Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θηλασμός το βράδυ

Recommended Posts

καλησπέρα!

χρειάζομαι τα φώτα σας επειγόντως..το 2ο παιδάκι μου είναι 2 μηνών..θηλάζει,κοιμάται σερί το βράδυ περίπου 6-7 ώρες,λερώνει πάνες άφθονες..αργά το απόγευμα ωστόσο κυρίως μετά τις 20.30 παρατηρώ πως το στήθος μου δεν γεμίζει όπως όλη την υπόλοιπη μέρα που ξεχειλίζει,είναι μαλακό κ δείχνει άδειο..το μωρό δεν χορταίνει,εκνευρίζεται κ κλαίει..αποτέλεσμα αυτού να της δίνω από τις 9 ως τη 1 τα μεσάνυχτα εναλλάξ συμπλήρωμα κ στήθος μπας κ αύξησω την παραγωγή..κυρίως όμως το τελευταίο γεύμα της είναι φόρμουλα..τι μπορεί να φταίει κ στερευω το βράδυ;;δοκίμασα με θήλαστρο που χρησιμοποιώ σπάνια να αντλησω ώστε να δω την βραδινή ποσότητα και δεν ξεπερνά τα 60ml..στενοχωριέμαι που ενώ όλη μέρα θηλάζει άφθονα το βράδυ σαν να πατάς διακόπτη κ φραζει το σύστημα!!!

Διαφημίσεις

κ εγω το ιδιο θεμα ειχα κ πηρα χαπια μπυρας. καλο ειναι να χρησιμοποιεις το θηλαστρο για να καταλαβει το στηθος σου οτι χρειαζεσαι περισσοτερο γαλα. 

Με το να χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο όχι δε θα καταλάβει το στήθος σου ότι θες περισσότερο γάλα... Τα θήλαστρα που δεν είναι νοσοκομειακά δεν "μιμούνται" τις κινήσεις που κάνει το μωρό και μπορεί να σε οδηγήσουν σε μείωση παραγωγής και μαστιτιδα. Το καλύτερο που έχεις να κανείς είναι να βάζεις το μωρό συνεχεια. Το ότι το στήθος σου είναι μαλακό δε σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα και αυτό γτ το στήθος δε λειτουργεί σαν αποθήκη γάλατος αλλά κατεβάζει αυτό που χρειάζεσαι την ώρα που το χρειάζεσαι.. Έχεις σκεφτεί ότι το μωρό μπορεί να είναι εκνευρισμένο όχι γτ δεν έχει γάλα αλλά για τον αντίθετο ακριβώς λόγο; Να θέλει απλά να πιπιλισει για να κοιμηθεί και λόγω της ροής να μην μπορεί;; Γενικά πώς θηλαζεις;; Έχεις πχ πρόγραμμα και το θηλαζεις με το ρολόι;

Σίγουρα κάποιες γαλακταγωγες τροφές θα μπορούσαν να βοηθήσουν,πίνε πολλά νερά,χυμούς,σούπες,φρούτα,μαγιά μπύρας,μπύρα χωρίς αλκοόλ. Κλπ..

Πάντως να ξέρεις ότι σε γενικές γραμμές το θήλαστρο δεν ενδείκνυται για μεγάλο χρονικό διάστημα και αν θες τη γνώμη μου βαζε το μωρό συνεχεια στο στήθος

Ο βραδινός θηλασμός είναι αυτός που αυξάνει την παραγωγή και είναι πολύ κρίσιμος. Όταν δίνεις συμπλήρωμα το βράδυ πριν κοιμηθεί το μωρό καταφέρνεις ναι μεν το μωρό να κοιμηθεί αλλά χάνεις τη μπάλα της ρύθμισης της παραγωγής (το μωρό δεν ξυπναει για να δώσει εντολή « κι άλλο γάλα» )κ το στήθος παίρνει μήνυμα ότι δεν χρειάζεται άλλη παραγωγή, ενώ αντίθετα το μωρό μεγαλώνει κ χρειάζεται εντολή αύξησης παραγωγής.

διαλεγεις κ παίρνεις....δεν υπάρχει εύκολη λύση στο θηλασμο κ αν σου λέει κάποιος ότι δίνοντας το βράδυ συμπλήρωμα θα είσαι και σίγουρα καλά με το θηλασμο , δεν είναι καλά διαβασμένος ...;-)

On 3/8/2018 at 2:01 ΜΜ, emkriti είπε:

καλησπέρα!

