Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Να πάω ως babyssitter στο εξωτερικό; - βοήθεια


Recommended Posts

Χαίρετε!

Είμαι 23 ετών και ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (αν ο ουρανός δεν πέσει στο κεφάλι μας ως τότε :roll:).

Ως τώρα, εργάζομαι, υπό καθεστώς μαθητείας, στο αντικείμενο μου (προϋπόθεση για τις εξετάσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος) και μετά τη δουλειά, και κάποια βράδια ή σαββατοκύριακα, προσέχω παιδάκια, πράγμα που έκανα και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, πιο περιστασιακά, βέβαια, γιατί προτεραιότητα ήταν η σχολή μου. Οι γονείς των μικρών που προσέχω τώρα, οι οποίοι έχουν γνωστούς στο μέρος που πηγαίνω, έχουν τη δυνατότητα να με προτείνουν, μάλιστα ήδη έχουν μιλήσει με αρκετά ενθουσιώδη λόγια σε φιλική τους οικογένεια που ψάχνει ελληνόφωνη νταντά επί πιο συστηματικής βάσης, με σκοπό να μάθουν και τα παιδιά καλύτερα τη γλώσσα τους.

 

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να εργαστώ, στο βαθμό που δεν εμποδίζονται οι σπουδές μου, δεν έχω μάθει να κάθομαι και τα παιδιά μου αρέσουν πολύ, δε το κάνω μόνο για τα χρήματα, έχω υπάρξει και εθελόντρια σε δομές παιδικής προστασίας χωρίς αμοιβή και αφιλοκερδώς ομαδάρχισσα σε παιδικές κατασκηνώσεις. Ομώς με τρομάζει το άγνωστο, το γεγονός ότι θα είμαι σε χώρα που δεν έχω ζήσει, όσον αφορά τυχόν ατυχήματα (ω μη γένοιτο) κλπ. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο θα ήμουν καλή στο να τους μάθω πιο συστηματικά να γράφουν και να διαβάζουν, δεδομένου του ότι, αν και έχω καλή σχέση με τη γλώσσα, θεωρητική κατεύθυνση γαρ, δεν έχω σπουδάσει παιδαγωγικά. 

 

Οι δικοί μου και οι φίλοι μου είναι πολύ θετικοί και μου λένε ότι θα τα καταφέρω σίγουρα, όπως και οι γονείς των μικρών που τώρα προσέχω, όμως φοβάμαι μήπως από την αγάπη τους και εμπιστοσύνη τους με έχουν υπερκτιμήσει.

Θα εμπιστεύοσασταν εσείς μια τέτοια περίπτωση? Θα ήθελα μια πιο αντικειμενική άποψη. Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Just now, alkmeneg said:

χιακές σπουδές στο εξωτερικό (αν ο ουρανός δεν πέσει στο κεφάλι μας ως τότε :roll:).

Ως τώρα, εργάζομαι, υπό καθεστώς μαθητεία

Αναλογα τη χώρα που θα πας, υπαρχουν εταιριες που μπορεις να γραφτείς και να σε στέλνουν για babysitting. Έτσι και οι γονεις θα εχουν εμπιστοσυνη (λογω του οτι εισαι "εγγεκριμένη" απο τη συγκεκριμένη εταιρία και εσυ θα εισαι ησυχη οτι θα πας σε σπιτι που γνωρίζει η εταιρια και οτι ζητημα δημιουργηθει θα εχεις την  εταιρια απο πισω.

Ετσι στην αρχή θα αποκτησεις και προϋπηρεσία και θα γνωρίσεις οικογενειες και θα σε συστησει η μια στην αλλη οποτε ειναι θεωρω πιο ασφαλής αυτός ο τρόπος να ξεκινήσεις!

