Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τύλιγμα γαμπρού!

ponemeni

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

θα ήθελα τις συμβουλές σας για ένα θέμα που μας απασχολεί οικογενειακώς. Η πρώτη μου εξαδέρφη συζεί με ένα παληκάρι εδώ και αρκετό καιρό, είναι πολύ καλό παιδί και από ευκατάστατη οικογένεια. Την εξαδέρφη μου δεν την είδαν με καλό μάτι τα μελλοντικά πεθερικά της καθώς θεωρούν πως έχει τυλίξει τον γιο τους, καθώς προέρχεται από φτωχή οικογένεια, όπως και εμείς. Προ ημερών μας εκμυστηρεύτηκε ότι είναι έγκυος αλλά δεν το έχει ανακοινώσει ακόμη στα μελλοντικά πεθερικά της και φοβάται να το κάνει, μην θεωρήσουν πως είναι ένα μέτρο πίεσης για να γίνει ο γάμος. Η αλήθεια είναι πως έχοντας ζήσει στην φτώχεια, η επιλογή ενός συντρόφου που δεν έχει οικονομικό πρόβλημα είναι μία καλή αρχή για ένα καινούργιο ξεκίνημα στην ζωή. Εμείς της είπαμε να μην το σκέφτεται, ούτως ή άλλως ο μνηστήρας της είναι ενθουσιασμένος με το γεγονός και έχει βάλει μπρος για τον γάμο. Της είπαμε να το χειριστεί αυτός με τους δικούς του και να μην ανακατευτεί η ίδια.

Στην Ελλάδα του 2018 πιστεύετε ότι παίζουν ρόλο αυτά? Δηλαδή τι σημασία έχει πόσα χρήματα έχει ο καθένας? Εσείς με τον σύζυγό σας ήσασταν πάνω κάτω στην ίδια οικονομική κατάσταση όταν παντρευτήκατε ή υπήρχαν μεγάλες οικονομικές διαφορές?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 55
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

4 minutes ago, jellyfishch said:

παίζουν τεράστιο ρόλο, απ όσο έχω δει εγώ γύρω μου τουλάχιστον.

Τόσα χρόνια ακούω γύρω μου συζητήσεις από συνομηλικες κοπέλες μου να συζητάνε για τα περιουσιακά του γκόμενου / άντρα τους, για την οικονομική του κατάσταση, για το εάν κάνει καλή δουλειά και με κύρος.. Οι περισσότερες τουλάχιστον εδώ στην επαρχία έχουν στο νου τους να βρουν ένα πλούσιο παλικάρι, να κάνουν παιδιά μαζί του και να τα μεγαλώνουν, ενώ δε θα χρειάζεται να δουλεύουν.

Το τι άκουσα από "φίλες μου" όταν αποφάσισαμε να παντρευτούμε με τον άντρα μου που  ήταν τότε ένας απλός εργάτης δε λέγεται. Κάτω από τα σεντόνια όμως δεν κοιτάς ούτε δουλειά, ούτε λεφτά ούτε τίποτα. Πραγματικά λυπάμαι όσες είναι αναγκασμένες να πείσουν τους εαυτούς τους ότι είναι ερωτευμένες με έναν άνθρωπο που διάλεξαν με κάθε άλλο παρά ρομαντικά  κριτήρια. 

Όταν γνώρισα τον άντρα μου δούλευε εργάτης και ήμουν σε καλύτερη εργασιακή και οικονομική κατάσταση από αυτόν. Ζοριστήκαμε πάρα πολύ αλλά δε μετανιώνω για τίποτα. είμαστε αυτοδημιούργητοι και δεν παρακαλέσαμε ποτέ κανέναν, ούτε βασιστήκαμε σε οικογενειακές περιουσίες για να κάνουμε την τύχη μας.

Αυτό να κάνουν και τα παιδιά. Να ανεξαρτητοποιηθούν, και τότε θα κλείσουν και τα πιο φαρμακερά στόματα.

Εμείς μένουμε Αθήνα αλλά από ότι λέτε παντού τα ίδια είναι. Και εγώ αυτό πιστεύω, εφόσον το ζευγάρι τα έχει βρει, τι νόημα έχουν τα χρήματα? καλό είναι να υπάρχουν βέβαια γιατί βοηθιέται το ζευγάρι στο ξεκίνημά του ειδικά και μπορείς να ζήσεις και μία καλύτερη ζωή αλλά πλέον στις ημέρες μας ο άνθρωπος μετράει.

• Μου αρέσει 1

Δύσκολες καταστάσεις πάντως, εύχομαι να πάνε όλα καλά για τα παιδιά.

Με το καλό και το μωρό τους. Ο άντρας δουλεύει ή στηρίζονται στους γονείς του? Η κοπέλα?

2t7wp3.png

9 minutes ago, jellyfishch said:

Δύσκολες καταστάσεις πάντως, εύχομαι να πάνε όλα καλά για τα παιδιά.

Με το καλό και το μωρό τους. Ο άντρας δουλεύει ή στηρίζονται στους γονείς του? Η κοπέλα?

Ο άντρας δουλεύει, έχει καλή δουλειά, είναι αρκετά ανεξάρτητος, μένουν στο δικό του σπίτι, η εξαδέφη μου δυστυχώς όχι δεν δουλεύει. Μιλάμε για χρυσό παιδί, τα δώρα μόνο που έχει κάνει στο παιδί μου, αφού βλέπει την κατάσταση ο άνθρωπος.

Διαφημίσεις

6 hours ago, elemaxi said:

Αν δεν ήθελε ο γαμπρός να τυλιχτεί, δεν θα τυλιγόταν! Τι είναι, πνευματικά ανάπηρος; Το γουστάρει το κορίτσι, θέλει να νοικοκυρευτεί (ο γαμπρός) και κάνει ότι θα έκανε ένας άνθρωπος που έχει ωριμάσει για το επόμενο βήμα στη ζωή του γι' αυτό και χαίρεται με την εγκυμοσύνη της κοπέλας του.