χρειάζομαι τα φώτα σας επειγόντως..το 2ο παιδάκι μου είναι 2 μηνών..θηλάζει,κοιμάται σερί το βράδυ περίπου 6-7 ώρες,λερώνει πάνες άφθονες..αργά το απόγευμα ωστόσο κυρίως μετά τις 20.30 παρατηρώ πως το στήθος μου δεν γεμίζει όπως όλη την υπόλοιπη μέρα που ξεχειλίζει,είναι μαλακό κ δείχνει άδειο..το μωρό δεν χορταίνει,εκνευρίζεται κ κλαίει..αποτέλεσμα αυτού να της δίνω από τις 9 ως τη 1 τα μεσάνυχτα εναλλάξ συμπλήρωμα κ στήθος μπας κ αύξησω την παραγωγή..κυρίως όμως το τελευταίο γεύμα της είναι φόρμουλα..τι μπορεί να φταίει κ στερευω το βράδυ;;δοκίμασα με θήλαστρο που χρησιμοποιώ σπάνια να αντλησω ώστε να δω την βραδινή ποσότητα και δεν ξεπερνά τα 60ml..στενοχωριέμαι που ενώ όλη μέρα θηλάζει άφθονα το βράδυ σαν να πατάς διακόπτη κ φραζει το σύστημα!!!

Αχ κι εγω το ιδιο θέμα είχα στην αρχή..νόμιζα πως πεινούσε επειδη δεν κοιμόταν και ήθελε να πιπιλίζει. Όταν μίλησα με την παιδίατρο μου πε οτι η μικρή είναι παραπάνω απο καλά στα κιλά της και δε χρειάζεται συμπλήρωμα.  Για σιγουριά μίλησα και με τη σύμβουλο θηλασμού που μου πρότεινε ταμπλέτες μαγιάς μπύρας. Τις πήρα για 2 μέρες αλλά  η πίεση του γάλατος αυξήθηκε τόσο πολύ που η μικρή δεν μπορούσε να πιεί. Τελικά όντως το πρόβλημα ήταν πως δυσκολευόταν να αποκοιμηθεί. Έκοψα το συμπληρωμα και σιγά σιγά έμαθε να κοιμάμαι με το στήθος. Τώρα  αν αυτό είναι καλό, αυτό είναι άλλο θέμα ;)

Διαφημίσεις

κορίτσια σας ευχαριστώ..προσπαθώ όσο μπορώ να βαζω το μωρό στο στήθος όταν ζητάει γάλα αλλά κάπου χάνω τη μπάλα αν πρέπει να την ξυπνάω ή όχι..πχ το βράδυ κοιμάται σερί 7 ώρες..την ξυπνάω ενδιάμεσα πχ στο 4ωρο ή όχι.;.η αλήθεια είναι πως πήρα μια ανάσα γιατί έχω κ μια μικρή 3 ετών κ είμαι πτώμα γενικά δεν κάθομαι λεπτό μες στη μέρα κ μου φαίνεται βουνό να βαζω ξυπνητήρι στις 5 για να θηλάσω..take it or leave it θα μου πείτε..πάντως πάει 9 το βράδυ κ αγχώνομαι πως θα κυλήσει η νύχτα..όποια γνωρίζει ας μου πει πως πάει η διαδικασία..θέτουμε ένα Χ χρονικό διάστημα ύπνου μες στη μέρα κ τη νύχτα κ πέραν αυτού ξυπνάμε το μωρό ώστε να ρυθμιστεί η παραγωγή κ αν ναι πόσο πρέπει να είναι αυτο;γιατι προσωπικα ακολουθω τον ρυθμο της κ την αφηνω να κοιμηθει οσο θέλει..2 μηνών η μπέμπα να θυμίσω 5.500 κιλα με βάρος γέννησης 3.080

α να ρωτήσω κ κάτι χαζό αλλά το χω απορία..το κάθε στήθος δουλεύει αυτονομα;δλδ αν θηλάζω μόνο πχ από το δεξί αυτό σημαίνει ότι προοδευτικά το αριστερό θα σταματήσει;

Επεξεργάστηκαν by emkriti

Ναι..,!

