Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ?

zoitheodos

Recommended Posts

Δεν μπορώ να συγχωρήσω τον εαυτό μου.

Ήταν πέρισυ ακριβώς τα Χριστούγεννα και τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές αυτή η σκέψη περνάει απο το μυαλό μου συνεχώς. Που τρέχαμε στο Παίδων με ένα μωράκι 1,5 έτους γιατί έφαγε τσιγάρο. Της κάνανε πλύση στομάχου, σπαρτάραγε το καημένο μισή ώρα και εγώ έξω απο την πόρτα να έχω πεθάνει απο την αγωνία μου και απο τις τύψεις. Την αμέλησα. Αυτή είναι η αλήθεια. Είχα πάει στην μάνα μου διακοπές και ήρθε ο αδερφός μου με την κοπέλα του και είπαμε να παίξουμε επιτραπέζιο. Εγώ δεν ήθελα λόγω του μωρού αλλά την άφησα με τον πατέρα μου(ο οποίος έβλεπε μπάλα) και την μάνα μου(που θεώρησε καλή στιγμή να πάει να βάψει τα μαλλιά της χωρίς να με ενημερώσει). Τέλοσπάντων με πείσανε και για λίγο αφαιρέθηκα για δευτερόλεπτα και ακούω σιωπή και τρέχω γνωρίζοντας οτι κάτι σκανταλιά θα έχει κάνει... Έχει ανοίξει το πακέτο και έχει ένα τσιγάρο στο στόμα και το μασάει. Κόντεψα να τρελαθώ. Ακόμα όταν το σκέφτομαι τρελαίνομαι... Τι να κάνω να ηρεμήσω μέσα μου?

Με τους γονείς μου οι σχέσεις ήταν πάντα λίγο κρύες αλλά τώρα πιά...

Δεν τους είπα τίποτα, αλλά μέσα μου τους κατηγορώ και την μητέρα μου ειδικά γιατί φέτος που είμαι και έγκυος έγινε ένα περιστατικό. Πήγα να ξαπλώσω το μεσημέρι στο σπίτι της (είχα πολύ δύσκολη εγκυμοσύνη στην αρχή) και της άφησα την μικρή να την προσέχει. Κάποια στιγμή ήρθε η κόρη μου και μου λέει ΄μαμά ξύπνα, μην κοιμάσαι΄. Σηκώνομαι, ψάχνω να βρώ την μάνα μου και την είχε πάρει ο ύπνος. Το μικρό μόνο του μέσα στο σπίτι να περιφέρεται. Δύο χρονών. Άνοιξα τυχαία το ντουλάπι κάτω απο την βρύση στην κουζίνα και βρίσκω ένα μπουκάλι ανοιχτό με οξύ....

Τι θα μπορούσε να είχε γίνει....

Με την μάνα μου δεν μένουμε κοντά αλλά είναι άτομο που με επηρρεάζει πολύ και τώρα που είμαι έγκυος βλέπω εφιάλτες. Οτι η μικρή έπεσε απο το μπαλκόνι απο αμέλεια της. Είναι γυναίκα που έχει μεγαλώσει 4 παιδιά και ήδη 2 εγγόνια.Όταν έρχεται στο σπίτι ανυπομονώ να περάσουν οι μέρες να φύγει. Αφού στιγμές νομίζω οτι θέλει να εξοντώσει την μικρή γιατί ζηλεύει.Πιστεύω οτι πρέπει να δώ κάποιον ειδικό γιατί δεν μπορώ να τα ξεπεράσω όλα αυτά και ανησυχώ πώς θα επηρρεάσουν την σχέση με την κόρη μου.

Σας ευχαριστώ που με ακούσατε είχα ανάγκη να μιλήσω.

Διαφημίσεις

αχ κορίτσι μου, μη σκέφτεσαι τέτοια και χαλάς την υγεία σου ιδιαίτερα τώρα που είσαι έγκυος. Καταρχήν εύχομαι να πανε όλα καλά με την εγκυμοσύνη σου. Οσον αφορά το τσιγάρο, έχω ακούσει και άλλους να εχει συμβεί ακόμα και που ήταν δίπλα απλά κάνανε δουλειες. Σε καταλαβαίνω όμως απόλυτα γιατί αν ήσουν εσύ και γινόταν αυτό θα αντιδρουσες διαφορετικά και θα το ξεπερνούσες.

Στη μαμά σου ή στον μπαμπά σου τα ειπες αυτα που σκεφτεσαι; Τι σου είπαν για το περιστατικό τότε; ζητησαν συγγνώμη, είπαν κατι άλλο;;;Τις αλλες φορες τους λες τι περιμένεις απο αυτους;

Εγω εχω τσακωθει πολλές φορες με τη μαμα μου γιατι στην αρχη που ηταν νεογέννητο δεν επλενε τα χερια της ακόμα και οταν ερχοταν απο εξω, δεν τηρουσε την αποστείρωση κατα γραμμα και τσακωνόμασταν συνέχεια σε σημειο που της ειπα αν ειναι να ερχεται και να φερετε έτσι να μην ερχεται καθόλου γιατι παλι εγω τα εκανα όλα και ειχα και το αγχος αν θα κανει κακό στο παιδί. Η κλασική ατάκα "εγω μεγάλωσα 3 παιδιά...εδω θα μου πεις τι θα κανω"

Αστα, ακομα και τωρα της λεω πραγματα.