 

Τωρα για τα μαθηματα των παιδιων δεν πιστευω οτι χρειάζεται να αγχωνεσαι, λογικά λογω των σπουδων σου μπορεις να βοηθήσεις σε μαθηματα δημοτικου

 

Με το καλό

Link to comment
Share on other sites

Έχοντας κάνει μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (Ην. Βασίλειο) , θα σου πώ ότι πρέπει πρώτα να πας να εγκατασταθείς και να δείς πως θα είναι τα πράγματα με τη σχολή σου. Εγώ είχα συνέχεια πάρα πολλές υποχρεώσεις με την σχολή , ήταν πάρα πολύ αυστηρά τα deadlines και δυο -τρεις μήνες πριν την εξεταστική περίοδο σχεδόν "ζούσαμε" με τους υπόλοιπους συμφοιτητές μου στη βιβλιοθήκη του πανεπιστημίου. Ξεκινάς σπουδές και βλέπεις.

Link to comment
Share on other sites

Εάν εργάζεσαι παράλληλα με τις σπουδές σου, συμφωνώ κ εγώ ότι ίσως θα είναι δύσκολο για σένα γιατί θα χρειαστείς να αφιερώνεις χρόνο και στις σπουδές σου και σαφώς και στα παιδιά (που θέλουν πολύυυυ χρόνο). Βέβαια, αν τα παιδιά πάνε σχολείο, τότε θα έχεις τα πρωινά σου ελεύθερα, που θα ήταν πολύ σημαντικό. Εγώ απλά ήθελα να πω, ζώντας στην Αγγλία, ότι με την κοπέλα που ήταν Αγγλίδα και πρόσεχε τον μικρό μου επειδή εργάζομαι μετά από λίγους μήνες δεν μπορούσαμε να συνεννοηθούμε (θα ξεχάσω εγώ που το μοσχάρι του παιδιού το μαγείρευε τρία τέταρτα της ώρας και πίστευε ότι είναι έτοιμο; :confused::roll:). Με την Ελληνίδα κοπέλα που έχω τώρα, που έχει μία πιο "μαμαδίστικη" ζεστασιά (χωρίς να έχει κάποια παιδαγωγική κατάρτιση) τα πάμε μια χαρά, πνέουμε στο ίδιο μήκος κύματος. Γενικώς οι ξενιτεμένοι Έλληνες, κρίνοντας τουλάχιστον από εμάς και κάποιους γνωστούς μας, ψάχνουμε Ελληνίδες ως πρώτη σκέψη γιατί νιώθουμε πιο οικεία μαζί τους νομίζω. Κ είναι δύσκολο να βρούμε. Οπότε για να απαντήσω στην ερώτησή σου: εγώ σίγουρα θα σου έδινα μια ευκαιρία. 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Εννοείται ότι οι σπουδές είναι προτεραιότητα, μιλάμε για κάποια απογεύματα και τα ΣΚ, αλλά έχετε δίκιο, πρέπει καλύτερα να το δω στην πράξη.

Χαίρομαι όμως που λέτε ότι θα δίνατε μια ευκαιρία.

Και πάλι ευχαριστώ! :)

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

22 ώρες πρίν, alkmeneg είπε:

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Εννοείται ότι οι σπουδές είναι προτεραιότητα, μιλάμε για κάποια απογεύματα και τα ΣΚ, αλλά έχετε δίκιο, πρέπει καλύτερα να το δω στην πράξη.

Χαίρομαι όμως που λέτε ότι θα δίνατε μια ευκαιρία.

Και πάλι ευχαριστώ! :)

 

 

Αν είναι οικογένεια στο εξωτερικό καιρό, διευκρίνισε ότι όντως κάτι τέτοιο ψάχνουν, γιατί σε πολλές χώρες είναι πολύ διαδεδομένη η συνήθεια των au pairs, που ουσιαστικά θα ειναι πάνω από οκτάωρο τη μέρα.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο από την αρχική συζήτηση που είχαμε (αναφέρομαι στην ιδέα της au pair), διαφορετικά δε θα το συζητούσα, όμως έχετε δίκιο, καλύτερα να το αποκλείσω πρώτα. 

 

Ευχαριστώ και πάλι που ασχοληθήκατε με τον προβληματισμό μου! :wub:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...