Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα με θηλασμό και πρόσληψη βάρους...

Recommended Posts

9 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Το να μην σου έχει πει συγκεκριμένα μλ αντλημενου/ξένου δεν είναι καλο αν θες να γυρίσεις σε αποκλειστικό θηλασμό. Όσες οικογένειες ξέρω που έδιναν χωρίς συγκεκριμένο μέτρο ή που τους είχαν πει οι γιατροί "όσο θέλει", τα μωρά πολύ σύντομα απλά εγκατέλειψαν τον θηλασμό για την ευκολία του μπιμπερο. Δεν είχα καταλάβει ότι σου είπε να μην τη βάζεις καθόλου στο στήθος. Το τον πειράζει εφόσον παίρνει σίγουρα από μπιμπερο κάποια ποσότητα που θα σου ορίσει να παίρνει και από το στήθος απ'ευθείας; Και βλέποντας την ανάπτυξη αυξάνετε ή μειώνετε το συμπλήρωμα ώσπου φεύγει τελειως και μένει μόνο στηθος. Το καθόλου στήθος πού εξυπηρετεί; θυμάμαι και παλιότερα κάποια κοπέλα είχε την ίδια οδηγία, δεν θυμάμαι αν ήταν εδώ ή στο fb.

Ουτε και γω καταλαβα που αποσκοπουσε το να μη τη βαζω στο στηθος.σοκαριστηκα κι ολας ελαφρως οταν το ακουσα.αλλα τωρα τη βαζω και για την τροφη και για την επαφη. Σημερα θα ξαναμιλησουμε δε μπορει θα μας ορισει ml. Θα επανελθω να δω τι θα μας πει.

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ little lamb. Είχα γραψει τα παρακάτω αλλά δεν ήθελα να τα δημοσιεύσω γιατί, ξέρω γω  να μη γίνω κακιά. 

Αλλά αφού το λές και εσύ, παίρνω θάρρος. Συγνώμη για το σεντόνι και πάλι.

.... καθόλου στήθος...; και μετά με μέτρημα λεπτών; Δηλαδή σου έχει πει κιόλας να σταματάς το μωρό την ώρα που θηλάζει;   

Πάντως, ως οδηγία να σταματήσεις να δίνεις στήθος για 4 ολόκληρες μέρες,... όταν θέλεις επαναγαλακτισμό, είναι οδηγία παιδιάτρου που δεν ξέρει να υποστηρίξει τον θηλασμό. Εγώ το έζησα ότι γίνεται κανονικά χωρίς συμπλήρωμα ξένο ούτε μέτρηση σίτισης.   

Αν θέλεις πραγματικά να θηλασεις και να συνεχίσεις να θηλάζεις, δεν ξαναπαίρνεις αυτόν τον άνθρωπο τηλέφωνο, τόσο απλά, παίρνεις άλλον που να ειναι εξειδικευμένος σε υατό το πράγμα που εσύ θέλεις να κάνεις.  Δική σου είναι η επιλογή, το ποιόν ειδικό εμπιστεύεσαι.  Από ότι κατάλαβα κανένας, δεν είναι και παιδίατρος και ibclc. 

Το στήθος σου αργά η γρήγορα θα μπορέσει παράξει κανονικά με τη σωστή συμβουλευτική ειδικά αν αντλείς και τόσο.  

Επαναγαλακτισμός λέγεται γιατί παίρνει λίγο καιρό να στηθεί.

Δεν αποκτάς απευθείας από τη μια μέρα στην άλλη τη ποσότητα ή το αποτέλεσμα σε γραμμάρια που θέλεις και σε αυτή τη περίπτωση αυτός που ξέρει (παιδίατρος πιστοποιημενος συμβουλος) θα σου πει πως θα το καταφέρεις αυτό, απλά.  Σταδιακά. 

Αν ο γιατρός σου δημιουργησε την προσδοκία ότι θα άλλαζε γρήγορα, λάθος του. 

Και σταμάτα, δεν είναι το γάλα σου..., είναι η λαθος οδηγία...  γιατί σταματώντας τον θηλασμό του μωρού δινεις στο στήθος μηνυμα στοπ, μην παράγεις άλλο, τη στιγμή που είχες ποσότητα.  Δεν φταίς εσυ, ή το γάλα σου ή τα λόχεια. Απο που και ως που να κατηγορείς τον ευατο σου για οτιδήποτε. Την αμφιβολία αυτή κάποιος σου την έδωσε αντι να σε καθησυχάσει...

Το στήθος μπορεί να παράξει και το κάνει, απλά όχι έτσι, θέλει χτίσιμο, ο παιδίατρος σου δεν έχει τέτοιο ενδιαφέρον να στο δείξει. 

Εμένα το στήθος μου μεγάλωσε cup από τις αντλήσεις/παραγωγή... Σου το γράφω για να μην νομίζεις ότι έτσι γίνεται επαναγαλακτισμός και έχεις λανθασμένες ελπίδες και μετά στεναχωρηθείς όταν το μωρό σου δεν ζητάει το στήθος από μόνο του.

Δεν θα φταίει το μωρό. Δεν θα φταίει το γάλα σου. Θα φταίει ο παιδίατρος και η λάθος οδηγία του.

