Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σίδηρος?Πότε τον ξεκινάμε???

Recommended Posts

Έχω ένα άγχος γιατί μου είπε ο γιατρός μου να μην ξεκινήσουμε ακόμα σίδηρο ενώ της κολητής μου της τον είχε ξεκινήσει ο γιατρός της από το δεύτερο μήνα παρόλο που έχει καλό αιματοκρίτη όπως και εγώ προ εγκυμοσύνης αλλά δεν μπορώ να βρω τις εξετάσεις που τον έγραφαν ξεκάθαρα....έχω τις εξετάσεις τώρα του Ικα αλλά δεν το βλέπω κάπου είναι λίγο στα κινέζικα βέβαια η γενική αίματος(αν καμμία έχει κάνει αιματοκρίτη στο Ικα και ξέρει πως το αναφέρουν ας μου πει)....εσάς πότε σας τον ξεκίνησαν? Η αλήθεια είναι ότι δεν νοιώθω καμμία αδυναμία ή κάτι τέτοιο ώστε να έχω ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά έναν φόβο τον έχω... περισσότερο για το μωρό μην πάθει τίποτα.

sjCrp3.png

Διαφημίσεις

Να κάνεις ότι σου είπε ο γιατρός. Το μωρό μπορεί να πάθει πολλά από έλλειψη σιδήρου και δεν παθαίνει τίποτα αν πάρεις λίγο παραπάνω.

Το φιλικό οξύ που πολλοί γιατροί το δίνουν και πριν την εγκυμοσύνη βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν. Μην πέσεις στην παγίδα να συγκρίνεις τις εξετάσεις σου και τις οδηγίες του γιατρού με τις φιλενάδες σου. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική

στην πρώτη εγκυμοσύνη το άρχισα κάπου στα μέσα του 4ου μήνα, στην τωρινή εγκυμοσύνη το άρχισα αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η εγκυμοσύνη..η ίδια γιατρός...το σύνηθες είναι φυλλικό οξύ αμέσως και σίδηρος και το ασβέστιο αργότερα

Εγώ ξεκίνησα άμμεσα φυλλικό οξύ ... πριν ένα μήνα ασβέστιο (επειδή του ανέφερα ότι δεν έχω καμμία σχεση με τα γαλακτοκομικά) αλλά σίδηρο όχι...τώρα θα ξαναπάω αρχές του χρόνου που θα κλείνω τον 4ο άρα να υποθέσω ότι αφού υπάρχουν και άλλοι γιατροί που δεν τον ξεκινάνε από την αρχή μάλον δεν συντρεχει λόγος ανησυχιάς???!!!

sjCrp3.png

Διαφημίσεις

Καλημερα, εμενα μου ειπε ο γιατρός οτι σιδηρο και ασβέστιο απο τον 3ο μήνα και μετά, στην αρχή δε χρειάζεται κάτι απο αυτά παρα μονο το φυλλικό οξύ..

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Εγώ είχα ξεκινήσει από τον δεύτερο μήνα φυλλικό οξύ και σίδηρο επειδή είναι δίδυμα. Μέχρι στιγμής έχω αυξήσει τη δόση από ένα χαπάκι σε 3 και πάλι δεν επαρκούν. Ασβέστιο δεν παίρνω, δεν μου αρέσει, έχω αλλάξει όλες τις μάρκες, αλλά πίνω 2 ποτήρια γάλα το πρωί και άλλα δύο το βράδυ για να ισορροπήσω λίγο την κατάσταση.

Anna_ath, κι εμένα σίδηρο και ασβέστιο μου είπε να ξεκινήσω στις 11 εβδομάδες εγκυμοσύνης, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μη συγκρίνεις τι κάνει ο γιατρός της κολλητής σου, δεν ξέρουμε με τι κριτήρια κρίνουν πότε θα δώσουν σίδηρο.

Ας πούμε στη δική μου κολλητή που έμεινε εγκυος στον 1 χρόνο μετά το πρώτο της παιδάκι, της έδωσε αμέσως σίδηρο ενώ στην 1η εγκυμοσύνη της είχε δώσει πολύ αργότερα.