Εχεις πει κατι στους γονεις σου και κυριως στη μαμα σου; Ειναι υποχρεωτικο να ερχεται η να πηγαινεις;δεν εχεις κανέναν άλλο;πρεπει να καταλαβουν οτι θα πρεπει να κανουν αυτο που λες εσυ και θεωρεις (ασχετα αν όντως είναι) σωστο για τα παιδια σου και ετσι πρεπει να πραξουνε και συντομα, πριν ερθει το αλλο. Μη το σκεφτεσαι, πανω απο ολα η υγεια του παιδιου σου. Εξηγησε οτι αν πραγματικα σ αγαπανε και θελουν να σε ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ να το κανουν με τους όρους σου και οχι με τους δικους τους και να αφησουν κατα μερους τα "εχω μεγαλωσει παιδια και παιδια" Δηλαδη οι γιαγιάδες μας που ζουσαν στην εποχή των... τι πρεπει να μας πουνε;

Μη στεναχωριεσαι και εξηγησε τους, μπορει να καταλαβουν και λεω μπορει γιατι δυστυχως ειναι απιστευτα ξεροκέφαλοι...

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

ngeo23 σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, έχεις απόλυτο δίκιο, δυστυχώς ενώ εκείνη είναι πολύ αυταρχικός άνθρωπος εγώ είμαι κλειστή σαν χαρακτήρας και νομίζω οτι πρέπει να έχω βιώσει πολύ καταπίεση, όταν ήμουν μικρή δεν έτρωγα τίποτα και την έκανα έξω φρενών και ενώ στεναχωριόμουνα μέσα μου το ευχαριστιόμουνα!

Έχουμε μία τέτοια σχέση εκείνη μου την λέει για τα πάντα, αν έχει πιάσει το μπρίκι βρωμιές αν έχω πιάσει αράχνες στις γωνιές, με αποτέλεσμα πριν έρθει εγώ τρέχω να μαζεύω γιατί όλο κάτι θα βρεί να με μειώσει. Αν της φωνάξω, μετά ψυχραινόμαστε κι άλλο και στεναχωριέμαι γιατί την αγαπώ και δεν θέλω να την στεναχωρώ. Είναι μια αρρωστημένη σχέση που έχει το θύμα με τον θύτη του.

Πωπω τι αγωνία πέρασες βρε παιδί μου..Τουλάχιστον το παιδί είναι καλά, αυτό να σκέφεσαι..αυτό έχει την σπουδαιότερη σημασία.Σημασία έχει βέβαια σημαντική και η αδιαφορία της μητέρας σου αλλά μην αφήνεις αυτό το γεγονός να σε καταβάλλει ιδίως τώρα που περιμένεις το 2 παιδάκι σου.

Οι γιαγιάδες ειναι τις περισσότερες φορές κουρασμένες και λόγω ηλικίας αλλά έχουν και αυτό του ξερόλα που σου αναφέρει πιο πάνω και η ngeo23.

Κάνε μια ωραία συζήτηση μαζί της, να της πείς τα παραπονα σου, να την κάνεις να καταλάβει τα θέλω σου, μανούλα είναι και αυτή..αγάπη έχει μέσα της σίγουρα.Αποκλείεται να ζηλευει το εγγονάκι της, γιατι άλλωστε;;;

Αχ μωρέ κοριτσάκι προσπάθησε να ξεπεράσεις το θυμό σου γιατι τα καλά αποτελέσματα βγαίνουν πάντα απο συζητήσεις που έχουν ήπιο ρυθμό..

ολοι μας αγαπαμε τους γονείς μας, όπως και να είναι οι σχεσεις μας αλλά δεν πρεπει πανω απο ολα να βαζουμε την υγεία των παιδιών μας. Εγω πριν γεννησω δεν ελεγα και πολλά αλλά μετά έπρεπε!ηταν το παιδί μου και επρεπε να κανω αυτο που νομιζα σωστο και καλό για αυτό αλλα και αυτό που επρεπε με βαση το γιατρό μας.Αυτο να κοιταξεις και την υγεία σου, ειναι πολύ σημαντικό. Και αν μουλαρώνει, τι να κάνουμε, θα της περάσει, αρκει να γινει η αρχη. Φανταζομαι ειναι δυσκολο αλλα σκεψου να μεγαλωσει το παιδι κ να συμβει κατι χειροτερο. Δεν τολμω να το σκεφτω.

Και παλι εισαι μια γυναίκα με δικη σου οικογένεια, νοικοκυριό, εσυ τα κανονίζεις όλα.

Εγω δε σιδερωνω παρα τα απαραιτητα, αφηνω δηλαδη πετσετες, σεντονια κτλ. Η μαμα μου τα σιδερωνει παρολο που δεν εχει χρονο. Σιγα μη μου πει τιποτα, αυτο μας ελειπε. Ο καθενας στο σπιτι του

Διαφημίσεις

fysalida μου άστα. Μιλάμε για γυναίκα όμως 55 ετών, η γιαγιά μου μέχρι τα 97 που έζησε ήταν υπόδειγμα ανθρώπου, ταπεινή και μετρημένη. Η μαμα μου έχει μία αλαζονεία στον χαρακτήρα της, την έχω κρυφακούσει να μιλάει για τα παιδιά της με τον πατέρα μου. Κακία και πίκρα ενώ τα αδέρφια μου είναι πάρα πολύ καλά παιδιά, μορφωμένα, ποτέ δεν έκαναν τίποτε ακραίο.

