Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβληματα με την οικογενεια στον απο πανω οροφο

sweety**

Recommended Posts

καλησπερα ρας,

μενω στο ενοικιο αρχικα,ισογειο και απο πανω μενει αλλη μια οικογενεια!

το προβήμα ειναι το εξης:τα νερα που τρεχουν απο το μπαλκονι της οταν το πλενει τρεχουν στο δικο μου και γινεται μουσκεμα.

επισης αυτη εχει μπαλκονι πανω απο το παραθυρο της κουχζινας μου. οποτε μια μερα  το ειχα ανοιχτο και βλεπω νερα μεσα προν τον νεροχυτη στην κουζινα,ολο το μπαλκονι λουτσα,γλιστραει και το παιδι και πεφτει ανασκελα(ειχε και πολυ αερα και μου το εφερνε ολο το νερο)βγαινω εξω με πολυ καλη διαθεση να της πω οτι ξερω γω το νερο λιγο να προσεχει καπως...και αρχισε να με ειρωνευτεται οτι τα νερα πανε κατω και οχι πανω,και οτι αυτη στο μπαλκονι της δεν εχει σιφονι να περνει τα νερα κατω και επισης δεν εχει υψωματακι στο μπαλκονι ωστε να κραταει τα νερα ειναι μια ευθεια δλδ ...και της λεω μεχρι να βρουμε μια λυση λιγο με προσοχη γτ μου επεσε και το παιδι περιττο να πω οτι με εβρισε και μου ειπε το παιδι μου και γω να μπουμε μεσα και να κανουμε μουγκα και οτι προβλημα εχω στον ιδιοκτητη..εκεινη την στιγμη τσαντιστηκα το λεω στον ιδιοκτητη...μου λεει δεν φτιαχνω τπτ εγω,ναι αλλα του λεω νομιζω μεσα στο ενοικιο ειναι και το μπαλκονι,αν δεν μπορω να βγαινω γτ να το πληρωνω?και του λεω τοτε αν ειναι να σας δινω και γω αυτα που λεει το συμβολαιο και οχι τα σιν 100 μαυρα...μ αυτα και με αυτα μετα απο λιγες μερες λεει οτι το εφτιαξε...σημερα το μπαλκονι παλι μουσκεμα...απο οτι καταλαβα αφου λεει αυτος οτι το εφτιαξε τοτε σημαινει οτι αυτη πλενει τα καγκελα με το λαστιχο(επειδη εμενα σε πολυκατοικια στον 3ο τα καγκελα τα πλεναμε με πανακι ποτε λαστιχο). τι άλλο μπορω να κανω?αυτη δεν περνει απο λογια και ουτε μπορω να βγαινω στην γειτονια να ξεκατινιαζομαι με την καθε μια κατωτερου επιπεδου...από την αλλη ουτε το παιδι μπορω να κρατησω κλεισμενο διοτι μπορει και ξεκλειδωνει την μπαλκονοπορτα...

Διαφημίσεις

Αρχικά δε  θα πίστευα ότι το έφτιαξε παρόλο που το είπε,αλλά ας υποθέσουμε ότι το έφτιαξε,συνήθως υπάρχουν κάποιοι κανονισμοί σε κάθε πολυκατοικία,εγώ εμένα σε οικοδομή που δεν είχε σιφονια στα μπαλκόνια και δεν επιτρέποταν να τα πλύνεις με λάστιχο,αν η κυρία δεν θέλει να καταλάβει ότι ενοχλούν τα νερά που ρίχνει είναι λίγο δύσκολο να βγάλετε άκρη 

Αχ μεγάλη υπόθεση ο καλός γείτονας, δες την θετική πλευρά, δεν είναι δικό σου, είσαι στο ενοίκιο και οποτε θες φεύγεις.

Πέρα από αυτό δες τον κανονισμό της πολυκατοικίας και χρησιμοποίησε αυτό. Πες της πως αν ξαναρίξει νερά στο μπαλκόνι σου και πέσει το παιδί σου θα κάνεις μήνυση, (και κάνε ) γιατί αυτό είναι πολύ επικίνδυνο!

Καταρχήν γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα μας αντιδρούμε κατάλληλα και καλυτερα.  Αρχικά εφόσον μένετε σε πολυκατοικία ο καθενας  πρέπει να ακολουθεί κανόνες που να μην απειλούν την υγεία τον υπολοίπων. Φαντάσου να άφηνες τα σκουπίδια μέχρι να μαζέψουν ποντίκια...Δεν κανουμε οτι μας καπνισει. Μπορεις να διαβασεις τον αστικο κωδικα να κατατοπιστεις. Μπορείς να απευθυνθείς στο ιδιοκτήτη και να του ζητήσεις να σας βάλει τέντα η να βάλει την τάξη με την από πάνω νοικαρισα. Πολλά συμβολαια έχουν τον όρο ότι "Ο μισθωτής είναι υποχρεωμένος να κάνει καλή χρήση του μισθίου, διαφορετικά ευθύνεται με 
αποζημίωση για φθορές και βλάβες που έγιναν στο μίσθιο απ’αυτόν ή το προσωπικό του, εκτός 
απ’αυτές που προέρχονται από τη συνηθισμένη χρήση. Ακόμα έχει χρέος να διατηρεί το μίσθιο 
καθαρό και να χρησιμοποιεί αυτό κατά τρόπο που να μην θίγει καθόλου την ησυχία, την υγεία, 
εργασία, ασφάλεια και τα χρηστά ήθη των άλλων ενοίκων της πολυκατοικίας"...Δεν ξέρω ελπίζω να σε βοηθάει κάτι από αυτά. ..

