Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χάνει βάρος με τον θηλασμό

Recommended Posts

1 hour ago, Lenia16 είπε:

Το ότι είμαστε θηλαστικά εκ φύσεως κάνει το μητρικό γάλα την καταλληλότερη τροφή για το νεογνό.

Noμιζω αυτη η φραση περιεχει ολο το νοημα. Ειναι σπανια περιπτωση η μητερα να μην εχει αρκετο γαλα για το μικρο της και να μην φτανει να το θρεψει. Οτιδηποτε αλλο απλα εχει να κανει με λαθος χειρισμους λογω παραπληροφορησης ή ελλιπους ενημερωσης. Δεν ειναι δυνατον γυναικες που υποσιτιζονται στην Αφρικη να θρεφουν μια χαρα με το γαλα τους το μωρο τους και να λεμε στη δικη μας κοινωνια οτι δεν του φτανει. Μια μητερα μπορει να θρεψει το παιδι της χωρις να δωσει σταγονα ξενου. Συνηθως ειναι η χαμηλη πιστη στο σωμα μας και στις δυνατοτητες του που μας οδηγει στη τεχνητη σιτιση. Εν τελει @Melitoula, αφου απευθυνθηκες σε συμβουλο θα σε καθοδηγησει καταλληλα για να αποφυγεις το ξενο, αφου αυτο επιθυμεις:)

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 240
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καμιά μας δεν είπε πρέπει να θηλάσεις με το ζόρι. Όσο υπέρμαχος του θηλασμού κ να είσαι δε ρισκάρεις την υγεία του παιδιού σου ή τη δική σου, ούτε κάνεις πειράματα. 

Εάν όμως δε συντρέχει κάποιος ιατρικός λόγος και το επιθυμείς δεν γίνεται να χάνεις το θηλασμό επειδή δεν είχες τη σωστή καθοδήγηση,υποστήριξη και ενημέρωση. Οι περισσότερες πιθανότητες μετά την εισαγωγή ξένου οδηγούν σε αποθηλασμό γιατί αυτός είναι κ ο σκοπός, δίνω ξένο για να μη δώσω δικό μου.

Όλα είναι σωστά αρκεί να γίνονται για το σωστό λόγο.

Συμφωνώ με την @Sentir...natureza  . ..Είναι θέμα αυτοπεποίθησης.

Καλή τύχη κορίτσι μου κ σύντομα να πάρετε τα πάνω σας!

Συμφωνώ ολες οι γυναίκες με τη σωστη καθοδήγηση μπορούν να θηλάσουν εφοσον το επιθυμούν, ενα πολυ μικρό μονο ποσοστό δεν μπορεί για ιατρικούς λόγους. Όμως για χ ψ λογους η αρχη μπορεί να ναι δύσκολη , και συνήθως ειναι δυσκολη,  μεχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός κλπ. Αυτο το διάστημα το μωρο επιβάλλεται να παίρνει το βαρος που πρεπει κ πολλες φορές , αυτο βέβαια το κρινει ο παιδίατρος,  αυτο επιβάλλει τη λυση του συμπληρώματος που ειναι πιο safe σε περιπτώσεις απώλειας βάρους κ εχει πιο αμεσα αποτελεσματα.

1 ώρα πρίν, Sunshine8 είπε:

Σαφέστατα το μητρικό είναι το καλύτερο,  το εγραψα και πριν,  αλλα αν το μωρο δεν παιρνει βάρος μονο με το μητρικό τι πρέπει να κάνουμε ? Παιδια εχουν φτάσει στην εντατική επειδή η μαμά αρνείται να δώσει ξένο γαλα. Και σαφέστατα πρέπει να εχει βοήθεια με το θηλασμό. Εγω οσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, πιστεύω πως οτι εδωσα λιγο ξένο γαλα στην αρχή και τον βοήθησα ήταν κι ο λόγος που κατάφερα να θηλασω.. Ειδάλλως θα είχα απογοητευτεί και θα τα είχα παρατήσει. Γίνεται πλύση εγκεφάλου απο τα μαιευτήρια σε σχέση με το θηλασμό, δεν είναι το τελος του κοσμου να πιει ένα παιδί λιγο ξένο.... Αντίθετα η ολη αυτη πίεση που ασκείται στις γυναίκες τους δημιουργεί τρελό αγχος να καταφέρουν να θηλασουν με αποτέλεσμα στο τελος να τους κόβεται το γαλα!  

Δεν ξέρω σε ποια χώρα αναφέρεσαι, αλλά στην Ελλάδα η πίεση είναι να δώσεις ξένο, όχι πλύση εγκεφάλου για το θηλασμό!

πρίν από 4 λεπτά , Sunshine8 είπε:

Συμφωνώ ολες οι γυναίκες με τη σωστη καθοδήγηση μπορούν να θηλάσουν εφοσον το επιθυμούν, ενα πολυ μικρό μονο ποσοστό δεν μπορεί για ιατρικούς λόγους. Όμως για χ ψ λογους η αρχη μπορεί να ναι δύσκολη , και συνήθως ειναι δυσκολη,  μεχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός κλπ. Αυτο το διάστημα το μωρο επιβάλλεται να παίρνει το βαρος που πρεπει κ πολλες φορές , αυτο βέβαια το κρινει ο παιδίατρος,  αυτο επιβάλλει τη λυση του συμπληρώματος που ειναι πιο safe σε περιπτώσεις απώλειας βάρους κ εχει πιο αμεσα αποτελεσματα.

Η παιδίατρός μας, που είναι παρεπιπτόντως και υπέυθυνη για πολλά σεμινάρια προώθησης θηλασμού σε επαγγελματίες υγείας, έλεγε πάντως το αντίθετο: ότι εφόσον δε συντρέχει ιατρικός λόγος η μαμά να μην έχει γάλα, δεν υπάρχει ποτέ ανάγκη για συμπλήρωμα με ξένο, είναι μόνο θέμα προσωπικής προτίμησης.

