Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια για το θηλασμο!! Σος!!

Recommended Posts

Καλημέρα!!! Πριν 40 μερες και μετα απο ενα ζορικο τοκετο,  εφερα στον κοσμο μια όμορφη μπεμπα, με φτ! Την βαλαμε ατο στηθος αμεσως και εμεινε εκεί για πανω απο μιση ωρα, όσο  χρειαστηκε να με ετοιμασουν μετα τον τοκετο! Εκανα rooming in και γενικα ημουν πολυ θετικη ως προς το να θηλασω και το παλεψα πολυ... Λογω πρόβληματων που αντιμετωπισαμε σ αρχες, αναγκαστηκα να δώσω ξενο συμπληρωμα γιατί το γαλα μου αργησε να κατεβει, το παιδι εγινε πολυ γρήγορα ληθαργικο και υπνηλικο επειδή ανεβασε ικτερο, αδυνατουσε να τραβήξει γαλα οταν κατεβηκε επιτέλους και έγινε ενας φαυλος κυκλος.. Για να μην τα πολυλογω, αυτο δε κρατησε πανω απο 12-13 μερες... Με δικη μ επιμονη και προσπαθεια, αυξησα την παραγωγή μου, κατεληξα σ αρχη να αντικαταστησω σταδιακα ολο το ξενο συμπληρωμα με δικο μου και μέχρι τις 20-25 μερες, η μπεμπα ετρωγε αποκλειστικά απο το στηθος! Το πρόβλημα μου είναι πως εδω και 3-4 μερες παρατηρω πως το στηθος μου ειναι πιο ελαφρυ και οποτε αντλω με το θηλαστρο δεν ειναι οι ποσότητες που εβγαζα πιο παλια (αντλω αν χρειαστεί να λειψω, να εχουν δικο μ γαλα για να το δωσουν στη μικρη με σύριγγα)... Εκανα ολα οσα εκανα αλλα διαφορά δεν εχω δει... Το παιδι χορταινει, δεν το συζητώ!! Κοιμαται ακομα και 5ωρα καππιες φορες, βρέχει πανες πανω απο 6-7 καθημερινά κλπ... 

Αυτες τις μερες που παρατήρησα αυτη τη διαφορά έχουμε ερθει στα πεθερικα μου και η αλήθεια είναι ότι υφισταμαι τρονερη πιεση για το θηλασμο.. Οτι τ μωρο δε χορταινει, οτι γιατί να μην  του δινω ξενο αφου και αυτα που σκονη ηπιαν τίποτα δεν επαθαν, οτι το παιδι μου πειναει και εγω δεν το καταλαβαίνω κλπ... Ψυχολογικα εχω επηρεαστει, το παραδέχομαι... Για αυτο θελω να βρω οτι κολπο υπάρχει για να προφυλαξω την παραγωγη μου... 

Ξερω υπάρχουν τα χαπια μαγιας και σκοπεύω να τα παρω, ωστόσο βλέπω πως ο καθενας λεςι οτι θελει για τη δοσολογία... Προσωπικα, σκοπεύω να ακολουθησω αυτο που διαβασα εδω απο τη μαια aglaia (7χαπια x 3 φορες/ημερησιως για 2 βδομαδες και μετα παυση για μια εβδομάδα και ξανα απο την αρχη).. Επίσης, μου ειπαν για ενα τσαι θηλασμου... 

Εχω αγχωθει παρα πολυ δεν σας κρυβω... Καθε συμβουλή δεκτη... 

Ευχαριστώ! 

Διαφημίσεις

Σου γράφω πιο πολύ για να φανεί κινηση στο θεμα κ να το δουν οι αρμόδιες, γιατι συμβουλες για θηλασμο δεν μπορω να δωσω. Νομιζω οτι απο αυτα που εχω διαβασει, οταν εδραιώνεται ο θηλασμος το στηθος δεν φουσκώνει παραπανω απ οσο χρειαζεται γιατι εχει ρυθμίστει στις αναγκες. Κι εμενα παντως με αντληςεις μονο καπου εκει σταματηςε να ειναι θεαματικα φουςκωμενο χωρις να μειωθεί η παραγωγη μου (τοτε). απλως εμεινε στο σημειο που ειχε φτασει τοτε. Δεν ξερω για τον συνεχομενο βραδυνο υπνο αν δημιουργει θέματα γιατι οι νυχτερινοί θηλαςμοι ειναι σημαντικοί για την παραγωγη. Το θηλαστρο δεν δειχνει τιποτα σε σχεση με το ποσο τρωει το μωρο. Για γαλακταγωγα καλυτερα ρωτα καποιον ειδικο. Για το τι λενε οι γιαγιαδες, πονεμενη ιστορια, δεν ειςαι η μονη, μη δινεις σημασια (ξερω δεν ειναι ευκολο) ή πες οτι ο γιατρος ξερει καλυτερα. Υπερχει καπου εδω κ μια λιστα ερωτήσεων για να απαντησεις για να σου πουν αν εχεις θεμα (προοδος βαρους, πανες, αν δινεις πιπιλα κλπ). Νομθζω στο θεμα "πώς να ζητήσετε βοηθεια για το θηλασμο". Αν κ μαλλον εσενα ψυχολογικο ειναι το θεμα σου παρα κατι αλλο, οπως καταλαβαινω. Κριμα μεγαλο παντως να χεις κανει τοσο κοπο (τα χω περασει κι εγω χωρις επιτυχια ομως) κ να σε βαζουν σε υποψιες. Ο αντρας σου δεν μπορει να τους τα πει ενα χεράκι; ή αμφισβητεί κι αυτος; 