κοιτα φρόντισε τον εαυτό σου όσο μπορείς καλύτερα κ ζήτα βοήθεια για την 3χρονη...

στην τελική δώσε στο μωρό  συμπλήρωμα το μεσημέρι αντί το βράδυ να κοιμηθείτε μεσημέρι όλοι μαζί για να βγάλεις καλύτερα την νύχτα. 

Ετσι δε θα χάσεις τους βραδινούς θηλασμούς...

πρίν από 40 λεπτά , emkriti είπε:

κορίτσια σας ευχαριστώ..προσπαθώ όσο μπορώ να βαζω το μωρό στο στήθος όταν ζητάει γάλα αλλά κάπου χάνω τη μπάλα αν πρέπει να την ξυπνάω ή όχι..πχ το βράδυ κοιμάται σερί 7 ώρες..την ξυπνάω ενδιάμεσα πχ στο 4ωρο ή όχι.;.η αλήθεια είναι πως πήρα μια ανάσα γιατί έχω κ μια μικρή 3 ετών κ είμαι πτώμα γενικά δεν κάθομαι λεπτό μες στη μέρα κ μου φαίνεται βουνό να βαζω ξυπνητήρι στις 5 για να θηλάσω..take it or leave it θα μου πείτε..πάντως πάει 9 το βράδυ κ αγχώνομαι πως θα κυλήσει η νύχτα..όποια γνωρίζει ας μου πει πως πάει η διαδικασία..θέτουμε ένα Χ χρονικό διάστημα ύπνου μες στη μέρα κ τη νύχτα κ πέραν αυτού ξυπνάμε το μωρό ώστε να ρυθμιστεί η παραγωγή κ αν ναι πόσο πρέπει να είναι αυτο;γιατι προσωπικα ακολουθω τον ρυθμο της κ την αφηνω να κοιμηθει οσο θέλει..2 μηνών η μπέμπα να θυμίσω 5.500 κιλα με βάρος γέννησης 3.080

α να ρωτήσω κ κάτι χαζό αλλά το χω απορία..το κάθε στήθος δουλεύει αυτονομα;δλδ αν θηλάζω μόνο πχ από το δεξί αυτό σημαίνει ότι προοδευτικά το αριστερό θα σταματήσει;

Εγώ δεν θα ξυπνούσα ένα καλοϋπνο μωρό που κοιμάται σερί για να θηλασει εφόσον είναι δύο μηνών κ δεν έχει πρόβλημα με το βάρος του. 

Επίσης δεν πιστεύω πως η παραγωγή σταματά το βράδυ κ δεν έχεις γάλα. Νομίζω πως το μωρό ενοχλείται από κάτι άλλο (κολικοι, αέρια, υπερενταση, πονακια). 

Ναι αν δεν θηλαζεις απ το ένα στήθος, θα λάβει το μήνυμα πως δεν χρειάζεται άλλο γάλα το μωρό κ θα κοπεί κ ας θηλαζεις κανονικά απ το άλλο. 

Αν θες να αυξήσεις τους θηλασμους καν' το μέσα στην μέρα. Επίσης το βράδυ δοκίμασε όταν κλαίει να θηλασεις ενώ περπατας. 

πρίν από 37 λεπτά , emkriti είπε:

Ναι ισχύει αυτό για τη ρύθμιση οπότε να βάζεις το μωρό και από τα δυο στήθη. Όσο για το βραδινό ύπνο,είναι καλά σε βάρος και πάνες απ'οτι έχεις πει.. Αν πεινάει θα ξυπνήσει να φάει δεν υπάρχει λόγος να την ξυπνάς. Ξεκουράσου και εσύ.

Ευχαριστώ ευχαριστώ!!θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας κ θα οπλιστω με υπομονή,κάπου θα χει μείνει λίγη!!

κ μια τελευταία ερώτηση..τα πρωινά αλλά κ μες στη μέρα ξεχειλιζω καθώς ενώ τρώει περισσεύει κ συχνά πονάω μέχρι τον επόμενο θηλασμό..να το αντλώ ώστε να αυξηθεί η παραγωγή μου;δεν έχω νοσοκομειακό αλλά το ηλεκτρικό της avent..

