Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εμβόλια και ασφάλεια

aglaia

Recommended Posts

Για να το ξερεις παντα μα παντα οτι φερνες απο Αμερικη δεν τα φερνεις ποτε αεροπορικως,παντα απο λιμανι στα λεω αυτα γιατι η μητερα μου ειναι εκτελωνιστρια.Πεσμου τον κωδικο κ τον αριθμο που εχουν ερθει,κ οτι αλλα στοιχεια εχεις,στειλτα μου με πμ μην χαλασω το θεμα εδω,

Δυστυχώς το αντιλήφθηκα αυτό αργά. Την προηγούμενη φορά μου τα έστειλε με surface mail και ήρθανε χωρίς κανένα πρόβλημα (έκαναν βέβαια 2 μήνες!). Θα προσπαθήσω να βρω τα στοιχεία και θα σου στείλω μήνυμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,7k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Και τα μεμονωμένα όμως δεν συστήνονται για παιδιά κάτω των 2 ετών, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα και ο εγκέφαλος εξελίσσονται ραγδαία. Επίσης κάποια μεμενωμένα, όπως της γρίπης και της ηπατίτιδας (αν δεν με απατάει η μνήμη μου), εξακολουθούνε να έχουνε thimerosal.

Αγαπητή Dr. Rosie. Εγώ ειδικός για το θέμα δεν είμαι. Είχαμε διαφωνήσει γι' αυτό παλιότερα, αλλά εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη θέση.

Εφόσον όμως υπάρχουν γονεις οι οποίοι έχουν εκφράσει επιφυλλάξεις για τον εμβπλιασμό των παιδιών τους, θεωρώ ότι η πολιτεία θα πρέπει να τους σεβαστεί και να αναπτύξει ένα πιο ευέλικτο σχήμα εμβολιασμών.

Ας μην ξεχνάμε ότι όπως ειπώθηκε παραπάνω το 80% των παιδιών που προσβλήθηκαν από ιλαρά ήταν ανεμβολίαστο... Υπάρχει όμως και το υπόλοιπο 20% το οποίο προφανώς αφορά σε παιδιά εμβολιασμένα.

Εγώ -φερ' ειπείν- μένω δίπλα στο μικρό Νεκτάριο και δε θέλω να χορηγήσεω το mmr στα παιδιά μου γιατί ΦΟΒΑΜΑΙ. Και δεν το χορηγώ και με αυτόν τον τρόπο, όπως λέει ο ΠΟΥ, θέτω σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία...

Όμως μολαταύτα είμαι ένας φιλήσυχος πολίτης, πάω καθημερινά στη δουλίτσα μου, δουλεύω ευσεινήδητα, πληρώνω τους φόρους μου, ψηφίζω στις εκλογές και ορίζω κυβέρνηση, μεγαλώνω μέσα στον υπό καταστροφή πλανήτη που μου κληροδότησαν, ανέχτηκα την μισότρελη δασκάλα που με κακοποιούσε, ακολούθησα την παιδεία που μου επέβαλαν χωρίς να έχω ουσιαστικές επιλογές, έγινα μέρος ενός συστήματος που δεν το έφτιαξα εγώ και που πολύ λίγες ευκαιρίες έχω να το αλλάξω...

Αλλά μόλις σήκωσα το μικρό μου κεφάλι και είπα "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;" μου κοπανάνε στα μούτρα την ανευθυνότητά μου χωρίς να μου εξηγούν επαρκώς το λόγο, χωρίς να με ενημερώνουν καθόλου για τις βλάβες στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η στάση μου, χωρίς να με διαβεβαιώνουν πως η επιλογή μου αυτή δε θα έχει συνέπειες...

Διαφώνισα επίσης τις προάλλες και με τον τρόπο που μιλούσε η Aria. Με είχε ξενίσει αυτό το "Θα κάνω στα παιδιά μου αυτό που θέλω εγώ" ή κάπως έτσι. Μου είχε ακουστεί άσχημα και κάπως έτσι ακόμη μου ακούγεται. Ίσως ακόμη να μη με βρίσκει σύμφωνη αλλά νομίζω ότι τώρα είμαι σε θέση να καταλάβω τι ήθελε να πει. Το θέμα δεν είναι τι μόνο τι θέλω ή τι δε θέλω εγώ. Δεν είναι μόνο το τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Το θέμα είναι τι επιλογές έχω για τη ζωή μου και για τη ζωή των παιδιών μου. Τι ενημέρωση έχω εγώ γι' αυτές τις επιλογές. Τι ευκαιρίες έχω να παρέμβω ουσιαστικά σε αυτά που μου καθορίζουν τη ζωή...

