Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θάνατος νεογέννητου

Βασιλικη123

Recommended Posts

Καλησπέρα είμαι και εγω καινούργια στο φόρουμ και πρώτη φορά χρησιμοποιώ κάτι τέτοιο. Αυτό που μου συνέβη είναι τόσο δύσκολο και οδυνηρό που ήθελα να το γράψω ώστε να βγει από μέσα μου. Πριν ένα μήνα περίπου γέννησα ένα κοριτσάκι 3200. Με καισαρική και ραχιαία τα είδα και τα άκουσα όλα. 

Όλα καλά μου έλεγαν στο χειρουργείο μέσα, την είδα την φίλησα και έπειτα πήγε στο δωμάτιο. Μετά από αρκετή ώρα βγήκα και εγω ήταν δύσκολο το κλείσιμο μου και άργησα. Με το που πήγα στο δωμάτιο με έφτιαξαν με καθάρισαν και έπειτα μου έφεραν κοντά το κουνάει. Δεν πέρασα πολύ ώρα να ταν δέκα λεπτά,ήθελα να την χαϊδέψω.την χάιδεψα μου έπιασε το δάχτυλο και μετά...Μετά σταμάτησε να αναπνέει . Δεν ανέπνεε..την πήραν Αρίων Αρίων τόσο άγαρμπα από δίπλα μου έτρεχαν όλοι πανικόβλητοι και εγω ρωτούσα τι γίνεται... όλα καλά έλεγαν  ..η. Ρα περνούσε ..μέρα ήρθαν στο δωμάτιο ..το μωρό μας έφυγε έτσι μου είπαν... εγω ρώτησα που πήγε..?που να φανταστώ..έγινε συννεφάκι μου απάντησαν..Εκεί όλα έσβησαν... Δεν καταλάβαινα τίποτα..Ούτε που θυμάμαι κάποια πράγματα.... Το θετικό, αν υπάρχει θετικό, είναι ότι έχω άλλα δυο παιδάκια... Είναι μικρά... Προσπαθώ να σταθώ πάλι στα πόδια μου... Μα είναι δύσκολο πολύ...πάω σε ειδικό εδώ και λίγο καιρό, γιατί μόνη μου δεν μπορώ τελικά να το ξεπεράσω,... δεν ξέρω αν με βοηθάει, όμως σιγά σιγά γίνομαι καλύτερα. .. Προσπαθώ να το χωνέψω μα δνε μπορώ,.. δεν πρόλαβα ούτε να την κρατήσω στην αγκαλιά μου.. όμως δεν θα ξεχάσω, κ το πιστεύω μέσα μου... ότι με περίμενε, με περίμενε για να φύγει... πως νμπορεί να μου πήρε κάτι τόσο ιερό? Γιατί? Ποτέ δεν θα καταλάβω... έχω χάσει άλλο ένα μωρό, αγοράκι, με παλίνδρομη κύηση και το γέννησα φυσιολογικά.. Γιατί με τιμωρεί έτσι ο θεός? Γιατί? Πάντα ήθελα παιδιά... και όμως μου φέρεται έτσι,... γιατί μου την πήρε έτσι ? δεν ξέρω αν θα το ξεπεράσω, ... είναι τόσο δύσκολο... συγνώμη αν σας κούρασα, απλά ήθελα κάπως με κάποιον τρόπο να τα πω... ευχαριστώ εκ των προτέρων... πάντα θα σαι μέσα μου μπέμπα μου !!!

