Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Agapi6

Recommended Posts

Λοιπόν έφτιαξα τη βασιλόπιτα της Ριτας... έκανα ένα μικρό ταψάκι και ένα μεγάλο. Το μικρό δεν φούσκωσε καθόλου, το μεγαλο έσωσε λίγο την κατάσταση... Πάντως, (για το μεγάλο μιλάω κυρίως) είναι πολυ νόστιμη βασιλόπιτα και με τέλειο άρωμα... απλά πρέπει να λύσω τις αποριες μου για να είναι πετυχημένη την επόμενη φορά.

Έχουμε και λέμε... χρειάστηκε να βάλω άλλη μια κούπα αλεύρι για να γίνει η ζύμη. Αυτό έφταιγε που δεν φούσκωνε; Μήπως έπρεπε να βάλω στο τέλος το γάλα και να έβλεπα πόσο χρειαζόταν;

Αλεύρι έβαλα για όλες τις χρήσεις.

Το έψησα στο πάνω κάτω στους 170 και όχι στον αέρα στους 160 γιατί δεν εμπιστεύομαι τον αέρα της κουζίνας μου (μου ρθε ένα κρύο αστείο στο μυαλό, αλλά κάνω την καρδιά μου πέτρα και δεν το λέω για να κρατήσουμε ένα επίπεδο :wink: )

Μήπως έπρεπε να κάνω ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρά; (για ρητορική την κόβω την ερώτηση)

Χμμ τι άλλο... αυτά νομίζω... Ριτα μου (και όποιος άλλος επιθυμεί) τα φώτα σου παρακαλώ :D

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 176
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν έφτιαξα τη βασιλόπιτα της Ριτας... έκανα ένα μικρό ταψάκι και ένα μεγάλο. Το μικρό δεν φούσκωσε καθόλου, το μεγαλο έσωσε λίγο την κατάσταση... Πάντως, (για το μεγάλο μιλάω κυρίως) είναι πολυ νόστιμη βασιλόπιτα και με τέλειο άρωμα... απλά πρέπει να λύσω τις αποριες μου για να είναι πετυχημένη την επόμενη φορά.

Έχουμε και λέμε... χρειάστηκε να βάλω άλλη μια κούπα αλεύρι για να γίνει η ζύμη. Αυτό έφταιγε που δεν φούσκωνε; Μήπως έπρεπε να βάλω στο τέλος το γάλα και να έβλεπα πόσο χρειαζόταν;

Θ απαντησω τουλαχιστον οπως την εφτιαξα εγω :P

Αλευρι δεν συμπληρωσα..κολλαγε λιγακι αλλα αφου φουσκωσε κολλαγε λιγοτερο :wink: ..

Εβαλα κι εγω 2 ταψακια..ενα πιο μεγαλο κι ενα πιο μικρο και φουσκωσαν και τα δυο μια χαρα...αρα δεν εχει να κανει με τα ταψια

Αλεύρι έβαλα για όλες τις χρήσεις.

Το έψησα στο πάνω κάτω στους 170 και όχι στον αέρα στους 160 γιατί δεν εμπιστεύομαι τον αέρα της κουζίνας μου (μου ρθε ένα κρύο αστείο στο μυαλό, αλλά κάνω την καρδιά μου πέτρα και δεν το λέω για να κρατήσουμε ένα επίπεδο :wink: )

Μήπως έπρεπε να κάνω ένα μεγάλο ταψί ή δύο μικρά; (για ρητορική την κόβω την ερώτηση)

Χμμ τι άλλο... αυτά νομίζω... Ριτα μου (και όποιος άλλος επιθυμεί) τα φώτα σου παρακαλώ :D

Κι εγω το μπλε εβαλα..δεν θυμαμαι ομως καθολου που το εψησα...αλλα αφου λεει αερα..ετσι θα το εκανα

Ευχαριστουμε πολυ..καθως ηταν πολυ νοστιμη και την τσακισαν ολοι (χρησιμοποιησα βεβαια λιγο λιγοτερο μαχλεπι-γλυκανισο και μαστιχα...καθως δεν τρελενομαι και πολυ γι αυτες τις γευσεις...οποτε το εφαγα κι εγω μια χαρα.)

Θ απαντησω τουλαχιστον οπως την εφτιαξα εγω :P

Αλευρι δεν συμπληρωσα..κολλαγε λιγακι αλλα αφου φουσκωσε κολλαγε λιγοτερο :wink: ..

Εβαλα κι εγω 2 ταψακια..ενα πιο μεγαλο κι ενα πιο μικρο και φουσκωσαν και τα δυο μια χαρα...αρα δεν εχει να κανει με τα ταψια

Τι λιγάκι με λες; Σαν τσιχλόφουσκα ηταν η ζύμη μου πριν βάλω το επιπλέον αλεύρι;;; :lol:

λεγκω μου με ψαχνεις διαβαζω :D

λοιπον καταρχην σιγουρα δεν επρεπε να προσθεσεις εξτρα αλευρι.οι ποσοτητες ειναι καρατσεκαρισμενες εδω και 50 χρνια μη σου πω και παραπανω απο μαμα και γιαγια :lol δεν τολμω καν να τις πειραξω θα με φανε χιχιχιχι

το ζυμαρι ναι κολλαει αλλα οσο φουσκωνει ερχεται στα ισια του.

