Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΕΛΤΕΔΑΚΙΑ - ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ Η ΟΧΙ?

Recommended Posts

Μέχρι πρίν απο λίγο νόμιζα πως τα σελτεδάκια τα βάζουμε πάντα στην καλαθούνα, καρότσι και κρεβάτι, κάτω απο το σεντόνι για να μην λερωθεί το στρωματάκι, και στην αλλαξιέρα.

Σε ένα μαγαζί που πήγα μου είπαν πως καλύτερα να τα χρησιμοποιήσω μόνο στην αλλαξιέρα.

Στην καλαθουνα και στο καροτσάκι να βάλω αν θέλω μια πετσετούλα γιατί

είναι πιο υγιεινό, να αναπνεέι το δερματάκι του μωρού.

Εσείς τί πιστεύετε και κυρίως τί εφαρμόσατε στο δικό σας μωράκι?

Τί είναι πιο πρακτικό?

Διαφημίσεις

Εγώ έχω αρκετά τέτοια και με έχουν σώσει. Ένα έχω στρωμένο στην κούνια για να προστατέψω το στρωματάκι και η αλήθεια είναι πως μερικές φορές χρειάστηκε γιατί -ίσως δεν είχα βάλει εγώ την πάνα κάλά, ή για άλλο λόγο- τα τσίσα της βγήκαν απ έξω. Τα σεντονάκια τα πλένεις εύκολα αλλά το στρώμα αν ποτίσει πως να το καθαρίσεις; Τα υπόλοιπα τα χρησιμοποιώ για να την αλλάζω (δεν έχω αλλαξιέρα την αλλάζω στο κρεβάτι ή στον καναπέ). Στο καρότσι δεν χρειάζεται νομίζω. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω βάλει ποτέ. Τώρα όσον αφορά το την άποψη του να αναπνέει το δερματάκι του μωρού.... ούτως ή άλλως δεν καλύπτεται όλο το στρώμα του κρεβατιού. Και απ την αλλη, αν λερωθεί το στρώμα, πως θα καθαρίσει μετά; Και πόσο υγιεινό θα είναι τότε;

sL7ap2.png

Τα σελτεδάκια είναι πολύ χρήσιμα γιατί εκτός από την αλλαξιέρα μπορείς να τα βάλεις στον καναπέ ή στο κρεβάτι να αλλάξεις το μωρό αν χρειαστεί, ειδικά αν πας κάπου αλλού (π.χ. διακοπές ή επίσκεψη) πρέπει πάντα να έχεις μαζί σου.

Κάτω από το σεντόνι απαγορεύεται. Εγώ του βάζω διπλή τη μαξιλαροθήκη του (αφού σε αυτή τη φάση δεν χρησιμοποιούμε μαξιλάρι) ώστε αν βγάλει γουλίτσα να μην λερωθεί το στρώμα. Όσο για τα τσίσα, σ'αυτήν την ηλικία σπάνια θα βγουν τόσα πολλά από την πάνα ώστε να περάσουν στο στρώμα. Το πολύ πολύ να βραχεί το εσώρουχο και λίγο το σεντονάκι. Για πιο μετά που θα είναι στο στάδιο να κόψουμε την πάνα και λογικά θα έχουμε "ατυχήματα" θα δούμε τι θα κάνουμε. Νομίζω πάντως ότι υπάρχουν ειδικά αδιάβροχα προστατευτικά για το στρώμα που όμως δεν είναι πλαστικά από κάτω.

Διαφημίσεις

κι εδώ πια μόνο στην αλλαξιέρα τα χρησιμοποιούμε.

Στο κρεββάτι όποτε τα έβαλα, ο μικρός ίδρωσε πάρα πολύ. Μόνο όταν έκανε μερικές μέρες ψύχρα, τότε μάλλον κρατήθηκε πιο ζεστούλης.

Δεν τα ξαναβάζω. Κι ας λερωθεί και το στρώμα.

Παρά να τον βλέπω έτσι να ιδρώνει στον ύπνο του.

Καθόλου υγιεινό, νομίζω.

Εγώ η αλήθεια είναι οτι είχα και στην καλαθούνα γιατί ο μικρός μου λερωνόταν πολύ.Στο κρεβατάκι είχα βάλει για ενα διάστημα αλλά παρατήρησα κι εγώ οτι ίδρωνε πολύ και το έβγαλα,ευτυχώς δεν έτυχε να λερωθεί το στρώμα.

Τώρα τα έχω για να τον αλλάζω στο κρεβάτι και πάντα ενα μέσα στη τσάντα που παίρνουμε μαζί όταν βγαίνουμε!

.png.png.png

Εγω ειχα και εχω κατω απο το σεντονακι του για λογους οπως ανεφεραν και οι προηγουμενες.Τωρα που κατηργησα την αλλαξιερα κασι τον αλλαζω στο κρεβατι εχω παντα ενα εκει γιατι λερωνει τον τοπο :lol::lol:

bxBwp2.png EgDTp2.png

To σελτεδάκι εμένα μου χρησίμευσε για να αλλάζω πάνω την Τόνια όταν βγαίναμε βόλτα (σε μαγαζιά, παιδότοπους κλπ).

Για να μην την ακουμπάω όπου κι όπου.

1eca.jpg1ecap3.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

εγώ έχω βάλει σελτεδάκι στην καλαθούνα της όπου και κοιμάται και δεν έχω παρατηρήσει να ιδρώνει,είναι μια χαρά.φυσικά και όταν την αλλάζω στο κρεβάτι! με έχουν βολέψει πολύ,τί να πω...

