Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ηθελα να σας ρωτησω τι απαντάτε ή τι απαντούσατε στα 3χρονα στην ερωτηση "γιατι" οταν δεν υπαρχει απάντηση?.Ο δικός μου ρωτάει ρωταει και το φτανει μέχρι εκει που δεν εχει απάντηση.

υ.γ.: ζητάω συγνωμι αν εχει ξανασυζητηθει τι θεμα, που λογικα εχει ξανασυζητηθει. :oops:

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Σε κάθε του ερώτηση , φροντίστε να του εξηγείτε με όσο πιο απλό τρόπο γίνεται, ώστε να καταλαβαίνει το νόημα από αυτό που ζητάει, και σιγά-σιγά διανθίστε την κουβέντα σας, ώστε να πλουτίζει και το λεξιλόγιό του.

Στην κοινωνία των παιδιών, είναι δημοφιλής η λέξη "γιατί;" -γιατί αυτό, γιατί εκείνο...και το αστείο είναι ότι πολλά παιδάκια ενώ ξέρουν την απάντηση , πάλι ρωτούν! Το παιδάκι, ξέρει ότι οι ερωτήσεις που κάνουν στρέφουν την προσοχή των μεγάλων για να του εξηγήσουν αυτό που ρωτάει, και ...αυτό ακριβώς είναι που θέλουν!

Το ενδιαφέρον και την προσοχή σας.Δεδομένου ότι με την επανάληψη το παιδί μαθαίνει καλύτερα , εσείς οφείλετε να μην δυσανασχετείτε και να απαντάτε σ΄αυτό που σας ρωτάει...Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήτε περίτεχνες προτάσεις και δύσκολες λέξεις που δεν καταλαβαίνει, μιλήστε σύντομα και κατανοητά.

Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο θα βελτιώνετε και θα μιλάει πιο σωστά, κάνοντας έτσι την επικοινωνία μεταξύ σας πιο εύκολη!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Πραγματικα,πολλες φορες και ο δικος μου ρωταει κατι ενω ξερει την απαντηση.Ετσι επειδη θελει να κινησει την προσοχη μας!Το γλυκουλινι μου!!!!!

Διαφημίσεις

Kοριτσάκια μου ευχαριστω πολυ για τις τοσο αμεσες απαντήσεις!

Αφροδίτη μου πολύ εύστοχο το κειμενο που εκανες παραθεση αλλά αυτά τα εφαρμόζω ήδη.

Αυτό που ρωταω εγω ειναι τι απανταμε στα "γιατι" που δεν εχουν απάντηση.Δηλ. ρωταει ρωταει εφαρμόζω ολα αυτά που αναφεροντε στο αρθρο της Αφροδίτης μας αλλα απο ενα σημειο και μετα το "γιατι" δεν εχει απαντηση.

Πχ ρωταει για τα αεροπλανα διαφορα,λεμε, λεμε και στο τελος "γιατι παει εκει το αεροπλανο".Αναφερω ενα παράδειγμα τωρα που μου'ρχεται γρηγορα, θα επανερθω για να με καταλαβετε καλύτερα.

υ.γ:ενα θεμα με το οτι δεν εκφραζομαι σωστα το'χω η ξανθια

rQGhp3.png

καλημέρα καταρχήν. Εμάς ο Σπυράκης ρωτάει συνέχεια μέχρι που να καταφέρει να σε φτάσει στο σημείο που δεν έχει απάντηση. Ξέρω πως ρωτάει για να τραβήξει την προσοχή μας και κυρίως μέσα στο αυτοκίνητο για να μην πιάσουμε κουβέντα μεταξύ μας. Η αλήθεια είναι ότι ασυναίσθητα πολλές φορές έχω φτάσει στο σημείο να του πω "έτσι" σαν απάντηση και του φάνηκε πολύ αστείο οπότε τώρα όταν δεν του αρέσει η πρώτη.........εκατοστή απάντηση γυρνάει και μου λέει μόνος του "γιατί έτσι?" και σκάει στα γέλια οπότε γελάμε και ξεχνάμε την ερώτηση και περιμένουμε την επόμενη....

καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!!

χμ.. και εγω εχω φτασει πολλες φορες στο σημειο να του πω "έτσι" αλλα ρε γμτ δεν το θεωρω σωστό.Μεχρι τωρα κουτσα στραβα τα καταφερνω αλλά πόσο.Ο δικός μου δεν φαινεται να το κανει για να αρχισει συζητηση το κανει γιατι πραγματικα του βγαινει η απορια ( φαινεται στο βλεμμα του ) ή τουλαχιστον ετσι αφηνει να ενοηθει.

rQGhp3.png

χμ.. και εγω εχω φτασει πολλες φορες στο σημειο να του πω "έτσι" αλλα ρε γμτ δεν το θεωρω σωστό.Μεχρι τωρα κουτσα στραβα τα καταφερνω αλλά πόσο.Ο δικός μου δεν φαινεται να το κανει για να αρχισει συζητηση το κανει γιατι πραγματικα του βγαινει η απορια ( φαινεται στο βλεμμα του ) ή τουλαχιστον ετσι αφηνει να ενοηθει.

Μπορείς να αντιστρέψεις το "γιατί": όταν δλδ σου τελειώνουν οι απαντήσεις (ενώ τα γιατί δεν έχουν τελειωμό) μπορείς να του πεις: ΕΣΥ γιατί πιστεύεις ότι... γίνεται αυτό...?? (για το θέμα που σε ρωτάει εννοώ...)

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Μπορείς να αντιστρέψεις το "γιατί": όταν δλδ σου τελειώνουν οι απαντήσεις (ενώ τα γιατί δεν έχουν τελειωμό) μπορείς να του πεις: ΕΣΥ γιατί πιστεύεις ότι... γίνεται αυτό...?? (για το θέμα που σε ρωτάει εννοώ...)

Κι εγώ αυτό κάνω.... αλλά ... χμμμ έχω εφαρμόσει και το

"γιατί στο λέει η μανούλα και κάτι ξέρει παραπάνω..... οπότε άσε τα γιατί να παίξουμε λιγάκι εντάξει??"

Στη δική μου πάντως πιάνει :roll:

Διαφημίσεις

Εμενα παλι μερικες φορες κανει το εξης κουφο...

Οταν γυρναει απο το σχολειο παντα την ρωταω "Πως περασες ? τι κανετε ?τι σας ειπε η δασκαλα?"

Ε πανω σε αυτο μου απανταει " Μαμα τι μας ειπες?" της λεω " Εγω δεν ημουν εκει εσυ ησουν εγω δεν ξερω" και η ατακα της " Οχι μαμα ξερεις εσυ τα ξερεις ολα"

Τι το λες τωρα το παιδι? :lol::lol:

Όταν το έκανε αυτό ο γιος μου πραγματικά ήταν αμέτρητα τα "γιατί".....

Στην αρχή απαντούσα σοβαρά. 1....2....3....4 Ε στο τέλος του απαντούσα "γιατί κλ@νει το παπί"

Και έσκαγε στα γέλια, αλλά συνέχιζε...

"Γιατί κλ@νει το παπί?"

"Γιατί το πονάει η κοιλίτσα του"

"Γιατί το πονάει η κοιλίτσα του?"

"Γιατί δεν μπορεί να κάνει κακά του"

"Γιατί δεν μπορεί να κάνει κακά του?"

"Γιατί δεν τρώει χορταρικά"

Κι εκεί σταματάει η κουβέντα. Ήξερε ότι δεν τον συμφέρει γιατί θα του έλεγα ότι πρέπει να τρώει κι αυτός και δεν του άρεσε.