Παρ' όλα αυτά εν μέρει καταλαβαίνω και τους γονείς του γαμπρού που έχουν τις επιφυλάξεις για την κοπέλα. Ίσως, λέω ίσως να μην τους ενοχλεί τόσο το χαμηλό οικονομικό στάτους αλλά το γεγονός ότι η κοπέλα δεν κάνει κάτι στη ζωή της. Μπορεί π.χ. να είμαι φτωχή αλλά να ρε παιδί μου, παλεύω στη ζωή μου, δουλεύω όπου μπορώ για να είμαι κάπως ανεξάρτητη, σπουδάζω, κλπ. Ίσως, λέω ίσως βλέπουν την βολή της κοπέλας και αυτό δεν τους αρέσει.

Σε παρακαλώ μην με παρεξηγήσεις, δεν την ξέρω την κοπέλα, μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, απλά εγώ κάπως έτσι θα σκεφτόμουν μάλλον ως πεθερά.  

Συμφωνώ απόλυτα! Και γω αν ήμουν η μητέρα του καλόκαρδου και ευκατάστατου νεαρού, δεν θα πετούσα και την σκούφια μου.. Κοπέλα από φτωχή οικογένεια που όπως λές πάλεψε για κάτι, (όχι για να βρεί ευκατάστατο σύζυγο), μορφώθηκε, δουλεύει και είναι ανεξάρτητη, μάλιστα! Ας δουλεύει και με τον βασικό. Βέβαια δεν ξέρω να η κοπέλα δούλευε μέχρι πριν λίγο και έμεινε ξαφνικά άνεργη.. Εκεί αλλάζει. Η αλήθεια είναι πάντως οτι πέτυχε κελεπούρι! Για την μάνα, είναι μια κοπέλα που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, και πέτυχε τζακ ποτ. Μακάρι πάντως να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά.

• Μου αρέσει 1

Το σύντροφος που δε δουλεύει, θα μου καθόταν πολύ βαριά αν αυτό επέλεγε το παιδί μου, και ναι, θα το έλεγα στο παιδί μου, το να σκεφτεί πολύ σοβαρά αν θέλει να φορτωθεί έναν άνθρωπο που δεν εργάζεται, εφόσον αυτό ήταν επιλογή και όχι ανάγκη (άλλο το έμεινα άνεργος, άλλο το δεν δουλεύω από άποψη, έχει τεράστια διαφορά στην φιλοσοφία ζωής γενικότερα). Οπότε αν είναι μία τέτοια κατάσταση, ήδη επιλέγοντας να συζήσει η ξαδέρφη με κάποιον που θα τη συντηρεί, έχει κάνει μία πολύ κακή αρχή, και δε νομίζω ότι έχει να κάνει με την οικονομική κατάσταση της οικογένειας από την οποία προέρχεται. 

Από εκεί και πέρα, αν την ένοιαζε το τι θα πει ο κόσμος, ούτε με τον φίλο της θα έμενε στο σπίτι του φαντάζομαι, ούτε θα έμενε έγκυος, και εκείνος το ίδιο, θα έκανε άλλες επιλογές. Οπότε, τι νόημα έχει η ανησυχία ; 

• Μου αρέσει 1

10 hours ago, elemaxi said:

Αν δεν ήθελε ο γαμπρός να τυλιχτεί, δεν θα τυλιγόταν! Τι είναι, πνευματικά ανάπηρος; Το γουστάρει το κορίτσι, θέλει να νοικοκυρευτεί (ο γαμπρός) και κάνει ότι θα έκανε ένας άνθρωπος που έχει ωριμάσει για το επόμενο βήμα στη ζωή του γι' αυτό και χαίρεται με την εγκυμοσύνη της κοπέλας του.

Παρ' όλα αυτά εν μέρει καταλαβαίνω και τους γονείς του γαμπρού που έχουν τις επιφυλάξεις για την κοπέλα. Ίσως, λέω ίσως να μην τους ενοχλεί τόσο το χαμηλό οικονομικό στάτους αλλά το γεγονός ότι η κοπέλα δεν κάνει κάτι στη ζωή της. Μπορεί π.χ. να είμαι φτωχή αλλά να ρε παιδί μου, παλεύω στη ζωή μου, δουλεύω όπου μπορώ για να είμαι κάπως ανεξάρτητη, σπουδάζω, κλπ. Ίσως, λέω ίσως βλέπουν την βολή της κοπέλας και αυτό δεν τους αρέσει.

Σε παρακαλώ μην με παρεξηγήσεις, δεν την ξέρω την κοπέλα, μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, απλά εγώ κάπως έτσι θα σκεφτόμουν μάλλον ως πεθερά.  

Κατανοώ απόλυτα αυτά που λέτε, δεν σας παρεξηγώ, προς Θεού. Η φουκαριάρα ότι δουλειές μπορούσε να κάνει στο παρελθόν τις έκανε, και σε κομμωτήριο είχε δουλέψει και σε φούρνο, αλλά στην Ελλάδα της κρίσης ακόμη και αυτές τις δουλειές δεν είναι εύκολο να τις βρείς.

Το ζήτημα είναι πως ο γαμπρός μας έχει έναν αδερφό, παντρεμένο με δύο παιδάκια και η σύζυγός του είναι και αυτή οικονομικά πολύ ευκατάσταση, οπότε είναι αναπόφευκτη η σύγκριση μεταξύ των δύο νυφών. Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει με την ξαδέρφη μου, έχω καταλάβει ότι (από διάφορα που του έχουν ξεφύγει του μνηστήρα της) το πρόβλημα είναι πως τα πεθερικά θεωρούν πως δεν μπορεί να σταθεί στον κύκλο τους.

Πείτε με ρομαντική αλλά θεωρούσα πως είναι παρελθόν η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε κοινωνικές τάξεις, τι σημασία έχουν τα χρήματα, όπως είπα ο άνθρωπος δεν μετράει?