Αυτά τα σκεφτόμουν σήμερα που έψαχνα παιδίατρο και δεν έβρισκα...

Το τράβηξα πολύ... άλλη φορά θα γράψω και για την πίκρα του φιλόλογου που είχα στο γυμνάσιο :D:D:D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Αγαπητή Dr. Rosie. Εγώ ειδικός για το θέμα δεν είμαι. Είχαμε διαφωνήσει γι' αυτό παλιότερα, αλλά εφόσον δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη θέση.

Εφόσον όμως υπάρχουν γονεις οι οποίοι έχουν εκφράσει επιφυλλάξεις για τον εμβπλιασμό των παιδιών τους, θεωρώ ότι η πολιτεία θα πρέπει να τους σεβαστεί και να αναπτύξει ένα πιο ευέλικτο σχήμα εμβολιασμών.

Ας μην ξεχνάμε ότι όπως ειπώθηκε παραπάνω το 80% των παιδιών που προσβλήθηκαν από ιλαρά ήταν ανεμβολίαστο... Υπάρχει όμως και το υπόλοιπο 20% το οποίο προφανώς αφορά σε παιδιά εμβολιασμένα.

Εγώ -φερ' ειπείν- μένω δίπλα στο μικρό Νεκτάριο και δε θέλω να χορηγήσεω το mmr στα παιδιά μου γιατί ΦΟΒΑΜΑΙ. Και δεν το χορηγώ και με αυτόν τον τρόπο, όπως λέει ο ΠΟΥ, θέτω σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία...

Όμως μολαταύτα είμαι ένας φιλήσυχος πολίτης, πάω καθημερινά στη δουλίτσα μου, δουλεύω ευσεινήδητα, πληρώνω τους φόρους μου, ψηφίζω στις εκλογές και ορίζω κυβέρνηση, μεγαλώνω μέσα στον υπό καταστροφή πλανήτη που μου κληροδότησαν, ανέχτηκα την μισότρελη δασκάλα που με κακοποιούσε, ακολούθησα την παιδεία που μου επέβαλαν χωρίς να έχω ουσιαστικές επιλογές, έγινα μέρος ενός συστήματος που δεν το έφτιαξα εγώ και που πολύ λίγες ευκαιρίες έχω να το αλλάξω...

Αλλά μόλις σήκωσα το μικρό μου κεφάλι και είπα "ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ;" μου κοπανάνε στα μούτρα την ανευθυνότητά μου χωρίς να μου εξηγούν επαρκώς το λόγο, χωρίς να με ενημερώνουν καθόλου για τις βλάβες στις οποίες μπορεί να οδηγήσει η στάση μου, χωρίς να με διαβεβαιώνουν πως η επιλογή μου αυτή δε θα έχει συνέπειες...

Διαφώνισα επίσης τις προάλλες και με τον τρόπο που μιλούσε η Aria. Με είχε ξενίσει αυτό το "Θα κάνω στα παιδιά μου αυτό που θέλω εγώ" ή κάπως έτσι. Μου είχε ακουστεί άσχημα και κάπως έτσι ακόμη μου ακούγεται. Ίσως ακόμη να μη με βρίσκει σύμφωνη αλλά νομίζω ότι τώρα είμαι σε θέση να καταλάβω τι ήθελε να πει. Το θέμα δεν είναι τι μόνο τι θέλω ή τι δε θέλω εγώ. Δεν είναι μόνο το τι είναι σωστό και τι δεν είναι. Το θέμα είναι τι επιλογές έχω για τη ζωή μου και για τη ζωή των παιδιών μου. Τι ενημέρωση έχω εγώ γι' αυτές τις επιλογές. Τι ευκαιρίες έχω να παρέμβω ουσιαστικά σε αυτά που μου καθορίζουν τη ζωή...

Αυτά τα σκεφτόμουν σήμερα που έψαχνα παιδίατρο και δεν έβρισκα...