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ δεν θα ξυπνούσα ένα καλοϋπνο μωρό που κοιμάται σερί για να θηλασει εφόσον είναι δύο μηνών κ δεν έχει πρόβλημα με το βάρος του. 

Επίσης δεν πιστεύω πως η παραγωγή σταματά το βράδυ κ δεν έχεις γάλα. Νομίζω πως το μωρό ενοχλείται από κάτι άλλο (κολικοι, αέρια, υπερενταση, πονακια). 

Ναι αν δεν θηλαζεις απ το ένα στήθος, θα λάβει το μήνυμα πως δεν χρειάζεται άλλο γάλα το μωρό κ θα κοπεί κ ας θηλαζεις κανονικά απ το άλλο. 

Αν θες να αυξήσεις τους θηλασμους καν' το μέσα στην μέρα. Επίσης το βράδυ δοκίμασε όταν κλαίει να θηλασεις ενώ περπατας. 

συμφωνω μαζι σου με μια διευκρινιση.μωρο 2μ με καλο βαρος κ αρκετες βρεγμενες πανες δ το ξυπναμε,αρκει να θηλαζει τουλ 8φορες το 24ωρο

εφοσον το μωρο κοιμαται καλα,τουλ να αυξηθουν οι ημερησιοι θηλασμοι

3 ώρες πρίν, emkriti είπε:

Ευχαριστώ ευχαριστώ!!θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας κ θα οπλιστω με υπομονή,κάπου θα χει μείνει λίγη!!

κ μια τελευταία ερώτηση..τα πρωινά αλλά κ μες στη μέρα ξεχειλιζω καθώς ενώ τρώει περισσεύει κ συχνά πονάω μέχρι τον επόμενο θηλασμό..να το αντλώ ώστε να αυξηθεί η παραγωγή μου;δεν έχω νοσοκομειακό αλλά το ηλεκτρικό της avent..

Όχι δε θα βγάζεις καθόλου με το θήλαστρο! Θα κάνεις ελαφριές μαλάξεις με το χέρι για να βγει τόσο ώστε να μη σε ενοχλεί.. Τπτ παραπάνω! Εγώ όταν έβγαζα έτσι (λίγο τραγική βέβαια νομίζω) το εβγαζα σε μπουκάλι κ το έβαζα στο ψυγείο για αν τυχών χρειαζόταν. Κατάψυξη δεν είχα βάλει ποτέ.

2 hours ago, Elfer said:

Εγώ όταν έβγαζα έτσι (λίγο τραγική βέβαια νομίζω) το εβγαζα σε μπουκάλι κ το έβαζα στο ψυγείο για αν τυχών χρειαζόταν. Κατάψυξη δεν είχα βάλει ποτέ.

καλε κι εγώ θα το μάζευα..εδώ μας λείπει είναι να το πετάμε;;;χαχα

6 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

συμφωνω μαζι σου με μια διευκρινιση.μωρο 2μ με καλο βαρος κ αρκετες βρεγμενες πανες δ το ξυπναμε,αρκει να θηλαζει τουλ 8φορες το 24ωρο

εφοσον το μωρο κοιμαται καλα,τουλ να αυξηθουν οι ημερησιοι θηλασμοι

Σωστή ή διευκρίνιση σου! 

Υποσυνείδητα ίσως εκρινα απ τον μικρό μου που θήλαζε κάθε μία ώρα! 

Τώρα κατάλαβα πως η θεματοθετρια έχει γράψει σε άλλο ποστ ότι θηλάζει ανά τεσσερεις ώρες και προσωπικά το διάστημα μου φαίνεται πολύ μεγάλο.

Απ την άλλη γνωρίζω και μαμά που  θήλαζε με ωράριο ανά τρίωρο και καθόλου το βραδυ χωρίς να κοπεί το γαλα. Αλλά μεμομονομενες περιπτώσεις δεν πρέπει να μας επαναπαυουν γιατί δεν  καταρρίπτουν τον κανονα της διατήρησης της παραγωγής(8-12θηλασμοι το 24ωρο). Απλά τυχαίνει σε κάποιες δυαδες (μαμας-παιδιου) να λειτουργούν μεγαλύτεροι ενδιάμεσοι χρόνοι ή πρόγραμμα σιτισης. Σε μεγαλύτερη συχνότητα, με αυτή την τακτική πολλά μωρά οδηγούνται σε πρόωρο αποθηλασμο.

