Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αμνιοπαρακέντηση σε διζυγωτικά δίδυμα???

Recommended Posts

Κορίτσια διδυμομάνες ζητώ τα φώτα σας! Σε δίδυμα που είναι σε ξεχωριστούς σάκους όπως τα δικά μου γίνεται αμνιοπαρακέντηση? και εάν ναι πώς? Τρυπάνε 2 φορές για να πάρουν υγρό από κάθε σάκο? Έχει καμιά σας σχετική εμπειρία?

Ευχαριστώ πολύ

UmGGp3.png

Διαφημίσεις

Πιστεύω ότι θα αυτό θα στο απαντήσει ο γιατρός που θα σου κάνει την αυχενική αν χρειάζεται η όχι αμνιοπαρακέντηση. Αν οι τιμές της αιματολογικής και οι μετρήσεις είναι καλές για ποιον λόγο να κάνεις;

Εκτός βέβαια αν είσαι πάνω από 35 που νομίζω ότι γίνεται υποχρεωτικά.

Nat-left μου, σε έχω αναγάγει σε προσωπικό μου σύβουλο!!!! :lol:

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί έχω ιστορικό στην οικογένεια με 1ο μου ξαδερφάκι με down και όπως καταλαβαίνεις ανησυχώ... Η ηλικία μου είναι 30 αλλά θα ρωτήσω το γιατρό τι γίνεται στην περίπτωση μου.

UmGGp3.png

Στα διδυμα εκανα αμνιο παρολο που ημουν 26 χρ και οι εξετασεις ηταν ολες πολυ καλες :wink:

Ειναι κανονικα 2 τρυπηματα.(γιατι θελουμε υγρο και απ τους 2 σακους)

Καλη επιτυχια και καλα αποτελεσματα :D

Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση σε μονοζυγωτικά δίδυμα , οπότε χρειάστηκε να μου πάρουν μόνο μία φορά υγρό ( τα μωρά μου είναι στον ίδιο πλακούντα ). Οι πιθανότητες άποβολής ήταν οι ίδιες όπως εάν κυοφορούσα ένα μωρό. Στην περίπτωση των διζυγωτικών, λόγω των δύο τρυπημάτων, τα ποσοστά απλώς διπλασιάζονται από ότι μου είχε πει ο γιατρός μου. Δηλαδή ενώ σε ένα μωρό είναι 0,5/100 έως 1/100 στα δίδυμα γίνεται από 1/100 εώς 2/100. Αλλά ακόμη και έτσι τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλά νομίζω....

ΦΕΗ

Διαφημίσεις

Jeanne, στα διζυγωτικά μου δίδυμα έκανα αμνιοπαρακέντηση με ένα τρύπημα! Ο γιατρός βρήκε το σωστό σημείο με τη βοήθεια του υπέρηχου και με ένα τσιμπηματάκι πήρε υγρό και από τους δύο σάκους! Μετά πήρα αντιβίωση και έμεινα για μερικές μέρες στο κρεβάτι.

.png

Nat-left μου, σε έχω αναγάγει σε προσωπικό μου σύβουλο!!!! :lol:

Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί έχω ιστορικό στην οικογένεια με 1ο μου ξαδερφάκι με down και όπως καταλαβαίνεις ανησυχώ... Η ηλικία μου είναι 30 αλλά θα ρωτήσω το γιατρό τι γίνεται στην περίπτωση μου.

Συνομήλικες είμαστε. (έγινα 30 στις 9/11 άσχετοοοοοο)

ʼκου, θα σου έλεγα να κάνεις την αυχενικη σε ένα μεγάλο κέντρο και να περιμένεις να δεις τις μετρήσεις της αυχενικής καθώς και τα αποτελέσματα του papp-a και μετά να μπεις στη διαδικασία να συζητήσεις για αμνιοπαρακέντηση, μπορεί να μη χρειαστεί.

• 1 χρόνο μετά...
  • 4 months later...

καλημερα!

Ηθελα τη βοηθεια σας, προκειται να κανω αμνιο στα διδυμακια μου που ειναι σε διαφορετικους σακους και φοβαμαι πολυ, εχει καμια κοπελα προσφατη εμπειρια????

ευχαριστω πολυ

Διαφημίσεις

Εγώ έκανα στα μωράκια μου, δυζιγωτικά δίδυμα.

