Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπορεί ένα ανήλικο να κλείσει ραντεβού στο γυναικολόγο μόνο του;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας, 

Ήθελα να σας απευθυνθώ για ένα θέμα το οποίο δε είμαι γνώστης δυστυχώς.. μπορεί ένα ανήλικο παιδί (16,5 στα 17) να κλείσει ραντεβού στο γυναικολόγο μόνο του χωρίς να το γνωρίζει η μαμά του ή κάποιος ενήλικος συγγενής; Επίσης ο γυναικολόγος δεν μπορεί ύστερα να απευθυνθεί στους γονείς και να τους αναφέρει την κατάσταση του ασθενούς λόγω του ιατρικού απορρήτου, έτσι δνε είναι;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, κάθε απάντηση καλοδεχούμενη!!!

Διαφημίσεις

Γεια σου Χρυσάνθη!!!!

Φαντάζομαι ότι αν πάρει τηλέφωνο σε ένα ιατρείο σίγουρα θα κλείσει το ραντεβού τώρα από εκεί και πέρα τι γίνεται μέσα στο ιατρείο δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά. Βέβαια σίγουρα η συνοδεία από κάποιον ενήλικο θα ήταν καλό να υπάρχει.

Αν και δε γνωρίζω το πρωτόκολλο σ'αυτες τις περιπτώσεις είμαι σίγουρη πως θα βρεθεί γιατρός που θα σε δεχτεί μόνη σου. Παρόλα αυτά το να σε συνοδεύει η μαμά σου ή κάποια άλλη γυναίκα του περιβάλλοντός σου γίνεται για δική σου ασφάλεια. Μια έφηβη χρειάζεται κ την ασφάλεια απέναντι στο γιατρό γιατί δν ξέρεις κ σε τι άνθρωπο θα πέσεις τι θα σου πει και τι θα σου κάνει! αλλά επίσης είναι σημαντική η εμπειρία της συνοδού για το πρόβλημα σου για να επικοινωνήσετε με το γιατρό και να το λύσετε.
Καταλαβαίνω πως δε θες να το πεις στη μαμά σου αλλά πρέπει να δεις τι είναι το καλύτερο για σενα στο τέλος. Διαφορετικό να μιλάμε για μια απλή ενημέρωση για την αντισύλληψη και απλά δε θες να ξέρει η μαμά σου πως έχεις ενεργή σεξουαλική ζωή και εντελώς διαφορετικό αν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα. Καλύτερα να σε κράξει η μαμά σου και να έρθει μαζί σου στο γιατρό και να το ξεπεράσετε μαζί παρά να κάνεις κάτι κρυφά και να πάει εντελως στραβά και να κινδυνεύσεις. Επίσης μπορεί κάποια να σε συνοδεύσει αλλά να ζητήσεις από το γιατρό να σε ρωτήσει όσα χρειάζεται ιδιαιτέρως. Δε θα πει στη μαμά σου μετά έκανες επαφές πότε με ποσους κλπ είναι κ σε ανθρώπινο επίπεδο περιττό αλλά αν πρέπει να επέμβει στο σώμα σου θα πρέπει να πάρει άδεια και ξαναλέω για την ασφάλεια σου. Γνωρίζω περίπτωση 12-13χρονης που γιατρός της εκανε διακοπή κύησης χωρίς να ενημερώσει κάποιον, αυτό ειναι εγκληματικό. Σα γυναίκα, κόρη και μαμά θα σου πω καλύτερα να φας κράξιμο και να πας με ασφάλεια. 

εγώ όταν ήμουν 16 ετών ήθελα να πάρω το χάπι, γιατί είχα σταθερό φίλο, 

με την μητέρα μου δεν είχαμε καμία σχεση  στην οποία μπορούσε να γίνει συζήτηση ή οτιδήποτε άλλο, δεν θυμαμαι καν , αλλά μάλλον χωρίς να της το πώ, πήγα σε γυναικολόγο που ήταν πατέρας συμμαθήτριας,

δεν θυμάμαι αν είχα πάει τότε εκεί μαζί της ή με άλλη συμμαθήτριά μου, αλλά θυμάμαι ότι τότε ήταν οκ ο γυναικολόγος με το ότι δεν ήταν μαζί η μητέρα μου.

Με όλα αυτά που ακούμε θεωρώ την εαυτή μου τυχερή που όλα πήγαν καλά και δεν ήταν επαγγελματίας κακός.  Αν θυμάμαι κιόλας δεν ζήτησε καν να με εξετάσει απλά μου έκανε ερωτήσεις, είχαμε συνομιλία , και μου είπε πιο χάπι να πάρω και πως κλπ. 

Θα σύστηνα αν δε μπορεί να είναι άλλη αλλος ενήλικας μαζί να είναι μια φίλη. 

ταιριάζει ίσως κάποιο βίντεο εδώ. Ξέρω ότι υπαρχουν βίντεο στο YT για την πρώτη επίσκεψη σε γυναικολογο και τι ισχυει και τι πρεπει να προσεξουν τα κορίτσια, 

παλιά δεν υπήρχε τέτοιο πράγμα.  .. θα ψάξω ν το βάλω

Χαρακτηριστικά θυμάμαι να ρωτάω την μητέρα μου για το χάπι και να μου λέει "γιατί το χρειάζεσαι, αφού με τον πατέρα σου και εμείς δεν χρειαζόταν , απλά πρέπει ο άντρας να προσέχει".... και μετά έμαθα ότι πριν το γάμο, πριν με κάνει (είμαι η πρωτότοκη) είχε κάνει και 2 διακοπές εγκυμοσύνης,  με τον πατέρα μου....   

θαυμάσια.... 

Οπότε δεν είναι όλοι οι ενήλικες αξιόπιστοι να δίνουν συμβουλή στα ανήλικα παιδιά τους...

δεν είναι αυτό το βίντεο που είχα δεί αλλά βρήκα ένα 

για παράδειγμα για το πως θα ήταν καλό να αντιμετωπιστεί ένα νεαρό κορίτσι από επαγγελματία στην πρώτη συνάντηση με γυναικολόγο. 

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...