Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έξτρα όροφος παρκοκρέβατου

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Θα χρειαστεί να έχουμε εκτός από την κούνια και κάποιο άλλο "έπιπλο" στο οποίο να κοιμάται το μωρό στην αρχή, λόγω διώροφου σπιτιού. Δεν έχουμε καταλήξει αν θα είναι κάποια καλαθούνα, λίκνο ή παρκοκρέβατο (μάλλον για λίκνο το βλέπω) αλλά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Μας έχουν χαρίσει 2 παρκοκρέβατα, κανένα όμως από τα δύο δεν είναι διώροφο. Έμαθα πως υπάρχουν όμως κάτι πρόσθετοι όροφοι που στερεώνονται με κλιπς. Έχει χρησιμοποιήσει καμία; Είναι ασφαλές; Υποτίθεται ότι τηρούν προδιαγραφές αλλά δεν μου γέμισαν το μάτι.

Διαφημίσεις

εννοεις επίπεδο; 

.. με νεογέννητο θα κουραστείς σε παρκοκρέβατο, βάλε βγάλε. 

ένα από τα δύο παρκοκρέβατα αντάλλαξέ το με ένα πορτπεμπέ !  εγώ πορτπεμπέ είχα που ήμασταν σε διόρωφο σπίτι.  Μάλιστα προσαρμοζόταν πάνω στο καρότσι, οπότε ήταν και σταθερό σε ύψος κλπ. 
αν αποφασίσεις καλαθούνα, θέλει να έχεις βάση - !

Επεξεργάστηκαν by belleblue

Ναι επίπεδο εννοούσα, στερεώνεται με κλιπς στα τοιχώματα του παρκοκρέβατου και πατάει το στρώμα πάνω, αλλά το φοβάμαι αν αντέχει.

Σκέφτομαι το λίκνο πιο πολύ, γιατί πορτ μπεμπέ δεν έχει το καρότσι που μας χάρισαν (έχει μόνο αυγό) και η καλαθούνα μου φαίνεται ότι δεν αξίζει τόσο ως αγορά συγκριτικά με λίκνο γιατί θα είναι για λιγότερο καιρό (θα δω αν υπάρχει σχετικό θέμα που συγκρίνει μεταξύ λίκνου και καλαθούνας). Απλά είπα να ρωτήσω για αυτό το επίπεδο-όροφο μπας και...

πρίν από 7 λεπτά , little lamb είπε:

Ναι επίπεδο εννοούσα, στερεώνεται με κλιπς στα τοιχώματα του παρκοκρέβατου και πατάει το στρώμα πάνω, αλλά το φοβάμαι αν αντέχει.

Σκέφτομαι το λίκνο πιο πολύ, γιατί πορτ μπεμπέ δεν έχει το καρότσι που μας χάρισαν (έχει μόνο αυγό) και η καλαθούνα μου φαίνεται ότι δεν αξίζει τόσο ως αγορά συγκριτικά με λίκνο γιατί θα είναι για λιγότερο καιρό (θα δω αν υπάρχει σχετικό θέμα που συγκρίνει μεταξύ λίκνου και καλαθούνας). Απλά είπα να ρωτήσω για αυτό το επίπεδο-όροφο μπας και...

Δεν ξέρω αν τα παρκοκρέβατα που σου χάρισαν παίρνουν τέτοια προσθήκη, το δικό μου παρκοκρέβατο ήταν εξαρχής 2 επιπέδων. Στο πάνω επίπεδο κοίμιζα το μωρό όταν πηγαίναμε για λίγες μέρες κάπου εκτός σπιτιού (σε σπίτια γιαγιάδων ή διακοπές) και η αλήθεια είναι ότι με βόλεψε αρκετά. Στερεωνόταν όντως καλά, κούμπωνε στα πλαϊνά και δεν ανησυχούσα μην πέσει το μωρό. Γενικά το χρησιμοποίησα μέχρι την ηλικία των 6-7 μηνών γιατί μετά το μωρό αρχίζει και σηκώνεται και δεν γλυτώνεις ελεύθερη πτώση...

Το ίδιο το παρκοκρέβατο πάντως είναι αρκετά βαθύ και δεν με βόλευε να το βάζω μέσα. Έπρεπε να σκύβω πολύ και επίσης δεν έφτανα καλά κάτω με κίνδυνο να μου φύγει το μωρό απ' τα χέρια.

Όμως είδα ότι τα παρκοκρέβατα που είναι σκέτα (χωρίς 2ο επίπεδο) δεν είναι τόσο βαθιά οπότε αν έχεις τέτοιο γιατί να μην το χρησιμοποιήσεις εξαρχής για τους μεσημεριανούς ύπνους του μωρού και ψάχνεις για 2ο επίπεδο;

Είναι βαθιά και τα δύο, σχεδόν στο πάτωμα. Εννοείται ότι θα έβαζα και στρώμα, οπότε θα ανέβαινε λίγο, αλλά και πάλι χαμηλά θα ήταν. Δεν ταιριάζουν σε όλα αυτοί οι πρόσθετοι όροφοι;

Διαφημίσεις

Ο επανω οροφος θεωρω ειναι ασφαλης, τουλ σε παρκο που το εχει απο την αρχη, δ ξερω για τα εξτρα. 