Δυστυχώς δεν μπορώ να συζητήσω μαζί της, αν ξεκινήσω να της μιλήσω πριν χρόνια δηλαδή που το είχα προσπαθήσει με είχαν πιάσει τέτοιοι λιγμοί που δεν μπορούσα να μιλήσω και παράπονο και εκείνη αντί να με αγκαλιάσει πήρε θέση άμυνας και υπερασπιζόταν τον εαυτό της.

Δεν μπορώ να την δικαιολογήσω, ούτε να φτιάξω την σχέση μου μαζί της, αυτό που με απασχολεί είναι πως θα ήταν πολύ απαράδεκτο να μην θέλω να έχω σχέσεις μαζί της? Θέλω να είναι καλά την αγαπώ αλλά απο μακριά....

Αν σου κάνει κακό κορίτσι μου αυτή η σχέση τότε επέλεξε το "απο μακριά και αγαπημένοι"

Πραγματικά πικραίνομαι που σου δίνω τέτοια συμβουλή γιατι η σχέση μάνας - κόρης στα μάτια τα δικά μου είναι κάτι μοναδικό, πηγή ζωής.

Απο την άλλη όμως υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να μας κάνουν κακό με τη συμπεριφορά τους και να μην το καταλαβαίνουν.Τότε παίρνουμε τα μέτρα μας, βάζουμε την ασπίδα μας.

Να σου ξαναπροτείνω αλλη μια φορά να προσπαθήσεις χωρίς θυμό και εντάσεις να μιλήσεις και να ακουστείς;;

Μακάρι βρε κοριτσάκι,γιατι δεν μου αρέσει που νιώθεις έτσι..με το δίκιο σου βέβαια ..

ειναι φρικη συναισθηματα αυτα . και εχεις δικιο μεχρι ενως σημειου να τα νιωθεις. Σημασια εχει που το παιδι ειναι καλα. αν μπεις στο λουκι αυτο , του τι μπορει να συμβει στην μικρη, δεν θα βγεις. Ειναι αδυνατον να την εχεις στο οπτικο σου πεδιο σε ολη της την ζωη.

Οταν ο γιος μου ηταν στην ηλικια της κορη σου, ειχα φαει μια φρικη με τις αρρωστιες. Καθε αρρωστια που ακουγα επαιρνα τον παιδιατρο (ευτυχως εχουμε και φιλικες σχεσεις) και τον ρωτουσα, πως ξερουμε οτι ο Νικος δεν εχει κατι τετοιο. Να μην σου πω , οτι ειχα φτασει σε σημειο, οταν ο πυρετος κατεληγε σε αντιβιωση , χαιρομουν γιατι δεν ηταν δειγμα...καρκινου. Μια μερα ο παιδιατρος , μου εδωσε ενα τεραστιο βιβλιο, που ειχε καταγεγραμμενες ΟΛΕΣ της ασθενειες που εχουν εμφανηστει μεχρι σημερα. Μου ειπε "παρτο, διαβασετες ολες και μετα πηγενε να παρεις ηρεμηστικα ...δεν ειναι δυνατον να ζησεις ετσι!!!"

και ειχε δικιο!! Αποφασισα να μαζευτω.....διωχνω απο το μυαλο μου , την σκεψη "και αν παθουν .....αυτο ή εκεινο"

προσπαθω να ελενξω οτι μπορω και να ειμαι ψυχραιμη για οτι συμβει.

ΜΠορεις να μην αφηνεις την μικρη σου, με την μαμα σου αφου δεν της εχεις εμπιστοσυνη! και οσο για τις φοβιες σου, αν δεν καταφερεις να τις περιορισεις......κατευυθειαν ψυχολογος. Εγω τουλαχιστον , αυτο θα κανω. εχω δωσει ενα ακομα 6μηνο στον εαυτο μου. Αν συνεχισω να υποφερω απο το "τι θα παθουν...." εφυγα......σφαιρα για ειδικο. δεν βρησκω τον λογο να υποφερω!!

:wink::wink:

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

ειναι φρικη συναισθηματα αυτα . και εχεις δικιο μεχρι ενως σημειου να τα νιωθεις. Σημασια εχει που το παιδι ειναι καλα. αν μπεις στο λουκι αυτο , του τι μπορει να συμβει στην μικρη, δεν θα βγεις. Ειναι αδυνατον να την εχεις στο οπτικο σου πεδιο σε ολη της την ζωη.

Οταν ο γιος μου ηταν στην ηλικια της κορη σου, ειχα φαει μια φρικη με τις αρρωστιες. Καθε αρρωστια που ακουγα επαιρνα τον παιδιατρο (ευτυχως εχουμε και φιλικες σχεσεις) και τον ρωτουσα, πως ξερουμε οτι ο Νικος δεν εχει κατι τετοιο. Να μην σου πω , οτι ειχα φτασει σε σημειο, οταν ο πυρετος κατεληγε σε αντιβιωση , χαιρομουν γιατι δεν ηταν δειγμα...καρκινου. Μια μερα ο παιδιατρος , μου εδωσε ενα τεραστιο βιβλιο, που ειχε καταγεγραμμενες ΟΛΕΣ της ασθενειες που εχουν εμφανηστει μεχρι σημερα. Μου ειπε "παρτο, διαβασετες ολες και μετα πηγενε να παρεις ηρεμηστικα ...δεν ειναι δυνατον να ζησεις ετσι!!!"