On 7/8/2018 at 3:37 ΜΜ, emkriti είπε:

Αφού λες οτι σου περισσεύει γτ νομίζεις οτι δε χορταίνει ; θα σου πω οτι μου ειχε πει κι εμενα η συμβουλος.Μπορεί όντως το βράδυ να μην παραγεις τόσο γάλα αλλά αυτό δε σημαίνει οτι το μωρο μένει πεινασμένο αφού τρώει ολη την υπόλοιπη μέρα καλά κι αυτό φαίνεται κι απο τα κιλάκια του. Πόσες φορές και πόσο συμπλήρωμα δίνεις μες στη μέρα; μήπως μπερδεύεται λίγο το βράδυ μια στήθος μια μπουκάλι; η μήπως παρατρώει και μετά δεν μπορεί να κοιμηθεί; επειδή μου συνέβη ακριβώς το ίδιο θα σου πρότεινα αν θέλεις αποκλειστικά να θηλάσεις για μεγαλύτερο διάστημα να σταματήσεις θήλαστρο και συμπλήρωμα. Αλλιώς μπορείς να ορίσεις ας πούμε 1-2 φορές συγκεκριμένα πχ πριν τον βραδινό και μεσημεριανο  ύπνο που θα δίνεις μπουκάλι ωστε να προσαρμοστεί και το γάλα σου αναλόγως. Βλέπεις αν το δέχεται το παιδί και προχωράς.  

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Έχω ένα μωρό 3 μηνών τώρα. Γέννηση 15/6 2980 γρ, βγήκαμε από νοσοκομείο 18/6 2780 γρ, θηλάζει αποκλειστικά, στον 1 μήνα 4040 γρ, στους 2 μήνες 5470, προχθές 3 μήνες ζυγιστηκε 6170. 

Εδω και καμία εβδομάδα του δίνω πιπίλα μιας και είχε ξεκινήσει να βάζει τα χέρια του στο στόμα (κοίταζα να βεβαιωθώ ότι δεν πεινάει). Σημειωνω ότι παλιότερα χωρίς πιπίλα έχει τύχει να κάνει σερί 7ωρο ύπνο (1 φορά). Εδω και 2-3 εβδομάδες έχει προγραμμα, κοιμάται συνήθως 10 με 3 η 4 σερί όπου ξυπναει να φάει, κοιμόταν μέχρι τις 6-7 το πρωί οπου ξανά τρώει και κοιμόταν άλλη μια ώρα, 8η ώρα δηλαδή περίπου σηκωνόμαστε. Καποιες φορες ξυπνάει μόνο μια φορά γύρω στις 4 και μετά κατά τις 7:30 όπου σηκωνόμαστε. Είναι 2 βραδιά την τελευταία εβδομάδα με την πιπίλα που δεν ξυπνάει τόσο νωρις όσο πριν και αναρωτιέμαι μήπως τον κοροϊδεύω με την πιπίλα και δεν πρέπει. Τι εννοώ σήμερα άκουσα ανησυχία - κίνηση στις 4-4:30 του δώσα την πιπίλα, ξανακοιμηθηκε. Τώρα 5:30 ακόμα δεν έχει ξυπνήσει για φαΐ.

Την ημέρα ακόμα δεν έχει στάνταρ ωράριο ύπνου φαγητού, όποτε θέλει τρώει για όσο θέλει, συνήθως στις 3 ώρες τρώει, κάποιες φορές πιο συχνά, έχει τύχει μέρα που παρόλο να μην έχει φάει 3 ώρες, να κάνει γεύμα 5 λεπτά με το ζόρι. Ανησυχώ μήπως ειναι πολύ νωρίς να κάνει τόσο αραιά γεύματα μιας και παρατήρησα ότι έπεσε ο ρυθμός που παίρνει βάρος.

