Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μετα την εμβρυομεταφορα,συμπτωματα

Recommended Posts

1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

Πρέπει να είσαι ψύχραιμη και ήρεμη γιατί έχεις ακόμα δρόμο μπροστά σου (κοντά στους 8 μήνες).

Είσαι έγκυος και έχεις δύο μωράκια στην κοιλιά σου που μεγαλώνουν, κατανοώ το άγχος σου όμως προσπάθησε να μην κάνεις αρνητικές σκέψεις.

Προσωπικά θα σου πω πως δεν χάρηκα ούτε λεπτό της εγκυμοσύνης μου καθώς είχα μία μόνιμη ανασφάλεια και ένα συνεχόμενο άγχος, το μοναδικό βράδυ που κοιμήθηκα καλά ήταν η παραμονή της γέννας μου , έλεγα πως αφού έφτασα εδώ θα πάρω το παιδί μου στα χέρια μου. Πέρασα τους 7 από τους 9 μήνες στο κρεβάτι, σε ακινησία, έβγαινα μόνο για να πάω στον γιατρό, και να σκεφτείς πως ήμουν και τυχερή που τουλάχιστον σηκωνόμουν για τουαλέτα γιατί υπάρχουν και εγκυμοσύνες που δεν επιτρέπεται ούτε αυτό. Όλα αυτά θα περάσουν, με υπομονή, επιμονή θα περάσουν, και τα καλύτερα είναι μπροστά και σε περιμένουν.

@kotsifikosΜολις εγινες ο ηρωας μου!7 μηνες κρεβατι βρε θηριο?ΗΡΩΑΣ!προσκυνω απλα...εγω ηδη εχω αρχισει και τα παιζω.Ηδη σημερα σκεφτομουν πως θα κανω μπανιο,καθως εχω πολυ μακρυα μαλλια & ενα μισαωρο το θελω μονο γι αυτα...Σιγουρα  δεν πρεπει να απογοητευομαστε ομως λυγιζεις..Εμενα τωρα με πηρε ο γιατρος να με ρωτησει πως ειμαι και ξαφνικα μου ειπε να παω στον δικο του αιματολογο που συνεργαζεται!Αλλο εγκεφαλικο!Δεν του ειπα ουτε τι ουτε γιατι..Εγω πηγαινω στην κυρια Τσεκουρα στο Ελενα,δεν εχω παραπονο και ενας λογος που πηγα εκει μετα απο ψαξιμο ηταν και το οικονομικο.Τωρα δε θελω να αλλαξω αιματολογο!Τι να του πω???Θα σκασω απο το αγχος μου πια...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

5 ώρες πρίν, Μαρακι2901 είπε:

Κοριτσια μου συγγνωμη που χαθηκα αλλα η ψυχολογια μου ειναι χαλια.Πηγα για υπερηχο,ειδαμε 2 σακους με 2 καρδουλες να χτυπανε.Ολα καλα ειπε ο γιατρος,πολυ ξεκουραση και ηρεμια.Ομως μετα απο 2 μερες,ξανα αρχισε το καφε στο σκουπισμα..Αλλο κλαμα εγω.Πηγα εδω στην επαρχια στο νοσοκομειο να κανω υπερηχο παλι,να δω εαν συμβαινει κατι..Ολα καλα στον υπερηχο,ο γυναικολογος του νοσοκομειου,μου ειπε τυχαινει να υπαρχει αυτο το καφε,εφ οσον ολα πανε καλα και να μενω ξαπλωμενη τις περισσοτερες ωρες χωρις να κουραζομαι και να κανω τιποτα.Μια εβδομαδα ειμαι ξαπλα,εχω τη μαμα μου ευτυχως που βοηθαει.Παω μονο τουαλετα και αντε να παω στον καναπε να ξαπλωσω για αλλαγη.Ομως ενω 3 μερες τωρα δεν ειχα καθολου καφε,σημερα,παλι αρχισε...Δεν μπορω κοριτσια μου,ειλικρινα δεν εχω χαρει ουτε 1 λεπτο,φοβαμαι τοσο πολυ..Τι ειναι αυτα τα καφε,εφ οσον ολα πανε καλα?μεχρι προτινος τουλαχιστον..Τωρα με εχει πιασει παλι να παω εδω στο νοσοκομειο να κανω παλι υπερηχο..Φοβαμαι:(Παιρνω ηδη 3 utrogestan 200 & 1 ενεση prolutex καθε μερα.Εχω απογοητευτει,δεν εχω γελασει ουτε 1 μερα..

