Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δοντάκια!Πότε άρχισαν να βγαίνουν τα δοντάκια του παιδιού σας!  

1.009

1. 1. Δοντάκια!Πότε άρχισαν να βγαίνουν τα δοντάκια του παιδιού σας!

• Πριν τους 3 μήνες
    • 3 μηνών
    • 4 μηνών
    • 5 μηνών
    • Mετά τους 6 μήνες

Recommended Posts

Καλησπέρα και από εμένα.Τα πρώτα δύο κάτω μεσαία δοντάκια βγήκαν τον 4ο μήνα και τώρα που κοντεύει να κλείσει τον 8ο έχουμε 8 δοντάκια.Βιάζεται η δικιά μας.Το καλό είναι που δεν καταλάβαμε πως βγήκαν.Μόνο σαλάκια, χεράκια μέσα στο στόμα και ότι άλλο βρει μπροστά της.

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Καλησπερα σας!!θα ηθελα να ρωτησω ο 2ος μου γιος ειναο τωρα 2 μηνων και 10 ημερων και εχει αρχισει απο τωρα να βαζει τα χερακια του στο στομα και να τριβει ταουλα του!!μου φαινεται λιγο νωρις για δοντακια αλλα ο παιδιατρος ειπε οτι απο 2μηνων ξεκινανε να πριζονται τα ουλα.να προσπαθησω να του βλαω πιπιλα για να μην μαθει να πιπιλαει τα δακτυλα?προσπαθω να την αποφυγω γιατι ο 4χρονος γιος μου την εκοψε σχετικα δυσκολα οταν ηταν 3 ετων!!τι λετε??

Καλησπερα σας,

ο δικος μας κουκλος εμαθε τη πιπιλα απο πολυ νωρις αφου εμεινε στην εντατικη για 20 μερες σχεδον και εκει, αφου του εβγαλαν τα σωληνακια, του την εδιναν γιατι ειχαν και με αλλα 10 βρεφη να ασχοληθουν οι κοπελες, απ' οτι μας ελεγαν ομως δεν την ηθελε και παρα πολυ. οταν τον πηραμε σπιτι δεν μου τη ζητησε ποτε. εγω μερικες φορες του την εδινα μονο το βραδυ γιατι προσπαθουσαμε να τον κανουμε να νοιωσει ασφαλης αφου ειχε μαθει να εχει πολυ κοσμο γυρω του και πολλα φωτα. επρεπε λοιπον να μαθει στην ησυχια και στον χαμηλο φωτισμο, τουλαχιστον το βραδυ. Τωρα ειναι 11 μηνων και την πιπιλα την θελει μονο μεχρι να τον παρει ο υπνος, μετα την πεταει μονος του, ακομα ηθελα να πω οτι στα δοντια δεν τον βοηθουσε και πολυ. τα γραφω ολα αυτα για την αγαπητη ANASTASIA978, αν του δωσεις την πιπιλα δεν ειναι απολυτο οτι μετα δε θα μπορει να την κοψει, φυσικα το καθε παιδακι εχει τον δικο του τροπο. Εχω ακουσει αλλα παιδακια που τους βοηθησε πολυ η πιπιλα στη φαγουρα. Εγω πηγα και πηρα ενα (κατι που θα προσπαθησω να περιγραψω) 'πραγμα' απο μαλακο πλαστικο, μη τοξικο, που εχει το σχημα ενος δαχτυλου που στην μια του μερια πανω πανω ειχε ενα βουρτσακι. Αυτο λοιπον το εβαζα στο δαχτυλο μου με λιγη αλοιφη για τη φαγουρα (χωρις αλκοολ) και του εκανα μασαζ στα ουλα και τον αφηνα και να το δαγκωνει κιολας. φαινοταν να ανακουφιζεται αλλα φυσικα οχι για πολυ. Οταν αρχιζε να κλαιει για ωρα και να νυσταζει αλλα να μην μπορει να κοιμηθει απο τον πονο του εδινα λιγο Depon παιδικο σιροπι αφου φυσικα επαιρνα πρωτα τη γιατρο.

pPImp2.png

γεια σασ κοριτσια ειμαι νεα στο forum και προσπαθω να μαθω πως λειτουργει λοιπον και εμενα η κορη μου 8μηνων δεν εχει βγαλει ακομα δοντια αν και απο τεσσαρων οτι βρει το βαζει στο στομα τησ και εχει πολλα σαλια ψαχνω να βρω αυτο που μοιζει με δαχτυλο και εχει βουρτσακι απο τη μια μερια ξερει καμια σασ?ευχαριστω