Το τράβηξα πολύ... άλλη φορά θα γράψω και για την πίκρα του φιλόλογου που είχα στο γυμνάσιο :D:D:D

Συμφωνώ με όσα λες σχετικά με τις επιλογές. Άντε τώρα να τα βάλεις με το Υπουργείο και τον ΕΟΦ για να σου χορηγήσουν μέσω του συστήματος τα μονά εμβόλια...

...το 'χεις!

αν δεν είσαι έστω και λίγο αιθεροβάμων δεν βάζεις ψηλούς στόχους, δεν προβληματίζεσαι καν...

όταν όμως είσαι, από εκεί ψηλά βλέπεις περισσότερα και παλεύεις για περισσότερα! :wink:

(να κάνουμε ένα κλαμπ για τους αιθεροβάμονες;!)

εχω νεα (χαχαχαχχα) (οφ τοπικ μη βαρατε)

μου ειπε ο μπαμπας μου οτι τα παλια τα χρονια το γαιδουρογαλα το μαζευαν την ανοιξη και το εδηναν για τον κοκκιτη και για ,γενικα τις παιδικες ασθαινιες.....

επισης μου ειπε οτι επιδη εγω δεν περασα καμια παιδικη ασθαινεια περαν της οστρακιας(και ημανε και ανεμβολιαστη) (η οποια ηταν με ερωτηματικο στο βιβλιαριο χαχαχαχα) μου εδηναν για τρια χρονια γαϊδουρογαλα .... καθε ανοιξη :lol::lol::lol::lol: αυτα !!!

το αρμεγαν ευκολα μονο την ανοιξη μου ειπε και η χρηση του ηταν κυριως φαρμακευτικη !!!! :lol: σας φωτησα???

Διαφημίσεις

μου εδηναν για τρια χρονια γαϊδουρογαλα .... καθε ανοιξη

Δηλ. είσαι γαϊδουροαναθρεμένη!!! :lol:

Βρε aria146, βάλε φωτο σου να δούμε πόσο θεά είσαι!!! Pleaeaeaease......!!!

lol: :lol::lol::lol::lol:

ειμαι γαιδουροαριανανθρωπος κι επειδη νοικιαζε και μιακατσικα ο παπους καθε καλοκαιρι ειμαι και κατσικοαριαναθρωπος....!!!)

δε με αφηνει το πρακτορειο μου ρε να βαλω φωτο !!!! :lol::lol::lol::lol::lol:

Αμέ! Αφού με απέρριψε η αλλη... (κλαψ)! Αλλά είμαστε σίγουρες ότι δε θα μας μαζέψει η αντιτρομοκρατική; :D:D:D:D:D

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

ειμαι γαιδουροαριανανθρωπος κι επειδη νοικιαζε και μιακατσικα ο παπους καθε καλοκαιρι ειμαι και κατσικοαριαναθρωπος....!!!)

Tώρα που το σκέφτομαι, ούτε εγώ έχω περάσει τις παιδικές... μόνο την ιλαρά σε μεγάλη ηλικία (τα είδα όλα!!!!)...

Και ο παππούς μου είχε και κατσίκα και γαϊδούρα. Μου βάζανε μπροστά μου κάθε φορά που πήγαινα στο χωριό μια κούπα ζεστό γάλα από το αρμιόνι (έτσι λένε εδώ το δοχείο που χρησιμοποιούν για το άρμεγμα) και το έκανα να!!!! :shock:

Ρε λες να είμαι κι εγώ κατσικογαϊδουροθρεμμένη;... :?:

Αααα, Άρια... καλά το πας!!!! Να θυμήθείς στον αστερισμό της Ανδρομέδας να στρίψεις δεξιά!!!!! :D:D:D:D:D:D

Αμέ! Αφού με απέρριψε η αλλη... (κλαψ)! Αλλά είμαστε σίγουρες ότι δε θα μας μαζέψει η αντιτρομοκρατική; :D:D:D:D:D

:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Και που ξέρω εγω οτι αυτοι που φτιαχνουν το MMR και ειδαν τις πωλησεις τους να πέφτουν δεν πέταξαν εναν ωραιο ιό ελευθερο για να μας αποδειξουν οτι δεν μπορουμε να ζήσουμε χωρις το εμβολιο τους!