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Sunshine8 είπε:

Μάλιστα για να πιει το παιδι ξένο επρεπε να υπογράψεις μία υπευθυνη δήλωση και ο τρόπος που παρουσιάζαν το πράγμα σαν να υπέγραφες κάποια καταδίκη-ημαρτον.

Για να πάρει πιστοποίηση ένα μαιευτήριο πρέπει να πληροί κ αυτή την προϋπόθεση. Εμένα μου φαίνεται πολύ λογικό να σε βάζουν να υπογράψεις για να δώσουν ξένο γάλα στο μωρό σου εφόσον το φυσιολογικό είναι να το θηλασεις. Σκέψου ότι με το συμπλήρωμα υπάρχει η πιθανοτητα να πάθει από αλλεργία μέχρι μόλυνση  (σπάνιο φυσικά), σε αντίθεση με το μητρικό, πρέπει να είναι καλυμμένοι.

Μelitoula να σου ζησει το μωρακι σου!Σε νιωθω απολυτα, γιαυτο μπηκα να σου γραψω μετα απο πολλα χρονια στο φορουμ, το οποιο διαβαζω αλλα σπανια σχολιαζω. Θα με συγχωρησετε για το σεντονι, θα πω την εμπειρια μου για να μην αγχωνεσαι και οτι συμβουλες με βοηθησαν. 

Το πρωτο μου παιδακι (αγορι) γεννηθηκε 3150 και εχανε βαρος τις πρωτες 14 μερες, εφτασε 2820 και επανηλθε στο βαρος γεννησης σε 35 μερες. Γεννησα με καισαρικη και απογοητευτηκα, ηταν σημαντικο για μενα να μη χασω και το θηλασμο. Στο μαιευτηριο μου το εφερναν με προγραμμα και δεν εδωσαν σχεδον καθολου ξενο. Οταν ηταν 13 ημερων επισκεφθηκα την πιο γνωστη συμβουλο θηλασμου της Θεσσαλονικης, μου εδωσε καλες συμβουλες οπως μαλαξεις στο στηθος κατα τη διαρκεια του θηλασμου, στασεις θηλασμου και μου εκανε βασικα ψυχοθεραπεια σε σχεση με το βαρος αλλα και απενεχοποιησε το συμπληρωμα. Ειπε:"δεν πειραζει να εχεις αδυνατο μωρο, μη κολλας στο βαρος και 1 μπουκαλι συμπληρωμα μπορει να σωσει το θηλασμο". Εννοειται φυσικα οτι το βαρος του μωρου παρακολουθειται στενα, δε λεμε εμεις πιο ειναι το αδυνατο αλλα ο παιδιατρος. Για να μην τα πολυλογω το μωρο γεννηθηκε στην 25 καμπυλη και απο 1 εως 5 μηνων ηταν στην 10. Δεν εδωσα σταγονα ξενο, φοβομουν μη μου κοπει το γαλα, ειχα ενα αδυνατο μωρακι και αγχωνομουν συνεχεια για το βαρος του (δεν επιασε η ψυχοθεραπεια για το αγχος). Στους 5 μηνες η παιδιατρος (αλλη) που μας παρακολουθουσε προσεκτικα και δεν επεμενε στο συμπληρωμα γιατι εβλεπε ποσο ηθελα να θηλασω, μου ειπε οτι η προσληψη βαρους δεν ειναι καλη και να δωσω ή συμπληρωμα ή στερεες τροφες. Ξεκινησαμε στερεες νωρις και απο κει και περα εφυγε το αγχος με το βαρος, θηλασα εως 19 μηνων και ο μικρος ηταν σταθερα στην 25 καμπυλη οπου ειναι και σημερα 5,5 χρονων.

Στην κορη μου που τωρα ειναι 7 μηνων εμπειρη πια τα εκανα ολα σωστα. Καισαρικη, αλλα απο το 2ο 24ωρο ρουμινγκ ιν, καθολου ξενο, λιτρα τσαι θηλασμου απο την πρωτη μερα, το μωρο επιανε, ετρωγε, κοιμοταν, ηταν ηρεμο (ενω ο γιος μου ηταν τσιτα  ολη την ωρα)  γεννηθηκε 3000 στις 12 μερες 2620. Σοκ, ειπα δε θα το περασω παλι. Πηγα στο αμεσως πιο γνωστο ιατρειο θηλασμου της πολης, που αποδειχτηκε οτι δεν ηταν τοσο ανετο με τα αδυνατα μωρα, μου ειπε οτι η προσληψη δεν ειναι αρκετη και συνεστησε να δινω περιπου 100ml συμπληρωμα τη μερα. Επανηλθε στο βαρος γεννησης σε 30 μερες. Θα σου συνοψισω τις συμβουλες και απο τις δυο.

1. Μαλαξεις στο στηθος το πιο σημαντικο

2. Μαγια μπυρας (εγω πηρα και τριγωνελλα)

3. Συχνο ταισμα καθε 1:30-2 ωρες, το βραδυ ξυπναμε το μωρο καθε 2:30 ωρες

4. Θηλαστρο νοσοκομειακο, προσπαθεις να κανεις 3 αντλησεις τη μερα, δινεις το αντλημενο εξτρα απο το συμπληρωμα(αν παιρνει).