Διαφημίσεις

γεια σασ κοριτσια ειμαι νεα στο forum και προσπαθω να μαθω πως λειτουργει λοιπον και εμενα η κορη μου 8μηνων δεν εχει βγαλει ακομα δοντια αν και απο τεσσαρων οτι βρει το βαζει στο στομα τησ και εχει πολλα σαλια ψαχνω να βρω αυτο που μοιζει με δαχτυλο και εχει βουρτσακι απο τη μια μερια ξερει καμια σασ?ευχαριστω

Ανδρομαχούλα,αυτό που ψάχνεις είναι η πρώτη "οδοντόβουρτσα",δεν νομιζω να βοηθάει στην οδοντοφυΐα.Ίσως να ανακουφίζει όμως το παιδί,όπως ανέφερε η κοπέλα πιο πανω,πραγμα που προσωπικα δεν εχω δοκιμασει.Θα το βρεις σε παιδικά μαγαζιά τυπου "λητω",ηρα κλπ.εκεί που υπαρχουν τα ειδη περιποίησης του παιδιου.

Κι εμενα η κορούλα μου είναι οχτώμιση μηνων και ακόμα δεν έχουμε δόντια.

Εχω παρει μια αλοιφουλα,μουντιζαλ λεγεται,και οταν υποψιαζομαι οτι εχει ενοχληση στα ουλα της κανω μασαζακι με το δαχτυλο μου με αυτη την κρεμουλα.

Αλλά,κατά τα άλλα,ό,τι πιάσει πάει κατευθείαν στο στόμα!

αγαπητη Ανδρομαχουλα, εγω το εχω αυτο το 'βουρτσακι'. το βρηκα σε ενα μαγαζι που εχω εδω στη γειτονια μου που ειναι σαν 'ηρα' και 'λητω' οπως εγραψε και η sususe. ο δικος μου ο μικρουλης βρισκει παρηγορια στην Bexident bebe. H mudisal που δινει η sususe δε του αρεσε. αυτο που θελω να πω ειναι οτι το καθε μωρακι εχει αλλα γουστα. κανε λιγα τεστ και θα καταλαβεις τι αρεσει στο δικο σου.

φιλια

pPImp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...
Καλησπερα σας,

ο δικος μας κουκλος εμαθε τη πιπιλα απο πολυ νωρις αφου εμεινε στην εντατικη για 20 μερες σχεδον και εκει, αφου του εβγαλαν τα σωληνακια, του την εδιναν γιατι ειχαν και με αλλα 10 βρεφη να ασχοληθουν οι κοπελες, απ' οτι μας ελεγαν ομως δεν την ηθελε και παρα πολυ. οταν τον πηραμε σπιτι δεν μου τη ζητησε ποτε. εγω μερικες φορες του την εδινα μονο το βραδυ γιατι προσπαθουσαμε να τον κανουμε να νοιωσει ασφαλης αφου ειχε μαθει να εχει πολυ κοσμο γυρω του και πολλα φωτα. επρεπε λοιπον να μαθει στην ησυχια και στον χαμηλο φωτισμο, τουλαχιστον το βραδυ. Τωρα ειναι 11 μηνων και την πιπιλα την θελει μονο μεχρι να τον παρει ο υπνος, μετα την πεταει μονος του, ακομα ηθελα να πω οτι στα δοντια δεν τον βοηθουσε και πολυ. τα γραφω ολα αυτα για την αγαπητη ANASTASIA978, αν του δωσεις την πιπιλα δεν ειναι απολυτο οτι μετα δε θα μπορει να την κοψει, φυσικα το καθε παιδακι εχει τον δικο του τροπο. Εχω ακουσει αλλα παιδακια που τους βοηθησε πολυ η πιπιλα στη φαγουρα. Εγω πηγα και πηρα ενα (κατι που θα προσπαθησω να περιγραψω) 'πραγμα' απο μαλακο πλαστικο, μη τοξικο, που εχει το σχημα ενος δαχτυλου που στην μια του μερια πανω πανω ειχε ενα βουρτσακι. Αυτο λοιπον το εβαζα στο δαχτυλο μου με λιγη αλοιφη για τη φαγουρα (χωρις αλκοολ) και του εκανα μασαζ στα ουλα και τον αφηνα και να το δαγκωνει κιολας. φαινοταν να ανακουφιζεται αλλα φυσικα οχι για πολυ. Οταν αρχιζε να κλαιει για ωρα και να νυσταζει αλλα να μην μπορει να κοιμηθει απο τον πονο του εδινα λιγο Depon παιδικο σιροπι αφου φυσικα επαιρνα πρωτα τη γιατρο.

Σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου αλλα οπωε καταλαβαινω δεν θα βοηθησει η πιπιλα.Στο μονο που ισως βοηθησει ειναι να μην του γινει συνηθεια να πιπιλαει τα δακτυλα του.Βλεποντας και κανοντας!!Ευχαριστω!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...