Welcome to the twilight zone!

Και που ξέρω εγω οτι αυτοι που φτιαχνουν το MMR και ειδαν τις πωλησεις τους να πέφτουν δεν πέταξαν εναν ωραιο ιό ελευθερο για να μας αποδειξουν οτι δεν μπορουμε να ζήσουμε χωρις το εμβολιο τους!

Τρελλαίνομαι για conspiracy theories!

Ist (ρωτάω εσένα ως πιο ειδική), δε θα μπορούσε μία έξαρση επιδημίας ενός ιού να οφείλεται σε μετάλληξη του συγκεκριμένου ιού, κάτι που δεν καλύπτεται από εμβολιασμό που τυχόν έχει προηγηθεί;

Αρχικά να πω, ότι είμαι Lst

Γενικά, γιατί δεν είμαι και πολύ της ανοσοβιολογίας, αλλά της υδροβιολογίας (τα αντισώματα στα κουνέλια ήταν έ) να πω ότι ο εμβολιασμός γίνεται με αδρανοποιημένους οργανισμούς ή θραύσματά τους. (Οτιδήποτε εισάγεται σε έναν οργανισμό και προκαλεί ανοσολογική αντίδραση ονομάζεται αντιγόνο)

Οπότε ο δικός μας οργανισμός παράγει αντισώματα για όποια αντιγόνα (όπως πχ για μέρη κάποιου παθογόνου οργανισμού) του εισάγουμε (ή για όποια αντιγόνα εισέλθουν). Βασικά, με τα εμβόλια προσπαθούμε να μιμηθούμε τη φυσική μόλυνση ώστε να παραχθούν λεμφοκύτταρα μνήμης που θα δράσουν (και θα πολλαπλασιαστούν)πολύ πιο γρήγορα σε πιθανή δεύτερη μόλυνση με το ίδιο αντιγόνο (και άρα θα αντιμετωπιστεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά ο "εισβολέας")

Μεταλλάξεις συμβαίνουν συνεχώς και στο γενετικό υλικό όλων - αν " συγκεντρωθούν" τόσες ώστε ο οργανισμός (εδώ να τονίσω ότι αναφέρομαι σε σύνολο ατόμων) να είναι αρκετά διαφορετικός απ΄ό,τι ήταν, τότε τα εμβολια οπωσδήποτε χάνουν την " αποτελεσματικότητά τους", που ούτως ή άλλως εξαρχής δεν είναι πλήρης

:lol::lol::lol:

Σε αυτό είμαστε μέσα (αλλά νομίζω - δηλαδή οι πολλοί νομίζουν- ότι θα μας μαζέψει η ψυχιατρική)

:D

Τρελλαίνομαι για conspiracy theories!

Το έχω ακούσει για κάποιες ασθένειες του σύγχρονου κόσμου (και πια δε μου φαίνεται και πολύ εξωπραγματικό)

Διαφημίσεις

και επιδη ειναι η ωρα μου με ποιανει η βλακεια μου ρε παιδι μου .... :lol::lol::lol::lol:

LST αυτο εισια πιδι μου????

Landing Ship, Tank (LST) was the military designation for naval vessels created during World War II to support amphibious operations by carrying significant quantities of vehicles, cargo, and landing troops directly onto an unimproved shore.

The majority, a thousand, were laid down in the United States during WWII for use by the Allies. Eighty more were built in the United Kingdom and Canada.

http://en.wikipedia.org/wiki/Landing_Ship,_Tank

:lol::lol::lol::lol::lol:

εμενα ενα d στο τελος αντι για t θα με ανυσηχουσε :lol::lol::lol::lol::lol:

(με το συμπαθιο κι ολας που αστειευομαι, εισαι και σοβαρος ανθρωπος ..μη με παρεξηγησεις ...απλα σκιαχτηκα η γυναικα !!! :lol: )

ναι ναι !! τι λεγαμε...????α ναι ...ΕΜΒΟΛΙΑ!!!! ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΙΔΟΥΡΟΓΑΛΑ....!!!!

και επιδη ειναι η ωρα μου με ποιανει η βλακεια μου ρε παιδι μου .... :lol::lol::lol::lol:

LST αυτο εισια πιδι μου????