Ανάλογα με τη θέση των εμβρύων και την εμπειρία του γιατρού, μπορεί να γίνει με ένα τσίμπημα, όπως έγινε με εμένα που τελικά δεν χρειάστηκε δεύτερο, και απλώς χρειάζεται λίγες μέρες μετά, ξεκούραση, δηλαδή να κάτσεις κάτω. Παρότι ακούγεται τρομακτικό, δεν είναι ιδιαίτερα επίπονο, οπότε μην φοβάσαι καλή μου.

Οτι θέλεις στην διάθεσή σου. Καλή επιτυχία!

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

Ειναι απόλυτα φυσιολογικό να φοβάσαι. Και εγώ έτσι έκανα, δεν είχα και κανέναν να μου πει.

Οχι, όχι ανάσκελα. Οπως βολεύεσαι. Μόνο την πρώτη ωρίτσα που εγώ έμεινα στην κλινική ήμουνα ανάσκελα με ανασηκωμένο λίγο το κρεβάτι. Θα σου τα πει και ο γιατρός. Μην φοβηθείς να τον ρωτήσεις ότι θέλεις.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

rkt σε ευχαριστώ πολύ!

Δεν ξέρεις πόση δύναμη μου έδωσες! Την έκανα την αμνιο την Δευτέρα και πήρα κ τα πρωτα αποτελέσματα για τα κοριτσακια μου!

Σήμερα ειναι Σαββατο και λέω μηπως αύριο να βγω έτσι κάπου κοντά για φαγητό!:P

Διαφημίσεις

Μπράβο, μπράβο, μπράβο!!!

Είδες? Τελικά ποιο πολύ ο φόβος μας παρά ο πόνος.

Και βέβαια να πας για φαγητό, εφόσων ο γιατρός σου και εσύ δεν έχετε πρόβλημα.

εύχομαι όλα να πάνε καλά. Πότε περιμένεις τις ζουζούνες σου?

TbSdp2.png

• 5 months later...

εχω να κανω και γω την αμνιο σε 2 εβδομαδες...η αληθεια ειναι οτι οταν το ακουσα εβαλα τα κλαμματα

καποια κοπελα να καθυσηχασει και μενα πλιζζζζ

απλα επειδη εχω δυσκολη εγκυμοσυνη, ειχα αιμορραγιες, εκανα περιδεση και ειμαι μονιμως ξαπλωμενη εχω τρομοκρατηθει αρκετα

εγω δεν ρωτησα το γιατρο, θα πρεπει να μεινω εκει μετα ξαπλωμενη για καποια ωρα?

το τρυπημα δεν με τρομαζει, απλα οτι θα τρυπησουν 2 φορες με φοβιζει, δεν μπορω να ξερω μου ειπε ο γιατρος ποιο εμβρυο εχει δειξει το προβλημα οποτε πρεπει να ειμαστε σιγουροι :(

κοιμαμαι ξυπναω αυτο σκεφτομαι, μεχρι να παω θα βρυκολακιασω

εχω να κανω και γω την αμνιο σε 2 εβδομαδες...η αληθεια ειναι οτι οταν το ακουσα εβαλα τα κλαμματα

καποια κοπελα να καθυσηχασει και μενα πλιζζζζ

απλα επειδη εχω δυσκολη εγκυμοσυνη, ειχα αιμορραγιες, εκανα περιδεση και ειμαι μονιμως ξαπλωμενη εχω τρομοκρατηθει αρκετα

εγω δεν ρωτησα το γιατρο, θα πρεπει να μεινω εκει μετα ξαπλωμενη για καποια ωρα?

το τρυπημα δεν με τρομαζει, απλα οτι θα τρυπησουν 2 φορες με φοβιζει, δεν μπορω να ξερω μου ειπε ο γιατρος ποιο εμβρυο εχει δειξει το προβλημα οποτε πρεπει να ειμαστε σιγουροι :(

κοιμαμαι ξυπναω αυτο σκεφτομαι, μεχρι να παω θα βρυκολακιασω

Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση και στις δυο διδυμοεγκυμοσύνες μου. Και τις δύο φορές πήρε αμνιακό υγρό από τους δυο σάκους με ένα μόνο τρύπημα. Την πρώτη φορά είχε επίφοβη αυχενική διαφάνεια το ένα έμβρυο, ενώ στη 2η απλώς είχα περάσει τα 35. Μη φοβάσαι τίποτα, ειδικά αν έχει έμπειρο γιατρό. Ο Πλαχούρας πάντως στο Πανεπιστημιακό στα Ιωάννινα είναι κορυφαίος ειδικά σε αμνιοπαρακεντήσεις. Από πόνο δεν πονάς περισσότερο από όταν σε τρυπάνε για αίμα. Μετά από μισή ώρα μπορείς να φύγεις, και χρειάζεται σχετική ξεκούραση για 2-3 μέρες, αλλά όχι πλήρης ακινησία ... Αυτά ... όλα θα πάνε καλά. Να έχεις καλά αποτελέσματα !!!