3 hours ago, Yovanna said:

Συμφωνώ απόλυτα! Και γω αν ήμουν η μητέρα του καλόκαρδου και ευκατάστατου νεαρού, δεν θα πετούσα και την σκούφια μου.. Κοπέλα από φτωχή οικογένεια που όπως λές πάλεψε για κάτι, (όχι για να βρεί ευκατάστατο σύζυγο), μορφώθηκε, δουλεύει και είναι ανεξάρτητη, μάλιστα! Ας δουλεύει και με τον βασικό. Βέβαια δεν ξέρω να η κοπέλα δούλευε μέχρι πριν λίγο και έμεινε ξαφνικά άνεργη.. Εκεί αλλάζει. Η αλήθεια είναι πάντως οτι πέτυχε κελεπούρι! Για την μάνα, είναι μια κοπέλα που δεν είχε στον ήλιο μοίρα, και πέτυχε τζακ ποτ. Μακάρι πάντως να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά.

Κατανοώ αυτά που λέτε, αλλά σκεφτείτε ότι δεν είναι όλα ρόδινα για όλους τους ανθρώπους. Και όλα τα παιδιά δεν έχουν τα ίδια ερεθίσματα από το σπίτι τους και τα εφόδια για να μπορέσουν να σπουδάσουν σε πρώτη φάση και να βρουν δουλειά σε δεύτερη. Η εξαδέρφη μου πάντα ήταν μέτρια μαθήτρια, δεν μπορούσαν όμως να την βοηθήσουν και οι γονείς της οικονομικά με φροντιστήρια κλπ.. ούτε ξένες γλώσσες ούτε τίποτε. Με μηδέν προσόντα πόσο εύκολο θεωρείτε να μπορεί να βρει μία δουλειά?

Λέτε ότι δεν θα πετούσατε την σκούφια σας αν ήσασταν η μητέρα του γαμπρού, τι θα σας ενοχλούσε περισσότερο? ότι δεν έχει καθόλου χρήματα?

1 hour ago, ponemeni είπε:

Κατανοώ απόλυτα αυτά που λέτε, δεν σας παρεξηγώ, προς Θεού. Η φουκαριάρα ότι δουλειές μπορούσε να κάνει στο παρελθόν τις έκανε, και σε κομμωτήριο είχε δουλέψει και σε φούρνο, αλλά στην Ελλάδα της κρίσης ακόμη και αυτές τις δουλειές δεν είναι εύκολο να τις βρείς.

Το ζήτημα είναι πως ο γαμπρός μας έχει έναν αδερφό, παντρεμένο με δύο παιδάκια και η σύζυγός του είναι και αυτή οικονομικά πολύ ευκατάσταση, οπότε είναι αναπόφευκτη η σύγκριση μεταξύ των δύο νυφών. Σε συζητήσεις που έχουμε κάνει με την ξαδέρφη μου, έχω καταλάβει ότι (από διάφορα που του έχουν ξεφύγει του μνηστήρα της) το πρόβλημα είναι πως τα πεθερικά θεωρούν πως δεν μπορεί να σταθεί στον κύκλο τους.

Πείτε με ρομαντική αλλά θεωρούσα πως είναι παρελθόν η κατηγοριοποίηση των ανθρώπων σε κοινωνικές τάξεις, τι σημασία έχουν τα χρήματα, όπως είπα ο άνθρωπος δεν μετράει?

Κατανοώ αυτά που λέτε, αλλά σκεφτείτε ότι δεν είναι όλα ρόδινα για όλους τους ανθρώπους. Και όλα τα παιδιά δεν έχουν τα ίδια ερεθίσματα από το σπίτι τους και τα εφόδια για να μπορέσουν να σπουδάσουν σε πρώτη φάση και να βρουν δουλειά σε δεύτερη. Η εξαδέρφη μου πάντα ήταν μέτρια μαθήτρια, δεν μπορούσαν όμως να την βοηθήσουν και οι γονείς της οικονομικά με φροντιστήρια κλπ.. ούτε ξένες γλώσσες ούτε τίποτε. Με μηδέν προσόντα πόσο εύκολο θεωρείτε να μπορεί να βρει μία δουλειά?

Λέτε ότι δεν θα πετούσατε την σκούφια σας αν ήσασταν η μητέρα του γαμπρού, τι θα σας ενοχλούσε περισσότερο? ότι δεν έχει καθόλου χρήματα?

Eκτός από το οικονομικό, υπάρχει διαφορά μόρφωσης; Γιατί ναι μεν στους συγγενείς κανένας λόγος δεν πέφτει, αλλά οι παρέες του γαμπρού πώς είναι; Ταιριάζει εκεί η κοπέλα, ή τελικά θα είναι πάντα σαν τη μύγα μεσα στο γάλα;

Διαφημίσεις

1 hour ago, ponemeni said:

Όχι, δεν είναι τόσο τα χρήματα. Θα με ενοχλούσε που για εκείνη και την οικογένεια της θα ήταν το κελεπούρι, ο καλός γαμπρός που περιμένανε για να βολευτεί και να βγούνε όλοι ίσως από την μιζέρια. Που θα έπαιρνε ένα κορίτσι χωρίς μόρφωση , μια νέα γυναίκα η οποία δεν πατάει στα πόδια της , γαλουχημένη να περιμένει τον γαμπρό. Σίγουρα για να την έχει επιλέξει,κάτι θα έχει δεί, ομορφιά φαντάζομαι, αφοσίωση κτλ. Ότι έχει ανάγκη ο καθένας. 

Οι κοινωνικές τάξεις δεν έχουν να κάνουν με τα χρήματα μόνο, όπως αναφέρεις. Εαν ο νεαρός και η οικογένεια του είναι καλλιεργημένοι, μορφωμένοι, και το ίδιο και ο κύκλος τους, τότε ναι, θα υπάρξει χάσμα. Εγώ δεν είμαι τόσο ρομαντική. Δεν πιστεύω στα παραμύθια. Η Σταχτοπούτα μάλιστα ήταν το χειρότερο μου. Πιστεύω οτι μια σχέση με μεγάλες ανισότητες, είναι πιο δύσκολο να ευδοκιμήσει. 

