Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χρώμα ματιών μωρού

Recommended Posts

εγω εχω καστανα ανοιχτα,ο αντρας μου μελι χρωμα ματιων και ο μπεμπης μας απο τη μερα που γεννηθηκε εχει γκριζογαλανα και παρακαλαω να μεινουν ετσι!!!!!!!!!!ο μπαμπας μου και ο αδερφος μου εχουνε γαλανα του ουρανου,η μαμα μου καστανα,οπως και η πεθερα μου και ο πεθερος μου ενα απροσδιοριστο μελι-πρασινο κατι τετοιο.μακαρι να μην αλλαξουν τα ματακια του γιατι εκτος των αλλων του παει απιστευτα αυτο το χρωμα στα ματακια του!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: ο μπεμπουλης μας ειναι 4 μηνων και 7 ημερων

6Eujp3.png svAfp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 181
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Eγώ έχω καστανά μάτια και ο άντρας μου το ίδιο. Ο πατερας μου έχει ένα υπέροχο πρασινο μελί και η πεθερά μου πράσινα. Ο γιοκας μου ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει τη χρώμα ματάκια θα έχει, παρόλο που δεν τον θηλάζω, τα ματάκια του το πρωί έχουν ένα γκρίζο χρώμα και μετά όσο περνάει η μέρα γίνονται μελιά ανοιχτά. Ομως ότι χρωμα και να παραμείνουν θα είναι υπέροχος γιατί εχει δυο πονηρά ματάκια που σε κοίτάζουν και λιώνεις στη στιγμή.:-P:razz::-P:razz::-P

pontikaki τα παιδιά μας έχουν 3 ημέρες διαφορά. Να τα χαιρόμαστε τα αγοράκια μας

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

Και εγώ και ο μπαμπάς καστανά,το παιδί γαλάζια....πήρε του ΠΡΟπάππου(ο μπαμπάς της μαμάς μου τα είχε).

:D:D δεν ειμαστε οι μονοι που πηραμε απο προπαππου δλδ :D:D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Eγώ έχω καστανά μάτια και ο άντρας μου το ίδιο. Ο πατερας μου έχει ένα υπέροχο πρασινο μελί και η πεθερά μου πράσινα. Ο γιοκας μου ακόμα δεν μας έχει ξεκαθαρίσει τη χρώμα ματάκια θα έχει, παρόλο που δεν τον θηλάζω, τα ματάκια του το πρωί έχουν ένα γκρίζο χρώμα και μετά όσο περνάει η μέρα γίνονται μελιά ανοιχτά. Ομως ότι χρωμα και να παραμείνουν θα είναι υπέροχος γιατί εχει δυο πονηρά ματάκια που σε κοίτάζουν και λιώνεις στη στιγμή.:-P:razz::-P:razz::-P

pontikaki τα παιδιά μας έχουν 3 ημέρες διαφορά. Να τα χαιρόμαστε τα αγοράκια μας

8-):cool::twisted: Μετά τον χρόνο θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εμένα ο δικός μου γεννήθηκε με μπλε βαθύ έντονο. Στην πορεία έγιναν γκριζομπλέ και τώρα που είναι 14,5 μηνών έχει γκριζοπράσινα πιο σκούρα όμως από ότι τους πρώτους μήνες.

Εγώ έχω καστανοπράσινα και ο άντρας μου ανοιχτό μελί. Μάλλον συνδυασμό πήρε το καστοράκι μου.

Περίμενε και θα δείς !!!

Διαφημίσεις

Εγώ ο πατέρας μου και αδερφος μου έχουμε πράσινα μάτια και η μητέρα μου και η αδερφή μου έχουν γαλάζια. Όλοι από την οικογένεια του άντρα μου έχουν καστανά μάτια. Ο Παναγιωτάκης μου είχε πράσινα μάτια από την ώρα που γεννήθηκε και έτσι ακριβώς μείνανε. Η μπέμπα γεννήθηκε με γκρί μπλέ όπως τα περισσότερα μωρά. Τώρα πως θα εξελιχθούν δεν ξέρω. Από όλα αυτά που διάβασα παραπάνω μέλλον για καστανά πάνε.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

• 5 months later...