Μην αγχώνεσαι, οι γιατροί χειρίζονται -ως οφείλουν- κάθε περίπτωση διαφορετικά.

UmGGp3.png

Έχω ένα άγχος γιατί μου είπε ο γιατρός μου να μην ξεκινήσουμε ακόμα σίδηρο ενώ της κολητής μου της τον είχε ξεκινήσει ο γιατρός της από το δεύτερο μήνα παρόλο που έχει καλό αιματοκρίτη όπως και εγώ προ εγκυμοσύνης αλλά δεν μπορώ να βρω τις εξετάσεις που τον έγραφαν ξεκάθαρα....έχω τις εξετάσεις τώρα του Ικα αλλά δεν το βλέπω κάπου είναι λίγο στα κινέζικα βέβαια η γενική αίματος(αν καμμία έχει κάνει αιματοκρίτη στο Ικα και ξέρει πως το αναφέρουν ας μου πει)....εσάς πότε σας τον ξεκίνησαν? Η αλήθεια είναι ότι δεν νοιώθω καμμία αδυναμία ή κάτι τέτοιο ώστε να έχω ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά έναν φόβο τον έχω... περισσότερο για το μωρό μην πάθει τίποτα.

Αιματοκρίτης ονομάζεται το ποσοστό του όγκου του αίματος που καταλαμβάνεται από τα ερυθροκύτταρα, δηλαδή η εκατοστιαία αναλογία ερυθρών αιμοσφαιρίων ανά μονάδα όγκου αίματος. Συντομογραφείται ως ΗΤ, HCT, PCV (packed cell volume, δηλ. «συμπιεσμένος όγκος κυττάρων») ή και EVF (erythrocyte volume fraction, δηλ. «κλασματικός όγκος ερυθροκυττάρων»).

Οι φυσιολογικές τιμές κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρο στο 45%, και πιο συγκεκριμένα σε 40-52% για τους άνδρες και σε 36-48% για τις γυναίκες. Οι τιμές μπορούν να διαφοροποιούνται από εργαστήριο σε εργαστήριο και, παράλληλα, ανάλογα με την ηλικία του εξεταζόμενου.

Προέλευση: http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82

νατ-λεφτ υπάρχει και σε χάπια ασβέστιο .... εγώ επειδή δοκίμασα 2 υδατοδιαλυτά αλλά τα ένοιωθα πολύ ξινά για τα γούστα μου(και υποσυνείδητα ξέχναγε και το μυαλό και δεν τα έπινα) μου έδωσε σε μορφή χαπιών που έχει και βιταμίνη D για καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό(αυτό μου το πε η φαρμακοποιός) είναι βέβαια λίγο μεγάλα τα χάπια αλλά είναι σαφέστατα καλύτερα από το ρόφημα!!!

sjCrp3.png

Διαφημίσεις

νατ-λεφτ υπάρχει και σε χάπια ασβέστιο .... εγώ επειδή δοκίμασα 2 υδατοδιαλυτά αλλά τα ένοιωθα πολύ ξινά για τα γούστα μου(και υποσυνείδητα ξέχναγε και το μυαλό και δεν τα έπινα) μου έδωσε σε μορφή χαπιών που έχει και βιταμίνη D για καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό(αυτό μου το πε η φαρμακοποιός) είναι βέβαια λίγο μεγάλα τα χάπια αλλά είναι σαφέστατα καλύτερα από το ρόφημα!!!

κάνε ένα κόπο να μου πεις ποια είναι, ευχαριστώ :D (έχω δοκιμάσει μασώμενα, υδατοδιαλυτά, χαπάκια new dicalet και μπλιαξ δεν θέλω κανένα)

νατ-λεφτ πολύ με βοήθησες με τις συντομογραφίες!!!!!!! 40 έχω ή μάλον είχα πριν ένα μήνα....χαμηλό δεν μοιάζει μάλλον φυσιολογικό το κόβω.

sjCrp3.png

Καλημερα, εμενα μου ειπε ο γιατρός οτι σιδηρο και ασβέστιο απο τον 3ο μήνα και μετά, στην αρχή δε χρειάζεται κάτι απο αυτά παρα μονο το φυλλικό οξύ..

