Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπεμπα 6 μηνων κανει το σωμα τοξο και εναν ηχο σα να λαχανιαζει

Recommended Posts

Μανούλες καλησπερα! Ειμαι νεα μαμα και εχω μια μπεμπα 6 μηνων! Η μπεμπα μου λοιπον απο 3-4 μηνων σχεδον οταν την βαζαμε ανασκελα εκανε το κορμακι της τοξο σηκωνε το κεφαλακι της ψηλα κοιταζε το ταβανι και εκανε εναν ηχο σα να λαχανιαζει.. Εβγαλα απειρα βιντεο και το συζητησα με την παιδιατρο μας και δεν την ανησυχησε καθολου αλλα εγω αγχωνομουν και ανησυχουσα.. Οταν εγινε 5 μηνων αρχισε να το κανει πιο εντονα, δεν υπηρχε περιπτωση να ειναι ανασκελα και να μην το κανει.. Πλεον 6 μηνων συνεχιζει να το κανει και εγω εχω τρελαθει.. Πηγαμε και σε αλλον παιδιατρο και μας ειπε οτι ισως ειναι ΓΟΠ  και γενικα το μωρο ειναι μια χαρα αλλα και αυτο δεν μπορω να το καταλαβω καθως δεν το κανει μονο μετα απο γευματα αλλα καθε φορα που ειναι ανασκελα.. Σκεφτομαι να παω σε παιδονευρολογο.. Το θεωρειται υπερβολη; Η οικογενεια μου και ο αντρας μου με κοροιδευουν και μου λενε να αφησω το μωρακι ησυχο και οτι ειναι ολα καλα αλλα εμενα με ενοχλει να μην ξερω γιατι το κανει αυτο και τι ειναι ακριβως.. Δεν μπορω να χαρω το μωρακι μου, διαβαζω στο ιντερνετ και βρισκω ενα σωρο ασχημα πραγματα που θα μπορουσαν να ειναι, σπασμοι, συνδρομα κτλ. και τρελενομαι.. Αν καποια μανουλα εχει παρομοια εμπειρια θα ηθελα να την ακουσω.. Παρακαλω για την βοηθεια σας! <3<3

ΥΓ1. Αφου παρατηρησα την συγκεκριμενη αντιδραση καθομουν και παρατηρουσα οτιδηποτε εκανε η μπεμπα.. Βγαζει συνεχεια την γλωσσα εξω, καποιες φορες κανει ενα τρεμουλο στα χερια, δεν μπαμπαλιζει ακομη μονο κανει α,ε. Επισης καποιες φορες κανει σα να σφιγγεται-μουγκρίζει για αρκετη ωρα. 
 Αλλα κατα τα αλλα εχει φυσιολογικη αναπτυξη, σωστο βαρος και υψος, ειναι κοινωνική, γυριζει μπρουμυτα ανασκελα, προσπαθει να μπουσουλησει,  γελαει, εχει βλεμματικη επαφη κτλ

ΥΓ2. Ευχαριστω τις μανουλες που μπηκαν στον κοπο να διαβασουν ολο το σεντονι μου:)

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Kate*Rina είπε:

Μανούλες καλησπερα! Ειμαι νεα μαμα και εχω μια μπεμπα 6 μηνων! Η μπεμπα μου λοιπον απο 3-4 μηνων σχεδον οταν την βαζαμε ανασκελα εκανε το κορμακι της τοξο σηκωνε το κεφαλακι της ψηλα κοιταζε το ταβανι και εκανε εναν ηχο σα να λαχανιαζει.. Εβγαλα απειρα βιντεο και το συζητησα με την παιδιατρο μας και δεν την ανησυχησε καθολου αλλα εγω αγχωνομουν και ανησυχουσα.. Οταν εγινε 5 μηνων αρχισε να το κανει πιο εντονα, δεν υπηρχε περιπτωση να ειναι ανασκελα και να μην το κανει.. Πλεον 6 μηνων συνεχιζει να το κανει και εγω εχω τρελαθει.. Πηγαμε και σε αλλον παιδιατρο και μας ειπε οτι ισως ειναι ΓΟΠ  και γενικα το μωρο ειναι μια χαρα αλλα και αυτο δεν μπορω να το καταλαβω καθως δεν το κανει μονο μετα απο γευματα αλλα καθε φορα που ειναι ανασκελα.. Σκεφτομαι να παω σε παιδονευρολογο.. Το θεωρειται υπερβολη; Η οικογενεια μου και ο αντρας μου με κοροιδευουν και μου λενε να αφησω το μωρακι ησυχο και οτι ειναι ολα καλα αλλα εμενα με ενοχλει να μην ξερω γιατι το κανει αυτο και τι ειναι ακριβως.. Δεν μπορω να χαρω το μωρακι μου, διαβαζω στο ιντερνετ και βρισκω ενα σωρο ασχημα πραγματα που θα μπορουσαν να ειναι, σπασμοι, συνδρομα κτλ. και τρελενομαι.. Αν καποια μανουλα εχει παρομοια εμπειρια θα ηθελα να την ακουσω.. Παρακαλω για την βοηθεια σας! <3<3