Συγχαρητηρια που επέμεινες και θηλαζεις τη μικρη σου!! Ειδικος δεν ειμαι και εχω πολυ μικρη εμπειρια στο θεμα (εχω ενα μικρο που θηλαζει αποκλειστικα). Απλά θα ηθελα να σου πω πως εσυ ξερεις το παιδι σου καλυτερα από ολους!!! Εαν χορταινει, εαν ενοχλειται, εαν εχει κατι, εαν χαιρεται.... Εν τω μεταξυ εσυ παραγεις γαλα συγκεκριμενα για της αναγκες της μικρης σου, οποιοδηποτε αλλο γαλα ειναι σαφως υποδεέστερο, πόσο μαλλον αυτο με βαση το αγελαδινο που προοριζεται για μοσχαρακια!!! Επιπλέον, όσο παραπανω καθεται ενα μωρο και θηλαζει, τοσο θα αυξανεται η παραγωγη σου (σε 1-2 μερες κιολας, βλεπεις διαφορα), οποτε θα σου προτεινα να προσφερεις στηθος οσο πιο συχνα μπορεις.. Επισης να πω 'οτι θα πρεπει να προσεξεις μην το γυρισεις σε υπερπαραγωγη γιατι πάλι παιζει προβλημα και θα ξαναθελει ρυθμιση η παραγωγη σου. Εμενα πολλες φορες ενω το στηθος τπο νιωθω "αδειο", ο μικρος πινει κανονικα (ισως θηλασει λιγη ωρα παραπάνω, αλλα χορταινει).. Αυτα! :)

για να καταλαβω,εχεις γαλα,θηλαζεις καλα,το μωρο βρεχει πανες,κοιμαται καλα,παιρνει βαρος αλλα νιωθεις πιο αδειο το στηθος;μηπως εδραιωθηκε ο θηλασμος;δ αντλεις συστηματικα;απλα βγαζεις αν χρειαστει.το να μην βγαζεις πολυ δ σημαινει κτ για την παραγωγη σου,πολλες γυναικες θηλαζαν κανονικοτατα αλλα δ βγαζανε τπτ με το θηλαστρο

νομιζω δ χρειαζεσαι μαγια.τσαι θηλασμου εχει η weleda,αλλα κ αυτο ισως περιττο

υπαρχουν γαλακτογωγες τροφες.η απλα να κανεις εσυ καποιο αφεψημα που βοηθαει πχ τριγωνελλα,μαραθοσπορο,τσουκνιδα,μαντζουρανα,γαιδουραγκαθο,καλεντουλα,χαμομηλι

το σωμα σου μεγαλωσε 9μηνες αυτο το μωρο.βρες την εμπιστοσυνη στον εαυτο σου οτι μπορει κ να το θρεψει.μετα απο τοσο κοπο που εκανες ειναι κριμα να τα χαλασεις ολα για την γνωμη τριτων.πολυ σημαντικο να εχεις την στηριξη του αντρα σου,κ καλυτερα να τους μιλησει εκεινος να σταματησουν να επιμενουν.υπαρχουν δυο επιλογες αντιδρασης απο εσενα,ακους,λες ναι κ κανεις αυτο που θες εσυ.αλλιως απαντας.προσπαθησε να εισαι ηρεμη.πες οτι ακους τον γιατρο σας.οτι εκεινοι μεγαλωσαν τα παιδια τους οπως ηθελαν,καιρος να σας αφησουν να κανετε το ιδιο.

δ νομιζω οτι θελουν το κακο σας,αλλα ουτε φυσικα εσυ του μωρου σου.υπερασπισου τις επιλογες σου

δινεις πιπιλα;κανετε 8θηλασμους την ημερα;στην αναγκη πες τους οτι οταν δινατε ξενο ειχε σημαδια αλλεργιας η κολικους.γτ λενε οτι το μωρο δ χορταινει κ οτι πειναει κ δ το καταλαβαινεις;

δ νομιζω οτι χρειαζεται να περιφρουρησεις την παραγωγη σου,αλλα την ψυχικη σου ηρεμια κ τον θηλασμο γενικα

πολυ λυπαμαι που περνας δυσκολα ενω δ φαινεται καποιος λογος ανησυχιας

Σας ευχαριστώ πολύ κοριτσια! Ότι το παιδι τρώει είμαι σίγουρη, κοβω το κεφάλι μου! Κοιμαται καλα, κάνει σίγουρα πανω από 6-7 πανες, οι οποίες κάνουν για  3 κάθε φορά που την αλλαζω και το σημαντικότερο, την προηγούμενη εβδομάδα που μας ειδε η παιδιατρος μου είπε πως έχει εξαιρετική ανάπτυξη και να συνεχίσω έτσι!! Απλά σε συνδυασμό με το μπιρι μπιρι και τη μείωση στην ποσότητα άντλησης πρόβληματιστηκα... Το βράδυ κάνουμε τουλάχιστον 3 θηλασμους... Σημερα καναμε σχεδόν 5,αφου ανα μιαμιση ώρα ξυπναγε και ζηταγε.. Εκει εν τ μεταξυ πατανε και μ λενε οτι δεν χορταινει!!! Ευτυχώς δηλαδή που θα κάτσω μόνο μέχρι την Κυριακή!!! Δεν ξερω τι θα έκανα αν είχα κάθε μέρα αυτή την κατάσταση!!! 