Την περίοδο της εγκυμοσύνης μου έλεγα ότι θα βρίσω πολύ άσχημα οποιονδήποτε μου πει τη γνωστή ατάκα  "η εγκυμοσύνη είναι η ομορφότερη περίοδος της γυναίκας". Δεν ησύχασα στιγμή. Το χειρότερο με εμάς που συλλάβαμε με εξωσωματική είναι ότι μπαίνουμε στη διαδικασία της εγκυμοσύνης ήδη κουρασμένες, ανασφαλείς και συχνά απαισιόδοξες. Άρα ο χρόνος μέχρι την επίτευξη του στόχου είναι πάααρα πολύς.

Για την ιστορία θα σου πω ότι είχα καφέ υγρά καθημερινά για 3 εβδομάδες στην αρχή (7η - 9η εβδομάδα) τα οποία μια μέρα απλώς σταμάτησαν και δεν ξαναείδα τίποτα μέχρι να γεννήσω. Ο γιατρός κουλ, συμβαίνει συχνά μου είπε, εγώ πάλι σαν την τρελή. Στη συνέχεια προέκυψαν ουρολοιμώξεις, σταφυλόκοκκος, συσπάσεις ακινησία από τον 6ο έως τη γέννα και διάφορα μικρότερα θεματάκια, τα περισσότερα των οποίων τείνω να πιστεύω πιά ότι πυροδοτήθηκαν και από την απίστευτα κακή ψυχολογία και το φόβο που μου έριχναν το ανοσοποιητικό.

Θέλει ψυχραιμία και υποστήριξη από τους γύρω. Μείνε όσο πιο ήρεμη γίνεται και άκου το γιατρό σου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

πρίν από 46 λεπτά , Anna3011 είπε:

Την περίοδο της εγκυμοσύνης μου έλεγα ότι θα βρίσω πολύ άσχημα οποιονδήποτε μου πει τη γνωστή ατάκα  "η εγκυμοσύνη είναι η ομορφότερη περίοδος της γυναίκας". Δεν ησύχασα στιγμή. Το χειρότερο με εμάς που συλλάβαμε με εξωσωματική είναι ότι μπαίνουμε στη διαδικασία της εγκυμοσύνης ήδη κουρασμένες, ανασφαλείς και συχνά απαισιόδοξες. Άρα ο χρόνος μέχρι την επίτευξη του στόχου είναι πάααρα πολύς.

Για την ιστορία θα σου πω ότι είχα καφέ υγρά καθημερινά για 3 εβδομάδες στην αρχή (7η - 9η εβδομάδα) τα οποία μια μέρα απλώς σταμάτησαν και δεν ξαναείδα τίποτα μέχρι να γεννήσω. Ο γιατρός κουλ, συμβαίνει συχνά μου είπε, εγώ πάλι σαν την τρελή. Στη συνέχεια προέκυψαν ουρολοιμώξεις, σταφυλόκοκκος, συσπάσεις ακινησία από τον 6ο έως τη γέννα και διάφορα μικρότερα θεματάκια, τα περισσότερα των οποίων τείνω να πιστεύω πιά ότι πυροδοτήθηκαν και από την απίστευτα κακή ψυχολογία και το φόβο που μου έριχναν το ανοσοποιητικό.