Δ θυμαμαι ομως για μεχρι ποια ηλικια μωρου. Η 3 η 6μ.ο μικρος κοιμοταν 1-2ωρες την ημερα εκει

Αν είναι σταθερό υποθέτω κι εγώ ότι ασφαλές θα είναι (δεν έχω δει). Η απορία είναι για τους έξτρα γιατί ουσιαστικά είναι ένα πανί που πιάνει με κάτι κλιψάκια στα τοιχώματα και πατάει επάνω το στρώμα (αν γράψετε στο google "δεύτερος όροφος για παρκοκρέβατο" θα τα δείτε. Παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να βρω συνδυασμό λέξεων που να βγάζει αποτελέσματα για να δω πώς είναι! :-P )

πρίν από 2 λεπτά , little lamb είπε:

Αν είναι σταθερό υποθέτω κι εγώ ότι ασφαλές θα είναι (δεν έχω δει). Η απορία είναι για τους έξτρα γιατί ουσιαστικά είναι ένα πανί που πιάνει με κάτι κλιψάκια στα τοιχώματα και πατάει επάνω το στρώμα (αν γράψετε στο google "δεύτερος όροφος για παρκοκρέβατο" θα τα δείτε. Παιδεύτηκα αρκετά μέχρι να βρω συνδυασμό λέξεων που να βγάζει αποτελέσματα για να δω πώς είναι! :-P )

Καπως ετσι επιανε κ ο δικος μας

Κ στο δικό μας παρκοκρεβατο ο πάνω όροφος έμπαινε κ έβγαινε, ήταν πάρα πολύ σταθερός, είχαμε βάλει κ στρώμα κ η μικρή μου την έβγαλε εκεί μέχρι 6 μηνων που πιανοταν να σηκωθεί οπότε κ βγήκε τελείως. Νομίζω όλα έτσι ειναι κ μετά όταν το αφαιρεις γίνονται πάρκα. Είναι αδύνατον να βάζεις κ να βγάζεις το νεογέννητο χωρίς αυτο. 

Διαφημίσεις

16 ώρες πρίν, little lamb είπε:

Είναι βαθιά και τα δύο, σχεδόν στο πάτωμα. Εννοείται ότι θα έβαζα και στρώμα, οπότε θα ανέβαινε λίγο, αλλά και πάλι χαμηλά θα ήταν. Δεν ταιριάζουν σε όλα αυτοί οι πρόσθετοι όροφοι;

Μάλλον εγώ δεν το γνώριζα ότι υπάρχουν πρόσθετοι όροφοι και προσαρμόζονται σε όλα τα παρκοκρέβατα γιατί το δικό μου εξαρχής ήταν έτσι. Απλά αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι κάποια παρκοκρέβατα είναι πιο φαρδιά και άλλα πιο στενά. Μήπως δεν κάνουν οι πρόσθετοι όροφοι για όλα τα παρκοκρέβατα τελικά.

12 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Καπως ετσι επιανε κ ο δικος μας

Και το δικό μας επίσης.

Γενικά όμως δεν μου αρέσει η ιδέα να κοιμάται τόσες ώρες το μωράκι στο παρκοκρέβατο, εκτός κι αν του βάλεις κανονικό στρώμα (δεν ξέρω αν οι διαστάσεις είναι ίδιες) όπως στη κούνια. Μήπως να έβαζες ένα λίκνο με το στρωματάκι του τελικά;

Επεξεργάστηκαν by elemaxi

Εννοειται με εξτρα στρωμα το παρκο σαν κρεβατι.ειχαμε σκοπο να το χρησιμοποιουμε πολυ λογω πατρικων κ εξοχικου, απο το πρωτο παιδι, αν κ δ χρησιμοποιηθηκε οσο θα θελαμε λογω συνκοιμησης

Αν βρεις στρώμα που να εφαρμόζει καλά και σωστά τότε φαντάζομαι δεν έχεις θέμα. Η αλήθεια είναι ότι το παρκοκρέβατο αποτελεί πιο οικονομική λύση από το λίκνο και κάνεις και απόσβεση γιατί θα το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον και σαν πάρκο, ενώ το λίκνο σε 6 μήνες το μαζεύεις. 

Το λίκνο δεν έχεις εγγύηση ότι θα βγάλει εξάμηνο καν. Να σκέφτεσαι ότι μπορεί, ανάλογα το μωρό, να είναι και τρίμηνο. Ο ένας μου γιος 3-4 μηνών ερχόταν σε καθιστή θέση μόνος. Σπάνιο μεν, αλλά όχι και ανήκουστο, αν έχεις ένα μωρό πολύ κινητικό, δε θα κάνεις απόσβεση.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...