Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

γκρινιαζει,δεν μπορω να καταλαβω γιατι

Recommended Posts

καλησπερα σας!ο μικρος μου ειναι 12 μηνων!απο μωρο γκρινιαζει γενικα πολυ!τελευταια ομως παρατηρω το εξης..τον κραταει η μαμα μου 5 μερες την εβδομαδα γιατι εργαζομαι!!εχω παρατηρησει οτι οταν ειναι μονος του μαζι μου γκρινιαζει πολυυυυυ και μπορει να τρεχει σε ολο το σπιτι και να κλαιει να προσπαθω να δω γτ κανει ετσι και να μην ηρεμει.καποιεσ φορεσ ξερω οτι το επιασε πανικος επειδη εν τον αφησα να παρει κατι πχ να ανοιξει καποιο ντουλαπι η να παρει εναν φορτιστη κινητου.το θεμα μου ειναι οτι ηταν ειναι στην μαμα μου ολη την ωρα παιζει,κλαιει πολυ λιγο μονο αν νυσταζξει,και αν παει να παρει κατι η μητερα μου του το περνει και αυτος απλα της χααμογελαει!!τι συμβαινει ?κανω κατι εγω λαθος με το παιδι?? 

Διαφημίσεις

πρίν από 58 λεπτά , sweety** είπε:

καλησπερα σας!ο μικρος μου ειναι 12 μηνων!απο μωρο γκρινιαζει γενικα πολυ!τελευταια ομως παρατηρω το εξης..τον κραταει η μαμα μου 5 μερες την εβδομαδα γιατι εργαζομαι!!εχω παρατηρησει οτι οταν ειναι μονος του μαζι μου γκρινιαζει πολυυυυυ και μπορει να τρεχει σε ολο το σπιτι και να κλαιει να προσπαθω να δω γτ κανει ετσι και να μην ηρεμει.καποιεσ φορεσ ξερω οτι το επιασε πανικος επειδη εν τον αφησα να παρει κατι πχ να ανοιξει καποιο ντουλαπι η να παρει εναν φορτιστη κινητου.το θεμα μου ειναι οτι ηταν ειναι στην μαμα μου ολη την ωρα παιζει,κλαιει πολυ λιγο μονο αν νυσταζξει,και αν παει να παρει κατι η μητερα μου του το περνει και αυτος απλα της χααμογελαει!!τι συμβαινει ?κανω κατι εγω λαθος με το παιδι?? 

Μήπως η γιαγιά αντιδρά πιο ήρεμα ή/και με μεγαλύτερη συνέπεια;

Μάλλον είναι ο τρόπος του να σου παραπονεθεί ότι του λείπεις. Πολλές αγκαλιές, παιχνίδι, να του μιλάς κ να μην το μαλώνεις κ όσο είσαι μαζί του να ασχολείσαι μαζί του κ όχι να κάνεις δουλειες για να αναπληρώσετε το χαμένο χρόνο που από ότι φαίνεται του χρειάζεται.

2 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Είναι ο τρόπος του για να σου τραβήξει τη προσοχή γιατί έτσι ξέρει πως ασχολησε μαζί του με τον οποιοδήποτε τρόπο .!!!

Κάτι βασικό ότι δε θέλουμε να περνούν τα παιδιά δε τα έχουμε στο οπτικό τους πεδίο για να υπάρχουν όσο γίνεται λιγότερες απαγορεύσεις κ το μωρό να κινείται ελεύθερα στον χορό ..

Προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με θετικό τρόπο κ όχι με αρνητικό όταν θέλει να πάρει κάτι που εσύ δεν θες αποσπασε του τη προσοχή με κάτι άλλο κ παρτου αυτό που κρατάει .. να έχεις ένα με δύο ντουλάπια με πράγματα που δεν είναι επικυνδινα πχ λεκάνες ώστε να ξέρει ότι εκεί μπορεί να το ανοίξει κ να παίξει ελεύθερα ..κ προσπάθησε να αφιερώνεις όσο ποιο πολύ χρόνο μπορείς παίζοντας μαζί του χωρίς να κάνεις κάτι άλλο για να νιώθει ότι η μαμά του είναι εκεί !!!!!