και ειχε δικιο!! Αποφασισα να μαζευτω.....διωχνω απο το μυαλο μου , την σκεψη "και αν παθουν .....αυτο ή εκεινο"

προσπαθω να ελενξω οτι μπορω και να ειμαι ψυχραιμη για οτι συμβει.

ΜΠορεις να μην αφηνεις την μικρη σου, με την μαμα σου αφου δεν της εχεις εμπιστοσυνη! και οσο για τις φοβιες σου, αν δεν καταφερεις να τις περιορισεις......κατευυθειαν ψυχολογος. Εγω τουλαχιστον , αυτο θα κανω. εχω δωσει ενα ακομα 6μηνο στον εαυτο μου. Αν συνεχισω να υποφερω απο το "τι θα παθουν...." εφυγα......σφαιρα για ειδικο. δεν βρησκω τον λογο να υποφερω!!

Καλά τα λές, πριν κάνω παιδιά ξέρεις τι ήρεμη που ήμουνα. Όταν έκανε τον μεγάλο σεισμό στην Αθήνα ήμουνα τόσο ψύχραιμη, της προάλλες που ήμουν σε ένα μέρος που έκανε σεισμό πήρα την κόρη μου αγκαλιά και τσίριζα και έψαχνα να βρώ έξοδο!! Τα νεύρα μου μάλλον δεν είναι καλά, είναι και η εγκυμοσύνη, όλα μαζί....

και εγω συμφνω με τα παραπανω, ολοι θελουμε να εχουμε καλες σχεσεις με τους γονεις, τα αδέρφια μας αλλά καποιες φορες δεν ειναι δυνατόν αυτο. Προσπαθησε αλλη μια φορα αλλα να εισαι σταθερη και να σιγουρη για αυτα που λες.Τωρα αν παλι αρχισει να δικαιολογείται τι να πω, απο μακρυα και αγαπημενοι καλύτερα παρα εσυ στο δαφνί.

Δεν μου ειπες, τι σου ειχαν πει για το περσινό επεισόδιο;

Διαφημίσεις

οσο για τις φοβιες σου, αν δεν καταφερεις να τις περιορισεις......κατευυθειαν ψυχολογος. Εγω τουλαχιστον , αυτο θα κανω. εχω δωσει ενα ακομα 6μηνο στον εαυτο μου. Αν συνεχισω να υποφερω απο το "τι θα παθουν...." εφυγα......σφαιρα για ειδικο. δεν βρησκω τον λογο να υποφερω!!

Θα συμφωνήσω απόλυτα...Με την σωστή επιλογή ενός κατάλληλου ατόμου μπορεί να βοηθηθείς πάρα πολύ...Δε χρειάζεσαι απλά τη συμβουλή ενός τρίτου πιο αντικειμενικού ατόμου (=φίλοι κλπ) αλλά τεχνικές άμυνας για την ηρεμία της ψυχής σου...

Θα έλεγα μάλιστα να το κάνεις άμεσα....Χειρότερα είναι το μωράκι που έχεις στην κοιλιά σου και η κουκλίτσα σου να σε νιώθουν έτσι...

Σου εύχομαι πραγματικά το καλύτερο γιατί καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό....

Εγώ μόνο κάτι πολύ μικρό θα σου πω και πέτα το αν θες..."Μη δανείζεσαι στεναχώριες από το μέλλον"...Μην αφήνεις το αν, αν, αν να σου πιπιλάει το μυαλό και να σου διαβρώνει την ψυχή......Κουράγιο

an1cCDg0g410030MDAwOGQ0fDAwMDU2NjlkYXxTZSBsYXRyZXlveW1lIGthcmRveWxhIG1hcyE.gif

Δεν μου ειπες, τι σου ειχαν πει για το περσινό επεισόδιο;

Ο πατέρας μου (δικό του ήταν το πακέτο με τα τσιγάρα) όταν φύγαμε με τον άντρα μου και πήγαμε στο Παίδων έπεσε κάτω στο πάτωμα και έκλαιγε σαν μωρό. Την άλλη μέρα που μιλήσαμε του είπα να μην στεναχωριέται και μέσα μου τον λυπήθηκα (έκλαιγε) και τον συγχώρεσα. Η μάνα μου δεν είπε τίποτα παρά μόνο όταν μου περιέγραφε την σκηνή του πατέρα μου κόμπιασε η φωνή της και οτι του είπε να συνέλθει για να μην τον τρέχουν κι αυτόν στα νοσοκομεία.

οσο για τις φοβιες σου, αν δεν καταφερεις να τις περιορισεις......κατευυθειαν ψυχολογος. Εγω τουλαχιστον , αυτο θα κανω. εχω δωσει ενα ακομα 6μηνο στον εαυτο μου. Αν συνεχισω να υποφερω απο το "τι θα παθουν...." εφυγα......σφαιρα για ειδικο. δεν βρησκω τον λογο να υποφερω!!

Θα συμφωνήσω απόλυτα...Με την σωστή επιλογή ενός κατάλληλου ατόμου μπορεί να βοηθηθείς πάρα πολύ...Δε χρειάζεσαι απλά τη συμβουλή ενός τρίτου πιο αντικειμενικού ατόμου (=φίλοι κλπ) αλλά τεχνικές άμυνας για την ηρεμία της ψυχής σου...

