Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προγραμματισμένη καισαρική τομή

Recommended Posts

Καλησπέρα 

Κορίτσια αύριο μπαίνω για καισαρική. Κάτι όμως μου προκαλεί πολύ άγχος κ είπα έστω κ αργά να ρωτήσω κ εσάς να μ πείτε τις εμπειρίες σας. 

Όταν γέννησα την κόρη μ πριν από τρία χρόνια μετά την επέμβαση η μαία μου πάτησε τη κοιλιά με πολλή δύναμη κ ομολογώ πως ο πόνος ήταν αφόρητος. Είχατε κ εσείς παρόμοια εμπειρία; δλδ είναι κάτι που το κάνουν παντού ή μόνο στα δημόσια νοσοκομεία. Ελπίζω να μου απαντήσετε σύντομα για να ξέρω κ εγώ πως να αντιδρασω. Ευχαριστώ. 

Διαφημίσεις

Με το καλό να γεννηθεί το μωρακι σου... Ναι κ σε μένα το είχαν κάνει, νομίζω αυτό γίνεται για να δουν πόσο αίμα βγαζεις για τυχόν αιμορραγία. Μην αγχωνεσαι καθόλου. Εμένα ήταν ανεκτος πόνος!

Ευχαριστώ πολύ. Εγώ για κάποιο λόγο πόνεσα πολυυυυ. Αχ να περάσει... Κ να πάρω το μωράκι μ αγκαλίτσα. 

Επεξεργάστηκαν by inakiagapi

Ειναι κτ που συνηθιζεται απο οσο ξερω.αν κ στην πρωτη καισαρικη δ μου το κανανε.στη δευτερη μπορω να πω οτι προσεξε η κοπελα αρκετα,δ με πιεσε πολυ,αλλα φυσικα πονεσα αρκετα

Στην κουνιαδα μου ημουν εξω απο το δωματιο κ την ακουσα να φωναζει.οποτε ειναι κ στο χερι.συν τι το κανανε αμεσως μεσα σε λιγοτερο απο μια ωρα,ενω εμενα ισως κ την αλλη μερα

Διαφημίσεις

Το κάνουν πολλές φορές κ την ίδια μέρα κ την επόμενη.Σίγουρα πονάει πολύ αλλά δεν μπορείς να κανείς κ πολλά..Είχα ρωτήσει τη γιατρό κ μου είχε πει οτι ελέγχουν για αιμορραγίες κ απομακρύνουν τα λοχεια.Με το καλο να δεχτείς το μωράκι σου!

Σας ευχαριστώ πολύ. Τελικά επειδή τους είπα πως δεν άντεξα τον πόνο τότε,  πρόσεχαν πολύ. Δεν πόνεσα τόσο. Όλα καλά. Έχω τον μπέμπη δίπλα μου.

Σας εύχομαι τα καλύτερα. Η ψυχολογία είναι τελικά σημαντική. Πήρα πολύ κουράγιο από εσάς. Να είστε καλά. 

Διαφημίσεις

πρίν από 20 λεπτά , inakiagapi είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ. Τελικά επειδή τους είπα πως δεν άντεξα τον πόνο τότε,  πρόσεχαν πολύ. Δεν πόνεσα τόσο. Όλα καλά. Έχω τον μπέμπη δίπλα μου.

Σας εύχομαι τα καλύτερα. Η ψυχολογία είναι τελικά σημαντική. Πήρα πολύ κουράγιο από εσάς. Να είστε καλά. 

Να σου ζήσει ο παιδαρος!!!!Να ειναι γέρος κ καλοτυχος!!!

4 ώρες πρίν, inakiagapi είπε:

Να σου ζησει το μωρακι σ, αντε σε λίγες μέρες σπίτι με τα 2 σου παιδάκια!!

• 4 χρόνια μετά...