Οσο αφορά τον αντρα μου, δεν μπορεί να στεναχωρησει τ μαμα του.. Ασε που την εχει για παντογνωστη... Παρόλα αυτά του αρέσει που θηλαζω!! 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Καλημέρα!!! Πριν 40 μερες και μετα απο ενα ζορικο τοκετο,  εφερα στον κοσμο μια όμορφη μπεμπα, με φτ! Την βαλαμε ατο στηθος αμεσως και εμεινε εκεί για πανω απο μιση ωρα, όσο  χρειαστηκε να με ετοιμασουν μετα τον τοκετο! Εκανα rooming in και γενικα ημουν πολυ θετικη ως προς το να θηλασω και το παλεψα πολυ... Λογω πρόβληματων που αντιμετωπισαμε σ αρχες, αναγκαστηκα να δώσω ξενο συμπληρωμα γιατί το γαλα μου αργησε να κατεβει, το παιδι εγινε πολυ γρήγορα ληθαργικο και υπνηλικο επειδή ανεβασε ικτερο, αδυνατουσε να τραβήξει γαλα οταν κατεβηκε επιτέλους και έγινε ενας φαυλος κυκλος.. Για να μην τα πολυλογω, αυτο δε κρατησε πανω απο 12-13 μερες... Με δικη μ επιμονη και προσπαθεια, αυξησα την παραγωγή μου, κατεληξα σ αρχη να αντικαταστησω σταδιακα ολο το ξενο συμπληρωμα με δικο μου και μέχρι τις 20-25 μερες, η μπεμπα ετρωγε αποκλειστικά απο το στηθος! Το πρόβλημα μου είναι πως εδω και 3-4 μερες παρατηρω πως το στηθος μου ειναι πιο ελαφρυ και οποτε αντλω με το θηλαστρο δεν ειναι οι ποσότητες που εβγαζα πιο παλια (αντλω αν χρειαστεί να λειψω, να εχουν δικο μ γαλα για να το δωσουν στη μικρη με σύριγγα)... Εκανα ολα οσα εκανα αλλα διαφορά δεν εχω δει... Το παιδι χορταινει, δεν το συζητώ!! Κοιμαται ακομα και 5ωρα καππιες φορες, βρέχει πανες πανω απο 6-7 καθημερινά κλπ... 

Αυτες τις μερες που παρατήρησα αυτη τη διαφορά έχουμε ερθει στα πεθερικα μου και η αλήθεια είναι ότι υφισταμαι τρονερη πιεση για το θηλασμο.. Οτι τ μωρο δε χορταινει, οτι γιατί να μην  του δινω ξενο αφου και αυτα που σκονη ηπιαν τίποτα δεν επαθαν, οτι το παιδι μου πειναει και εγω δεν το καταλαβαίνω κλπ... Ψυχολογικα εχω επηρεαστει, το παραδέχομαι... Για αυτο θελω να βρω οτι κολπο υπάρχει για να προφυλαξω την παραγωγη μου... 

Ξερω υπάρχουν τα χαπια μαγιας και σκοπεύω να τα παρω, ωστόσο βλέπω πως ο καθενας λεςι οτι θελει για τη δοσολογία... Προσωπικα, σκοπεύω να ακολουθησω αυτο που διαβασα εδω απο τη μαια aglaia (7χαπια x 3 φορες/ημερησιως για 2 βδομαδες και μετα παυση για μια εβδομάδα και ξανα απο την αρχη).. Επίσης, μου ειπαν για ενα τσαι θηλασμου... 

Εχω αγχωθει παρα πολυ δεν σας κρυβω... Καθε συμβουλή δεκτη... 

Ευχαριστώ! 

Πετα το θηλαστρο, απλα σε μπερδευει. Κλειδωσε το στο ντουλαπι, και αμα χρειαστει να γυρισεις π.χ. στη δουλεια και θηλαζετε ακομη, μονο τοτε το ψαχνεις.

Κρατα το μωρο αγκαλια συνεχεια και θηλαζε, με στοχο 10-12 φορες τη μερα, και περισσοτερο αν θελει, δεν αφηνεις μεσα στη μερα ουτε 3ωρους ουτε 5ωρους υπνους.

Αν σε αγχωνουν τα πεθερικα, πολυ ευγενικα και πολυ αυστηρα τονιζεις οτι το μωρο ειναι δικο σου, τα οφελη του θηλασμου ειναι τεραστια, και παρακαλεις να σταματησει η κουβεντα. Αν δεν μπορει να γινει σεβαστο αυτο, ευθεως τους παρακαλεις αν δεν μπορουν να σε σεβαστουν μεσα στο ιδιο σου το σπιτι, να μπει ενα τελος στη φιλοξενια και ξαναβρισκεστε οταν θα εχει μεγαλωσει το μωρο. Επισκεπτες σε μια λεχωνα εχουν το νοημα οτι θα βοηθησουν τη λεχωνα, οχι οτι θα της σπασουν τα νευρα. Οι μερες με ενα νεογεννητο δεν ειναι περιοδος κοινωνικων επισκεψεων ουτε ευκαιρια να βγαλουμε τα απωθυμενα μας! Αν δεν το καταλαβαινουν, το εξηγεις. Αν παλι δεν, επισκεψη τελος! 

πρίν από 2 λεπτά , vicky86 είπε:

για να καταλαβω,εχεις γαλα,θηλαζεις καλα,το μωρο βρεχει πανες,κοιμαται καλα,παιρνει βαρος αλλα νιωθεις πιο αδειο το στηθος;μηπως εδραιωθηκε ο θηλασμος;δ αντλεις συστηματικα;απλα βγαζεις αν χρειαστει.το να μην βγαζεις πολυ δ σημαινει κτ για την παραγωγη σου,πολλες γυναικες θηλαζαν κανονικοτατα αλλα δ βγαζανε τπτ με το θηλαστρο

νομιζω δ χρειαζεσαι μαγια.τσαι θηλασμου εχει η weleda,αλλα κ αυτο ισως περιττο

υπαρχουν γαλακτογωγες τροφες.η απλα να κανεις εσυ καποιο αφεψημα που βοηθαει πχ τριγωνελλα,μαραθοσπορο,τσουκνιδα,μαντζουρανα,γαιδουραγκαθο,καλεντουλα,χαμομηλι