ΥΓ1. Αφου παρατηρησα την συγκεκριμενη αντιδραση καθομουν και παρατηρουσα οτιδηποτε εκανε η μπεμπα.. Βγαζει συνεχεια την γλωσσα εξω, καποιες φορες κανει ενα τρεμουλο στα χερια, δεν μπαμπαλιζει ακομη μονο κανει α,ε. Επισης καποιες φορες κανει σα να σφιγγεται-μουγκρίζει για αρκετη ωρα. 
 Αλλα κατα τα αλλα εχει φυσιολογικη αναπτυξη, σωστο βαρος και υψος, ειναι κοινωνική, γυριζει μπρουμυτα ανασκελα, προσπαθει να μπουσουλησει,  γελαει, εχει βλεμματικη επαφη κτλ

ΥΓ2. Ευχαριστω τις μανουλες που μπηκαν στον κοπο να διαβασουν ολο το σεντονι μου:)

Νομίζω ότι ήδη το έχεις ψάξει αρκετα Κ αφού δεν έχεις βρει κάτι ανησυχητικό ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει κάτι άλλο. Η γοπ δεν χρειάζεστε πάντως να έχει φάει εκείνη την ώρα για να την ενοχλεί.  

Όπως Κ να έχει αφού δεν σου λένε για κάτι οργανικο σε τόσο μικρό μωρό δεν μπορείς να κάνεις κάτι.  

Πιστεύω πως αν ήταν κάτι παθολογικό κάποιος από τους γιατρούς θα το είχε αναγνωρίσει. 

Nα πω την αλήθεια, δεν καταλαβαίνω τι σε παραξενεύει. Σαν να μην της αρέσει το ανάσκελα και να θέλει σιγά σιγά να καθήσει, να την πάρετε αγκαλιά κλπ ακούγεται, όπως όλα τα μωράκια.

Καλησπερα. Αρχικα να σου πω οτι ειμαι μανουλα ενος αγοριου 8,5 μηνων. Γεννηθηκε με καποια προβληματακια τα οποια σιγα σιγα ξεπερνιουνται. Ομως 1,5 μηνων ξεκινησε να κανει κατι τρεμουλα αριστερο χερι και ποδι με φουλ συνειδηση το τραβηξα βιντεο και η παιδιατρος μου ειπε να παω σε παιδονευρολογο. Η αρχικη διαγνωση ηταν καλοηθεις μυοκλονια που μετα τον 6 μηνα φευγει ειναι λογω του ανωριμου νευρικου συστηματος και ξεπερνιεται. Ηρεμησα, ομως μετα  αυτα τα σταματησε και αρχισε να σφιγγεται την ωρα του θηλασμου το τραβηξα βιντεο το εστειλα στον γιατρο και μας ειπε πιθανον εστιακη επιληψια καναμε 24ωρο εγκεφαλογραφημα και ηταν οντως αυτο. Ξεκινησαμε αγωγη και παμε πολυ καλα κανουμε και φυσικοθεραπειες και ο μικρος μου ειναι ζωηρος λεει τα δικα του κανει κουπεπε χαιρεταει και κανει και παλαμακια. Γελαει παρα πολυ και ξεκινησε να σηκωνεται ορθιος. Γνωμη μου ειναι να πας και σε εναν παιδονευρολογο διοτι και κατι να ειναι οσο πιο γρηγορα το αντιμετωπισεις τοσο το καλυτερο!!! Ελπιζω να μη σε αγχωσα ευχομαι ολα να πανε καλα με το μωρακι σου και να ακους το ενστικτο σου και προς Θεου μην κοιτας στο ιντερνετ κ γω αυτο εκανα και ειχα τρελαθει. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...