογή. Την άφηνα εκεί κανένα 10λεπτο αρχικά, της έκανα παιχνίδια, κρυβόμουν πίσω από την πόρτα κτλ να το πάρει σαν κάτι διασκεδαστικό. Τώρα που περπατάει πηγαίνει και περιμένει πάνω από το γιογιό αλλά δεν μπορεί να ξεντυθεί και να καθίσει μόνη της, η καημενούλα :cool:

There is no patch for human stupidity.

ούτε έμπειρη είμαι ούτε τίποτα.

έτσι όμως όπως τα περιγράφεις, καταλαβαίνω ότι η μικρή σου είναι ατσίδα.

σιγά μη σου καθήσει τώρα στο γιογιό. στη λεκάνη θέλει, όπως εσύ.

είναι εντελώς έτοιμη για τη διαδικασία απεξάρτησης πάνας.

θα το βρείτε το κλειδί για την επικοινωνία της χρήσης λεκάνης.

σου έχω εμπιστοσύνη. στη μικρή σου περισσότερη. είναι αστέρι το μπουμπούκι σου!

καλή συνέχεια! γράψε νέα σας!

Ευχαριστω βρε Sev για τα καλα σου λογια. Εγω δεν ξερω ΠΩΣ τα πειθεις να τα κανουν στο γιογιο ή στην τουαλετα? Καθετε που και που στο γιογιο αλλα δεν τα κανει. Λεει κακα οταν καθετε και μετα τα κανει παλι στην πανα......:-(

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...