το σωμα σου μεγαλωσε 9μηνες αυτο το μωρο.βρες την εμπιστοσυνη στον εαυτο σου οτι μπορει κ να το θρεψει.μετα απο τοσο κοπο που εκανες ειναι κριμα να τα χαλασεις ολα για την γνωμη τριτων.πολυ σημαντικο να εχεις την στηριξη του αντρα σου,κ καλυτερα να τους μιλησει εκεινος να σταματησουν να επιμενουν.υπαρχουν δυο επιλογες αντιδρασης απο εσενα,ακους,λες ναι κ κανεις αυτο που θες εσυ.αλλιως απαντας.προσπαθησε να εισαι ηρεμη.πες οτι ακους τον γιατρο σας.οτι εκεινοι μεγαλωσαν τα παιδια τους οπως ηθελαν,καιρος να σας αφησουν να κανετε το ιδιο.

δ νομιζω οτι θελουν το κακο σας,αλλα ουτε φυσικα εσυ του μωρου σου.υπερασπισου τις επιλογες σου

δινεις πιπιλα;κανετε 8θηλασμους την ημερα;στην αναγκη πες τους οτι οταν δινατε ξενο ειχε σημαδια αλλεργιας η κολικους.γτ λενε οτι το μωρο δ χορταινει κ οτι πειναει κ δ το καταλαβαινεις;

δ νομιζω οτι χρειαζεται να περιφρουρησεις την παραγωγη σου,αλλα την ψυχικη σου ηρεμια κ τον θηλασμο γενικα

πολυ λυπαμαι που περνας δυσκολα ενω δ φαινεται καποιος λογος ανησυχιας

Πιπιλα δινω απο πολύ νωρίς γτ η μπεμπα θελει να πιπιλαει ειδικά τα βράδια και ενω στην αρχη αντιστεκομουν σθεναρα και την εβαζα σ στηθος, κατερρευσα 2 φορες απο την εξάντληση... Ξερω πως γενικα αντενδεικνυται κι για αυτο προσπάθησα να την αποφυγω, αλλα δεν ειμαι διατεθειμενη να την κοψω και δεν πιστεύω πως εχςι συγχυση θηλων.. Οταν επαθε συγχυση λογω μπιμπερό το αντιληφθηκα και ξεκινησα να της δινω το συμπληρωμα με συριγγα... Υποστηρίζει πως το παιδι πειναει και δε χορταινει επειδη σαν μωράκι γκρινιαζει και εχει κολικους... Για αυτη καθε κλαμα ισοδυναμεί με πεινα. Χθες συγκεκριμένα, ποναγε η μικρή και εκλαιγε και εβαζε τα χέρια της η πεθερα μ στο στομα της για να δει αν πειναει λεει.. Αυτο το κακομοιρο εριχβε ενα γλυψιμο για παρηγοριά και μετα σταματαγε και μ λεει "οριστε το παιδι πειναει".. Βουταω και εγω τη μπεμπα αγκαλιά και σταματησε αμεσως... Και της απαντάω" αγκαλια απο τη μαμα της ηθελε, αν πεινουσε δε θα σταματαγε"!!! Ευτυχώς κιολας το παιδακι μου μετά κοιμηθηκε ενα 3ωρο σερι οποτε δεν ειχαν να μου πουν τίποτα!! Σημερα δεν άντεξα, ειχε παλι την ιδια κουβέντα με μια γειτονισαα και ελεγε "εγω δεν ειμαι της αγκαλιάς, εγω τα ταιζα τα παιδιά με μπιμπερό , χορταιναν και κοιμοντουσαν" οποτε της απανταω και εγω "εγω παλι προτιμώ να παρηγορω το παιδι μου που υποφερει παρα να το μπουκωσω με αχρειαστη ποσοτητα γαλακτος για να καλυψω το πρόβλημα του. Και όσο αντέχω, ετσι θα κανω". 

πρίν από 10 λεπτά , ΑΡΓΚ είπε:

Πετα το θηλαστρο, απλα σε μπερδευει. Κλειδωσε το στο ντουλαπι, και αμα χρειαστει να γυρισεις π.χ. στη δουλεια και θηλαζετε ακομη, μονο τοτε το ψαχνεις.

Κρατα το μωρο αγκαλια συνεχεια και θηλαζε, με στοχο 10-12 φορες τη μερα, και περισσοτερο αν θελει, δεν αφηνεις μεσα στη μερα ουτε 3ωρους ουτε 5ωρους υπνους.

Αν σε αγχωνουν τα πεθερικα, πολυ ευγενικα και πολυ αυστηρα τονιζεις οτι το μωρο ειναι δικο σου, τα οφελη του θηλασμου ειναι τεραστια, και παρακαλεις να σταματησει η κουβεντα. Αν δεν μπορει να γινει σεβαστο αυτο, ευθεως τους παρακαλεις αν δεν μπορουν να σε σεβαστουν μεσα στο ιδιο σου το σπιτι, να μπει ενα τελος στη φιλοξενια και ξαναβρισκεστε οταν θα εχει μεγαλωσει το μωρο. Επισκεπτες σε μια λεχωνα εχουν το νοημα οτι θα βοηθησουν τη λεχωνα, οχι οτι θα της σπασουν τα νευρα. Οι μερες με ενα νεογεννητο δεν ειναι περιοδος κοινωνικων επισκεψεων ουτε ευκαιρια να βγαλουμε τα απωθυμενα μας! Αν δεν το καταλαβαινουν, το εξηγεις. Αν παλι δεν, επισκεψη τελος! 