Εγω με τρεις αντλησεις ζητημα να εβγαζα 60ml, οταν θηλαζεις καθε μια ωρα δεν μπορεις να βγαλεις πολυ. Ετσι κατεληξα να δινει η μητερα μου στη μικρη περιπου 100 ml μια φορα τη μερα την ωρα που πηγαινα να παρω το μεγαλο μου απο το σχολειο και να περασω λιγο χρονο μαζι του. Θηλαστρο 3 φορες με αποκλειστικο θηλασμο δεν μπορουσα να κανω μου επερνε χρονο που ηθελα να αφιερωσω στο αλλο μου παιδι. Μαυτα και μαυτα, η μικρη παρεμεινε στην 25 καμπυλη στην οποια γεννηθηκε. Απο τον 3ο μηνα σταματησα και το λιγο αυτο συμπληρωμα. Τωρα που τρωει στερεες εχει γεμισει και εχει βαλει καλο βαρος (την 50 δεν την πιανουμε παντως). Τη θηλαζω συνεχεια και ειμαστε τελεια.

Ηδη ειπες οτι θα δεις συμβουλο, οποτε ολα θα πανε καλα. Δεν πειραζει να δωσεις συμπληρωμα. Δε θα χασεις το θηλασμο, γιατι θα συνεχισεις να θηλαζεις. Οσο θηλαζεις 10-12 φορες τη μερα, δεν χανεται η παραγωγη σου. Ομως αυτο που δεν ειχα καταλαβει εγω την πρωτη φορα, ειναι οτι πρεπει να "ταιζεις" το μωρο. Δεν αρκει να το βαζεις στο στηθος. Το βαζεις, ακους αν καταπινει, και αν σταματα κανεις μαλαξεις (θα σου τα διξει ο/η συμβουλος) για να ξαναρχισει να ρουφαει. Δες καθε θηλασμο σαν ταισμα, μην το αφησεις να χαλαρωσει-κοιμηθει αν δεν εχει καταπιει καποια ποσοτητα. Αυτο θα αυξησει την παραγωγη σου. Δες πως απο τον Dr Jack Newmann https://www.youtube.com/watch?v=56YzjsZr4hQ. Σε αλλες γυναικες τρεχει το γαλα, αλλες οπως εμεις πρεπει να προσπαθησουν. Υπαρχουν δυαδες μαμαδων-μωρων που δεν πετυχαινει τοσο καλα ο θηλασμος, που το γαλα δεν αρκει, που ισως να χρειαζεται λιγο βοηθεια στην αρχη. Δε φταει παντα το βυζι, ειναι και το μωρο που μπορει να μη ρουφαει ικανοποιητικα. Και ναι υπαρχουν γυναικες που δεν εχουν αρκετο γαλα στην αρχη. Ειμαι μια απο αυτες. Υπηρχαν και παλια. Τα μωρα τους τα δινανε συμπληρωμα αλλες στη γειτονια που θηλαζανε μεχρι που μεγαλωνανε λιγο και εστρωνε η παραγωγη της μαμας η αρχιζαν στερεες, οποτε μετα το γαλα φτανει και περισσευει. Α και μην αγχωνεσαι με το βαρος. Μπορει να εχεις ενα αδυνατο μωρο, μπορει και το 3800 να ειναι λιγο τσιμπημενο λογω των ορων της καισαρικης. Ολα θα πανε καλα, συνεχισε να θηλαζεις και προσπαθησε να το κρατησεις στους 10 θηλασμους για τους τρεις πρωτους μηνες, μετα ολα θα στρωσουν. Αληθεια <3.

Επεξεργάστηκαν by leniw78

age.png

1 hour ago, ΑΡΓΚ said:

Δεν ξέρω σε ποια χώρα αναφέρεσαι, αλλά στην Ελλάδα η πίεση είναι να δώσεις ξένο, όχι πλύση εγκεφάλου για το θηλασμό!

Στην Ελλάδα αναφέρομαι και στο μαιευτήριο που γέννησα τον Ιανουάριο του 2017. Ειναι η νεα 'μοδα'  στα περισσότερα μαιευτήρια η προώθηση του αποκλειστικού θηλασμού να το πω κι ετσι. 

1 hour ago, Lenia16 said:

Για να πάρει πιστοποίηση ένα μαιευτήριο πρέπει να πληροί κ αυτή την προϋπόθεση. Εμένα μου φαίνεται πολύ λογικό να σε βάζουν να υπογράψεις για να δώσουν ξένο γάλα στο μωρό σου εφόσον το φυσιολογικό είναι να το θηλασεις. Σκέψου ότι με το συμπλήρωμα υπάρχει η πιθανοτητα να πάθει από αλλεργία μέχρι μόλυνση  (σπάνιο φυσικά), σε αντίθεση με το μητρικό, πρέπει να είναι καλυμμένοι.

Αλλεργία ανετα παθαίνει κι απο το μητρικό, την κλασσική εντεροκολλιτιδα με αιμα στα κακα

πρίν από 25 λεπτά , Sunshine8 είπε:

Αλλεργία ανετα παθαίνει κι απο το μητρικό, την κλασσική εντεροκολλιτιδα με αιμα στα κακα

Αυτό δεν είναι αλλεργία στο μητρικό, είναι στην πρωτεϊνη του αγελαδινού! Αν έχει αλλεργία στην πρωτεϊνη τότε θα εμφανίσει κ με τη σκόνη κ πρέπει να πίνει τα ειδικά υδρολυμενα γάλατα των 50 ευρώ ανά κουτί. Στο θηλασμό απλά σταματά η μαμά τα γαλακτοκομικά. Αν ήταν αλλεργία στο μητρικό δε θα μπορούσε να συνεχίσει το μωρό να θηλάζει. 