Αν δε σε πειράζει πάω πάσο, φυσικά. 

Εγώ γράφω επειδή είπες οτι θέλεις.

Αλλά να ξέρεις οι επιλογές, παίζουν και αυτές τον ρόλο τους. Εν τέλει υπάρχει ελευθερία αγοράς, πας σε όποιον παιδίατρο θέλεις.

Δεν έχεις συμβόλαιο γάμου με τον συγκεκριμένο. Αυτός για θηλασμό, δεν κάνει με την καμία. Πάρε εν τέλει τηλέφωνο απλά, έναν άλλο παιδίατρο πιστοποιημένο/πιστοποιημένη,  από την λίστα και κάνε δυο απλές ερωτήσεις: 

Γειά σας, ειναι το μωρό μου στον πρώτο μηνα. η πρακτική μετρημένης σίτισης (στοπ στο θηλασμό 4 ημερών) είναι συμβατή με το να θέλει μια μητέρα να θηλάσει, όταν το μωρό δεν έχει πάρει βάρος; Ρώτα τους το σενάριό σου. Πάρε μια δεύτερη γνώμη, εάν αυτά που γράφεις οτι θέλεις να θηλάσεις, ισχύουν.

Αλλιώς μη πάρεις γνώμη και απλα ακολουθα αυτόν επειδή με αυτόν ξεκίνησες, χωρίς να ρωτήσεις κανέναν άλλο, και όλα καλά το μωρό σου δεν θα πάθει κάτι αφού και εσύ είσαι οκ με την εξέλιξη.  

Το θέμα όμως είναι να μην παρεμβάλλει κάποιος στην δική σου ζωή, δυσκολεύοντάς την, στρεσσάροντάς σε, αχρείαστα με κακές πληροφορίες, αλλάζοντας την δική σου πραγματικότητα και του παιδιού σου χωρίς λόγο αλλά κυρίως λέγοντας ψέμματα ότι θέλει να σε βοηθήσει να θηλάσεις. Για μένα είναι ψέμμα.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Σε καμμια περίπτωση δε γινεσαι κακια. Καθε αποψη σεβαστη και καλοδεχούμενη ειδικα απο γονεις που εχουν περασει κατι παρομοιο.  Οποτε απαντω :ναι μου ειπε να βγαζω το μωρο απο το στηθος στα 5 λεπτα. Επισης το αγχος εννοειται οτι μου το προκαλεσε ολος ο περιγυρος. Καθε μανα εχει την αγωνια φτανει/δε φτανει το γαλα μου αλλα για να φτασει κανεις στα επιπεδα τα δικα μου (που τα εχω παιξει κυριολεκτικα τις τελευταιες μερες) καποιος το τροφοδοτει κιολας.. οποτε καταληγεις και λες να το δικιο ειχα !δε φτανει τελικα! Οσον αφορα το γιατρο ναι πιστευω και γω οτι πρεπει να ζητησω δευτερη γνωμη γιατι με τις οδηγιες που μου εχει δωσει δεν βλεπω να εδραιωνω θηλασμο ουτε να μειωνω συμπληρωμα. εννοειται οτι δεν εχω συμβολαιο αποκλειστικο με κανενα. Και εννοειται οτι θελω να θηλασω δεν εχω ιδεα απο συντηρηση , σωστη αποστειρωση κτλ μου ειναι εντελως ξενα και χρονοβορα ολα αυτα ειδικα με δυο παιδια. Και η αληθεια ειναι οτι αν ενιωθα απολυτη εμπιστοσυνη και ασφαλεια με αυτα που μου λενε και με συμβουλευουν (ειτε φιλες,γιατρος, συγγενεις) δε θα συνεχιζα να ψαχνομαι ρωτωντας στο φορουμ.. γιατι οτι εχω ακουσει μου φαινεται αντιθετο προς το φυσιολογικο. Μπορει προσωρινα να ανακουφιζομαι και να σκεφτομαι "αχ δεν πειραζει λιγο ξενο ηπιε" η "τουλαχιστον πηρε λιγο τα πανω του" αλλα συνεχιζω και τρωγομαι σαν κατι να μην παει καλα.  

Καλησπερα και παλι.ακολουθησα τη συμβουλη σας και εκλεισα ραντεβου με παιδιατρο συμβουλο.

Θα βρεθουμε την αλλη εβδομαδα που κλεινουμε μηνα. Εχω αγωνια να δω τι θα μας πει γενικα. εν τω μεταξυ θες επειδη χαλαρωσα που κλεισαμε το ραντεβου?θες απο τις αντλησεις και τα γαλακταγωγα? Χτες σηκωθηκα φουλ πρησμενη και βαζω το μωρο στο στηθος συνεχεια και για λογους ανακουφισης. Θα παθω λεω καμμια μαστιτιδα με τουτα και με κεινα και θα γελαμε. ετρωγε το μπεμπε και ενιωθα καλυτερα.οποτε λεω ελεος κατι τρωει τελος παντων. Μειωσα και το ξενο απο μονη μου στο μισο και αν ψαχνεται τη βαζω παλι σε μενα. Τι να πω. Ελπιζω να κοψουμε συμπληρωματα και θηλαστρο σιγα σιγα. Θα επανελθω με νεοτερα απο τη παιδιατρο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...