επισης το γαλα πρεπει να ειναι εκτος ψυγειου.

για το φουρνο εγω παντα στον αερα την κανω για να φουσκωσει ομορφα αλλα γενικα συνηθως οταν δε χρησιμοπιω αερα χαμηλωνω τη θερμοκρασια της συνταγης για να εχει χρονο να φουσκωσει.εσυ την αυξησες ?

για τα ταψια δεν ξερω να σου απαντησω γιατι δε χρησιμοποιυμε ολοι τα ιδια νουμερα για αυτο και εγραψα οτι πρεπει το μειγμα να ειναι εναμιση δαχτυλο μεσα στο ταψι απο εκει και περα οσες σου βγουν .

εγω ας πουμε κανω συνηθως μια μεγαλη και μια μικροτερη.η μαμα μου ομως κανει μια τεραστιαααααα.

τελος πιστευω πως παιζει πολυ σημαντικο ρολο η ποιοτητα της μαγιας εγω συνηθως περνω απο το φουρναρη μου και ξερω οτι ειναι καλη εχει τυχει και σε μενα χρονιά που δε φουσκωσαν οσο επρεπε και τελικα αποδειχθηκε οτι εφταιγε η μαγια μιας και στη συνταγη δεν ειχα αλλαξει τιποτα.

γενικα χαιρομαι που σου αρεσε σα γευση!καθε χρονο και καλυτερη θα ειναι!!κανε και καμμια δοκιμη στο ασχετο εκτος πρωτοχρονιας να τη φατε με τον καφε σας για να ξανατσεκαρεις!!

:lol::lol:

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

γενικα χαιρομαι που σου αρεσε σα γευση!καθε χρονο και καλυτερη θα ειναι!!κανε και καμμια δοκιμη στο ασχετο εκτος πρωτοχρονιας να τη φατε με τον καφε σας για να ξανατσεκαρεις!! :lol::lol:

Μα και φυσικά θα γίνει ξανά δοκιμή, βέβαια είναι δύσκολο πρότζεκτ με τον μικρό μου ταλιμπαν αλλά θα τα καταφέρω. Δηλαδή δεν υπάρχει πρόβλημα αν κολάει εεε; Απλά είχα την εντύπωση πως άμα κολλάει δεν φουσκώνει... Θα ξαναδοκιμάσω και θα επανέλθω δριμύτερη!!! :D:D:D

Διαφημίσεις

Εμενα παλι κοντεψε να ξεχειλισει στο φουρνο απο το φουσκωμα ... Εκανα τη μιση συνταγή , ήταν μαλακή η ζύμη αλλα εβαλα το βουτυρο στο τέλος οποτε "εδεσε" . Αλλα φουσκωνε και φουσκωνε και φουσκωνε .....

Βασικα επρεπε να κανω την συνταγή που κανω για τσουρέκια που μοιαζει εξαλου και απλα να βαλω περισσοτερα μυριστικά ! Αυτη ειναι και η διαφορά του πολιτικου τσουρεκιου...

Τελος παντων ολα καλα και του χρονου καλύτερα και η πολιτικοτσουρεκοβασιλοπιτα μου εγινε ενα νοστιμότατο εκμεκ :lol:

1h5mhf3qjs8hbu8e2gto_thumb.jpg

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 11 months later...

υπάρχει ένα ζαχαρωτό που μπαίνει πάνω στη βασιλόπιτα και έχει χριστουγεννιάτικες φιγούρες και το έχουν τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής συνήθως. Ρώτησα σε κανά 2 όμως και δεν έχουν. Γνωρίζετε αν μπορώ να βρω κάπου;

• 2 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια, μήπως κάποια έχει κάνει την συνταγή την περσινή όμως της Αργυρώς? Την ψάχνω αλλά δεν τη βρίσκω και θέλω άμεσα συνταγή για να επιχειρήσω φέτος για πρώτη φορά.

Αν εχετε κάτι άλλο σε εύκολη βασιλόπιτα όμως θα το εκτιμούσα πολύ!

Στην αναζήτηση δεν βρήκα κάτι για την αργυρώ!

Κορίτσια, μήπως κάποια έχει κάνει την συνταγή την περσινή όμως της Αργυρώς? Την ψάχνω αλλά δεν τη βρίσκω και θέλω άμεσα συνταγή για να επιχειρήσω φέτος για πρώτη φορά.

Χρόνια πολλά , δεν ξέρω για την Αργυρώ αλλά για εύκολη που λες έχει μια στο In gr που είναι πανεύκολη απο την Τήνο νομίζω απλά δεν μπορώ να ανοίξω για να σου κάνω attach:rolleyes:

μαριλού μου έχω το βιβλίο της που την έχει μέσα

τώρα όμως έχω την μικρή στα πόδια μου

μολις μπορεσω θα στην ανεβάσω!!