Αν το γαλα νομιζουμε οτι δ φτανει στο μωρο,για να δουμε αν πινει αρκετα μετραμε πανες,προσπαθουμε να αυξησουμε την παραγωγη.δ ειναι απαραιτητο να δωσουμε σκονη.οπως επισης για πολλες κοπελες αυτο το ενα μπουκαλι που εδιναν,η το λιγο συμπληρωμα τις πρωτες μερες,μετα τους ηταν πολυ δυσκολο να το κοψουν κ μπορει να οδηγησε κ σε αποθηλασμο

Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να ρωταμε ειδικο,ενας γιατρος που δ ψαχνει αλλα αιτια οπως ανεφερε η ζοζεφιν κ αμεσως μιλαει για λαιτ μητρικο σιγουρα δ ειναι γνωστης του θεματος

Παντως γενικοτερα δ χρειαζεται ολα τα μωρα να πιουν ξενο γαλα για να παρουν τα πανω τους

Αγγελικη ενα μωρο που θηλαζει μπορει να κανει κ 3εβδ να ανακτησει το βαρος της γεννας.επισης 10%ειναι αναμενομενο να χασει,το μωρο της θεματοθετριας εχασε 440 αντι για 380,δ λεω φυσικα οτι δ εχασε αρκετα αλλα με παρακολουθηση μπορει να ανακτησει

Πως βγαζεις το συμπερασμα οτι προσπαθει για κτ χωρις αποτελεσμα;

2 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Αρκει ο παιδιατρος να κοιτα κ τις σωστες καμπυλες κ να μην αγχωνει ασκοπα την μαμα,γτ συμβαινουν κ αυτα

Πολλες φορες η λυση του συμπληρωματος ειναι αναγκαια,σε αυτο θα συμφωνησουν κ αλλες κοπελες.απλα λεμε οτι καλυτερα ειναι αυτο το συμπληρωμα να ειναι μητρικο κ οχι απο μπιμπερο για αποφυγη συγχησης θηλων αλλα κ για να αυξησει η μαμα την παραγωγη της

Καμια φορα το συμπληρωμα ξενου γαλακτος δ ειναι ασφαλης επιλογη,ειτε γτ προκαλει κολικους,ειτε δυσκοιλιοτητα,ειτε εμφανιζεται αλλεργια

Μπορει να εχει πιο αμεσα αποτελεσματα αλλα οπως ανεφερα μπορει μια μαμα να τη δυσκολεψει πολυ να το κοψει αργοτερα

Διαφημίσεις

7 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Στην Ελλάδα αναφέρομαι και στο μαιευτήριο που γέννησα τον Ιανουάριο του 2017. Ειναι η νεα 'μοδα'  στα περισσότερα μαιευτήρια η προώθηση του αποκλειστικού θηλασμού να το πω κι ετσι. 

Δεν είναι μόδα, είναι νομοθεσία. Που τηρείται κυρίως στα δημόσια, και όχι καν όλα.

7 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Αυτό είναι δυσανεξία στην καζεϊνη συνήθως, η οποία υπάρχει στο γάλα που πίνει η μαμά και περνά στο μωρό, όχι αλλεργία στο μητρικό γάλα. 

8 hours ago, vicky86 said:

Αν το γαλα νομιζουμε οτι δ φτανει στο μωρο,για να δουμε αν πινει αρκετα μετραμε πανες,προσπαθουμε να αυξησουμε την παραγωγη.δ ειναι απαραιτητο να δωσουμε σκονη.οπως επισης για πολλες κοπελες αυτο το ενα μπουκαλι που εδιναν,η το λιγο συμπληρωμα τις πρωτες μερες,μετα τους ηταν πολυ δυσκολο να το κοψουν κ μπορει να οδηγησε κ σε αποθηλασμο

Το μονο σιγουρο ειναι οτι πρεπει να ρωταμε ειδικο,ενας γιατρος που δ ψαχνει αλλα αιτια οπως ανεφερε η ζοζεφιν κ αμεσως μιλαει για λαιτ μητρικο σιγουρα δ ειναι γνωστης του θεματος

Παντως γενικοτερα δ χρειαζεται ολα τα μωρα να πιουν ξενο γαλα για να παρουν τα πανω τους

Αγγελικη ενα μωρο που θηλαζει μπορει να κανει κ 3εβδ να ανακτησει το βαρος της γεννας.επισης 10%ειναι αναμενομενο να χασει,το μωρο της θεματοθετριας εχασε 440 αντι για 380,δ λεω φυσικα οτι δ εχασε αρκετα αλλα με παρακολουθηση μπορει να ανακτησει

Πως βγαζεις το συμπερασμα οτι προσπαθει για κτ χωρις αποτελεσμα;

Αρκει ο παιδιατρος να κοιτα κ τις σωστες καμπυλες κ να μην αγχωνει ασκοπα την μαμα,γτ συμβαινουν κ αυτα

Πολλες φορες η λυση του συμπληρωματος ειναι αναγκαια,σε αυτο θα συμφωνησουν κ αλλες κοπελες.απλα λεμε οτι καλυτερα ειναι αυτο το συμπληρωμα να ειναι μητρικο κ οχι απο μπιμπερο για αποφυγη συγχησης θηλων αλλα κ για να αυξησει η μαμα την παραγωγη της

Καμια φορα το συμπληρωμα ξενου γαλακτος δ ειναι ασφαλης επιλογη,ειτε γτ προκαλει κολικους,ειτε δυσκοιλιοτητα,ειτε εμφανιζεται αλλεργια

Μπορει να εχει πιο αμεσα αποτελεσματα αλλα οπως ανεφερα μπορει μια μαμα να τη δυσκολεψει πολυ να το κοψει αργοτερα

Το να μετράμε πάνες απο μονο του δεν έχει καθοριστική σημασια, και αν δεν παίρνει βάρος το παιδί παλι δεν έχει νόημα. Οπως κι η παραγωγη μπορεί να πάρει εβδομάδες να αυξηθει ως τοτε τι κανουμε? Μπορεί να αντλήσει κιόλας να εχει μια εικονα στο περίπου για την παραγωγή που εχει τωρα,  μπορεί οντως να μη φτάνει στο συγκεκριμένο παιδί. Δεν ειναι τοσο ευκολο να κοπεί το μητρικό γαλα επειδη δώσαμε πεντε ή 10 φορές ξένο,  ουτε να συμβει σύγχυση θηλων ειναι τοσο ευκολο