Πολύ σωστή τοποθέτηση @Fenia27. Να προσθέσω ότι όσο κι αν είναι εξοργιστική η συμπεριφορά ενός γείτονα (συμπολίτη γενικότερα) που δεν τηρεί τα αυτονόητα και αδιαφορεί για την επίπτωση των πράξεων του στους γύρω, ΔΕΝ θα ΠΡΕΠΕΙ εμείς να παρεκτραπούμε. Έτσι θα χάσουμε το δίκιο μας! Με κόσμια, ευθεία και διπλωματική συμπεριφορά, είναι πολύ πιο πιθανόν, όχι να του αλλάξουμε χαρακτήρα αλλά να καταφέρουμε να είναι πιο προσεκτικός με εμάς. Δηλαδή πχ "Καλημέρα γείτονα/γειτόνισσα! Συμβαίνει το τάδε και έχει ως αποτέλεσμα το δείνα. Ξέρω ότι δεν είχες σκοπό να δημιουργήσεις πρόβλημα. Απλώς σε ενημερώνω να το ξέρεις ότι άθελα σου προκάλεσες αυτό. Πρόσεχε σε παρακαλώ την επόμενη φορά". Με αυτόν τον τρόπο α) τον αιφνιδιάζεις με την ευγένια και την "κατανόηση" σου και β) πιο δύσκολα θα αντιδράσει εντόνως - είναι πιθανό να αναγνωρίσει το σφάλμα και να είναι πιο προσεκτικός στο εξής. Αν όχι τότε, ψύχραιμα και πάλι, ενημερώνουμε για τις υποχρεώσεις βάσει νόμου και για τις δικές μας ενέργειες αν δεν συμορφωθεί.

Δεν είναι ωραίο να περιτριγυρίζεσαι από ανθρώπους που αδιαφορούν για τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς τους (όχληση -> βάζω στο τέρμα μουσική και γουστάρω, ρύπανση -> πετάω τα μπάζα μου, στρώματα, σπασμένα τζάμια στην νησίδα/οικόπεδο... "και που να τα πάω, σιγά μην καλέσω τον Δήμο ή πληρώσω εταιρεία αποκομιδής κορόιδο είμαι", παρεμπόδιση πρόσβασης -> το αυτοκίνητο/μηχανάκι μου μπροστά στην είσοδο-έξοδο-διάβαση... "καλά δε χωράς να περάσεις!", αδιαφορία για την σωματική-ψυχική ακεραιότητα του δίπλα... "βγάζω το σκυλί μου βόλτα χωρίς λουρί σε αστική περιοχή με πυκνή ροή κόσμου, αυτό προπορεύεται ως αρχηγός της αγέλης έτοιμο για "τσαμπουκά" και εγώ καμαρώνω γιατί το σκυλί μου είναι must κι εγώ αρχηγόπουλο" κλπ).

Είναι λυπηρό και απογοητευτικό. Δεν πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί.

Διαφημίσεις

Γνωρίζω οτι σε πολυκατοικια υπάρχει καταστατικο..δυστυχως  δεν μενω σε πολυκατοικια,ειμαι εγω ισογειο και αλλη μια οικογενεια στον 1ο.δεν υπαρχουν άλλοι οροφοι απο πανω.οταν βγηκα με καλο τροπο και της το ειπα μου μιλησε πολυ ασχημα..ο ιδιοκτητης λεει οτι το εφτιαξε.τα νερα συνεχιζουν.δυστυχως λεφτα για μηνύσεις δεν υπάρχουν όπως επίσης και για μετακομίσεις,το οτι ειμαι στο ενοίκιο δεν σημαινει οτι μπορω να φευγω όποτε θέλω!ευχαριστω για τις απαντησεις σας!τουλαχιστον οτι δεν ειμαι παράλογη!

@sweety** δεν έχω νομικές γνώσεις ΟΜΩΣ δεν έχει καμία σημασία το ότι δε μένεις σε πολυκατοικία. Τα δικαιώματα (και οι υποχρεώσεις) του μισθωτή και του εκμισθωτή δεν αναιρούνται επειδή αφορά σε διπλοκατοικία. Δες κι αυτό: "Στη μίσθωση κατοικίας, αν η χρήση του μισθίου συνεπάγεται σπουδαίο κίνδυνο για την υγεία του μισθωτή ή των οικείων του που συγκατοικούν, ο μισθωτής έχει δικαίωμα να καταγγείλει τη μίσθωση χωρίς να τάξει προθεσμία, και αν ακόμη κατά τη σύναξη της μίσθωσης ή την παράδοση του μισθίου γνώριζε τις επικίνδυνες συνθήκες ή παραιτήθηκε από τα σχετικά δικαιώματά του".

Εγώ θα πρότεινα βρες έναν άλλο γείτονα (ουδέτερο πρόσωπο) μάρτυρα, βγάλε φωτό ή βίντεο της ζημιάς που γίνεται και επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη με στοιχεία. Να λύσει αυτός το θέμα, είναι συνυπεύθυνος-συνυπαίτιος εάν συμβεί κάτι... Και πάντα με ευγένια και τυπικότητα.

Επίσης

Just now, sweety** είπε:

δυστυχως λεφτα για μηνύσεις δεν υπάρχουν όπως επίσης και για μετακομίσεις,το οτι ειμαι στο ενοίκιο δεν σημαινει οτι μπορω να φευγω όποτε θέλω

Η οπτική σου είναι λάθος. Και οικονομική άνεση να υπήρχε το σωστό-το δίκαιο δεν αλλάζουν. Από την στιγμή που κατοικείς εκεί και κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του παιδιού σου, έχεις κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθείς και να απαιτήσεις τα αυτονόητα. Τέτοια θέματα σπάνια καταλήγουν σε μηνύσεις. Απλώς στην περίπτωση

σας (όπως και σε πολλές άλλες) φαίνεται πως ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...