• Μου αρέσει 4

Μου θυμίζει λίγο παλιά ελληνική ταινία το όλο σκηνικό. Κι εγώ πιστεύω ότι άσχετα από τα χρήματα, αν η ξαδέρφη σου κι ο αρραβωνιαστικος της δεν έχουν ένα χάσμα μεταξύ τους δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν. Αν όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά επίπεδου (προς Θεού, όχι οικονομικού) τότε στο μέλλον ενδέχεται να έχουν προβλήματα. 

Αυτό που σίγουρα θα ενοχλήσει πολύ την πεθερά της ξαδέρφης σου είναι ότι έμεινε έγκυος πριν το γάμο και νομίζω όχι άδικα. Όντως, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, μπορεί να κινήσει υποψίες αυτή η εγκυμοσύνη ακόμα κι αν δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα. 

• Μου αρέσει 1

13 ώρες πρίν, ponemeni είπε:

Σαν πεθερά θα φοβόμουν ότι δεν τον αγαπάει. Θα αμφέβαλα για τα ειλικρινή αισθήματα που έχει για τον γιο μου ακριβώς για τους λόγους που προανέφερε η Yovanna:

12 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Θα με ενοχλούσε που για εκείνη και την οικογένεια της θα ήταν το κελεπούρι, ο καλός γαμπρός που περιμένανε για να βολευτεί και να βγούνε όλοι ίσως από την μιζέρια. Που θα έπαιρνε ένα κορίτσι χωρίς μόρφωση , μια νέα γυναίκα η οποία δεν πατάει στα πόδια της , γαλουχημένη να περιμένει τον γαμπρό.

Επεξεργάστηκαν by elemaxi
  • Μου αρέσει 1

Εγώ ως μητέρα του γαμπρού, δηλαδή ως εξωτερική παρατηρήτρια, θα έδινα μεγαλύτερη σημασία στο εάν το ζευγάρι ταιριάζει, αν πχ. διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο, αν έχουν κοινά χόμπυ, αν συμφωνούν στο πού θα πάνε διακοπές, πώς θα είναι το σπίτι τους, αν έχουν κοινούς φίλους κλπ. 

Αν πχ. ήταν ένα άβουλο κορίτσι που έκανε τα καπρίτσια του γιου μου για να την παντρευτεί, δεν θα μου άρεσε, ακόμα και αν είχε δουλειά θα το έβλεπα ύποπτο. 

Αν ήταν μία κοπέλα με προσωπικότητα που ήθελε να περνάει πάντα το δικό της, πάλι θα το έβλεπα με επιφύλαξη. 

Επίσης εξαρτάται και από τα λεφτά που έχει ο γαμπρός. Αν το παιδί έχει μία δουλίτσα και χρειάζεται και ενας δεύτερος μισθός στην οικογενεια, ναι επίσης θα με πείραζε. 

Η μόρφωση είναι σχετικό πράγμα. Ξέρετε πόσες 'αμόρφωτες' ξέρω εγώ που είναι δίπλα σε άβουλα μορφωμένα ευκατάστατα παλικάρια και τα μετατρέπουν σε κοινωνικά όταν με κοινωνικό κύκλο και φτιάχνουν μία ωραία οικογένεια? Για την κόρη μου δεν θα το επέλεγα, αν όμως ήταν τέτοιος ο γιος μου, γιατί να μη θέλω μία κοπέλα που τον κάνει καλύτερο?

Ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση, η πεθερά την ξέρει τη νύφη τόσο καιρό. Άρα θα έχει τους λόγους της που δεν της αρέσει. Αν ο μόνος λόγος είναι ότι η κοπέλα δεν έχει λεφτά, είναι άδικη. 

On 8/30/2018 at 10:27 PM, ΑΡΓΚ said:

Eκτός από το οικονομικό, υπάρχει διαφορά μόρφωσης; Γιατί ναι μεν στους συγγενείς κανένας λόγος δεν πέφτει, αλλά οι παρέες του γαμπρού πώς είναι; Ταιριάζει εκεί η κοπέλα, ή τελικά θα είναι πάντα σαν τη μύγα μεσα στο γάλα;

Τι εννοείτε λέγοντας μόρφωση? αν εννοείται εκείνα τα άψυχα χαρτιά τα οποία δεν αποδεικνύουν τίποτε και πολλοί τα φέρουν χωρίς να ανταποκρίνονται ουδόλως στις γνώσεις τους, τότε όχι δεν διαθέτει κάποιο πτυχίο.

Να επισημάνω ότι ο μέλλων σύζυγος είχε σχέσεις από τον "κύκλο" του αλλά επέλεξε την εξαδέρφη μου για να κάνει οικογένεια, καθώς είχε βαρεθεί τις ρηχές κοπέλες που το μόνο που τις ένοιαζε ήταν το χρήμα και τα λούσα.

Και διερωτώμαι: γιατί να ξεχωρίζει ο πτωχός στις παρέες των πλουσίων ως κάτι αρνητικό και να μην ξεχωρίζει ο πλούσιος στις παρέες των φτωχών?

Γιατί να πρέπει ο φτωχός να είναι κατώτερο ον?

Τι εννοείτε ότι "ταιριάζει" στις παρέες?

On 8/31/2018 at 4:21 PM, Βερενίκη said:

Εγώ ως μητέρα του γαμπρού, δηλαδή ως εξωτερική παρατηρήτρια, θα έδινα μεγαλύτερη σημασία στο εάν το ζευγάρι ταιριάζει, αν πχ. διασκεδάζουν με τον ίδιο τρόπο, αν έχουν κοινά χόμπυ, αν συμφωνούν στο πού θα πάνε διακοπές, πώς θα είναι το σπίτι τους, αν έχουν κοινούς φίλους κλπ. 

Αν πχ. ήταν ένα άβουλο κορίτσι που έκανε τα καπρίτσια του γιου μου για να την παντρευτεί, δεν θα μου άρεσε, ακόμα και αν είχε δουλειά θα το έβλεπα ύποπτο. 

Αν ήταν μία κοπέλα με προσωπικότητα που ήθελε να περνάει πάντα το δικό της, πάλι θα το έβλεπα με επιφύλαξη. 