.Αν είναι ετσι να αρχίσουμε να λέμε για παιδάκια που θηλασαν αποκλειστικά κ οταν ήρθε η ωρα να πιουν νερο δε δέχτηκαν το μπιμπερό κλπ κλπ. Για να κοπει το γαλα πρεπει το παιδι να μην μπαίνει στο στήθος σχεδον καθόλου για μέρες πράγμα που δε στο απαγορεγευει αν δίνεις πχ ενα η δυο μπουκάλια τη μερα ξένο, ισα ίσα. Νομιζω αυτα των 'υπερμαχων' του θηλασμού ειναι που αγχώνουν την εκάστοτε μαμα και οχι να της εφιστούμε την προσοχη επειδη το μωρο της δεν πήρε το βαρος που έπρεπε με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτο σε τοσο μικρη ηλικία! Οπως ειπα και πριν, παιδια εχουν βρεθεί σε εντατικη επειδη η μαμα θεώρησε πως θα είναι κακια μαμα αν δωσει ξένο! Ακραίο αλλα συμβαίνει. Σίγουρα δεν ειναι λαθος να δει κι αλλο παιδίατρο αν θέλει αλλα ας μην ακυρώνουμε με τοση ευκολία τον καθε επιστήμονα επειδη αυτο που εκανε η καθε μια ΕΤΥΧΕ και λειτούργησε στο δικο της παιδί .

Η δική μου αποψη ειναι πως δεν φτάνω σε άκρα στη ζωη μου και πως τα παιδιά πρέπει να σιτίζονται σωστά! 

1 hour ago, ΑΡΓΚ said:

Δεν είναι μόδα, είναι νομοθεσία. Που τηρείται κυρίως στα δημόσια, και όχι καν όλα.

Για ιδιωτικό λεω,  δεν ξερω αν ισχύει σε όλα τα ιδιωτικά βέβαια. 

Συμφωνώ με τη sunshine8. Επίσης Vicky86 φυσικά κ το συμπλήρωμα καλύτερα να ειναι μητρικό, αλλα αυτο σπάνια γίνεται άμεσα όταν υπάρχει πραγματικό πρόβλημα διαπιστωμένο απο ειδικό (κ όχι πρόβλημα στο μυαλό μας τύπου δεν εχω γάλα εχω αδύνατο μωρό όταν το μωρό ειναι κανονικά στις καμπύλες του). Άμα μπορουσαν να αντλήσουν τόσο κ να θηλάζουν κιόλας οι κοπέλες με πρόβλημα δε θα είχαν πρόβλημα!Εκτος αν έχουμε φίλες να μας δώσουν μητρικο!

Σε μένα στο δεύτερο η σύμβουλος ειπε συμπλήρωμα 1 φορά τη μέρα (για να μη πολυσυνηθιζει κ το μπιμπερο) και να δίνω ότι αντλώ έξτρα (άλλο ένα μπιμπερο) για παρει τα πάνω του γρήγορα το μωρό. Οπωσδήποτε 3 αντλήσεις τη μέρα.  Οταν η ποσότητα του γάλακτος των αντλησεων φτάσει αυτη του συμπληρώματος τότε να κόψω το συμπλήρωμα κ να δίνω μονο το μητρικό και μετα σιγά σιγά κόβονται κ οι αντλήσεις. Δεν το εκανα ακριβώς ετσι γιατι δεν μπορούσα, αλλα ήδη είχα βοηθηθεί πολυ απο προσεκτικό τάισμα με μαλάξεις κ τριγωνελλα που ηταν τα πρώτα στις συμβουλές τις. Στο πρώτο παιδί η σύμβουλος είχε πει τα ίδια αλλα δεν είχε δώσει συμπλήρωμα (έδινα μονο το ελάχιστο αντλημένο) κ είχα παρει μονο μαγιά Μπύρας. Κ με τις δυο πρακτικές μεγάλωσαν τα παιδιά κ θήλασαν όσο ήθελα. Στο δεύτερο απλά δεν εχω το άγχος του βάρους κ το απολαμβάνω.  Παντως κ τα δυο μου παιδιά γύρω στον 4-5ο μήνα άρχισαν να μη θέλουν το μπιμπερό. Τωρα κ να θέλω δεν...

Επεξεργάστηκαν by leniw78

age.png

Οσον αφορά την ανάκτηση του βάρους, απο οτι ξερω πρέπει τη 10η μερα περίπου να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης (οχι εξόδου απο το μαιευτήριο, γέννησης) και απο εκεί και περα δε δικαιολογείται να χάνει σε καμία περίπτωση. Τώρα συζητάμε λιγο γενικά, καλο θα ηταν η θεματοθετρια να ακολουθήσει τις συμβουλές όποιου γιατρού εμπιστευτεί περισσότερο, ο, τι και να λεμε εμεις και δεν εχουμε ολα τα δεδομένα και καθε περίπτωση ειναι διαφορετική .

Διαφημίσεις

Αντλησεις δ εχω κανει αλλα μωρο που να μη βαζει βαρος εχω αντιμετωπισει

Το μωρο ειναι πιο αποτελεσματικο απο υο θηλαστρο.