Για το θηλασμο σε σχεση με το χρωμα ματιων δεν ξερω...αλλα για το μεχρι ποτε μπορει ν αλλαξει το χρωμα ματιων ενος παιδιου ειναι ακομα και μετα τα 3 ΧΡΟΝΙΑ.(ξερω 2 περιπτωσεις η μια απο μπλε ωραιο εγιναν καστανα και η αλλη απο πρασινο καθαρο εγιναν πρασινο-μελι περιπου στα 4-5.)

ο γιος μου μεχρι 9 μηνων ειχε καταπρασινα κ εγιναν καστανα.επισης να πω οτι δε θηλαζε...αλλα τα παιδακια μας να ειναι καλα κ το χρωμα των ματιων δε μας νοιαζει!:D

Διαφημίσεις

Ο μπαμπας εχει πρασινα, εγω εχω μαυρα, και ο μπεμπης μπλε ασχετο δηλαδη. Μου λεγανε οτι θα αλλαξουν αλλα ειναι σταθερα μπλε μεχρι τωρα που ειναι 7 μηνων. Οταν γεννηθηκε τον πρωτο μηνα ηταν καστανα. Εμεις δεν θηλαζουμε.

βρε παιδιά τι κολλημα είναι αυτό με τα ανοιχτά μάτια???

εγω εχω γαλαζοπρασινα, η αδελφη μου πρασινα φωτεινα, ο μπαμπας μου το ίδιο, η μαμα μου είναι σαν αλφική τοσο ανοιχτο γαλάζιο, πεθερος μου γαλανος, ο κουνιάδος μου το ίδιο και μονο η πεθερα μου ο συζυγος και η κόρη μου εχουν καστανα.

Ολοι μα ολοι μου την λένε (δεν μου μοιαζει γενικά η κόρη μου μα ΚΑΘΟΛΟΥ) αλλα νιώθω πολύ άσχημα λες και το παιδί μου είναι άσχημο αφου δεν εγινε ανοιχτομάτα! Αλήθεια σας λέω!

Μα εγω τον άντρα μου τον ερωτευτηκα με καστανες ματαρες! Τι στο καλό! Η ευτυχία και το αν είαι όμορος ή ασχημος κάποιος εξαρτάται απο το χρώμα ματιών? Αϊ στο καλό θυμήθηκα τις κακεντρεχεις μπηχτές και εκνευρήστικα!!! :mad:

εγω εχω πρασινα ανοιχτα ματια και ο αντρας μου εχει σκουρα καστανα.η κορη μου μεχρι 9 μηνων ειχε πρασινα σκουρα ματια και πλεον εχει σκουρα καστανα. ο γιος μου ειχε μαυρα ματια και πλεον εχει καστανα σκουρα και αυτος, θηλασαν και τα δυο και δεν νομιζω οτι εχει σχεση με τα ματια. εγω παντως χαρηκα που τα παιδια δεν πηραν τα ματια μου γιατι ειχα στραβισμο και υπερμετρωπια αρα καλυτερα του μπαμπα και ασε τα εγγονια να κανουν πρασινο ματι....χα!χα!

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Και μενα εχει γαλαζια ματια ο μπεμπης προς το παρον οπως κι η πεθερα μου και ο αδερφος μου. Εγω εχω σκατουλι και ο ανδρας μου πρασινοσκατουλι. Η παιδιατρος μου ειπε οτι αν τα κρατησει ως τον 8ο μηνα θα μεινουν γαλαζια.

lcWup3.png

Να ξέρετε ότι το επικρατέστερο χρώμα είναι το καστανό. Εμένα ο γιος μου γεννήθηκε με γκριζογάλανα μάτια (ο άντρας μου έχει πράσινα και εγώ καστανά). Στην πορεία έγιναν πράσινα με λίγο μελί στο κέντρο και μετά τα δύο χρόνια το μελί έγινε περισσότερο και το πράσινο λιγότερο,παρόλο που η παιδίατρος μου έλεγε ότι το χρώμα οριστικοποιείται γύρω στους 6 μήνες.