Επίσης εξαρτάται και από τα λεφτά που έχει ο γαμπρός. Αν το παιδί έχει μία δουλίτσα και χρειάζεται και ενας δεύτερος μισθός στην οικογενεια, ναι επίσης θα με πείραζε. 

Η μόρφωση είναι σχετικό πράγμα. Ξέρετε πόσες 'αμόρφωτες' ξέρω εγώ που είναι δίπλα σε άβουλα μορφωμένα ευκατάστατα παλικάρια και τα μετατρέπουν σε κοινωνικά όταν με κοινωνικό κύκλο και φτιάχνουν μία ωραία οικογένεια? Για την κόρη μου δεν θα το επέλεγα, αν όμως ήταν τέτοιος ο γιος μου, γιατί να μη θέλω μία κοπέλα που τον κάνει καλύτερο?

Ως προς τη συγκεκριμένη περίπτωση, η πεθερά την ξέρει τη νύφη τόσο καιρό. Άρα θα έχει τους λόγους της που δεν της αρέσει. Αν ο μόνος λόγος είναι ότι η κοπέλα δεν έχει λεφτά, είναι άδικη. 

Τα παιδιά ταιριάζουν και περνάνε πολύ όμορφα μαζί, δεύτερος μισθός δεν χρειάζεται ο γαμπρός έχει καλή σειρά. Προς το παρόν η εξαδέρφη μου έχει επικεντρωθεί στο μωρό, μελλοντικά θεωρώ πως μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Διαφημίσεις

1 hour ago, ponemeni είπε:

Τι εννοείτε λέγοντας μόρφωση? αν εννοείται εκείνα τα άψυχα χαρτιά τα οποία δεν αποδεικνύουν τίποτε και πολλοί τα φέρουν χωρίς να ανταποκρίνονται ουδόλως στις γνώσεις τους, τότε όχι δεν διαθέτει κάποιο πτυχίο.

Να επισημάνω ότι ο μέλλων σύζυγος είχε σχέσεις από τον "κύκλο" του αλλά επέλεξε την εξαδέρφη μου για να κάνει οικογένεια, καθώς είχε βαρεθεί τις ρηχές κοπέλες που το μόνο που τις ένοιαζε ήταν το χρήμα και τα λούσα.

Και διερωτώμαι: γιατί να ξεχωρίζει ο πτωχός στις παρέες των πλουσίων ως κάτι αρνητικό και να μην ξεχωρίζει ο πλούσιος στις παρέες των φτωχών?

Γιατί να πρέπει ο φτωχός να είναι κατώτερο ον?

Τι εννοείτε ότι "ταιριάζει" στις παρέες?

Τα παιδιά ταιριάζουν και περνάνε πολύ όμορφα μαζί, δεύτερος μισθός δεν χρειάζεται ο γαμπρός έχει καλή σειρά. Προς το παρόν η εξαδέρφη μου έχει επικεντρωθεί στο μωρό, μελλοντικά θεωρώ πως μπορούν να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Να εξηγήσω απλά πράγματα: Μία παρέα μπορεί να έχει π.χ. 2 άντρες, 2 κοπέλες και 2 ζευγάρια. Όλοι συνάδελφοι ή συμφοιτητές, όλοι εργαζόμενοι, πολλοί με θυσίες για να τα βγάλουν πέρα, όπου μάλλον μία κοπέλα που μεγάλωσε με στόχο να βρει τον καλό γαμπρό για να μη χρειάζεται δεύτερο μισθό δε θα ταιριάξει ποτέ.

Η για να το γενικεύσω, μπορεί μία παρέα να έχει σαν κοινό κάποια χόμπυ ή έναν τρόπο ζωής, με κοινό τα ταξίδια, το θέατρο, τη μουσική , ένα άθλημα ή δεν ξέρω τι άλλο. Ε όπως δε θα ταιριάξει ο φανατικός της κλασικής μουσικής στην παρέα που κάθε ΣΚ είναι στα μπουζούκια, έτσι δε θα ταιριάξει και ο άνθρωπος με το απολυτήριο του γυμνασίου στην παρέα που γνωρίστηκαν στο εργαστήριο που έκαναν το διδακτορικό τους, ή ο άνθρωπος που ποτέ δεν έχει αθληθεί σε μία παρέα που η κοινή τους αγάπη είναι οι αγώνες του τρίαθλου, γιατί ποτέ δε θα υπάρξει κάτι κοινό.

Το γιατί το θέμα είναι πτωχός - πλούσιος, δεν το καταλαβαινω. Νομίζω όλοι ανέφεραν το εργαζόμενος  και μη, όχι την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχουν οικογένειες όπου οι γυναίκες είναι αυτονόητα εργαζόμενες, και οικογένειες όπου οι κοπέλες μεγαλώνουν ψάχνοντας τον καλό γαμπρό, και ανεξάρτητα από οικονομική κατάσταση ή κοινωνική τάξη. Ε, οι πιθανότητες δύο οικογένειες από τις δύο αυτές κατηγορίες να συμπεθεριάσουν και να τα πάνε καλά, είναι μάλλον ελάχιστες. 

Αυτό με το πτυχίο, αν ο γαμπρός το διαθέτει, καλό θα ήταν η οικογένειά σας να μην το αναφέρει παρουσία της δικής του. Οι άνθρωποι όταν μηδενίζονται οι κόποι τους, συνηθίζουν να προσβάλλονται. Πόσο μάλλον όταν από τον δικό τους κόπο επωφελούνται και άλλοι.

• Μου αρέσει 2

Καλησπέρα! Διαβάζοντας αυτό το θέμα έχω μια απορία. Η κοπέλα έχει αληθινά αισθήματα για τον νεαρό ή τον είδε σαν διέξοδο από την φτώχεια της; Αυτό είναι το ερώτημα....αν έχει, καλώς! Αν όμως δεν έχει, τότε... 