Παρομοιως

Άννα και στα υπόλοιπα κορίτσια καλημέρα,

Εγώ σήμερα έκλεισα αισίως τον τρίτο μου μήνα :lol: και ο γιατρός μου δεν μου έχει δώσει τίποτα από συμπληρώματα.

Έχω ακούσει ότι το πρώτο τρίμηνο αν δεν συντρέχει και λόγος δεν είναι απαραίτητα τα συμπληρώματα.

Και εγώ θα σε συμβούλευα να μην συγκρίνεις την εγκυμοσύνη σου με καμία άλλη εγκυμοσύνη γιατί όπως τα μωράκια μας είναι μοναδικά έτσι και οι εγκυμοσύνες μας είναι μοναδικές.

Φιλία :)

Ράνια.

Διαφημίσεις

κάνε ένα κόπο να μου πεις ποια είναι, ευχαριστώ :D (έχω δοκιμάσει μασώμενα, υδατοδιαλυτά, χαπάκια new dicalet και μπλιαξ δεν θέλω κανένα)

Βρε nat-left εγώ παίρων το Mega-Calcium σε αναβράζων, και μου αρέσει τόσο πολύ, που δεν το ξεχνάω με τίποτα...είναι σαν λεμονάδα...μήπως να το δοκίμαζες (αν δεν το έχεις ήδη δοκιμάσει!!!)

anna_ath Εμένα η γιατρός μου μου είχε πεί μετά τις 20 εδομάδες, όχι νωρίτερα

z4X6p2.png

νατ-λεφτ πολύ με βοήθησες με τις συντομογραφίες!!!!!!! 40 έχω ή μάλον είχα πριν ένα μήνα....χαμηλό δεν μοιάζει μάλλον φυσιολογικό το κόβω.
!

Με 40 αιματοκρίτη τι να τον κάνεις τον σίδηρο βρε φιλενάδα!!!

Δώσε λίγο και σε μάς!:lol:

Μην ανησυχείς, όχι απλά μια χαρά είναι ο αιματοκρίτης σου, αλλά καλύτερα δε γίνεται!!! Καλή συνέχεια!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Νοιώθω ήδη μεγάλη ανακούφιση με όσα μου γράψατε!Δεν συγκρίνω την εγκυμοσύνη μου με άλλες απλά ως πρωτάρα δεν ξέρω πότε και τι πρέπει να κάνω....άλλαξα και γιατρο πρόσφατα και παρόλο ότι με κάνει να νοιώθω καλά έχω και μια ανασφάλεια μήπως κάτι παραλείψει!

sjCrp3.png

Εγώ δεν έχω πάρει καθόλου σίδηρο παρά μόνο Pregnacare συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει σίδηρο, φολικό οξύ και διάφορες βιταμίνες και έχω αιματοκρίτη 36 και σίδηρο 93. Ο γιατρός μου είπε ότι δεν χρειάζεται και ότι δεν είναι καλό να παίρνεις χωρίς να το έχεις πραγματικά ανάγκη (μου ανέφερε και κάτι μελέτες, έρευνες κλπ. αλλά δε θυμάμαι λεπτομέρειες). Αντίθετα και μένα η κολλητή μου παίρνει σίδηρο και 3-4 άλλα χάπια από την αρχή της εγκυμοσύνης της και χωρίς να έχει ιδιαίτερο πρόβλημα απ΄ότι μου λέει, τι να πω... είναι καθαρά θέμα γιατρού τελικά....

Γεια σας κορίτσια!

Κι εγώ από τον δεύτερο μήνα παίρνω 2 gyn-tardyferon/ημέρα που είναι σίδηρος και φιλικό οξύ. Βέβαια παρόλο που τα παίρνς καθημερινα, ο σίδηρος μου έχει φτάσει στο 30...ο γιατρος μου είπε να μην αυξήσουμε την δόση...τι να πω...προσπαθω να τρώώ φαγητά με σίδηρο και πίνω καθημερινά ένα χυμό πορτοκάλι με το πρωινό χάπι...

Μήπως έχετε να προτείνετε κάτι?