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι μέλλοντας μπαμπάς (συγκεκριμένα σε περίπου 10 μέρες έχουμε τοκετό) και πάμε με προγραμματισμένη καισαρική στην 38η εβδομάδα(λόγω προδιάθεσης για αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς της γυναίκας μου).Εχουμε ενδοιασμούς και θα θέλαμε να γίνει σε επόμενη εβδομάδα η γέννα ώστε να πάρει το μωρό όσες μέρες παραπάνω μπορεί μες στη μήτρα, ωστόσο μας εξήγησε ο γυναικολόγος ότι οι καισαρικες όταν προγραμματίζονται γίνονται 38η, υπάρχει κάποιος που κατάφερε να αλλάξει γνώμη στο γιατρό για να πάρω... ιδέες;😅 Φυσικά το μωρό είναι ήδη 3.000 κιλά οπότε από άποψη κιλών κλπ είναι πανέτοιμο να μας υποδεχθεί!

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, M.ts είπε:

Καλησπέρα σε όλους! Είμαι μέλλοντας μπαμπάς (συγκεκριμένα σε περίπου 10 μέρες έχουμε τοκετό) και πάμε με προγραμματισμένη καισαρική στην 38η εβδομάδα(λόγω προδιάθεσης για αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς της γυναίκας μου).Εχουμε ενδοιασμούς και θα θέλαμε να γίνει σε επόμενη εβδομάδα η γέννα ώστε να πάρει το μωρό όσες μέρες παραπάνω μπορεί μες στη μήτρα, ωστόσο μας εξήγησε ο γυναικολόγος ότι οι καισαρικες όταν προγραμματίζονται γίνονται 38η, υπάρχει κάποιος που κατάφερε να αλλάξει γνώμη στο γιατρό για να πάρω... ιδέες;😅 Φυσικά το μωρό είναι ήδη 3.000 κιλά οπότε από άποψη κιλών κλπ είναι πανέτοιμο να μας υποδεχθεί!

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σας! Νόμιζα οι καισαρικές γίνονται και 38η κ 39η εβδομάδα και ότι απλά ο γιατρός καθοδηγεί για το ποτε ακριβώς είναι καλύτερα. Εμένα 2 παιδιά στην 39η πάντως τα είχα κάνει με καισαρικη. Έτσι μου είχε πει ο γιατρός ότι ήταν καλύτερα. 

πρίν από 24 λεπτά , Super.mum είπε:

Καλησπέρα και με το καλό το μωράκι σας! Νόμιζα οι καισαρικές γίνονται και 38η κ 39η εβδομάδα και ότι απλά ο γιατρός καθοδηγεί για το ποτε ακριβώς είναι καλύτερα. Εμένα 2 παιδιά στην 39η πάντως τα είχα κάνει με καισαρικη. Έτσι μου είχε πει ο γιατρός ότι ήταν καλύτερα. 

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση και την ευχή!

Δηλαδή, προγραμματισμένη πηγες 39η ή πήγαινες φυσιολογικά κι απλώς κατέληξε τελικά σε κ.τ.;Εμάς μας είπε ότι βάσει Παγκόσμιου Οργανισμού Μαιευτικής κ.λπ., μπαίνουν 38η για να αποφευχθεί ταλαιπωρία στη μητέρα και γενικότερα (προφανώς εννοεί να μην σπάσουν νερά και τρέχουν και δεν φτάνουν...). Θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο προφανώς ...

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός μας δεν ήταν της καισαρικής αλλά μας πάλευε για φυσιολογικό και ήθελε να μας πάει έως και 41 εβδομάδες, οπότε σίγουρα του έχουμε εμπιστοσύνη ! 

2 ώρες πρίν, M.ts είπε:

Δηλαδή, προγραμματισμένη πηγες 39η ή πήγαινες φυσιολογικά κι απλώς κατέληξε τελικά σε κ.τ.;Εμάς μας είπε ότι βάσει Παγκόσμιου Οργανισμού Μαιευτικής κ.λπ., μπαίνουν 38η για να αποφευχθεί ταλαιπωρία στη μητέρα και γενικότερα (προφανώς εννοεί να μην σπάσουν νερά και τρέχουν και δεν φτάνουν...). Θέλουν το κεφάλι τους ήσυχο προφανώς ...