Πριν λίγο πχ είδα ξανά κίνηση,κουνιόταν ψεύτο άνοιγε μάτια του είχε φύγει η πιπίλα. Τον πήρα να τον αλλάξω και τώρα τρώει. Στα μισά της αλλαγής κατάλαβα ότι δεν είχε ξυπνήσει, πετάχτηκε κ εβαλε τα κλάματα. Τώρα τρώει κανονικα. Τα αλλά βραδιά αυτήν την μια εβδομάδα του έδινα πρώτα πιπίλα μολις έβλεπα ανησυχία, κάποιες φορές έπιανε, τις περισσότερες όχι,  ξύπναγε μετά από λίγο. Τα 700 γρ που πηρε τον τελευταίο μήνα μου φαίνονται καλά αλλά ανησυχώ αν κόψει βραδινά γεύματα μήπως δεν κάνει ακόμα. 

Τον πρώτο καιρό αναρωτιόμουν ποτε θα κοιμηθεί κανα 2-3 ώρες σερι να ξεκουραστώ, τώρα που κοιμάται παραπάνω σερί αναρωτιέμαι μήπως δεν πρέπει. Φανταστικά ! :blink:

το συνολικο βαρος που εχει παρει,αλλα κ αυτο του τελευταιου μηνα ειναι πολυ καλα.εφοσον κανει 8θηλασμους κ βρεχει πανες δ χρειαζεται να αλλαξεις κτ.δ χρειαζεται να το ξυπνας εσυ πχ το βραδυ.μεσα στη μερα το τριωρο ειναι μια χαρα

οσο για την πιπιλα δ ξερω γτ δ εδινα(παρα μονο ενα μηνα στην κορη μου).προσωπικα δ τη θελω.αν βαζανε τα χερια στο στομα απλα τους τα εβγαζα.μπορει να αρχισε η ενοχληση των δοντιων.οποτε τους κρατουσα μασητικα,εχω δει κ ενα γαντακι με μασητικο τελευταια σε καταστηματα

Από ένα σημείο και μετά και πέφτει ο ρυθμός πρόσληψης βάρους (ειδικά εφόσον μέχρι τώρα έπαιρνε με πάρα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό!) και επιπλέον δεν έχουν τόσο ανάγκη από άποψη πείνας το βραδινό γεύμα. Επομένως είναι ευτυχία το να μην ξυπνάει πια! Σκέψου ότι μπορεί και πριν να ξυπνούσε μόνο και μόνο από ανησυχία και αντί για πιπίλα είχε το στήθος. Τώρα έχει την πιπίλα και σε λίγο που ίσως θα μπορεί να τη βρίσκει μόνος του δεν θα τον ακούς καν! Μία γνωστή μου είπε ότι βάζει 6-7 πιπίλες από αυτές που φωσφορίζουν μέσα στην κούνια για να βρίσκει σίγουρα κάποια μέσα στη νύχτα!

Προσωπικα, θα προτιμουσα να δωσω στηθος παρα πιπιλα. Δεδομενου οτι το γαλα ειναι πιο "παχυ" τις βραδυνες ωρες και επιπλεον τα παιδια που δεν εχουν αρχισει ακομη στερεες εχουν απολυτη αναγκη τα νυχτερινα γευματα (αν ξυπνανε) θα εδινα στηθος. Εκτος του οτι ειμαι γενικως κατα της πιπιλας (δεχομαι να γινεται περιστασιακη χρηση αν πχ η μαμα κοντευει να καταρρευσει απο την αϋπνοια αλλα μεχρι εκει) και δεν θα την χρησιμοποιουσα αντι για γευμα, πιστευω οτι η αναζητηση για επαφη ή η θερμιδικη αναγκη κατα την διαρκεια της νυχτας ειναι ζητηματα υπαρκτα οποτε και θα θηλαζα αντι για πιπιλα, σιγουρα μεχρι τους 7-8 μηνες.

Επισης, τα χερια στο στομα καλο ειναι να γνωριζουμε οτι ειναι αναπτυξιακο σταδιο (που ξεκιναει απο τον 2ο μηνα) και εχει να κανει με την ανακαλυψη του περιβαλλοντος(του σωματος τους αρχικα), οποτε καλο ειναι να μην τα απομακρυνουμε απο το στομα. Μπορει να ειναι σημαδι πεινας ή δοντιων (τοτε δινεις μασητικα) αλλα απο εδω και περα θα εχει σχεδον συνεχεια τα χερια στο στομα και δεν χρειαζεται να τους στερουμε την επαφη με το σωμα τους.