Αν το γαλα δ επαρκει υπαρχουν γαλακτογωγες τροφες,τσαι θηλασμου,μαγια μπυρας,μεχρι κ δομπεριδονη

Απο οσο ξερω οταν προσπαθουμε να κρατησουμε παραγωγη η ακομη κ να αυξησουμε θελει τουλ 8αντλησεις.σιγουρα ειναι δυσκολο με νεογεννητο που θηλαζει 12φορες τη μερα

Αν ενα μωρο βρεχει ομως 6-8πανες κ συνεχιζει να χανει πρεπει να ψαξουμε κ για κανεναν αλλο λογο,ιατρικο πχ

Οταν θα ερθει η ωρα να πιει το μωρο νερο δ χρειαζεται να γινει με μπιμπερο

Εγω λοιπον σαν "υπερμαχος" του θηλασμου,ελπιζω να μην αγχωσα καποια ετσι κ αλλιως δ πιεζουμε καποια να θηλασει ενω δ θελει, το μονο που ειπα να διορθωσει τα μεγαλα κενα που αφηνε χωρις θηλασμο η θεματοθετρια,κ να ερθει σε επικοινωνια με παιδιατρο συμβουλο.την παιδιατρο που συμβουλευτηκε δ την απαξιωνω,απλα προσωπικα δ θα την εμπιστευομουνα με αυτα που λεει για λαιτ γαλατα

Επισης κ το γαλα σκονη θα μπορουσε να δοθει με εναλλακτικο τροπο αντι για μπιμπερο.κ οχι μονο συριγγα,αλλα κ τα σωληνακι,να πιπιλαει το μωρο κ το στηθος

Κ ομως πολλα μωρα που θηλαζουν ανακτουν το βαρος γεννησης μετα απο 3εβδ

Επισης η παιδιατρος της ειπε σε 3μερες το μωρο να βαλει 100γρ,ενω κ τα 60ειναι μια χαρα(δ ειναι αυθαιρετα δικα μου γραμμαρια)

Απλα υπαρχει κ η αλλη πλευρα.συνηθως οι παιδιατροι,μαιες,γυναικολογοι κλπ να πιεζουν για ξενο που ουτε αυτο κανει καλο σε μια λεχωνα

Φυσικα υπαρχει κ ενα μικρο ποσοστο που δ μπορει να θηλασει για ιατρικους λογους,ολες οι υπολοιπες ειναι συνηθως απο λαθος ενημερωση  η μη στηριξη

Κ μενα μου φαινεται περιεργο ενας παιδιατρος να μην εχει ιδεα για καποια βασικα πραγματα,κ να προτεινει θηλασμο ανα τριωρο μονο για 20',η να δινουν ζαχαρονερο η τσαι στο μωρο.παιδιατρος ειναι θα πρεπει να ξερει οτι ολα αυτα δ ειναι σωστα για το μωρο.γενικα μιλωντας κ οχι για το συγκεκριμενο θεμα

Δ θα επρεπε να υπαρχουν "υπερμαχοι" κ μη.θα επρεπε οι επιστημονες υγειας να γνωριζουν κ να στηριζουν το θηλασμο,να συμβουλευουν σωστα κ οχι με βαση συμφερον η προσωπικες θεωριες.κ απο κει κ περα θα υπαρχουν μαμαδες που θηλαζουν,μαμαδες που κανουν μεικτο, μαμαδες που δ θηλαζουν ειτε γτ δ ηθελαν ειτε γτ δ μπορεσαν

1 hour ago, Spirtoulito said:

Εγραψα πριν ολόκληρο κατεβατό, αλλα εντελώς λανθασμένα το ποσταρα σε λάθος thread. Εντελώς συνοπτικά:

1) πάντα υπήρχαν γυναικες που δεν μπορούσαν να θηλάσουν/δεν είχαν αρκετό γάλα. Σε αυτές τις περιπτώσεις αναλάμβαναν άλλες γυναικες η έδιναν και αγελαδινό γάλα. Ρωτήστε γυναικες μεγαλύτερης ηλικίας...

2) Σαφώς και η φύση εχει φροντίσει. Αλλα πριν την ανθρώπινη παρέμβαση (συμπεριλαμβανομένης και της ανακάλυψης της φόρμουλας) η παιδική θνησιμότητα ηταν πολυ μεγαλύτερη.

3) Συμφωνώ με την sunshine οτι γίνεται προςπαθεια προωηθησης του θηλασμού απο τα μαιευτήρια και καλώς γίνεται. Πλην όμως γίνεται με τελείως ατυχη και χοντροκομμένο τροπο. Πχ εκει που γέννησα εγω εμφανίστηκε σύμβουλος θηλασμού, 3 μερες αφού είχαμε γεννήσει και ειχαμε ήδη δυςκολευτει με αυτο το θεμα (εγω τουλαχιςτον) για να μας πει με 2 λόγια οτι αν δεν θηλαζαμε το παιδί μας αποκλειστικά θα γινόταν παχύσαρκο και λιγότερο έξυπνο!! Ο,τι καλύτερο δλδ για την ψυχολογία της λεχώνας που ούτως η άλλως εχει τα θέματα της λογω ορμονών κτλ