Landing Ship, Tank (LST) was the military designation for naval vessels created during World War II to support amphibious operations by carrying significant quantities of vehicles, cargo, and landing troops directly onto an unimproved shore.

The majority, a thousand, were laid down in the United States during WWII for use by the Allies. Eighty more were built in the United Kingdom and Canada.

http://en.wikipedia.org/wiki/Landing_Ship,_Tank

:lol::lol::lol::lol::lol:

εμενα ενα d στο τελος αντι για t θα με ανυσηχουσε :lol::lol::lol::lol::lol:

(με το συμπαθιο κι ολας που αστειευομαι, εισαι και σοβαρος ανθρωπος ..μη με παρεξηγησεις ...απλα σκιαχτηκα η γυναικα !!! :lol: )

ναι ναι !! τι λεγαμε...????α ναι ...ΕΜΒΟΛΙΑ!!!! ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ ΓΑΙΔΟΥΡΟΓΑΛΑ....!!!!

To εβαλα για λογοπαίχνιο με το d (αν και είναι αρχικά) αλλά η δική σου εκδοχή μου αρέσει περισσότερο! Όλοι και όλες οι αιθεροβάμωνες ανεβείτε και φύγαμε

:lol::lol:

Σε αυτό είμαστε μέσα (αλλά νομίζω - δηλαδή οι πολλοί νομίζουν- ότι θα μας μαζέψει η ψυχιατρική)

:D

πάμε στοίχημα ότι θα τους τρελλάνουμε τους Ψ;;;; :lol:

Εγώ πάντως σήμερα τρέλανα τα πεθερικά λέγοντάς τους την πλακουντοφαγία και την νονά για το tandem θηλασμό (πώς το λέμε αυτό ελληνικά;)

Μου αρέσει κι εμένα να σοκάρω τους διάφορους με το tandem nursing όταν μου λένε ότι θα ζηλεύει ο γιός μου από το δεύτερο που θα το βλέπει να θηλάζει (γιατί δεν του το κοψα σε μικρή ηλικία!) :D

Εγώ πάντως σήμερα τρέλανα τα πεθερικά λέγοντάς τους την πλακουντοφαγία και την νονά για το tandem θηλασμό (πώς το λέμε αυτό ελληνικά;)

Μου αρέσει κι εμένα να σοκάρω τους διάφορους με το tandem nursing όταν μου λένε ότι θα ζηλεύει ο γιός μου από το δεύτερο που θα το βλέπει να θηλάζει (γιατί δεν του το κοψα σε μικρή ηλικία!) :D

Εγώ προσπαθώ να πείσω τον μεσαίο, αλλά δε θελει με τίποτα - ο μεγάλος μόνο δοκίμασε, αλλά δεν του άρεσε (του έφυγε και η περιέργεια)

Εγώ προσπαθώ να πείσω τον μεσαίο, αλλά δε θελει με τίποτα - ο μεγάλος μόνο δοκίμασε, αλλά δεν του άρεσε (του έφυγε και η περιέργεια)

να θέλεις να κάνεις tandem και να μην μπορείς! απαράδεκτα αυτά τα σημερινά παιδιά! :lol:

Το είπα ότι θα τους τρελλάνουμε τους Ψ! :lol:

Το τάντεμ θα το λέγαμε ταυτόχρονο θηλασμό παιδιών διαφορετικής ηλικίας... καλύτερα σκέτο τάντεμ!

Εγώ πάντως σήμερα τρέλανα τα πεθερικά λέγοντάς τους την πλακουντοφαγία

Μήπως γνωρίζει κάποια αν υπάρχει φόρουμ σχετικά με το θέμα αυτό; Διάβασα αρκετά σχετικά με την πλακουντοφαγία, αλλά ακόμη δεν κατέληξα αν είναι κάτι που το κάνουνε τα ζώα γιατί είναι θρεπτικό και βοηθά τη λεχώνα, ή αν το κάνουνε από ένστικτο για να καλύψουνε τα ίχνη της γέννας και να προστατέψουνε το μικρό τους από άλλα αρπακτικά. (είχα δει τη γάτα μου όταν ήμουν μικρή πολλές φορές να τον τρώει και από τότε αναρωτιέμαι :) ).

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...