Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όταν ήμουν μικρή/ός

Recommended Posts

οταν ημουν μικρη εγλειφα απο επιφανειες τη σκονη. Τρελενομουν για τη γευση της βρεγμενης σκονης!!!!!!! Αηδιαστικο? Κι ομως θυμαμαι οτι εγλειφα ακομη και το αυτοκινητο μας.

Για ένα παράξενο λόγο, κι εγώ είχα την ίδια αδυναμία...

Τρελαινόμουν για την σκόνη.

Πολλές φορές με χάνανε μέσα στο σπίτι και ήξεραν ότι θα με βρούν έξω στο μπαλκόνι, πίσω απ'τα πατζούρια να γλύφω με το δάχτυλο τη σκόνη από πάνω τους.

Δεν ξέρω μέχρι ποιά ηλικία το έκανα αυτό, πάντως για μερικά χρόνια είχαμε πεντακάθαρα πατζούρια, απ'τη μέση και κάτω!!!:lol::lol:

Όταν η μαμά μου με βλέπει να φωνάζω στα παιδιά μου όταν βάζουν στο στόμα ό,τι βρουν κάτω, μου λέει: μην ανησυχείς, δε θα πάθουν τίποτα! Εσύ έτρωγες τη σκόνη!!!

Το έχω ακούσει και 1000 φορές!!

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχχ, θυμήθηκα ΤΡΟΜΕΡΟ σκηνικό!

Ήμουν στο δημοτικό και με την αδερφή μου (7 χρόνια μεγαλύτερη) κοιμόμασταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

Ένα βράδυ αποφάσισα να κοιμηθώ απ'την αντίθετη πλευρά του κρεβατιού...

Μες τη νύχτα ξύπνησα για να πιω νερό και αφηρημένη, αντί να πάω προς την πόρτα, κατευθύνθηκα προς την αντίθετη κατεύθυνση του δωματίου, ξεχνώντας ότι κοιμόμουν ανάποδα και βρέθηκα πάνω στον τοίχο!!!

Μες το απόλυτο σκοτάδι, με έπιασε ένας ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ γιατί έχασα εντελώς τον προσανατολισμό μου και δεν ήξερα πού πατούσα και πού βρισκόμουν!!! Δεν μπορούσα να βρω ούτε τον διακόπτη για το φως!

Ψιλαφιστά βρήκα το κρεβάτι της αδερφής μου και άρχισα να την κουνάω να ξυπνήσει. Γυρνάει και μου λέει "τί έγινε;" και της απαντώ το θεϊκό.... "σήκω.. ΧΑΘΗΚΑ!!!", "μέσα στο δωμάτιο; Άντε κοιμήσου!".

Φυσικά ούτε με βοήθησε, ούτε καν σηκώθηκε, παρά άλλαξε πλευρό και ξανακοιμήθηκε. Κι έμεινα πάλι μόνη μου... χαμένη μέσα στο ίδιο το δωμάτιό μου!!!

Μετά από σχεδόν 25 χρόνια, ακόμα το λέει γελώντας!

bUwEp2.png

Εγω οταν ημουν μικρη εβλεπα τη μανα μου που επλενε καμια φορα εξω στη βεραντα τα ρουχα και μου αρεσε παρα πολυ!!!!Ξερετε στο χωριο ανοιγες το λαστιχο και επλενες στις λεκανες τα ρουχα κι ετρεχε το νερο και η σαπουναδα!

Ενα μεσημερι λοιπον που ελειπε η μανα μου αποφασισα να της κανω εκπληξη και να πλυνω τα ρουχα εγω!Μιλαμε θα ημουν γυρω στα 10....

Πηρα τα απλυτα ανοιξα το λαστιχο αλλα εκτος απο τη σκονη εβαλα και ενα μπουκαλι χλωρινη μεσα στις λεκανες!!!!!!!!!

Οπως καταλαβαινετε εκανα τα ρουχα τρικολωρε!!!!!!!!!Τα απλωσα κιολας απο το ενα σχοινι στο αλλο και περιμενα να ερθει η μανα μου να δει την εκπληξη....

Ευτυχως οταν ηρθε η μανα μου και ειδε το θεαμα (ροζ σωβρακακια του πατερα μου κλπ)την επιασαν τα γελια και ετσι γλιτωσα το ξυλο!!!!!!Ειχαν γινει ολα τα ρουχα χαλια....

Απο τοτε εμαθα οτι την χλωρινη τη βαζουμε ΜΟΝΟ στα λευκα....