Θα έλεγα μάλιστα να το κάνεις άμεσα....Χειρότερα είναι το μωράκι που έχεις στην κοιλιά σου και η κουκλίτσα σου να σε νιώθουν έτσι...

Σου εύχομαι πραγματικά το καλύτερο γιατί καταλαβαίνω ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό....

Εγώ μόνο κάτι πολύ μικρό θα σου πω και πέτα το αν θες..."Μη δανείζεσαι στεναχώριες από το μέλλον"...Μην αφήνεις το αν, αν, αν να σου πιπιλάει το μυαλό και να σου διαβρώνει την ψυχή......Κουράγιο

Ευτυχώς η ζωή φέρνει και καλά. Με τον άντρα μου έχουμε περάσει πολλά μαζί και με ανέχεται πολλές στιγμές αλλά είναι το στήριγμα μου, ο άνθρωπος που θα ξυπνήσω μέσα στην νύχτα κλαίγοντας απο ένα κακό όνειρο και θα με πάρει αγκαλιά και θα νιώσω ασφάλεια. Χωρίς αυτόν και την κόρη μου θα είχα τρελαθεί ή θα είχα γίνει ψυγείο(συναισθηματικά).

Σε ευχαριστώ για τις κουβέντες σου θα τις θυμάμαι.

Όσο για το μωρό προσέχω όσο μπορώ

Το μυαλο σου σου παιζει παιχνιδακια καρδουλα μου! Εισαι μια πολυ καλη μητερα και υπευθυνη (αλλιως δεν θα σε επηρεαζε τοσο το συμβαν) Ακομη ομως και οι καλες μητερες εχουν δικαιωμα στο λαθος απο αφηρημαδα. Πριν 2 εβδομαδες η κορη μου κατω απο τη μυτη μας πηρε το κοπιδι απο το γραφειο κι εκοψε το δαχτυλακι της. Ευτυχως οχι πολυ βαθια αλλα η τρομαρα που πηρε δεν λεγεται. και φυσικα πονουσε. Αφηρημαδα δικη μας και αμελεια γιατι το κοπιδι δεν ειχε καμια δουλεια να ειναι προσιτο στο παιδι.

Ειμαι κακη μητερα; Οχι, ειμαι ανθρωπος που κανει λαθη και καμια φορα αφαιρεται και το κακο γιντεται. κανουμε λοιπον το σταυρο μας που το κακο ητανε χωρις σοβαρες συνεπειες, και μαθαινουμε απο τα λαθη μας. Χωρις τυψεις και ενοχες ομως. Δεν βοηθανε κανενα.

Το μυαλο σου σου παιζει παιχνιδακια καρδουλα μου! Εισαι μια πολυ καλη μητερα και υπευθυνη (αλλιως δεν θα σε επηρεαζε τοσο το συμβαν) Ακομη ομως και οι καλες μητερες εχουν δικαιωμα στο λαθος απο αφηρημαδα. Πριν 2 εβδομαδες η κορη μου κατω απο τη μυτη μας πηρε το κοπιδι απο το γραφειο κι εκοψε το δαχτυλακι της. Ευτυχως οχι πολυ βαθια αλλα η τρομαρα που πηρε δεν λεγεται. και φυσικα πονουσε. Αφηρημαδα δικη μας και αμελεια γιατι το κοπιδι δεν ειχε καμια δουλεια να ειναι προσιτο στο παιδι.

Ειμαι κακη μητερα; Οχι, ειμαι ανθρωπος που κανει λαθη και καμια φορα αφαιρεται και το κακο γιντεται. κανουμε λοιπον το σταυρο μας που το κακο ητανε χωρις σοβαρες συνεπειες, και μαθαινουμε απο τα λαθη μας. Χωρις τυψεις και ενοχες ομως. Δεν βοηθανε κανενα.[/quote]

Είσαι πολύ σωστή! :wink:

Διαφημίσεις

Ειμαι κακη μητερα; Οχι, ειμαι ανθρωπος που κανει λαθη και καμια φορα αφαιρεται και το κακο γιντεται. κανουμε λοιπον το σταυρο μας που το κακο ητανε χωρις σοβαρες συνεπειες, και μαθαινουμε απο τα λαθη μας. Χωρις τυψεις και ενοχες ομως. Δεν βοηθανε κανενα.

εννοειται, και εμενα επεσε και χτυπησε το κεφάλι, εκανε καρουμπαλο μπροστα στα ματια μου, διπλα της αλλα ξερω οτι γινονται και οτι θα γινονται ίσως και χειροτερα οταν θα πανε παιδικό η νήπια ή σχολειο...κανουμε το καλυτερο και στραβες παντα συμβαίνουν

zoitheodos είναι σαν να βλέπω τους δικούς μου γονείς μπροστά μου!!!

Εκτός τ'οτι συγχίστηκα με όλα αυτά που διάβασα γιατί θυμήθηκα τους δικούς μου βρήκα επιτέλους κάποια που να με καταλαβαίνει στο θέμα των γονιών!!!

Εγώ πάλι έχω 2 πεθερικά ΜΑΛΑΜΑ, δεν έχω λόγια να πω για τους ανθρώπους, τους έχω σαν γονείς μου,τι γονείς, καλύτερα και από γονείς!!!

Αλλά η μαύρη πίκρα είναι πως με τους γονείς μου έχω πάθει ταράκουλο!!