Η μακακια ειναι οτι ηρθαμε εμεις στο χωριο μια βδομάδα για να αλλάξω και εγω παραστασεις και να χαλαρωσω απο την κλεισουρα, αφου και στην εγκυμοσυνη ημουν συνέχεια μεσα... Ξινη μου βγηξε η εκδρομή.. Το ξεκοβω ομως καθε μερα και περισσότερο!!! Εχςτε δικιο, περισσότερο ψυχολογικό ειναι ολο αυτο...! Δεν πρέπει να τους επιτρεπω να με επηρεαζουν τοσο.. Ειδικα χωρίς λόγο... Λιγες μερες είναι ακομα, θα περασουν! 

βλεπω οτι κ εσυ απαντας,δ θα σου πω αν ειναι σωστη η λαθος αντιδραση.κανε ο,τι εσυ θεωρεις σωστο να εισαι ηρεμη εσυ κ το μωρο

φυσικα κ μεγαλωσαν παιδια,αλλα τα μωρα δ κλαινε μονο απο πεινα,θα επρεπε να το ξερουν

κ ενω δ λεω κτ τετοιο,γτ δ το πιστευω οτι μονο η μαμα ξερει,οταν θα ελεγαν κτ τετοιο θα απαντουσα οτι η μαμα του,ξερω τι θελει,απλα για να σταματησουν

αν κανετε αρκετους θηλασμους κ το μωρο τρωει κ αναπτυσσεται,η πιπιλα ειναι δικη σου επιλογη αν θα χρησιμοποιησεις

εχω μεινει λιγο που εβαζε τα χερια στο στομα του μωρου να δει αν πειναει.φτανει η αλλαγη παραστασεων,καλυτερα να γυρισετε σπιτακι σας να ηρεμησετε

εφοσον δ ειναι της αγκαλιας,φανταζομαι να μην παιρνει το μωρο συχνα.δ πειραζει,κανε εσυ πολλες αγκαλιτσες με το νινι σου,το εχουν πολυ αναγκη

καλη συνεχεια

Κοίτα αφού είναι πεθερικά και είσαι φιλοξενούμενη, πάλι καλά. Μακριά κι αγαπημένοι και ας τα λύσει ο άντρας σου που στο κάτω κάτω δεν έχει την ψυχολογική επιβάρυνση μετά τη γέννα. (κακιούλες....) Εγώ το έπαθα αυτό από τους γονείς μου στο πατρικό μου που έμενα όταν γέννησα μέχρι να γυρίσω στο νησί. Ψιλοτσακώθηκαν με τον άντρα μου (εγώ τα έμαθα μετά γιατί ήμουν στην κοσμάρα μου) και με την πρώτη ευκαιρία ο άντρας μου μας πήρε και κατεβήκαμε άρον άρον στο νησί ενώ θα μέναμε περισσότερο (εγώ και το μωρό, ο άντρας μου γύρισε στη δουλειά) και φυσικά θα ήταν πιο ξεκούραστο σωματικά για όλους, αλλά ψυχικά όχι -κι εγώ η ίδια δηλαδή ήθελα να φύγω γιατί δεν άντεχα αυτήν την πίεση. Όμως αυτό άφησε ένα κακό κλίμα μεταξύ τους για καιρό και δεν ήταν ό,τι πιο βοηθητικό στην κατάσταση που ήμουν. Και φυσικά οι δικοί μου ακόμα το κοπανάνε για το πόσο κακός είναι ο θηλασμός και πόσο βλάψαμε το μωρό με την επιμονή μας κλπ κλπ. (κοντά χρόνο μετά)

αλλάζεις θέμα, βαζεις μουσική κάνεις ότι δεν άκουσες , και λες "καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε σαν να ήταν δικό σας το παιδί και το αγαπάτε, όμως τώρα είμαι εγώ η μητέρα, το μωρό είναι καλά, αποφασίζω εγώ ως μητέρα του και κάθε άλλο σχόλιό σας χειροτερεύει την σχέση μας,  σας αγαπώ αλλά παρακαλώ σεβαστείτε αυτό που σας είπα - πάω να μαγειρέψω να απλώσω να κοιμίσω να θηλάσω   .... "  αποχωρείς από το δωμάτιο και τέλος. Δεν περιμένεις απαντηση δεν αφηνεις να μιλησει. 

αν ξαναπει, θα ξαναπεις παλι τα ίδια κασέτα ξεκινώντας πάντα  με το   "καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε , όλα είναι καλά,...   σεβαστείτε  " .

Οι παλιές γενιές καταλαβαίνουν την λέξη αυτή εκτός και εαν μιλαμε για παθολογικά άρρωστα άτομα που δεν ακούν τις λέξεις που λες. 

Εάν είναι έτσι μην το συζητάς καν. 

Για το θέμα του θήλαστρου πιστεύω ότι βοηθά στην αύξηση της παραγωγής και στο ερέθισμα του θηλασμού, όταν το κανεις ενδιάμεσα ή και μετά τον θηλασμό και προσφέρεις το επιπλέον γεύμα.  Εάν είσαι τόσο εξαντλημένη βέβαια, όντως καλύτερα να μόνο να κοιμασαι και να θηλαζεις (συχνά όποτε θέλει το μωρό ). 

Η καμπύλη σας είναι καλή ? ζυγίζεις ανά εβδομάδα χωρίς πάνα την ίδια ώρα? 