Διαφημίσεις

• 11 months later...

Κοριτσια γεια σας,

Χρονια Πολλα και Καλη Χρονια ευχομαι σε ολες σας.

Θα ηθελα αν εχει καποια τη συνταγη για τη συγκεκριμενη βασιλοπιτα.

Την εκανα περυσι και ηταν τελεια αλλα δεν την σημειωσα για να την εχω.Προσπαθησα να τη βρω αλλα δεν τα καταφερα και δεν μου ανοιγει και η σελιδα που εχει βαλει το kalamaraki.

Αν την εχει καποια θα ημουν ευγνωμων.

Ευχομαι υγεια και να φυγει γρηγορα το 2010 που ηταν παρα πολυ ασχημο και δυσκολο(τουλαχιστον για μενα)και να ερθει ενα ευτυχισμενο,δημιουργικο και χαρουμενο 2011!!!

Διαφημίσεις

Καλα εισαι φοβερη!!!

Δεν ηξερα οτι η Αργυρω εχει φτιαξει δικο της site.

Σέυχαριστω παρα πολυ.

Πολυ ευχαριστως να σου στειλω βασιλοπιτα και μακαρι να σου τυχει και το φλουρι μας!!!

Εχουμε και πολυ καλο δωρακι για τον τυχερο:wink:!!!

Καλη Χρονια!!!

Χρόνια πολλά , δεν ξέρω για την Αργυρώ αλλά για εύκολη που λες έχει μια στο In gr που είναι πανεύκολη απο την Τήνο νομίζω απλά δεν μπορώ να ανοίξω για να σου κάνω attach:rolleyes:

Πραγματι...

Oχι μονο πανευκολη ειναι και εκπληκτικα νοστιμη...Super, σας λεω!!!!:lol:

Για δειτε την κι αυτη λοιπον...

http://agro.in.gr/recipes/recipe/?rpid=2017

Καλα εισαι φοβερη!!!

Δεν ηξερα οτι η Αργυρω εχει φτιαξει δικο της site.

Σέυχαριστω παρα πολυ.

Πολυ ευχαριστως να σου στειλω βασιλοπιτα και μακαρι να σου τυχει και το φλουρι μας!!!

Εχουμε και πολυ καλο δωρακι για τον τυχερο:wink:!!!

Καλη Χρονια!!!

στο μοίρασμα "αφιέρωσε" ένα σε μένα και αν μου τύχει το φλουρί πες το μου...θα περιμένωωωω:mrgreen:

καλά να περάσετε:D:D:D

gNrhp2.png

Καλή χρονιά!!!

Εγώ έκανα [ 1η φορά στη ζωή μου ] βασιλόπιτα , και διαβάζοντας όλο το ποστ αποφάσισα να κάνω τη συνταγή της Ριτα79

Είναι καταπληκτική !

Πανεύκολη , γευστικότατη και αρέσει σε όλους!!!

Να σημειώσω ότι την έκανα λίγη ώρα πριν φύγουμε για το χωριό , και το σκηνικό είχε ως εξής Εγώ στη θέση του συνοδηγού και αγκαλιά τη βασιλόπιτα και οοολο το αυτοκίνητο να μοσχομυρίζει

Ο μικρός από το 1ο 20" αρχίζει να γκρινιάζει [ συνήθως αρχίζει τη γκρίνια μετά τη 1η ώρα ]

Βρε γιατί κλαίει ? τι θέλει ? βάζουμε gummy bear μήπως ηρεμίσει αλλά τίποτα , έτσι αλλάζω θέση και κάθομαι πίσω με τη βασιλόπιτα αγκαλιά και το μικρό να ηρεμεί και να μου δείχνει τη βασιλόπιτα ! Έτσι λοιπόν κατάλαβα ότι ήθελε να φάει ! [του έσπασε τη μύτη ]

Μέχρι να φτάσουμε ο μικρός μασούλαγε

Ρίτα79 ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!

• 11 months later...

Πως και πως περιμένω την αυριανή μέρα !!!

Γιατί ???

Γιατί θα κάνω την υπέροχη βασιλόπιτα της Ρίτας ! για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά !

Καλή χρονιά να έχουμε

xmas_gki_029.gif

Ρίτα79 ευχαριστώ για την υπέροχη συνταγή!!!

Αργησα λιγο αλλα τωρα ειδα αυτες τις απαντησεις :lol:

Πως και πως περιμένω την αυριανή μέρα !!!

Γιατί ???

Γιατί θα κάνω την υπέροχη βασιλόπιτα της Ρίτας ! για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ και να είσαι καλά !

Καλη χρονια!!Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!!!!!!!!!!!!!!Και του χρονου με υγεια!!!

Αλλη μια προταση μου για πραγματικα αναλαφρη και φοβερη Βασιλοπιτα-κεικ αυτη τη φορα, ειναι αυτη.Δοκιμαστε τη

http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4179&Itemid=49

HKTLp3.pngNQ8bp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...