Δυστυχώς μένουμε πάνω-κάτω, φωνάζουν,συνέχεια μαλώνουν μεταξύ τους σαν ζευγάρι και τ'ακούμε εμείς..

Καταρχάς δεν με βοηθάει καθόλου,ούτε στο μωρό ούτε αν την ζητήσω 1 γνώμη ή 1 εξυπηρέτηση ρε παιδί μου.. Για να πάω στον γιατρό έχω το δικαίωμα μόνο Παρασκευή παρακαλώ, και αυτό με το ρολόι στο χέρι!Τις προάλλες έπρεπε να πάω να δώσω τα χαρτιά για τον κοιν. τουρισμό και δυστυχώς επειδή γινόταν πανικός, άργησα η καψερή!Το τι μου έσειρε δεν φαντάζεστε!Και γιατί να κάνουμε τα χαρτιά,να μην πάμε διακοπές κ.α.

Όσο για εκείνο το τσιγάρο, τι να πω ρε γ**^ο, ούτε χέρια πλένουν για να την πάρουν, πόσο το έχω σιχαθεί..

Τυχαίνει να πάω σε 1 υπηρεσία και της λέω:θα δώσεις φρούτο στη μικρή ή την έχω φαγητό στο ψυγείο.. Όταν γυρίζω της λέω:έφαγε η μικρή? 'Οχι, την έδωσα γάλα..2 χρονών κοριτσάκι είναι ικανή όλη,μα όλη την ημέρα να την δίνει γάλα γιατί βαριέται να την ταίσει!Άσε μην μιλήσω για αποστείρωση όταν ήταν μωρό, θα νευριάσω..

Πόσες φορές έχω βγει έξω από τα ρούχα μου, πραγματικά με αυτούς τους ανθρώπους έχω χάσει την μπάλα, είναι σαν να μιλάω σε τοίχο στην κυριολεξία!

Δεν πάει να λέω τι πρέπει να ταίζουμε την μικρή, τα δικά τους αυτοί θα κάνουν!Άσε με τα γλυκά μπελά που βρήκα!Έχουν 1 σωρό σοκολάτες κάτω στο σπίτι τους και η μικρή έμαθε να τρώει γλυκά και δεν μου τρώει καθόλου φαγητο,μόνο γάλα!Έρχεται ο πατέρας μου να την κατεβάσει για λίγο κάτω και όταν πάω να την πάρω έχει τσόφλια από φυστίκια στα ρούχα της.. Της προάλλες της λέω της μάνας μου:Τι σόι γιαγιά είσαι εσυ?Αντί να της κάνεις 1 τραχανά,1 αστράκι να φάει ρε παιδί μου το μωρό ,το δίνεις μόνο γλυκά!πάρε τουλάχιστον 1 μερέντα με ψωμάκι να φάει, ουτε αυτό το έχει.. μόνο γλυκά! Μιλάμε βρήκα τον μπελά μου μ'αυτούς..

Η μικρή είναι ζωηρή, πιάνει και πετάει ότι βρίσκει κάτω.. και η μάνα μου παρόλο που ξέρει το μωρό, έχει 1 σωρό προίκα απλώμένη και φυσικά τα πιάνει και τα σπάει και βρίζει και φωνάζει και νευριάζω και γίνεται πανικός!Μου λέει:δεν θ'αλλάξω εγώ την διακόσμισή μου επειδή εσύ έκανες παιδί!Και πάω στην καημένη την πεθερά μου,εκεί που τα έχει όλα ωραία και στρωμένα στο σαλόνι της,μαζεύει το τραπέζι και τα πάντα, και βάζει και κουβέρτες κάτω για να κάνει φωλίτσα να παίξει η μικρή...Και δεν πάει να έρθουν πόσες φίλες της για καφέ,ούτε την νοιάζει, μωρό λέει πως έχουμε και όποιος θέλει ας παρεξηγήσει!

Κουκλά μου οι γονείς δεν αλλάζουν,όσο μπορείς μην τους δίνεις το μωρό ούτε σημασία..

Έχει τύχει πολλές φορές να ανεβάζω και ταχυπαλμίες από αυτά που κάνουν αλλά έχε χάρη που τους έχουμε ανάγκη να μας κρατήσουν το παιδί, έστω και σε 1 γιατρό να πάμε...

Εγώ όσο μπορώ δεν έχω και πολλές επαφές,μόνο όταν τους χρειάζομαι..

Και μην συγχίζεσε στην κατάστασή σου, όσο μπορείς να σε βοηθάει ο άνδρας σου ή να τα κάνεις μόνη σου...

Καλή μας τύχη!!!

Υ.Γ. ευτυχώς που μας τα κάνουν αυτά οι μανάδες μας και βγάζουμε και λίγη γλώσσα παραπάνω, φαντάζεσε να ήταν η πεθερά μας αυτή?

'Ελεος!... :D:D:D:D:D

433965qzur0la2nd.gif

Εύχομαι ειλικρινά να μπορεσεις να τα ξεπερασεις όλα αυτά και να βρείς την ηρεμία που αποζητάς κορίτσι μου. Αν δείς ότι συνεχίζεις να μην το καταφέρνεις μόνη σου, να πάς σε έναν ειδικό που νομίζω ότι θα μπορέσει να σε βοηθήσει, κατευθύνοντας σε.