εγώ πάλι, όταν έβλεπα ελληνικές ταινίες που ήταν ασπρόμαυρες νόμιζα ότι ο κόσμος παλιά ήταν επίσης ασπόμαυρος, και είχα ρωτήσει και τη μαμά μου, καλά εσείς παλιά είχατε χρώματα?

Χα χα χα χα χα!

Τρομερό θέμα, με τρομερές ιστορίες!

Λοιπόν, έχω κι εγώ πολλές, θα τις θυμηθώ σιγά-σιγά...

Όταν ήμουν πολύ μικρή, είχα τρομερή αδυναμία στις διαφημίσεις. Όλα τα παιδάκια νομίζω...Γύρω στα 2-3, που η γλώσσα μου ακόμα δεν είχε λυθεί για τα καλά, είμαστε με τους γονείς μου στην πιτσαρία που είχε τότε ο θείος μου και καθόμαστε έξω στα τραπεζάκια.

Η τηλεόραση μέσα στο μαγαζί ανοιχτή. Μόλις σταματάει το πρόγραμμα και αρχίζουν οι διαφημίσεις, αρχίζω εγώ να τρέχω προς το μαγαζί, ανάμεσα απ΄τα γεμάτα κόσμο τραπέζια, φωνάζοντας "γαμαμίσεις-γαμαμίσεις!!!!":shock:

Η μαμά μου ακόμα το λέει.....

Χα χα χα χα νομίζω ΠPEΠEI να οργανωθεί διαγωνισμός κ για αυτό το θέμα! Αλκυοοον τι λες;

Διαφημίσεις

Αχχ, θυμήθηκα ΤΡΟΜΕΡΟ σκηνικό!

Ήμουν στο δημοτικό και με την αδερφή μου (7 χρόνια μεγαλύτερη) κοιμόμασταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

Ένα βράδυ αποφάσισα να κοιμηθώ απ'την αντίθετη πλευρά του κρεβατιού...

Μες τη νύχτα ξύπνησα για να πιω νερό και αφηρημένη, αντί να πάω προς την πόρτα, κατευθύνθηκα προς την αντίθετη κατεύθυνση του δωματίου, ξεχνώντας ότι κοιμόμουν ανάποδα και βρέθηκα πάνω στον τοίχο!!!

Μες το απόλυτο σκοτάδι, με έπιασε ένας ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΣ γιατί έχασα εντελώς τον προσανατολισμό μου και δεν ήξερα πού πατούσα και πού βρισκόμουν!!! Δεν μπορούσα να βρω ούτε τον διακόπτη για το φως!

Ψιλαφιστά βρήκα το κρεβάτι της αδερφής μου και άρχισα να την κουνάω να ξυπνήσει. Γυρνάει και μου λέει "τί έγινε;" και της απαντώ το θεϊκό.... "σήκω.. ΧΑΘΗΚΑ!!!", "μέσα στο δωμάτιο; Άντε κοιμήσου!".

Φυσικά ούτε με βοήθησε, ούτε καν σηκώθηκε, παρά άλλαξε πλευρό και ξανακοιμήθηκε. Κι έμεινα πάλι μόνη μου... χαμένη μέσα στο ίδιο το δωμάτιό μου!!!

Μετά από σχεδόν 25 χρόνια, ακόμα το λέει γελώντας!

Χα χα χα ΣΉΚΩ ΧΆΘΗΚΑ!τέτοιο γελοίο ούτε στις ρόμπες το εχω ρίξει!

μας ειχαν παρει μικρα παπακια και το ενα το πεταξα απο τον τριτο για να δω πως πεταει και το αλλο το εκανα μπανιο...και τα δυο ειχαν την ιδια καταληξη...

αυτααααα αν σκεφτω κ τιποτα αλλο θα σας το πω!!!

τελικά τα παιδάκια είναι φοβερά, sofia_nefeli αυτό με τα παπάκια είναι πρώτης τάξης για καταγγελία στην greenpeace, πάντως εγώ από μικρή είχα μία ευαισθησία με τα ζώα! δε θα μπορούσα να το διανοηθώ!