T9oHp3.png

Eπειδή πάντα είχα αναιμία, με παρακολουθούσε αιματολόγος. Αυτός μου είχε πει ότι οι τιμές του σιδήρου δεν έχουν καμία σημασία, μιας και κάθε μέτρηση είναι διαφορετική (δλδ μπορεί τώρα να έχεις 30 και να ξανακάνεις μέτρηση σε μια ώρα και να έχεις 100, λέμε τώρα). Αυτό που πρέπει να παρακολουθείς είναι η φεριτίνη, ουσιαστικά είναι η αποθήκη του οργανισμού σε σίδηρο, αυτή είναι ουσιαστικά η χρήσιμη πληροφορία.

Όσο για τη διατροφή, τα χάπια σιδήρου μου έλεγε να τα πίνω με πορτοκαλάδα (όπως πολύ καλά κάνεις κι εσύ) και φυλλικό οξύ. Από φαγητά: κόκκινο κρέας, συκώτι (δεν επιτρέπεται όμως τώρα στην εγκυμοσύνη), φακές, σπανάκι, μπρόκολο. Α, επίσης σημαντικό, μετά το φαγητο δεν πρέπει να τρώς γλυκο, γιατί καταστρέφεται ο σίδηρος που παίρνεις από την τροφή.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Eπειδή πάντα είχα αναιμία, με παρακολουθούσε αιματολόγος. Αυτός μου είχε πει ότι οι τιμές του σιδήρου δεν έχουν καμία σημασία, μιας και κάθε μέτρηση είναι διαφορετική (δλδ μπορεί τώρα να έχεις 30 και να ξανακάνεις μέτρηση σε μια ώρα και να έχεις 100, λέμε τώρα). Αυτό που πρέπει να παρακολουθείς είναι η φεριτίνη, ουσιαστικά είναι η αποθήκη του οργανισμού σε σίδηρο, αυτή είναι ουσιαστικά η χρήσιμη πληροφορία.

Όσο για τη διατροφή, τα χάπια σιδήρου μου έλεγε να τα πίνω με πορτοκαλάδα (όπως πολύ καλά κάνεις κι εσύ) και φυλλικό οξύ. Από φαγητά: κόκκινο κρέας, συκώτι (δεν επιτρέπεται όμως τώρα στην εγκυμοσύνη), φακές, σπανάκι, μπρόκολο. Α, επίσης σημαντικό, μετά το φαγητο δεν πρέπει να τρώς γλυκο, γιατί καταστρέφεται ο σίδηρος που παίρνεις από την τροφή.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Φεριτινη δεν ξέρω πόσο έχω...συμπεριλαμβάνεται στη γενική αίματος? Αυτό για το γλυκό δεν το ήξερα...θα το έχω υπόψη μου!

Ευχαριστώ ξανά!

T9oHp3.png

Όχι, η φεριτίνη ειναι ορμονική εξεταση, δεν περιλαμβάνεται στη γενική αίματος, θα πρέπει να τη ζητήσεις να στη γράψουν επιπλέον για να την κανεις, θα στο πρότεινα πάντως την επόμενη φορά που θα κάνεις εξετάσεις, δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. Καλή συνέχεια!

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Όχι, η φεριτίνη ειναι ορμονική εξεταση, δεν περιλαμβάνεται στη γενική αίματος, θα πρέπει να τη ζητήσεις να στη γράψουν επιπλέον για να την κανεις, θα στο πρότεινα πάντως την επόμενη φορά που θα κάνεις εξετάσεις, δεν έχεις και τίποτα να χάσεις. Καλή συνέχεια!

Οκ θα ζητήσω να την κάνω την επόμενη φορά.

Ευχαριστώ και πάλι.

Καλη συνέχεια και σε σένα!!

T9oHp3.png

Γιατρός δεν είμαι αλλά ψάχνομαι με τον υπολογιστή γενικότερα καθότι η δουλειά μου, χαίρομαι που σε βοήθησα. Μια χαρά 40 αιματοκρίτης!! (αν και θα πέσει μέσα στην εγκυμοσύνη - μη φοβηθείς)

Ευχαριστώ για τη συνταγή!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...