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, belleblue είπε:

αλλάζεις θέμα, βαζεις μουσική κάνεις ότι δεν άκουσες , και λες "καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε σαν να ήταν δικό σας το παιδί και το αγαπάτε, όμως τώρα είμαι εγώ η μητέρα, το μωρό είναι καλά, αποφασίζω εγώ ως μητέρα του και κάθε άλλο σχόλιό σας χειροτερεύει την σχέση μας,  σας αγαπώ αλλά παρακαλώ σεβαστείτε αυτό που σας είπα - πάω να μαγειρέψω να απλώσω να κοιμίσω να θηλάσω   .... "  αποχωρείς από το δωμάτιο και τέλος. Δεν περιμένεις απαντηση δεν αφηνεις να μιλησει. 

αν ξαναπει, θα ξαναπεις παλι τα ίδια κασέτα ξεκινώντας πάντα  με το   "καταλαβαίνω ότι ανησυχείτε , όλα είναι καλά,...   σεβαστείτε  " .

Οι παλιές γενιές καταλαβαίνουν την λέξη αυτή εκτός και εαν μιλαμε για παθολογικά άρρωστα άτομα που δεν ακούν τις λέξεις που λες. 

Εάν είναι έτσι μην το συζητάς καν. 

Για το θέμα του θήλαστρου πιστεύω ότι βοηθά στην αύξηση της παραγωγής και στο ερέθισμα του θηλασμού, όταν το κανεις ενδιάμεσα ή και μετά τον θηλασμό και προσφέρεις το επιπλέον γεύμα.  Εάν είσαι τόσο εξαντλημένη βέβαια, όντως καλύτερα να μόνο να κοιμασαι και να θηλαζεις (συχνά όποτε θέλει το μωρό ). 

Η καμπύλη σας είναι καλή ? ζυγίζεις ανά εβδομάδα χωρίς πάνα την ίδια ώρα? 

Δεν πηρα ζυγαριά για να μην μπω στο τρυπακι τρώει, δεν τρωει! Βασικά είμαι σίγουρη ότι τρώει και πως την καλύπτει το γαλα μου! Απλά επειδή ειδα πως μειώθηκε η ποσότητα στην αντληση μετά το θηλασμο ανησυχησα... Και επειδη θα ήθελα να κάνω και  τράπεζα, εκτός από το φοβο ότι μου κόβεται το γαλα, σκέφτηκα μήπως έπαιρνα τα χαπια μαγιάς μπυρας..  

2 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

βλεπω οτι κ εσυ απαντας,δ θα σου πω αν ειναι σωστη η λαθος αντιδραση.κανε ο,τι εσυ θεωρεις σωστο να εισαι ηρεμη εσυ κ το μωρο

φυσικα κ μεγαλωσαν παιδια,αλλα τα μωρα δ κλαινε μονο απο πεινα,θα επρεπε να το ξερουν

κ ενω δ λεω κτ τετοιο,γτ δ το πιστευω οτι μονο η μαμα ξερει,οταν θα ελεγαν κτ τετοιο θα απαντουσα οτι η μαμα του,ξερω τι θελει,απλα για να σταματησουν

αν κανετε αρκετους θηλασμους κ το μωρο τρωει κ αναπτυσσεται,η πιπιλα ειναι δικη σου επιλογη αν θα χρησιμοποιησεις

εχω μεινει λιγο που εβαζε τα χερια στο στομα του μωρου να δει αν πειναει.φτανει η αλλαγη παραστασεων,καλυτερα να γυρισετε σπιτακι σας να ηρεμησετε

εφοσον δ ειναι της αγκαλιας,φανταζομαι να μην παιρνει το μωρο συχνα.δ πειραζει,κανε εσυ πολλες αγκαλιτσες με το νινι σου,το εχουν πολυ αναγκη

καλη συνεχεια

Γενικά το παίζω Αλέκος, αλλα οταν με φτάνει στα όρια μου κάποιος απαντάω καταλληλως και όχι απαραίτητα με το γάντι... 

2 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Κοίτα αφού είναι πεθερικά και είσαι φιλοξενούμενη, πάλι καλά. Μακριά κι αγαπημένοι και ας τα λύσει ο άντρας σου που στο κάτω κάτω δεν έχει την ψυχολογική επιβάρυνση μετά τη γέννα. (κακιούλες....) Εγώ το έπαθα αυτό από τους γονείς μου στο πατρικό μου που έμενα όταν γέννησα μέχρι να γυρίσω στο νησί. Ψιλοτσακώθηκαν με τον άντρα μου (εγώ τα έμαθα μετά γιατί ήμουν στην κοσμάρα μου) και με την πρώτη ευκαιρία ο άντρας μου μας πήρε και κατεβήκαμε άρον άρον στο νησί ενώ θα μέναμε περισσότερο (εγώ και το μωρό, ο άντρας μου γύρισε στη δουλειά) και φυσικά θα ήταν πιο ξεκούραστο σωματικά για όλους, αλλά ψυχικά όχι -κι εγώ η ίδια δηλαδή ήθελα να φύγω γιατί δεν άντεχα αυτήν την πίεση. Όμως αυτό άφησε ένα κακό κλίμα μεταξύ τους για καιρό και δεν ήταν ό,τι πιο βοηθητικό στην κατάσταση που ήμουν. Και φυσικά οι δικοί μου ακόμα το κοπανάνε για το πόσο κακός είναι ο θηλασμός και πόσο βλάψαμε το μωρό με την επιμονή μας κλπ κλπ. (κοντά χρόνο μετά)

Ευτυχως οι δικοι μ που τους εχω κοντά, είναι πολύ υποστηρικτικοι! Θηλασε η μαμα μου κιολας και μαλλον παίζει και αυτό ρολο!!! Ευτυχώς δηλαδή γτ διαφορετικά δεν θα τα καταφερνα!! 