1FdQp2.png

Ο πατέρας μου , μου είχε πει ότι για να γίνουν τα παιδιά ο μπαμπάς δίνει στη μαμά τα σποράκια του, αυτά μένουν στην κοιλίτσα της μαμάς κ μετά βγαίνουν απο το πουλάκι της...Εγώ κατάλαβα ότι ο μπαμπάς δίνει στη μαμά να φάει ηλιόσπορους κ μετά η μαμά όπως κατουράει βγάζει κ το μωρό....Όποτε περναγα απο μαγαζί με ξηρούς καρπούς χάζευα τους ηλιόσπορους κ σκεφτόμουν πόσα πολλά παιδάκια είναι εκεί μέσα....

mwSKp2.png7XZrp2.png

Είχαμε ράδιοκασετόφωνο κ έμαθα το κόλπο κ πήγαινα κ έγραφα την φωνή μου,τραγουδούσα κ γενικά ηχογραφούσα διαφορά.θυμάμαι συγκεκριμένα μια ηχογράφηση:μαμα έφαγα μερεντα.έξω βρέχει κ αφού βρέχει θα παω να κάνω ένα μπάνιο.αλλά η μαμα χτες με έκανε μπάνιο μην ψηριασω.στην ντουλάπα μας πολύ όμορφα πιάτα!

ΝΑΙ ΌΛΟ ΑΥΤΌ ΜΑΖΊ ΤΟ ΕΊΠΑ!

ο νονος μου ειναι μανιατης κι οταν ημουν μικρη μου ελεγε εγω θα σου δωσω εναν μανιατη να παντρευτεις και του απανταω "εγω ελληνα θελω να παντρευτω οχι ευρωπαιο"

Χ 6/9/2004 Μ 18/7/2006

Διαφημίσεις

γύρω στα 5 (πάλι!)

κλέβω της μαμάς μου τα τσιγάρα απ το τραπέζι, μπαίνω στο μπανιο και αρχίζω την φούμα (άναβα το τσιγαράκι και το πέταγα στην μπανιέρα)

Το πακέτο ήταν γεμάτο και η μπανιέρα είχε μέσα 20 τσιγαράκια (χιχιχι)

Μαμά:Μαρία τι έκανες εδω??κάπνιζες?

Μαρία: Μην με δείρεις μανούλα μου δεν μπορώ να το κόψω... (!)

Μαμά: ΖΝΤΟΥΠ!

maria.jpg

Διακοπές στο χωριό....

Εγώ στα 5 ο αδερφός στα 3.

Αγαπούσα πάρα πολύ έναν παππού που είχε ένα καφενείο και μας κερνούσε "γκαζόζες". Εκείνη την ημέρα η γιαγιά δεν με άφησε να πάω και θύμωσα.

Οπότε μαζεύω τα μπαγάζια μου, (τον "μπούλη" μου, μια μπλούζα δική μου και μια του αδερφού μου), τον πιάνω από το χέρι και του λέω:

(η γιαγιά μου εν τω μεταξύ παρακολουθεί...)

- Έλα Μάκο μου, πρέπει να φύγουμε η γιαγιά είναι κακιά

- Γιαγιά, να πεις στην μαμά μας ότι φεύγουμε

- Γιαγιά, δεν σε αγαπώ πια

Μου δίνει το χεράκι του ο Μάκος μου και ξεκινάμε, έλα όμως που είχε αρχίσει να σουρουπώνει και φοβόμουν το σκοτάδι.

Η γιαγιά να ακολουθεί από πίσω

Όταν πλησιάσαμε την πλατεία του χωριού, σχεδόν σκοτάδι, λέω στον αδερφό μου

- Μάκο, είναι βράδυ και νομίζω ότι έχεις κουραστεί καλύτερα να φύγουμε άλλη μέρα!!!!!

Η γιαγιάκα μου το θυμάται ακόμη και κάθε φορά μας τα λέει και γελάει!!!

Αχ τι ωραιες εποχές!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

γύρω στα 3 Θεσσαλονίκη να δούμε τον μπαμπά μου που έχει έρθει με το καράβι. Ο αδελφός μου στα 4...

Μένουμε στο Μακεδονία Παλλάς (μμμ μούτρα...που θέλανε και ξενοδοχείο πολυτελείας!)

κοιμίζουμε την μαμά μας για να έχουμε ελευθερο πεδίο.Χύνουμε την κρέμα στην παχιά μοκέτα του δωματίου, κατουράμε και κάνουμε λάσπη την οποία πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάπως....βρε δεν ξεκολλάμε την ταπετσαρία???????Αφού κόλα έχουμε μπόλικη....Η ταπετσαρία λουρίδες, και ξανακολλημένη με κρέμα και τσίσα. Ξυπνάει η μάνα...."Που να τα μαζέψω κύριε αφού είναι σατανάδες μεταμορφωμένοι...."

έχω τόσες πολλές ιστορίες μα τόσες πολλές...

Η επόμενη θα είναι όταν βουτήξαμε 12 χρονων τα κλειδιά του αυτοκινήτου και πήγαμε βόλτα την γιαγιά μας....

maria.jpg

μας ειχαν παρει μικρα παπακια και το ενα το πεταξα απο τον τριτο για να δω πως πεταει και το αλλο το εκανα μπανιο...και τα δυο ειχαν την ιδια καταληξη...