On 12/14/2018 at 6:49 PM, ΑΡΓΚ said:

Μήπως η γιαγιά αντιδρά πιο ήρεμα ή/και με μεγαλύτερη συνέπεια;

πιο ηρεμα σιγουρα αντιδρα!με μεγαλυτερη συνεπεια τι εννοεις?

Διαφημίσεις

Κι έμεινα που ειναο 6 μηνών κάνει έτσι !! Μπορεί πχ όλη μέρα να γκρινιάζει να παίρνω την μαμα μου να της λέω να έρθει να με βοηθήσει λίγο για να πάρω μια ανάσα και μόλις έρχεται αυτή να είναι ήσυχος σαν Παναγίτσα !!! Εγώ ακόμα δεν έχω επιστρέψει στην δουλειά και θεωρούσα ότι ίσως βαριέται μαζί μου στο σπίτι και η εναλλαγή προσώπων τον ηρεμεί αλλά αφού το κάνει και σε σένα τότε ίσως είναι ότι βλέπουν ότι έτσι τραβάνε την προσοχή μας !! Δεν φταις εσυ σε κάτι μην στεναχωριέσαι !!! 

4 ώρες πρίν, sweety** είπε:

πιο ηρεμα σιγουρα αντιδρα!με μεγαλυτερη συνεπεια τι εννοεις?

Ξέρει ας πούμε ότι η γιαγιά όταν έχει πει Όχι, είναι πάντα Όχι, ενώ με τη μαμά, αν επιμείνει αρκετά κάτι μπορεί να αλλάξει;

3 hours ago, Evouni said:

Κι έμεινα που ειναο 6 μηνών κάνει έτσι !! Μπορεί πχ όλη μέρα να γκρινιάζει να παίρνω την μαμα μου να της λέω να έρθει να με βοηθήσει λίγο για να πάρω μια ανάσα και μόλις έρχεται αυτή να είναι ήσυχος σαν Παναγίτσα !!! Εγώ ακόμα δεν έχω επιστρέψει στην δουλειά και θεωρούσα ότι ίσως βαριέται μαζί μου στο σπίτι και η εναλλαγή προσώπων τον ηρεμεί αλλά αφού το κάνει και σε σένα τότε ίσως είναι ότι βλέπουν ότι έτσι τραβάνε την προσοχή μας !! Δεν φταις εσυ σε κάτι μην στεναχωριέσαι !!! 

ναι μου το κανει απο μικροτερος και εμενα!!ετσι ακριβως μολις ερθει καποιος στο σπιτι Παναγιτσα!η αληθεια ειναι οτι και καποιος φιλος γνωστος να ερθει ο μικρος αλλαζει χαρακτηρα!!αφου ωρες ωρες νομιζω οτι το παιδι δεν περναει καλα και παω να τον παρω απο την μαμα μου και λεω μηπως δεν θελει να παω να τον παρω?!!

2 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Ξέρει ας πούμε ότι η γιαγιά όταν έχει πει Όχι, είναι πάντα Όχι, ενώ με τη μαμά, αν επιμείνει αρκετά κάτι μπορεί να αλλάξει;

ναι ισχυει αυτο!!οταν πει οχι ειναι οχι!!εγω πολλεσ φορες η αληθεια ειναι λεω μη,οχι κτλ και μετα απο την κουραση να ηρεμησω λιγο μπορει να αλλαξω σταση...ειναι λαθος αυτο ε??

πρίν από 4 λεπτά , sweety** είπε:

ναι μου το κανει απο μικροτερος και εμενα!!ετσι ακριβως μολις ερθει καποιος στο σπιτι Παναγιτσα!η αληθεια ειναι οτι και καποιος φιλος γνωστος να ερθει ο μικρος αλλαζει χαρακτηρα!!αφου ωρες ωρες νομιζω οτι το παιδι δεν περναει καλα και παω να τον παρω απο την μαμα μου και λεω μηπως δεν θελει να παω να τον παρω?!!

ναι ισχυει αυτο!!οταν πει οχι ειναι οχι!!εγω πολλεσ φορες η αληθεια ειναι λεω μη,οχι κτλ και μετα απο την κουραση να ηρεμησω λιγο μπορει να αλλαξω σταση...ειναι λαθος αυτο ε??