11 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Να εξηγήσω απλά πράγματα: Μία παρέα μπορεί να έχει π.χ. 2 άντρες, 2 κοπέλες και 2 ζευγάρια. Όλοι συνάδελφοι ή συμφοιτητές, όλοι εργαζόμενοι, πολλοί με θυσίες για να τα βγάλουν πέρα, όπου μάλλον μία κοπέλα που μεγάλωσε με στόχο να βρει τον καλό γαμπρό για να μη χρειάζεται δεύτερο μισθό δε θα ταιριάξει ποτέ.

Η για να το γενικεύσω, μπορεί μία παρέα να έχει σαν κοινό κάποια χόμπυ ή έναν τρόπο ζωής, με κοινό τα ταξίδια, το θέατρο, τη μουσική , ένα άθλημα ή δεν ξέρω τι άλλο. Ε όπως δε θα ταιριάξει ο φανατικός της κλασικής μουσικής στην παρέα που κάθε ΣΚ είναι στα μπουζούκια, έτσι δε θα ταιριάξει και ο άνθρωπος με το απολυτήριο του γυμνασίου στην παρέα που γνωρίστηκαν στο εργαστήριο που έκαναν το διδακτορικό τους, ή ο άνθρωπος που ποτέ δεν έχει αθληθεί σε μία παρέα που η κοινή τους αγάπη είναι οι αγώνες του τρίαθλου, γιατί ποτέ δε θα υπάρξει κάτι κοινό.

Ε, εντάξει νομίζω ότι εάν είχαν τόσο έντονες διαφορές όπως αναφέρεις στα παραδείγματα, δεν θα είχαν γίνει καν ζευγάρι. Κατ' άλλα συμφωνώ με τις τοποθετήσεις σου.

On 30/8/2018 at 9:14 ΜΜ, ponemeni είπε:

Επίσης μια συμβουλή προς τον γαμπρό: Να σταματήσει να λέει στη κοπέλα του τις απόψεις των γονιών του για αυτήν και γενικά ότι αρνητικό μπορεί να λέγεται για το πρόσωπο της.   

Έχω πολλά από τα 'άψυχα χαρτιά" που αναφέρονται παραπάνω, και επίσης έχω κάνει εξαιρετική παρέα από κοπέλες αλλά και αγόρια φίλων μου που είχαν τελειώσει ένα λύκειο. Οι καλύτερή μου φίλη έχει τελειώσει ένα λύκειο, δεν εργάζεται, μεγαλώνει το παιδί της, ζούνε με τα λεφτά του άντρα της κλπ κλπ κλπ. Επίσης μία πολύ καλή μου φίλη, πολύ μορφωμένη και ευκατάστατη, έχει παντρευτεί παιδί με μόνο λύκειο και με περιστασιακές δουλειές.

Υπάρχουν όλοι οι συνδυασμοί. Σίγουρα πρέπει να υπάρχει αγάπη στο ζευγάρι, αλλά εμένα ως φίλη δεν μου αρκεί αυτό. Πρέπει να βλέπω και ένα χαρούμενο, ισορροπημένο ζευγάρι. Αν έβλεπα πχ. ότι πλακώνονται όλη μέρα, ότι υπάρχει ένταση και κόμπλεξ για κάποιο λόγο, ότι προσπαθεί να τον/την υποτιμήσει κλπ. ε, όχι δεν θα την δεχόμουν στην παρέα -μέχρι που θα του έλεγα να μην την ξαναφέρει, ή να μην τον ξαναφέρει-,  και ας αγαπιούνται. 

Ως μάνα, θα ήμουν έξαλλη

Μην το ρίχνεις στη φτώχια αγαπητή, η βασική αντίρρηση της ομάδας εδώ (χωρίς φυσικά να εκπροσωπώ κανέναν) δεν είναι με τα πτωχά πλην τίμια κορίτσια, αλλά με τα κορίτσια που χωρίς να έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους, προσπαθούν να αράξουν δίπλα σε έναν 'καλό' γαμπρό. Αυτό θα έπρεπε να φρικάρει κάθε γονιό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχει άδικο η μαμά του να διαμαρτύρεται.  

• Μου αρέσει 4

2 ώρες πρίν, Βερενίκη είπε:

Μην το ρίχνεις στη φτώχια αγαπητή, η βασική αντίρρηση της ομάδας εδώ (χωρίς φυσικά να εκπροσωπώ κανέναν) δεν είναι με τα πτωχά πλην τίμια κορίτσια, αλλά με τα κορίτσια που χωρίς να έχουν κάνει τίποτα στη ζωή τους, προσπαθούν να αράξουν δίπλα σε έναν 'καλό' γαμπρό. Αυτό θα έπρεπε να φρικάρει κάθε γονιό. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα έχει άδικο η μαμά του να διαμαρτύρεται.  

Να σου πω την αλήθεια Βερενίκη μου, εμένα δεν με ενοχλεί αυτό, δηλ. δεν το κατακρίνω. Ο καθένας σ' αυτή τη ζωή κάνει τις επιλογές του και δέχεται τα αποτελέσματα των επιλογών του. Εγώ προσωπικά είμαι αρκετά εγωίστρια και περήφανη για να εξαρτιέμαι οικονομικά από έναν άνθρωπο και από μικρή ηλικία ξεκίνησα να δουλεύω για να μην επιτρέπω σε κανέναν (γονείς, σύζυγος) να κάνει κουμάντο στη ζωή μου. Η κοπέλα όμως με τα δεδομένα που ξεκινάει την ζωή της, καλείται να αποδείξει στον οικογενειακό περίγυρο του μελλοντικού συζύγου της ότι είναι αντάξια του, ότι πραγματικά τον αγαπάει, ότι θέλει μόνο αυτόν και όχι τα λεφτά του, κ.λ.π. Αντίστοιχα η ευκατάστατη ''συννυφάδα'' της δεν χρειάστηκε να αποδείξει κάτι (ή τέλος πάντων να κουραστεί τόσο πολύ) στη πεθερά γιατί έγινε συμπαθής λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης. Αυτά τα συμπεραίνω από τα λεγόμενα της ponemeni και εάν κάνω λάθος να με διορθώσει.