Συγνώμη που θα μιλήσω έτσι γιατί δεν την ξέρω αλλά η παντιγνωστρια πεθερά σου που την θεωρεί ο άντρας σου θα έπρεπε να ξέρει ότι ένα μωρό δεν κλαίει μόνο επειδή πεινάει αλλά κ επειδή μπορεί να έχει κολικούς, επειδή νυστάζει, επειδή θέλει αγκαλιά, επειδή απλά βαριέται κλπ.. Κ το αν είναι καλύτερο η σκόνη ή το δικό σου γάλα μπορεί να το καταλάβει αν δει ειδήσεις κ τέτοια που κάθε λίγο και λιγάκι διάφορες παρτίδες από γάλατα αποσύρονται από την αγορά λόγω γαστρεντερικών διαταραχών.. Δλδ θα είναι καλύτερο να δίνεις σκόνη κ να σκέφτεσαι ότι μπορεί να κάνεις κάποιο κακό στο παιδί σου?? Οπότε μην ακούς κανέναν.. Εσύ σαν μαμά ξέρεις καλύτερα!

@anemoni1989 καταρχήν τόσο νωρίς ταξίδι αντικειμενικά δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα, αλλά από αυτή την άποψη, ο,τι έγινε έγινε. Καλό θα ήταν όσο πιο γρήγορα μπορείς να γυρίσεις κοντά στον παιδίατρό σου και να ζυγιστεί το παιδί, να ξέρεις που βρίσκεστε. Ζύγισμα σε άλλη ζυγαριά δεν έχει νόημα.

Τράπεζα γάλακτος δεν ξεκινάς πριν εδραιωθεί ο θηλασμός αν δε συντρέχει επείγουσα ανάγκη. Όταν έρθει η ώρα να τη χρειαστείς, 3-4 βδομάδες νωρίτερα αρχίζεις να το σκέφτεσαι.

Από εκεί και πέρα, θα σε στεναχωρήσω, αλλά σε ένα έχει δίκιο η πεθερά: νεογέννητο που γκρινιάζει και βάζει χέρι στο στόμα, θέλει στήθος. Ούτε πιπίλα, ούτε κούνημα. Σε φάσεις γκρίνιας, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι άλμα ανάπτυξης και αν αυτό σημαίνει20 ώρες στο στήθος, αυτό κάνεις. Το μωρό είναι νεογέννητο, έχετε αν καταλαβαίνω καλά ούτε 20 μέρες αποκλειστικού θηλασμού και ήδη έχεις μπει στη λογική να μην προσφέρεις στήθος όταν το μωρό γκρινιάζει, αλλά πιπίλα, το μωράκι κοιμάται τρίωρα μέσα στη μέρα και το στήθος έχει ελαφρύνει. Ασφαλώς και η λύση δεν είναι το μπιμπερό, αλλά μη σκέφτεσαι και το αποκλειστικά θηλάζον βρέφος με όρους μωρού που πίνει φόρμουλα: οι πολύωροι ημερήσιοι ύπνοι και η πιπίλα δυστυχώς δεν ταιριάζουν στην περίπτωσή σας ακόμη. Σε 2 μήνες, απόλυτα, τώρα, όχι.

Γεια σου, αφού το μωρό δείχνει ευχαριστημένο η παιδίατρος λέει πως δεν υπάρχει πρόβλημα οι καμπύλες και το βάρος του είναι καλά δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσεις συμπληρώματα και τσάγια. Αν όλα βαίνουν καλά να θεωρείς πολύ τυχερό τον εαυτό σου που το στήθος σου δεν είναι πια πρησμένο και δεν βγάζεις πολύ με το θήλαστρο! Το θήλαστρο μην το χρησιμοποιείς συστηματικά μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υπερπαραγωγής σε ορισμένες περιπτώσεις, το ίδιο και τα συμπληρώματα και πίστεψέ με η υπερπαραγωγή είναι πιο ύπουλη κατάσταση από το να μην έχεις γάλα... Στο μεγάλο μου γιο πίστεψα από το άγχος μου και την άγνοιά μου πως δεν είχα γάλα, και στις 10 μέρες ξεκίνησα το θήλαστρο και συμπληρώματα μαγιάς... Τελικά κατέληξα με υπερπαραγωγή, συνεχείς μαστίτιδες και πολλά πολλά προβλήματα με το μωρό, αέρια, κολικούς, αφρώδη κακά, βλέννες,  μου πήρε 7 μήνες σχεδόν, πολλή υπομονή και βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού για να μπορέσω να ρυθμίσω την παραγωγή μου, Την τελευταία μαστίτιδα την έπαθα όταν το μωρό ήταν έξι μηνών. Όλα αυτά στα λέω για να σου δώσω να καταλάβεις πως είναι καλύτερα πριν πάρεις οτιδήποτε να μιλήσεις με σύμβουλο. 

Όσο για τους γύρω σου... Ακόμα δεν είδες τίποτα... Τουλάχιστον σε μένα οι παππουδογιαγιάδες είχαν άποψη για τα πάντα, την οποία και διατυμπάνιζαν με κάθε ευκαιρία. Σου λέω μόνο την κορυφαία ατάκα της μαμάς μου (γυναίκας με 2 πανεπιστημιακά διπλώματα, το ένα εκ των οποίων έχει άμεση σχέση με τη διατροφή)  

«Γιατί παιδί μου επιμένεις να θηλάσεις, δεν έχουμε χρήματα για να αγοράσουμε όποιο γάλα θέλεις;»:roll: 

Καλά λες και βλέπω την πεθερά μου. 3 μερες στο σπίτι εκδρομή ξεμαλλιαστηκαμε κόσμια. Μέχρι και τώρα το παιδί που είναι 5 μισή μηνών πήγαμε διημερο και λέει «δεν το έχετε βρει με το παιδί ακόμα βλέπω» γιατί στις 12 ώρες που είμασταν εκεί, που το πασπατευαν 6-7 άτομα όλη την ώρα, που δεν υπήρχε ησυχία για να κοιμηθεί γιατί τσακωνοντουσαν μεταξύ τους λίγο πριν ξεκινήσουμε μπάνιο κλπ γκρίνιαζε. Ευτυχώς της απάντησε ο σύζυγος. 