4iqfp2.png?nAtPrUav

Διαφημίσεις

βρε παιδιά τι κολλημα είναι αυτό με τα ανοιχτά μάτια???

εγω εχω γαλαζοπρασινα, η αδελφη μου πρασινα φωτεινα, ο μπαμπας μου το ίδιο, η μαμα μου είναι σαν αλφική τοσο ανοιχτο γαλάζιο, πεθερος μου γαλανος, ο κουνιάδος μου το ίδιο και μονο η πεθερα μου ο συζυγος και η κόρη μου εχουν καστανα.

Ολοι μα ολοι μου την λένε (δεν μου μοιαζει γενικά η κόρη μου μα ΚΑΘΟΛΟΥ) αλλα νιώθω πολύ άσχημα λες και το παιδί μου είναι άσχημο αφου δεν εγινε ανοιχτομάτα! Αλήθεια σας λέω!

Μα εγω τον άντρα μου τον ερωτευτηκα με καστανες ματαρες! Τι στο καλό! Η ευτυχία και το αν είαι όμορος ή ασχημος κάποιος εξαρτάται απο το χρώμα ματιών? Αϊ στο καλό θυμήθηκα τις κακεντρεχεις μπηχτές και εκνευρήστικα!!! :mad:

Μια χαρά τα είπες...ο κόσμος δεν είναι να κάνει καλό αλλά συνήθως επειδή ζηλεύουν τα λένε αυτά. Πάω στοίχημα ότι η κόρη σου είναι κούκλα

4iqfp2.png?nAtPrUav

Ο άντρας μου είναι γαλανομάτης και γω έχω καστανά μάτια. Ο γιος μου γεννήθηκε με γαλανά. Είπαμε πήρε τα μάτια του μπαμπά του.Στην βάπτισή του 7,5 μηνών ήταν πράσινα. Τώρα είναι καστανά. Η μπέμπα γεννήθηκε με γαλάζια και 5,5 μηνες μετά παραμένουν έτσι. Αλλά αν δεν γίνει 1 έτους δεν προδικάζω το χρώμα γιατί την έχω ξαναπάθει(κι έχει τοσο ωραία ματάκια ο μπαμπας μας που θέλω έστω αυτή να τα έχει,μα και καστανά να είναι πάλι κουκλα θα ναι!)

Και εγω γαλανοματι παντρευτικα αλλα τα παιδια βγηκαν με καστανα ματια. Ο μεγαλος σιγουρα (πιο ανοικτα απο τα δικα μου ομως) του μικρου ειναι ακομη γκρι αλλα σκουρα οποτε καστανα τα βλεπω και αυτα..

Όταν έβγαλα τον Νικόλα από το νοσοκομείο, μια από τις νεογνολόγους έβαζε και στοίχημα ότι τα μάτια του θα έμεναν μπλε. Εν τω μεταξύ είχα βαρεθεί να τους απαντάω στην ερώτηση ποιος έχει μπλε μάτια στην οικογένεια, γιατί απλά δεν είχε κανένας!!!! Στο τέλος τους έλεγα <<ο κουμπάρος>>!!

Ο Νίκος λοιπόν μέχρι 6 μηνών είχε μπλε μάτια ή τουλάχιστον έτσι φαινόντουσαν. Μεγαλώνοντας όμως ευτυχώς άλλαξαν (και λέω ευτυχώς γιατί είχε αρχίσει και ο άντρας μου να απορεί...!!!) και τώρα πια είναι πράσινα σαν του πατέρα μου.

Δικιο εχεις!!!!!! Και μενα ολοι με ρωτανε απο που πηρε τα ματια ο μπεμπης αφου τα δικα μας δεν ειναι γαλανα και τους απανταω απο τα tzampo μπεμπε και τελειωνει εκει το θεμα.

λοιπον επειδη ρωτησα τον γιατρο μου εδωσε επιστημονικη απάντηση και μονο αυτη κρατάω πια....