αυτααααα αν σκεφτω κ τιποτα αλλο θα σας το πω!!!

τελικά τα παιδάκια είναι φοβερά, sofia_nefeli αυτό με τα παπάκια είναι πρώτης τάξης για καταγγελία στην greenpeace, πάντως εγώ από μικρή είχα μία ευαισθησία με τα ζώα! δε θα μπορούσα να το διανοηθώ!

βρε συ εγω για καλο το εκανα....τα παπακια θελουν νερο και ειπα να το βαλω να κολυμπησει :oops::oops::oops: και επισης νομιζα οτι πετουσαν αφου ειναι πουλια:oops::oops::oops::oops: λιγοτερο απο 4 χρονων ημουν γιατι μεναμε αθηνα ακομα......

βρε συ εγω για καλο το εκανα....τα παπακια θελουν νερο και ειπα να το βαλω να κολυμπησει :oops::oops::oops: και επισης νομιζα οτι πετουσαν αφου ειναι πουλια:oops::oops::oops::oops: λιγοτερο απο 4 χρονων ημουν γιατι μεναμε αθηνα ακομα......

η καλή πρόθεση μετράει! το αποτέλεσμα ήταν λίγο οδυνηρό! παπάκια χαμένα στο βωμό της επιστήμης, τελικά η πάπια είναι πουλί? εδώ θα μου πεις άλλοι την τρώνε και δεν τους καίγεται καρφί!

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν θα ακουστεί σόκιν (το ανέκδοτο στο οποίο αναφερόμουν ψιλοήταν) αλλά....

Ενα ωραίο απόγευμα πριν 19 χρόνια, σε ηλικία 10 χρονών πάω στους γονείς μου όλο χαρά να τους πω ένα ανέκδοτο που άκουσα απο τα αγόρια στην ομάδα μπάσκετ που πήγαινα. (σημείωση: δημοτική μικτή ομάδα για ηλικίες 9-14)

Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:

"μπαμπά-μαμά... τι είναι μια φωνή στο σκοτάδι που φωνάζει χυνω-χύνω???"

οι γονείς μου

:shock::shock::shock::shock: σοβαροί "τι είναι παιδάκι μου"

εγω ψιλοαπογοητευμένη με την αντιδρασή τους λέω μουδιασμένα

"μια χήνα που φωνάζει τον άντρα της" :?:roll::D

Περιττό να πω οτι δεν γελάσανε καθόλου και που να καταλάβω εγώ τότε το γιατί............... :lol:

Χα χα χα χα χα

1)οταν ημουν μικρη νομιζα πως οι χωρες εινα πλανητες :shock::shock::shock:

2)εχω εναν αδερφο μεγαλυτερο ο οποιος δεν εχανε ευκαιρια να με πειραξει.

καποια στιγμη μου ειπε να κανω το ασθενοφορο και να τρεχω μεσα στο σπιτι φωναζοντας "πηρα πιπα πηρα πιπα"( σορρυ ε? :oops::oops: ) με ρυθμο οπως κανει το ασθενοφορο..

αρχισα και γω να τρεχω φωναζοντας αυτο μεχρι που καποια στιγμη με φωναξανε οι γονεις και μου ειπαν να σταματησω να το λεω..τοτε δεν ειχα καταλαβει γιατι.. :lol::lol::lol:

Χα χα χα.όχι ρε κορίτσια το φαντάζεστε πως ένοιωσαν οι γονείς κ για αυτό κ για το προηγούμενο;

Όταν ήμουν μικρή νόμιζα ότι το κοκορέτσι μιας που το έβλεπα να σουβλίζεται δίπλα στο αρνί, ήταν... ζωάκι! Και έβοσκε κι αυτό ανέμελο δίπλα δίπλα με τα αρνάκια... (Όχι πείτε μου.. το φαντάζεστε ως ζώο?.. μακρουλό μακρουλό? :roll::lol: )

Επίσης, νόμιζα ότι τον αέρα τον δημιουργούν τα δέντρα που κουνιούνται τα κλαδιά τους... (άϊντε άϊντε... :lol: )

Χα χα χα χα.

Εχω κάνει κ ένα απαίσιο κ ντρέπομαι για αυτό.μικρή ηλικίας δημοτικου πρόσεχα ένα μικρό μου ξαδέρφακι στο πάρκο του χωριού.κάποιος είχε βάλει τις προηγούμενες μέρες πρόβατα εκεί μέσα κ είχαν μείνει τα κακα τους που ήταν σαν μπίλιες κ είχαν ξεραθεί.με ρωτάει το μικρό τι είναι αυτα.του λέω καραμέλες κανε μαμ!κ έφαγεεε!μισώ τον εαυτό μου γιαυτό που έκανα!