Βαριούνται μωρε και αυτά μη νομίζεις μπορεί ακόμα και η εναλλαγή προσώπων να τα ηρεμεί :) όλα καλά μην στεναχωριέσαι καθόλου !!! 

πρίν από 13 λεπτά , sweety** είπε:

Ε, αμα ξερει οτι αλλαζεις γνωμη, εννοειται οτι απλα μαθαινει οτι αμα γκρινιαξει παρα πολυ, μπορει και να πιασει. Εδω εμενα κοτζαμ γαϊδουρια τελευταιες ταξεις δημοτικου, ξερουν οτι αν κανουν σαν μωρα και του σπασουν τα νευρα του πατερα τους θα γυρισουν απο τη βολτα με 2 πακετα πατατακια και 2 κοκα κολες, ενω εμενα δεν με ρωτανε καν δευτερη φορα αν πω ενα Οχι.

Διαφημίσεις

11 hours ago, sweety** said:

!εγω πολλεσ φορες η αληθεια ειναι λεω μη,οχι κτλ και μετα απο την κουραση να ηρεμησω λιγο μπορει να αλλαξω σταση...ειναι λαθος αυτο ε??

όταν λες όχι πρέπει να είναι όχι, η συνέπεια (ακόμα και το όχι που δεν αλλάζει ποτέ ) δημιουργεί ασφάλεια στα παιδιά να το ξέρεις αυτό. Αν δεν είσαι σίγουρη για το ''όχι''τότε μην το πεις καθόλου.

Δημιούργησε ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι και άφησε το να ανακαλύψει πράγματα, δώσε του λίγες ελευθερίες, απλά σε αυτή την φάση θα πρέπει να είσαι συνέχεια από πίσω του, τώρα θα αρχίσει να διεκδικεί την ανεξαρτησία του οπότε θα θέλει πολλά να κάνει μόνος του..υπομονή.

Επίσης τουυ λείπεις  και αυτός είναι ένας  τρόπος να σου το δείξει.

18 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Ε, αμα ξερει οτι αλλαζεις γνωμη, εννοειται οτι απλα μαθαινει οτι αμα γκρινιαξει παρα πολυ, μπορει και να πιασει. Εδω εμενα κοτζαμ γαϊδουρια τελευταιες ταξεις δημοτικου, ξερουν οτι αν κανουν σαν μωρα και του σπασουν τα νευρα του πατερα τους θα γυρισουν απο τη βολτα με 2 πακετα πατατακια και 2 κοκα κολες, ενω εμενα δεν με ρωτανε καν δευτερη φορα αν πω ενα Οχι.

δημοτικο ειναι μεγαλα παιδια καταλαβαινουν οτι ισως τους γινει το χατιρι αν γκρινιαξουν...ο δικος μου ειναι  12 μηνων...μπορει ενα παιδακι τοσο μικρο να καταλαβαινει ποτε του γινεται το χατιρι και ποτε οχι?

6 hours ago, kotsifikos said:

όταν λες όχι πρέπει να είναι όχι, η συνέπεια (ακόμα και το όχι που δεν αλλάζει ποτέ ) δημιουργεί ασφάλεια στα παιδιά να το ξέρεις αυτό. Αν δεν είσαι σίγουρη για το ''όχι''τότε μην το πεις καθόλου.

Δημιούργησε ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι και άφησε το να ανακαλύψει πράγματα, δώσε του λίγες ελευθερίες, απλά σε αυτή την φάση θα πρέπει να είσαι συνέχεια από πίσω του, τώρα θα αρχίσει να διεκδικεί την ανεξαρτησία του οπότε θα θέλει πολλά να κάνει μόνος του..υπομονή.

Επίσης τουυ λείπεις  και αυτός είναι ένας  τρόπος να σου το δείξει.

επισης ο  μπαμπας του δουλευει απο τισ 7μιση το πρωι και ερχεται 8-9 το βραδυ ..αλλα παλι ειναι πιο ηρεμος χαρακτηρας με τον μπαμπα του..αυτος δεν του λειπει?