[έγινε μετατροπή από τα  greeklish στα Ελληνικά. ]

Kalhspera, eimai kai egw kainourgia sto forum kai prwth fora xrhsimopoiw kat tetoio. Auto pou mou sunebh einai toso duskolo kai odunhro pou hthela na to grapsw wste na bgei kati apo mesa mou. Prin enan mhna peripou gennhsa ena koritsaki, 3200. Me kaisarikh, kai raxhaia, ta eida kai ta akousa ola. Ola kala mou elegan sto xeirourgio mesa, tn eida, thn filhsa, kai epeita phge sto dwmatio. Meta apo arketh wra, bghka, kai egw, htan ligo duskolo to kleisimo mou, kai arghsa. Me to pou phga sto dwmatio, me eftiaxan me katharisan, kai epeita mou eferan konta to kounaki. Den perasa polu wra, na tan deka lepta, hthela na thn xaidepsw. Tn xaidepsa, mou epiase to daxxtylo, kai meta.....Meta stamathse na anapneei. Den anapnee.....Thn phran arwn arwn, toso agarmpa apo dipla mou....Etrexan oloi panikoblhtoi, ki egw rwtousa ti ginetai...Ola kala elegan....H wra pernouse......Meta hrthan sto dwmatio.....To mwro mas efuge....etsi mou eipan.....Egw rwthsa pou phge? Pou na fantastw.....Egine sunnfaki mou apanthsan....Ekei ola esbhsan....Den katalabaina tipta.....Oute pou thumamai kapoia pragmata....To thetiko, an uparxei thetiko, einai oti exw alla duo paidakia....Einai mikra....Prospathw na stathw pali sta podia mou...Ma einai duskolo polu....Paw se eidiko edw kai ligo kairo, giati monh mou den mporw telika na to xeperasw.....Den xerw an me bohthaei, omws siga siga ginomai kalutera....Prospathw na to xwnepsw, ma den mporw....Den prolaba oute na thn krathsw sthn agkalia mou.....Omws den tha xexasw, ki to pisteuw mesa mou...Oti me perimene...Me perimene gia na fugei.....Pws mporei na mou phre kati toso iero?Giati?POte den tha katalabw.....Exw xasei allo ena mwro, agoraki, me palindromh kuhsh, kai to gennhsa fusiologika,...Giati me timwrei etsi o Theos?Giati ? Panta hthela paidia....Ki omws mou feretai etsi......Giati mou thn phre etsi?......Den xerw an tha to xexperasw.....Einai toso duskolo......Sugnwmh an sas kourasa, apla hthela kapws me kapoion tropo na ta pw....Euxaristw ek twn protairwn..................Panta tha sai mesa mou mpempa mou!!!!!!

Διαφημίσεις

edit admin 'Εγινε μετατροπή από  greeklish στα Ελληνικά. 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Καλώς ήρθες καταρχήν στο forum και πολύ καλά έκανες και τα έβγαλες από μέσα σου.Δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πονάς κοπέλα μου και το μόνο που μπορώ να σου πω είναι κουράγιο και όντως είναι τύχη που έχεις 2 παιδάκια γιατί έχεις ένα κίνητρο να συνέλθεις γρήγορα.

Γιατί να συμβαίνουν αυτά,δεν μπορώ να καταλάβω..

Κουράγιο και υπομονή να απαλύνει ο πονος γιατί φαντάζομαι ότι δεν σβήνει ποτέ

Λυπάμαι πολύ. Δυστυχώς ξέρω τον πόνο σου.

Είναι πολύ πρόσφατο αυτό που συνέβη και δεν είναι και κάτι που χωνεύεται. Πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και την οικογένεια σου να το επεξεργαστείτε. Έκανες πολύ καλά που απευθύνθηκες σε ειδικό. Να παρατηρείς όμως αν όντως σε βοηθά. (Η πρώτη ψυχολόγος που είχα πάει εγώ ήταν εντελώς ακατάλληλη σε θέματα διαχείρισης πένθους)

Μίλα με τον ειδικό, μίλα με τον άντρα σου, μίλα με την οικογένεια σου. Ζήτα βοήθεια για τα άλλα σου παιδάκια αν τη χρειάζεσαι. Πες στους δικούς σου ανθρώπους πως νιώθεις, μην φοβάσαι να δείξεις τα συναισθήματα σου. Κάνε αυτό που νιώθεις. Μην φοβάσαι να κλαίς και να μιλάς για το παιδί σου.