Να σημειωθεί ότι ο γιατρός μας δεν ήταν της καισαρικής αλλά μας πάλευε για φυσιολογικό και ήθελε να μας πάει έως και 41 εβδομάδες, οπότε σίγουρα του έχουμε εμπιστοσύνη ! 

Καλησπέρα και με το καλό εύχομαι!

Πως ακριβώς πάλευε για φυσιολογικό αν εξαρχής γνώριζε το πρόβλημα οράσεως το οποίο αποτρέπει τον φυσιολογικό τοκετό;

Υποθέτω δεν μιλάμε απλά για αυξημένη μυωπία (που παλαιότερα αντιμετωπίζονταν ως παράγοντας κινδύνου, όχι πλέον) ή laser.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει διαφορά ταλαιπωρίας για τη μαμά μεταξύ 38-39 εβδομάδων. Ο μόνος λόγος είναι αυτός που γράψατε, να προλάβουν να μην ξεκινήσει φυσιολογικά ο τοκετός. Ο οποίος στις πρωτότοκες συνήθως φτάνει τις 40 εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση μετά τις 38 παρακολουθούν καθημερινά την έγκυο (και για το μωρό αλλά και για την κατάσταση του πλακούντα). Στη θέση σας θα το συζητούσα περισσότερο μαζί του, εκφράστε τις ανησυχίες σας, τι είναι αυτό που σας προβληματίζει για τις 38 εβδομάδες έτσι ώστε να δείτε καλύτερα τη δική του οπτική γωνία (που μπορεί να μη σας αρέσει/πείσει - ωστόσο να είστε προετοιμασμένοι και για αυτό).

7 ώρες πρίν, vtgian είπε:

Καλησπέρα και με το καλό εύχομαι!

Πως ακριβώς πάλευε για φυσιολογικό αν εξαρχής γνώριζε το πρόβλημα οράσεως το οποίο αποτρέπει τον φυσιολογικό τοκετό;

Υποθέτω δεν μιλάμε απλά για αυξημένη μυωπία (που παλαιότερα αντιμετωπίζονταν ως παράγοντας κινδύνου, όχι πλέον) ή laser.

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει διαφορά ταλαιπωρίας για τη μαμά μεταξύ 38-39 εβδομάδων. Ο μόνος λόγος είναι αυτός που γράψατε, να προλάβουν να μην ξεκινήσει φυσιολογικά ο τοκετός. Ο οποίος στις πρωτότοκες συνήθως φτάνει τις 40 εβδομάδες και σε κάθε περίπτωση μετά τις 38 παρακολουθούν καθημερινά την έγκυο (και για το μωρό αλλά και για την κατάσταση του πλακούντα). Στη θέση σας θα το συζητούσα περισσότερο μαζί του, εκφράστε τις ανησυχίες σας, τι είναι αυτό που σας προβληματίζει για τις 38 εβδομάδες έτσι ώστε να δείτε καλύτερα τη δική του οπτική γωνία (που μπορεί να μη σας αρέσει/πείσει - ωστόσο να είστε προετοιμασμένοι και για αυτό).

Εννοώ πάλευε φυσιολογικα διότι για το πρόβλημα στα μάτια μάθαμε μόλις στην αρχή του 8ου μήνα...

Ναι,σκοπεύουμε να του κάνουμε μια ακόμη κουβέντα και βλέπουμε! Ήδη άρχισε συσπάσεις βέβαια και μάλιστα εντονες ,άρα...ίσως να γεννήσουμε και νωρίτερα!