Επαναλαμβάνω όμως ότι έχουν και τα πεθερικά το δίκιο τους να ανησυχούν και να αμφιβάλουν για τις ειλικρινή προθέσεις της υποψήφιας νύφης πόσο μάλλον τώρα που έμεινε και έγκυος.  

Επεξεργάστηκαν by elemaxi
  • Μου αρέσει 1

Εγώ βέβαια δε λέω ότι πρέπει να 'αποδείξει' κανένας ότι αξίζει να είναι δίπλα σε έναν άνθρωπο . 

Όπως δεν μπορεί βέβαια να επιβάλει κανείς σε κάποιον γονιό να είναι ευχαριστημένος με τις επιλογές συντρόφου του παιδιού του. 

Θεωρώ δικαιολογημένο να βλέπουν οι γονείς με επιφύλαξη μία κοπέλα με μηδέν προσόντα και κανένα εισόδημα από τη δουλειά της.

Κατά κανόνα όμως όλοι οι γονείς, αν δουν ότι το παιδί τους είναι ΟΚ, σιγά σιγά αποδέχονται κάθε κατάσταση. 

πρίν από 2 λεπτά , Βερενίκη είπε:

Εγώ βέβαια δε λέω ότι πρέπει να 'αποδείξει' κανένας ότι αξίζει να είναι δίπλα σε έναν άνθρωπο . 

Όχι, όχι δεν σε κατηγόρησα ότι το λες εσύ. Είναι καθαρά δικός μου συλλογισμός.

πρίν από 3 λεπτά , Βερενίκη είπε:

Όπως δεν μπορεί βέβαια να επιβάλει κανείς σε κάποιον γονιό να είναι ευχαριστημένος με τις επιλογές συντρόφου του παιδιού του. 

Θεωρώ δικαιολογημένο να βλέπουν οι γονείς με επιφύλαξη μία κοπέλα με μηδέν προσόντα και κανένα εισόδημα από τη δουλειά της.

Κατά κανόνα όμως όλοι οι γονείς, αν δουν ότι το παιδί τους είναι ΟΚ, σιγά σιγά αποδέχονται κάθε κατάσταση. 

Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη σου.

19 hours ago, Yovanna said:

Αγαπητή Ponemeni, νομίζω πώς ανοίξατε το θέμα αυτό για να σας πούμε αυτό που θέλατε να ακούσετε. Δηλαδή, τί σημασία έχουν όλα τα άλλα άμα αγαπιούνται τα παιδία? Ίσως και ότι τα φτωχοκόριτσα είναι τα καλύτερα. Λαικίζετε απίστευτα αγαπητή. Επίσης καλό θα είναι να μην ακυρώνουμε οτι δεν έχουμε. Πολλοί και πολλές κοπιάσαμε για αυτό το "άψυχο χαρτί", ίσως και για παραπάνω από ένα (δεν περιμέναμε όλες τον πλούσιο γαμπρό), και σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτό κερδίζουμε την ζωή μας, χωρίς να επιβαρύνουμε άλλους και χωρίς να ζούμε εις βάρος τους. Ε'πισης λέγοντας μόρφωση , η Αργκ προφανώς και δεν εννοούσε μόνο τα πτυχία. Η κοπέλα διαβάζει? Έχει ενδιαφέροντα? Μπορεί να σταθεί σε μια συζήτηση περί θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, ζωγραφικής, λογοτεχνίας κτλ? Έχετε επικεντρωθεί στα λεφτά. Ίσως επειδή είναι αυτό που σας καίει περισσότερο. 

Αυτό άλλωστε φαίνεται και στην παραπάνω φράση , στο αρχικό σας ποστ. Κανείς δεν είπε οτι ο φτωχός είναι κατώτερο ον. Εδώ υποτίθεται πως εξετάζουμε, εαν οι γονείς του γαμπρού έχουν δίκιο  να έχουν τις ενστάσεις τους για την σχέση αυτή. Σας απαντήσαμε όλες , η καθεμία με τον τρόπο της, πως σαφώς και έχουν . Το να μειώνουμε τις κοπέλες που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα ως ρηχές , είναι τουλάχιστον άκομψο.

Μου δίνετε την αίσθηση ότι έχετε παρεξηγήσει αυτά που γράφω με τις ερωτήσεις που θέτετε. Αναρωτιέστε αν η εξαδέρφη μου μπορεί να σταθεί σε μία συζήτηση περί «θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, ζωγραφικής, λογοτεχνίας».

Δεν έχω την αίσθηση ότι στις γυναικείες κουβέντες αυτά συζητιόνται πιο πολύ! Στις περισσότερες συζητήσεις θεωρώ ότι τα θέματα που κυριαρχούν και απασχολούν μία σύγχρονη γυναίκα είναι γύρω από το παιδί της, την οικογένειά της , την καθημερινότητά της, τις δυσκολίες της ζωής, δεν βλέπω να υπάρχουν εκτενείς συζητήσεις για το θέατρο και τον λογοτεχνία!

Επιτρέψετε μου να πω ότι γνωρίζω αρκετό κόσμο με πτυχία που τα έχουν ως κορνίζα στο σπίτι τους και προσπαθούν να βρουν δουλειές του ποδαριού, άμα δεν έχεις μέσον τι να τα κάνεις τα πτυχία?

19 hours ago, popi76 said:

Καλησπέρα! Διαβάζοντας αυτό το θέμα έχω μια απορία. Η κοπέλα έχει αληθινά αισθήματα για τον νεαρό ή τον είδε σαν διέξοδο από την φτώχεια της; Αυτό είναι το ερώτημα....αν έχει, καλώς! Αν όμως δεν έχει, τότε... 

Μα για να δημιουργηθεί μία οικογένεια χρειάζεται συναίνεση και των δύο, αν δεν υπάρχουν κοινά αισθήματα πως μπορεί να προχωρήσει? είναι προφανές και η εξαδέρφη μου το αγαπά το παληκάρι, το ότι τυγχάνει και ευκατάστατος δεν μπορεί να το θεωρήσει κανείς αρνητικό αλλά μάλλον θετικό.