Γενικά συμπέρανα ότι μπορεί στην αρχή να έχει απορίες αλλά η συνέχεια μπορεί να είναι για παιχνίδι οπότε το παίρνουμε κι εμείς πιο χαλλλαρά! :)

Κωνσταντίνος 30-03-2004

Χριστίνα-Λαμπρινή 7-11-2008

Ηθελα να σας ρωτησω τι απαντάτε ή τι απαντούσατε στα 3χρονα στην ερωτηση "γιατι" οταν δεν υπαρχει απάντηση?.Ο δικός μου ρωτάει ρωταει και το φτανει μέχρι εκει που δεν εχει απάντηση.

υ.γ.: ζητάω συγνωμι αν εχει ξανασυζητηθει τι θεμα, που λογικα εχει ξανασυζητηθει. :oops:

Τα περισσότερα γιατι είναι ψαρωτικά,για να μας κρατάνε σε εγρήγορση! ασκήσεις εγρηγορσής :wink::wink::wink:

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.

ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ..

ΟΤΑΝ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΕΤΣΙ" ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΣΕ

ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ, ΕΙΠΕ ΜΑΜΑ ΕΣΥ ΤΗΝ ΛΕΣ , ΤΗΝ ΛΕΞΗ...............

ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΙΑ ΛΕΞΗ , ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ , ΟΥΤΕ ΕΣΥ , ΟΥΤΕ ΕΓΩ..

ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ, ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ...ΜΗΝ ΛΕΣ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ....

ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ...ΧΙΧΙΧΙΧΙΧΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙΧΙ

ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ.....ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ..

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ...ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ..ΦΙΛΑΚΙΑ

69Dzp3.png

06pBp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...
Όταν το έκανε αυτό ο γιος μου πραγματικά ήταν αμέτρητα τα "γιατί".....

Στην αρχή απαντούσα σοβαρά. 1....2....3....4 Ε στο τέλος του απαντούσα "γιατί κλ@νει το παπί"

Και έσκαγε στα γέλια, αλλά συνέχιζε...

"Γιατί κλ@νει το παπί?"

"Γιατί το πονάει η κοιλίτσα του"

"Γιατί το πονάει η κοιλίτσα του?"

"Γιατί δεν μπορεί να κάνει κακά του"

"Γιατί δεν μπορεί να κάνει κακά του?"

"Γιατί δεν τρώει χορταρικά"

Κι εκεί σταματάει η κουβέντα. Ήξερε ότι δεν τον συμφέρει γιατί θα του έλεγα ότι πρέπει να τρώει κι αυτός και δεν του άρεσε.

Γενικά συμπέρανα ότι μπορεί στην αρχή να έχει απορίες αλλά η συνέχεια μπορεί να είναι για παιχνίδι οπότε το παίρνουμε κι εμείς πιο χαλλλαρά! :)

Αχχχχχχχχ!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πολύ καλό!!!!!!!!!!!

Πολύ γέλιο η υπόθεση!!!!!!!!!!!!!!

Καλό αυτό με το παπί...Αγανάκτησες!!!!!!!!!!

:!::!::!::!::!::!::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

Πριν φτασετε στα ορια της .."φαντασιας" και πειτε στο παιδι πραγματα που δεν ισχυουν, καταρριψτε την παντογνωσια σας και πειτε απλα ενα "ΔΕΝ ΞΕΡΩ"

Θα βοηθήσει ιδιαιτερα..

Συνοδεψτε το "δεν ξερω" σας με αλλη μια ατακα οπως..

"Θα ρωτησουμε τον μπαμπα που ξερει καλυτερα πχ απο αυτοκινητα"

"Μολις παμε στην αγορα θα παρουμε ενα βιβλιο γι αυτο να το διαβασουμε να μαθουμε και οι δυο"

Γενικα αυτο βοηθαει (επιστημονικα τεκνηριωμενο) να σταματησουν τα "γιατι"

Δεν ειναι ντροπη να πουμε δεν ξερω.. :oops:

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...