Πάντως τα λάθη είναι ανθρώπινα και πρέπει να προσπαθήσεις να απενοχοποιήσεις τον εαυτό σου. Τα παιδιά δρούν αστραπιαία και εμείς έχουμε 2 μάτια, όσο κι αν πρέπει να έχουμε 14!!! :wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

zoitheodos είναι σαν να βλέπω τους δικούς μου γονείς μπροστά μου!!!

Εκτός τ'οτι συγχίστηκα με όλα αυτά που διάβασα γιατί θυμήθηκα τους δικούς μου βρήκα επιτέλους κάποια που να με καταλαβαίνει στο θέμα των γονιών!!!

Εγώ πάλι έχω 2 πεθερικά ΜΑΛΑΜΑ, δεν έχω λόγια να πω για τους ανθρώπους, τους έχω σαν γονείς μου,τι γονείς, καλύτερα και από γονείς!!!

Αλλά η μαύρη πίκρα είναι πως με τους γονείς μου έχω πάθει ταράκουλο!!

Δυστυχώς μένουμε πάνω-κάτω, φωνάζουν,συνέχεια μαλώνουν μεταξύ τους σαν ζευγάρι και τ'ακούμε εμείς..

Καταρχάς δεν με βοηθάει καθόλου,ούτε στο μωρό ούτε αν την ζητήσω 1 γνώμη ή 1 εξυπηρέτηση ρε παιδί μου.. Για να πάω στον γιατρό έχω το δικαίωμα μόνο Παρασκευή παρακαλώ, και αυτό με το ρολόι στο χέρι!Τις προάλλες έπρεπε να πάω να δώσω τα χαρτιά για τον κοιν. τουρισμό και δυστυχώς επειδή γινόταν πανικός, άργησα η καψερή!Το τι μου έσειρε δεν φαντάζεστε!Και γιατί να κάνουμε τα χαρτιά,να μην πάμε διακοπές κ.α.

Όσο για εκείνο το τσιγάρο, τι να πω ρε γ**^ο, ούτε χέρια πλένουν για να την πάρουν, πόσο το έχω σιχαθεί..

Τυχαίνει να πάω σε 1 υπηρεσία και της λέω:θα δώσεις φρούτο στη μικρή ή την έχω φαγητό στο ψυγείο.. Όταν γυρίζω της λέω:έφαγε η μικρή? 'Οχι, την έδωσα γάλα..2 χρονών κοριτσάκι είναι ικανή όλη,μα όλη την ημέρα να την δίνει γάλα γιατί βαριέται να την ταίσει!Άσε μην μιλήσω για αποστείρωση όταν ήταν μωρό, θα νευριάσω..

Πόσες φορές έχω βγει έξω από τα ρούχα μου, πραγματικά με αυτούς τους ανθρώπους έχω χάσει την μπάλα, είναι σαν να μιλάω σε τοίχο στην κυριολεξία!

Δεν πάει να λέω τι πρέπει να ταίζουμε την μικρή, τα δικά τους αυτοί θα κάνουν!Άσε με τα γλυκά μπελά που βρήκα!Έχουν 1 σωρό σοκολάτες κάτω στο σπίτι τους και η μικρή έμαθε να τρώει γλυκά και δεν μου τρώει καθόλου φαγητο,μόνο γάλα!Έρχεται ο πατέρας μου να την κατεβάσει για λίγο κάτω και όταν πάω να την πάρω έχει τσόφλια από φυστίκια στα ρούχα της.. Της προάλλες της λέω της μάνας μου:Τι σόι γιαγιά είσαι εσυ?Αντί να της κάνεις 1 τραχανά,1 αστράκι να φάει ρε παιδί μου το μωρό ,το δίνεις μόνο γλυκά!πάρε τουλάχιστον 1 μερέντα με ψωμάκι να φάει, ουτε αυτό το έχει.. μόνο γλυκά! Μιλάμε βρήκα τον μπελά μου μ'αυτούς..

Η μικρή είναι ζωηρή, πιάνει και πετάει ότι βρίσκει κάτω.. και η μάνα μου παρόλο που ξέρει το μωρό, έχει 1 σωρό προίκα απλώμένη και φυσικά τα πιάνει και τα σπάει και βρίζει και φωνάζει και νευριάζω και γίνεται πανικός!Μου λέει:δεν θ'αλλάξω εγώ την διακόσμισή μου επειδή εσύ έκανες παιδί!Και πάω στην καημένη την πεθερά μου,εκεί που τα έχει όλα ωραία και στρωμένα στο σαλόνι της,μαζεύει το τραπέζι και τα πάντα, και βάζει και κουβέρτες κάτω για να κάνει φωλίτσα να παίξει η μικρή...Και δεν πάει να έρθουν πόσες φίλες της για καφέ,ούτε την νοιάζει, μωρό λέει πως έχουμε και όποιος θέλει ας παρεξηγήσει!

Κουκλά μου οι γονείς δεν αλλάζουν,όσο μπορείς μην τους δίνεις το μωρό ούτε σημασία..

Έχει τύχει πολλές φορές να ανεβάζω και ταχυπαλμίες από αυτά που κάνουν αλλά έχε χάρη που τους έχουμε ανάγκη να μας κρατήσουν το παιδί, έστω και σε 1 γιατρό να πάμε...

Εγώ όσο μπορώ δεν έχω και πολλές επαφές,μόνο όταν τους χρειάζομαι..

Και μην συγχίζεσε στην κατάστασή σου, όσο μπορείς να σε βοηθάει ο άνδρας σου ή να τα κάνεις μόνη σου...