Ή διαδικασία ανατολής των δοντιών είναι χρονοβόρα και επίπονη. Σκεψου πως τα δόντια ήδη υπάρχουν κάτω από τα ούλα και ανεβαίνουν σταδιακά μέχρι να "σκάσουν". Και ο δικός μου είχε σάλια και έβαζε χέρια στο στόμα απ τον τρίτο μήνα. Συμφωνω με τα κορίτσια πως είναι αναπτυξιακό στάδιο. Θα προσθέσω και το άλμα ανάπτυξης στον μήνα αυτό καθώς οι ανάγκες του μωρού αυξάνονται και ίσως αυξήσει τους θηλασμους σε αριθμό ή διάρκεια. 

Πιπιλα δεν έδωσα καθολου και δεν ξέρω να σε κατατοπισω.

Πήραμε και μασητικα, και ο παιδίατροςγια δόντια το βλέπει το απόγευμα που τον είδε. Θα του προσφέρω θηλασμό όταν είναι μισό ξύπνιος αν δεν τρώει και απλά πιπιλαει θα το ξαναγυρίσω στην πιπίλα σε λίγες μερες. Να τσεκάρω αν το παιδί πεινάει και εγώ το κοροϊδεύω η όχι. 

23 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Προσωπικα, θα προτιμουσα να δωσω στηθος παρα πιπιλα. Δεδομενου οτι το γαλα ειναι πιο "παχυ" τις βραδυνες ωρες και επιπλεον τα παιδια που δεν εχουν αρχισει ακομη στερεες εχουν απολυτη αναγκη τα νυχτερινα γευματα (αν ξυπνανε) θα εδινα στηθος. Εκτος του οτι ειμαι γενικως κατα της πιπιλας (δεχομαι να γινεται περιστασιακη χρηση αν πχ η μαμα κοντευει να καταρρευσει απο την αϋπνοια αλλα μεχρι εκει) και δεν θα την χρησιμοποιουσα αντι για γευμα, πιστευω οτι η αναζητηση για επαφη ή η θερμιδικη αναγκη κατα την διαρκεια της νυχτας ειναι ζητηματα υπαρκτα οποτε και θα θηλαζα αντι για πιπιλα, σιγουρα μεχρι τους 7-8 μηνες.

Επισης, τα χερια στο στομα καλο ειναι να γνωριζουμε οτι ειναι αναπτυξιακο σταδιο (που ξεκιναει απο τον 2ο μηνα) και εχει να κανει με την ανακαλυψη του περιβαλλοντος(του σωματος τους αρχικα), οποτε καλο ειναι να μην τα απομακρυνουμε απο το στομα. Μπορει να ειναι σημαδι πεινας ή δοντιων (τοτε δινεις μασητικα) αλλα απο εδω και περα θα εχει σχεδον συνεχεια τα χερια στο στομα και δεν χρειαζεται να τους στερουμε την επαφη με το σωμα τους.

Συμφωνώ απόλυτα. Γενικά ούτε εγώ τη συμπαθώ την πιπίλα παρότι καταλαβαίνω πως πολλές φορές σώζει την κατάσταση. Δεν θα πω οπότε τα γενικά αρνητικά της θα πω μόνο πως  η πιπίλα σε αυτή την ηλικία το βράδυ μπορεί να είναι λόγος για να χάσει γεύματα. Τα χέρια στο στόμα είναι σίγουρα αναπτυξιακό στάδιο. Εφοδιαστείτε με άπειρα μασητικά. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

• 4 εβδομάδες μετά...

Update. 

Ο μικρός κατάλαβα ότι αν πεινάει, πεινάει και η πιπίλα το πολύ πολύ να τον καθυστερήσει μισή ώρα. Το οποίο δεν βολεύει διότι αυτή την μισή ώρα θα φτύνει την πιπίλα και πρέπει να του την ξαναδίνω ώσπου θα ανοίξει καλά καλά μάτια. Όποτε το βράδυ τωρα αν γκρινιάζει του δίνω 1-2 φορές πιπίλα, εάν την φτύσει σημαίνει πεινάει. 

Δεν ξέρω αν τότε η τώρα περνάει φάση αλλά τώρα τρώει 9 το βράδυ, μετά στις 1, μετά στις 5-6 και ξυπναει 8-9. Όποτε η πιπίλα δεν του έκανε κάτι το βράδυ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...