Ελα μου λέει τώρα που θα σταματήσεις τον θηλασμό (???!!!) θα τον πάρω εγώ πάνω καμία βδομάδα. Χαχαχαχα. Συγχύστηκε που γελάγα. Το ξαναείπε στα μουλωχτά στον σύζυγο, νόμιζε δεν άκουγα, της απάντησε «θες να μας δεις και τους δυο κρεμασμένους;» . 

Εαν υπάρχει πρόβλημα καταρχάς ως μανούλα θα το καταλάβεις και κατά δεύτερον θα στο πει και ο παιδίατρος. Όποτε μην μασάς! 

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κοριτσια!! Είναι σημαντικό που βλέπω πως δεν ειμαι η μόνη που τα ακούει αυτα!!! Και ηδη νιωθω μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό μου!!! 

Απλα πιστευα, λανθασμένα προφανως, πως θα αναγνωριζοταν η προσπάθεια μου να ταισω το παιδι μου με ότι πιο αγνο υπάρχει, το γαλα μου!!! 

Δεν πειράζει!! Εγω θα παω κόντρα και θα κάνω όπως νομίζω εγω καλύτερα!! Και πάλι, ευχαριστώ!!! :)

Καταρχάς, να σου ζήσει το παιδάκι σου και συγχαρητήρια για την επιμονή στο θηλασμό.

Έπειτα, κλείνεις αφτιά και στόμα σε εξωγενείς παράγοντες, ειδικά σε όσους υπονομεύουν, έστω και ακουσίως, το γονεϊκό σου ρόλο.

Τρίτον, είναι πολύ σύνηθες, μάλλον αναμενόμενο, το στήθος εφόσον έχει εδραιωθεί η γαλουχία, να σταματά να είναι βαρύ. Έχει προσαρμοστεί πλήρως στις ανάγκες σίτισης του μωρού, παράγει κατά το θηλασμό. Οπότε το γεγονός, ότι νιώθεις το στήθος σου ελαφρύ, είναι θετικό δείγμα.

Πυξίδα είναι το ίδιο το παιδί. Παίρνει ύψος και βάρος; Κοιμάται καλά; Δεν γκρινιάζει ή γκρινιάζει σε φυσιολογικά πλαίσια; Είναι ευδιάθετο χωρίς σημάδια ενόχλησης; Ο παιδίατρος είναι ικανοποιημένος από την εικόνα του; Εάν τα παραπάνω απαντώνται με κατάφαση, απλώς ακολουθείς τα όσα πράττεις μέχρι τώρα απερίσπαστη.

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

Εφ'οσον πατε καλα απο πανες και βαρος δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις οτι δεν επαρκει η παραγωγη σου. Εξαλλου, οπως ειπωθηκε ηδη οταν εδραιωνεται ο θηλασμος το στηθος δεν ειναι πια πρησμενο και οι μητερες λανθασμενα πιστευουν οτι δεν εχουν γαλα. Οσο για τους καλοθελητες, εσυ τους ξερεις καλυτερα και τι αντιμετωπιση τους αρμοζει. Προσωπικα θα προτιμουσα μια αντιμετωπιση σαν της @ΑΡΓΚ που βλεποντας σε αποφασισμενη δεν εχει περιθωριο να σου μιλησει ο αλλος. Μια χαρα τα εχεις καταφερει! Μην αγχωνεσαι καθολου! Καλη συνεχεια

3 ώρες πρίν, anemoni1989 είπε:

Απλα πιστευα, λανθασμένα προφανως, πως θα αναγνωριζοταν η προσπάθεια μου να ταισω το παιδι μου με ότι πιο αγνο υπάρχει, το γαλα μου!!! 

Πολλα απο αυτα που κανεις σωστα δεν θα εκτιμηθούν απο παππουδες. Το θεμα ειναι ναμην σε αμφισβητεί ο αντρας σου.

Κοριτσια καλημέρα!!! Αργησα να απαντήσω, αλλα ειχα θεμα με το κινητό και κολλαγε στο συγκεκριμένο σαιτ... Εφαγε κολλημα μάλλον!! 

Σας ευχαριστώ ολες πολυ! Τα λόγια σας με εκαναν να χαλαρωσω και η αλήθεια είναι ότι ειδα πιο χαλαρα το θεμα... Το παιδακι μου κανει μια χαρα τσισα και κακα (και με το παραπάνω θα ελεγα) και οσοι την ειδαν μ ειπαν πως εχει παχυνει και ψηλωσει (με το μάτι παντα) επιβεβαιωνοντας με! Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο και δεν θα αφησω κανεναν να με κάνει να αισθανθω τυψεις που το προσφερω στο παιδακι μου άφθονο... Αν για τον οποιοδήποτε λόγο χρειαστεί να δωσω ξενο εννοείται δε θα διστασω, οπως και δε διστασα οταν απαιτηθηκε, αλλα οσο της αρκει θα το προσφέρω απλόχερα! 

Σας ευχαριστούμε και παλι απο καρδιας και εγω και η κορούλα μου που μας στηριξατε με τα λεγόμενα σας σε αυτη τηβδυσκολη για εμας στιγμή!!! Ησασταν πολυ πιο χρησιμες απο οσο μπορείτε να φανταστείτε!!! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...