Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποστείρωση - μέχρι πότε;

Recommended Posts

Καλησπερα σας!το μωρακι μου ειναι 4μιση μηνων!ξερω οτι τα μπουκαλια και τις πιπιλες πρεπει να τις αποστειρωνουμε!

σημερα ενω τα ειχα πλυνει τα εχια βαλει ολα στον αποστειρωτη αλλα δεν τον ειχα βαλει ακομα σε λειτουργια. ο συζυγος μπερδευτηκε νομιζωντας οτι ειναι αποστειρωμενα και του εδωσε πιπιλα.

οι πιπιλες συνηθως πεφτουν κατω που εχουμε πατησει και με τα παπουτσια.βεβαια τις ειχα ξεπλυνει με νερο. κοντευω να σκασω απο το αγχος μου. μπορει να παθει κατι???

Διαφημίσεις

Καλή μου αν το βρέφος είναι υγιές στην ηλικία αυτή όχι δεν θα πάθει κάτι. Στα υγιη βρέφη από τον 4ο μήνα μπορούμε να κόψουμε κ τελείως την αποστείρωση. Σε μένα και σε άλλες φίλες και γνωστές οι παιδίατροι μας την είχαν κόψει από τον 4ο. Απλά κρατάμε τυπικά το εξάμηνο για να πιάνει και κάποια βρεφακια που θέλουν περισσότερη φροντίδα. Ειδικότερα το τρεχούμενο νερό απομακρύνει βλαβερους μικροοργανισμούς και εφόσον τα ξεπλυνες καλά μην τρελαίνεσαι. Αν όμως έχεις λόγο να αγχώνεσαι πάρε αύριο το γιατρό σου. 

πρίν από 49 λεπτά , sweety** είπε:

Καλησπερα σας!το μωρακι μου ειναι 4μιση μηνων!ξερω οτι τα μπουκαλια και τις πιπιλες πρεπει να τις αποστειρωνουμε!

σημερα ενω τα ειχα πλυνει τα εχια βαλει ολα στον αποστειρωτη αλλα δεν τον ειχα βαλει ακομα σε λειτουργια. ο συζυγος μπερδευτηκε νομιζωντας οτι ειναι αποστειρωμενα και του εδωσε πιπιλα.

οι πιπιλες συνηθως πεφτουν κατω που εχουμε πατησει και με τα παπουτσια.βεβαια τις ειχα ξεπλυνει με νερο. κοντευω να σκασω απο το αγχος μου. μπορει να παθει κατι???

τιποτα απολυτως δεν παθαινει πλεον δεν ειναι νεογεννητο. βαζει χερια στο στομα κτλ αμα αρρωσταιναν ετσι ευκολα δεν θα τα περναμε αγκαλια θα βαζαμε στολη. μην ανχωνεσε σε τρεις μηνες θα σφουγγαριζει το πατωμα μπουσουλωντας. 

Όπως σ είπαν κ τα κορίτσια δεν θα πάθει τπτ. Υπάρχουν παιδίατροι π σ λένε να κόψεις την αποστείρωση μόλις το μωρό κλείσει τον τρίτο μήνα δλδ στο 4. Ο δικός μ είναι 50 ημερών τώρα κ από νεογέννητο η αδερφή τ η οποία είναι 3 χρόνων κ πολύ μα πολύ γρήγορη του έβαζε τη πιπίλα ακόμα κ όταν ήμασταν έξω κ ενώ είχε παίξει με χώματα. Δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα. Τπτ δεν έχει πάθει.

Ο παιδίατρος μου έδωσε το οκ να σταματήσω την αποστείωση μόλις έκλεισε τους 3 μήνες.

Μου τόνισε βέβαια οτι θέλει να κάνω πολυ καλό πλύσιμο με σαπούνι και ζεστό νερό. 

Μην ανησυχείς δεν θα πάθει κατι το μωράκι σου!

Διαφημίσεις

Δε θα πω τα ίδια που σου λένε και οι άλλες. Θα φέρω ένα αντιπαράδειγμα: μια θεία μου είχε την ξαδέρφη μου σε γυάλα, έφτανε στο σημείο να μην τη βγάζει από το σπίτι το χειμώνα. Αποτέλεσμα, να αρρωσταίνει με το παραμικρό.

Καλό μήνα σε όλες :-)

• 3 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα κοριτσια!!!! :-D κ εγω πηγα τον μπεμπη μου 4μιση μηνων επισκεψη στον παιδιατρο για εμβολιο κ τον ρωτησα για τον αποστειρωτη κ μου ειπε να τον σταματησω!!δυσκολευτηκα λιγο χαχαχ με τρομαζουν οι αλλαγες! αλλα ευτυχως εχω μια φιλη εγκυο κ θσ της το δωσω οποτε λεω μαααζεψε το κ ησύχασε!!! Χαχαχ 

εμενα μου ειχε πει πως σταματαμε 5 μηνων οποτε τωρα που θα παμε για το εμβολιο λογικα θα μας το κοψει και εμας!!και γω θα δυσκολευτω νομιζω...αλλα πλεον το βλεπω δεν εχει νοημα αφου το παιδι θελει να πιανει τα παντα και να τα βαζει στο στομα του!!βεβαια προσεχω να του δινω μονο τα παιχνιδια του και να ειναι και καθαρα!!

Διαφημίσεις

Η βιβλιογραφία λέει ως 6 μηνών. Αν σκεφτείς ότι δε ζουμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον και ανά πάσα στιγμή μπορούν να βάλουν τα πάντα στο στόμα, υπερβολή μου φαίνεται. Για το πρώτο τρίμηνο σίγουρα είναι απαραίτητη. Γενικά είναι σημαντικό να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...