FHkYp3.png

7B9qp3.png

Εγώ έκανα αμνιοπαρακέντηση και στις δυο διδυμοεγκυμοσύνες μου. Και τις δύο φορές πήρε αμνιακό υγρό από τους δυο σάκους με ένα μόνο τρύπημα. Την πρώτη φορά είχε επίφοβη αυχενική διαφάνεια το ένα έμβρυο, ενώ στη 2η απλώς είχα περάσει τα 35. Μη φοβάσαι τίποτα, ειδικά αν έχει έμπειρο γιατρό. Ο Πλαχούρας πάντως στο Πανεπιστημιακό στα Ιωάννινα είναι κορυφαίος ειδικά σε αμνιοπαρακεντήσεις. Από πόνο δεν πονάς περισσότερο από όταν σε τρυπάνε για αίμα. Μετά από μισή ώρα μπορείς να φύγεις, και χρειάζεται σχετική ξεκούραση για 2-3 μέρες, αλλά όχι πλήρης ακινησία ... Αυτά ... όλα θα πάνε καλά. Να έχεις καλά αποτελέσματα !!!

Το ίδιο και εγω. Με ένα τρύπημα, ο πόνος δεν είναι τίποτα, ασε που είσαι απασχολημένη να κοιτάς τα μωράκια σου...

Μην φοβάσαι, όλα θα πάνε καλά!

TbSdp2.png

το τρυπημα δεν με τρομαζει, απλα οτι θα τρυπησουν 2 φορες με φοβιζει

Γιατί σε φοβίζει; Κι εμένα δύο φορές με τρύπησαν, δεν ήταν τόσο φοβερό. Βασικά πίεση αισθάνεσαι περισσότερο όταν σε τρυπάνε και όχι πόνο.

Γιατί σε φοβίζει; Κι εμένα δύο φορές με τρύπησαν, δεν ήταν τόσο φοβερό. Βασικά πίεση αισθάνεσαι περισσότερο όταν σε τρυπάνε και όχι πόνο.

Τώρα εσένα γιατί σε τρύπησαν 2 φορές? Ενα μωρό δεν έχεις???

TbSdp2.png

Ναι ένα, αλλά την πρώτη φορά τρύπησαν μόνο τα τοιχώματα της μήτρας και έβγαλαν αίμα, οπότε μετά με ξανατρύπησαν για να πάρουν αμνιακό υγρό.

κοριτσια σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!

το ενα εμβρυο εδειξε υψηλο ποσοστο στην αυχενικη, και δεν εχω κλεισει ακομα τα 35

δεν με φοβιζει το τρυπημα για μενα, οτι πονο και να ειχε θα τον αντεχα για τα μωρα μου, για την επικυνδυνοτητα του να τρυπανε και τα 2 εμβρυα φοβαμαι, γιατι το ενα δεν εδειξε προβλημα...

εχω διαβασει και τοσα πολλα για αυτο το θεμα, αλλοι σε αγχωνουν αλλοι σε ηρεμουν, αλλα οταν σου λενε οταν αυξανονται οι πιθανοτητες αποβολης τρυποντας και τα 2 ε η αληθεια ειναι οτι με αναστατωνει η ιδεα

μενω πλεον μονιμα κυπρο οπου δεν υπαρχει η δυνατοτητα να εχεις επιλογες να βρεις το καλυτερο αναμεσα στους καλυτερους

εμπιστευομαι το γιατρο μου, με στελνει στο καλυτερογιατρο να την κανω (ενας ειναι εξαλλου) Λευκωσια, και ο θεος βοηθος!

να τελειωσει με το καλο και θα σας ενημερωσω και εγω για τη δικη μου εμπειρια, ελπιζω απλα τα μωρα μου να φανουν δυνατα, υστερα απο τοσα που περασαν απο την αρχη της εξωσωματικης ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...