Εγώ μέχρι και σήμερα τα χρησιμοποιώ και αν δεν ηταν αυτά θα ήθελα κάθε μήνα καινούργιο στρώμα γιατί οπως και να το κάνεις δεν τα συγκρατεί όλα η πάνα όσο καλή και αν είναι!!!! :wink:

Το σελτεδάκι σε όποιο μέγεθος και να είναι για μικρό κρεβατάκι ή και μονό μπαίνει: πάνω από το στρώμα και κάτω από το υπόστρωμα που ντύνει το στρώμα και είναι ως επι το πλείστον βαμβακερό και από πάνω μπαίνει ένα άσπρο ή μονόχρωμο σεντόνι με λάστιχο συνήθως και έπειτα στρώνουμε κανονικά τα σεντόνια, (κατωσέντονο και πανωσέντονο επίσης 100% βαμβακερά) !!!

Αρα δεν ζεσταίνεται ούτε το καλοκαίρι αφού απέχει τρία στρώματα σεντόνια και βαμβακερά υφάσματα από το σώμα του παιδιού!!! :wink:

Διαφημίσεις

• 1 month later...

ο δικος μου κανει πολυ συχνα εμετουλη και με εχουν σωσει τα σελτεδακια... στο στρωμα εχω βαλει επισης, γιατι αν λερωθει απο τσισακια μετα δεν καθαριζει και δημιουργουνται βακτηριδια.

3OaPp3.png CNKep3.png

Στην αρχή που είχαμε πολλές διαρροές (για ένα μήνα περίπου) είχα παντού σελτεδάκια( καρότσι κρεββάτι καλλαθούνα αλλαξιέρα)!!! Τώρα έχω στην αλλαξέρια και στο κρεββάτι ένα κάλλυμα από mothercare που τυλίγει ολόκληρο το στρώμα. Κάτω από το σεντόνι έχω ένα βαμβακερό σελτεδάκι (δεν έχει από τη μία του πλευρά πλαστικό υλικό) .

• 3 months later...

τα σελτεδακια στη καλαθουνα και στη κουνια τα εβγαλα γρηγορα δεν χρειαστηκαν

μονο στην αλαξιερα (2-3 να αλλαζω)και ενα για εξω

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ..

μου χρειάστηκαν όπου κοίμησα το μωρό. Στην αρχη στην καλαθούνα για κάνα μήνα, τώρα στην κούνια και μέχρι λίγο καιρό πριν που χρησιμοποιούσα την αλλαξιέρα και εκει :D . Α, για την κούνια έχει πιο μεγάλο μέγεθος

• 5 εβδομάδες μετά...

Εμένα τα σελτεδάκια -του μεσαίου μεγέθους- μου ήταν και μου είναι ακόμα εξαιρετικά χρήσιμα. Ακόμα κι αν κάποιες μαμάδες δεν τα χρησιμοποιήσουν πολύ στην καλαθούνα ή στην κούνια, όταν το παιδί πάει στο κρεββατάκι του και τεθεί το θέμα του βγαλσίματος της πάνας και τη νύχτα, οι σελτέδες είναι απολύτως απαραίτητοι για να προστατεύουν το στρώμα σε περιπτώσεις "ατυχημάτων". Εγώ κι όλας τον πρώτο καιρό της "απεξάρτησης" έβαζα ένα σελτέ πάνω από το στρώμα, το κατωσέντονο, έναν ακόμα σελτέ και ένα δεύτερο σεντόνι από πάνω ουτως ώστε σε περίπτωση που το παιδί βρεχόταν τη νύχτα, να αφαιρώ απλώς τα βρεγμένα και να μη χρειάζεται να αλλάζω σεντόνια μέσα στη νύχτα...

Ελίνα, μαμά του Θάνου-22/8/2003, της Εύας και της Χριστίνας (ομοζυγωτικά δίδυμα)-15/6/2006!

Γελάστε όσο θέλετε, αλλά τον πρώτο καιρό, κοιμόμουνα εγώ πάνω σε σελτεδάκι, γιατί είχα πολύ γάλα και τα βράδια γινόμουνα -εγώ και το κρεβάτι μου- μούσκεμα :shock::shock::lol::lol::lol:

Τώρα τα χρησιμοποιώ στην αλλαξιέρα κυρίως και όταν είμαστε έξω.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Για την κούνια έχω πάρει σελτεδάκι από την Kentia. Είναι τέλειο, πολύ μαλακό, βαμβακερό από πάνω και προστατεύει από τα τσίσα και τις γουλίτσες!!!

Επιπλέον έχει λάστιχο για να μη φεύγει, λειτουργεί κανονικά σαν υπόστρωμα.

«Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

Καλημερα κοριτσια

εμενα με εσωσε το σελτεδα ......αλλιως θα ειχα πεταξει ηδη 2 στρωματα μιας και λενε οτι οταν βραχει ο κοκοφινικας (στρωμα ) βγαζει καρια---μυκητες....Ομως εχω αγορασει σελτε αδιαβροχο αλλα 100% βαμβακερο ---δεν εχει πολυεστερα πουθενα ,γιατι με αυτον που εχει πλαστικο απο κατω το μωρο μου γινοταν μουσκεμα στον ιδρωτα ....

Φιλια

Κλαιρη

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...