Από 1 χρόνο ένα μωρό καταλάβενει πολύ ποιο πολλά απο ότι πιστεύουμε εμείς .. κ αν ξέρει πως με γκρίνια κ κλάμα ότι θα περάσει το δικό του εννοείται πως θα γκριναξει για να το πετύχει ..!!! 

Ο μπέμπης μου τώρα είναι 7,5 μηνών κ ξέρει πως όταν αρχίσει να βηχει σαν να πνιγεται ότι ο μπαμπάς του τρέχει κ όταν είναι ο άντρας μου στο οπτικό του πεδίο κ δε του έχει μιλήσει ξεκινάει κ βήχει το μωρό κ μωλις γυρίσει ο άντρας μου το κεφάλι του κ πάει προς το μέρος του το μωρό γελάει ...!!! 

@sweety** Θα συμφωνήσω ότι ενός έτους (και από πολύ νωρίτερα μη σου πω) είναι πολύ πονηρούλια τα άτιμα! Η δικιά μου, ενός έτους επίσης, μου κάνει νούμερα εδώ και κάποιο καιρό που γύρισα στη δουλειά και δε με έχει πια όλη μέρα σπίτι. Όταν πάω να την πάρω από τους γονείς μου που την κρατάνε το πρωί, ενώ αρχικά έπεφτε στην αγκαλιά μου μόλις με έβλεπε, τελευταία με το που με βλέπει και πάω να την αγκαλιάσω μου γυρίζει επιδεικτικά την πλάτη και ψάχνει τη γιαγιά να την πάρει αγκαλιά. Την παίρνω αγκαλιά και απλώνει χεράκια στους παππούδες γκρινιάζοντας. Εννοείται ότι σε 5 λεπτά το ξεπερνάει αλλά φρίκαρα στην αρχή που το έκανε. Τελευταία δοκίμασα μπαίνοντας να μην της δίνω ιδιαίτερη σημασία να δω τι θα κάνει. Και όντως έπιασε το κόλπο, με ψάχνει να την πάρω αγκαλιά.  Του μπαμπά της του κάνει πάντα αγάπες όταν γυρίζει από τη δουλειά. Υποθέτω επειδή είχε πάντα στο μυαλό της ότι το πρωί ο μπαμπάς λείπει. Εμένα με θεωρούσε δεδομένη και τώρα που άλλαξαν τα πράγματα με παίζει κανονικά :)

6 hours ago, xaroumenh mama said:

Από 1 χρόνο ένα μωρό καταλάβενει πολύ ποιο πολλά απο ότι πιστεύουμε εμείς .. κ αν ξέρει πως με γκρίνια κ κλάμα ότι θα περάσει το δικό του εννοείται πως θα γκριναξει για να το πετύχει ..!!! 

Ο μπέμπης μου τώρα είναι 7,5 μηνών κ ξέρει πως όταν αρχίσει να βηχει σαν να πνιγεται ότι ο μπαμπάς του τρέχει κ όταν είναι ο άντρας μου στο οπτικό του πεδίο κ δε του έχει μιλήσει ξεκινάει κ βήχει το μωρό κ μωλις γυρίσει ο άντρας μου το κεφάλι του κ πάει προς το μέρος του το μωρό γελάει ...!!! 

αυτο με τον βηχα μας το εκανε και εμας σε τετοια ηλικια!!μου ειχε πει η γιατρος οτι ειναι ψευτικο και ελεγα μπααα....

Διαφημίσεις

17 hours ago, sweety** said:

δημοτικο ειναι μεγαλα παιδια καταλαβαινουν οτι ισως τους γινει το χατιρι αν γκρινιαξουν...ο δικος μου ειναι  12 μηνων...μπορει ενα παιδακι τοσο μικρο να καταλαβαινει ποτε του γινεται το χατιρι και ποτε οχι?

επισης ο  μπαμπας του δουλευει απο τισ 7μιση το πρωι και ερχεται 8-9 το βραδυ ..αλλα παλι ειναι πιο ηρεμος χαρακτηρας με τον μπαμπα του..αυτος δεν του λειπει?

Εννοείται πως του λείπει και  ο μπαμπάς του. Ίσως θέλει περισσότερο ''χώρο'', του δίνεις? δοκίμασε λίγο αυτό που σου είπα (σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα και μέχρι εκεί που εσύ αντέχεις), δες πως θα είναι εκεί η συμπεριφορά του. Έχε στον νου σου πως είναι ακόμα μωρό, μην περιμένεις μία κουβέντα που θα πεις να την καταλάβει ή να μπορεί να την δουλέψει.