On 7/3/2023 at 1:01 ΜΜ, M.ts είπε:

Λοιπόν ολεσ Ήταν προγραμματισμένες καισαρικές. Το πρωτο παιδί έκανα στις 38 εβδομάδες γιατί οι εξετάσεις μου βγάζανε πιθανότητα για πρόωρο τοκετο και φοβόμουν κι εγώ αλλά και ο γιατρός. Το δεύτερο είχε ο άντρας μου κοβιντ κ παρά το ότι ειχα ξεκινήσει συσπάσεις στις 38 κ 6 με καθυστέρησε μέχρι 39 κ 2 για να βεβαιωθεί ότι δεν κόλλησα κ εγώ γιατί θα έπρεπε να πάω σε νοσοκομείο αναφοράς αν ειχα κολλήσει. Στο τρίτο παιδί με έβαλε 39 ακριβώς γιατί έτσι θεώρησε σωστό από την ανάπτυξη του. Συσπάσεις μπορεί να έχει ακανόνιστες. Εγώ ειχα από νωρίς συσπάσεις σε όλες τις εγκυμοσύνες αλλά ήταν ακανόνιστες. 

8 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Λοιπόν ολεσ Ήταν προγραμματισμένες καισαρικές. Το πρωτο παιδί έκανα στις 38 εβδομάδες γιατί οι εξετάσεις μου βγάζανε πιθανότητα για πρόωρο τοκετο και φοβόμουν κι εγώ αλλά και ο γιατρός. Το δεύτερο είχε ο άντρας μου κοβιντ κ παρά το ότι ειχα ξεκινήσει συσπάσεις στις 38 κ 6 με καθυστέρησε μέχρι 39 κ 2 για να βεβαιωθεί ότι δεν κόλλησα κ εγώ γιατί θα έπρεπε να πάω σε νοσοκομείο αναφοράς αν ειχα κολλήσει. Στο τρίτο παιδί με έβαλε 39 ακριβώς γιατί έτσι θεώρησε σωστό από την ανάπτυξη του. Συσπάσεις μπορεί να έχει ακανόνιστες. Εγώ ειχα από νωρίς συσπάσεις σε όλες τις εγκυμοσύνες αλλά ήταν ακανόνιστες. 

Α, μάλιστα, επομένως από ο,τι καταλαβαίνω παίζει ρόλο και η ανάπτυξη για το πότε θα κανονιστεί η κ.τ.,εμάς σε αυτό μας είπε ότι είναι ήδη πολύ καλά,τελειομηνο,άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.Επισης,όταν λες ακανόνιστες τι εννοείς;Εμάς μας είπε η μαία ότι κάνει έντονες και ρυθμικές -οχι ότι καταλάβαμε...😅

16 ώρες πρίν, M.ts είπε:

Α, μάλιστα, επομένως από ο,τι καταλαβαίνω παίζει ρόλο και η ανάπτυξη για το πότε θα κανονιστεί η κ.τ.,εμάς σε αυτό μας είπε ότι είναι ήδη πολύ καλά,τελειομηνο,άρα δεν υπάρχει πρόβλημα.Επισης,όταν λες ακανόνιστες τι εννοείς;Εμάς μας είπε η μαία ότι κάνει έντονες και ρυθμικές -οχι ότι καταλάβαμε...😅

Όσο πλησιάζει ο καιρός τόσο πιο έντονες και πιο συχνές θα είναι οι συσπάσεις. Εγώ σχετικά από πολύ νωρίς ένιωθα συσπάσεις αλλά ήταν ανώδυνες και όχι συχνές. Ο τοκετός πλησιάζει όταν θα νιώσεις πάνω από 4  μέσα σε μια ώρα. Λογικά θα τις καταλάβει η γυναίκα σου.

Σήμερα είχαμε επίσκεψη,και  οι συσπάσεις προς έκπληξή μας υποχώρησαν πλήρως , όλα βαίνουν καλώς!Το μικρό είναι 3114 kg σήμερα,κι επομένως πάμε κανονικά όπως μας προγραμμάτισε μες στη βδομάδα!Πέρασαν 8 μέρες από την τελευταία επίσκεψη(3/3) κι έχει πάρει 148 γρ.,  θεωρείται εντάξει;Καμια εμπειρία;;;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...