Θέλει ψυχραιμία και υποστήριξη από τους γύρω. Μείνε όσο πιο ήρεμη γίνεται και άκου το γιατρό σου. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Να αγιασει το στομα σου!Σα να εισαι μεσα στο μυαλο μου,δεν εχω να πω τιποτα αλλο!Τα ειπες ολα...Εμενα η μαμα μου εννοειται με καταλαβαινει περισσοτερο απο ολους,δεν εχω αδερφια.Ο αντρας μου πανω που λεω με καταλαβαινει,οσο μπορει & αυτος μου πεταει ενα:πως κανεις ετσι ουτε η 1η εισαι ουτε η τελευταια,η ταδε ηταν εγκυος και πηγαινε στα χωραφια η αλλη ταδε δουλευε 12 ωρες ορθια & θελω ν αυτομαστιγωθω μετα:evil:Πω πω γολγοθα ανεβηκες και εσυ ρε παιδακι μου:-xΜπραβο σου ομως που το παλεψες.Εμενα στερεψαν νωρις τα αποθεματα.Απο το μεσημερι δεν εχω ξανα δει τιποτα στο σκουπισμα,οοοοομως πριν κανα 2 ωρο δεν ενιωθα καλα,σα να εβραζα & εβαλα θερμομετρο,τσουπππ να σου & ο πυρετουλης 37.7:shock:Χωρις αιμαχωρις πονο,τιποτα,απλα ηρθε να κανει εντυπωση.Κρατηστε με λιποθυμαω λεω.Γιατρο δεν παιρνω τετοια ωρα λεω,παω νοσοκομειο εαν δεν πεσει.Παιρνω ενα ντεπον αναβραζον,βαζω και κομπρεσες με ξυδι,μια ιδρωνα μια κρυωνα μια εσκαγα...τωρα πριν 5 λεπτα ηταν 36.5.θα ξενυχτησω φυσικα αγκαλια με το θερμομετρο.ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ..Δεν εχω ψυχολογια πλεον και οσο και να προσπαθω δεν υπαρχει κατι θετικο να με κανει να νιωσω καλα.Ειμαι σιγουρη οτι θα αποβαλω,θα παω για υπερηχο και θα μου πουν παλι,λυπαμαι αλλα δεν υπαρχει καρδιακη λειτουργια.Μπορει να ακουγομαι χαζη και αχαριστη...αλλα ειλικρινα ο φοβος πλεον υπερισχυει μακραν της χαρας και της αισιοδοξιας.Μακαρι ολες οι γυναικες να εχουν τη δυναμη και το κουραγιο να παλευουν καθε δυσκολια,εγω δυστυχως καπου εδω παρεδωσα....Θα μιλησω και με το γιατρο το πρωι φυσικα να του αναφερω για τον πυρετο,να δω τι θα μου πει...

10 hours ago, Μαρακι2901 said:

@kotsifikosΜολις εγινες ο ηρωας μου!7 μηνες κρεβατι βρε θηριο?ΗΡΩΑΣ!προσκυνω απλα...εγω ηδη εχω αρχισει και τα παιζω.Ηδη σημερα σκεφτομουν πως θα κανω μπανιο,καθως εχω πολυ μακρυα μαλλια & ενα μισαωρο το θελω μονο γι αυτα...Σιγουρα  δεν πρεπει να απογοητευομαστε ομως λυγιζεις..Εμενα τωρα με πηρε ο γιατρος να με ρωτησει πως ειμαι και ξαφνικα μου ειπε να παω στον δικο του αιματολογο που συνεργαζεται!Αλλο εγκεφαλικο!Δεν του ειπα ουτε τι ουτε γιατι..Εγω πηγαινω στην κυρια Τσεκουρα στο Ελενα,δεν εχω παραπονο και ενας λογος που πηγα εκει μετα απο ψαξιμο ηταν και το οικονομικο.Τωρα δε θελω να αλλαξω αιματολογο!Τι να του πω???Θα σκασω απο το αγχος μου πια...

Ήρωας?? όχι καθόλου, δεν νιώθω έτσι, έκανα απλά αυτό που χρειάζονταν, όπως κάνεις και εσύ τώρα, δες το σαν ευκαιρία για ξεκούραση. Καταλαβαίνω την ψυχολογία σου στο 100% ειλικρινά. Να σκέφτεσαι πως έχεις κάνει το μεγαλύτερο και το πιο δύσκολο βήμα, έμεινες έγκυος, τώρα θέλει πολυ πολύ υπομονή.

Για τον αιματολόγο πες του γιατρού σου ότι δεν θέλεις τώρα να αλλάξεις, μην πιέζεις τον εαυτό σου να κάνεις κάτι που δεν θες.