1 hour ago, kotsifikos said:

Εννοείται πως του λείπει και  ο μπαμπάς του. Ίσως θέλει περισσότερο ''χώρο'', του δίνεις? δοκίμασε λίγο αυτό που σου είπα (σε φυσιολογικά πλαίσια πάντα και μέχρι εκεί που εσύ αντέχεις), δες πως θα είναι εκεί η συμπεριφορά του. Έχε στον νου σου πως είναι ακόμα μωρό, μην περιμένεις μία κουβέντα που θα πεις να την καταλάβει ή να μπορεί να την δουλέψει.

τον αφηνω να κανει πολλα πραγματα μονο και μονο για να μην γκρινιαζει...μεχρι και με το καλωδιο της τηλεορασης παει και παιζει(το εχει στο στομα συνεχεια) ,ετσι και τον ενοχλησω γινεται πανικος...δεν ειναι οτι δεν του δινω "χωρο" να εξερευνει...ολο το σπιτι ειναι δικο του..μονο στο δικο μου δωματιο δεν τον αφηνα να μπει γτ ολο και κανα σκουλαρικι ξεχνουσα στα κομοδινα και φοβομουν μην το φαει..τελικα τα μαζεψα ολα και τον αφηνω να μπαινει και εκει...εννοειται πως ειμαι συνεχως πισω του γτ φοβαμαι πολυ τις γωνιες κατω...οχι οτι τον προλαβαινω παντα οταν πεφτει..

9 ώρες πρίν, sweety** είπε:

τον αφηνω να κανει πολλα πραγματα μονο και μονο για να μην γκρινιαζει...μεχρι και με το καλωδιο της τηλεορασης παει και παιζει(το εχει στο στομα συνεχεια) ,ετσι και τον ενοχλησω γινεται πανικος...δεν ειναι οτι δεν του δινω "χωρο" να εξερευνει...ολο το σπιτι ειναι δικο του..μονο στο δικο μου δωματιο δεν τον αφηνα να μπει γτ ολο και κανα σκουλαρικι ξεχνουσα στα κομοδινα και φοβομουν μην το φαει..τελικα τα μαζεψα ολα και τον αφηνω να μπαινει και εκει...εννοειται πως ειμαι συνεχως πισω του γτ φοβαμαι πολυ τις γωνιες κατω...οχι οτι τον προλαβαινω παντα οταν πεφτει..

:shock: Tι εννοείς τον αφήνεις να τρώει καλώδια ;! Ηλεκτροπληξία δε σκέφτεσαι; 

15 hours ago, ΑΡΓΚ said:

:shock: Tι εννοείς τον αφήνεις να τρώει καλώδια ;! Ηλεκτροπληξία δε σκέφτεσαι; 

τρωει την ακρη του καλωδιου,αυτο που μπανει στην πριζα..αλλα δεν εχει ρευμα φυσικα! οτι εχει ρευμα δεν εχει προσβαση το μωρο...ολες οι προζεσ εχουν καπακι μπροστα ωστε να μην βαζει τιποτα...ετσι και του παρω τπτ απο αυτα ουρλιαζει και χτυπαει το κεφαλι του στο πατωμα...

πρίν από 38 λεπτά , sweety** είπε:

τρωει την ακρη του καλωδιου,αυτο που μπανει στην πριζα..αλλα δεν εχει ρευμα φυσικα! οτι εχει ρευμα δεν εχει προσβαση το μωρο...ολες οι προζεσ εχουν καπακι μπροστα ωστε να μην βαζει τιποτα...ετσι και του παρω τπτ απο αυτα ουρλιαζει και χτυπαει το κεφαλι του στο πατωμα...