Είχα πολλά ρούχα για την μπιμπιμπο μου αλλά ήθελα κ το νυφικό της.ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΑΓΌΡΑΖΑΝ ΌΜΩΣ.έτσι ένα ωραίο μεσημέρι λίγες μέρες πριν τα χριστούγεννα κ ενώ όλοι κοιμόταν πήρα το ψαλίδι κ έκοψα απτην λευκή κουρτίνα του σαλονιού ένα μεγάλο κομμάτι ΩΣTE να το φτιάξω μόνη μου.Ε όλα τα λεφτά απ τα κάλαντα πήγαν σε καινούργια κουρτίνα!

Κάναμε εξερευνήσεις με μια φιλη μου κ μπήκαμε σε μια αποθήκη τους κ ψάχναμε παλιά πράγματα.βρήκαμε μια σακούλα γεμάτη κουμπιά.η φιλη μέσα στην χαρά μου λέει θα τα κάνω συλλογή.έσκασα απ την ζήλια μου.το επόμενο μεσημέρι περίμενα να κοιμηθούν οι γονείς μου κ να ξεκινήσω κι εγώ την συλλογή μου κ να εχω πολλά κουμπιά.έτσι πήρα το ψαλίδι πηγα στην ντουλάπα κ ότι ρούχα υπήρχαν με κουμπιά έκοψα κι από ένα!

Τελικά ήταν πολύ επικίνδυνα τα μεσημέρια.

Έκανε η μαμα γλυκό συκο.κράτησε ένα βάζο κ τα αλλά 2 τα έβαλε σ ένα ντουλάπι ψηλά.αφού τοφάγαμε δεν κατέβαζε τα αλλά γιατί τα κρατούσε για να κερναει μου είπε.εμένα όμως μου άρεζε παρά πολύ κ ήθελα να φάω.έτσι τα μεσημέρια που κοιμόταν έπαιρνα καρέκλα ανεβαίνα κατέβαζα το βάζο κ έτρωγα από 4-5.μετά έπλενα το πιρούνι μου κ όλα καλά.

Μετά από κάποιες μέρες φυσικά το γλυκό τελείωσε κ μια απ τις επόμενες μέρες ήρθαν επισκέψεις στο σπίτι.καθόμουν κι εγώ μαζί τους.μετά από λίγο λέει η μαμα:ααα να σας κερασω κ γλυκό συκο που έκανα! Μαμααα φεύγω παω να παίξω!

Οταν ημουν μικρη νομιζα οτι η Συρος ειναι Ολη η γη!!!!!

Μικρη κοριτσια ειχα κανει μπανιο το κουνελι μου!!! Ευτυχως το καημενοο δεν επαθε τπτ....

γενικα με τα ζωα ειχα ενα θεμα.....επιανα τις γατες και τις εκανα γυρω γυρω ολη.....και βεβαια οταν τις αφηνα κατω δεν μπορουσαν ουτε να σηκωθουν απο κατω!!!!!

τωρα Ντρεπομαι......:-(

DsRyp3.png

Γενικά ήμουν ήσυχο παιδάκι, δεν έκανα πολλές αταξίες.

Είχα τρομερή αδυναμία στον μπαμπά μου και κάθε μέρα που έφευγε για τη δουλειά, έβγαινα στο μπαλκόνι και του φώναζα "σ'αγαπώωωωωωω!!", στέλνοντας φιλιά! Με είχε μάθει όλη η γειτονιά!

Και είχα ανακαλύψει ένα δικό μου παιχνίδι το οποίο έπαιζα με τις ώρες! Οι δικοί μου είχαν ένα μπωλάκι μέσα στο οποίο έβαζαν κέρματα και ήταν πάντα γεμάτο με πολλά.

Είχε η μαμά μου στο τραπεζάκι του σαλονιού ένα ωραίο κρυστάλλινο βάζο, το οποίο έκανε πολύ ωραίο ήχο όταν έριχνα μέσα τα κέρματα. Κι έτσι καθόμουν με τις ώρες και τα έριχνα μέσα ένα-ένα... Τί δημιουργικό παιχνίδι , Θεέ μου...:confused:

Ώσπου μια μέρα σήκωσε η μαμά μου το βάζο για να βάλει λουλούδια και ανακάλυψε ότι απ'το πολύ το "ντόινννν" των κερμάτων, είχε ξεκολλήσει ο πάτος του!!!!

bUwEp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...