Καλή μας τύχη!!!

Υ.Γ. ευτυχώς που μας τα κάνουν αυτά οι μανάδες μας και βγάζουμε και λίγη γλώσσα παραπάνω, φαντάζεσε να ήταν η πεθερά μας αυτή?

'Ελεος!... :D:D:D:D:D

Λυπάμαι που περνάς και εσύ τέτοιο ζόρι αλλά σε καταλαβαίνω απόλυτα και έχεις απόλυτο δίκιο και στο θέμα της διατροφής και στην διακόσμηση και σε όλα. Κάνε κουράγιο όπως κάνω και εγώ και το πιθανότερο είναι πως τουλάχιστον δεν θα κάνουμε τα ίδια λάθη με τα δικά μας παιδιά.

Σας ευχαριστώ όλους για τα λόγια σας, με βοήθησε πολύ που μιλήσαμε έχω ηρεμήσει πολύ απο εχτές, στην παρέα σας βρίσκω παρηγοριά.

Θελετε ν'ακουσετε για ανευθυνοτητα ?

Η πεθερα μου , εδω και 3 χρονια 55 χρ. Το σπιτι μας ειναι μαιζονετα .Της εχουμε πει λοιπον , γυρω στις 100 φορες οταν θα κατεβαινει τις σκαλες η μεγαλη μας κορη 6 χρ τοτε να ερχεται παντα πισω της και τη μικρη 3χρ τοτε να την κρατα απο το χερακι αλλα ΠΑΝΤΑ πισω της .

Γυρω στις 6 μμ με παιρνει ουρλιαζοντας τηλ η μεγαλη στο γραφειο και μου λεει η γιαγια και ηΧριστινα πεθαναν . :shock: Αλλοφρονας πηγαινω σπιτι οπου βλεπω τα εξης : H μικρη και η πεθερα πασαλειμενες με βιταμ και η μικρη να σφαδαζει πιανοντας την περιοχη που βρισκεται η σπληνα .Η πεθερα να μυξοκλαει σαν ηλιθια και εγω στα προθυρα εγκεφαλικου .Τι ειχε γινει ? Ξυπνα η μικρη απο τον απογευματινο υπνο , ανεβαινει να την παρει και την παιρνει αγκαλια . Η μεγαλη παιρνει ενα cd στα χερακια και κατεβαινουν . Δλδ .. η μεγαλη με το cd μπροστα , η πεθερα με την μικρη ΑΓΚΑΛΙΑ ακολουθει :evil::evil::evil:

Κατεβαινοντας , πεφτει το cd απο τα χερια της μεγαλης και σκυβει να το παρει --- περιπου στα μισα απο τα 20 σκαλια μας ----Και οπως ειναι φυσικο δεν τη βλεπει ---πως να τη δει με τη μικρη αγκαλια --- σκονταφτει πανω στο παιδι μου και πεφτουν και οι τρεις με το κεφαλι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ευτυχως ακριβως διπλα μας μενει η αδερφη μου και την ωρα εκεινη βρισκονταν εκει η μαμα μου , ερχεται τρεχοντας αφου ακουσε το γκουπ, της ανοιξε η μεγαλη και βρισκει τις αλλες δυο λιποθυμες .

Δεν μπορω βεβαι να σας πω τι μ@Λ@Κι@ς ειπε για δικαιολογηθει , αλλα και το τι ακουσε απο τον αντρα μου :oops: Δεν λεγονται ..... και για να πω την αληθεια , αισθανθηκα ασχημα .. Αλλα η αληθεια ειναι οτι της χρειαζοταν .....Για 10 μερες τρεχαμε τη μικρη για εξετασεις στα πνευμονια,στη σπληνα , ακτινογραφιες και κρατουσαμε καραουλι αυπνιας μηπως και μας παθει κατι στον υπνο :evil:

Ευτυχως δεν επαθε τιποτα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ουτε και η μεγαλη βεβαια

Ουφ!!!!!!!!!!!!!!!1

Μονη μου ????? Ουτε στον παραδεισο

Πω Πω ΜΑΜΑ ΕΛΕΝΗΣ & ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ τι έπαθες και συ...

Το πέσημο με το κεφάλι πολύ το φοβάμαι, τρέμω και μόνο στην ιδέα αν θα συμβεί αυτό...

'Ασε και μένα όλο τέτοια μου κάνουν.. Αλλά από την πεθερά λίγο πολύ το περιμένεις, είναι αναμενόμενο..Αλλά από την ίδια σου την μάνα να είναι τελείως απρόσεχτη με το εγγόνι, ε αυτό είναι απαράδεχτο!!!

Μακάρι να είχαμε όλα τα λεφτά του κόσμου να πέρναμε τις καλύτερες νταντάδες και να μην υποχρεωνόμασταν σε κανέναν αλλά και τι να κάνουμε? :cry::cry::cry:

Όπως είπα και πιο πάνω κάποια στιγμή θα τις χρειαστούμε..

433965qzur0la2nd.gif

Κι εμεις εχουμε μεζονετα κι αν κι ακομα ειμαι στον 3ο και σκεφτομαι πως θα γινει με την πεθερα μου που θα το προσεχει και ειναι 73. Ουτε σκεψη να κατεβαινει τη σκαλα ,με το μωρο αγκαλια. Απο τωρα το σκεφτομαι... :?

lcWup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...