4) Εαν πρεπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί κάποια κοπελα σε σύμβουλο θηλασμού ας απευθυνθεί σε παιδίατρο σύμβουλο θηλασμού. Διότι η άλλη κατηγορία δεν εχει τις επιστημονικές/σφαιρικές γνώσεις που χρειάζονται και πολλές φορές ακουμπά θέματα που εχουν να κάνουν με την υγεία του παιδιού. Επιςης συμφωνώ με την sunshine οτι καλό ειναι να μην απαξιώνουμε τοςο εύκολα τους παιδιάτρους. Στο κατω κατω εχουν κανει πολλά χρονια σπουδές και επιςης πολλοί απο αυτούς εχουν εμπειρια. Προσωπικά δεν μπορω να καταλάβω πως κάποιος που δεν εχει πλήρη εικόνα της φυσιολογίας και των λειτουργιών του βρέφους θα σου πει να κανεις το ένα η να μην κανεις το άλλο. Σημειώνω οτι στην προςπαθεια μου για τον θηλασμό ειχα καλέσει κι εγω κάποια σύμβουλο στο σπιτι, η οποια επειδή το παιδί ειχε παρει 300 γρ σε μια βδομάδα, επιςης μου ειπε οτι θα γινόταν παχύσαρκο... Θα μου έλεγε άραγε το ιδιο εαν θηλάζα αποκλειστικά; Η θα μου έδινε συγχαρητηρια; Δεν καταλαβαίνω γιατι τα δυο μέτρα και 2 σταθμά... Δλδ λιγότεροι κίνδυνοι απο απώλεια βάρους ελλοχεύουν για το παιδί που δεν τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό, σε περιπτωση πχ που χρειαστεί να νοσηλευθεί. Επειδή στην περιπτωση μας χρειάστηκε σκεφτόμουν την συμβουλή της συγκεκριμένης συμβούλου εκ των υστέρων. Τελος να πω οτι προσπάθησε να μου δώσει διαφορα συμπληρώματα, τα οποια επέμενε σε επομενη επικοινωνία να αγοράσω. Το αναφέρω για να μη νομίζουμε οτι υπάρχει βιομηχανία προώθησης προϊόντων μονο πίσω απο την φόρμουλα.

5) Τελος κρίνοντας με βάση την δικη μου εμπειρια θα πω κι εγω οτι δεν ειναι τοςο εύκολο για ένα παιδί να πάθει σύγχυση θηλων, ουτε και η παραγωγή κόβεται απο την μια μερα στην άλλη. Αλλα αυτά απο την δικη μου εμπειρια...

προφανως και δεν διαφωνεί κανεις οτι το μητρικό ειναι το καλύτερο γάλα, αλλα δεν χρειάζεται να δαιμονοποιείται και το μπουκάλι!! Μια τέτοια προσέγγιση ουτε τις μητέρες βοηθά (τουλαχιστον τις άπειρες, ανασφαλείς και αγχωμένες - ναι, υπαρχουν κι αυτές!!), και σε πολλές περιπτώσεις μπορει να μην βοηθά τελικώς ουτε και τα μωρα!

Συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση σου .

Παντως, για να το λαβει υποψη της η θεματοθετρια, η καθε μαμα εδω μεσα απανταει με βαση τις εμπειριες της και τη λεγομενη μοναδικη σχεση που αναπτυχθηκε μεταξυ μαμας- μωρου. Για παραδειγμα, εγω δεν ηθελα να θηλασω :shock:. Τα ειχα παρει με την εμμονη στο θηλασμο, να θηλασεις, να κανεις σεμιναριο, ο θηλασμος ετσι, ειμαι και λιγο αντιδραστικη και ειπα σιγα μη θηλασω. Για διαφορους λογους ομως, ειναι και το ενσικτο στη μεση, τον εβαλα στο στηθος και  το παιδι δεν ξεκολουσε....βαρος δεν εχασε καθολου, οταν βγηκαμε απο το μαιευτηριο ειχε ηδη παρει. Γαλα ειχα για ενα ακομη παιδι (μπορει και επειδη ηταν ολη μερα βεντουζομενος στο στηθος). Στην καμπυλη των μη θηλαζοντων φαινοταν παχυσαρκος (ειχε περασει την 100η θεση), μεχρι που μου ειπαν να του δωσω ξενο για να χασει. Εκει ειναι που τα πηρα κρανιο με το ξενο και την πλυση εγκεφαλου στον περιγυρο πρωτιστως, ξενο για να βαλει, ξενο και για να χασει δε μου εστεκε.

Η δικη μου λοιπον οπτικη φιλτραρεται μεσα απο την εμπειρια οτι το μητρικο γαλα ειναι πολυυυ παχυντικο, γιατι ισως ετσι προεκυψε απο την ιδιαιτερη συνθεση μας, ομως βλεπω μαμαδες που δεν τους συμβαινει αυτο και νιωθω οτι δεν μπορω να της κατευθυνω με βαση και μονο τη δικη μου εμπειρια.

Ειναι ομως καποια πραγματα ιδια για ολες: αν δεν υπαρχει ερεθισμα στη θηλη, γαλα δεν κατεβαινει, οτι και να φας. Σε μενα το γαλα μειωθηκε οταν του σταματησα το πιπιλισμα γιατι ειχα βαρεθει μετα απο 8 μηνες, να ειμαι ακομη πιπιλα. Θα αναφερω κι ενα παραδειγμα εμ λιγο ατυχες, αλλα ειναι το ιδιο: οι κτηνοτροφοι που θελουν να εχουν αυξημενη παραγωγη γαλακτος, αρμεγουν περισσοτερες φορες τα ζωα τους, πχ αντι για 2 φορες τη μερα, 3. Και το προβλημα με τις θηλαζουσες ειναι οτι ακολουθουν την αυθαιρετη οδηγια που ισχυει για τη φορμουλα να θηλαζουν καθε 3 ωρες.

Αυτα, παλι ειπα πολλα! melitoula να μας ενημερωσεις! Και ακομη κι αν του δωσεις ξενο, δεν πειραζει, αλλα να του το δινεις μετα το θηλασμο, ετσι θα εισαι σιγουρη οτι ηπιε απο σενα οσο ηθελε και θα παρει και τις θερμιδες απο τα κοκοελαια και τα φοινικελαια που εχει το γαλα (δεν το λεω ειρωνικα)

14 hours ago, Sentir...natureza said:

Noμιζω αυτη η φραση περιεχει ολο το νοημα. Ειναι σπανια περιπτωση η μητερα να μην εχει αρκετο γαλα για το μικρο της και να μην φτανει να το θρεψει. Οτιδηποτε αλλο απλα εχει να κανει με λαθος χειρισμους λογω παραπληροφορησης ή ελλιπους ενημερωσης. Δεν ειναι δυνατον γυναικες που υποσιτιζονται στην Αφρικη να θρεφουν μια χαρα με το γαλα τους το μωρο τους και να λεμε στη δικη μας κοινωνια οτι δεν του φτανει. Μια μητερα μπορει να θρεψει το παιδι της χωρις να δωσει σταγονα ξενου. Συνηθως ειναι η χαμηλη πιστη στο σωμα μας και στις δυνατοτητες του που μας οδηγει στη τεχνητη σιτιση. Εν τελει @Melitoula, αφου απευθυνθηκες σε συμβουλο θα σε καθοδηγησει καταλληλα για να αποφυγεις το ξενο, αφου αυτο επιθυμεις:)

:shock::shock::shock:

όταν λέμε μια χαρά???