ο γιος μου γεννηθηκε με γαλάζια ματια τον μαρτιο.μου ειπε ο γιατρος οτι μεχρι 1 ετους καθοριζετε το χρώμα αλλά εχει σημασια ποσο το βγαζεις στον ήλιο.Το σωμα μας εχει μελανινη κ τα ματια...οπότε οσο περισσοτερο στον ηλιο ειναι το μωρο τοσο περισσότερο σκουραίνουν....

Ο γιος μου ειναι πια 19,5 μηνων κ εχει γαλάζια ματια όπως οταν γεννηθηκε....Δεν τον εβγαζα στον ηλιο καθόλου κ τα ματάκια του παρεμειναν με το αρχικο τους χρώμα.Να σημειωσω εγω κ ο συζηγος εχουμε πράσινα!!!

Βολτιτσες πηγαιναμε καθε μερα απο οταν γεννηθηκε αλλά καπελάκια κ γυαλάκια από οταν ηταν μωρακι...γιατι ειναι κ καταξανθος οπότε ενα περισσότερο!

Επίσης τον ειχα ρωτησει οταν ηταν 6 μηνων απλά μου φαινοταν περιεργο τα ματια του...

Ραφαέλ αυτό με τον ήλιο δεν το ήξερα, αν όντως ισχύει ελπίζω να μη σκουρήνουν τα μάτια της μπουμπούς μου που έχουν ωραίο γαλάζιο χρώμα γιατί καπέλο το καλοκαίρι βάζαμε, γυαλιά ηλίου όμως όχι. Παρεπιπτόντως εγώ έχω πράσινα ματια, ο άντρας μου καστανά μελιά και η μικρή γαλάζια. Δεν ξέρω αν είναι συνδυασμός των δικών μας ή αν πήρε από τους προπάππους & προγιαγιάδες της που είχαν όλοι σχεδόν γαλανά.

λοιπον επειδη ρωτησα τον γιατρο μου εδωσε επιστημονικη απάντηση και μονο αυτη κρατάω πια....

ο γιος μου γεννηθηκε με γαλάζια ματια τον μαρτιο.μου ειπε ο γιατρος οτι μεχρι 1 ετους καθοριζετε το χρώμα αλλά εχει σημασια ποσο το βγαζεις στον ήλιο.Το σωμα μας εχει μελανινη κ τα ματια...οπότε οσο περισσοτερο στον ηλιο ειναι το μωρο τοσο περισσότερο σκουραίνουν....

Συγγνώμη αλλά αυτη η απάντηση μόνο επιστημονική δεν μου φαίνεται. :roll:

Είναι αλήθεια ότι το χρώμα των ματιών μας καθορίζεται από την ποσότητα της μελανίνης στην ίριδα, αλλά αυτό καθορίζεται γενετικά και όχι ανάλογα με την έκθεσή μας στον ήλιο. Με την ίδια λογική οι έγχρωμοι άνθρωποι έχουν περισσότερη μελανίνη στο δέρμα τους. Μήπως αν αφήσω το μωρό μου στον ήλιο, μου γίνει μαυράκι; :lol:

.....δε νομίζω τάκη....

Η μπουμπού μου, μέχρι στιγμής (γιατί θηλάζουμε κι ακόμα), έχει πάρει το δικό μου χρώμα και είναι πρασινομάτα. Ο μπαμπάς μας έχει καστανά. Γεννήθηκε με γκριζογάλανα, αλλά τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πράσινα. Δεν με νοιάζει και πολύ βέβαια αν θα μείνουν έτσι, γιατί όπως και να χει είναι μια κούκλα!!!! (χαζομαμά!!)

The love of my life....

καθοριζετε γενετικα κ ξερω λιγη βιολογια αλλά οταν το βγαζουμε στον ηλιο οντως σκουραινει...οποια θελει ας ρωτησει κ οφθαλμιατρο...

Κ οσο αναφορα για το αν ειναι επιστημονικη απάντηση ναι ειναι γιατι ο παιδιατρος ειναι επιστημονας και απο τους ψαγμένους.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...