Σου υπόσχομαι ότι το βάρος που τώρα σου συνθλίβει το στήθος θα μειωθεί, τα χέρια σου τα πάψουν να πονούν τόσο και σιγά σιγά το μυαλό σου θα μπορέσει να ξεμπλοκάρει. Μπορεί να σου φαίνεται απίστευτο τώρα, αλλά ο πόνος κάποια στιγμή θα γίνει ηπιότερος.

Είναι πολύ δύσκολο αυτό το ταξίδι που έχεις να κάνεις και δεν γίνεται τόσο σύντομα. Όσο περνούν οι μήνες θα τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα. 

Σου εύχομαι πολύ πολύ δύναμη.

Σκέφτηκα πολλές φορές να σου γράψω σήμερα...

Είναι πολυ σκληρό αυτο που συνέβη...

Είσαι μάνα δύο παιδιών που θα σε βοηθήσουν με τον τρόπο τους να βρεις την δύναμη να παλέψεις. Είσαι αγωνίστρια...

Διαφημίσεις

Παναγία μου..Δεν έχω λόγια..Τι πέρασες κοριτσι μου..Δε σε τιμωρεί ο Θεός, μην το σκέφτεσαι έτσι και τιμωρείς μόνη σου τον εαυτό σου. Μίλα. Σε μας, στον ειδικό, σε όποιον θες. Και όποτε θες. Τι να πω.. κουράγιο.. 

Είναι από τις στιγμές που ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι σωστό να γράψω, τι θα βοηθήσει προκειμένου να νιώσεις καλύτερα...Λυπάμαι ειλικρινά..

Κουράγιο κορίτσι μου, να παίρνεις δύναμη από τα παιδάκια σου..Δεν ξέρω τι άλλο να πω...

@Βασιλικη123 λυπάμαι απεριόριστα γι᾽αυτό που πέρασες. Βίωσα κι εγώ πρόσφατα την απώλεια του μωρού μου και καταλαβαίνω καλά πως νιώθεις. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι δεν είναι πάντα η τύχη ή ο Θεός που φταίει για ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Συχνά -και ειδικά στον χώρο της Υγείας- είναι και το ανθρώπινο λάθος που καμιά φορά μπορεί να στοιχίσει ό,τι πολυτιμότερο... την ίδια τη ζωή. Δεν ξέρω αν έχετε αποφασίσει να ψάξετε περισσότερο τι έφταιξε αλλά πιστεύω ότι κάποιες ερωτήσεις που μας βασανίζουν καλό είναι να απαντιούνται για να μπορέσουμε να βρούμε την ψυχική μας ηρεμία. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από το τι αντέχει ψυχικά ο καθένας. Για παράδειγμα στη δική μας την περίπτωση αποτανθήκαμε σε άλλους ειδικούς και επιβεβαιώσαμε ότι το μωρό μας πιθανώς να μην πέθαινε αν δεν είχε πάθει λοιμώξεις μέσα στη ΜΕΝΝ αλλά τελικά δεν κινηθήκαμε νομικά γιατί ήταν πολύ πρόωρο οπότε θα τα έριχναν όλα στην προωρότητα (όπως και έγινε σε ανεπίσημες συζητήσεις). Απλά πολλές φορές το να γνωρίζεις σε κάνει να μη βασανίζεσαι τόσο.

Και κάπου εδώ χαμηλώνω το κεφάλι μου.:cry:..το λιγότερο που μπορώ να κάνω...Πόσο λυπάμαι ειλικρινά...είναι τραγικό όλο αυτό...Ούτε καν μπορώ να το διανοηθώ...μπράβο σου κορίτσι μου που μιλάς τουλάχιστον που τα βγάζεις από μέσα σου...τα παιδάκια σου θα σου δώσουν δύναμη να προχωρήσεις ή παναγιά μαζί σου...

Διαφημίσεις

Μου ράγισε η καρδιά με αυτό που έγινε..δεν έχω λόγια είναι δύσκολο πολύ !! Σκέψου ότι έχεις δυο παιδακια που σε αγαπάνε πολύ και θα τα καταφέρεις μόνο και μόνο για εκείνα !! Πολλές φορές η ζωή είναι άδικη και σκληρή !! Είμαστε εδώ να σε ακούσουμε και να σε καταλάβουμε απόλυτα !! Πραγματικά έχεις την σκέψη μας !!