5 hours ago, Μαρακι2901 said:

.Δεν εχω ψυχολογια πλεον και οσο και να προσπαθω δεν υπαρχει κατι θετικο να με κανει να νιωσω καλα.Ειμαι σιγουρη οτι θα αποβαλω,θα παω για υπερηχο και θα μου πουν παλι,λυπαμαι αλλα δεν υπαρχει καρδιακη λειτουργια.Μπορει να ακουγομαι χαζη και αχαριστη...αλλα ειλικρινα ο φοβος πλεον υπερισχυει μακραν της χαρας και της αισιοδοξιας.Μακαρι ολες οι γυναικες να εχουν τη δυναμη και το κουραγιο να παλευουν καθε δυσκολια,εγω δυστυχως καπου εδω παρεδωσα....Θα μιλησω και με το γιατρο το πρωι φυσικα να του αναφερω για τον πυρετο,να δω τι θα μου πει...

Θα σου το πω με κάθε καλή πρόθεση και χωρίς διάθεση κριτικής, αυτή τη τακτική δεν θα σε βοηθήσει καθόλου, οι σκέψεις που κάνεις επίσης επιβαρύνουν πολυ την κατάσταση σου. Γιατί έχεις δεδομένο πως θα αποβάλλεις? γιατί αυτή η μαυρίλα ?Επειδή έχεις καφέ σταγόνες? ξέρεις πόσες εγκυμοσύνες δίνουν τελειόμηνα μωρά με αίμα - όχι καφέ σταγόνες,  επειδή ανέβασες δέκατα ?(μέσα στον καύσωνα και εγώ αν βάλω θερμόμετρο 37+ θα έχω).  Σου είπα έχεις μεγάλη ανηφόρα ακόμα να ανέβεις, κράτα δύναμη και κουράγιο, έχεις ήδη εξαντλήσει τον εαυτό σου με τις σκέψεις που κάνεις. Αν δεν πιστεύεις εσύ πως αυτά τα μωρά ήρθαν για να μείνουν τότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Ειμαι καινουργια κοριτσια διαβαζω διαβαζω μερες τωρα κ δεν αντεξα σημερα.22 του μηνος εκανα εμβρυομεταφορα την παρασκευη 3/7 ειναι να κανω τη β χοριακη εγω ομως δεν αντεξα ρην εβδομη μερα εκανα τεστ εγκυμοσυνης αρνητικο φυσικα νωρις αλλα δε σταματησα εκει σημερα εκανα κ αλλο κ παλι αρνητικο κ με εχει παρει λιγο απο κατω,απο συμπτωματα μπνο την πρωτη βδομαδα ψιλοπονους περιοδου κατι κραμπουλες τιποτα ιδιαιτερο υπο κανονικες συνθηκες ουτε θα τα παρατηρουσα νομιζω ειναι ηπια.εχω ομως πολυ πρησμενη κοιλια βεβαια μπορει να ειανι κ τα φαρμακα κ πι ενεσεις.δε ξερω κοριτσια μου δεν περνανε οι μερες εχω χασει τον υπνο μου δε ξερω το να σκεφτω.βαλαμε 2 εμβρυα 3 ημερων παρα πολυ καλα αισιοδοξος ο εμβρυολογος κ ο γυναικολογος δεν ειχαμε κανενα προβλημα γονιμοτητας απλα εχω χασει τις σαλπιγγες εγω παλιοτερα.ειναι καμια αλλη σε αυτη τη φαση με εμενα?

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, Μαρακι2901 είπε:

Να αγιασει το στομα σου!Σα να εισαι μεσα στο μυαλο μου,δεν εχω να πω τιποτα αλλο!Τα ειπες ολα...Εμενα η μαμα μου εννοειται με καταλαβαινει περισσοτερο απο ολους,δεν εχω αδερφια.Ο αντρας μου πανω που λεω με καταλαβαινει,οσο μπορει & αυτος μου πεταει ενα:πως κανεις ετσι ουτε η 1η εισαι ουτε η τελευταια,η ταδε ηταν εγκυος και πηγαινε στα χωραφια η αλλη ταδε δουλευε 12 ωρες ορθια & θελω ν αυτομαστιγωθω μετα:evil:Πω πω γολγοθα ανεβηκες και εσυ ρε παιδακι μου:-xΜπραβο σου ομως που το παλεψες.Εμενα στερεψαν νωρις τα αποθεματα.Απο το μεσημερι δεν εχω ξανα δει τιποτα στο σκουπισμα,οοοοομως πριν κανα 2 ωρο δεν ενιωθα καλα,σα να εβραζα & εβαλα θερμομετρο,τσουπππ να σου & ο πυρετουλης 37.7:shock:Χωρις αιμαχωρις πονο,τιποτα,απλα ηρθε να κανει εντυπωση.Κρατηστε με λιποθυμαω λεω.Γιατρο δεν παιρνω τετοια ωρα λεω,παω νοσοκομειο εαν δεν πεσει.Παιρνω ενα ντεπον αναβραζον,βαζω και κομπρεσες με ξυδι,μια ιδρωνα μια κρυωνα μια εσκαγα...τωρα πριν 5 λεπτα ηταν 36.5.θα ξενυχτησω φυσικα αγκαλια με το θερμομετρο.ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ..Δεν εχω ψυχολογια πλεον και οσο και να προσπαθω δεν υπαρχει κατι θετικο να με κανει να νιωσω καλα.Ειμαι σιγουρη οτι θα αποβαλω,θα παω για υπερηχο και θα μου πουν παλι,λυπαμαι αλλα δεν υπαρχει καρδιακη λειτουργια.Μπορει να ακουγομαι χαζη και αχαριστη...αλλα ειλικρινα ο φοβος πλεον υπερισχυει μακραν της χαρας και της αισιοδοξιας.Μακαρι ολες οι γυναικες να εχουν τη δυναμη και το κουραγιο να παλευουν καθε δυσκολια,εγω δυστυχως καπου εδω παρεδωσα....Θα μιλησω και με το γιατρο το πρωι φυσικα να του αναφερω για τον πυρετο,να δω τι θα μου πει...

Και εγώ μοναχοπαίδι είμαι και με τη μαμά μου πολύ κοντά μου. Εκεί κυρίως απευθυνόμουν και εγώ για να πάρω δυνάμεις και να μιλήσω για τους φόβους μου. Και για μένα ο άντρας μου, παρόλο που είμαστε πολύ δεμένοι, ένιωθα σε εκείνη τη φάση πως δε με πολυκαταλάβαινε. Τελικά όμως όπως το σκέφτομαι, μου έκανε καλό που συχνά με γείωνε και δε χαμπάριαζε ιδιαίτερα όταν γινόμουν drama queen. Νομίζω ότι έβαζε τα πράγματα στις σωστές του διαστάσεις γιατί βλέποντας το τώρα από απόσταση, σαφώς παραλογιζόμουν με τις φοβίες μου και τα ορμονικά μου.

Μη λες ότι στέρεψαν τα αποθέματά σου. Είσαι ακόμα σε σοκ λόγω της νέας κατάστασης. Εγώ θυμάμαι ότι μετά τις πρώτες βδομάδες και βλέποντας πια την κατάσταση να σταθεροποιείται άρχισα να πείθομαι από μόνη μου ότι όλα θα πάνε καλά. Ακόμα και όταν μου είπε ο γιατρός να κάνουμε αμνιοπαρακέντηση εγώ θεωρούσα δεδομένο ότι το παιδάκι μου είναι μια χαρά και όλα θα πάνε τέλεια. Αλλαγή πλεύσης. 

Τα δέκατα παίζει να είναι και ψυχολογικά. Σε φάσεις έντονου στρες και ανησυχίας ανέβαζα και εγώ. Προσπάθησε να χαλαρώσεις όσο μπορείς και κάνε όμορφες σκέψεις. Επίσης μη θεωρείς ότι δεν έχεις δύναμη. Οι ορμόνες μιλάνε, θα το δεις.

Καλησπέρα σε όλες! Έκανα την έμβρυομεταφορά την Πέμπτη , 2 βλαστοκυστες των 5 ημερων. Παίρνω utrogestan & Ivor , 4 cyclacur, salospir, filicin, prezolon, glucofage & utrogestan κολπικά. Σήμερα ένιωσα τσιμπήματακια χαμηλά στην κοιλιά, ίσως από τα φάρμακα. Ο γιατρός συνέστησε να μείνω σπίτι ήρεμα 3-4 μερουλες και αναμένουμε. Count down! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...