5 hours ago, elemaxi said:

Να σου πω την αλήθεια Βερενίκη μου, εμένα δεν με ενοχλεί αυτό, δηλ. δεν το κατακρίνω. Ο καθένας σ' αυτή τη ζωή κάνει τις επιλογές του και δέχεται τα αποτελέσματα των επιλογών του. Εγώ προσωπικά είμαι αρκετά εγωίστρια και περήφανη για να εξαρτιέμαι οικονομικά από έναν άνθρωπο και από μικρή ηλικία ξεκίνησα να δουλεύω για να μην επιτρέπω σε κανέναν (γονείς, σύζυγος) να κάνει κουμάντο στη ζωή μου. Η κοπέλα όμως με τα δεδομένα που ξεκινάει την ζωή της, καλείται να αποδείξει στον οικογενειακό περίγυρο του μελλοντικού συζύγου της ότι είναι αντάξια του, ότι πραγματικά τον αγαπάει, ότι θέλει μόνο αυτόν και όχι τα λεφτά του, κ.λ.π. Αντίστοιχα η ευκατάστατη ''συννυφάδα'' της δεν χρειάστηκε να αποδείξει κάτι (ή τέλος πάντων να κουραστεί τόσο πολύ) στη πεθερά γιατί έγινε συμπαθής λόγω της καλής οικονομικής κατάστασης. Αυτά τα συμπεραίνω από τα λεγόμενα της ponemeni και εάν κάνω λάθος να με διορθώσει.

Επαναλαμβάνω όμως ότι έχουν και τα πεθερικά το δίκιο τους να ανησυχούν και να αμφιβάλουν για τις ειλικρινή προθέσεις της υποψήφιας νύφης πόσο μάλλον τώρα που έμεινε και έγκυος.  

Όπως ακριβώς τα λέτε, η μέλλουσα συννυφάδα δεν είχε να «αποδείξει» κάτι. Και μόνο ότι διέθετε αυτά τα φοβερά πτυχία που επικαλούμαστε και ήταν ευκατάστατη και με καλή δουλειά την έχουν στα ώπα ώπα. Το γεγονός ότι τα παιδιά τους τα μεγαλώνουν νταντάδες και αυτοί γυρίζουν με ένα φορητό και ένα κινητό στο χέρι όλη την ώρα και δεν τους δίνουν καμία σημασία δεν τα κοιτάζει κανείς.

Και καλά σε αυτούς τους περισσεύουν κιόλας και τα δίνουν στις νταντάδες, εδώ βλέπεις περιπτώσεις που κυνηγάνε ένα ψωρομισθό ο οποίος πάει αποκλειστικά στην νταντά, αν αυτό δεν είναι εγωισμός τι είναι?

Η εξαδέρφη μου είναι πολύ καλός άνθρωπος, από μικρή το όνειρό της ήταν να δημιουργήσει μία ευτυχισμένη οικογένεια, να δοθεί στο παιδί και στο σύζυγό της και αν το θέλει και ο Θεός να δημιουργήσει μία μεγάλη οικογένεια.

Τώρα που είναι έγκυος κάνει τόσα όνειρα για το μωράκι της, έχουμε αρχίσει ήδη και μιλάμε για τον θηλασμό, της μίλησα και για τον τοκετό στο σπίτι που θέλω να κάνω και εγώ, είναι και λίγο φοβητσιάρα αυτή όμως και δεν βλέπω να την πείθω.

πρίν από 1 λεπτό , ponemeni είπε:

Μου δίνετε την αίσθηση ότι έχετε παρεξηγήσει αυτά που γράφω με τις ερωτήσεις που θέτετε. Αναρωτιέστε αν η εξαδέρφη μου μπορεί να σταθεί σε μία συζήτηση περί «θεάτρου, κινηματογράφου, μουσικής, ζωγραφικής, λογοτεχνίας».

Δεν έχω την αίσθηση ότι στις γυναικείες κουβέντες αυτά συζητιόνται πιο πολύ! Στις περισσότερες συζητήσεις θεωρώ ότι τα θέματα που κυριαρχούν και απασχολούν μία σύγχρονη γυναίκα είναι γύρω από το παιδί της, την οικογένειά της , την καθημερινότητά της, τις δυσκολίες της ζωής, δεν βλέπω να υπάρχουν εκτενείς συζητήσεις για το θέατρο και τον λογοτεχνία!

Επιτρέψετε μου να πω ότι γνωρίζω αρκετό κόσμο με πτυχία που τα έχουν ως κορνίζα στο σπίτι τους και προσπαθούν να βρουν δουλειές του ποδαριού, άμα δεν έχεις μέσον τι να τα κάνεις τα πτυχία?

Tι να σου πω, υπάρχουν άνθρωποι που θα συζητήσουν και για τα παιδιά, και για την καλύτερη συνταγή για ντολμαδάκια, και για την ταινία που είδαν το προηγούμενο βράδυ, και για το τελευταίο βιβλίο που διάβασαν. Τόσο άντρες, όσο και γυναίκες. Ισως το να θεωρείς ότι οι γυναίκες και οι άντρες έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα γενικά και διαφορετικούς στόχους στη ζωή είναι μέρος του προβλήματος. Αν έτσι νιώθει και η ξαδέρφη, ίσως είναι μέρος του προβλήματος και με τα πεθερικά. 

Πάντως αναρωτιέμαι γιατί ο μέλλων γαμπρός την έχει εκθέσει στην αρνητική κριτική των γονιών του. Μήπως οι επιφυλάξεις τους δεν του φαίνονται παράλογες; Κατά καιρούς π.χ. και η μάνα μου είχε διάφορα να πει για τον άντρα μου (και προ του γάμου) και την έβαλα στη θέση της, δεν τον έφερα σε αντιπαράθεση μαζί της. Και κοντα 20 χρόνια μετά, ιδέα δεν έχει ακόμη για το ότι κάποτε εκείνη ίσως να γκρίνιαξε γι αυτόν.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...