αυτο ειναι χειριστικη συμπεριφορα καλο ειναι να μιλησεις με καποιον για το πως να αντιμετωπισεις τετοια ξεσπασματα τοσο βιαια μην νομιζεις οτι επειδη ειναι ενος δεν ξερει κ δεν καταλαβαινει πως να σε χειριζετε. κ οσο θα μεγαλωνει θα γινετε πιο απαιτητικος. φαινετε οτι ειναι πολυ επιμονο παιδι κ αυτο δεν αλλαζει οσο μεγαλωνει απλα θα βρεις τροπους να τον εκπαιδευσεις 

1 ώρα πρίν, sweety** είπε:

Kαλο ειναι να μην το αφηνεις να παιζει με την πριζα ακομη κι αν ξερεις οτι δεν περναει ρευμα για να ξερει οτι ολες οι πριζες ειναι επικινδυνες. Θα του λες οτι κανει "τζιζ" (και θα του δειχνεις σαν να πονας οταν ακουμπας την πριζα) και αν κλαιει και οδυρεται ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα. Προς το παρον στην ηλικια που ειναι μπορεις ευκολα να του αποσπασεις την προσοχη με κατι αλλο. Μην ενδωσεις σε ξεσπασμα, αν πεις "οχι" για κατι θα πρεπει να ειναι "οχι", να το εννοεις. Διαφορετικα προετοιμασου για ενα παιδακι με εντονα ξεσπασματα θυμου, που θα ξερει οτι οσο πιο πολυ  φωναξει τοσο πιο πιθανον θα ειναι να σε τουμπαρει. Με υπομονη, σταθεροτητα, συνεπεια σε συγκεκριμενες ξεκαθαρες απαγορευεσεις που θα θεσεις και φυσικα οχι με υφος εξουσιαστη αλλα με αγαπη. Ειναι πολυ σημαντικο το παιδι να καταλαβει απο την σταση σου και απο τον τροπο που θα του πεις κατι, οτι δεν το κανεις για να κανεις κουμαντο αλλα επειδη υπαρχει καποιος λογος, κι αυτο επιτυγχανεται οταν εξηγεις με λιγα απλα λογακια (και αναλογα με την ηλικια, εγω απο 7-8 μηνων του εξηγουσα και εδειχνε να εκτιμαει το γεγονος οτι του επεξηγουσα) γιατι δεν τον αφηνεις να κανει κατι.

Γειά σας,

ο κατάλληλος όρος για παιδί που χτυπάει το κεφάλι του στο πάτωμα  ή στον τοίχο είναι 

head banging 

για σχετική συζήτηση δείτε εδώ 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

4 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Αν δε θέλεις να το κυνηγάς η να λες μη και όχι συνεχώς κ αν το παιδί αντιδρά τόσο έντονα όταν δεν του επιτρέπεις να παίξει με κάτι άκρως επικίνδυνο όπως είναι τα καλώδια ακόμη κ αν δεν είναι στην πρίζα, καλό θα ήταν να απομακρυνθούν για κάποιο διάστημα τα αντικείμενα αυτά. Πχ υπάρχουν ωραιότατες θήκες που κρύβονται μέσα τα καλώδια, ασφάλειες ντουλαπιών, κουτιά με καπάκι ασφαλειας για τους φορτιστές κ αλλά μικροπραγματα. 

6 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Οπότε τον μαθαίνεις να ουρλιάζει και να χτυπάει το κεφάλι του στο πάτωμα όποτε θέλει να γίνει το δικό του :)

Μάζεψε καλώδια και οτιδήποτε άλλο πιθανόν επικίνδυνο, το παιδί δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα στο "δεν παίζω με αυτό το καλώδιο γιατί άμα το φάω θα πάθω ηλεκτροπληξία, αλλά παίζω με το άλλο γιατί δεν έχει ρεύμα". Αν πιάσει καλώδιο, για να μείνω στο παράδειγμα, λες ότι αυτό είναι επικίνδυνο, το απομακρύνεις και του αποσπάς την προσοχή με κάτι άλλο. Αν χτυπιέται, τον παίρνεις αγκαλιά, τον απομακρύνεις, ή απλά τον αφήνεις να χτυπιέται σε ασφαλές μέρος, αλλά σίγουρα δεν ενδίδεις σε κάτι που θεωρείς λάθος γιατί το μωρό επιμένει. Απλά του μαθαίνεις ότι οι κανόνες σου δεν έχουν νόημα, και ότι όταν θέλει κάτι, πρέπει να χτυπιέται πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...