• 2 months later...

Προσπαθώ να μπω στη θέση σου..πονάει πολύ!

Στήριγμα μεγάλο τα 2 σου παιδάκια και ο σύζυγός σου.

Είσαι ευλογημένη που κατάφερες και έκανες 2 παιδάκια που άλλες ούτε που το έχουν καταφέρει.

Μπορεί ο θεός να σου έστειλε αυτή τη στεναχώρια ,ίσως για να σε δοκιμάσει αλλά εσύ μην χάνεις την πίστη σου.

Το αγγελάκι σου ,είναι σε πιο όμορφο κόσμο τώρα.

Υπομονή & κουράγιο εύχομαι.

Αχ κοπέλα μου ούτε να διανοηθω δεν θέλω τι πέρασες εσύ κ άλλες τόσες κοπέλες... Γιατί συμβαίνουν αυτά δεν ξέρω αλλά το μωράκι σου έγινε άγγελος κ θα σας προσέχει από εκεί ψηλά.. Δεν θα πω το κλισέ ότι έχεις 2 ακόμα παιδάκια γιατί πιστεύω ότι ο πόνος παραμένει πόνος είτε έχεις 1 παιδί είτε 10... Μακάρι ο χρόνος να γιατρέψει όσο περισσότερο γίνεται την ψυχή σου! @Indyla τώρα είδα ότι σου συνέβη κάτι παρόμοιο αν κ σε έχω ξανά δει στο φόρουμ.. Λυπάμαι παρά πολύ, δεν έχω λόγια!

3 ώρες πρίν, mama16 είπε:

Αχ κοπέλα μου ούτε να διανοηθω δεν θέλω τι πέρασες εσύ κ άλλες τόσες κοπέλες... Γιατί συμβαίνουν αυτά δεν ξέρω αλλά το μωράκι σου έγινε άγγελος κ θα σας προσέχει από εκεί ψηλά.. Δεν θα πω το κλισέ ότι έχεις 2 ακόμα παιδάκια γιατί πιστεύω ότι ο πόνος παραμένει πόνος είτε έχεις 1 παιδί είτε 10... Μακάρι ο χρόνος να γιατρέψει όσο περισσότερο γίνεται την ψυχή σου! @Indyla τώρα είδα ότι σου συνέβη κάτι παρόμοιο αν κ σε έχω ξανά δει στο φόρουμ.. Λυπάμαι παρά πολύ, δεν έχω λόγια!

Σ᾽ ευχαριστώ καλή μου. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα που χάνει το μωρό της πονάει πολύ. Αν το έχεις γνωρίσει και λίγο νομίζω ότι πονάει ακόμη περισσότερο. Και οι πατεράδες το ίδιο. Οπότε γενικά η συμβουλή μου είναι αν τύχει στο περιβάλλον σας να συμβεί κάτι τέτοιο, δώστε όση συμπαράσταση έχετε. Καλή χρονιά σε όλους και όλες με υγεία και ευτυχία. 

12 ώρες πρίν, Indyla είπε:

Σ᾽ ευχαριστώ καλή μου. Νομίζω ότι κάθε γυναίκα που χάνει το μωρό της πονάει πολύ. Αν το έχεις γνωρίσει και λίγο νομίζω ότι πονάει ακόμη περισσότερο. Και οι πατεράδες το ίδιο. Οπότε γενικά η συμβουλή μου είναι αν τύχει στο περιβάλλον σας να συμβεί κάτι τέτοιο, δώστε όση συμπαράσταση έχετε. Καλή χρονιά σε όλους και όλες με υγεία και ευτυχία. 

Δυστυχώς τους άντρες πολλές φορές τους ξεχνάμε κ δεν θα έπρεπε γιατί κ αυτοί πονάνε.. Εύχομαι ποτέ κανείς να μην βιώσει η ξανά βιώσει κάτι τέτοιο.. Χρόνια πολλά κοπέλα μου, καλή χρονιά με υγεία!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...