On 11/25/2017 at 4:35 PM, Melitoula said:

Καλησπέρα σας.. Θ ξεκίνησω από την αρχή. Πριν δεκαπέντε μέρες γέννησα ένα αγοράκι 3800 με καισαρική. Από τη κλινική βγήκαμε 3500. Από την πρώτη στιγμή τον θηλάζω αποκλειστικά. Το μωρό είναι ζωηρό, κοιμάται Όταν Θα έχει φάει, κλαίει όταν πεινάσει, συνήθως ανα δυόμιση τρεις ώρες. Σήμερα τον ζυγισε η παιδίατρος τον βρήκε 3360 και μας είπε ν δώσουμε ξένο.. καταλαβαίνω ότι έχασε Ενώ έπρεπε ν ανακτήσει το βάρος γέννησης. Μου είπε μάλιστα οτι μάλλον το γάλα μου είναι λαιτ. Μου είπε Ν τρώω Καλά Κ Θ Τον ζυγισει ξανα σε τρεις μέρες Κ σίγουρα θέλει να έχει βάλει 100γρ Αλλιώς θα δώσουμε ξένο οπωσδήποτε. Υπάρχει αυτή η περίπτωση όντως με το γάλα μ?Γιατί από ποσότητα εχω. Θέλω να το θηλασω το μωρό μου και Όχι να του δώσω ξένο γάλα.. τι να κανω αλλο? Έχετε να μου προτείνετε κάτι? 

Εφόσον το μωρό έχει χάσει βάρος δες το σοβαρά το θέμα, είναι πολύ μικρό, δες τι θα κάνεις με τον θηλασμό αλλά ζύγιζε το μωρό να βλέπεις τι γίνεται και μίλα με την παιδίατρο!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 20 λεπτά , zaxaroulini είπε:

:shock::shock::shock:

όταν λέμε μια χαρά???

...εννουμε οτι τα προβληματα υποσιτισμου των βρεφων αρχιζουν συνηθως οταν ερθει η στιγμη για στερεες...

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

10 minutes ago, Sentir...natureza said:

...εννουμε οτι τα προβληματα υποσιτισμου των βρεφων αρχιζουν συνηθως οταν ερθει η στιγμη για στερεες...

Και εγώ υπέρμαχος του θηλασμού είμαι αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε για την Αφρική, ότι μια χαρά τα θηλάζουν τα παιδιά τους οι υποσιτισμένες γυναίκες εκτός αν εννοούμε για όσα ζήσουν στο τέλος.

Sorry για το off topic!

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

πρίν από 5 λεπτά , zaxaroulini είπε:

Και εγώ υπέρμαχος του θηλασμού είμαι αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε για την Αφρική, ότι μια χαρά τα θηλάζουν τα παιδιά τους οι υποσιτισμένες γυναίκες εκτός αν εννοούμε για όσα ζήσουν στο τέλος.

Sorry για το off topic!

Kαταλαβαινω την ατυχη χρηση της φρασης "μια χαρα", αλλα νομιζω γινεται αντιληπτο το νοημα που ηθελα να μεταφερω.

Φυσικα η καθε μια μεταφερει την προσωπικη της εμπειρια,δ γενικευουμε,κ γι αυτο προταθηκε τοσες φορες παιδιατρος συμβουλος.απλα εχοντας μια μεγαλυτερη εμπειρια οι περισσοτερες διευκρινισαμε οτι οι 3ωρες ειναι πολλες να μενει χωφις θηλασμο ενα νεογεννητο.κ αναφεραμε καποια λαθη τα οποια υπαρχει περιπτωση να γινονταν,πιπιλα η τσαι,τα οποια ειπε η θεματοθετρια οτι δ κανει

Καθε δυαδα μαμας κ μωρου ειναι μοναδικη ακομη κ αν μιλαμε για την ιδια γυναικα.για παραδειγμα στη μεγαλη ειχα υπερπαραγωγη κ ηταν κολλημενη στο στηθος.ειναι θηριο μεχρι κ σημερα.ψηλη,μπουτακια,μαγουλακια.ο μικρος μινιον.με το ιδιο στηθος θηλαζω,τα ιδια κανω,τα ιδια τρωω,τα ιδια τα ταιζω

Πολλες φορες ενα κτηνοτροφος μπορει να ξερει περισσοτερα για παραγωγη γαλακτος κ αντλησεις,κ δ το λεω ειρωνικα

Ο θηλασμος ειναι ζητηση κ παραγωγη.δ ειναι αποθηκη το στηθος

Ολες οι γυναικες,πλην ενος μικρου ποσοστου,μπορουν να θηλασουν.αλλες με ευκολια αλλες με προβληματα.σε αλλες αργει να κατεβει το γαλα,σε αλλες πρεπει να προσπαθησουν να αυξησουν την παραγωγη.μπορει να μην φτανει κ οσο εχουν γτ το νεογεννητο ταιστηκε 30-60μλ στο μαιευτηριο ανα διωρο μεχρι να κατεβει το γαλα.το πρωτογαλα δ ειναι τοσο,κ δ χρειαζεται να ειναι κιολας

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...